פורום עגלות תינוקות, מוצרי תינוקות - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסא בטיחות - הגבלת משקל
    מממ
    09/11/2017

הי קובי, תמיד עוזר לי להבים יותר. אז קודם כל תודה.
    רואה שהרבה אתה כותב בנושא הגבלה שעד 18 קג עם איזופיקס ולאחר מכן בלי...
    אז מנסה להבין טוב את הנושא כדי לחגןר נכון את הילד.
    מדובר על 18 קילו של הילד? או 18 קג של הילד + כיסא הבטיחות? (יש לי צ'יקו נקספיט cx ומאוד מרוצה, אבל לא יודעת מה משקלו אם זה רלוונטי לנושא).
    בנוסף, אני רואה שיש את נושא החגורת anchor.
    ראיתי שברכב שלייש את גם, איך משתמשים בזה נכון? במקום האיזופיקס מחברים את הכיסא עם החגורה ואז עם זה? (זה מאחורה, למעלה, מתחת לחלון האחורי אם אני מבינה נכון). אם זה ככה זה בטיחותי יותר?
    תודה רבה כמו תמיד על הסבלנות לחפירות של כולנו מחדש!
    שיהיה לך יום נפלא!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות - הגבלת משקל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    10/11/2017

שלום,

המשקל הוא עד 18 ק"ג משקל הילד. האיזופיקס לא מסוגל להחזיק משקל של יותר מ- 29 ק"ג והנקסטפיט שוקל כ- 10 ק"ג.
    חגורת הANCHOR רצוי לחברה גם כאשר המושב מותקן עם האיזופיקס או עם החגורה, כלומר כל הזמן. בכל רכב העיגון ממוקם במקום אחר כך שיש לבדוק בספר הרכב.
    כמובן שבעיגון נגד הכיוון היא לא צריכה להיות בשימוש.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל מומלץ מקסי קוזי סייבקס אטון q או משהו אחר שאתה ממליץ
    ליה
    09/11/2017

שלום וברכה!
    אנו מתלבטים לגבי סלקל.
    אני יודעת שמקסי קוזי טובים - הבנתי שיש כמה דגמים אשמח לדעת איזה דגם הכי טוב?
    למול הדגם הכי טוב של מקסי קוזי האם עדיף את הסייבקס אטון q ? כמו כן ראיתי שאתה ממליץ על צ׳יקו קייפייט 30.
    מה שחשוב לי זה שהסלקל יהיה הכי בטיחותי שיש, נוח ואיכותי לתינוק. פחות קריטי לי שיתחבר לעגלה.
    בנוסף הבנתי שכל סלקל לא משנה איזה אקנה עדיף וכדאי לקנות עם בסיס של איזופיקס אשר מעלים את רמת הבטיחות, האם אכן זה חל גם על הסלקלים שציינתי?
    אשמח לקבל את עצתך בענין, תודה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/11/2017

שלום ליה,

סייבקס Q הוא הסל קל הבטוח ביותר מבית סייבקס
    מקסי קוזי פאבל הוא הבטוח ביותר של מקסי קוזי
    הרמה די זהה ולכן תנסו לראות מה נח לכם מבחינת משקל, חיבור לרכב וכו'. כמו כן אם יש פערי מחיר עדיף ללכת על הזול.

צ'יקו קייפיט בטוח כמוהם רק זול בצורה מטורפת מהם, לדעתי גם נח יותר לתינוק, נוח יותר לתפעול וחגירת התינוק.

הבסיס לרוב לא משפר את הבטיחות, ישנם מקרים שאף מוריד (לא במקרה של שלושת הסל קלים שציינתי). היתרון הגדול שהוא מונע טעויות אנוש בהתקנה, כאשר צריך להתקין סל קל ללא בסיס כל נסיעה מחדש יש סיכוי של עד 70% לעשות זאת בצורה שגויה. כאשר יש בסיס הסיכוי לטעות הוא כמעט אפסי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה קטנה בענין המקסי קוזי

ליה
    14/11/2017

שלום!
    קנינו בסוף את הסלקל של מקסי קוזי פבל פלוס.
    1.רציתי לדעת האם יש הבדל בין הבפל לפבל פלוס או שלמעשה מדובר באותו דגם הבטיחותי ביותר של מקסי קוזי?
    2.בנוסף לא קנינו את הבסיס של האיזופיקס הוא מאוד יקר עולה כמו הסלקל עצמו.
    אני מוכנה לקנות אותו למען הבטיחות, אבל השאלה עד כמה נחוץ?
    בתכנון שלי זה לא להוציא את הסלקל ולהתנייד איתו עם עגלה מאחר וזה לא כזה בריא, בנוסף בהעדפה שלי זה לחגור את התינוק במושב האמצעי מטעמי בטיחות ולמיטב הבנתי לא ניתן לעשות זאת עם איזופיקס(שניתן לשים רק בצדדים).
    האם בשקלול הנסיבות האלה נראה לך שאפשר לוותר על האיזופיקס ופשוט לחגור את הסלקל לרכב באמצעןת החגורות? עד כמה בטוחה החגורה הזאת?
    תודה רבה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד שאלה אחת

ליה
    14/11/2017

שכחתי לשאול עוד משהו.
    רציתי לדעת לכמה כוכבי בטיחות זכה המקסי קוזי פבל לעומת הסייבקס q ? ומה ההבדלים המהותיים בניהם מבחינת יתרונות חסרונות?
    חשוב לי שעשיתי את הבחירה הכי טובה שאפשר עבור התינוק והבטיחות היא לפני הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    15/11/2017

שלום ליה,

יש הבדל גדול והפבל פלוס כמובן שעדיף. הוא עומד בתקן החד ISIZE שהפבל הקודם לא. הוא עשוי מחומרים בטיחותיים ואיכותיים יותר.

לגבי בסיס במקרה של הפבל הוא בטוח יותר ללא הבסיס. החיסרון הגדול בשימוש ללא בסיס הוא הסיכוי לטעויות אנוש בהתקנה לא נכונה. כשיש בסיס ואנו מקליקים יש לנו סימון ירוק שמראה שפעלנו נכון ולכן זהו היתרון הגדול של הבסיס. נכון שלא ניתן להתקין בסיס במושב אמצעי (ברוב הרכבים ישנם כאלו שכן). כמובן שאם מתקין מורשה יתקין את הסל קל והוא ישאר ברכב אז פחות יהיה קריטי עניין הטעות בהתקנה כמו גם ללמוד לבד איך להתקין יחד עם מתקין מורשה, לעשות זאת ולתרגל ואני בטוח שמי שמתרגל כמעט ולא טועה. בארה"ב רוב האמהות יודעות להתקין לבד את המושבים!

הQ והפבל פלוס קיבלו דירוג מקסימלי השווה ל- 5 כוכבי בטיחות ללא בסיס. עם בסיס הסייבקס נשאר עם אותו הציון בעוד שהפבל ירד לדירוג שווה ערך של 4 כוכבים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בייביסנס ומשאבת הנקה מומלצים
    נגה
    09/11/2017

היי אשמח לדעת איזה בייביסנס מומלץ -חברה ודגם וכנ"ל איזה משאבת הנקה מומלצת -חברה ודגם. תודה!!

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/11/2017

שלום נגה,

לגבי בייבי סנס רק המקורי של בייבי סנס לדעתי מומלץ כיום נמכר דגם הבייבי סנס 5.

לגבי משאבה, פחות התחום שלי אבל אצלנו היה שימוש במדלה סווינג אשר הייתה מעולה ולכן ממליץ רק עליה. היה ניסיון עם משאבות אחרות אבל הן היו פחות מוצלחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לסל קל איכותי
    מחפש סל קל
    09/11/2017

שלום ,
    אני מחפש המלצה לסל קל טוב לילד שבדרך , ללא הגבלת מחיר רק שיהיה טוב ועם חיבור לרכב .
    אודה מאוד להמלצה.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לסל קל איכותי

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/11/2017

שלום,

לדעתי הסל קל הטוב ביותר הוא צ'יקו קייפיט שגם קיבל דירוג בטיחותי מירבי וגם נמכר במחיר די זול יחד עם בסיס. חסרונות היחידו שהוא אינו מתחבר לעגלות תינוק כמו המתחרים.
    ישנם סל קלים שברמת בטיחותו או קרובים לה אך מחירם כפול ולדעתי הם פחות נוחים ממנו גם לשימוש וגם לתינוק.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

המשך לשאלה
    11/11/2017

רציתי לקנות סלקל דונה אבל ראיתי שהוא לא מומלץ במיוחד בגלל התנוחה של התינוק . אחרי זה ראיתי את britax baby safe i size
    ולפי התגובות הוא הטוב ביותר גם לתנוחה של התינוק .

מה דעתך לגביו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/11/2017

שלום,

ברייטקס מעולים גם. לדעתי הקייפיט מוצלח יותר.
    חשוב לציין שברייטקס קיבל 4 כוכבים מתוך 5 במבחן ללא בסיס ועם בסיס 5 ולכן מומלץ לרכוש ולהשתמש רק עם בסיס.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

המשך לשאלה
    13/11/2017

קודם כל תודה על התשובה ועל העזרה , איזה אחד מהם יותר נוח לתינוק לפי דעתך במיוחד בתנוחה 180 מעלות ??
    והאם אתה מתכוון לקייפיט 30 או שיש דגם אחר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/11/2017

שלום,

כוונתי לקייפיט 30 שלדעתי נח יותר במיוחד ברכב ובמיוחד בשימוש עם הבסיס.
    חשוב להבהיר שאף סל קל לא נח לתינוקות ולכן לדעתי הקייפיט הוא הכי סביר מבחינת הנוחות והזווית וכמובן גם בטיחותית תמיד מדורג בטופ.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לגבי עגלה של אייזיק ווקר דגםmosy
    מעין ג
    09/11/2017

היי קובי
    הריון ראשון מחפשים עגלה נוחה ומתקפלת דיי בקלות עם טיולון דו כיווני . מחיר סביר לא היה מידי .
    ראיתי את העגלה של איזי ווקר mosy והתרשמתי ואשמח לקבל חוות דעת המלצות .
    אנחנו גרים במרכז.

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/11/2017

שלום מעיין,

אני פחות ממליץ כי מדובר בעגלה יחסית כבדה וצרה, מעגלה כבדה הייתי מצפה לפחות שתהיה מרווחת. כמו כן די מסורבל לחבר את האמבטיה. המחיר זול מאוד כי אמור להגיע דגם מחליף ששופר ולכן הייתי ממליץ לחכות לו למרות שטרם בחנתי אז קשה לי לתת חוות דעת לגביו.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה עגלה כדאי לקנות?

מעין ג
    12/11/2017

היי קובי

בהמשך לפנייתי הקודמת לא כ"כ המלצת על הדגם מוזי של איזי ווקר.
    הריון ראשוון גרים במרכז קומה 2 ללא מעלית .
    איזה עגלה כדי לקנות המלצות לאיזה כיוון ללכת ?
    מחפשת לא תיהיה כבדה מידי ופרקטית וכמובן במחיר שפוי ולא גבוה מידי .
    אשמח לעזרתך .
    תודה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/11/2017

שלום מעין,

במחיר סביר לדעתי הארמדילו פליפ XT2 יכולה לענות לכל הדרישות שלך. משקל יחסית קל, קיפול קל ביד אחד ודי קומפקטי, המחיר די סביר אבל יקר יותר מהווקר.
    הגובה שלה נחשב טיפה נמוך מהמומצע.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוקף של לקל סייבקס אטון
    מיטל
    08/11/2017

שלום קובי!
    לאחר שהתייעצתי איתך היום עשינו את הקנייה שלנו.
    קודם כל אני רוצה להודות לך על כל ההסברים המפורטים שבזכותם עשינו את הבחירה שלנו.

קנינו סלקל סייבקס אטון q ואיזופיקס של חברת סייבקס.
    רציתי לדעת האם יש תוקף שאני צריכה לבדוק על המוצרים? איך הולך כל הסיפור הזה כי לא ממש הבנתי... וכן איפה רשום התוקף הזה על המוצרים?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תוקף של לקל סייבקס אטון

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתי

מיטל
    08/11/2017

המוכר בחנות המליץ לנו לקחת דווקא את הסייבקס 1 ולא את ה q בטענה שרמת הבטיחות הינה זהה המחיר זול יותר והמשקל של ה q כבד יותר.
    משום מה לא התרציתי וסמכתי על המלצותיך כי אני רוצה את המוצר הכי בטיחותי שיש גם אם הוא כבד יותר. רציתי לדעת מה אתה חושב באמת על הכובד של ה q וההבדלים בין שני הדגמים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/11/2017

שלום מיטל,

לגבי תוקף, במוצר אירופאי התוקף הוא 5 שנים מיום השימוש הראשון אלא אם היצרן סימן תאריך ייצור או תאריך תפוגה על המוצר. התאריך אמור להיות מוטבע על המוצר או על ידי מדבקה. היה ויש תאריך אז התוקף הוא 6 שנים מיום הייצור שמוטבע.
    הQ הוא מוצר אירופאי ועד כמה שזכור לי לא מוטבע עליו תוקף ולכן הוא שמיש ל-5 שנים מיום השימוש הראשוני אבל שוב, יש לוודא זאת.

לגבי בטיחות, הQ דורג עם 5 כוכבי בטיחות גם במבחן אמריקאי וגם באירופאי, גם עם בסיס וגם ללא.
    אטון 1 קיבל דירוג של 4 כוכבים גם באירופאי וגם באמריקאי.
    המשקל בעייתי אם רוצים לשאת ביד, היות והיום הסייבקס מתחבר לרוב העגלות אז ההרמה מהרכב לעגלה לוקחת מספר שניות כך שעניין המשקל לא רלוונטי וכמובן שזה מה שמשפר את בטיחות המוצר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטה לפעוט במקום עריסה
    רעות
    08/11/2017

רציתי לדעת במידה ויש לנו מקום בחדר שינה להכנסת מיטת תינוק האם יש איזשהי מניעה לשים אותו מגיל אפס במיטה שלו במקום להשכיר או לקנות עריסה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיטה לפעוט במקום עריסה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/11/2017

שלום רעות,

כלל אין בעיה עם כך. היתרון של עריסה הוא האפשרות לשים במקום צר ליד מיטת הורים. בנוסף יש לעריסה יתרון שהיא עוברת במפתנים של החדרים ולכן אפשר לנייד אותה בבית מחדר לסלון וכו' יחד איתכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בעינייך שווה להשקיע עוד ולקנות מזרן במחיר כפול
    קובי סופר
    08/11/2017

היי, ראיתי שיש טווח מחירים גדול במזרנים והבדלים משמעותיים. האם בטווח של 500 שקל ניתן לקנות מזרן בטיחותי ומומלץ וכמה משמעות יש לקניית מזרן יקר ב1200 שקל לדוגמא? האם בעינייך שווה להשקיע עוד ולקנות מזרן במחיר כפול או שהיתרונות קטנים?בטווח של 500-600 שקלים, איזה מזרן מיטה הכי מומלץ לרכוש?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/11/2017

שלום שירלי,

הטווחי מחיר עצומים ומבלבלים ולכן אני ממליץ לא להסתכל עליהם.
    המלצתי היא לרכוש מזרן נושם שזה מזרן ללא ספוג אלא עם ליבה פנימית שמאפשרת מעבר של אוויר. הוכח שאלו המזרנים הכי יעילים לצמצום סכנות חנק ומקרי מוות בעריסה. המחירים נושקים לאזור ה- 1000 ש"ח. אין יותר מדי אופציות כאשר 3 הדגמים המובילים בשוק הם:
    אימג'ן 360 של קינג קויל ונמכר רק בשילב
    נומו שנמכר ברוב החנויות
    בייבי טק מולטיפלואו שנמכר בכל החנויות

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירלי
    08/11/2017

נראה לי קצת מטורף לשלם כל כך הרבה על מזרן. מזרן עד 600 שקל, מה מומלץ בעיניך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    10/11/2017

שלום שירלי,

עד 600 ש"ח כל מזרן דו צדדי (צד קשיח עד גיל שנה וצד רך מגיל שנה) יהיו בטיחותיים. לא כלכך חשוב הדגם או היצרן כי כולם עושים את אותה העבודה רק לוודא שהמוצר בעל תו תקן כי יש המון ללא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזרן ללול

מזרן ללול
    12/11/2017

אני כבר תקופה מחפש מזרן ללול שאין בו מעכבי בעירה על בסיס כימיכלים ואני לא מצליח למצוא , יש לך המלצה ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/11/2017

שלום שירלי,

לא קיים כזה. רק מזרן נושם עם ליבה פנימית שאינה ספוג לא יכיל מעכבי בערה. מזרנים אלו קיימים בעיקר למיטות תינוק.
    אפשר לבדוק מול בייבי טק אם ניתן להזמין בהזמנה אישית מזרן במידות שאתם צריכים, לדעתי הם עושים זאת.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עגלה ילד ראשון - התלבטות בין דגמים
    מיכל
    08/11/2017

הי קובי,

אנחנו מחפשים עגלה לילד ראשון, ראינו כמה עגלות ושמענו המלצות אבל אנחנו מבולבלים מאוד.

- שנינו גבוהים (1.75 אני, 1.98 בעלי), חשוב לנו שהעגלה לא תהיה נמוכה, מצד שני לא צריכה להיות גבוהה במיוחד אם זה יבוא על חשבון נוחות התינוק.
    - מעוניינים לקנות עגלה עם אמבטיה ושהטיולון שלה ישמש אותנו כמה שיותר.
    - אנו מניחים שהתינוק לא יהיה קטן (פלאי הגנטיקה...) כך שחשוב לנו שהאמבטיה תהיה רחבה (צריכה ללדת בדצמבר כך שנראה לי חשוב שלא יהיה לו צפוף גם עם שמיכות בנוסף), ושהטיולון יהיה רחב ולא צפוף.
    - חושבת שנוריד אותו מהר מהאמבטיה, כך שמעדיפה שהטיולון יהיה דו כיווני וגם עם שכיבה מלאה. נראה לי שבגיל 3-4 חודשים לפחות זה חשוב.
    - גרים בקומה ראשונה בבניין שמגיעים אליו במדרגות, כך שיש לנו כ-3 גרמי מדרגות לעלות, אז שתהיה יציבה במדרגות אם לא מקפלים או נוחה מאוד לקיפול כך שניתן להחזיק ילד ביד אחת ועגלה מקופלת ביד שניה.
    - יש לנו טויוטה קורולה כך שנראה לי לא תהיה בעיה עם מקום בתא מטען.
    - מחיר פחות משמעותי כרגע.

העגלות שראינו ושמענו המלצות:
    - אינגלזינה טרילוגי - בינתיים הכי נראית לנו מבחינת יציבות, גובה, נוחות קיפול, כובד, ואמבטיה רחבה וגבוהה יחסית, חסרון שלה משמעותי שראינו הוא שנראה שהטיולון שלה צר ולא נוח.
    - שמענו המלצות רבות על בייבי ג'וגר סיטי מיני 3, טרם ראינו אותה, בדקנו את סיטי מיני 3 GT, האמבטיה סבבה, אבל הרגישה מאוד לא יציבה ונראה שקשה לייצב אותה כשעולים במדרגות או מכביש למדרכה.
    ראינו גם את סיטי מיני 4 והיא הרגישה יציבה יותר. מבחינתי הבעיות בשתיהן (שאין לי ניסיון בזה עדיין אז אני לא יודעת אם זה משמעותי או לא) הן שהטיולון לא מתהפך, אין מגש, החלק של הרגליים לא מתכוונן אז אני לא מבינה איך אפשר להשכיב שם תינוק, ונראה שאם שמים תיק על העגלה כשהטיולון במצב שכיבה הוא יכול להפריע לתינוק.
    מתכוונים לראות את סיטי מיני 3 אולי נמצא בה יתרונות שלא ראינו ב4 ובGT.

- סטוקי אקספלורי - מבחינתנו היתרונות שהיא גבוהה ומתכווננת אך הטיולון והאמבטיה נראים צרים ולא נוחים. האם ידוע לך על דגמים של סטוקי עם אמבטיה וטיולון רחבים ונוחים יותר?
    - מתכוונים לבדוק גם את סלסה של ABC דיזיין, לא שמעתי עליה המלצות מאנשים שאני מכירה, רק ממה שקראתי בחיפושים.
    אם יש דגמים נוספים שאתה חושב שיתאימו לדרישתנו ושכדאי שנראה נשמח לשמוע את דעתך.

תודה רבה :)
    מיכל

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/11/2017

שלום מיכל,

קודם כל היצרנים אוסרים על עליית מדרגות עם עגלה פתוחה. אם בכל זאת תתעלמו מהאזהרות (כמו רוב ההורים בארץ) רצוי שלעגלה יהיו קפיצים טובים וגלגלים גדולים כי כל מכה מירידה או עליה מטלטלת את התינוק. המלצתי היא לנסות לא לעלות ולהשתמש במנשא או לקפל את העגלה ולשאת אבל זו משימה סופר קשה אם את לבד.

לגבי העגלות:
    אינגלזינה די עונה לדרישות שלך בקיפול, משקל, גובה סביר, אמבטיה וטיולון די מרווחים. חסרונות, האמבטיה חייבת תוספת מזרן שצריך לרכוש בנפרד, גם הטיולון חייב מזרן איכותי, הידית לא מתכווננת בגובה, סל החפצים קטן ולא נגיש, נוחות הניוד ובמיוחד עליית מדרגות קצת בעייתית (כשיש משקל של תינוק בעגלה ואת לא בחנות/קניון). הסל קל שמתחבר עליה לדעתי לא מומלץ.

בייבי ג'וגר, מראש אני לא ממליץ כי אין טיולון דו כיווני ויש לכך חשיבות עצומה לדעתי ולדעת מחקרים.

סטוקי, לדעתי בעיקר עגלת פוזה. צרה, מסורבלת מאוד לקיפול, טיולון ואמבטיה צרים וקצרים, כאשר הטיולון לכיוון הנסיעה לא ניתן להשכיבו! יקרה.

סלסה, ממליץ קודם לראות ולהתרשם. נוחה מאוד לניוד ועליית מדרכות, סל עצום, די גבוהה, אמבטיה ענקית וטיולון די מרווח, מגיעה עם מזרן עבה לאמבטיה ומזרן נח לטיולון כך שלא צריך להוסיף, מתחברים הסל קלים המובילים בעולם, יש ידית מתכווננת. חסרונות, כבדה מאניגלזינה בקילו וקצת, גדולה בקיפול, יחסית מסורבלת בקיפול ודורשת תירגול (רק בינואר אמור להגיע דגם עם קיפול נח יותר), הטיולון לא מגיע למצב שכיבה ישר אלא בתנוחת עירסול שיש לה יתרונות רבים אך גם חסרונות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מיכל
    08/11/2017

תודה רבה על המענה והפירוט!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין סל קל מבחינת גילאים
    רעות
    08/11/2017

יש סל קול של מקסי קוזי שמתאים עד לגיל 4... אין לי מושג מזה אומר מבחינת משקל... מנגד יש את הסל קל של נקסטפיט שרשום שמתאים עד 30 ק"ג.... אני מנסה להבין הרי יש 2 אפשרויות לקנות סל קל עד גילאים קטנים ויש סל קל שמראש מיועד לגילאים יותר גדולים אבל גם מתאים מגיל אפס... מה הסיבה שמישהו בכלל יבחר לקנות 2 סלי קל מאשר אחד שמתאים לאורך יותר זמן במיוחד שאין הבדל גדול במחיר?

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    08/11/2017

שלום רעות,

את מתבלבלת.
    יש מוצר שנקרא סל קל אשר מיועד עד גיל שנה בממוצע.
    יש מוצר שנקרא כיסא בטיחות שחלקם מיועדים מגיל לידה עד משקל 18 ק"ג וחלקם מיועדים עד 30 ק"ג, כמו כן ישנם כאלו משולבים בוסטר שמיועדים עד משקל 45 ק"ג.

הסיבות למה לרכוש סל קל עד גיל שנה הם.
    1. השכיבה יותר טובה ונוחה מכל כסא, הנקסטפיט הוא הכי קרוב בנוחות לזו של סל קל.
    2. ניוד, ניתן לשלוף את הסל קל מהרכב יחד עם התינוק ולשאת ביד או לחבר בעגלה במקום להתחיל להעביר את התינוק ממקום למקום, עוזר במיוחד כשהתינוק נרדם בנסיעה.
    3. רכישת סל קל עד גיל שנה תפתח אופציה לרכוש כיסאות שמיועדים מגיל שנה ולא מ0 אשר לרוב זולים בהרבה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על ברייטקס בי אגיל
    קארין
    07/11/2017

שלום קובי! מה דעתך על הברייטקס בי אגיל? כמעט ולא שומעים עליה...

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/11/2017

שלום קארין,

אני פחות ממליץ. ממליץ מאוד לרכוש עגלה שהטיולון שלה דו כיווני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת כסא בטיחות מגיל 0
    אירנה
    07/11/2017

היי,
    אשמח לעזרתך בבחירת כסא בטיחות מגיל 0
    קראתי ברשת וגם קיבלתי המלצות בחנות על הכסאות הבאים :
    1. צ'יקו נקסטפיט
    2. safety 1st grow and go air
    3. britax boulevard clicktight arb
    4. Garco extended2fit
    איזה מהם לדעתך הכי מומלץ ומדוע ?
    בנוסף הסבירו לי לגבי הצ'יקו נקסטפיט שניתן להושיב בו עם חיבור איזופיקס רק עד 18 ק"ג כי הכסא כבד מה עושים הלאה מעבירים לחיבור עם חגורה? והאם רמת הבטיחות יורדת?

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת כסא בטיחות מגיל 0

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/11/2017

שלום אירנה,

אני אישית הכי ממליץ על הנקסטפיט למרות שכולם מעולים. לדעתי הוא הנח ביותר בעיקר לשלב הניו בורן. גם בטיחותית הדירוג שלו היה גבוהה יותר מהשאר אך ההפשרים חשוב לציין יחסית זניחים.

לגבי האיזופיקס זה נכון לגבי כל הכיסאות. מעל 18 ק"ג צריך לחגור עם חגורת הבטיחות. הבטיחות לא יורדת ויתכן שיש סכנה בחגירה לא נכנוה, היות וזו בדרך כלל חגירה חד פעמית אפשר לגשת למתקין מורשה בטרם (יש מגוון חנויות שעושות זאת בחינם) ולקבל התקנה נכונה. כמו כן אפשר גם עצמאית, פשוט לקרוא היטב את ספר ההוראות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה

אירנה
    08/11/2017

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוות דעת על כיסא בטיחות בריטקס
    קרן
    07/11/2017

מה דעתך על כיסא בטיחות ברייטקס קליק טייט? מה החסרונות שלו?
    מדוע הוא פחות מומלץ מהציקו?
    היה לי סלקל של צ'יקו קייפיט 30 והוא לא היה לי נוח לשימוש.
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/11/2017

שלום קרן,

הדירוג הבטיחותי של צ'יקו טיפה יותר גבוהה אך ברייטקס בהחלט מומלץ. לדעתי הנקסטפיט הוא הנח ביותר כמו גם הסל קל של הקייפיט, יתכן והרגשת חוסר נוחות בסל קל אבל בסל קלים אחרים הסבירות שחוסר הנוחות תיהיה גבוהה יותר. בניגוד לסל קל אפשר טרם רכישת הכסא להושיב את התינוק ולבחון היכן נח לו יותר וההמלצה שלי היא לעשות זאת ברכב ולא בחנות כי זווית הרכב שונה מהחנות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קניית עגלה (קלה) מומלצת
    יעל
    07/11/2017

שלום,
    אנו מעוניינים לקנות עגלה לילד ראשון, תל אביב, דירה קומה 4..
    מהסתכלות על עגלות קצת התאכזבתי מהאיכות של גואי ומאמאס אנד פאפאס (מבחינת שלד ותפירה)..ברייטקס,סיטי מיני וסייבקס (מויז) נראות על פניו איכותיות יותר.. האם אני צודקת?
    מצד אחד אני רוצה עגלה יציבה ועמידה ומצד שני קלה...
    יש חיה כזו? (ברייטקס וסיטי מיני כבדות מידיי)..
    האם ניתן למצוא עגלה שתלך איתנו "לאורך כל הדרך" או לוותר מראש ולקנות עגלה זולה וקלה (גואי או מאמס אנד פאפס) ולזרוק ש"תיגמר"..?

לקביעת תור
    סגירה
    קניית עגלה (קלה) מומלצת

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/11/2017

שלום יעל,

אני לא בטוח שהבדים בברייטקס טובים יותר ובטח שלא בבייבי ג'וגר שלדעתי פשוט לא מתאימים לאקלים בארץ. כמו כן הן עגלות חד כיווניות בטיולון ולדעתי זה חיסרון גדול.
    לצערי אין מוצר קל שיהיה יציב ועמיד יותר ממוצר מאסיבי.
    כמו כן מהכרותי עם השוק בארץ הרוב המוחלט רוכש עוד טיולון וכמעט לא משנה העגלה הראשונית ולכן לא ממליץ לבנות על זה או להכניס את זה לשיקולים.

לדעתי עגלות בסגנון של המיוס, ארמדילו פליפ או בוגבו בי יתנו את הקלות ונוחות הקיפול, הטיולון דו כיווני והמשקל סביר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת עגלה שמתאימה ליישוב
    פנינה
    07/11/2017

קובי שלום,

רכשנו עגלה משולבת לתינוק שנולד לפני כחודשיים וכרגע משתמשים באמבטיה, לא ניסינו עדיין את הטיולון.
    אנחנו גרים ביישוב עם דרכים משובשות, אבל גם בכבישים הסלולים כראוי התינוק זז מאד כתוצאה מתנועת העגלה.
    אנחנו חושבים כעת למכור את העגלה ולקנות עגלה שמתאימה יותר לצרכים שלנו. נשמח להמלצתך, בהתחשב בפרמטרים הבאים:
    1. יציבות, בלימת זעזועים וקלות ניוד בתוואי שטח שונים
    2. נוחות לתינוק הגדול לגילו (ואפשרות לשכיבה מלאה)
    3. קלות תפעול, בהתחשב בכך שרוב השימוש נעשה ע"י האמא
    4. תא מטען לא גדול - יונדאי גטס
    5. גרים בצפון וקר אצלנו מאד (לכן קיימת גם התלבטות אם לחפש עגלה משולבת או רק טיולון ואולי לצרף שק שינה)

על מה אתה ממליץ?
    תודה!

הוספת תגובה

• חידוד השאלה

פנינה
    07/11/2017

קובי שלום,
    רציתי להוסיף עוד לשאלתי:
    1. האם עבור תינוק בן חודשיים הגדול לגילו כדאי לבצע כעת החלפה של העגלה? או לחכות עוד קצת? (למרות שבינתיים קשה לי לראות אותו זז כל כך הרבה בגלל הטלטול של העגלה שלנו)
    2. מתי יוצאים לשוק הדגמים של 2018? אולי בקרוב צפויה ירידת מחיר בדגמים של 2017?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    07/11/2017

שלום פנינה,

עגלות שבנויות לדרכים משובשות, שטח וכדומה לרוב הן כבדות ויחסית מסורבלות וגדולות בקיפול ויש לקחת זאת בחשבון.

מכיוון שנכנסים לחורף יש חישובת לאמבטיה לדעתי.

לצערי איןן טיולון כל שהוא שבנוי לצרכים שלך ואם יש מדובר בטיולון חד כיווני ולכן אני ממליץ להמתין עד גיל שנה.

לדעתי העגלות הכי טובות לשטח הן של חברת הרטן, האמבטיה מרווחת, הטיולון עוד יותר עם שכיבה שטוחה. יש להן גלגלים מיוחדים כמו צמיגים ומערכת קפיצים משוכללת בדגש על דגם הרייסר ג'יטי או סקיי ג'י טי אס (שזה כבר סוג של ג'יפ).
    מדובר במוצר יחסית יקר, כבד ומסורבל אך אם נוחות התינוק והניוד הם במקום הראשון זו העגלה המושלמת לתפקיד.

אם רוצים מוצר קל יותר עם אמבטיה אז סלסה של איי.בי.סי דיזייין שוקלת 3 קילו פחות מהרטן ותספק נוחות ניוד די טובה.

יש מבצעים לקראת סוף שנה ותמיד שווה לבדוק. איי.בי.סי דיזיין נמכרות גם ב- 2190 ש"ח לאמבטיה וטיולון לדגמי 2016 ולא מזמן כתבו לי כאן שדגם 2017 נמכר ב 2700 ש"ח.

הרטן נמכרות בשילב עודפים בחצי ממחירה בגלל דגמים ישנים.

אם בכל זאת את רוצה ללכת על טיולון חד כיווני ההמלצות שלי יהיו טיולוני 3 גלגלים גדולים אבל לדעתי אלו צריכים להיות כאופציה אחרונה.

למען הגילוי הנאות החברה שלי מייבאת את עגלות הרטן לישראל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

פנינה
    11/11/2017

תודה רבה על המענה.
    ראיתי את הסלסה ולמרות משקלה, הרגישה מאד קלילה בתנועה שלה-האם היא מספיק יציבה ועמידה?
    כמו כן, מה דעתך/המלצתך לגבי הממבה עבור הצורך שלנו?
    והיכן ניתן לראות את עגלות הרטן?
    תודה רבה ושבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    12/11/2017

שלום פנינה,

לגבי סלסה אין בעיה, יש לה גלגלים גדולים וקפיצים מעולים כדי לגרום לכך שלהורה יהיה קל לעלות ולרדת מדרכות אך אלו גם שומרים על יציבותה.
    לגבי ממבה פלוס היא כבדה יותר ויש לקחת זאת בחשבון, הגלגלים והקפיצים עדיפים לתנאי דרך משובשים והיא די מזכירה את הרטן ברעיון אך לדעתי הרטן מוצלחת יותר אם כבר מגיעים למחירים די זהים.
    לגבי הרטן, נמכרת בעיקר ברשת בייבי לאב

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה