פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חוסר כבוד למבוגרים
    ליאב
    22/11/2009

היי!

הגננת של בני בן ה - 4 וחודשיים קראה לי לשיחה ואמרה לי כי הילד לא יודע לתת להם כבוד, הוא לא מקשיב להם, מושך תשומת לב מרובה, מציק לילדים בלי סוף וכד'...
    בימים האחרונים ההתנהגות שלו החריפה, לאחר שהוא לא מקשיב, מנסים להושיב אותו בצד שירגע, אך הוא מתחיל לצעוק ולהרביץ לגננות, היום כבר קראו לי לקחת אותו כי הם לא הצליחו להרגיע אותו, הוא מרביץ לילדים וההתנהגות שלו פשוט בלתי נסבלת.
    היום הוא לא רצה לשבת במפגש ולכן הלך לפינת הבובות, אך הוא במקום להרגע, התחיל לזרוק בובות לעבר המפגש.
    בבית גם מאוד קשה לי להכניס לו לראש שאמא מחליטה וקובעת ושהוא צריך להקשיב לה, קשה לו לקבל סמכות, אך בבית עוד איך שהוא אני מצליחה לגרום לו בסופו של דבר להקשיב מבלי שיגיע לתסכול ומכות.
    מחר אני חושבת לא לקחת אותו לגן פן ירביץ שוב לילדים ובטח שלא ירביץ לגננות.
    גם אחרי הסברים, סליחות בכי הבטחות, הילד שוב התנהג כך בגן יום שלישי ברציפות.
    מדובר גם בבוקר כשהגגנות נמצאות וגם בצהריים שהצהרוניות נמצאות.
    מה עליי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר כבוד למבוגרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שכחתי לציין

ליאב
    22/11/2009

שכחתי לציין כי הילד התחיל למצוץ אצבע, מה שלא עשה בחיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר כבוד

סמדר ריינר
    23/11/2009

שלום ליאב,
    לא ציינת שום דבר לגבי אבא. אם יש אבא בתמונה חשוב לערב אותו. את לא צריכה להכניס לו לראש שאת האמא, את צריכה פשוט להיות האמא ולקבוע. כדי להפעיל סמכות הורית צריך להיות נחרצים בטון ובכוונה ועיקביים מאוד, גם אם הילד בוכה וצורח.
    אם את מנסה ולא מצליחה כדאי שתפני להדרכת הורים באזור מגורייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי האבא

ליאב
    23/11/2009

קודם תודה על תשובתך.

אני גרושה ועם האבא קשה מאוד לדבר על הנושאים האלו, מתחילים כל מיני האשמות למינהם כלפיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה גונבת
    av
    22/11/2009

שלום רב,

לאחרונה גילינו כי ביתי בת ה-6 גונבת מתיקים של ילדים אחרים.
    בפעם הראשונה התגובה היתה מאוד כועסת וכללה עונשים.
    לאחר לא מעט זמן גילינו בשנית, הפעם התגובה היתה יותר פונה להגיון, ניסינו להבין מה הסיבה לזה.
    הסיבה, לפחות ממה שהצלחנו להבין, זאת קנאה (בנוסף אמרה שלה אין דברים שיכולים לגרום לקנאה מצד אחרים), החלטנו לתת לה דברים לביה"ס שיגרמו לקנאה.
    הסיפורים בד"כ מתחילים ב-"מצאתי על הרצפה" ולאחר מספר שאלות אנו מגלים כי מדובר בגנבה.
    המעשים חזרו על עצמם 4 פעמים (שאנחנו יודעים).
    אנחנו פשוט מיואשים ולא יודעים מה לעשות.
    יש לציין שהיא מבינה שהיא עושה מעשה אסור. מכל ההתכבויות על ילדים גונבים, ראית שבד"כ מדובר בילדים שעברו גירושים בבית וכו'. אנחנו לא שם ועל פניו אין סיבה נראית לעין, למעט אולי פינוקים שניתנים לילדים אחרים.
    נשמח לעזרתכם,
    תודה 

