פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות בין עגלות "עירונית"
    שרון
    07/12/2017

הי,
    אני יודעת ששאלה כזו באופן כזה או אחר נשאלה כבר, אבל...
    אמורה ללדת בסוף ינואר ומתלבטת בין שפע העגלות שיש. חשובה לי התניידות קלה, משקל קל וקיפול נח (צריכה להסתדר בעיקר לבד), עגלה יחסית קומפקטית שתתאים לתא מטען של קיה פיקנטו. קראתי בפורום ואני מודעת לכך שלילד עלול להיות צפוף, בעיקר בחורף, אך חושבת לטווח ארוך....
    כרגע צמצמתי את ההתלבטות בין:
    1. בוגבו בי 5 (שהומלצה כאן רבות על ידך)
    2. סייבקס מיוס
    3. אתמול הראו לי את המאמא ופאפס אורבו שנראתה מעניינת
    4. קראתי אצלך בפורום על הסלסה איי בי סי שעדיין לא ראיתי ונשמעת מעניינת גם.
    מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    07/12/2017

שלום שרון,

בי 5 הכי קלה ובעלת קיפול קטן ולכן תתאים היטב לצרכים שלך.
    המיוס דומה אבל אני פחות אוהב שאין לה תמיכת גב קשיחה ומדרך הרגליים עשוי רשת שעלולה לקבל בלאי מהיר.
    אורבו לדעתי עגלה לא מוצלחת בעיקר הניוד בעייתי איתה וסובלת מבלאי גבוהה בגלגלים .
    סלסה מרווחת לתינוק אך כפי שהבנת עבורך פחות. שוקלת 2 ק"ג יותר מהבי וגדולה ביותר מ30% בקיפול מה שיהפוך הכנסה לפיקנטו לקשה ומסורבלת ולכן פחות עונה לצרכים שלך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון תאומים מגיל לידה קרוז - שחור מאמס אנד פאפס
    אני
    07/12/2017

היי! אשמח לשמוע מה דעתך על הטיולון?
    בעיקר כעגלה שנייה, ומהרכב למעון

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/12/2017

שלום,

לדעתי נוחות הניוד גרועה אבל לניוד קצר היא אמורה להיות בסדר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון אחר

אני
    07/12/2017

המלצה על טיולונים אחרים לתאומים לשימוש הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    09/12/2017

שלום,

לדעתי הטיולון של ג'ואי טוב וגם לבייבי סייף יש טיולון טוב לתאומים. הג'ואי נח יותר לניוד וקיפול אבל הבייבי סייף קטן בהרבה לאחר הקיפול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לילד ראשון- ארמדילו XT2 או פג בוק פלוס עלית?
    דורית
    06/12/2017

היי קובי
    ראינו את 2 הדגמים והתלהבנו מהם וואנחנו מתלבטים כרגע מה יותר מתאים לצרכים שלנו.
    - לידת חורף
    - נוחות ובטיחות התינוק
    - גרים בישוב אבל לרב כנראה שנטייל עם העגלה בעיר. בכניסה לבית יש 3 מדרגות. בולמי זעזועים איכותיים חשובים לנו
    - קיפול נוח ביד אחת. מבחינת משקל אנחנו גמישים יחסית כי לא אמורים לסחוב את העגלה במדרגות.
    מבחינת רכב ואחסון אין לנו בעיה של מקום
    - שק קניות מרווח יחסית

לגבי הארמדילו גודל וגובה האמבטיה קצת מדאיג אותנו.
    מבחינת הפג, מבלבד המחיר הגבוה יותר, לפי מה שקראתי בפורום היא פחות נוחה לתינוק לדעתך.

נשמח לעזרה
    תודה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/12/2017

שלום דורית,

מבחינת בלימת זעזועים שתיהן לא מוצלחות.
    משקל הפג כבד יותר בקילו וחצי עד 2 (תלוי עם איזו שלדה לוקחים). הפליפ קטנה יותר בקיפול אבל גם הפג תיכנס לרוב הרכבים כאשר שתיהן מתקפלות ביד אחת. סלי הקניות שלהן די גדולים של הפג טיפה יותר. הפג מרווחת יותר בעיקר ברוחב שלדעתי זהו יתרון בחורף.

