פורום פסיכולוגיה ילדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כניסה למשפחתון ופינת חשיבה..
    נטלי
    17/11/2009

שלום רב:

הקטן שלי עוד שבועיים יחגוג שנה. החלטנו לרשום אותו למשפחתון והיום הייתה פגישת היכרות עם הגננת. בין יתר השאלות שאלתי אותה מה קורה במקרה שילד מכה או עושה משהו שלא צריך לעשות והיא ענתה לי שהיא לוקחת את הילד לפינה ואומרת לו תחשוב כמה דק' על מה שעשית.
    עכשיו, אני לא יודעת מה נהוג ואיך, אך נראה לי טיפשי למדי לבקש מילדים בני שנה פלוס מינוס לחשוב על מה שעשו! איך הם יכולים לחשוב ולהבין ?? הם כ"כ קטנים.. רציתי לדעת מה דעתך על זה.

שאלה נוספת: האם לדעתך גיל שנה זהו גיל סביר לכניסה לגן (6-7 ילדים) או שעדיף לחכות עוד קצת בבית במידה ויש אפשרות כזאת? בכלל, יש גיל מומלץ?

המון תודה
    נטלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה משפחתון ופינת חשיבה

סמדר ריינר
    18/11/2009

שלום נטלי,
    אני באופן אישי מאוד מסכימה איתך. יש כל מיני גישות, וחשוב שאת תעשי מה שמתאים לך ותקשיבי תחושת הבטן שלך. לדעתי גיל מומלץ לכניסה לגן הוא יותר לכיוון שנתיים כשילדים מתחילים לגלות עניין חברתי הרבה יותר מובהק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרוד 4 חודשים - הילדים לא רוצים לבו
    אבי
    17/11/2009

אשמח אם תוכלו לענות לי ולייחס חשיבות מאוד רצינית לשאלתי.

לפני 4 חודשים נפרדתי מאישתי ושכרתי דירה נפרדת.

הילדים בני 8 ו- 12 היו באים אלי כמו שנקבע בהסכם הגירושין... אך לאחרונה הם לא באים, מבקשים שנחזור ושלא נעים להם אצלי.

הבית נושא נחמד וחמים... אין לי אף שותפה לדירה.. אפילו לא מישהי שעלולה אולי להפריע. אני מתייחס אליהם כל כך בסבלנות ועם המון הבנה...

אך הם לא רוצים לבוא.. אומרים שלא נוח להם אצלי.. אני מאוד מתוסכל, אין לי מושג איך להתמודד עם זה. על פניו נראה כי האמא דיי מנסה מצידה לעזור ולשכנע אותם לבוא.. לא מצליח להבין מה קורה. האם תוכלו לייעצ לי????

תודה,
    אבי

הוספת תגובה

• ילידם שלא רוצים לבוא

סמדר ריינר
    17/11/2009

שלום אבי,
    לא כתבת למה לא נעים להם אצלך, האם הם נימקו?
    בנוסף יכול להיות שלמרות שהאמא לא מסיתה הם מזדהים איתה כי היא פגועה ממך, ולא רוצים להשאיר אותה לבד בבית ולהנות אצלך, זה יכול לעשות להם ריגשי אשמה.
    תנסה לברר את הדברים האלה איתם, אם אפשר, אוי זה יוביל לאן שהוא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    טלי
    17/11/2009

שלום!
    יש לי שאלה יש לי ילדה בת 4 בגן עירייה. אני אמא חרדתית מאוד וכל הזמן דואגת לה במיוחד שהיא בגן. הבת שלי היא ילדה שמחה ולא מראה שום סימני מצוקה. אני מודעת לזה שיש לי בעיה עם חרדות אך בכל זאת ברצוני לשמוע חוות דעת נוספת. לאחרונה אני מוטרדת מהטרדות מיניות לא בגלל משהו שקרה אלא יותר כי זה נושא מפחיד. לאחרונה הכנסתי לי לראש שאולי מישהו מגיע לגן שלהם ע"מ לפגוע בילדים. זה מטופש אך אני עדיין חושבת על זה. אני גם כל הזמן שואלת את הבת שלי אם מישהו בא לגן ומי זה. אתמול שאלתי אם באים גברים לגן והיא סיפרה שהיה מישהו, גבר (אמרה שם מוזר כזה) ששחיק איתה במשחק הזיכרון ונתן נשיקה לחברה שלה (אחרי ששאלתי אם הוא נישק אותם בלחי, כלומר היא לא המציאה את זה לבד אלא כיוונתי אותה לנושא). הוא גם נתן לה פרס וכשאלתי אם אפשר לראות את הפרס היא טענה שהוא קטן קטן ורק היא יכולה לראות אותו. כששאלתי מי זה אז היא אמרה שהוא כנאה איזה חבר שח הגננת. וגם אמרה שהיה גבר אחר שבא ושאג עליהם כמו אריה ואז הגננת ראתה אותו וזרקה לפח. זה נשמע כמו פרי דמיון פרט לסיפור של גבר ששיחק איתם ונישק חברה.
    שאלתי את הגננת מי נמצא באינטרקציה עם הילדים והיא אמרה שזה רק מדריכי חוגים והצוות והם כולם נשים. זהו גן עירייה תחת פיקוח וקשה להאמין שכל מיני אנשים באים לשם באמצע היום. יש לציין שביתי סיפרה גם שמדריך לחוג ספורט הוא איזשהו גבר וזו בכלל אישה. ומשחק הזיכרון גננת משחקת איתם או שהם לבד משחקים ולא אף אחד אחר.
    גם כששאלתי אם מה שהיא סיפרה לי זה באמת או בכאילו היא אמרה שזה בכאילו ואילו על דברים אחרים אמיתיים הייתה עקבית ואמרה שזה באמת קרה. כך שיש לה יכלות להבדיל בין אמת לדמיון.
    האם הסיפור על גבר שמשחק איתם נובע משאלות רבות שלי ובגלל ששיגעתי אותה היא סיפרה לי על זה. האם יכול להיות שזה משהו שהיא המציאה לאור התיאור או שכדאי לבדו את זה לעומק.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות

סמדר ריינר
    17/11/2009

שלום טלי,
    כל מה שנענה לך כאן לא יוכל להרגיע אותך באמת לאורך זמן. חשוב שתפני מהר לטיפול בחרדות שלך , אם לא עשית את זה עד עכשיו, כי זה מזיק לילדה כשאמא לא שקטה ועורכת חקירות מהסוג הזה כל הזמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים פרגמטיים
    תולי
    17/11/2009

שלום,
    בני בן 3.5.
    הוא סובל מקשיים פרגמטיים המתבטאים גם בגן וגם בבית, בגן הוא לא יושב בשקט במפגש, קשה לו לחכות לתורו לדבר, הם נותנים לו אפשרות לצאת במהלך המפגשים.
    בבית קשה לו לשבת עד לסיום האוכל, למרות שהוא עדין רעב הוא קם והולך לשחק, אם אני אאכיל אותו או אקרא לו סיפור במקביל הוא ישב לאכול. אני נמנעת ממצב זה עקב גילו.
    הוא לא אוהב משחקי קופסט, הדורשים עבודה לפי תור.
    הוא גם ילד שזקוק מאוד לגבולות ובוחן אותם בלי הפסק.
    עם ילדים הוא משחק נהדר ובדר"כ אין לו בעיה. לעיתים נגרר לאלימות כשלא מבינים אותו אבל לא בצורה חריגה תיתר בני גילו.
    אני רוצה לעזור לו ולא יודעת איך.
    הוא היה תינוק רגוע ביותר, עם המון סבלנות לשחק לבד וביחד. הרגשתי שמשהו השתנה לפני כשנה סביב הגמילה שלו שהיתה קשה ביותר והוא הפך לילד אחר. כל היועצים אומרים לי שזה לא קשור. שאז היה אותו דבר אבל לא ציפינו ממנו להתנהגות יותר בוגרת כי הוא היה צעיר.
    אין אשר לעזור לו ולנו?

לקביעת תור
    סגירה
    קשיים פרגמטיים

הוספת תגובה

• השאלה נשכחה.

תולי
    20/11/2009

אבקש בכל זאת מענה.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים פרגמטיים?

סמדר ריינר
    20/11/2009

שלום תולי,
    סליחה אבל לא הבנתי מה אלה קשיים פרגמטיים? האם את מתכוונת לקשיי הסתגלות?
    תראי, לצפות מילד בן 3.5 שישחק משחקי קופסה וימתין לתור זו דרישה בוגרת מדי. יכול להיות שאת דורשת ממנו יותר מדי ולא סבלנית לקצב שלו? אם את רוצה לעזור לו נראה לי שהדרך הטובה ביותר כרגע היא סבלנות. זה נורמלי שילדים משתעממים לפעמים באוכל או מתנגדים להאכלה אם לא מלווה בקשר- למשל שההורה יקריא סיפור, זה לא מעיד על בעיה יוצאת דופן או על צורך בעזרה. ההתנהגות שלו כרגע פחות נוחה לך אבל זה לא אומר שלו יש בעיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה ושאלה נוספת

תולי
    22/11/2009

תודה רבה רבה,
    השאלה נבעה מהערה של הגננת שהוא לא יושב בשקט במפגשים, קם והולך באמצע, קשה לו לעמוד בתור כאשר מבצעים משימות בתור (מסלולים וכד')- היא קראה לזה קשיים פרגמטיים.
    זה התווסף לתחושה שלי שכל מטלה שיש לה גבולות מוגדרים או הוראות ברורות קשה לו. הוא משחק המון במשחקי דמיון לבד או עם אחרים אבל לא במשחקים משותפים אחרים כגון משחקי קופסא וכד', גם איתי או עם אבא שלו הוא מסרב לשחק.
    הוא מתקשה מאד עם סיטואציות שמגיעים אורחים הביתה, זורק אוכל וחפצים, ורואים שיש לו קושי אמיתי. הלכנו להדרכת הורים וערכו לנו צפיה בפעילות משפחתית והמנחה אמרה שברור שיש לו קושי רגשי כלשהוא ושאולי צריך אבחון התנהגותי.
    אני לא רוצה להתעלם מדברים שמגיעים מהגננת או מנחת משפחה כיון שנראה לי שהן יודעות מה מצופה מגיל כזה. (אני בוודאי אם "טריה" ), למרות השמחה שלי מתשובתך שאולי הדרישות שלי שלא מותאמות לגיל, יש בי תחושה פנימית שיש לילד קושי רגשי שכדאי לתמוך בו עכשיו ולא לחכות עם הטיפול. לאן כדאי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיים פרגמטים

סמדר ריינר
    22/11/2009

שלום תולי,
    תראי, מי שראה את הילד בודאי יכול לדעת יותר ממני דרך כמה שורות באינטנט, אין ספק בכלל. לכן אם יש לך תחושה שאולי יש פה משהו יותר רציני, כדאי לך לפנות למכון להתפתחות הילד שמוכר על ידי קופת החולים שבה את חברה באזור מגורייך. תתענייני אצל רופא הילדים/משפחה שלכם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 - נושך
    אמא ל-3
    17/11/2009

שלום,
    בני הבכור ילד בן 5 נושך.
    כיצד מתמודדים עם התופעה.
    חשוב לציין שהילד בעל שפה עשירה.
    כאשר שאלתי אותו לפני כחודש מדוע נשך ילד בגן ענה כי "הוא לא הבין את השפה שלי".
    אתמול נשך שוב וענה כי "אין לו שפות..."
    גם בבית הוא נושך אך לעיתים מאוד רחוקות.
    מה עושים?
    אודה לתשובתכן

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 - נושך

הוספת תגובה

• ילד בן 5 נושך

סמדר ריינר
    17/11/2009

שלום אמא ל-3,
    יכול להיות שלמרות שפתו העשירה לבנך יש קצר בתקשורת עם הילדים האחרים והוא לא מצליח להרגיש מובן, כדאי לעבור איתו על הסיטואציות שקרו ולמצוא ביחד דרכים שבהן הוא יוכל בטא את עצמו בצורה אפקטיבית שתהיה מובנת על ידי ילדי הגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משיכות בשיער
    דקלה
    17/11/2009

בני בו שנה וחודש הוכנס למשפחתון לפני כ- חודש עדין לא הסתגל אך הבעיה המטרידה היא שמאז שנכנס למשפחתון עם עוד 4 ילדים החל למשוך בשיער לילדים באופן אגרסיבי גם לילדים גדולים רציתי לדעת מה צריכה להיות תגובתי כי נראה שהוא עושה בכוונה אם אני לא מתיחסת הוא עושה לעצמו נונונו עם היד מדובר בילד שמדבר יפה ומבין את הנאמר לו

לקביעת תור
    סגירה
    משיכות בשיער

הוספת תגובה

• משיכות בשיער,

סמדר ריינר
    17/11/2009

שלום דקלה,
    זה שהילד מדבר יפה זה עוד לא אומר שהוא מבין לעומק את הכאב שנגרם לאחר כשהוא מושך לו בשיער. מדובר בילד קטן מאוד, ובגלל שיש לו יכוללת מילולית, קל לטעות ולצפות ממנו שיהיה גדול. אבל הוא קטן, הוא תינוק, ותינוקות מושכים בשערות, מה לעשות. אני לא חושבת שיש הרבה שאת יכולה לעשות מעבר למה שנעשה, מלבד לחכות קצת שהוא יבשיל יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה קורה...

מלי
    18/11/2009

רציתי רק לספר לך שגם לי זה קרה עם ילדה במשפחתון בדיוק כפי שסיפרת המטפלת פשוט היתה לוקחת אותה ומרחיקה אותה מה"זירה" בחמימות ואחרי כמה ימים היא נרגעה וזה עובר....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעקור את ההתנהגות

דנה
    06/04/2011

לא נשמע לי לעניין, זה לא צריך לקרות. זה קורה לילדים שרע להם. צריך להציב גבולות ולא להסכים להתנהגות הזו !
    פשוט לתפוס את היד בשעת משיכה ולומר "לא". הילד שלי לא צריך לסבול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה ,בבקשה
    יוליה
    17/11/2009

שלום.היום קרתה לי תקרית מאוד לא נעימה.טיילתי עם בני הבן פחות משנתיים בגן ציבורי ליד הבית.בגן יש 2 נדנדות.אחת הייתה פנויה והושבתי עליה את בני והשניה הייתה כבר תפוסה -עלי התיישבה (ולא התנדנדה ) נערה כבת 12. כעבור מספר דקות הגיע אחיה של הנערה,הילד בן 4.הוא דרש שהוריד את בני וכאשר קיבל תשובה שעליו להמתין עוד מספר דקות, אחותו דרשה אותו דבר.עניתי לה כי היא יכולה לפנות לו מקום .ענתה לי "שלא בא לה " והתחצפה.האח שלה דחף את בני ואף נתן לי מכה ברגל.איימתי לפנות למשטרה ואף איימתי לצלם את התנהגותם הפראית.הנערה המשיכה לתחצף,ענתה ש"הרי הוא לא הורג את בנך" ואף צילמה אותי ואת הילד שלי. בסופו של דבר נאלצנו לעזוב.מה עושים במקרים כאלה?הרי אני לא מכירה אותם ואת ההורים שלהם,הילדים הללו מבינים שהידיים שלי כבולות,אין בקירבת הבית שלי גן ציבורי אחר על מנת שאוכל לטייל שם.מה עושים במקרים כאילה? איך לגרום להם להבין מה מותר ומה לא?

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה ,בבקשה

הוספת תגובה

• אלימות בשכונה

סמדר ריינר
    17/11/2009

שלום נטשה,
    קרה לכם אירוע מאוד לא נעים, מכאיב ומפחיד. אני לא יודעת מה אתם יכוים לעשות עם הילדים האלה, זה לא עניין של להסביר להם מה מותר ולא עניין של הבנה. הם מבינים מה מותר אבל הם לא מקבלים את זה. סביר להניח שהילדים האלה בעצמם נמצאים במצוקה כלשהי. הפיתרון לגבי הילדים הוא סמכותי בלבד, וגם זה לא תמיד עוזר ואולי את גם לא מרגישה שאת יכולה. את צריכה לעשות את השיקול שלך האם תצליחי להתעקש כאן או לא. מה שחשוב בעיני הוא לא מה עושים עם הידים האלה, שהם לא הילדים שלך וזו לא אחריות שלך לפתור את בעייתם אלא איך מסבירה ילד שלך מה קרה, ואיך את פנויה לאכזבה שלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    מישהי
    16/11/2009

אני בת 13.5 ויש לי בעיה אני כל הזמן מפחדת ממחלות נגיד לפני כשבועיים היה לי וירוס הייתי חולה הכל עבר רק שיש לי קצת כאבי בטן עשיתי בדיקת דם שיצאה תקינה לחלוטין ובדקו אותי 2 רופאים שונים אך כל הזמן אני מפחדת שיש לי אפנדציט וזה ממש מפריע לי ומשתלט לי על החיים! ההורים שלי חושבים כבר שאני משוגעת אני כל הזמן חושבת על זה מדברת על זה בוכה אני לא יכולה יותר, מה לעשות? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• חרדות

סמדר ריינר
    17/11/2009

שלום "מישהי",
    את לא משוגעת, אבל את סובלת מחרדות וכדאי לבקש מההורים שיפנו אותך לטיפול פסיכולוגי מתאים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמרדות ילד בן 9
    אלי
    16/11/2009

שלום
    בני בן 9 לומד בכיתה ג' בעל השגים טובים בלימודים
    לאחרונה קיבל דוחות מוגנות (דו"ח שמקבלים בבית הספר על התנהגות לא נאותה הכאת ילדים וכדומה שלא בטוח שהוא אשם בהם)
    זומנו לשיחה עם היועצת המנהלת והמורה
    בשיחה הובהר לנו שביננו הוא תלמיד חרוץ אהוב ע"י חבריו ולמרות זאת אינו מתנהג טוב
    בנינו לעומת זאת חוזר מצוברח לעיתים קרובות מבית הספר חושב שחבריו לא אוהבים אותו ומרגיש שכולם נגדו אנחנו כהורים מרגישים שאכן בנינו עובר משבר ושעושים עליו חרם בבית הספר או שמא הוא באמת עושה דברים שאנחנו לא יודעים
    הומלץ לנו לקחת אותו לפסיכולוג ילדים להמשך טיפול
    רופאת המשפחה הביעה דעתה שכנראה אין צורך וגם אנחנו כהורים לא רוצים ל"הכתים" אותו מגיל כל כך צעיר עם חותמות של פסיכולוג וכאלה
    מה חושבים על זה בפורום
    האם זה באמת מוקדם ויכול לעשות רק טראומות לילד

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התמרדות ילד בן 9

הוספת תגובה

• התמרדות ילד בן 9

סמדר ריינר
    16/11/2009

שלום אלי,
    כמה דברים לא ברורים לי בהודעתך. דבר ראשון, נשמע שאתם לא ממש מאמינים לבית הספר, ולא ברור לי מדוע. האם נראה לך שמישהו מעליל עליו? אם אכן הוא מרגיש שילדים לא אוהבים אותו וכולם נגדו, הרי אם זה לא נכון, אז משהו לא עובד נכון בתפיסה שלו את המצבים האלה, ואם זה כן נכון, אז בודאי יש לזה סיבה שכדאי לבדוק אותה. אם בבית הספר הגיעו למסקנה שיש יותר מאירוע אחד שבו הייתה התנהגות לא נאותה של הילד, אז אולי יש לזה סיבה אלא אם כן אתם חושבים שלמישהו יש סיבה באופן עיקבי להפוך אותו לאשם כשהוא לא. גם אם הוא לא אשם באירועים, בכל זאת צריכה להיות סיבה שמסבירה למה הוא תמיד מסתבך בהם.
    דבר שני לא פירטת למה הרופאה חושבת שאין צורך בפסיכולוג.
    פסיכולוג לא אמור "להכתים" ילד. עם זאת יש מחיר לתשדורת שהילד מקבל שמשהו לא בסדר. זאת תשדורת שהוא מקבל כבר בלאו הכי בבית הספר, נכונה או לא. השאלה ממה נובע נזק יותר גדול, מפנייה לפסיכולוג או מכך שמצבו בבית הספר ימשיך להתדרדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    עידו
    16/11/2009

שלום.
    *אני צריך רק עיצות טובות!

1. אני עידו בן 16 והרבה זמן שאני מפחד ממחלות,למשל אני רואה בחדשות באולפן שישי משהו שחלה במשהו ואני כזה מפחד לראות ואפילו אני קצת חושב על זה לאחר הכתבה זה מאין פחד שזה יקרה גם לי חלילה ואני גם היפוכונדר שמתי לב למשל שמעתי סיפור על משהו ואז לאחר כמה ימים אני חושב שיש לי את התסמינים של הדבר כאילו כמה דקות של לחץ פסיכולוגי עכשיו זה כבר פחות קורה לי אבל בכל מיקרה.
    2. איך אתם ממליצים להיתגבר על בושה אני בסך הכל לא מגדיר את עצמי כביישן פשוט קל מאוד להביך אותי אני מגיע למצב של הסמקה משטויות.
    3. איך לשלוט על העצבים אני מתעצבן בקלות אומנם לא מכה חלילה אבל בכל זאת.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ

סמדר ריינר
    17/11/2009

שלום עידו,
    הדברים שאתה שואל הם קצת מסובכים בשביל לתת להם עיצות ולפתור אותם באינטרנט.
    באופן כללי, נשמע שאתה לחוץ. כשאנחנו לחוצים, הדבר בא לידי ביטוי בגוף שלנו, כמו הסמקה כשאתה מתבייש, כמו כל מיני תופעות אחרות בגוף כשאתה חרד (דופק, הזעה, נשימה מהירה,) וכשאתה מתעצבן. אחת הדרכים לשלוט טוב יותר בכ התופעות שציינת, היא למצוא דרך להרפות את הגוף, ואז הרבגה פעמים גם הלחץ הפסיכולוגי יורד. אחת הדרכים להירגע היא באמצעות נשימות עמוקות. זה לא בהכרוח יפתור את כל הבעיה אבל יקל עליה. כדי לפתור את הדברים בצורה יסודית יותר יכול להיות שכשאי לך לפנות לטיפול.
    בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה חוסר ביטחון לבן 6
    דידי
    16/11/2009

סמדר שלום
    ראשית תודה על התשובה המהירה
    שנית אני גרושה והבן הוא בכור. אני גרה אצל ההורים ובני גדל אצלם מגיל אפס.
    מצד אביו יש לו אחות בת שנה. אני יודעת שאצל אביו הוא בסדר עדיפות שניה! בקטע הזה אני מאוד מחזקת אותו .
    היום הבעיה היא יותר עם המורים ובית הספר....
    אני יודעת שהוא גם מאוד רגיש אם צועקים עליו הוא "ניסגר" ואפילו בוכה.
    הוא ילד מאוד עצמאי ובוגר !!
    אבל חוסר הביטחון מאוד מפריע לי ולו.
    אנחנו מאיזור השרון - נתניה
    אשמח אם ישד למי לפנות

הוספת תגובה

• חוסר ביטחון

סמדר ריינר
    16/11/2009

שלום דידי,
    מתוך מה שסיפרת יכולות להיות הרבה סיבות לחוסר הביטחון. אני לא בטוחה שזה קשור רק לקשר עם אביו, למרות שזה בטח מקשה, ייתכן שיש עוד דברים, בהחלט כדאי לפנות לטיפול. אני באופן אישי לא מכירה מטפלים בילדים באזור נתניה, נסי לבדוק דרך קופת החולים שבה את חברה, יש גם תחנה לטיפול בילדים של משרד הבריאות בנתניה, ושם אפשר לקבל טיפול בחינם אך ייתכן ויש תור המתנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 עם רגרסיה
    לי
    16/11/2009

שלום.
    בני בן ה -5 ,הוא הקטן מבין שלושת ילדיי.(11,8,5).
    לפני כחצי שנה הבאנו גורה (לאחר תחנוניהם של הילדים)ומאז חלה רגרסיה בהתנהגותו של בני הקטן..
    הוא מדבר כמו תינוק (במיוחד כשהוא פונה לכלבה) ,אך גם איתנו לפעמים..
    פתאום הוא רוצה ידיים...
    עושה דברים דווקא,כדי למשוך תשומת לב..אפילו להציק לכלבה ולהתגרות בה,עד כדי כמעט נשיכה מצד הכלבה.
    למיטב ידיעתי,הרבה פעמים ממליצים להכניס הביתה בעל חיים כשיש בעיה, אצלי הבעיה החריפה מאז שהכלבה אצלינו..(אני חייבת לציין שהוא ילד מפונק גם ככה,בעיה בפני עצמה אבל הכל החריף)
    מה עושים?
    למסור את הכלבה?
    זה זמני ויעבור?

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5 עם רגרסיה

הוספת תגובה

• ילד בן 5 עם רגרסיה.

סמדר ריינר
    16/11/2009

שלום לי,
    נשמע מהתאור שלך שהיד מרגיש שאיבד את מקומו כילד הקטן של המשפחה עם הגעת הגורה, ופתאום יש מישהו יותר קטן וחמוד ממנו שלוקח את כל תשומת הלב.
    חשוב לתת לילד הרגשה שמקומו בטוח, להענות, כשזה לא מעיק מדי לרצונו ברגרסיה, זה לא נורא וזה עובר ומצד שני גם לעודד אותו להיות גדול ולתת חיזוקים על גילויים של עצמאות וגדילה מצידו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 וחצי חרדתי
    מיכל
    16/11/2009

שלום לכן,
    בני בן ה- 3 וחצי מרגע שנולד היה לו קשה להתמודד עם שינויים, עולם שהוא לא מכיר וכו'. בכל פעם שיש משהו חדש הוא חושש/מפחד/נכנס ללחץ ואנחנו מסבירים לו ומשתפים אותו והשגרה עוזרת לו להתמודד. לדוגמא, בכל פעם שמגיע איש תחזוקה לגן - הוא מפחד, הולך לפינה ולא מוכן לזוז עד שהאיש הולך, הפתרון שמצאנו (בשיתוף עם בני) הוא שכאשר מגיע האיש הגננת תשאל אותו לשמו, ואז היא תספר לבן שלי וכך הוא יותר "יכיר" אותו ויהיה לו יותר קל להתמודד עם נוכחות של אדם זר.
    אני מאוד מתלבטת כיצד להתמודד עם פחדיו - מצד אחד אני קשובה לו ומנסה לפתור יחד איתו את הבעיות, מצד שני אנשים בסביבתי המליצו לי לפנות לייעוץ פסיכולוגי, בטענה שהעזרה שכביכול אני מספקת לו, אינה מספיקה. האם לדעתכן יש ללכת איתו לטיפול פסיכולוגי-התנהגותי, על מנת לנסות לפתור את קשיי ההתמודדות שלו כבר בגיל צעיר, ולא ש"יסחוב" אותם לגיל מאוחר יותר? מאוד אשמח לשמוע את דעתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 וחצי חרדתי

הוספת תגובה

• ילד בן 3 וחצי חרדתי

סמדר ריינר
    16/11/2009

שלום מיכל,
    נשמע לי שאתם מנסים להתמודד יפה. טיפול התנהגותי לילדים מיועד בדרך כלל לילדים יותר גדולים. צריך מידה של בשלות, הבנה, מוטיבציה ושיתוף פעולה כדי שטיפול כזה יעבוד. אלב אתם כן יכולים לפנות לפסיכולוג שידריך אותכם בצורה יותר צמודה איך לעזור לילד. אם צריך או לא אני לא יודעת להגיד לך כי קשה לי להתרשם עד כמה חמורה הבעיה. בכל אופן אולי כדאי לכם לקבוע פגישה אחת כדי להתייעץ ולהחליט, לא נראה לי שיש הרבה מה להפסיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגרסיה התנהגותית
    דנית
    16/11/2009

שלום ,

ילד בן 3.3 . לאחר שפעת , בבית היה כשבוע . לא הרגיש טוב לכן לא אכל כנדרש היה יותר מפונק, ועם מוצץ, כבר יומיים אחרי ועדיין רגרסיה התנהגותית, יש לו קשיי פרידה בשינה . נצמד אליי , נראה אדיש ,לא נראה שמח בגינה ציבורית ומבקש לחזור הביתה, רוצה מוצץ כל היום, מרטיב בלילה ,לא רוצה לאכול, לא מקבל משמעת במיוחד מאביו, שופך בכוונה מים על הספה , נוקשה , מתעקש, חוסר גמישות, רוצה לבד. נראה מופנם ועצוב , ובוכה מכל דבר.
    הגיוני שלאחר וירוס שבו לא הרגיש טוב במיוחד , תהיה רגרסיה כזו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רגרסיה התנהגותית

הוספת תגובה

• רגרסיה התנהגותית

סמדר ריינר
    16/11/2009

שלום דנית,
    האמת שיותר נראה שהוירוס עצמו וההתנהגות שבאה אחריו הם חלק מתגובה למשהו אחר. האם הוירוס זה הדבר היחיד שקרה? נשמע שהילד במצוקה מסיבה כלשהי, נסו לחשוב אם יש סיבה שאתם יודעים עליה - אח חדש, הריון, מתח בבית מסיבות אחרת, החלפה של דמות משמעותית העדרות של אחד ההורים מסיבה כלשהי וכו'. בינתיים נסו להכיל אותו ולדובב אותו, ולאפשר לו לאט ועם סבלנות לצאת מהמשבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת ילד למות מסבא
    אפרת
    16/11/2009

שלום. יש לי ילד בן שלוש. סבא שלו סובל ממחלה קשה וסביר להניח ייפרד מאיתנו במהלך החודשים הקרובים. הסב מאושפז במצב קשה וכבר לא ישוב לביתו. לא ניתן לקחת את הילד לשוחח עמו או לראות אותו מכיוון שלא מזהה, מבולבל וכו.... ילדי יודע שסבא חולה ושאבא וסבתא מטפלים בו אולם אינני יודעת איך להכין אותו לנושא המוות, שלצערי בלתי נמנע במקרה הזה ויחול כנראה בחודשים הקרובים. האם יש ספר שמתאים לגילו שמתעסק בנושא ? האם מומלץ להקריא בכלל ספר שבו סבא או סבתא נפטרים לפני שהמוות מתרחש במציאות ? האם יש עצה נוספת ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הכנת ילד למות מסבא

הוספת תגובה

• זקוקה לתשובה בדחיפות ! תודה.

אפרת
    18/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנת ילד למות סבא

סמדר ריינר
    19/11/2009

שלום אפרת,
    כדאי ללכת צעד צעד, ולשים לב למה מעסיק את הילד. אם הילד לא רואה את סבא כל כך הרבה זמן, אולי יש לו שאלות על כך, אם כן, צריך להסביר לו, שסבא חולה, ועכשין מטפלים בו והוא לא יכול לפגוש אותו, אבל אולי אפשר להכין לו ציור.
    אני לא יודעת אם יש ספרים שמדברים על כך, אבל בכל חנות ספרים אפשר לברר עם המוכרת לגבי ספרי ילדים במתאימים לנושאים מסויימים.
    לא הייתי מסבירה לפני בהכרח, אלא הייתי עוקבת צעד אחר צעד מה הילד מבין ומה הוא ומה מתאים לו לדעת.
    יש הורים שנוהגים להסביר במקרה של מוות שעכשיו הנפטר עלה לשמיים ושם הוא נח, אי אפשר לראות אותו ולבקר אותו אבל הוא יכול לראות אותנו. זה תלוי כמובן באמונה שלכם ובמה שנח לכם.
    ילדים בגיל 3 בדרך כלל עדיין לא כל כך בשלים עדיין להבין את סופיות המוות והמשמעות שלו, הם כן יכולים להבין שסבא נמצא במקום אחר ואי אפשר לראות אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה