מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הערכת משקלחוששת05/08/2010
שלום, היתי היתי בהערכת משקל פעם ראשונה (שבוע 31+3) משקל העובר : 2126. גיל היריון מתאים:33. האם ערך זה תקין?? עד כמה מדוייק הערכת המשקל? ובכמה אמור לגדול עד סוף ההיריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכת משקל.
ד``ר איילון לחמן05/08/2010שלום.
ממליץ שתחזרי לרופאך. המשקל מעט גדול ויש לבדוק הסיבה לכך.בכל מקרה עדיף עובר מעט גדול על מעט קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף! הריון או לא הריון זאת השאלהתמר05/08/2010
שלום עשיתי בדיקת דם לגילוי הריון יום אחר האיחור במחזור כאשר בדיקה ביתית הראתה תוצאה חיובית אך עם פס בהיר יחסית. זאת התוצאה של בדיקת הדם ..יש הריון או לא??
HCG-B Quantitative (B)
*
435* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני לא רופאה אבל לפי הבטא את בהריון
שרון05/08/2010מזל טוב :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון
כאשר התשובה היא מעל 25,היא חיובית. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהאלעד05/08/2010
שלום רב,
ילדתי לפני כשבוע וחצי בת
לידה רגילה ללא תפרים ללא אפידורל- די מהירה.שליה יצאה מלאה.
אני מרגישה טוב מאוד, היה שבוע דימום , עד שהפך לחום/כמעט שקוף- בימים האחרונים
אני מניקה כמעט הנקה מלאה ( בקבוק תוספת לפני השינה)
היום הדימום חזר להיות אדום מאוד, ואף חזק יותר
האם תופעה רגילה? האם יש צורך לפנות לרופא נשים לבדיקה
אנא תשובתכם,
המשך יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום
ד``ר איילון לחמן05/08/2010שלום.אם כמות הדימום מתחזקת נא לפנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםרחלי05/08/2010
הי,
שבוע 13+5,בדיקות דם שנעשו היום מצורפות.
בדיקות קודמות שנערכו לפני חודש הראו המוגלובין-11.2,המטוקריט 32.5,וRBC 3.87.
ז"א ישנה ירידה קלה.
התחלתי לקחת לפני חודש כדורי ברזל ferrogradument אחד ליום.משתדלת לקחת שעתיים לפני ואחרי שאני אוכלת מוצר עם סידן,כמו שנאמר לי.
האם התוצאות האלה בסדר או שצריך לדאוג?
מה לעשות? האם צריך להגדיל מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה קלה מחוסר ברזל
ד''ר עדי דוידסון05/08/2010שלום רחלי מדובר אכן באנמיה קלה
צריך לקחת תכשירי ברזל וזה יסתדר
כל תכשיר טוב אך יש לי נסיון טוב עם ברזל של אלטמן
נסיון רע עם פריפל וברזל עדין
כל השאר גם כן טובים
עם תוצאות כמו שלך יש גם לשלול אנמיה גנטית מסוג טלסמיה
ניתן לשלול זאת בבדיקת דם פשוטה שנמצאת בסל ללא עלות
ונקראת המוגלובין אלקטרו פורזיס
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- BETA-HCG 2 IU/Laukv05/08/2010
שלום,
עברתי לפני 3 חודשים גרידה היות והעובר הפסיק להתפתח, לפני 25 יום עשיתי בדיקת בטא והמספר היה 7 UI\L היום עשיתי והיה 2 השאלה אם זה עדיין מההריון הקודם, או שזה הריון חדש???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטה 2
ד''ר עדי דוידסון05/08/2010זהה לבדיקת הריון שלילית
כך שהכל כבר נפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליצי בהריוןלימור05/08/2010
שלום לכם
יש לי 3 שאלות:
1. יש לי גרד מסביב לפיטמה שממש מציק, האם יש מה לעשות? או לבדוק ?
2. האם יש טיפול בטחורים בהריון ?( מלבד תזונה)
3. לאחר שאני אוכלת ליצ'י אני מרגישה תנועות מרובות (ממש כאילו הוא משתולל שם יותר מה"רגיל")
יכול להיות שיש לליצ'י השפעה לא טובה עליו?
אולי הוא אלרגי ?
אציין שאני בשבוע 25.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 3 תשובות
ד''ר עדי דוידסון05/08/20101. גרד סביב הפטמה יכול להיות פטרת ואפשר לנסות אגיסטן. מומלץ גם להבדק רופא שד
2. בהריון ניתן להשתמש בנרות ומשחות לטחורים ללא הגבלה
3. כל אכילת מזון עתיר סוכר אינו בריא לתינוק וגורם לו לתנועתיות רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התאמצות בשירותיםאיילת05/08/2010
האם התאמצות בשירותים (צואה) יכולה להזיק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
ד''ר עדי דוידסון05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאלימור05/08/2010
שלום ד"ר
הוסת האחרונה הייתה ב- 3 ליולי. הוסת מאחרת לי כבר 5 ימים. בדיקת הריון הראתה פס מאוד חלש הבנתי שזה חיובי. עשיתי בדיקת דם היום בפעם הראשונה שהראתה על הורומון 49 זה לא נמוך מדי?
שבוע הבא אני עושה שוב בדיקת דם. השאלה שלי אם לפני החישוב שלי אני בשבוע 4 פלוס כמה ימים. ההורמון הזה לא נמוך מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוהי תוצאה תקינה
ד''ר עדי דוידסון05/08/2010היי רגועה
בעוד שבועיים ניתן לבצע US לתקינות ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100דניאל05/08/2010
שלום,
תוצאה של המעסת סוכר -
0 - 88 (תקין)
60 - 185 (תקין/לא תקין,תלוי איזה רופא שואלים)
120 - 176 (לא תקין)
180 - 93 (תקין)
כמובן שההבדל בבדיקה של ה-60 הוא בין סכרת הריון לבין לא סכרת הריון.
אשמח לדעתכם.
מה עלי לעשות במידה ומדובר בסכרת הריון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדובר בסכרת הריון
ד''ר עדי דוידסון05/08/2010שלום דניאל
מדובר חד משמעית בסכרת הריון
כיוון שצום ושעה אחרונה תקינים אז זו סכרת קלה שניתנת לאיזון ע"י דיאטה בלבד
צריך לפנות לדיאטנית
צריך לבצע בדיקות עצמיות של סוכר 6 פעמים ביום: לפני כל ארוחה ושעה אחרי כל ארוחה בעזרת מכשיר לבדיקה עצמית של סוכר.
מומלץ אחת לחודש US להערכת משקל
ומשבוע 32 מוניטור שבועי
עם כל הנ"ל בסופו של דבר מצפה לך הריון תקין ללא כל סיכון נוסף.
במידה שלמרות הכל העובר יהיה גדול מעל 4 קג' יהיה צורך בניתוח קיסרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ הריון התחלתי ושיזוף ממושך בשמויקה05/08/2010
שלום,
רציתי להתייעץ בנושא של ימי ביוץ , תחילת הריון ושהייה ממושכת בשמש ובבריכה.
האם מותר לשהות ולהשתזף הרבה בשמש בשבוע הביוץ (שזה מס' ימים לפני היום המשוער ויום אחרי היום הביוץ המשוער).
האם שכיבה בשמש ושהייה בריכה (לא חד פעמי, אלא כשבוע ימים), יכולים לסכן הריון של מספר ימים? הריון של שבוע ראשון?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה
לאה07/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר גלולותניר05/08/2010
שלום רב, הפסקתי גלולות החודש והמחזור(שבסיום החפיסה האחרונה) הגיע ב18.7. מאתמול בצהריים (3.8)- 17 יום לאחר יום הדימום הראשון אני מרגישה מיחושים(לא ממש כאבים) בבטן התחתונה שמקרינים מעט לגב התחתון.ביום שלישי היתה הפרשה חלמונית. האם ייתכן כי אני מבייצת עכשיו? המיחושים באים והולכים....או שזה קשור לכך שהגוף מתרגל לשינויים לאחר הגלולות. כמו כן אציין כי היה לי מחזור סדיר לפניי הגלולות אך חלפו 10 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה לתשובה
ניר06/08/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת מענה מהרופאים...אני בלחץ
ניר07/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קייסרי שני...מירית05/08/2010
שלום רב
בהריון הראשון שלי הלידה הסתיימה בניתוח קייסרי עכשיו אחרי כמעט 3 שנים אני בהריון שני בחודש שביעי וקבוע לי ניתוח קייסרי שוב - החלטה משותפת שלי ושל הרופא
הניתוח הראשון התבצע בישראל וכרגע אני גרה בקנדה ולכן אלד כאן
הרופא שלי ציין שהחתך שעשו לי ממש נמוך ולרב כאן עושים את החתך גבוה יותר
האם הניתוח הקייסרי השני אמור להיות על אותו חתך של הקייסרי הראשון? מה עושים בארץ בד"כ בקייסרי חוזר חתך חדש או אותו חתך?
עוד שאלה בנושא - הבנתי שכאן עושים תפרים נמסים אחרי קייסרי בארץ עשו לי תפרים רגילים שאחרי שהורידו לי את הסיכות נפתח לי החתך אחרי מספר ימים ויצא המון נוזל איזה תפרים עדיפים?
הדברים כאן קצת שונים ולכן אני שואלת
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
מירית05/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח קיסרי.
מה הסיבה לניתוח החוזר?.אני מניח שהנמוך הכונה לחתך החיצוני. בארץ בדכ חותכים שוב באותו מקום.אגב אני מבין שהיו לך סיבכות לא תפרים,שהיה זיהום מתחתם.העדיף הוא מה שהמנתח ממליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - תשובות
מירית06/08/2010הסיבה לניתוח החוזר היא המלצה של הרופא ורצון שלי לניתוח חוזר בפעם הקודמת נאמר לי שאני כנראה צרה מידי ולכן התינוק לא ירד לתעלה הייתי עם פתיחה של 10 במשך 4 שעות אני והתינוק היינו בסדר גמור ולא במצוקה הוא פשוט לא ירד לתעלה
כן בניתוח הקודם היו לי סיכות שהורידו לי אותן אחרי 4 ימים ואחרי 3 ימים התפר החיצוני נפתח ויצא המון נוזל מהחתך אבל בבדיקה בבית חולים אמרו לי שהחתך הפנימי בסדר וזה רק החיצוני
מדברך אני מבינה שחשוב לציין את זה בפני המנתח הכוונה לעניין פתיחת התפר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה :-)
מירית12/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסאג'...נטלי05/08/2010
מתי אפשר לעשות מסאג בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד אפשר לעשות מסג' בהריון
ד''ר עדי דוידסון05/08/2010אך ברוב המכונים פוחדים
יש מקומות שמתמחים במיוחד בעיסוי לנשים הרות
כמו במרפאות לרפואה משלימה של הקופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתרחלי04/08/2010
הי,
בת 28, עשיתי שקיפות עורפית בשבוע 12+4 התוצאה היתה 2.8 נצפתה עצם אף.
האם עליי לדאוג?
אני עושה גם את שתי בדיקות הדם הנוספות לאשרור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה של 2.8
ד''ר עדי דוידסון05/08/2010לדעתי אינה תקינה
רוב הסיכויים שהכל יהיה בסדר אך אין מנוס מלבצע ניקור מי שפיר
בדיקות הדם הנוספות רק ילחיצו אותך כי לא מתקבלת שם תשובה עצמאית אלא נלקח בחשבון הגיל שלך והשקיפות ואז תקבלי הודעה על תשובה לא תקינה ותלחצי עוד
הייתי מוותר על בדיקות הדם ופונה ישירות לבדיקת מי שפיר אשר נותנת תשובה חד משמעית
אמנם יש בה סיכון קל ונדיר אך לאחר הבדיקה ההריון כולו עובר בהרגשה הרבה טובה וגם זה חשוב לבריאות העובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצים למטה שבוע 11דורית04/08/2010
שלום
אני בשבוע 11 ולעיתים אני מרגישה לחצים בבטן התחתונה ולמטה בישבן. האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין מחכה לתשובה....תודה
דורית09/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
ד''ר גדעון נגר10/08/2010בהריון אכן קיימות תחושות של לחצים כך שאם זו התלונה היחידה איני רואה סיבה לדאגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)