לגבי חוסר הנוחות בפג לדעתי היא קשה מאוד באמבטיה ובטיולון אך ניתן לפתור זאת אם רוכשים מראש מזרן טוב לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון. כמו כן הייתי ממליץ לקחת את שלדת הS שנוחה יותר לניוד ובלימת הזעזועים שלה טיפה יותר משופרת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! ועוד שאלה

דורית
    06/12/2017

תודה על התשובה המהירה
    יש אולי עגלה אחרת שהיית ממליץ עליה?
    נראה לי מצחיק לקנות את הפג כשהיא דורשת עוד אבזור כדי להםוך אותה לנוחה לתינוק
    האם בלימת זעזועים בשלדה s51 היא טובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/12/2017

שלום דורית,

הS51 כמו הS הרגילה רק צרה יותר לכן הבלימת זעזועים טובה כמו בS.
    אין הרבה עגלות שמתקפלות בקלות ביד אחת עם טיולון דו כיווני וגם האופציות שכן יש לדעתי פחות טובות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדלים בין הסוגים השונים?
    עינבר
    06/12/2017

היי קובי

אחותי מתלבטת עכשיו לגבי עגלה אשמח אם תוכל לחוות דעתך על העגלה joie chrome dlx
    וגם מה ההבדלים בין הסוגים השונים שיש לג'ואי ?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/12/2017

שלום עינבר,

לכרום יש 2 גירסאות:
    הרגילה או DLX שבה גגון הטיולון גדול יותר ויש 5 מצבים למושב הטיולון לעומת 3 ברגילה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה לבחורה גבוהה עם בעיות גב
    מעיין
    06/12/2017

היי,
    אני לקראת לידה ראשונה ומחפשת עגלה גבוהה. אני מאד גבוהה בעצמי (כמעט מטר תשעים), ומה שחשוב לי זה לא רק שידית האחיזה תהיה גבוהה ומתכווננת, אלא גם שהאמבטיה עצמה תמוקם כמה שיותר גבוה (ניסיתי עם עגלות של חברות וראיתי שקשה לי להרים את התינוקות אם האמבטיה נמוכה מדי).
    מה האופציות שלי?
    תודה,
    מעיין

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/12/2017

שלום מעיין,

האופציות הן סטוקי שאני לא ממליץ כי הטיולון לא יכול להישכב כשהוא פונה לכיוון הנסיעה ועוד שלל חסרונות.
    איי.בי.סי דיזיין סלסה שחשוב לציין שגם בה וגם בסטוקי לא רק שהאמבטיה גבוהה אלה גם מושב הטיולון מה שיקל עלייך בעיקר בשלב שהילדים יותר כבדים! וגם יתן להם שדה ראייה טוב יותר וירחיק מפליטו רכבים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולעומת מוצי?

מעיין
    06/12/2017

אני מבינה שסטוקי היא בעייתית קצת.
    מבחינת עגלות עם אמבטיה גבוהה שלא צריך להתכופף אליה המליצו לי גם על המוצי. איך היא בהשוואה לסלסה שהמלצת עליה?

וממש תודה קובי!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/12/2017

שלום מעיין

למוצי אכן יש אמבטיה גבוהה אך הטיולון בגובה ממוצע ולדעתי כשהילד כבד יותר יש יתרון לטיולון גבוהה וגם בגלל שצריך להתכופף ולחגור פעולה שלוקחת כמה זמן. בנוסף אני פחות אוהב אותה כי היא כבדה מאוד והאמבטיה והטיולון צרים וגם יחסית קצרים ולכן אם יהיה תינוק גדול יהיה פחות נח בעגלה וגם בחורף עם לבוש עבה יהיה קצת צפוף.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לבחירת עגלה משולבת
    דניאל
    05/12/2017

אשמח לקבל המלצה לעגלה משולבת לתינוק (אמבטיה טיולון וסלקל)בטווח מחירים עד 2500 שח
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לבחירת עגלה משולבת

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/12/2017

שלום דניאל,

בטווח המחיר הזה הייתי ממליץ על סולה 2 או ג'ואי כרום DLX.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התאמת זוית ישיבה בטיולון בוגבו בי 5
    אורלי
    05/12/2017

הי קובי,

בשעה טובה עברנו מהאמבטיה לטיולון, קטנצ'יק בן 6 חודשים מאוד סקרן והיה לו כבר צפוף. האם חייבים להשכיב את הטיולון למצב שכיבה מלא או שאפשר להושיב במנח האמצעי (שדי דומה לזוית של הטרמפולינה של בייבי ביורן שיש לנו)?
    בנוסף, הוספתי לו בהמלצתך מזרן של קומפי קוש, המזרן א יושב 100% על המושב של הבוגבו ( קצת רחב מהמושב), יש עם זה בעיה?

תודה, אורלי

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/12/2017

שלום אורלי,

אם התינוק יושב בנוחות במצב הביניים אין בעיה. לדעתי לא צריכה להיות בעיה אבל היה יותר טוב אילו היצרנים היו עושים 4 או 5 מצבים.
    לגבי המזרן אין בעיה הוא גמיש וכל עוד הוא מכסה את כל המושב זה בסדר גם אם הוא יוצא ממנו. לצערי המושב של הבי קטן וצר ביחס לרוב העגלות בשוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן נושם לעריסת תינוק
    נופר
    05/12/2017

שלום קובי,

אשמח לקבל המלצה על מזרן לעריסת תינוק.
    האם אתה ממליץ על מזרן נושם של חברת נומו למשל והאם הוא בעל תו תקן?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מזרן נושם לעריסת תינוק

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/12/2017

שלום נופר,

ככל הידוע לי לנומו היה אישור מכון התקנים שפג תוקפו (יש לחדש בתשלום כל שנתיים גם אם המוצר נותר זהה ולא עבר שינוי. יבואנים רבים בוחרים שלא לשלם).
    ניתן להזמין מזרן עם תו תקן ישירות מבייבי טק במידה ע"פ דרישה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן למיטת מעבר/תינוק וכיסא רכב
    מור
    04/12/2017

שלום קובי,

בעקבות כתבה שהתפרסמה לאחרונה על חומרים רעילים במזרני החתלה, תהיתי אם מזרני שינה בטוחים ובריאים.
    לנו יש לשני הילדים מזרן של ליטף - האם הוא בטוח מהבחינה הזו?

כמו כן, רכשתי כיסא לרכב אוונפלו טריומף, הוא נורא שונה מהציקו נקסטפיט שכבר יש לנו לגדול(בן שנה ו8 חודשים)
    קשה לי להתרגל אליו, האם עדיף באיזשהיא צורה להעביר את הגדול לאוונפלו ואת הקטנה(7 חודשים) לציקו נקסטפיט?

תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    04/12/2017

שלום מור,

לגבי הכיסא לדעתי כן עדיף להעביר את הקטנה לנקסטפיט שיהיה לה יותר נח ואת הגדול לטריומף מכיוון שהוא פחות זקוק לנוחות שמציע הנקסטפיט.

לגבי מזרנים, לצערי לא ראיתי את הכתבה ולכן אני פחות מודע לחומר או לסיבה שגורמת למזרן להיות מסוכן. במזרני תינוק תקניים נדרש שיהיה חומר מעכב בעירה שמשרד הבריאות הזהיר מפניו בעבר מצד אחד אבל התקן דורש מזרן מעכב בעירה ולכן ברוב המוחלט של המזרנים מוזרג החומר גם במזרני ליטף. רק במזרנים בעלי ליבה פנימית נושמת אין את החומר הנ"ל.
    למזרני מעבר לא צריך תקן וגם אין מזרנים נושמים ולכן כל עוד הספוג צהוב ולא כחול/ירוק אין את החומר אבל כמובן שמדובר במזרן שאינו מעכב בעירה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכתבה עסקה בפתאלאטים

שחר
    12/12/2017

הכתבה התמקדה בחומרים הנקראים פתאלאטים.אלה חומרים שמרככים פלסטיק ובעיקר מסוג pvc.בדרך כלל השעוונית שמונעת מהמים לחדור לספוג עשויה מpvc ובבדיקות בכתבה נמצאו ערכים של 20 עד 24 אחוז של פתאלאטים כאשר התקן מתיר רק 0.1 אחוז.מציע לך לפנות לליטף ולשאול האם השעוונית במזרן עשויה מpvc ואם כן האם מכילה פתאלאטים.גם שעוונית של חברת בייביטק שיש לה תו תקן הכילה כמות של פתאלאטים הרבה מעבר למותר.חשוב לציין שהחברות מבחינה חוקית לא עברו על החוק מפני שבתקן הישראלי עדיין לא נדרשת בדיקת פתאלאטים למזרני תינוק,דבר שהוא הזוי לחלוטין כי כל צעצוע שמגיע לארץ נבדק בבדיקת פתאלאטים במידה שהוא מכיל פלסטיק גמיש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/12/2017

שלום שחר,

מעולם לא המלצתי על מוצרי שעוונית וזו אחת הסיבות ומי שעוקב וקורא יודע שבמזרן ההמלצה שלי היא חד משמעית למזרן נושם כזה שאינו מכיל שעוונית או מעכבי בעירה שגם הם חומר לא בריא שמכון התקנים דורש שיהיה כדי שמהמזרן לא יהיה דליק ובחלק מהמזרנים הנושמים הוא אינו קיים.

בברכה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייבי ג'וגר או אויסטר
    יורם
    04/12/2017

מתלבטים בין בייבי ג'וגר (סיטי מיני) לבין אויסטר (זירו). מה עדיף? נשמח לקבל תשובות מפורטות

לקביעת תור
    סגירה
    בייבי ג'וגר או אויסטר

הוספת תגובה

• השלמת התלבטות

יורם
    04/12/2017

חשובות הנוחות המשקל של העגלה, קלות הקיפול והיכולת לעלות/לרדת מדרגות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    04/12/2017

שלום יורם,

לדעתי הזירו עדיפה גם בגלל בדים טובים יותר, מדרך רגליים מתכוונן וגלגלים יותר גדולים שיהיו יתרון במדרגות (רק שיש לקחת בחשבון שאסור לעלות מדרגות עם עגלה, כמו כן מדובר בעגלות די עדינות). אני אישית פחות ממליץ עליהן מכיוון שהטיולון חד כיווני ולדעתי זהו חיסרון גדול.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלת Peg perego 2018
    יוגב
    04/12/2017

היי קובי,
    קראתי באתרים שונים על עגלות 2018 של פג פרגו ויצא לי גם לראות אחת מהן באחת החנויות (נראה לי דגם העלית לוקס) ואשתי ואני מאוד התרשמנו ממנה.
    אני קצת הולך לאיבוד עם מבחר הדגמים וההבדלים (פופ אפ, לוקס, ג'יו, בריז...?).
    תוכל להסביר לי את ההבדלים בין כל אחת? אשמח לקבל את חוות דעתך לגביהן ובכלל האם אתה ממליץ עליהן למרות מחירן היקר (ביחס כמובן לעגלות אחרות).
    חשוב לי שהעגלה שנקנה תהיה ברוחב של איזור ה 50-55 ס"מ עקב מעלית צרה...
    תודה מראש :)

לקביעת תור
    סגירה
    עגלת Peg perego 2018

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    04/12/2017

שלום יוגב,

ההבדלים העיקרי בדגמים הם עיצוב ובדים יוקרתיים ואיכותיים יותר ואני אומר שזה די מיותר להשקיע על 2 הדברים האלו כי הבדים בפג דקים ולדעתי לא ממש נוח לתינוק ולכן אני ממליץ מראש לרכוש מזרן לאמבטיה ומזרן קומפי קוש לטיולון וברגע שהוספתם את התוספת עניין סוג הבד כבר לא רלוונטי.
    כמו כן דגם הפופ אפ כן מציע שדרוג בדמות אמבטיה קלה יותר בקילו אשר גם מתקפלת לאחסון, אם 2 היתרונות האלו חשובים בעינכם ותוספת המחיר לא מרתיע אז זו ההתלבטות שצריכה להיות בין הדגם היקר ביותר לזול ביותר, דגמי האמצע לדעתי יקרים ללא תמורה מוצדקת. לפג יש שלדת S51 וזו השלדה המומלצת לדעתי, רוחב 51 ס"מ וגלגלים איכותיים יותר אשר מאוד חשובים היות ולפג אין בולמי זעזועים איכותיים לדעתי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות דחופה בין עגלות לילד ראשון
    עדי
    03/12/2017

קובי שלום,
    אנחנו זוג צעיר המצפה לילד ראשון (לידה לקראת פברואר).
    אנחנו גרים בתל-אביב, קומה ראשונה ללא מעלית.
    מחפשים עגלה שתהיה נוחה לתינוק, קלה וקמופקטית כמה שניתן (בסוף רוב הזמן אני אהיה לבד) ועמידות העגלה - מבחינת תקציב כרגע לא שיקול.

קראנו הרבה ואפילו הלכנו לאות אבל עדיין מבולבלים מאוד בין כמה עגלות:

1) בוגבו בי 5 - מלכתחילה חשבנו על העגלה הזו. עושה רושם כי קלה וקומפקטית. קצת מפריע לנו עניין האחסון וכן גודל האמבטיה שנראה קצת צפוף (שכן הלידה צפויה להיות בשיא החורף). בנוסף, באחת החנויות הסבו את תשומת ליבנו לאורך המושב לרגליים בטיולון שהינו קצר ולא בהכרח תואם לילד כשיגדל.

2) אויסטר 2 - חשוב לנו מאוד טיולון דו כיווני ולכן נראה מצד אחד כי היא עונה על הפרמטרים. מצד שני, קראנו בבלוג שלך על עניין הקיפול הבעייתי וכי צריך לפעמים לפצל בין הטיולון לשלדה בעת הקיפול והכנסת העגלה לרכב וכי מדובר בעגלה קצת מסורבלת.

3) סולה 2 - שמענו גם על עגלת הסולה 2. עוד לא הלכנו לראות אותה אבל הבנתי שהקיפול שלה הוא די גדול - חוץ מזה לא ממש הספקנו לקרוא עליה חוות דעת/המלצות...

מה מומלץ מבין ה-3? האם יש עגלה אחרת העונה לדעתך לפרמטרים החשובים לנו?
    נשמח לתושבה. תודה!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    04/12/2017

שלום עדי,

אין ספק שהבי עונה היטב לדרישת הנוחות עבורכם במשקל הקל, בקיפול הקטן ויחד עם זאת כפי שציינת היא צרה מאוד גם באמבטיה וגם בטיולון וגם קצרה בטיולון, עם הארוך יהיה שלב שהרגליים יהיו באוויר עד שהתינוק יגדל והרגליים יקבלו תמיכה מהמדרך הקדמי.

האויסטר נוחה יותר לתינוק ולכן זהו היתרון שלה אבל כפי שציינת הקיפול ענק יחד עם טיולון והיא כבדה מהבי ולכן מבחינת נוחות עבורכם היא תהיה פחות נוחה מהבי.

הסולה מתקפלת לגודל סביר, קטנה יותר מהאויסטר וגדולה מהבי. המשקל גם באמצע. האמבטיה צרה כמעט כמו הבי והטיולון רחב יותר וטיפה יותר ארוך אך לא בהרבה, נדיר שיש עגלות ארוכות שיתמכו בכל גוף התינוק ולכן רוב העגלות סובלות מעניין האורך אבל מושב שבאמת תומך ב- 100% לאורך כל הדרך הוא סופר כבד. לכן תמיד יש להניח על כף המאזניים עד כמה אנחנו מוכנים להתפשר על הנוחות שלנו עבור נוחותת התינוק.
    מבין ה-3 תהיה לך הכי נוחה. האוסיטר תהיה הכי נוחה לתינוק והסולה בדיוק באמצע.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עדי
    04/12/2017

תודה על התשובה.
    האם יש לך רעיונות לדגמים אחרים של עגלות שיכולים לענות לנו על הצרכים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    06/12/2017

שלום עדי,

אפשר לבדוק את פג בוק ואייביסי דיזיין סלסה אך יש לקחת בחשבון ששתיהן יחסית כבדות. הסלסה מרופדת הרבה יותר טוב ויש לה קפיצים מעולים למקרה שתרדו ותעלו מדרגות עם עגלה פתוחה (למרות שאסור ע"פ הוראות היצרנים).
    מהקלות מלבד הבי יש את ארמדילו פליפ XT2 אבל לדעתי אם אין שאלת תקציב הבי יותר נוחה לניוד ולבלימת זעזועים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על מושב בטיחות
    יעל
    03/12/2017

שלום,
    קודם כל רצינו להודות על ההמלצה על עגלת ממבה פלוס! מאוד מרוצים.
    רציתי לדעת מהו מושב הבטיחות המומלץ ביותר לטווח ארוך. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על מושב בטיחות

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/12/2017

שלום יעל,

אני ממליץ על צ'יקו נקסטפיט, רמת הבטיחות הגבוהה ביותר, נח מאוד לתינוק ולתפעול ומתאים עד משקל 30 ק"ג. מניסיוני מתאים בשקט עד גיל 5 שנים ואני מניח שמעבר אבל עוד לא הגענו לשם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על טיולון לתינוק גדול
    רוני ואורי
    02/12/2017

קובי שלום,
    בננו בן שלושה חודשים, שוקל כ7.5 ק״ג וממלא את האמבטיה של העגלה כמעט בכל אורכה. אנו משתמשים בעגלת סולה של מאמאס אנד פאפאס שקיבלנו בירושה (נקנתה לפני כשבע שנים ושימשה שני ילדים נוספים)
    1. האם הטיולון של הסולה מאפשר שכיבה על הבטן? האם יש טיולונים שמאפשרים זאת? ואיך חוגרים את התינוק בזמן שכיבה על הבטן?
    2. יש לנו כ15 מדרגות בכניסה לבית, ואין לנו אפשרות לאחסן את העגלה בקומת הרחוב. עד עכשיו היינו מפרקים את האמבטיה ומורידים/מעלים את האמבטיה (עם הילד) והשילדה בנפרד. איך עולים ויורדים במדרגות עם טיולון? האם יש טיולונים שמומלצים לשימוש קבוע במדרגות? האם יש טיולונים קלים מומלצים, שמתאימים לילד ארוך ושמנמן (בלי עין הרע)?
    תודה רבה :)

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/12/2017

שלום רוני ואורי,

הטיולון מאפשר שכיבה על הבטן הייתי ממליץ לרכוש מזרן קומפי קוש כדי שהנוחות תשתפר והמזרן יסגור את השקע שנוצר בין אזור הגב לישבן.
    אין הרבה טיולונים בשוק אשר דו כיווניים עם שכיבה ישרה ולכן לדעתי עדיף להישאר עם הסולה.
    לגבי מדרגות לא קיים טיולון או עגלה המאפשרים לעלות במדרגות במצב פתוח יחד עם התינוק והורים רבים עולים ויורדים בכל זאת. על טיולון הייתי ממליץ לרכוש רק לקראת הקיץ ולמשוך עם הסולה הדו כיוונית עד גיל שנה לפחות. בגיל שנה תוכלו להושיב לבדוק בעגלות שונות וקפיצת הגדילה יורדת משמעותית ולכן המדידות יתנו מענה עד השלב הסופי של השימוש.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי עגלה-לידה בחורף
    עדי
    02/12/2017

שלום קובי,
    אשמח לדעתך לגבי עגלה- לידה צפויה בפברואר. מבחינת תקציב עד ארבעת אלפיים יד ראשונה -וגם אפשרות לדגמים יותר יקרים-ואז דרך יד 2.
    אני בחורה רזה לכן חשוב לי עגלה לא כבדה מדי, קלה לקפל, מצד שני חשוב לי הנוחות של התינוק ואמבטיה גדולה, בולמי זעזועים, וניידות טובה של העגלה עקב לידת החורף. ראיתי מצד אחד שיש עגלות קלות בשוק הציעו לי joie דגם pact modular -האם זה נחשבת עגלה אמינה ויציבה? הציעו לי גם דגם של cybex דגם האירוס, פג דגם גיאו (אולי כבד מדי), ועגלה של בוגבו קמיליון. אשמח לשמוע את דעתך? והאם יש לך הצעות לעגלות נוספות. תודה מראש,עדי

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי עגלה-לידה בחורף

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    03/12/2017

שלום עדי,

לצערנו אין מושלם וככל שהעגלה תהיה נוחה להורה כך נוחות התינוק תרד ולהפך. הפקט דוגמה טובה לעגלה סופר קלה ודי נוחה להורה אבל עם מושב טיול סופר צר ולדעתי פחות נח לחורף, טיולון חד כיווני שמחקרים הוכיחו שפחות טוב לתינוק עד גיל שנה וגלגלים קטנים וחוסר בקפיצים איכותיים שיפגעו בנוחות הניוד וגם התינוק יחוש את רוב הריעידות מהדרך. לצערנו ההורה המודרני היום חושב רק על עצמו ושוק העגלות מושך לכיוון עיקרי אחד ברוב העולם המערבי.
    הפג נוחה לתינוק אבל כפי שציינת כבדה וגם גדולה בקיפול.
    על בוגבו אני פחות ממליץ, איי.בי.סי דיזיין סלסה לדעתי טובה יותר וזולה משמעותית אבל כמו הקמיליון והפג כולן נחשבות יחסית כבדות אבל נוחות יותר לתינוקות בשל אמבטיות מרווחות, מושבי טיול דו כיוונים ומרווחים וגם גלגלים גדולים לנוחות ניוד ויציבות ובסלסה לעומת הבוגבו הפג גם קפיצים מעולים לשיכוך הרעידות מהדרך.

לצערנו תאלצו להתפשר על דברים מסויימים ודעתי שעדיף להתפשר על הנוחות שלנו עד כמה שניתן כדי שלתינוק יהיה יותר נח ונכון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה