מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה לילד שני עם קיפול נוחאנאל22/11/2017
היי,
יש לי ילדה בת 1.8 ומגיל לידה עד עכשיו השתמשנו בעגלת יויו כי היה לי חשוב הנוחות קיפול, רכב קטן ובית קטן. מאוד נהניתי מהעגלה.
בינואר בע"ה אני אמורה ללדת ילד נוסף ואני מתלבטת אם לקנות עגלה חדשה, בעיקר כי זה חורף ואני חוששת שצריך אמבטיה אמיתית.
אני לא מצליחה להחליט על עגלה כי אני משווה הכל לקלות והנוחות של היויו.
כרגע מאוד אהבתי את הקיפול של אינגליזינה טרילוגי שמתקפלת רק בלחיצת כפתור.
יש לך המלצות או עצות שיכולות לעזור לי להחליט? ואם בכלל כדאי להחליף עגלה או אולי להישאר עם היויו, כי גם ככה כולם עוברים לטיולון פשוט אחרי חצי שנה.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/11/2017שלום אנאל,
אני תמיד בעד עגלה ולא בשימוש של טיולון עם אילתור של אמבטיה. כמו כן אני בעד טיולון דו כיווני עד גיל שנה + והרוב המוחלט לא באמת עובר לטיולון בגיל חצי שנה ומי שכן רצוי שידע שזה מהלך שגוי לפי דעתי ולפי ניסויים שנערכו בעולם.
ממליץ על ארמדילו פליפ 2XT שמחירה סביר ומציעה קיפול קל יותר משל היויו אבל גדול יותר וכמובן שהעגלה כבדה יותר אך לדעתי נוחה יותר לתינוק, מגיע עם אמבטיה אמיתית, הטיולון דו כיווני עם מדרך רגליים מתכוונן ומעקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאינגליזינה לא עדיפה?
אנאל23/11/2017תודה רבה על התגובה!
מה אתה חושב? לא עדיף לקחת את האינגליזינה? עדיף את הארמדילו? כי נראה לי שזה יוצא אותו מחיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/11/2017שלום אנאל,
היא מציעה את רוב היתרונות של הפליפ פשוט בשיטה אחרת.
ממליץ פשוט להתנסות עם כל עגלה בנפרד.
לשים משקל של 9 ק"ג, לטייל איתן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרכה, לנסות לתפעל לבד, לקפל לבד ולראות מה נכון לכם יותר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה וכסא בטיחות לילדים צמודיםגל22/11/2017
קובי שלום,
אוטוטו בינואר מגיע ילד שני למשפחה. והפרש יהיה בינו לבין הראשון שנה ו 9 חודשים. לכן אודה לעצתך מה כדאי לעשות
1. מבחינת עגלה. האם אתה ממליץ על עגלת תאומים? או הוספת טיולון לילד השני. או לדעתך מיותר לילד השני בגיל הזה עגלה. כרגע בבית יש לי עגלה של מאמס אנ פאפס סולה 2
אני מצינת כי יש לנו רכב קטן יונדאי I20 אז לא כל גודל יכול להיכנס.
מבחינת טווח מחירים להמלצותיך עבור טילון עד 500 שח ועגלת תאומים עד 1000 שח.
2. אשמח להמלצה על כיסא בטיחות הבטיחותי ביותר והמומלץ ביותר מבחינתך - אין הגבלת מחיר.
לילד הראשון קניתי את ציקונקסטפיט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/11/2017שלום גל,
אפשר לרכוש עגלה זוגית ולדעתי אפשר להסתדר עם חיבור של טרמפיסט לסולה. אצלי גם היה הפרש כזה והסתדרנו מעולה עם מנשא לתינוקת ועגלה לגדול וכשהתינוקת גדלה עברה לעגלה והגדול הלך או בטרמפיסט. כמו כן זה מאוד תלוי כמה את לבד עם שני התינוקות.
לדעתי צ'יקו לייטוואי 2 טיולון מצויין בימי המבצעים כרגע די נכנס לתקציב.
עגלה מומלצת עד 1000 אין לי כלכך שווה להשקיע טיפה על קוקו ביבי או לרכוש יד שנייה.
לגבי כסא עדיין הנקסטפיט הוא המומלץ ביותר לדעתי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחירת מנשא
גל23/11/2017קובי תודה רבה על המענה
אשמח להמלצה על מנשא נוח בטיחותי וטוב שישמש את שני ההורים מגיל לידה.
לא מעונינת במנשא כריכות.
והאם את ממליץ לרכוש לאחר הלידה לבדוק את ההתאמות עם התינוק שיוולד או שזה לא משנה.
דבר נוסף מבחינת עלות הכלכליות, ניסונך ונוחות
מה עדיף לרכוש את המנשא או את הטיולון הנוסף לילד הגדול (שנה ו 9) שהמלצת?
מאוד אודה לעזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/11/2017שלום גל,
מומלץ מאוד לרכוש לאחר הלידה ולמדוד יחד עם התינוק ולראות מה נח לכולם. כמו כן המומלצים בעיניי הם: בייבי ביורן מירקל או ארגו 360.
לגבי מנשא או טיולון עדיף מנשא אם הגדול עדיין יכול לשבת בעגלה הרגילה או שאתם יכולים להסתדר איתה. כמובן ששווה לשקול את רכישת 2 הפריטים
בברכה,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקל / כסא בטיחות מומלץחנה22/11/2017
שלום קובי,
לקראת לידה ראשונה, ועכשיו נכנסת לעומק עולם הסלקלים וכסאות הבטיחות... אשמח לעזרתך בנושא:
1. האם אתה ממליץ תחילה על סלקל ורק אח"כ מעבר לכסא בטיחות? או שאפשר להתחיל ישר עם כסא בטיחות (ראיתי כאלה)? ומה מומלץ יותר מבחינת בטיחות ונוחות הילד?
2. סלקל- אין לי מושג איך להתחיל לסנן... מה מבחינתך הסלקל המומלץ ביותר? חשוב לי הבטיחות כמובן, בראש ובראשונה, וגם המחיר משחק תפקיד, אך בפרוש כן אשקיע בסלקל בטיחותי מספיק.
3. כמה חשיבות יש לסלקל שיתחבר לעגלת התינוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/11/2017שלום חנה,
להתחיל מכיסא יתן יתרון אחד מרכזי וזהו החיסכון של רכישת הסל קל. לדעתי הכיסא המומלץ ביותר הוא צ'יקו נקסטפיט שקיבל דירוג מקסימלי ולדעתי גם הנח ביותר לתינוק בן יומו והכי קרוב בזווית שלו לזווית סל קל.
לגבי סל קל, היתרונות הם: זווית טובה ונוחה יותר לתינוק, האפשרות לנייד את הסל קל עם התינוק מהרכב לכל מקום ובהרבה מקרים גם על ידי חיבור לעגלה. יתרון חלקי הוא בגמר השימוש תוכלו לרכוש כסא בטיחות במחיר סביר ולא יקר בניגוד לרכישה כעת שמחייבת כיסא יקר, יחד עם זאת הרוב המוחלט ירכוש את אותו הכיסא שהמלצתי כי הוא נחשב לטוב ביותר.
לדעתי הסל קל הכי מומלץ הוא צ'יקו קייפיט, לא מתחבר לאף עגלה וזה חסרונו המרכזי אבל בטיחותית מעולה ובמחיר מאוד סביר יחד עם בסיס.
לגבי חיבור לעגלה, זה לא בריא לתינוק אך יש יתרון קל אם התינוק נרדם בנסיעה ואז במקום להעיר מחברים לעגלה ומניידים עד למיטה ורק אז מוציאים יש למיטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! שאלה נוספת...
חנה23/11/2017קודם כל תודה על המענה המפורט!
יש לך המלצות על סלקלים נוספים שכן מתחברים לעגלה ורמת הבטיחות שלהם גבוהה מספיק?
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר24/11/2017שלום חנה,
הכל שאלה של איזו עגלה רוכשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלה
חנה26/11/2017שלום קובי,
העגלה שכנראה נקנה היא בוגבו בי 5, מה לגביה? איזה סלקל שמתחבר אליה אתה ממליץ?
תודה רבה,
חנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר26/11/2017שלום חנה,
אטון Q או אטון 4 של סייבקס לדעתי הכי מומלצים עבורה.
רמת הבטיחות זהה לצ'יקו אבל רמת המחיר רחוקה מאוד ויקרה משמעותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה! עזרת לנו מאוד!
חנה27/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לעגלה לילד שלישיאסתי22/11/2017
שלום קובי,
אשמח להמלצתך לעגלה.
לשתיים הראשונות השתמשנו בברייטקס בי אג'ייל.
היתה בסדר גמור, חוץ מכמה עניינים:
1.האמבטיה לא מתלבשת מספיק יציב על השילדה.
2. גלגלי העגלה הקדמיים ננעלים לבד
3. זוית הישיבה והחגירה בטיולון לא מספיק ישרה. (אין אפשרות לישיבה של 90 מעלות)
4. פירוק והרכבת הריפוד של הטיולון מסורבלת ואין אפשרות לכבס את כולו.
לאור זאת, כל הנקודות לעיל חשובות לנו בעגלה החדשה שנרכוש.
עוד כמה נתונים:
1. חשובה עבירות נוחה, גם בתנאי שטח (חצץ וכד')
2. קיפול פשוט ביד אחת
3. משקל קל
4. ידית אחת
5. אם יש כזה דבר- שסלקל ברייטקס יתלבש עליה..או סלקל טוב אחר שאתה ממליץ.
אין לנו בעיה לרכוש עגלה מיד 2 או דגם לא חדש שבחנויות, רק נאבדים בכמויות המידע והדגמים..
מקווה שהדרישות סבירות..ותודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/11/2017שלום אסתי,
לגבי ברייטקס, גלגל שננעל זו תקלה שיבואן יכול לתקן. לגבי זווית זה החיסרון של מנגנון מצבים עם רצועות. הפירוק מאוד מסורבל וזה נכון.
ממליץ כיד שנייה לדרישות לבדוק את הבוגבו בי אשר קלה, נוחה לניוד בעיר, שטח קשה לא הכי אבל זה יהיה המינוס של כל עגלה קלה. לדעתי בארץ אין מתאם לברייטקס עבורה.
כחדש לדעתי ארמדילו פליפ XT2 עונה היטבה לדרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומים בייבי מונסטראני22/11/2017
היי קובי,
בעצתך הלכתי להציץ על העגלה. לא תפעלתי ולא כלום, רק סיבוב קטן בחנות להתרשמות ראשונית. המושבים פיצים! הבן שלי בן שנה ושמונה חודשים ואין סיכוי שהוא יושב שם - והוא לא גדול בכלל... אני מבינה שבתאומים עוד יותר מתפשרים, אבל...
יש לך עוד רעיונות חוץ מהעגלה הזו? משהו שאולי טיפה יותר מרווח? אני באמת לא יודעת איך יושבים שם. האמבטיות גם פיציות אבל זה לזמן קצר והם באמת קטנטנים אז איכשהו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר22/11/2017שלום,
אכן זה המינוס בעגלות תאומים. אפשר ללכת לראות ביבה קוקו שבס"מ או שתיים יותר מרווחת בכל מושב (אין אפשרות לחבר אמבטיה אך הטיולון מתאים מלידה). המינוס הוא רוחב שילדה רחב יותר מה שקשה על ההתניידות ביומיום.
אני ממליץ אם רוצים רוחב ונוחות מקסימלית לתינוק אז איי.בי.סי דיזיין זום לדעתי זו השלמות (היחידה שהטיולון ברוחב והאמבטיה ברוחב עגלת יחיד ואף רחב משמעותית מהרבה עגלות יחיד) אך יש לקחת בחשבון שמדובר בעגלה רחבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלות רכבת
אני01/12/2017לא מתחברת אליהן בכלל. מה גם שהניוד נראה לי קשה וכבד יותר בגלל האורך. מה גם שאני בספק אם יכנס במעלית. הבוגבו בי שלנו נכנסת בול.
עוד המלצות לעגלות תאומים בישיבה סייד ביי סייד?
ועוד משהו - שידות החתלה של שילב - יש תקן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר03/12/2017שלום,
אין לי עוד המלצות לתאומים. באשר לרכבת הכל תלוי באורח החיים של ההורה ונכון שלא לכל אחד מתאפשר אבל לאלו שכן דווקא הרווח הגדול הוא בניוד ובנוחות התינוק.
לגבי שידות לשילב יש תקנים לכל המוצרים שדורשים זאת רק יש לוודא שהשידה מוגדרת כשידת החתלה ולא שידת אחסנה! החוק מאפשר למכור שידות ללא תקן כל עוד הן מגדרות כשידות אחסנה אבל רוב הרוכשים של שידות אלו משתמשים בהן גם להחתלה ולכן זהו תחום די אפור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה שנלך על המונסטר
אני09/12/2017האם היא מתקפלת עם האמבטיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר09/12/2017שלום,
לא! לא ניתן לקפל עגלות תאומים יחד עם האמבטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא מסורבל מידי כל פעם?
אני09/12/2017ולעומת עגלות אחרות שהן ממש כמו המונסטר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר10/12/2017שלום,
אכן מסורבל אבל אין נכון להיום פתרון לאמבטיה מתקפלת יחד עם השלדה בעגלות תאומים וגם בעגלות יחיד אין ממש פתרון וגם אלו שיש מאוד מסורבלים או שהאמבטיה גרועה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלה- מה מתאים לנו יותר? איזו עגלה לבדוק?אריאל פירת`21/11/2017
לום קובי.
אנחנו זוג מורים לחינוך גופני מצפים לבן בעוד כ3 חודשים.
מעוניינים לדעת על המלצות לעגלות שמתאימות לנו..
אנחנו גרים במושב. דירת קרקע עם 5 מדרגות בכניסה. בן זוגי גבוה אני פחות.
יש לנו אוטו עם בגז' קטן- דיאטסו סיריון+סיטרואן c3. כמובן שמחפשים עגלה טובה אך גם לא במחיר גבוה מדי..
נוחה לקיפול, טובה להליכות, קלה..
ממוצע ומטה מבחינת מחיר.
נשמח לעזרה. תודה אריאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/11/2017שלום אריאל,
ממליץ לבדוק את הסלסה של איי.בי.סי דיזיין שמעולה להליכות וגם הליכות מהירות בזכות גלגלים גדולים ומערכת קפיצים זהה לשל אופניים. כמו כן היא די גבוהה, הידית משנה גבהים, האמבטיה והטיולון סופר מרווחים ונוחים לתינוק, סל החפצים גדול ואין לה סרן אחורי כמו ברוב העגלות שמי שעושה הרבה הליכות (בעיקר ספורטיביות) יתקל בו לא מעט ולדעתי זה יתרון עצום בעיקר להורה גבוהה.
הקיפול יכנס לכל רכב ובדגמי 2018 שיגיעו בעוד כחודש הקיפול מאוד נח. המחיר מומצע. אם מתפשרים על מחיר זול דגמי שנתונים קודמים נמכרים מאוד בזול אך לדעתי מנגנון הקיפול פחות נח מהדגם שיכנס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתלבטים בין האוייסטר זירו לסייבקס מיוס למאמאס אנד פאפאס דגם ארמדילואור21/11/2017
אני לא גבוהה אפילו נמוכה, חשוב לי כמה פרמטרים שיהיו בעגלה והם משקל נמוך של העגלה , קלות בקיפול ושלא יהיה קיפול מסורבל , והסל מתחת לעגלה שיהיה יחסית עמוק וגדול...חשוב לי שכיבה מלאה ושהאמבטיה תהיה יחסית רחבה וקצת ארוכה בקיצור מרווחת לתינוקת...עם זאת חשוב לי מאוד שהעגלה תהיה יציבה וחזקה .
מה מבין שלושת העגלות יכול הכי לענות לי על הדרישות? האוייסטר , הארמדילו או הסייבקס מיוס ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/11/2017שלום אור,
האוייסטר הכי רחבה, ארוכה, מרופדת ונוחה לתינוק אבל מצד שני הכי לא נוחה לקיפול (בטח שלא ביד אחת), הכי גדולה בקיפול והכי כבדה.
המיוס והפליפ מאוד דומות, לא הכי מרווחות אבל קלות, קלות לקיפול וקומפקטיות ובניהן אני פשוט ממליץ לבדוק פיזית בחנות.
לשים משקל של 9 ק"ג בתוכן ולטייל איתן בחנות, לעלות ולרדת מדרגה, לנסות לתפעל לבד (לחבר ולפרק את החלקים השונים), לנסות לקפל לבד ולקבל החלטה מה נח לכם יותר כי לתינוקות לדעת שתיהן לא שיא הנוחות אבל זו הפשרה שצריך לעשות כדי שלכם יהיה קל יותר והן עדיין לא נוראיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עריסה שהופכת ללול / למיטהחי21/11/2017
היי קובי ,
אנחנו מתלבטים אם לקנות עריסה שהופכת ללול אבל חוששים שזה לא בטיחותי כך גם לגבי עריסה שהופכת למיטה.
מה דעתך בנושא? האם כדאי לקנות עריסה שהופכת למשהו אחר (נוח כי לא תופס מקום אחר"כ ) או עדיף לקנות כל מוצר בנפרד ?
תודה מראש !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/11/2017שלום חי,
לא מכיר עריסה שהופכת ללול פרט לפלסטיק שזה גם לא בדיוק לול וגם לא תקני. כמו כן לא מכיר עריסה שהופכת למיטה אלא מיטה בגודל מטר שיכולה תאורתית לשמש כעריסה אבל זה תלוי ברוחב מפתני הדלתות כי כל הרעיון בעריסה הוא האופציה לעבור מחדר לחדר ומיטת מטר היא לא בדיוק כזו.
לא ממליץ ללכת על מוצרים משולבים זה לא יעיל, התינוקות מתפתחים בקצב מטורף בשנה הראשונה וקצב מהיר עד גיל 3 ולכן עדיף להמקד בכל שלב בנפרד. כמו כן ניתן לשכור עריסה בגרושים כך שמיותר לחשוב על מוצר ארוך טווח.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה !
חי21/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עגלת תאומים וכיסאות בטיחותתמר21/11/2017
יש לנו תינוק בן שנה וחמישה חודשים, ובעוד כשלושה חודשים מצפים לתאומים זהים.
לגבי עגלות תאומים - מה דעתך על טיולון מקלארן לתאומים בתוספת קריקוטים לשימוש מגיל 0? האם יציב ובטוח מספיק כך שישנו על הבטן? אם לא, הבנתי שהמאונסטר הכי מומלץ בתוספת האמבטיות. האם אתה חושב אחרת?
לגבי כיסאות בטיחות - מחפשים שלושה כיסאות יחסית צרים לשימוש לזמן ארוך, כך שייכנסו בשורה אחת ברכב גדול. מה דעתך על 3 צ׳יקו או אקסיס פיקס פלוס? הבכור שלנו גדול לגילו (בן שנה וחמישה חודשים שוקל בערך 13 קילו לפחות), כרגע ברכב אחד יושב בצ׳יקו וברכב אחר יושב באוונפלו.
יש כיסאות אחרים שאתה ממליץ לבחון?
תשובה
קובי סופר21/11/2017שלום תמר,
על המקלארן אני פחות ממליץ. יכולת הניוד די גרועה כי מדובר בעגלת 2 ידיות יחסית כבדה עם גלגלים קטנים. כמו כן לדעתי התמיכה לתינוקות לא מספיק קשיחה. המונסטרס בהחלט מומלצת אפשרי אפילו ללא האבמטיות או למצוא חנויות (כמו עגליס) שמשכירות את האמבטיות.
ממליץ גם על הזום של איי.בי.סי דיזיין שלדעתי הכי נוחה לתינוקות אבל מדובר בעגלה ארוכה ויש לבדוק אם היא תואמת את הצרכים שלכם.
לגבי מושבים. הצ'יקו והאוונפלו מעולים. קשה לי להאמין שברכב עם ספסל אחורי ולא 3 מושבים נפרדים יהיה ניתן להכניס 3 נקסטפיטים או אוונפלואים. הדרך היחידה היא פשוט להגיע לחנות שתיתן לכם לבדוק ברכב שלל מושבים עד שתגיעו לנוסחא שבה 3 יכנסו, לדעתי הגדו יוכל כבר לעובר לבוסטר עם רצועות אשר צר יותר מכסא ויחסך עוד טיפה מקום.
כסא פונף של חברת קלק (CLEK) יכול להיות אופציה מעולה (נמכר רק דרך היבואן) אבל מדובר בכסא סופר יקר ושניים כאלו זה לא זול אך זה לטווח אורך מאוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשים המלצה על כסא בטיחות צרמירב21/11/2017
שלום קובי!
אנחנו מחפשים כסא בטיחות איכותי, אבל כזה שנחשב יחסית צר. אנחנו צריכים להכניס שניים כאלה במושב האחורי ושעדיין ישאר טיפה מקום לשבת.
כרגע יש ברשותנו אוונפלו טריומף, אבל הוא מאוד מאוד רחב..
תודה רבה מראש על העזרה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר21/11/2017שלום מירב,
לאילו גילאים? אולי אפשר ללכת על בוסטר עם רצועות שהם צרים יותר אבל להמלצתי טובים לגילאי 20 חודשים ומעלה.
כמו כן מה התקציב?
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום קובי! למה הכוונה בוסטר עם רצועות?
מירב21/11/2017שלום קובי ותודה על המענה!!
כסא אחד לבת 2.3 והשני לבת שנה.
מבחינת תקציב, בגלל שאנחנו צריכים ככה״נ לקנות שני כסאות, מעדיפים לא משהו יקר במיוחד.
למה הכוונה בוסטר עם רצועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/11/2017שלום מירב,
זהו בוסטר שמגיע עם רתמות וכאשר מורידים אותן הוא הופך לבוסטר גב. המומלץ ביותר לדעתי הוא ארגוס של גרקו. היתרון הגדול שלהם הוא רוחב צר בהשוואה לכסא אבל אין להם זוויות שכיבה והם יותר צרים לתינוק.
לגיל שנה זה פחות מתאים לדעתי ל2.3 מעולה.
לגיל שנה אוונפלו טריביוט מאוד צר ובמחיר סביר ורמת בטיחות גבוהה. כמו כן מבצעי בלאק פריידי וסוף שנה מתקיימים בימים אלו ואפשר להשיג מחירים מעולים ולכן שווה לעשות את הקנייה בהקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מירב23/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזרן למיטת מטר מגיל לידהאירנה20/11/2017
היי, החלטנו לקנות מיטת מטר ישירות מגיל לידה כי אין מקום בחדר למיטה סטנדרטית
אשמח להמלצה איזה מזרן אפשר לקנות למיטת מטר שיהיה נוח ואיכותי עבור התינוק?
ראיתי שאתה ממליץ על מזרן נושם מולטיפלואו נאמר לי באחת החנויות שמזרן מסוג זה שהוא בפנים כמו ספגטי לא מספיק קשיח ולא בריא לגב התינוק שרק נולד מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/11/2017שלום אירנה,
תינוק לא צריך מצע קשיח בשביל בריאות הגב!
הרעיון בחלק קשיח הוא מניעת חנק בעת שתינוק מגיע למצב שהוא על הבטן הראש לא יכול לשקוע במצע קשיח ולכן יש צימצום משמעותי של אפשרות חנק ואילו במוצר עם ספגטי יש מעבר של אוויר ולכן יש צמצום עוד יותר משמעותי של חנק.
כמו כן מצע קשיח עלול לגרום לתסמונת ראש שטוח שמזרן רך מצמצם עד מונע.
לדעתי רוב החנויות בארץ אינן מבינות את חשיבות המזרן הנושם ורובן חוטואות וטוענות שהמזרנים הדו צדדיים נושמים עובדה אשר לא נכונה.
ממליץ מאוד על המולטיפלואו אם קיים במידה ואם לא ניתן לפנות ליצרן ולהזמין מידה מיוחדת, כמו כן מזרן נומו אשר גם נושם לדעתי קיים במידה של מיטת מטר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה 3 ילדים מאחורההולי עובד20/11/2017
קוב שלום, אבקש את עזרתך בדחיפות.
יש לי שני ילדים בני 5.5 אחד שוקל 23 ק"ג והשנייה 30 ק"ג . בנוסף ילד בן שנה וחודשיים ששוקל 13 ק"ג.
עד עכשיו הגדולים ישבו באיוונפלו מאסטרו והקטן מקדימה בסלקל.
עכשיו העברתי את הקטן לאיוופלו מאסטרו מאחורה ולגדולים אין מקום אפילו ל-2 בוסטר ישיבה הכי פשוטים. הבוסטר ישיבה באמצע לא נכנס בכלל. חיפשתי יותר צרים ולא קיים. מה לעשות? והאם הMIFOLD בא בחשבון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר20/11/2017שלום הולי,
פחות ממליץ על מיפולד אלא רק על בוסטר גב.
לצערי הבעיה מוכרת ואין לה פתרון. האופציות הן:
1. לנסות ולבדוק בחנות את כל האופציות ולפעמים מוצאים 3 מושבים והנוסחא שכולם יתחברו מאחור.
2. לרכוש כיסא בטיחות שיכול להתחבר כנגד הכיוון ולחברו במושב הקדמי ושניים מאחורה כאשר אחד המבוגרים יאלץ להצטופף מאחור.
3. להחליף רכב, ישנם רכבים בעלי שורת 3 מושבים מאחור לא ספסל ואז יהיה ניתן לחבר בקלות 3 מושבים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
הולי עובד21/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתאם לחיבור בין שתי עגלותמיכל עוקבי19/11/2017
רוצה לדעת על מתאם שמחבר בין שתי עגלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/11/2017שלום מיכל,
לא נמכר בארץ, פיתרון לא מוצלח ומסורבל. כאשר מחברים 2 עגלות מגיעים לרוחב מטורף שלא נכנס לאף מקום, החיבור מאוד מסורבל ואני לא רואה אמהות מתחילות לפרק והרכיב את 2 העגלות בכל כניסה לדלת ולרכב. הכי יעיל זו עגלת תאומים/אחים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאמאס אנד פאפאס אורבו 2 רועדתיעל19/11/2017
היי, רכשתי עגלה של אורבו 2 העגלה ממש רועדת
שפיניתי לשירות לקוחות הוסבר כי אין דרך לטפל בנושא
האם מוכרת הבעייה הזו ? האם יש לזה פיתרון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/11/2017שלום יעל,
הסיבה הגדולה שאיני ממליץ על הדגם הזה! הגלגלים קטנים ולכן הכל מורגש. אם ליבואן אין פתרון אז איני יכול לעזור אלא רק פחות להמליץ עליה למי ששואל לפני הלידה כפי שאני תמיד עושה. מה שאני ממליץ לאותם שואלים הוא לרכוש את דגם הסולה של אותו יצרן, הוא מוצלח בהרבה ולכן הייתי ממליץ לבדוק מול היבואן אפשרות רכישת שלדה של סולה. מה שמצחיק שמדובר בעגלה זולה יותר עם אמבטיה וטיולון די זהים לאורבו (ניתן לחבר את האמבטיה והטיולון של האורבו על שלדת הסולה).
פתרון נוסף יהיה למכור ביד 2 ולרכוש טיולון עם גלגלים גדולים כמו ביבה טאי טאי, איי.בי.סי דיזיין מינט וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על עגלות משולבות עד 1500 ש"חענת19/11/2017
שלום רב,
אני עומדת לקראת לידה ראשונה, אני מחפשת עגלה שתהיה כמובן יציבה ונוחה, כוללת אמבטיה וטיולון, משקל לא הכי מהותי מאחר ואני גרה בקומה 3 ללא מעלית והעגלה תשאר ברכב (תא מטען סביר), זאת גם הסיבה שמפאת הבלאי הצפוי אני לא רוצה להשקיע סכומים גבוהים (עד 1500 ש"ח).
ראיתי את האינפיניטי , Britax SMILE, וגם את הטוויגי
מותג לא חשוב לי, מאחר ואני 1.7 מ' רצוי שלא תהיה נמוכה מידי, מאחר ואני עתידה להיות חד הורית אני צריכה שהקיפול יהיה נוח ביד אחת.
המון תודות על הפורום והמענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תשובה
קובי סופר19/11/2017שלום ענת,
בתקציב שציינת הייתי ממליץ על ג'ואי כרום (נמכרת במבצעי סוף שנה סביב ה- 1500-1600 ש"ח). היא יחסית גבוהה, יכות הניוד טובה, יש מושב דו כיווני והיתרון בקיפול שהבד מכונס כלפי פנים מה שישמור עליו נקי וסטרילי בתא המטען.
מהעגלות שציינת הברייטקס הכי איכותית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהJoie pact
ענת22/11/2017תודה רבה
בשעה טובה עשיתי הזמנה לגואי פקט
הכרום dlx נמכרת במחיר שווה עד סופ״ש במוצצים אבל הגלגלים שלה לא נכנסים לי בתא המטען
הגואי פקט הרבה יותר קלה, מתקפלת יותר נוח, ונכנסת בקלות בתא המטען וגם המחיר של אמבטיה וטיולון פחות מ 1200₪ עד יום שישי הקרוב
מקווה שעשיתי בחירה טובה
עכשיו נשאר להתלבט לגבי כסא בטיחות:
הדילמה היא בין הציקו נקסט פיט לבין גרקו אקסטנד טו פיט
ושוב תודה רבה על הסיוע וההמלצות שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר22/11/2017שלום ענת,
לגבי עגלה אני מאוד לא ממליץ מכיוון שהטיולון חד כיווני ולדעתי יש לזה חיסרון ענק.
לגבי כיסא הצ'יקו נקסטפיט עדיף לדעתי בעיקר בגלל הזווית העדיפה שלו כשהוא נגד כיוון הנסיעה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)