מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טמוקסיפןחסויה01/08/2008
הנני חולה בסרטן השד. עלי לקחת טמוקסיפן פעם ביום. בעלון התרופה אין הרבה מידע. רציתי לדעת האם צריך לקחת אותה אחרי האוכל או עם האוכל? כמו כן, מכיוון שאני סובלת מאנמיה אני מקבלת כדורי ברזל שגורמים לעצירות. אני לוקחת בערב טיפות יובסלקס (משלשלים) וכשעה אחרי אני לוקחת את הטמוקסיפן, האם יש בעיה שאולי הכדור לא ייספג בגוף ? האם אפשר לשנות את שעת לקיחת הכדור מהערב לאחה"צ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמוקסיפן
פרופ` אברהם קוטן01/08/2008זה לא עקרוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוטנט?אסתי31/07/2008
מי מטפל בארץ בכדור סוטנט לסרטן הכליה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוטנט
ד''ר יוסף ברנר31/07/2008סוטנט ונקסבר הם שני סוגים של כדורים העשוים מחומרים ביולוגיים וכלולים בסל הבריאות לטיפול בסרטן הכליה. כל אונקולוג יכול לתת טיפול זה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה, אנא היכנסו בבקשהליאור30/07/2008
שלום, שמי ליאור ואני בן 18 וחצי אני לא מעשן עושה ספורט לעיתים מרבה בעיקר להיות על המחשב זה עיסוקיי. אני קצת היפוכונדר מלידה אבל רציתי לדעת מהם התסמינים לסרטן, השלב הראשון איך הוא מתחיל ורציתי להיות האם שאני נותן פעם קיבה כמו שצריך ופעם שלשול האם זה סימן למשהו? מה עליי לעשות אני מאוד חושש ממחלות אני נורא פחדן בקטעים האלה. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוכונדר
ד''ר יוסף ברנר31/07/2008זהו אתר לחולי סרטן ולא להיפוכונדרים. באם יש לך סימפטומים המדאיגים אותך, אנא פנה לרופא המטפל כדי שיעשה ברור בכיוון הנכון
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העתקת ניסויים קלינייםאורח29/07/2008
האם ניתן, מבחינה חוקית, לתת טיפול המקביל לחלוטין לניסוי קליני משלב מתקדם שאינו מתבצע בארץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ניסויי
פרופ` אברהם קוטן30/07/2008השאלה כוללנית מידי. בעיקרון - יש מערכת מסודרת מאד והנחיות ברורות לגבי מתן טיפולים ניסיוניים בארץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אורח30/07/2008תודה על התשובה המהירה. האם טיפול נסיוני שכזה חייב להיות במסגרת של מחקר קליני או שניתן לעשות טיפולים נסיוניים גם שלא במסגרת מחקר? אם יש אתר המפרט את התנאים שציינת בהודעתך אשמח לשמוע עליו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CEAאבנר28/07/2008
שלום, אבי בן 72 ונתגלה אצלו סרטן בקיבה, עבר 2 עירויים של כימוטרפיה ב3 שבועות (בין לבין קיבל קסלודה). בתוצאות המרקרים ה- CEA יצא 2. האם ניתן להסיק מזה משהו? [זו הפעם הראשונה שנלקחו מרקרים]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cea
ד''ר יוסף ברנר28/07/2008CEA הוא סמן של גידולים במעי הגס. רק לעיתים הוא גבוה בגידולי קיבה. רמה נורמלית של סמן זה אינה שוללת סרטן קיבה פעיל
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לסרטן השד - דחוף ביותר!חסויה27/07/2008
לפני כחודש וחצי עברתי כריתת שד חלקית ונמצא קרצינומה פולשנית שלב 1, הבלוטות לא מעורבות. ER ו- PR חיוביים, HER-2 שלילי. בבדיקת אונקוטייפ יצא RS-26 כלומר בטווח הבינוני. הוצע לי טיפול הורמונלי בלבד ל- 5 שנים בטמוקסיפן וכן זריקות לוקרים פעם ב- 3 חודשים וזומרה פעם בחצי שנה וכמובן הקרנות. הלכתי לחוו"ד נוספת שם הוצע לי גם טיפול כימותרפי וגם טיפול הורמונלי וכן הקרנות. ברצוני לשמוע את חוות דעתך בקשר לטיפול המומלץ. אני מאד מבולבלת ובנתיים נמצאת ללא טיפול ולכן אודה מאד אם תענה לי מהר. הנני בת 38 רווקה ללא ילדים. עם עבר של לימפומה פוליקולרית NHL .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת שלישית...
