מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התנהגות בגןנעמה29/11/2009
בני בן שנתיים וחצי, ילד נורמטיבי מאושר ושמח, מתקשר עם סובביו טמאד נבון. הגננת מתארת בפנינו מציאות שאנחנו לא נתקלים בה לחלוטין בשעות שהוא בבית:
הגננת טוענת שהוא מטיח את עצמו ללא סיבה ברצפה או בעץ (ללא גירוי של כעס למשל, הדבר קורה אחת לכמה ימים פעם אחת- מטיח עצמו, וחוזר לשגרה) כמו כן היא אומרת שהוא אהוד על ילדי הגן אך למעט ילד אחד או שניים עמם הוא משחק ממש, עם הרוב הוא משחק "ליד" כלומר יושב ומשתתף ללא אינטארקציה עם הילדים במשחק. לאענתה מדובר באיזו שהיא מצוקה נפשית אבל על פניו אין לכך שום סיבה- הכל בבית ובסביבת הילד תקין ורגיל. בפעילויות אחה"צ הכולות משחק עם ילדים אחרים הוא פעיל, משתתף ונהנה.
האם עלי להיות מודאגת? מה זה משדר ולמה דווקא בגן? מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות בגן
סמדר ריינר29/11/2009שלום נעמה,
אני עדיין לא בטוחה שאת צריכה להיות מודאגת. לפחות לא מכך שיש לילד איזו בעיה חמורה. אם זו התנהגות שקורית רק בגן יכול להיות שהיא מעידה על כך שקצת קשה לו בגן לפעמים. הוא בסך הכל ילד מאוד קטן, ואולי הוא מרגיש קצת שהוא הולך לאיבוד לפעמים בין כל הילדים, הרעש והאירועים שקורים בגן. יכול להיות שלפעמים הוא צריך התייחסות יותר אישית, מגע וחום ממה שגן בגודל שהוא נמצא בו יכול לתת. הייתי מבקשת מהגננת אם אפשר יותר התייחסות אישית אליו. גם העובדה שהוא משחק ממש רק עם שני ילדים לא נראית לי מדאיגה לגבי ילד בגילו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8 אמורה לראות איבר מין גברישני29/11/2009
האם ילדה בת 8 אמורה לראות איבר מין גברי או שבגיל הזה כבר יש להתכסות לידה ? אח שלי שהוא בוגר בן 40 התקלח ביחד עם בנו במקלחת בשבת (משמורת על הילד כל שבת שניה) והאחיינית שהיא בת אחותי נכנסה באין מפריע למקלחת אך לא התקלחה איתם רק עמדה לידם והסתכלה ואילו אחי לא אמר לה כלום: לא אמר לה תצאי, לא הסתובב על מנת שלא תראה לו, המשיך כאילו כלום.
אני מאוד כועסת עליו. בתחושת בטן שלי: זה לא תקין ולא הולם. מה דעתך המקצועית? האם אני היסטרית מידי?
כששאלתי את הילדה למה היא נכנסה, היא לא הבינה מה הבעיה - ואני לא מאשימה אותה אני מאשימה את אחי האידיוט שהוא הבוגר והוא לא אמר לה תצאי וחכי לנו עד שנגמור להתקלח.זה אפילו לא הפריע לו שהיא רואה לו את הזין - סליחה על הביטוי, אותי זה החליא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 8
סמדר ריינר29/11/2009שלום שני,
תראי, את צודקת שזה לא מצב רצוי, אבל לא נראה לי שהכעס כאן עוזר. יש אנשים שדוגלים בעירום טבעי בבית שלהם ולא מבינים על מה המהומה. את צריכה להסביר, רצוי בלי כעס, גם לאחיך וגם לבת שלך, שאף אחד לא נכנס למקלחת כשהשני מתקלח בה ולא מסתובב עירום ליד אחרים. מה שאחיך עושה בבית שלו זה עניינו, אבל כשהבת שלך אצלו זה מה שאת מבקשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב שלנו גוסס... איך מתמודדים?טל29/11/2009
שלום לכם,
בצער רב, ביום שישי האחרון, אחרי רנטגן ואולטראסאונד גילינו שלכלב שלנו (בקס, פויינטר אנגלי בן שש וחצי) יש סרטן... זה בבטן וזה גדול והוא כנראה כואב, הוא לא אוכל ומרזה מאוד מיום ליום...
הווטרינרים הסבירו שלא ניתן לעשות כלום ולא כדאי כמובן לתת לו לסבול.
אחרי כל הבכי והכאב שלנו, אנחנו גם לא יודעים איך להכין את ביתנו בת השלוש לקראת יציאתו של בקס מבייתנו ומחיינו בבת אחת...
היא כמובן נולדה כשהוא איתנו ומבחינתה הוא חלק מהמשפחה.
מה לעשות? איך להכין אותה? מה לספר לה?
היא יודעת שהוא חולה ומספרת לו שיהיה בסדר ושכדאי לו לקחת את התרופות...
אני חושש להעביר מסרים שגויים, אנא עיזרו...
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב גוסס
סמדר ריינר29/11/2009שלום טל,
אכן נושא כאוב מאוד. כדאי להכין את ילדה ולומר לה, שלבקס מאוד כואב, ועוד מעט, הוא יצטרך לעזוב אתכם וללכת לנוח מהכאבים שלו. אתם לא תוכלו לראות אותו, אבל תוכלו לצייר לו ציורים ולכתוב לו מכתבים. לתת לילדה לשאול שאלות סביב העניין הזה לפי הבנתה, ולתת לה אולי לצייר לו. היא תוכל לבחור אם היא רוצה לצייר את המקום החדש שלו, והיא תיתן לעצמה תשובה שתניח את דעתה, לפי הדמיון, ואתם יכולים להשתתף בכך אם היא תשתף אותכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא לא עלולה לפתח פחדים?
טל29/11/2009שמי שחולה עלול למות?
היא מעורבת ודואגת לו שיבריא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלב גוסס
סמדר ריינר29/11/2009ישלום טל,
ילדים בגיל הזה בדרך כל לא לגמרי תופסים עדיין את משמעות המוות. עם זאת היא בהחלט עלולה לפתח פחדים. את לא יכולה למנוע את זה על ידי מציאת הסבר מושלם. פחדים הם חלק מהחיים והם מלווים אותנו כל פעם שאנחנו מגלים אמת נוספת על החיים שלא נעימה לנו. את יכולה לרכך עבורה את החשש הזה, שלא כל מחלה מסתיימת כך, אלא רק מחלה חמורה וגם זה לא תמיד, וכמובן לנחם אותה, בהרבה חום ואהבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה...
טל29/11/2009כך נעשה...
שמתי לב שפנית אלי בלשון נקבה, אז אני טל - האבא.
הבעיה היא שכל כך קשה לי לדבר על זה, אני בטוח שגם מולה לא אוכל להסתיר כמה זה כואב לי.
וכשאני אומר לא אוכל להסתיר, אני מתכוון שאני עלול לפרוץ בבכי ברגע שהיא תשאל שאלות או תראה סימני עצבות...
אירוני, אחרי שחשבת שאני האמא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה וסליחה:-)
סמדר ריינר29/11/2009שלום טל,
הכנות שלך נוגעת ללב. לדעתי לא סוף העולם אם הילדה תראה אותך בוכה, זה רק אנושי בעיני. אבל אני מאוד מבינה, שבעצם הקושי הוא לא רק של הילדה, אלא גם שלכם ההורים. קודם כל אתם צריכים לספר לעצמכם מה קורה, וכשתהיו קצת יותר מעובדים עם זה יהיה גם יותר קל לספר לילדה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר לגן עיריה אחרמושי29/11/2009
שלום רב,
בבני ילד בן 3.3 ילד נבון, מפותח מאוד לגילו, חכם, בעל שפה עשירה, חברותי, מוביל, ומאוד מאוד עצמאי, התחיל השנה גן עיריה, גן מעורב של ילדים בני 3 וילדים בני 4 ו- 4.5 רוב הילדים גדולים, סה"כ 34 ילדים.
בגן יש שתי בעיות קשות, גננת חלשה, לא אסרטיבית, לא מסוגלת להציב גבולות שאמורה להתמודד עם קבוצה של ילדים חסרי משמעת, ילדים ללא גבולות על גבול ההיפראקטיביות שמפרים סדר בגן, האוירה בגן מאוד מתוחה, מאוד אלימה ולא נעימה, הגננת לא משתלטת עליהם, צועקת מאיימת להעביר לגן אחר, משתמשת במשרוקית כדי לאסוף אותם ממש חוסר סדר ושליטה בגן.
בני מיד זיהה את החוליה המובילה, הילדים הבעייתיים והתחבר איתם ונגרר לחוסר משמעת והתחצפות לגננת, לקח איזה חודש וחצי שהגננת בכלל הואילה לידע אותנו בעניין.
במקביל הוכנסה פסיכולוגית לגן כדי לעזור לגננת ולטפל בילדים הבעייתיים. אנחנו במקביל עבדנו עם הילד בשיתוף עם הגננת, חיבור עם ילדים בוגרים אחרים, מדבקות וחיזוקים חיוביים להתנהגות טובה ובכלל לכוון אותו למודל חיובי ולא למודל שלילי.
חל שיפור אדיר והילד פחות נגרר והיה ממושמע בגן, אך הילדים הבעייתיים המשיכו להציק לו וניסו כל הזמן לגרור אותו אחריהן והוא פשוט נכנס לאיזה שהוא קונפליקט של איך להתנהג וכשלא התייחס אליהם גם חטף מכות מהם.
זה הגיע למצב שהוא לא רוצה ללכת לגן, בכי על הבוקר רק מהמחשבה שצריך לקום, כל בוקר סרט עד שיוצאים מהבית, הפרידה בגן בלתי אפשרית, לא מוכן להשאר בגן ואנחנו עוזבים אותו בוכה, בבית בוחן גבולות בלי סוף- משהו שכבר חלף מזמן, בכי על דבר, התפרצויות של כעס וזעם, צעקות, בכי וצעקות מתוך שינה - תופעות שלא נתקלנו בעבר!!, בבית יש גבולות וכללים מאוד ברורים, יש סדר והוא פשוט מנסה להפר כל דבר, חוזר מהגן עם כל מיני אמרות של אני יהרוג אני ירביץ לך, כל מיני התנהגויות לא אופייניות.
התייעצנו עם המפקחת ופנינו לעיריה והבנו שלא מתכוונים לעשות שינויים מהפכניים בגן ונותנים לדברים זמן הסתגלות, עוזרים לגננת בהדרכות, הפסיכולגית נמצאת בגן אבל אנחנו הרגשנו שזה זמן רע זמן יקר ומיותר לילד שלנו וזאת עובדה שהגננת חלשה מול המון התמודדיות קשות.
העברנו בקשה להעברה לגן אחר ולהפתעתינו אישרו לנו את העניין בקלות מרגע לרגע.
השאלה איך עושים את זה? איך מסבירים לילד מדוע אנחנו מעבירים אותו לגן אחר? גן באותו מתחם של 24 ילדים בני אותו גיל (באזור 3 ו-3.5) גננת ותיקה וטובה. לציין שהגננת הנוכחית היתה מאיימת על הילדים המופרעים שיעבירו אותם לגן של קטנים ואף ילד אחד אכן הועבר לצהרון אחר, והם יודעים שזה בגלל שהוא לא התנהג יפה.
איך מעבירים לילד מסר אופטימי וטוב לגבי כל המעבר עם הדגשה שלא מודבר בעונש או שזה לא בגלל שהתנהגת לא יפה??עוד לציין שיהיו איתו 2 ילדים מהבניין שלנו.
תודה רבה,
עידית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר לגן עיריה אחר
סמדר ריינר29/11/2009שלום עידית,
אכן אתם מתמודדים כבר זמן רב התמודדות לא פשוטה. לגבי השאלה איך מעבירים מסר, יחסית זה קל במקרה הזה כיוון שהילד עצמו לא מעוניין ללכת בבוקר לגן הזה. כדאי פשוט להתחבר לכך, ולהגיד לו שאתם רואים שלא טוב לו בגן, ושניסיתם כולם, גם הגננת, גם אתם וגם הוא לראות מה אפשר לעשות כדי לשפר את האוירה בגן, ובינתיים זה עוד לא לגמרי מצליח, וחשוב לכם שיהיה לו יותר קל ולכן הוא עובר לגן אחר. אפשר לתאר מה קורה לו, עם ילדים האחרים שמרביצים לו ושהוא מבולבל ולא יודע למי להתחבר ואיך להתנהג ושיכול להיות לו יותר קל בגן אחר. כמובן שצריך להכין אותו לכך שבהתחלה יצטרך להתרגל. כדאי לדבר עם האימהות של הילדים האחרים בבניין כדי ליצור מצב שהילדים יהיו מכוונים להגעתו ויקבלו אותו יפה, למרות שאולי בגן יש להם כבר חברים אחרים, והם צריכים לעשות לו מקום.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה מאודדדדדדסופי29/11/2009
שלום! הבת שלי בת 6+. יש לי 3 בנים קודמים לה .ועוד בן אחריה .נכון היא נסיכה בת יחידה מיוחדת במינה ,מדובר בילדה טובה ממושמעת וחכמה ,הבעיה איתה החלה כשעלתה לכיתה א בכיתה אמרו לה שמנה ,למרות שלא ממש היתה שמנה, היא מיתנזרת מאוכל את האוכל שאני שולחת לבית הספר היא מחזירה כמו שהוא אפילו לא פותחת .במהלך היום היא ממש לא אוכלת וכל דבר בוררת ומבררת האים זה משמין, שמתי לב לכתמים שיצאו לה בלחיים ,היא מלוננת הרבה על כאבי בטן וראש,והיום מה שהדאיג אותי ממש היא ישבה על כיסא מול השולחן ופשוט צנחה על השולחן וכתוצאה מכך פצעה את הגבה ..היא לא נוגעת בחטיפים ולא בשוקולדים, מה שהיתה מאוד אוהבת היא פשוט מרעיבה את עצמה , במיסתכם היא אוכלת קרונפלקס עים חלב למשך כל היום או מחליפה את זה בפריכית עים מימרח אני מודאגת מהמודעות העצמית הגבוהה מאוד ולא יודעת איך מיתמודדים , מה אני אמורה לעשות לפתוח את הפה בכוח ולדחוף אוכל.חשוב לציין שבבית אנחנו לא מנהלים ארוחות סדירות ויש בבית כאלה עים עודף שומן מעולם לא הכרזנו בפניה שהיא צריכה דיאטה ,אני משוכנעת שזה בבית הספר מה עושים ? לאן פונים? את מי כן מערבים? אני מרגישה שזה הולך ומחמיר...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
סמדר ריינר29/11/2009שלום סופי,
מדובר בילדה קטנה ואת מתארת מצב מדאיג. כדאי לא לחכות ולפנות לטיפול באיזור מגוריכם.אם אתם מאזור המרכז, יש לכם אפשרות לבדוק עם ד"ר שירי שדה שרביט, אחת ממנהלות הפורום, היא מטפלת בהפרעות אכילה, אם היא יכולה לקבל אותכם לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה לגבי ילדה בת 3 בבקשה...!אמא מודאגת28/11/2009
יש לי ילדה בת 3 ו 3 חודשים , ילדה חכמה נבונה מקסימה,
היינו אצל חמותי וחצי והיא סיפרה לדודה שלה שסבא שלה הוריד לה את המכנסיים ונגע לה בטוסיק,
ושהוא נוגע לה במותניים ואני חוששת מזה שזה נכון שאלתי אותה כל מיני שאלות והיא סיפרה לי רק שהוא נגע לה במותניים רציתי לדעת איך אני יכולה להוציא ממנה יותר ומה אני עושה אם זה נכון האם אני צריכה לקחת אותה לפסיכולוגית שתבדוק את זה לשתף את הגננות לראות אם היא מספרת להם משהו ...היא ילדה שהיא יודעת מה היא אומרת ובדרך כלל היא לא ממציאה ואני המומה מזה ואני בחרדות ....בבקשה עזרה דחופה אם אפשר גם תשובה תודה ושבוע טוב ....!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה
סמדר ריינר29/11/2009שלום אמא מודאגת,
לצערי את אכן מודאגת בצדק. טוב שאת מקשיבה לבת שלך ומאמינה לה. קודם כל כמובן למנוע מפגשים לבד בינה לבין הסבא.
שנית את זקוקה לייעוץ עבורך, רצוי כמובן יחד עם האבא של הילדה (שהסבא הוא אבא שלו?) כדי שאתם תוכלו להרגע (במידה מסויימת, עד כמה שאפשר) מהחרדה ולחשוב ביחד עם מישהו מקצועי איך מתמודדים צעד אחרי צעד עם כל ההשלכות של העניין הזה, עבור הילדה ועבורכם.רק אז להחליט על כל מיני צעדים, כמו את מי לשתף ואת מי לא, איך לשאול את הילדה וכו'.
עקרונית, יש מקום גם להגיש תלונה במשטרה. שם יש אנשי מקצוע שאמונים על חקירות ילדים באמצעים שמתאימים לדיבוב ילדים. אני מניחה שזה בטח התלבטות קשה עבורכם כיוון שמדובר במשפחה.
לכן אני ממליצה שתתחילו מהרחקת הילדה מהסבא ופניה לייעוץ מקצועי עבורכם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ....
אמא מודאגת29/11/2009תודה רבה על התשובה המהירה עזרת לי מאוד ....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נגיעות באבר מיןדלית28/11/2009
בני בן 2.8 נוגע כל הזמן באבר המין.
הוא גמול מחיתולים ומכניס מרבית הזמן את היד למכנסיים
מה אפשר לעשות ? האם נכון להעיר לו כל הזמן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגיעות באיבר המין
ליאת גרוס06/12/2009שלום דלית
נגיעה באיבר המין בגיל זה אינה מדאיגה או מאותת על בעיה בתחום המיני. יחד עם זאת חשוב להעיר ולאמר שלא נוגעים בבולבול ליד אנשים אחרים. רק כשנמצאים לבד. מותר במיטה או בחדר אבל לא ליד אחרים.התייחסי לזה כאילו מוצץ אצבע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך שאלה לנעמהאמא28/11/2009
נעמה שלום, סייעת לי בעבר בנושא זה ואשמח אם תוכלי לסייע לי שוב. בני בן שלוש, בן יחיד. מפותח יפה בכל המובנים. הוא החל בגן חדש רב גילאי השנה והשתלב בסדר.
בני מאוד חברותי, והקושי שאני מאתרת הוא עם חבריו לגן הגדולים ממנו בשנה ויותר. בכל פעם שהוא נתקל באחד מהם, הוא קורא להם ואומר להם שלום (ונראה שהוא מחפש מאוד את הקשר עמם). במרבית המקרים, הם מתעלמים ממנו (שזה לא קל לי לראות) ואז לעיתים הוא מוותר ולעיתים הוא ניגש יותר קרוב, מנסה לתקשר איתם בדיבור תינוקי או אף בדחיפות שנראה שמעצבנות את אותם ילדים והתוצאה היא שהם מתעצבנים עליו ודוחים אותו. לי קשה לראות את זה חוזר על עצמו שוב ושוב. הייתי רוצה שבני ירפה ויפנה לבני גילו אך הוא אינו מוותר. שאלתי היא מה לעשות בכללי עם המצב כי אני לא רוצה שתהיה לו שנה שלמה של חוויית דחיה חוזרת ואני חושבת שחשוב שיילמד איך לגשת נכון לילדים (ייתכן שאם היה ניגש בלי הקולות התינוקיים הם היו מקבלים אותו). ומה אני אמורה לעשות כאשר מתעלמים ממנו בנוכחותי (להעיר להם, להתעקש שיענו לו). אני מאוד נעלבת בשבילו אך ייתכן שזו רגישות שלי. בקיצור, אני תוהה איך לפתור את הנושא הזה.
גם כאשר באים אליו חברים הביתה, הוא נורא מתרגש ומתנהג באופן מעצבן שמקשה לתקשורת להיבנות.
מה לעשות? תודה, אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כישורים חברתיים
נעמה סבג שמש29/11/2009אמא שלום,
המצב אותו את מתארת הוא מצב שכיח מאד. הילדים הבוגרים באותו הגן ,לרוב, נמנעים מלשחק עם הקטנים יותר. כבר אז ישנה "חלוקת מעמדות" מסויימת.אל לך לקחת זאת באופן אישי.
מה שאת כן יכולה לעשות הוא לדאוג ולהפגיש אותו עם חברים בני גילו.
את אומרת שאינך רוצה שיחווה שנה של דחיות. את חושבת שזה מה שהוא חווה בגן? לי נראה הגיוני יותר ששם, כאשר יש לו מבחר, הוא מוצא את מקומו ומשחק עם חבריו, שהם כנראה בני גילו.
חששותייך מובנים ובהחלט לגיטימיים. בדקי סוגיה זו מול הגננת, שלדעתי תרגיע אותך.
איך לשחק עם בני גילו זה כבר עולם ומלואו. אנו, כהורים, צריכים ללמד את ילדינו כישורים חברתיים ורגשיים. איך להתמודד בחברה, איך לקבל לא, איך לשתף לחלוק, להתאזר בסבלנות וגם איך לספוג עלבונות.
לעולם אל תילחמי את מלחמותיו. תוכלי, דרך התנהגות לא נאותה של אחרים להקנות לו ערכים.
למידה חברתית בבית והרבה דוגמא אישית.
בהצלחה!
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחידוד השאלה
אמא30/11/2009נעמה, תודה על תשובתך אך לא ענית לי מה אני עושה במצב בו אני רואה את בני קורא לאותו ילד ורואה אותו מתעלם. כלומר אני רואה את הילד שלי נפגע ומה? שותקת? נותנת לו להיפגע, איזה מסר אני מעבירה לבני ככה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא
נעמה סבג שמש30/11/2009היי,
במצב בו את רואה סיטואציה כזו או כל סיטואציה בה בנך מעורב, חשוב שתשקפי לו את המצב, תתארי לו במילים מה קרוב לוודאי הוא מרגיש ואף תתני שם לרגש.
לדוג': זה מאד לא נעים שקוראים לילד והוא לא מתייחס נכון? אתה בטח מאוכזב. או זה יכול מאד להעליב לקרוא לחבר שלא מתייחס. זו לא התנהגות חברית. אולי כדאי שנמצא חבר אחר לשחק איתו? או- אני מאד אשמח לשחק איתך, אני מאד נהנית מחברתך.
שקפי לו את רגשותיו. אל תיפגעי בשמו. עבורו זה הרבה יותר פשוט...
בסבלנות ובהתמדה תלמדי אותו להתמודד עם מצבים חברתיים. אם תעשי את העבודה בשבילו ותעירי לילד, הוא יצפה שתמיד יפתרו עבורו את בעיותיו וזה רק יפגע בבטחונו העצמי.
בברכה,
נעמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי עם ילדה בת 4א28/11/2009
שלום, השנה בני הגיע לגן חדש בן 4, ובו 4 ילדים שהוא מכיר מהגן השנה שעברה.
הגננת הזמינה אותי לשיחה, וסיפרה כי בני אינו עקבי בהשתלבותו בגן ומצב רוחו אינו מאוזן.
הגננת טוענת שבני לעיתים משחק, שמח ומשתלב ולעיתים קרובות עומד בצד, ואינו מחליף מילה עם צוות הגן והילדים, מכניס את ידיו לפה ובוכה. כשהגננת מנסה לשוחח עם בני כשהוא נצפה בוכה, הוא אינו עונה לה. וכך יום שלם עובר בלי שבני החליף מילה עם צוות הגן. אני חושבת שבני באופיו מאוד שקט ומופנם. הגננת המליצה לעשות אבחון במכון להתפתחות הילד. איני יודעת מה לעשות, האם לבני יש בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי עם ילד בן 4
סמדר ריינר28/11/2009שלום א,
נראה שהפניה למכון להתפתחות הילד מרתיעה אותך. אולי יש חשש ממה שאפשר למצוא שם. אבל בדיוק כדי לענות על השאלה אם לילד יש בעיה הגננת הפנתה אותך. את בעצם רוצה לקבל תשובה לפני ששאלת את השאלה:-) ולפני שבדקת את הבדיקה שהמליצו שם.
כרגע אני לא יכולה לדעת אם לבן שלך יש בעיה או לא. זה נשמע שקשה לו, זה לא אומר בהכרח שיש לו בעיה, אלא שפשוט קשה לו. ילד שבוכה, לא נותן לעזור לו, ולא מדבר אחר כך יום שלם עם אף אחד הוא ילד שנשאר לבד עם המצוקה שגרמה לו לבכות ולא מסוגל להעזר לסמוך ולהתנחם.זה לא אומר בכרח שמשהו "לא בסדר" איתו או שהוא "בעייתי" אבל כן יכול להיות שהוא זקוק לקצת עזרה בעניין הזה ואולי גם אתם.
אני מציעה לך בכל זאת לפנות למכון להתפתחות הילד, וגם להקשיב לעצמך, האם את סומכת שם על אנשי המקצוע, ומרגישה שמבינים אתכם נכון. ואת צריכה לזכור שתפקידם לעזור לכם. ותמיד יש אפשרות לשאול לשאות לגבי מה שאתם לא מבינים או לא מסכימים ולהפסיק את התהליך בכל עת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוצא מהשיעוראיילת28/11/2009
יש לי ילד בן 7 בכיתה ב לה לכיתה א כשעדיין לא מלאו לו שש היו לי ספקות לגבי בשלותו לבית הספר הגננת טענה שהוא מוכן ובשל
מכיתה א נוהג בני לצאת מהשיעור ולא לחזור או בכלל לא להיכנס לכיתה לאחר ההפסקה המורים מתלונות שהוא מגיב בעצבנות ואלימות כלפיי ילדים אחרים
ילדי נולד לידה רגילה היה תינוק שלו והכי נוח שאמא יכולה לבקש חייכן התפתחות תקינה
אין לו פערים לימודיים כרגע בקשו ממני לעשות לו אבחון קשב וריכו אני בספק שזאת הבעיה מה עוד אפשר לבדוק לפניי מבחן טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוצא מהשיעור
סמדר ריינר28/11/2009שלום איילת,
לא ברור לי למה לפני מבחן טובה ולא במקביל. הרי אם זה לא זה אז יעלה מייד ואם זה כן זה - לא יזיק לדעת, זה עדיין לא מחייב אותך לתת ריטלין. בכל אופן קודם כל כדאי לדבר עם הילד ולנסות להבין את החוויה שלו, איך הוא מסביר מה קשה לו. האם הוא מרגיש שקשה לו לשבת בשקט והוא חייב תנועה? או שהוא מרגיש שקשה לו להבין והוא חושב שהוא טיפש? מרגיש שמשעמם לו והוא מתוסכל? מה קורה לו עם הילדים אחרים? איך הוא היה בגן עם ילדים אחרים? הבעיה של האלימות התחילה רק בבית הספר? יכול להיות שיש לקות למידה שלא קשורה לקשב וריכוז, ולכן הוא לא מבין למרות שהוא נבון מאוד ולא נעים לו לשבת בכיתה כשהוא לא מבין. יכול להיות שהוא נעלב בקלות מילדים או מהמורה ולכן מתעצבן בקלות, מרביץ, או עוזב את הכיתה. אולי הוא לא מפרש נכון סיטואציות ולכן מתרגז מהן או שפשוט אין לו סבלנות ואין לו כלים פנימיים שמאפשרים לו לחכות, או להשיג מה שהוא רוצה וצריך באמצעים אחרים מלבד אלימות.
נראה לי שאת חוששת מסטיגמה על הילד שלך ולכן את מתנגדת לבדיקת טובה. את צריכה להבין שסטיגמה בלאו הכי תהיה כל עוד לא מסתגל, הסטיגמה לא נקבעת על ידי סוג הטיפול בבעיה אלא על ידי הבעיה עצמה. לכן חשוב לבדוק את כל הכיוונים, גם את הכיוון של קשב וריכוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים חברתייםאמא כואבת27/11/2009
הי, יש לי ילדה בת 7, בכיתה ב', שעדיין לא למדה איך ליצור קשרי חברות, ואיך להמשיך בהם. הילדה כמובן סובלת מאוד בבית הספר, היא כמעט כל הזמן לבד. בהפסקות הכי קשה כי מאוד משעמם, ושעמום זה עוד מצב סביר, כי היא סובלת גם המון מהצקות. גם אם כבר משתפים אותה במשחק, מאוד קשה לה להשתלב. ניסינו טיפול פרטני, למעלה משנה וחצי, וזה ממש ממש לא עזר. זה לא נתן לה כלום. לא רגשית ולא חברתית. נשבר לי הלב לראות את האוצר שלי בסבל כזה. מה כדאי לעשות? איך לעזור לה? חשבתי על טיפול קבוצתי בכישורי חברתיים, אבל אני לא מצליחה למצוא. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים חברתיים
סמדר ריינר28/11/2009שלום לאמא הכואבת.
קודם כל זה אכן כואב לראות את הילדה לא משתלבת. את יוצאת מתוך הנחה שהיא פשוט לא יודעת. במקרה הזה אכן קבוצה יכולה לעזור, את יכולה להתעניין אצל פסיכולוגית בית הספר לגבי אופציות כאלה באיזור מגוריכם או להקיש בגוגל "קבוצת מיומנויות חברתיות" ויעלו מספר מכונים פרטיים שנותנים את השירות הזה.
אני בכל זאת רוצה לשים סימן שאלה סביב ההנחה שלך שהילדה לא יודעת להתחבר. זה אולי נכון, אבל לא תמיד זו כל התמונה. הדיווח שלך על כך שהייתה שנה וחצי בטיפול פרטני שלא עזר לה, לא חברתית ולא ריגשית מעורר אצי סימני שאלה. יכול להיות כמובן שהמטפל/ת לא היה/תה טוב/ה. אבל בכל זאת הייתם שם שנה וחצי, בודאי עלו שם כל מיני השערות למצב של הילדה מעבר ללמידת מיומנויות. כשאת מוחקת באופן הזה שנה וחצי של עבודה שהייתה, את מוחקת את כל הידע שהצטבר אודות הילדה שחשוב מאוד להבנת מצבה, וחושפת אותה להתנסות נוספת ששוב לא בטוח שתועיל לה רק כדי להגיד ש"שם לא היה טוב, עכשיו זה משהו חדש שיעזור". לא בטוח שזה פותר את הבעיה אם היא יותר עמוקה מרק עניין של למידה של משהו שהיא לא יודעת. כדאי לקחת את זה בחשבון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקריםונסה27/11/2009
שלום רב,
יש לי ילדה בת 5 וחצי הולכת לגן חובה. הגננת העירה לי על כך שהילדה יושבת בעיקר במפגשים והיא מכניסה שרוולים לפה, או את דש החולצה. עמה שניסינו להעיר לה שזה לא יפה ולא עושים כלום לא עזר. בשבוע האחרון היא טענה כל יום כשחזרה הביתה שהיא לא אכלה את החולצה וביאכתי אותה על כך הבטחתי לה הפתעה בסוף השבוע. היום הגננת סיפרה לי שהיא לא הפסיקה בכלל עם ההרגל ואפילו כשהיא העירה לה על כך הילדה ממש התנגדה להפסיק.
השאלה מתחלקת ל2: מה עושים איך מגיעים למצב שהיא מפסיקה להכניס שרוולים לפה, ומה עושים עם השקרים האלה, כי סיפורי פינוקיו כבר לא ממש עוזרים לי.
אשמח לעזרה
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקרים
סמדר ריינר27/11/2009שלום ונסה,
ילדתך היא בת 5 וחצי, היא עדיין קטנה, ילדים בגיל הזה, גם אם הם מאוד אינטיליגנטים לא תמיד מבינים עד הסוף את המשמעות של שקר. זה קודם כל . נראה לי שלחץ רב מדי מופעל עליה בעניין הכנסת השרוולים לפה, והיא פשוט מנסה להיפטר ממנו בדרך היעילה ביותר שילדה בת 5 וחצי יכולה למצוא, היא משקרת. היא כנראה לועסת את החולצה כדי להירגע. יש רגעים בתוך הגן או במהלך היום שהיא כנראה מרגישה שהיא קצת הולכת לאיבוד. כמו שילדים קטנים לוקחים מוצץ היא מוצצת את השרוול. הפניה לערוץ האוראלי היא הדבר הכי טבעי מבחינתה - לחזור להיות קטנה כשאין לה כוח להחזיק את עצמה לבד כמו גדולה בתוך משימות היום יום. צריך להרפות הלחץ, הוא לא עוזר לה.
אפשר לנסות לעזור לה למצוא דרכים אחרות להרגיע את עצמה, לבקש מהגננת להתייחס אליה באותם רגעים, לתת לה תפקידים, או לחבק אותה קצת. וגם לדבר איתה על כך שלפעמים זה כיף להיות גדולה ולפעמים זה קשה ובא לה לחזור להיות קטנה, וזה בסדר, זה מותר באופן זמני. מותר להתפנק, להתיילד, לדבר לפעמים כמו תינוקת, ואחר כך לחזור להיות גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ונסה30/11/2009יכול להיות שכל זה מגיע כתוצאה מבעיה של קשב וריכוז? כי אנחנו חושדים שישנה בעיה שם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשב וריכוז
סמדר ריינר30/11/2009שלום ונסה,
לא ברור לי למה אתם חושדים שיש בעיה שם. האם זה משהו שהגננת ראתה? האם הילדה מתקשה לשבת בשקט? מתקשה להתרכז? הבעיה שתארתם לא חייבת לנבוע מבעיית קשב וריכוז ואני לא רואה כרגע קשר כזה על סמך הנתונים שתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתולעי מעיים
מיכאל28/01/2010נסי לקחת אותה לרופאת ילדים יכול להות שיש לה תולעים או חוסר באיזהשהוא מינרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אופי או הפרעה???פ.פ27/11/2009
יש לי ילד מקסים בן 3. הומלץ לנו על ידי הגננת לפנות למכון להתפתחות הילד. לטענתה הילד נוטה להתבודד, אינו יוזם קשר חברתי ודי תלוי בצוות. הילד הוא מאוד אינטיליגנטי לגילו, יודע את חודשי השנה העבריים, א'- ב', מזהה מספרים. אני די מתלבטת היות ואני חושבת שזה די באופיו המופנמות הזו ( דומה לאביו ) ובשבועיים האחרונים הוא כן יוזם קשר מסויים עם ילד או שניים. האם לדעתך עלי למהר ולבדוק או לקחת את הזמן ולעקוב אחר זה? מתי אפשר לדעת שזו באמת הפרעה או שזה פשוט באופי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופי או הפרעה
סמדר ריינר27/11/2009שלום ש.פ.
נראה לי שאת חרדה מעצם הבדיקה. הבדיקה היא הדבר שאמור לברר האם מדובר באופי או בהפרעה, וכל דבר שייעשה באינטרנט בלי לראות את ילד הוא בגדר ניחוש. מה בעצם יש לך להפסיד? אם הבדיקה תעלה שהכל בסדר - אז כולם נרגעים. אם לא, אז יכול להיות שאיתור מוקדם יסייע להקטין את הנזקים באופן משמעותי.
את יכולה לחכות ולראות עוד חודשיים ולשאול את הגננת שוב, ואם היא לא שינתה את התרשמותה, יכול להיות שכדאי לך לבדוק בכל זאת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופי או הפרעה
פ.פ28/11/2009זה לא שיש לי או אין לי להפסיד, קראתי שלמכון להתפתחות הילד מגיעים ילדים עם בעיות קשות ( אוטיזם, ליקויים חמורים ומחלות ), ואני לא רואה שבני במצב כזה. מדוע לעבור אבחונים ולהכנס ל"סרטים" כאשר אין בעיה והכל ענין של זמן וסבלנות. זו ההתלבטות. אינני בטוחה כלל שיש בעיה אך אינני אובייקטיבית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופי או הפרעה
סמדר ריינר28/11/2009שלום ש.פ.
אינני יודעת איפה קראת זאת. נכון שגם ילדים עם ליקויים קשים מגיעים לשם אבל לא רק. ישנם גם ילדים עם קשיים פשוטים הרבה יותר, למשל שזקוקים לסיוע של מרפאה בעיסוק כדי לשפר את המוטוריקה הגסה או העדינה, למשל ילדים שזקוקים לקלינאי תקשורת כדי לשפר את ההגייה שלהם וגם ילדים שיש להם קושי ריגשי כלשהו שקשור לחוסר ביטחון למשל שזה בהחלט לא ליקוי או מחלה חמורה וכולנו סובלים מכך לפעמים:-)
לכן לא כדאי להיבהל או להילחץ, ולפנות לאבחון כמו שהיית פונה לרופא משפחה או רופא ילדים בקשר לכל בעיה אחרת. אין צורך להכנס ל"סרטים". כמו בכל בדיקה, תמיד יש סיכוי שיימצא משהו רציני אך זאת לא סיבה לא לפנות.
בכל אופן, לפי התאור שנתת אין אפשרות דרך האינטרנט לשלול מראש אפשרות שיש בעיה , לעומת הגננת שרואה את הילד יום יום. זה לא רציני ויכול גם לגבול בחוסר אחריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה אלימהשמרית27/11/2009
שבת שלום,
יש לי 2 ילדים, ילד בן 6 וילדה בת 4.
בתי תמיד הייתה ילדה "לא קלה" וזה התבטא בכך שהיא עשתה דווקא כל הזמן, בודקת גבולות באופן קבוע, מתגרה באחיה וכדומה. ואני מבחינתי ניסיתי הכול אל לצערי ללא הועיל.
אך מאז שנכנסה לגן עירייה המצב נהיה חמור מיום ליום. היא מתחצפת, מתגרה באחיה ללא הפסקה, מרביצה לו (וגם מנסה להכות אותי) אני רואה מעבר לכול ההתנהגות הזו שהיא עצבנית מאוד, הגננת בגן אומרת שהיא לא מרביצה בגן ולא מתחצפת אך לא משתפת פעולה עם הצוות כלל, מבחינה חברתית בגן היא בסדר.
אני כבר אובדת עצות, ממש מתייאשת אני מנסה ככול יכולתי לעזור לה, לנסות בדרך חיובית (להבטיח מדבקות, פרסים ואפילו גור כלבים הבטחתי לה אם תתנהג יפה- אך ללא הטבה) ניסיתי להעניש, לצעוק, להתעלם. אך גם זה לא עזר.
בבקשה האם יש איזו שהיא דרך שאוכל למתן את ההתנהגות הזו?
אציין כי בני הוא ילד נורמטיבי לחלוטין ואין לי מושג היכן היא לומדת את ההתנהגות הזו.
סליחה על אורך השאלה ותודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה אלימה
סמדר ריינר27/11/2009שלום שמרית,
אולי את יכולה לנסות לראות את הילדה כילדה שסובלת ולא רק כילדה שגורמת סבל. את בעצמך מבינה שהמעבר לגן עירייה קשור להחמרה. כלומר, ברגע שעברה לגן פחות אינטימי עם דרישות להתנהגות יותר בוגרת נהיה לה קשה. היא כנראה עדיין זקוקה ליחס יותר אישי וליווי אמפתי וחם. מעבר לפרסים ועונשים, כדאי לנסות להתייחס ריגשית אל הילדה, לדבר איתה על מה שמציק לה, לחשוב ביחד על מציאת פתרונות וכו'. וכמו כן כדאי להימנע מהשוואות אל אחיה, וכן להימנע ככל האפשר מתיוגה כ"ילדה לא קלה", כי זה יכול לפעול כנבואה שמגשימה את עצמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בגן היה רגוע ובאלף הבלגן התחילאבא של יוד27/11/2009
בני בן השש עלה השנה מגן חובה לכיתה אלף. בגן חובה היה ילד חכם, מנומס, רגיש, אדיב, מתחבר ומתחבב בקלות ומעולם לא הרים יד או היכה.
הגיע לכיתה אלף והכל התהפך - מבחינת האלימות.
הוא עדיין חכם ואף מצטיין (בינתיים:-), עדיין רגיש ואדיב אבל משום מה חלק ההתחברות נעלם לחלוטין - יש לו אולי חבר אחד או שניים (אם לוקחים בחשבון שלמעלה מחצי הכיתה שלו הייתה איתו באותה הקבוצה בגן חובה) ומעל לכל - אלים!
מאז תחילת הלימודים (מאוגוסט האחרון כשבשבוע האחרון הייתה עלייה חדה בנושא) הוא היה מעורב ביותר ממספר תקריות אלימות כשהוא יוזם אותן ולא רק מגיב לאלימות שהופעלה עליו.
ילד עקף אותו בטור בשיעור ספורט - אגרוף, ילד אחר דקר בעיפרון ילדה שישבה לידו - סטירה, ילד סטר לו ובתגובה - הוא נשך אותו!
בכל המקרים הייתה מורה באיזור שזיהתה את המקרה וכמובן עידכנה אותנו ואף הושיבה את הילד ב"חדר פסק זמן" (בעיני - הגרסה המודרנית של "עמוד בפינה" אבל זו דרך חדשה של גישה וטיפול באלימות של משרד החינוך שבינתיים, בעיני, לא עובדת).
אנחנו, ההורים, מצידנו, ניסינו הכל. דיברנו עימו בנועם ובהסברים נרחבים על כל נושא האלימות - לא עזר. נתנו עונשים כבדים - לא עזר.
אישית, מתוך תיסכול, התפרצתי על בני יקירי בצרחות על כך שאקח לו זה, ואקח לו זאת ואחזיר אותו אף לגן חובה אם ימשיך כך (מודה ומתוודה - זו היה או לסטור לו או לצרוח עליו ואישית אני נגד אלימות פיזית באופן מוחלט!) ויום מחרת - שוב תקרית אלימה.
אני די חסר אונים - Help!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלאגן בכיתה א.
סמדר ריינר27/11/2009שלום אבא של יוד,
אכן נוגע ללב התאור שלך. יכול להיות שכך הבן שלך מבטא את החרדה מהמעבר לכיתה א'. מגן שבו הדרישות היו קלילות, והמסגרת יחסית אינטימית, הוא נכנס באחת עולם הישגי ומלחיץ, עם המוני תלמידים גדולים ממנו בחצר ובהפסקה, עם קשר אינטימי הרבה פחות לדמות המחנכת, ואולי יש יותר מדמות אחת כזו. ההתגוננות שלו היא לתקוף. מעין FIGHT OR FLIGHT. יכול להיות שדווקא משום שהוא חכם, וכל כך מוצלח, הוא מרגיש פי שניים את העומס הריגשי והמחייב של הציפיות (גם אם זה לא נאמר לו במפורש) וזה מדגיש עוד יותר את תחושת הלחץ שלו. לכן הייתי ממליצה לדבר איתו על הקושי של המעבר, ועל כך שקשה לו, ואולי הוא מתגעגע, ואולי בא לו לעיתים להיות קטן, וזה בסדר. לתת המון תשומת לב וחיזוקים חיוביים לא על הישגים בהכרח, אלא פשוט בגלל שהוא חמוד ואהוב. לדבר עם המורה על האפשרות לתת לו מדי פעם יחס אישי, כיוון שייתכן שהאלימות נובעת מכך שהוא פשוט הולך לאיבוד. במקביל ניתן לתת חיזוקים חיוביים על כל יום שעובר בלי אלימות, אבל בלי התייחסות למצוקה הריגשית שלו, כפי שפירטתי למעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)