מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול באילוצים לאחר כימו'מ07/06/2008
שלום רב ד"ר ברנר היקר
כתבתי כמה שורות כאן למטה בנוגע לאבי ועל האילוצים שיש לו לשירותים מעל 10 פעמים ביום לאחר כימותרפיה.
כתבת לי שיש תרופה שנקראת סומטוסטטין והלכתי לחפש אותה בכל מקום.
הרופא משפחה לא מכיר אותה, בבתי המרקחת אמרו לי שכנראה זהו שמה המסחרי והם זקוקים לשם החומר הפעיל על מנת למצוא לי את התרופה.
אשמח מאוד אם תדריך אותי איך להשיג אותה .
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סנדוסטטין
ד''ר יוסף ברנר07/06/2008השם המסחרי הוא סנדוסטטין
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מ07/06/2008ממש תודה על ההיענות המדהימה.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיפוש מידענירית06/06/2008
שלום, היכן אני יכולה למצוא מידע מהו בדיוק טיפול בהקרנות (רדיותרפיה) כימותרפיה, באיזה חומרים מרכזיים משתמשים בכימותרפיה.
אני מחפשת מידע מעמיק לעבודה שאני מכינה.
תודה
שבת שלום
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרות על כימותרפיה ועל רדיותרפיה
פרופ` אברהם קוטן06/06/20081. ספרות עממית (באופן יחסי) - חוברות שיצאו לאור ע"י האגודה למלחמה בסרטן - אפשר לפנות ולקבל (חינם)
2. ספרות רצינית:
De Vita et al, Cancer - Principles and Practice of Oncology, 7th edition, Lippincott, 2005 (כימותרפיה)
Perez et al, Principles and Pracxtice of radiation Oncology, 5th edition, Lippincott, 2008, (רדיותרפיה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נירית07/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח ביורטר (שופכן)דורי05/06/2008
הוסבר לי שהוצאת גידול (באורך של כ 2.5 ס"מ) מהאמצע של של השופכן וחיבורו מחדש הינו ניתוח בלתי שיגרתי.
א. באיזה בתי חולים ולאיזה מנתחים יש נסיון ומומחיות לנתוח כזה
ב. מה סיכוי ההצלחה לניתוח כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK06/06/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=83 id=link]אורולוגיה, אימפוטנציה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן כתוצאה מחשיפה לקרינת רדיו?גדי05/06/2008
האם קיים קשר מוכח בין חשיפה לקרינת רדיו (RF) לבין הגדלת הסיכון לחלות בסרטן? אם כן עד כמה הסיכון חמור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרינת רדיו וסרטן
פרופ` אברהם קוטן06/06/2008נכון להיום - אין שום הוכחה לקשר סיבתי מובהק. ישנן מספר עבודות שהראו לכאורה קשר סיבתי, אך כולן לוקות בפגמים מתודולוגיים למינהם. השורה התחתונה: אין עדות לקשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר ברנר שאלה נוספת בבקשהמ04/06/2008
שלום רב לך ד"ר יקר
אתה ממש עוזר לי להבין נכון את המצב של אבי.
אני שוקלת לנסוע מעפולה עד אליך כי יש לי את הספר שלך בבית וגם נטורופתית של אבי המליצה עליך חמות.
רציתי לשאול בהמשך לשאלתי בנוגע לסרטן המעי גס והכבד, למרות שאבי עובר כימותרפיה, ישבנו שבוע שעבר בשיחה עם האונקולוג שלו בבית החולים העמק עפולה, וביקשנו ממנו שיסתכל על תוספות טבעיות שאנו נותנים לאבי דרך נטורופתית.
לצערי הוא צעק עלינו שאנו מגבירים את הסרטן עוד יותר לאבי.
האם זה נכון? הוא מקבל אסידופילוס, אצות אוקיינוס של ביו- קר, לייף מל דבש לכימותרפיה, B 6 טיפות למצב רוחות, וגם ויטה סורב שנתנה הנטורופתית.
האם נכון שאנו מסכנים עוד יותר את הסרטן כפי שהוא אמר לנו?
אבי קיבל בהדסה עין כרם תרופה בשם אופיום טינקטורה על מנת לעצור את השילשולים והאילוצים הבלתי פוסקים לשירותים. עד היום נכנס בתדירות של עד 10 פעמים ביום ממש אחרי כל ביס.
יש טיפול באילוצים שלו?
אשמח אם תוכל לסייע לי בתשובות אלו, שכן אולי אנו טועים בגישה הטבעית מעבר לכימו'?
תודה מראש ואשמח לקבל מייל שלך לקבוע פגישה באופן פרטי.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספי מזון
ד''ר יוסף ברנר05/06/2008אין כל מניעה לשלב תוספי מזון עם טיפולים קונבנציונליים.
אני מקווה שהביטוי "צעק" הוא רק מליצה מאחר ואינני חושב שרופא צריך לצעוק על חולים.
אם יש שלשולים בלתי פוסקים מטיפולים בכימותרפיה ניתן לנסות לטפל בחומר בשם סומטוסטטין.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בכבד?דנה04/06/2008
לאמא שלי (בת 53) גילו כמות גדולה של תאי T בביופסיית מח עצם, על רקע של טחול מאוד מוגדל והפרעה קלה בתפקוד הכבד. הרופא המטפל בה הודיע לה שיש לה סרטן, נקבע לה תור לביופסיית כבד דחופה, וכן הוחלט להוציא את הטחול שלה. ברצוני לדעת: 1. מדוע האבחנה כי קיים סרטן היא כה חד משמעית? 2. האם יש דבר כזה- סרטן בטחול? 3. האם יש להניח מהממצא של ביופסיית מח העצם על תהליך גרורתי? 4. אם אכן מדובר בסרטן כבד, מהם סיכויי ההחלמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאי T
ד''ר יוסף ברנר05/06/2008קרוב לוודאי שמדובר בסרטן הדם=לאוקמיה. הוצאת הטחול יכולה להיות חלק מהטיפול בלאוקמיה. אינני חושב שיש לאוקמיה בכבד, ולא ברור לי מדוע רוצים לעשות משם ביופסיה, אני מניח שיש סיבה וצריך לשאול את הרופא המטפל באמך. ממצאים בתוך מוח העצם הם חלק מתהליך הלאוקמיה, מאחר ובתוך מוח העצם נוצרים תאי הדם הנורמליים (בדרך כלל) והסרטניים (בלאוקמיה).
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקריםענת04/06/2008
בעקבות סרטן בלבלב, נרשמו המרקרים CEA ו- CA19.9 ברמה גבוהה.
רציתי לדעת מהם הערכים התקינים של המרקרים הללו אצל אדם בריא .
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקרים
ד''ר יוסף ברנר04/06/2008CEA נורמלי עד 5.0
CA 19-9 נורמלי עד 30.0
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענת05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן כבד ומעי גסמ04/06/2008
שלום רב למומחים
ראשיתי מודה לכם על הפורום ההתנדבותי והאוזן הקשבת. זה הפורום היחיד שבדקתי שהכי מקצועי באינטרנט ועונה במהירות. אז כל הכבוד.
ולשאלתי:
אבי בן 64, כבר שנה וחצי חולה במחלת הסרטן, התחיל עם כריתה תת שלמה של המעי הגס עקב גילוי בקולנוסקופיה של ממצאים .
היה עם סטומה שנה ולאחר מכן המרקרים עלו והתגלתה גרורה 2.5 ס"מ בכבד באונה הימנית.
עבר כריתה של האונה הימנית ובו זמנית סגרו לו את הפתח הסטומה.
עבר עד כה 8 מחזורים של כימותרפיה עם אווסטין, 5FU , OXIPLATIN
הפסיקו לו את האווסטין עקב חלבון גובה בשתן מחשש לפגיעה בכליות, כי היתה אי ספיקה קלה.
לצערי אתמול בתוצאות המרקרים היתה עלייה ואני רוצה לשאול מה עושים במצב כזה שכן הוא ממש דועך ויש לו עוד 4 מחזורים לעבור של כימו'.
CA 19-9 היה לפני חודשיים 29
והיום 45, כתוב עליה בסמן.
מה עשוים? האם צריך לבדוק איפה היתה קליטה שבה פתאום יש עליית מרקרים?
ה CEA 3.6 בסדר יחסית.
אשמח לעצתכם.
תודה מראש
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן המעי הגס
ד''ר יוסף ברנר04/06/20081. עליה של 19-9 ל 45 אינה מסמנת בבטחה הישנות של המחלה.
2. צריך לעשות בדיקות CT או PET-CT כדי לנסות לראות האם יש מחלה חוזרת.
אם מדובר במחלה חוזרת הייתי מפסיק את הטיפול שקיבל עד היום ושוקל ביחד עם האונקולוג את אפשרויות הטיפול הקיימות במצבו.
אם לא מאבחנים הישנות של המחלה וה 19-9 אינו ממשיך לעלות, הייתי ממליץ על סיום הכימותרפיה לפי התכנית.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן השחלהפרח03/06/2008
שלום רב,
לאימי בת ה- 53 התגלה סרטן השחלה לפני שבוע לערך. אתמול עברה ניתוח ובו התגלה הסרטן כממאיר על כן הוצאו אברים נוספים כגון: תוספתן, מעטפת דופן הבטן, הרחם ו-2 השחלות.
לדברי הרופא המנתח הוצא כל הגידול הנראה לעין. עם זאת עליה לעבור טיפולים כימותרפיים.
מהי הסבירות שקיימים גרורות נוספים שלא נראים לעין?.
בנוסף, אבי חולה אלצהיימר כ-4 שנים ואימי טיפלה בו האם הצער בהתעסקות עם מחלתו עלולה להיות גורם להתפרצות המחלה? (המחלה אצלה לא התפרצה מסיבה גנטית).
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות
פרופ` אברהם קוטן03/06/20081. קיימת סבירות גבוהה לקיומה של מחלה מיקרוסקופית בחלל הבטן - לכן חייבים לתת כימותרפיה, על מנת להגדיל את סיכויי הריפוי
2. אין הוכחות לקשר בין מצבי לחץ ןמתח להתפתחות ממאירויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור דומה
ענת04/06/2008מעניין, גם לאימי התפרצה המחלה לאחר שמטפלת כבר כמה שנים בצער ובמתח באבא שלי, שעבר אירוע מוחי ועוד דברים קשים.... אשמח לדעת איך את (!!!) מתמודדת עם המצב (מצבינו דומה - שני הורים שכבר לא כל כך מתפקדים בגיל צעיר למדי. אימי בת 58 ולכן אנחנו אמורות להיות פחות או יותר באותו הגיל.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חזרת הסרטן והשחלות.002/06/2008
האם נעשה מחקר לגבי נשים עם סרטן השד שהסרו שחלות,לבין נשים שלא הסירו שחלות-לגבי חזרת המחלה?.?תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שחלות
פרופ` אברהם קוטן02/06/2008נעשו מחקרעם רבים, ושאלתך לא ספציפית - לאיזה מצב את מתכוונת בדיוק. מצאו, למשל, שבנשאיות למוטציה בגנים BRCA 1-2 שעברו כריתת שחלות - הארעות סרטן השד פחתה באופן משמעותי. כריתת שחלות מביאה לנסיגה של גרורות סרטן שד בנשים עם סרטן שד גרורתי ורצפטורים חיוביים להרומונים, ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזמנה 29.7.08 לנשים בסיכון-תה'ש
שיבא תל השומר14/07/2008הננו, המרכז הרפואי שיבא, תל השומר , מבקשים ליידע ולהזמין את כלל הקהילה , לערב הרצאות פתוח , השתתפות חינם, בנושא: אופציות טיפוליות כירורגיות לנשים בסיכון גבוה לפתח סרטן שחלות ושד, ערב זה יתקיים באולם בית סוראסקי שבשיבא תל השומר,בהשתתפות מרצה מומחה מחו"ל ומרצי שיבא תל השומר,הערב יתקיים ביום ג' 29.7.08 , בשעה 19:00 ,חובה לשריין מקומות מראש , טלפון: 5305000שלוחה 3 , או לפקס 5305924 , או לדוא"ל [email protected] ' לכל שאלה/בקשה וקבלת הזמנה ניתן לפנות גם לדוא"ל הרשום או 03-5305256 ,השתתפות כולל כיבוד קל ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצ'ב קובץ ההזמנה לערב בשיבא תה'ש
שיבא תה'ש15/07/2008בהמשך למייל הקודם, מצ"ב ההזמנה הפתוחה לכלל הקהילה, כמו כן ניתן לראות את ההודעה גם באתר הרשמי של המרכז הרפואי , תחת חדשות וכנסים WWW.SHEBA.CO.IL לכל שאלה/בקשה נשמח לענות. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך טיפול לאחר ניתוח כבדיונתן01/06/2008
קודם כל תודה לכם עלהזמן שאתם מקדישים, ועל התשובות הברורות שאתם עונים לכל אחד.
לפני כ - 5 שנים עבר חמי ניתוח להסרת גידול במעי הגס. הגידול הוצא והרופאים אמרו שהגידול לא עבר את דופן המעי ולכן אין צורך בהמשך טיפול. לפני כשנה גילו את אותו סוג גידול בכבד (והרופאים טענו שזה עבר דרך הדם). לאחר טיפולים במשך כשנה בארה"ב (sloan kettering memorial) בוצע ניתוח מוצלח בכבד, הגידול הוצא במלואו וביופסיות מאברים אחרים הראו שהוא נקי. הרופאים גם ציינו שזהו סוג גידול שמתפתח מאוד לאט.
רציתי לדעת :
א. האם יש פרוטוקול להמשך טיפול במקרים כאלו?
ב. האם יש סיבות שלא לתת טיפול מונע ל"יתר ביטחון"? ברצוני לציין שאת הטיפולים הכימוטרפיים (avestin/oxaliplatin/5fu) הוא עבר בקלות יחסית
תודה רבה,
יונתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אחרי ניתוח כבד
ד''ר יוסף ברנר01/06/2008אין בידי את כל הנתונים הקליניים ולכן תשובתי אינה מבוססת על נתונים מדויקים. אין הוכחות חד משמעיות שטיפול בכימותרפיה לאחר כריתה של גרורה בכבד באמת מונע גרורות נוספות, ובעיקר לאחר שקיבל כימותרפיה טרום ניתוחית. בכל זאת הייתי שוקל טיפול מונע פוסט ניתוחי. באם לא קיבל קמפטו, להשתמש בתרופה זו ובאם קיבל, להשתמש בקסלודה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה והברורה
יונתן01/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטןמיה31/05/2008
ד"ר שלום
אבי חולה בסרטן ראות - מזה כחודשיים יצאו לו פצעים אדומים בכל הגוף, הפצעים מגרדים כל
היום ללא הפסקה.
אציין כי אבי לא מקבל שום טיפול הקשור למחלת הסרטן( קרי הקרנות, טיפול כימי ולא נוטל שום
כדור הקשור למחלה).
רופאת המשפחה טוענת כי הפצעים הם כתוצאה ממחלת הסרטן.
(היינו אצל רופא עור והוא לא פתר את הבעיה)
הייתי רוצה לדעת האם יש כדור או משחה שיכולים להקל על הגירודים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בעור
פרופ` אברהם קוטן31/05/2008מציע משתפנו לאונקולוג ולרופא עור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ב קשר התרופה.רחמים31/05/2008
אני חולה סרטן במקום שהיתה הערמונית שלי. אין לי ערמונית בגלל שעברתי ניתוח בתן. הרופא אורולוג נתן לי תרופה "קזודקס" 50 מ"ג טבליות. בעלון התרופה כתוב "ב טיפול לסרטן הפרוסטטה" ועוד בתגובות בין-תרופתיות, כתוב שלא מומלץ לנטול תרופה הזאות אם יש "חוסמי תעלות סידן לתיפול ב לחץ דם גבוה". . . האם לקחת את התרופה? בברכה רחמימ בן 78 שנה. 31.05.08 קרית אתא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קסודקס
ד''ר יוסף ברנר31/05/2008קסודקס היא תרופה הורמונלית לטיפול בסרטן הערמונית. אני מניח שאם הרופא האורולוג המליץ לך עלתרופה זאת יש לכך סיבה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןיקי31/05/2008
שלום רב
מהי רמת ההמוגלובין הנמוכה ביותר בה ניתן לערוך הקרנות כנגד סרטן?
בברכה יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין
ד''ר יוסף ברנר31/05/2008אין רמה נמוכה להקרנות. באם יש צורך דחוף ניתן להקרין בכל רמה. באם ההמוגלובין נמוך מ 9 צריך לתת עירוי דם. בהמוגלובין גבוה יותר אך נמוך מהנורמה צריך לטפל בברזל, חומצה פולית, או זריקות אריטרופויאטין. מאחר והקרנות יעילות יותר ברקמות מחומצנות עדיף שלחולה המוקרן רמות המוגלובין קרובות ככל הניתן לנורמה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן המעי הגס עם גרורות בכבדחני29/05/2008
אחי חולה בסרטן המעי הגס עם גרורות בכבד. הוא בקו שלישי והטיפול בארביטוקס לא ככ משפיע.
איזה אלטרנטיבות לטיפול קיימות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קו רביעי בסרטן המעי הגס
ד''ר יוסף ברנר31/05/2008האפשרויות אינן רבות. בין השאר טיפול בכימותרפיה בכדורים, קסלודה או UFT.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)