פרופ` אברהם קוטן27/07/2008זה מה שקורה כששואלים יותר מידי רופאים...
1. כאשר מבצעים כריתת שד חלקית - תמיד משלימים הטיפול ע,י הקרנות
2. כאשר ה-SCORE בינוני באונקוטייפ - מקובל לא לתת כימותרפיה אלא להסתפק בטיפול הורמוני, שכן תרומת הכימותרפיה לסיכויים דלה וסיבוכיה לא מעטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן דחוף!גל27/07/2008
שלום, אבי עבר ב-11.6 בדיקת pet סי טי. בדיקה תגלה גידול מאיר בריאה בגודל 2 ס"מ. הגידול הוצא בתאריך 15.6.08 ואבי מתאושש מהניתוח. באותה בדיקת פט סיטי התגלה ממצא נוסף בירך שמאל למעלה ואבי נשלח ל mri. בבדיקת mri שעשה בשבת נקבע "מודגם תהליך ליטי אקספנסילי פרמאטיבי המערב את הטרוכנטר הקטן ומתמשך כלפי פנים לכון לש העצם ומע גם כלפי חוץ במיקום סב גרמי תוך שהוא גורם לפריצה קורטיקלית באיזור זה. קוטר מירבי של הממצא (בציר הגובה) כ-65 ממ. מדובר בממצא די הטרוגני בעל רלקסציה מאורכת הנרא כמואדר במידה בינונית לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד. נראה שמדובר בתהליך שאתי משני לתהליך שאתי ראשוני ידוע בריאה. קיים דלדול קל, משני של ריר חגורת האגן משמאל.לצין הגדלה בינונית של הערמנית עם לחץ על קרקעית כיס השתן. לסיכום, תהליך שאתי משני באיזור הטרוכנטר הקטן משמאל ברקע ידוע על תהליך שאתי ריאתי ראשוני". אנחנו מבקשים הסבר לכתוב. מה משמעות הממצאים? כיצד יתכן כי הממצא בירך הוא גרורה למרות שהוא גדול פי 3 מהממצא בריאה? מהן דרכי הטיפול? האם יש צורך בבדיקות נוספות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
פרופ` אברהם קוטן27/07/2008על פי הנתונים אשר העברת - מדובר כנראה בגרורה, יתכן מאד ממקור סרטן הריאה. כלל לא מפתיע שהגרורה גדולה מהגידולהראשוני, שכן סרטן ריאה עלול לשלוח גרורות דרך מחזור הדם כבר בשלבי התפתחותו הראשונים, ולעתים הגרורה צומחת מהר יותר מהגידול הראשוני. רצוי לשלוח בדיקת דם לסמן הערמונית - PSA. והאונקולוגים יצטרכו לשקול האם לטפל בגרורה ע"ס הממצאים הדימותיים, או שמא לדגום את הנגע הגרמי.
בסרטן ריאה גרורתי לעצל מטפלים בד"כ ע"י הקרנת הממצא הגרמי ובאמצעות כימותרפיה ולעתים גם תבשיר ביולוגי כגון טרסיבה או אבסטין. מדובר בטיפול להארכת חיים, לצערי כשיש גרורה בעצםלא מדובר על ריפוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
גל27/07/2008לד"ר קוטן תודה על התשובה המהירה. האם יתכן כי יתגלו בהמשך גרורות נוספות? האם לבטח הממצא בירך=גרורה. האם לא יתכן כי הגרורה היא הממצא בריאה? מה הכוונה שאין ריפוי? הרי ניתן להחליף את כל מפרק הירך לא? תודה שוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרורה ?
פרופ` אברהם קוטן27/07/2008לפי תיאורך - כנראה גרורה. לא ניתן לרפא לצערי מחלה גרורתית, אלא רק להקל ולנסות להאריך החיים, שכן כמעט ב-100% המקרים תתפתחנה גרורות נוספות בחודשים הקרובים. מנתחים רק אם יש סכנת שבר, לא לשם ריפוי אלא לשם מניעת שבר פתולוגי על הסבל הכרוך בו
באשר לטיב הממצא - קשה להתייחס בשלט ריוק, אבל לעתים יש מקום אכן לדגום הממצא. יותר סביר שגידול ריאתי ישלח גרורות ליצם לעומת המצב ההפוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם סמויאלעד27/07/2008
ד.נ. בזמנו עברתי קולונוסקופיה (עקב תוצאות חיוביות בבדיקת דם סמוי), בה לא נמצאו ממצאים פתולוגיים. אילו סיבות אחרות יכולות להיות לתוצאות החיוביות של בדיקת הדם סמוי? האם נחוץ (ואפשרי) לברר אותן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם סמוי
פרופ` אברהם קוטן27/07/2008סיבות שפירות:
מחלה דלקתית של המעיים
דיוורטיקוליטיס
אכילת בשר מרובה
טחורים
בכל מקרה: חייבים לחזור כעבור מספר חודשים על בדיקת הדם הסמוי, ואם היא שוב חיובית - לחזור על הקולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד על דם סמוי
ליאורה29/07/2008ד.נ. לפני 3 שנים עברתי קולונוסקופיה, עקב תוצאות חיוביות של דם סמוי. התוצאה הייתה שלילית, והגסטרואנטרולוג אליו חזרתי לסיכום הנושא אמר וכתב בסיכום שאין צורך בהמשך בדיקות דם סמוי, ושהוא ממליץ לחזור על הקולונוסקופיה לאחר 5 שנים. אבקש התייחסותך, על רקע תשובתך בנדון. תודה. אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדם סמוי
פרופ` אברהם קוטן30/07/2008שלום
אני חולק - הייתי חוזר על הבדיקה כעבור שנה, ואם היא חיובית, ואין סיבה נראית לעין לכך - הייתי חוזר על האנדוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תענו לי מהרילדה26/07/2008
מאיזה גיל אפשר לחלות בסרן השד?< הכי הכי מוקדם? אני בת 12 ואני מאד מודאגת!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שד בילדות
פרופ` אברהם קוטן27/07/2008סרטן שד בילדות הוא מחלה נדירה ביותר - למעשה כמעט ולא קיימת, אך תוארו מקרים ספורים (בארץ פורסם לפני מספר שנים מאמר של ד"ר יצחק רויזמן על נושא זה, ופרופ' קוטן כתב פרק על הנושא בספר לימוד אונקולוג)י. מצד שני, קיימים גושים שפירים אצל ילדות, קרי, גושים שאינם סרטניים. בכל מקרה, אם ממששים גוש בשד אצל ילדה (וכאמור, כמעט ב-100% המקרים זהו גוש שפיר) - חייבים להיבדק ע"י רופא המכיר את התחום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי סרטן צוואר הרחםשירה26/07/2008
היי לפני כשבוע עברתי ביופסיה מורחבת (קונוס) שכן נמצאו אצלי תאים טרום סרטניים מהסוג הנמוך + הגבוהה. אובחנה אצלי cin מסוג 1 + 2 וקומנדומיליה. יש לי מספר שאלות בעניין 1. לאחר הביופסיה האיזור דימם קצת. ממש בסמוך קיבלתי מחזור כאשר אסרו עליי להשתמש בטמפונים לעת עתה. היום אני כבר בגלולה החמישית והמחזור איננו מפסיק / מתמעט האם יש קשר בין הדברים? וכמה זמן עליי להמתין בטרם לגשת לרופא? 2. י ש לי בן זוג עימו אני מקיימת יחסים בטרם גיליתי את הבעיה בערך כשנה. האם זה אומר שהוא נדבק? אילו בדיקות הוא צריך לעשות והאם זה אומר שגם ב"ה הכל יהיה בסדר אצלי לא נוכל לקיים יחסים יותר? 3. מה לגביי קיום יחסים בעתיד עם אנשים אחרים? מה אני יכולה לעשות ע"מ להקטין את הסבירות להידבקות חוזרת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת באותו עניין
שירה27/07/2008האם בגלל שיש לי HPV אני צריכה לבדוק גם אפשרות של התפתחות סרטם הפה והלוע? אם כן מהי הפרוצדורה לשם כך? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK27/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHPV וסרטן הפה והלוע
פרופ` אברהם קוטן27/07/2008גורם הסיכון העיקרי למחלות אלה הוא העישון .אין הצדקה לתכניות גילוי מוקדם לסרטן פה ולוע -אלא יש לגלות עירנות סבירה לנגעים כלשהם באזורים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולים בהזרקה ישירה של חומר לגידולרמון26/07/2008
קראתי שנעשו ניסויים בהזרקה ישירה לגידול של חומר שימית אותו תחת הנחייה אולטראסאונד וללא ניתוח. האים מתבצעים טיפולים כאלו בארץ? היכן ובידי מי? לאיזה סוגי גידולים זה מתאים? באילו אזורים בגוף?, מה ההצלחה (ביחס לניתוח)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקה תוך גידולית
פרופ` אברהם קוטן26/07/2008יש ניסויים שכאלה, עדיין לא בשימוש קליני שגרתי ועדיין לא כטיפול ריפויי סטנדרטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בלייזר?יעל25/07/2008
האם יש מניעה לעבור טיפולים להסרת שיער בלייזר לאחר טיפולים כימותרפיים +הקרנות מדובר בחולת סרטן השד. האזורים להסרת השיער הם: ברגליים מפשעות ובית שחי כאשר בניתוח הוצאו כמה בלוטות לימפה נגועות מאחד מבתי השחי? האם יש טווח מסויים שעדיף להמנע או לצמיתות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בלייזר
פרופ` אברהם קוטן25/07/2008אין שום מגבלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקטור כנס בבקשה (סרטן קיבה) קשה ליקובי גולני1224/07/2008
שלום דוקטור סבתי (70) מאושפזת כבר שבוע ואחרי המון בדיקות כולל ביופסיה גילו סרטן קיבה עם גרורות שהתפשט לחלל הבטן גם היא כרגע אוכלת קצת קצת ומקיאה , והציעו לנו טיפול כימוטרפי דרך אגב הרופאים לפני הבדיקת ביופסיה נתנו לה שנה. ברצוני להפנות אליך 2 שאלות א.האם לדעתך כדאי לקבל חוות דעת אחרת מבית חולים פרטי (אני נוטה לחשוב שביגלל שהיא מבוגרת הם "חוסכים" כסף כי זה מביטוח לאומי)? ב.האם יש סיכוי שהיא תחזור לאכול ולשתות ? והאם לאחר הטיפול הכימוטרפי הזמן שהם נתנו לה יגדל ? דוקטור תודה רבה לך באמת אני לא מצליח לתפוס את הרופא ואני במצב נפשי דיי קשה שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר stomach cancer
פרופ` אברהם קוטן25/07/2008I answer from abroad
I am sorry to hear that people think that a private hospital will provide better care than a public oncology department and that people think that the treatment of a cancer patient depends on the amount of money he or she has. This is totally not correct. Decision to treat is based on the kind of disease, chance to help and tolerability of the treatment by the individual patient.
The prognosis of stomach cancer with spread to the abdominal cavity is very poor - only a few months to survive. Chemotherapy may sometimes help, but only a small proportion of patients benefit from it, may prolong life by a few months, on the average, but has a lot of side effects* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בקו שניאורח24/07/2008
שלום, רציתי לדעת מדוע מומלץ בטיפול קו שני (סרטן ריאות) סוג כימורתפיה יחיד, ולא קומבינציה כפי שבקו ראשון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר lung cancer
פרופ` אברהם קוטן25/07/2008I answer from abroad.<br />most drug combinations for lung cancer contain the drug cis platinum, used in 1st line. <br />If first line has failed, there is no sense in giving cis platin in 2nd line, again, as it already failed and is no more active. This is why second line does not include this drug <br />combining 2 other drugs (for example taxotere + navelbine) is too toxic and has not been shown to be more effective
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בקיבה לאחר ניתוחאלון ויינר23/07/2008
ד"ר ברנר שלום רב, חמותי , תושבת קירגיזסטן, עברה בארץ שני ניתוחים שונים להסרת סרטן בקיבה. הסרטן שהיה לה היה מסוג POORLY DIFFRENTIATED CARCINOMA LINTIS PLASTICA TYPE לאחר שני הניתוחים שהאחרון היה בסוף מרץ 2008 לא נותר זכר לתאים סרטניים בכל הרקמות שנבדקו (המעי, המעי הדק)ע"י המעבדה הפתולוגית. אציין כי בעקבות הניתוח היה דימון מהלבלב שהחלים רק כעת ולכן לא ניתן היה לקבל טיפול אונקולוגי. שאלתי היא האם צריך לעבור טיפול מונע כלשהו כעת לאחר ההחלמה מהניתוח ואם כן איזה טיפול? כימותרפיה? רדיותרפיה? אחר? בתודה מראש אלון ויינר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול מונע לסרטן הקיבה
ד''ר יוסף ברנר24/07/2008הנושא של טיפול מונע בסרטן קיבה הוא שנוי במחלוקת. יש מחקרים המראים שתוספת קרינה משובלת עם כימותרפיה משפרת את הסיכויים לריפוי מלא. אך מדובר בטיפול קשה מאד הכרוך בתופעות לוואי קשות ולעיתים אפילו בתמותה. זאת, בתמורה להפחתה מסוימת אך לא דרמתית במספר ההישנויות של המחלה.
באם מדובר בחולה במצב כללי טוב, ניתן להשתמש בטיפול המונע. אצל חולה מבוגר עם מחלות כלליות ובעיות רפואיות הייתי ממליץ להימנע מטיפול כזה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרטן קיבה
ליאורה30/07/2008ד.נ. האם יש דרכים למניעת סרטן קיבה אצל אדם בריא, בן 70+, שאימו נפטרה בגיל צעיר מסרטן קיבה (ולכן הוא נמצא, כנראה, בסיכון לחלות באותה המחלה)? תודה. ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעה של סרטן קיבה
ד''ר יוסף ברנר31/07/20081. תזונה נכונה
2. פעילות גופנית
3. תוספי מזון
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעה - איזה תוסף?
ליאורה31/07/2008ד.נ בעקבות תשובתך בעניין מניעת סרטן ריאה, לאיזה תוסף (או תוספים) התכוונת? אנא הבהר. תודה. ליאורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניעת סרטן
ד''ר יוסף ברנר31/07/2008תוכלי לקבל מידע בנושא מניעת סרטן בתזונה ותוספים בספר שכתבתי "תעצרו את הסרטן אני רוצה לרדת" בהוצאת מודן
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)