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה גונבת

הוספת תגובה

• ילדה גונבת

סמדר ריינר
    23/11/2009

שלום AV,
    הסיבה שילדים גונבים היא לא חוסר הבנה או חסך חומרי אלא חסך ריגשי. יפה שפניתם לביתכם ודיברתם איתה. היא יכולה לתת רק מניע חלקי כי חלק מהעניין הוא לא מודע. יכול להיות שהיא מקנאה אכן, אבל זו רק חלק מהתמונה, יכול להיות שהקנאה האמיתית שלה היא לא בחפצים שיש לילדים אחרים אלא בכך שנדמה לה שהם אהובים והיא לא, והקנאה האמיתית היא במי שלקח ממנה חלק מהאהבה שפעם הייתה לה (אח קטן, בן/בת זוג חדש לאחד ההורים? קריירה תובענית יותר של אחד ההורים? העדרות של אחד ההורים עקב פרידה או עבודה בחו"ל?). על כך אתם צריכים לחשוב ולראות איך אפשר לתת לה להרגיש אהובה כמו שהייתה פעם וזה לא על ידי פיצוי חומרי. זו דרך יותר קלה אומנם אבל היא לא באמת עוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלביזיה
    דנה
    22/11/2009

הייתי מעונינת לדעת האם ילד שעוד מעט ימלאו לו 11 יכול לראות כמה פעמים בשבוע את מהדורת החדשות בערב?

לקביעת תור
    סגירה
    טלביזיה

הוספת תגובה

• טלוויזיה

סמדר ריינר
    22/11/2009

שלום דנה,
    למה לא? בגלל השעה? בגלל התכנים? מה בעצם הבעיה?
    תראי זה לא שיש חוקים כמה פעמים מותר לראות כל תכנית בשבוע וכמה טלוויזיה מותר לראות. השאלה היא איזה נזק את חושבת שזה יגרום. שזה לא ברור לי כרגע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים ושלושה חודשים
    מיטל
    22/11/2009

בננו עושה מה שהוא רוצה,הוא לא מקשיב לנו כהורים גם כשאנו קשים איתו.לדעתי יש לו בעיה של התנהגות לא מרוסנת וכמו כו כן בעיה בהתפתחות בדיבור.
    למי ניתן לפנות? אנו גרים באזור השרון-ליד פרדסיה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים ושלושה חודשים

הוספת תגובה

• בן שנתיים ושושה חודשים

סמדר ריינר
    22/11/2009

שלום מיטל,
    אתם יכולים לפנות למכון להתפתחות הילד שמוכר על קופת החולים שלכם באזור מגוריכם. אתם יכולים להתעניין אצל רופא ילדים/משפחה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה להגמל מחיתול בלילה
    שלי
    22/11/2009

בתי בת השלוש וחצי כבר גמולה מחיתולים כמעט שנה, ולא בורח לה כמעט אף פעם.
    אך היא אינה מוכנה לוותר על החיתול בלילה וכמובן על הבקבוק חלב שלפני השינה.
    בהתחלה זה היה לנו די נוח כי לא רצינו להתעורר בלילה כדי לשים אותה לעשות פיפי ועכשיו היא פשוט לא מוכנה לוותר על החיתול ( היא מפחדת שיברח לה בלילה) למרות שניסיתי לשחד אותה בשיטת הפרסיםת היא לא מעונינת להפרד מהחיתול בלילה.
    ברצוני לציין שהיא כקמה בבוקר החיתול רטוב.
    אשמח לעצה איך לגמול אותה בדרכי נועם
    תודה

הוספת תגובה

• עדיין לא קבלתי תשובה לשאלתי תודה

שלי
    29/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רוצה להיגמל מהחיתול בלילה

סמדר ריינר
    29/11/2009

שלום שלי,
    נראה שבלילה הבת שלך רוצה לחזור להיות תינוקת. אני לא יודעת איזה טקסים יש לכם לפני השינה, אבל אולי כדאי לאט לאט לאפשר לה להיכנס לשינה לא כמו תינוקת אלא כמו ילדה יותר גדולה, לא עם בקבוק אלא עם סיפור לפני השינה, אפשר סיפור בנושא גמילה מטיטול (יש מבחר כזה, תשאלו בכל חנות של ספרים), וגם סיפורים אחרים שמיועדים לילדים בגילה ויאפשרו להזדהות עם גיבור או גיבורה שמתמודדים עם משימות גדילה כמו שלה, כדי לעודד את רצון שלה לגדול.
    יכול להיות כשתוצאה יתחילו פחדי לילה שאופיינים לגיל, שכרגע היא קצת עוקפת אותם בזה שהיא לא נכנסת לגמרי לגיל שלה... או שיתגברו פחדים שקיימים. זה טבעי ובסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי
    ריבי
    22/11/2009

שלום
    לא יודעת אם הגעתי לפורום המתאים אבל ננסה..
    בת בת 7 חוד, תינוקת אנרגטית פעילה וחייכנית
    העניין הוא שכל פעם שבתי רואה את דודה של בעלי ,היא מתחילה לבכות בצורה היסטרית
    לא נעים לנו מהסיטואציה
    לא בוכה מאף אחד אחר במשפחה ,חוץ ממנה
    למה זה קורה?
    אשמח לתשובה
    מטריד אותנו קצתץ...

לקביעת תור
    סגירה
    בכי

הוספת תגובה

• דילגו עלי...

ריבי
    23/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי של תינוקת

ד''ר שירי שדה שרביט
    24/11/2009

ריבי שלום,
    לא ניתן לדעת מה מעורר מתח אצל בתך למראה הדודה. אולם על אף אי הנעימות והמבוכה, זו בסך הכל תינוקת בת שבעה חודשים שזקוקה לתמיכתכם בכך שתחבקו אותה כשקשה לה והיא חוששת מהדודה. אפשר לסייע לה להתחבר אליה בהדרגה, במדה וזו דמות שהיא פוגשת תכופות.
    שירי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

ריבי
    25/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמחתי לעזור

ד''ר שירי שדה שרביט
    25/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדת עצות
    מירב א.
    22/11/2009

שלום אני אמא לשני בנים אחד בן 7.5 והשני בן 4.7.
    הילד השני שלי הוא מאוד שובב, ובתקופה האחרונה הוא פיתח תופעה של איסוף דברים וחלקם גם לא שלו (כמו: חפצים מהגן, חפצים אישיים שלנו וכן דברים נוספים) לפעמים קורה שהוא הולך לחבר וכשהוא יצוא אני בודקת לו בכיסים ע"מ שלא יהיה מצב לא נעים עם הילד. כמו כן בתקופה האחרונה תפסתי אותו לא מעט פעמים משקר לי.
    השובבות שלו מתבטאת בכך שהוא קופץ ומשתולל בלי לשים לב שהוא יכול גם להיפגע, זה מוציא אותי מדעתי ולפעמים אני מתביישת לצאת איתו ביחד בגלל חוסר הריסון.

מה לעשות???? והאם זה אופייני לגיל הזה?????

הצילו.
    מירב

לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות

הוספת תגובה

• אובדת עצות

סמדר ריינר
    22/11/2009

שלום מירב,
    מדובר בילד קטן. אני מבינה שההתנהגות שלו לפעמים לא נוחה לך, לא תארת איך הגבת, מה עשית, איך את משוחחת עם הילד. בכל אופן רוב הדברים שתראת הם לא מאוד יוצאי דופן, פרט לעניין "סיוף החפצים" שלא ברור לי עדיין מה המשמעות שלו. ילדים בגיל הזה משקרים לפעמים, הם לא תמיד מבינים עד הסו את משמעות של שקר, והם גם משתוללים. לא ברור לי ממה את כל כך נרעשת, נשמע לי שהא בסך הכל מתנהג כמו ילד. האם זה משהו שלא היית רגילה אליו מבנך הבכור שהיה ילד טוב ולא שובב?
    צריך סבלנות, גבולות ברורים, לשוחח עם הילד ולנסות לתקשר איתו ולהבין אותו, כדי להיות רגישים ולדעת אם יש משהו שעובר עליו, זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4 ושבע חודשים מרטיב
    ולרי
    22/11/2009

שלום רב!
    אני צריכה יעוץ...
    בני בן 4 ושבע חודשים,חזר להרטיב ביום ובלילה לסירוגין.ילד מקסים,נבון ושמח,הולך לגן בכייף.לפני שנה וחצי עברנו דירה,המעבר היה קל ביותר,נכנס לגן חדש בקלות.חודש וחצי לאחר מעבר דירה נסענו אני ובעלי לחו"ל(לשבוע).הילדים נישארו בבית שלנו עם סבתא,שרגילים אליה ואוהבים אותה מאוד.
    לאחר שחזרנו הילד ,שגמול מגיל שנתיים,חזר להרטיב בלילה ולאחר מכן גם ביום.הוא יכול להרטיב שבוע שלם(פעם ביום ופעם בלילה או רק בלילה או רק ביום)ושבועיים-שלושה יבש לגמרה.לשאלה למה עונה-"לא יודעה","שחחתי".
    אשמח לתגובותכם

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4 ושבע חודשים מרטיב

הוספת תגובה

• ילד בן 4

סמדר ריינר
    26/11/2009

שלום ולרי,
    את בעצמך מקשרת את מה שקרה לנסיעה לחו"ל שלכם ולמעברים בחייו. לשאול את הילד לסיבה זה לא יעיל כי הסיבה היא לא מודעת והוא לא לעושה את זה בכוונה. הוא פשוט באופן לא מודע חוזר להיות תינוק. כי הוא למד שכשהוא גדל, הוא נשאר הרבה יותר לבד וזה קשה לו מדי. לא ציינת האם יש לו אחים קטנים ממנו. כדאי לתת ו חיזוקים חיוביים כשהוא נשאר יבד (פרסים), וכן לנסות לתת לו תשומת לב חמה ואוהבת גם אם בא לו לפעמים להיות תינוק, להתחבק, לא להישאר לבד, לחקות אחים קטנים אם יש בדיבור תינוקי, רצון לחזור באופן זמני לבקבוק או מוצץ, ולא לגנות אותו על כך. לצד העידוד להיות ילד גדול, צריכה להיות קבלה שלפעמים הקצב מהיר לו מדי ולהפעמים הוא רוצה להיות קטן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים
    דפנה
    22/11/2009

בתי בת 9, ילדה אמצעית בין אח גדול בן 11 לבין אחות קטנה בת 4.
    במהלך השנתיים האחרונות גיליתי כי שיקרה לי בכמה הזדמנויות. באחת מן הפעמים התברר כי "לקחה ללא רשות" פריטים מסוימים השייכים לכיתה וכששמתי לב לכך הוסיפה ושיקרה לגבי העניין. באותה הזדמנות ניהלתי איתה שיחה רצינית ביותר, בה הובהרה חומרת עניין הגניבה והשקר. משיחה זו יצאתי בהרגשה שהילדה הבינה והפנימה את החשיבות וההשלכות של מעשיה.
    לפני כשבוע שמתי לב כי נעלם מארנקי שטר של 100 ש"ח. לאחר שבדקתי עם עצמי והגעתי למסקנה שבוודאות השטר היה בארנק שאלתי את הילדים אם אחד מהם לקח ונעניתי בשלילה. לאחר מכן דיברתי עם כל אחד מהם בנפרד והדגשתי שאני לא כועסת ושאם מישהו מהם לקח כדאי מאוד שיחזיר עכשיו ואין בעיה עם יקרה איזשהו "קסם" והשטר יחזור לארנק בלי שאדע. למרות זאת, ולמרות פעמים נוספות שציינתי את העניין כבדרך אגב, תשובתם לא השתנתה.
    למרות זאת, בהיותי לא שקטה, החלטתי בערב לבדוק בילקוט של בתי. להפתעתי (או שלא...) מצאתי בילקוט ארנק ובתוכו 2 שטרות של 100 ש"ח. לקחתי את הילקוט בבוקר למחרת בתירוץ כלשהו. בתי מייד נלחצה מסיבה כלשהי שציינה והוציאה מתוכו את הארנק. כששאלתי מה יש בתוכו התעקשה שאין שם כלום ושלא אפתח כי זה משהו פרטי שלה. בסופו של דבר הודתה שיש בתוכו שטר אחד של 100 ש"ח שלקחה מארנקי. כשפתחנו וראינו שיש בתוכו 2 שטרות, המשיכה להתעקש שאיננה יודעת/זוכרת מהיכן השטר השני.
    הבהרתי לה בשקט שאני כועסת ובעיקר מאוכזבת ושבעלי ואני ננהל איתה שיחה בעניין ונראה איך מתקדמים.
    ברור לי שיכול להיות וזה רק קצה הקרחון ולאור האופן בו שיקרה בלי להניד עפעף ואפילו עוררה אצלי רגשות אשם על כך שאינני מאמינה לה, סביר להניח ששיקרה בהזדמנויות שונות אחרות.
    איך אנו מתמודדים עם שני נושאים אלו - הגניבה והשקר?
    מה צריכה להיות ההתנהלות שלנו מול הילדה לטיפול נקודתי בעניינים אלו וגם לטווח ארוך?
    חשוב לי לציין כי ילדינו מקבלים מאיתנו את רוב מה שהם מבקשים ואיננו מונעים מהם דבר באופן גורף. אם איננו מאפשרים להם דבר מסוים, זה מלווה בהסבר.
    אשמח לספק פרטים נוספים הדרושים לך על מנת לספק תשובה מקיפה ומפורטת לעניין.

תודה מראש,
    דפנה

לקביעת תור
    סגירה
    שקרים

הוספת תגובה

• שקרים וגניבות

סמדר ריינר
    22/11/2009

שלום דפנה,
    בניגוד למה שנהוג לחושב שקרים וגניבות של ילידם בגיל הזה לא נובעות בדרך כלל כי הם לא מבינים, כך שזה א ההסבר שתסבירי לה או הנזיפה שתנזפי בה שיעשו את ההבדל, וגם לא כי חסר להם משהו חומרי.
    הדבר מצביע בדרך כלל על חוסר ריגשי. תנסי לחשוב בינך לבין עצמך, איך הקשר עם הילדה הזו, האם את חושבת שהיא מרגישה שהיא מקבלת תשומת לב, יחס, אהדה וכו' שמספקים אותה, גם ביחס לאחיה ואחותה וגם בכלל. איזה עוד תקשורת יש ביניכן, מה אתן עושות ביחד וכו'.
    נדמה לי ששם אמורה להיות התשובה, הגניבות והשקרים הם סוג של זעקה לעזרה וכך לדעתי צריך להתייחס אליהם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים וגניבות

דפנה
    22/11/2009

האם, מעבר למה שאני חושבת שהיא מרגישה, ניתן לדעתך לשוחח איתה ולקבל את המידע הזה ממנה ישירות? אם כן, כיצד יש לעשות זאת כך שהיא תבטא את תחושותיה במלואן?
    האם רצוי לפנות לייעוץ מקצועי בעניין? להתחיל תהליך (קצר או ארוך טווח) של ליווי אובייקטיבי ולבירור תחושותיה האמיתיות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים וגניבות

דפנה
    22/11/2009

ושאלה נוספת -
    נניח שאכן המעשים נובעים מאיזשהו חסך רגשי, איך עלינו לנהוג, נקודתית למקרה הנוכחי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקרים וגניבות

סמדר ריינר
    22/11/2009

שלום דפנה,
    קודם כל זה לא יזיק לשאול אותה, לא בטוח לגמרי שהיא תדע לענות כי חלק מהעניין הוא לא תמיד מודע וגם תלוי איך שואלים.
    תראי, לפי התשובה שלך, נדמה לי שההשערה שלי לא פוגשת השערה דומה בתוכך. כלומר, אם אני מבינה נכון, את לא רואה כרגע איפה יכולה להיות בעיה כזו. תתקני אותי אם אני טועה.
    לכן אם את לא מרגישה כך, וגם הילדה בתשובה לשאלה תוכל לתת מענה חלקי בלבד, אולי כדאי להתייעץ עם משיהו חיצוני, ולחכות בסבלנות, אחרי הכרות קצת יותר ממושכת אולי הוא יוכל למקד את הקושי.
    אם את כן מתחברת למה שהצעתי, ויש לך מושג משל עצמך למה ביתך אולי מרגישה כך, אז אפשר להתחיל לדבר על זה ולשנות את זה, ולפנות לטיפול אם נתקעים בתהליך.
    לגבי המקרה הנקודתי, אני הייתי אומרת לה שנראה לי שהיא מבינה בעצמה שמה שעשתה זה לא בסדר, אחרת היא לא הייתה מתביישת. וחשוב לי להבין מה קרה לה, ולמה היא בוחרת לעשות דברים כאלה בזמן האחרון. יכול להיות שבשלב הזה היא עוד לא הייתה עונה משהו כנה, אלא משהו מצטדק, כי היא הייתה מרגישה עדיין מותקפת, וזה בסדר. אחר כך הייתי שואלת אותה משהו מציק לה ואם זו דרך לקבל עזרה, ואם אין לה שתובה על כך, הייתי נותנת לה לחשוב על זה.
    בהתאם להתפתחות השיחה הייתי חושבת מה לעשות הלאה.
    הייתי אומרת לה שאת ההתנהגות הזו אי אפשר לאפשר, מצד אחד, אך מצד שני חשוב לך לדעת מה מציק לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קבלתי עדיין תשובה, תודה

שלי
    24/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות נפשית
    דידי
    22/11/2009

שלום,ביתי בת ה10 חולה כשנה במחלה כרונית.
    האסימון נפל לה לפני כשבועיים הידיעה שתהיה לה מחלה כל חייה והיא תמיד תצטרך לקחת כדורים
    חדרו לראשה והיא הבינה שאלו החיים ומעכשיו מתמודדים עם ראש מורם . אציין שחיצונית לא יודעים שהיא חולה והיא בעצמה שיתפה את הוריי ואת אחייה .
    השבועיים האחרונים קשים יש נסיגה בלימודים ובנוסף דבר חדש היא לא רוצה להפרד ממני בבוקר ואומרת למורה שהיא מתגעגעת אליי.
    הצענו לה שנלך לשיחה עם פסיכולוגית או לקבוצת תמיכה של ילדים עם אותה המחלה והיא אינה מעוניינת,חזרתי לעשות טבלת חייכנים (כמו בכתה א)שבסוף השבוע נצ'פר אותה וזה לא עוזר היא
    מרחמת על עצמה וטוענת שלא נבין אותה לעולם כי אנחנו בריאים.
    יש לציין שאנו משפחה מאד פתוחה והיא מספרת לנו את מה שהיא חושבת או מרגישה .
    מה אני עושה?אני לא מוותרת והיא הולכת לבהס בוכה אך לאחר שיחה עם המורה בכתה היא בסדר וגם חברתית אין בעיה מבקשת את עזרתכם המקצועית תודה דידי.

לקביעת תור
    סגירה
    התמודדות נפשית

הוספת תגובה

• התמודדות נפ]שית

סמדר ריינר
    22/11/2009

שלום דידי,
    שמתי לב למשפט שלך, שכרגע היא מבינה שמעכשיו מתמודדים בראש מורם. ובכן הבנה לחוד, ותהליך עיבוד אבל ואובדן לחוד. זה טבעי שאחרי שהיא הבינה את זה יהיה לה קשה, ואולי מצידכם יש ציפיה שהיא ועכשיו היא תתמודד ולא יהיו לכך השלכות. נראה לי שהיא צריכה יותר לגיטמציה מצידכם להרגיש גם דברים שליליים כלפי זה. מותר לה להיות עצובה, לבכות, לכעוס, להיות לא מרוכזת בלימודים למשך תקופה וכו'. אם תחושות קשות שהיא מבטאת נענות בתגובה - עכשיו הולכים בראש מורם זה אולי קצת חוסם אותה. תהיו מוכנים לתגובות זמניות של דיכאון. מותר לה, וזה חלק מהתהליך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא עמה זמן לצפות לכך בנוסף

דידי
    22/11/2009

האם אני צריכה לוותר לה לא ללכת לבהס או לשלוח אותה בוכה.אגב אנחנו מעודדים אותה לשתף ואומרים שמותר לבכות ולהתאבל אך יש גבול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן

סמדר ריינר
    22/11/2009

שלום דידי,
    נראה לי סביר שלמשך כמה ימים היא לא תלך לבית ספר, ותרצה רק להישאר במיטה ולרחם על עצמה, זה סביר לגמרי.
    אחרי שבוע הייתי מתארגנת לחזרה ללימודים, הדרגתית, אם אפשר, לדבר עם המורה, לא את כל המטלות היא חייבת מיד.
    בהתאם לחזרה לשיגרה הייתי בודקת אם יש מקום לפנות לטיפול, או שהמצב משתפר. אם המצב לא משתפר, אפילו באיטיות, הייתי פונה לטיפול, ואת זה לא היא קובעת אלא אתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלוש ושמונה חודשים
    לירז
    21/11/2009

בני בן שלוש ושמונה חודשים משתמש המון באלימות כלפינו ההורים וכלפי אוחותו הקטנה בת שנה וחודשיים. ברגע שהוא משתמש באלימות אני אומרת לו שזה לא נעים לי ושאני לא מתייחסת אליו כרגע ואני באמת מתעלמת ממנו לזמן ממושך אבל זה עדיין לא פותר את הבעיה ניסתי ם את פינת החשיבה שהוא פשוט לא מוכן לשבת שם וגם שאני מחזירה אותו למקום הוא קם ולא מקשיב .
    ברצוני לציין כי בני הוא ילד מאוד מפונק ובנוסף לא היו לו גבולות עד גיל שנתיים וחצי שלוש(בגלל אביו) כיום אני לא מצליחה לתמודד איתו בכל מה שקשור לדפוסי התנהגות הן כלפי ההורים והמשפחה הסובבת . את האמת שהוא מעמיד אותי כבר על סף דעתי שאינני מצליחה להבין את גורם ההתנהגות שלו.
    אני צריכה עזרה דחוףףףףףףףףףףףףף

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלוש ושמונה חודשים

הוספת תגובה

• סמכות וגבולות

נעמה סבג שמש
    22/11/2009

שלום לירז,

שאלת מהו הגורם להתנהגותו. הגורם הוא החוסר בגבולות וחוסר שליטתך בהתנהגותו. את חייבת לשקם את הסמכות ההורית בכדי שהתנהגותו תשתפר.

הילד צריך לדעת שכשאינו שומע לך יש לכך מחיר. חשוב שיידע גם מה המחיר ומה עליו להפסיד. עלייך לעמוד מאחורי איומייך.

שימוש בשיטת ההרגעות בחדר מאד חשוב ומאד עוזר לשליטה בכעסים.
    נשמע שיש הרבה עבודה אצלכם.
    התחילי להקפיד על כליים בסיסיים, קראי מאמר בנושא סמכות באתר זה או באתר שלי. אם תרגישי שאינך מצליחה להתמודד, פני להדרכה הורית כדי לקבל ליווי ותמיכה. מצפה לך עבודה לא קלה, אך אפשרית וחשובה.
    בהצלחה,

נעמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא לא לא
    זקןקה לעזרה
    21/11/2009

שלום יש לי ילד בן 12 כמעט ילד מקסים אוהב לעזור הבעיה שלו כל הזמן הוא אומר לא......
    רוצים לצאת לקפה שואלים אותו רוצה לבוא התשובה לא לא אחרי 5 דקות הוא מתחרט ואומר כן טוב אומרים להתכונן מהר אז טוב לא רוצה לבוא דקה לפני שיוצאים שוב רוצה לבוא לפעמים אנחנו מתעצבנים ואומרים טוב תישאר בבית תדע להחליט או לפעמים מבקשים שיחשוב לפי שהוא עונה לאאו פשוט לקחים אותו ,גם בבית הספר הוא לא רוצה להישתתף בהצגות או משימות אומר לא ואח"כ מתחרט .או שאומרים הולכים לאכול בארומה או פיצה או מיעדה הוא הלך ומוציא אוכל מהמקרר ואומר לא כי לא אצרתם ארומה אומרי לו כן אמרנו אל תחמם את האוכל הוא עושה פרצוף ומחם את האוכל כל הזמן שמהירים לו הוא כועס ומעניש את עצמו.לפעמים אנחנו לא יודעי איך לגשת אליו גם בכיתה הוא תלמיד מעולה אבל כל הזמן " פרצוף סובל" אסור להעיר לו .
    יש לו שתי אחים גדולים מימנו אם הם לא עוזרים לו בשניה שהוא מבקש אז אח"כ שהם מתפנים הוא לא רוצה.
    בבקשה רוצה מאד לעזור לו ןלא יודעת איך אין לי בעיה עם צריך להתקשר או להגיע לשיחות איתו

לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא לא לא

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

נעמה סבג שמש
    22/11/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=125 id=link]הורים ומתבגרים, גיל ההתבגרות[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות לילדים
    אולגה
    21/11/2009

שלום.
    ביקשנו מבננו בן ה-13 לאכול איתנו יחד ארוחת צהרים בשבת ובימי שישי.
    הילד מתחיל לאכול איתנו וכשהוא מסיים הוא עוזב את השולחן והולך מטלבזיה או למשחקים שלו .
    פעם אנחנו מקפידים שלא יעזוב וברוב המקרים לא מקפידים .
    האם לדעתך הילד רואה זאת כגבולות לא יציבים / לא ברורים ועדיף שלא נקבע אותם באם אנחנו לא יכולים להקפיד עליהם או שזה בסדר שפעם אנחנו מקפידים ופעם לא ?
    השאלה מה הילד מבין מבקשתנו לא לעזוב את השולחן כשכולם אוכלים עדיין .
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גבולות לילדים

הוספת תגובה

• גבולות

סמדר ריינר
    21/11/2009

שלום לוי,
    אם אלה הצרות שלכם עם ילד בן 13 בענייני גבולות מצבכם טוב:-) וכנראה שזה לא נורא שאתם לא מקפידים. השאלה היא לא רק מתי קמים מהאוכל אלא מה האינטראקציה תוך כדי. הרי יש לכם מטרה שבגללה אתם רוצים שהוא יישאר. האם זה רק כדי ללמד אותו נימוסים? האם זה כדי לחזק את התחושה המשפחתית? כי אם זה כדי ללמד נימוסים, זה משהו אחד, ואז אם יש לכם ילד שהוא בדרך כלל ילד טוב ומנומס, הייתי עושה שיקול האם להכנס לנוקשות ולהתווכח כאן. אם זה כדי לשמור על תחושה של משפחתיות בבית, נשאלת השאלה האם באמת יש תחושה משפחתית ליד השולחן או שזה טקס ריק שמקיימים אותו כדי לצאת ידי חובה? האם הוא מרגיש שיש טעם שהוא ישב ליד השולחן? האם מדברים? האם מתעניינים אחד בשני? האם מתעניינים בו?האם משהו מציק לו שם? כדאי לבדוק את הדברים האלה ולפתח דיאלוג קצת יותר חי ומגוון מאשר רק הקפדה נוקשה על החוקים שלא ברור לאף אחד למה הם שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 6 נמוך יחסית לחבריו
    נטליס
    21/11/2009

בני בן 6 ונמצא באחוזון 15 כך שרוב ילדי הכיתה יותר גבוהים ממנו.
    שמעתי ממנו ואף אוזניי שמעו כי ילדים מכנים אותו "גמד" ו"קטנצ'יק"
    יש לציין שזה נשמע מתוך חיבה מאחר והוא ילד מקובל וחברותי ויש לו בטחון עצמי.
    השאלה שנשאלת היא אם ייתכן והוא מפנים את רגשותיו ואולי כן נפגע ועליי להסביר לו באיזה שהיא דרך כי הוא עדיין בתהליך גדילה ואני מאמינה כי לא יישאר נמוך(עשינו לו צילום כף יד ושם גילו כי גיל העצמות מתאים לשנה פחות כך שלמעשה הוא פשוט מתפתח ב"איחור")
    מה עליי לומר לו ומה עליי לומר לחבריו כאשר אני נמצאת בסביבה?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 6 נמוך יחסית לחבריו

הוספת תגובה

• ילד בן 6 נמוך

סמדר ריינר
    21/11/2009

שלום נטליס,
    אם את שמה לב שהדברים נעשים בחיבה לא הייתי מתערבת, כי אז זה מקטין אותו באמת, לא רק פיזית. את ההסבר הפיזיולוגי כדאי לתת לו בכל מקרה, ובלי שום קשר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון
    מישהו
    20/11/2009

אני בן 13, לא מקובל בחברה, אין לי הרבה חברים ויורדים עלי כל הזמן.
    נמאס לי מהחברה, אני לא מדבר עם אף אחד וכמעט ולא יוצא מהבית (חוץ מבית ספר וחוגים פרטיים).
    לא סובל שהייה בחברה. ובשנתיים האחרונות אני סובל מדכאונות של שבוע עד שבועיים פעם בחודש או חודשיים ועכשיו נתקפתי בדיכאון הרבה יותר רציני.

מה אני יכול לעשות עם זה? זה הורס אותי.

לקביעת תור
    סגירה
    דיכאון

הוספת תגובה

• דיכאון

סמדר ריינר
    21/11/2009

שלום "מישהו",
    האם מישהו מהמבוגרים יודע על מצבך או שם לב אליו? הורים? מישהו? אם לא צריך לפנות ולהגיד ולבקש עזרה, ולבקש לפנות לאיש מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים

מישהו
    21/11/2009

ההורים שמים לב אבל אומרים בכל פעם שיהיה בסדר והכל יעבור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההורים

סמדר ריינר
    21/11/2009

שלום מישהו,
    אז זה לא מספיק. המענה הזה לא מרגיע אותך, ואתה צריך להתעקש מולם שאתה זקוק ליותר עזרה ממה שנדמה להם. אם יש צורך אפשר לגשת ליועצת בית הספר או לפסיכולוג/ית בית הספר כדי שיעזרו לך לגייס את ההורים. לפעמים סמכות מקצועית של מישהו מבחוץ עוזרת להכיר בחומרת הבעיה. אם יש צורך אתה יכול להראות להם את התשובה הזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה