מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן ערמוניתל16/04/2008
שלום,
אבי חולה בסרטן הערמונית גרורתי. החל לפני כחודש וחצי בטיפול בכדורי קסודקס, נוסף לזריקות לוקרין כל 3 חודשים. מזה כשבועיים סובל מסחרחורות, במהלך כל שעות היום. האם זו ת. לוואי מוכרת של הכדורים? האם יש משהו לעשות?
אציין (אם כי אינני יודעת האם יש קשר), אבי לוקח במקביל גם כדורים לדילול הדם.
בתודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת
פרופ` אברהם קוטן17/04/2008הסחרחורת עללה להיגרם ע"י גורמים רבים, כגון - אנמיה על רקע הממאירות, חולשה כללית,סיבות וסקולריות שאינן קשורות לממאירות, ליקוי מסבה כלשהי במנגנון שיווי המשקל באוזן הפנימית וכ"ה. אם התלונות לא תחלופנה - עליו להיבדק במרפאה האונקולוגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשני15/04/2008
לפני חודשיים התחילו לי כאבים מאחורי ברך שמאל הם כאבים קלים שהולכים ובאים לפעמים אחרי עמידה או ריצה הרגשתי קצת יותר כאב .לפני חודש ושבוע הלכתי לרופא ילדים והוא נתן לי בגלל שהייתי לחוצה לעשות שקיעת דם וספירת דם הן יצאו תקינות הכאבים נמשכו אז הלכתי לאורתופד לפני שבוע ויום והוא אמר לי שיש לי פלטפוס חמור יחסית ומפרקים גמישים רציתי להגיד שיש לי משקל יתר וגילי 17.יש לנו פעמיים בשבוע ספורט אבל שבוע וחצי לא היה (בשיעורי ספורט אנחנו עושים קפיצות על חבל וריצות קצרות או לפעמים ארוכות).לפני שבוע וחצי ביום רביעי וחמישי היו לי שני שיעורי ספורט עשינו ריצה וקפיצות על חבל האם זו הסיבה שמלילה של יום רביעי ועד לילה של יום שלישי(_5 לילות )היו לי כאבים בלילה פחות ביום ופעמיים או שלוש העירו אותי מהשינה(בד"כ אף פעם לא היו לי כאבים בלילה רק באותם ימים ואם היו היו ממש קלים שכלל לא הפריעו לישון ?אחרי הלילה של יום שלישי כבר הכאב נחלש ולא מופיע יותר בלילות רק בהליכה אני מודאגת קצת בעיקר בגלל שקראתי מאמר על אוסטאוסרקומה האם המחלה הזו מעירה בשינה באופן קבוע ?האם הכאב הולך ומתגבר באופן מתמיד? בדיקות הדם שוללות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאוסרקומה
ד''ר יוסף ברנר15/04/2008אוסטאוסרקומה היא מחלה נדירה ביותר ואין מקום לחשוד במחלה זו בכל מקרה של כאבים בברך או ברגל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני12/05/2008צילום רנטגן תקין +שקיעת דם תקינה שוללות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקומה ברגל
ד''ר יוסף ברנר14/05/2008קרוב לוודאי שכן
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני14/05/2008את שקיעת הדם עשיתי ב17.2 שזה היה חודש אחרי שהתחילו הכאבים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות CT - כאבי ראשאייל15/04/2008
שלום לך, לפני שבוע החלו כאבים חזקים,שמשככי כאבים לא עוזרים,לאמא שלי באזור המפרקת. בהתחלה חשבו שיש כניראה דלקת קרום המוח בגלל שהצוואר היה כואב ועוד כמה סיפטומים,לבסוף לאחר ניתוח שהוציאו לה נוזל מהגב התחתון התגלה שאין דלקת בקרום המוח.הכאבים המשיכו ושלחו אותנו לעשות צילום CT שבו נמצא שהכל תקין חוץ מהשורה הזאת: אוסטיומה קטנה מימין אוקסיפטלית. הרופאים בבית החולים לא ייחסו לזה חשיבות ושלחו אותנו למרפאת כאב ושם ששמו לב לבעיה הזאת הפנו אותה לMRI.
רציתי לדעת האם הדבר מחייב גידול או שישנם עוד אפשרויות כמו משהו מולד וכד'.ומה ההשלכות לו באונה זו?
חשוב לציין שבימים האחרונים יש הקלה בכאב גם בלי משככי כאבים,אין בעיות בריאה והרגשה של לחץ רק כאבי ראש שלפי מה שהיא טוענת מגיעים בכלל מאזור מפרק הגולגולת ולא מאותו אזור.
סליחה על השאלה הארוכה ועל ההפרעה,אייל המודאג.
(מצפה לחדשות טובות.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאומה
פרופ` אברהם קוטן15/04/2008הממצא הנ"ל הוא מקרי ואין לו משמעות קלינית. יש להמשיך ולברר את סיבת כאבי הראש ע"י בדיקות נוספות בהנחיית נוירולוג. לכאבי ראש ישנן סיבות רבות, פרט לסרטן !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון כדורים להקרנות.אברהם14/04/2008
הוצאה לי גרורה בראש מסרטן כליה וכרגע סיימתי לעבור הקרנות. בהקרנות קיבלתי כדורים של סטראוידים וכדורים נגד אפילפסיה.
א. מדוע מקבלים סטראוידים במהלך הקרנות?
ב. מה המינונים המומלצים של סטרואידים , כדורים נגד אפילפסיה וכדורים נגד בצקות?
לאיזו תקופה כל אחד?
תודה
אברהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים
ד''ר יוסף ברנר15/04/2008הקרנות על המוח יכולות לגרום לבצקת במוח. גם הגידול במח בעצמו גורם לבצקת במח. תפקיד הסטרואידים הוא להוריד את עודף הנוזלים בתוך הקרקפת.
המינונים הם שונים ונקבעים לפי החולה.
הטיפול בסטרואידים ותרופות אנטיאפילפטיות נמשך כחודש חודשיים לאחר תום ההקרנות כאשר המינונים מופחתים בהדרגה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרסיבה-לבעלי מרשםורד12/04/2008
ברשותי כדורים למסירה למי שיש לו מרשם אך לא קבל מימון קופ"ח
ורד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבור ורד -כדורי טרסיבה להעברה
מנוחה17/04/2008ורד שלום
אמא חולה בסרטן ריאות ואין לה כל מימון לרכישת התרופה.
אודה לך אם תוכלי ליצור קשר
0525-705565
תודה מראש מנוחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרסיבה
סיון רוזנראוך21/07/2008היי ורד, אני מקבלת מחר את המרשם. לפי בירור ראשוני קופ"ח לא תממן לי את הכדורים ואין לי מספיק זמן בשביל להתעסק במריבות איתם. האם זה עדיין רלוונטי ואיך ניתן ליצור איתך קשר? תודה, סיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של הקרנות בראשאפרת10/04/2008
שלום רב
אבי אמור להתחיל הקרנות נקודתיות באזור הראש בצד ימין ושאלתי היא מהן תופעות הלוואי של הקרנות באזור מסוים? האם ההקרנות מלוות בתרופות ?
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקרנות נקודתיות בראש
ד''ר יוסף ברנר13/04/2008הקרנה נקודתית בראש אינה כרוכה בד"כ בתופעות לוואי מיוחדות. בחילות יכולות להופיע. צריך בד"כ לקחת כדורי סטרואידים במקביל להקרנות ולפעמים תרופות אנטיאפילפטיות.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.
אפרת13/04/2008קודם כל תודה שהשבת.
שנית: מהם האחוזים בטיפול הקרנתי נקודתי לגרורה מסרטן CLEAR RCC?
שאלה נוספת: האונקולוג הסביר לנו שכרגע אבא לא יקח סוטנט או נקסבר מכיוון שאלה ניתנות רק במקרים של הימצאות גרורה נוספת בגוף. מה אבי יכול לקחת כדי להקטין את הסיכויים לחזרת הגרורה במקביל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנה סטראוטקטית
ד''ר יוסף ברנר14/04/2008מחקרים מראים כי אצל 30% מהחולים עם סרטן כליה המטופלים בהקרנה נקודתית, סטראוטקטית, לגרורות במח יש נסיגה מלאה של הגידול ואצל כ 60% אחרים עצירה של המחלה.
אין טיפול מונע בעל יעילות מוכחת בסרטן הכליה. לכן מעבר לקרינה של הגרורות במח, אין מקום לטיפולים נוספים בשלב זה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לתשובתך
אפרת14/04/2008א. רשמת את האחוזים לגבי גרורות במוח - האם הכוונה היא גם לגרורות בגולגולת הראש? CLEAR RCC לא מגיע למוח (אלא אם הגידול ענקי).
ב. מהי לדעתך כמות ההקרנות הדרושות למקרה זה?
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרופ' קוטן שלום רבעמית09/04/2008
בשי ובשמם של רבים אחרים, תודה על התייחסות מכבדת מקצועית וישירה - בהחלט לא מובן מאליו...
אני בת 56. ברקע יתר לחץ דם וכולסטרול גבוה - מטופלים. אירוע מוחי קל לפני כ 9 חודשים.
לפני כ 3 חודשים התגלה אצלי סרטן השחלות (רופא המשפחה בדק אותי ואמר לי שיש לי וירוס ושאלך הביתה, לאחר שהתלוננתי על כאבי בטן חזקים ובטני היתה נפוחה מאד). נבדקתי , נותחתי - נאמר לי כי "הכל נקי", וכי הסרטן נשאר באגן ולא טיפס לבטן. נבע כי אני ב STAGE 2C ונשלחתי ל 6 טיפולי כימותראפיה בקרבופלאטין וטאקסול. CA 125 לפני הניתוח היה 100.
התחלתי בטיפולים, כחודש לאחר הניתוח עם מרקר של 36.1. עברתי 2 מחזורי טיפול. ממתינה לבדיקת הסמן בשבוע הבא. אני מניחה ומאמינה כי הסמן ימשיך לרדת ובהנחה זו שאלותי אליך:
1. אם המרקר יורד - למה כימותראפיה (שאינה מוסיפה לי בריאות בלשון המעטה).
2. האם אין מקום לבצע בדיקת PET או MRI לפני שממשיכים בטיפול שייתכן והינו מיותר?
3. כתוצאה מנימול קשה בכפות הידיים והרגליים, הוצע לי לעבור לטיפול שבועי. אחת לחודש קרבופלאטין וטאקסול בכל שבוע.
4. האם טיפול זה יעיל יותר?
5. למה לא לוותר על כימותראפיה ולעקוב אחר המחלה באמצעות בדיקות PET, MRI, מרקרים ועוד?
6. האם הפרוטוקול המקובל לטיפול הסרטן זה, אותו מקבלות כל אחיותי החולות במחלה זו, הינו הטוב ביותר או ה"כלכלי" ביותר?
7. האם קיימותתרופות מתקדמות יותר לטיפול בסרטן זה אשר טרם נכנסו לסל הבריאות?
8. מה הסיכון שאני לוקחת על עצמי עם הפסקת הטיפול הכימי, בהנחה שאמשיך להיות במעקב אחר שינויים.
לתשובתך אודה.
בברכה,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות
פרופ` אברהם קוטן09/04/2008הטיפול המקובל בסרטן שחלות בשלב IIC הןא ניתוח "DEBULKING", קרי, ניתוח בו מרחיקים את הרחם, השחלות, האומנטום, וכל מסה גידולית מחלל הבטן, ככל שניתן. ככל שכריתת מוקדי הגידול בבטן טובה יותר - הפרוגנוזה גם היא טובה יותר. בהמשך - נותנים כימותרפיה ע"י המשלב טקסול - קרבופלטינום, שיעילותו נבדקה במחקרים קליניים מבוקרים, בהם השתתפו חולות רבות. זהו הטיפול הכימותרפי הסטנדרטי המקובל כיום בכל העולם. השילוב של ניתוח וכימותרפיה כנ"ל נותן סיכוי בלתי מבוטל להבראה. ככל שהמסה הגידולית קטנה יותר - כך הסיכוי לריפוי טוב יותר, ולכן לא מחכים להתפתחות הישנות, אלא מטפלים מיד לאחר הניתוח.
יש לתת לפחות 6 סדרות של המשלב, שכן 2 סדרות אינן מספיקות על מנת להרחיק את המחלה עד התא האחרון, ואם נסתפק ב-2 סדרות טיפול - עלולה המחלה לחזור כעבור זמן קצר, הגדם שבעקבות 2 סדרות הסמנים חזרו לנורמה (מירב הסיכויים שנותרה מחלה מיקרוסקופית סמויה, שיש למנוע התפרצותה).
לגבי המשלב הכימותרפי - הוא ניתן רק מטעמים מדעיים ומשום שיעילותו הוכחה, ולא בגלל שיקולים כלכליים (דרך אגב, מדובר בתרופות מאד יקרות).
כאשר נותנים טקסול פעם בשבוע - הסיכוי לפתח נזקים נוירולוגיים קטן יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת והמהירה.
עמית10/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' קוטן שלום רב - מרקרים
עמית11/04/2008כמה זמן יעבור מהרגע בו תא הופך מנורמלי לממאיר ועד אשר הדבר יבוא לידי ביטוי במרקרים?
בתודה ובברכה,
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהmarkers and malignancies
abraham Kuten12/04/2008I answer from abroad, this is why I use the English language.
The markers usually represent a tumor mass and not individual cell. So it is not a question of time from transformation of a normal cell to a cancer cell, but rather the amunt of cancer cells, which difers from mtumor to tumor* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המפורטת
עמית23/04/2008שאלה נוספת ברשותך.....כתוצאה מהקרבופלאטין, אילו השלכות יש לפגיעה במח העצם לטווח הארוך והאם ניתן לשקמה?
תודה מראש וחג שמח
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנזקי קרבופלטין
פרופ` אברהם קוטן23/04/2008על פי רוב אין נזקים במח העצם לטווח הארוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסרטן שחלות
פרופ` אברהם קוטן23/04/2008הטיפול המקובל והסטנדרטי והמבוסס על ניסיון של שנים בסרטן שחלות בשלב IIC הוא משלב הכימותרפיה טקסול - קרבופלטין. יש לתת 6 סדרות - טיפול ע"י 2 סדרות אינו מספיק והמחלה עלולה לחזור !!! כדי להקטין את עוצמת תופעת הלוואי הנוירוטוקסית (הנימול עליו את מדוחחת) ניתן לעבור למתן שבועי. הטיפול אותו את מקבלת מבוסס על מחקרים קליניים מבוקרים והנמוק לנתינתו הוא מדעי קליני ולא כלכלי (דרך אגב, הוא בכלל לא זול !!!). זהו הטיפול הסטנדרטי בכל העולם המערבי, ואין לו בשלב זה תחליף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הרחםמרינה09/04/2008
שלום וברכה
לאימי בת 61 גילו את סרטן הרחם - אדמו קרצינומה. גילו את זה באמצעות בדיקה היסטולוגית.
רשמו לה 5FU וגם הקרנות. היא החלה לקבל את זה אתמול.
אני לא הבנתי למה נותנים לה את התרופה והקרנות לפני הניתוח. קבעו לה ניתוח בתחילת מאי.
האם נותנים לה טיפול רק בגלל שמפחדים שגידול יתפשט לפני שיספיקו לנתח? או שהמצב שלה יותר חמור ?
גם רציתי לשאול אלו תכשירים אפשר לקנות על מנת להקל על תופעות לוואי מהטיפול התרופתי בנתיים.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן רחם ?
פרופ` אברהם קוטן09/04/2008חסרים פרטים מדוייקים - האם סרטן רחם או סרטן הרקטום ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה בטוח סרטן הרחם
מרינה10/04/2008כבר אמרו לי שזה נשמע כאילו מדובר בסרטן הרקטום, אבל זה לא. הבעיה היא שאמי גרה באוקראינה, לכן אני יודעת רק את האבחנה - אנדוקרצינומה - סרטן של גוף הרחם, ככה הם קוראים לזה שם. אולי דרכי הטיפול שם שונות קצת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול כימותראפי בסרטן השחלהעמית09/04/2008
שלום רב,
לפני כחודשיים התגלה אצלי סרטן השחלה. נותחתי.
הסרטן היה ב 2 השחלות, חצוצרה 1, בנוזל באגן(כמות קטנה של נוזל) ו1.5 ס"מ על שלפוחית השתן. בטן אומנתום וכו' נקיים. נקבע שאני בSTAGE 2C. לפני כחודש התחלתיבטיפול כימותראפי -קרבופלאטין+טקסול. תופעות הלוואי קשות ויש לי נימול בכפות ידיים, רגליים, שפתיים, לשון.
CA 125 לפני הניתוח 90.7 .לפני הטיפול הראשון ירד המרקר ל 36. עדיין אין תשובה של בדיקה לאחר כימותרפיה. בטיפול השני קיבלתי EMEND ולאחריו נאולסטים.
שאלותי: האם ישנן תרופות נוספות/טובות יותר מהטקסול ואשר להן תופעות לוואי פחותות?
היש בדיקה (CT PET ,מרקרים, MRI )אשר יכולה להצביע אם נותרו תאים סרטניים ולחסוך ממני המשך הכימותראפיה בכלל או קיצורה?
תופעות הלוואי "הורגות" אותי. הייתכן וניתן להימנע מהטיפול הכימי על ידי בירור באמצעים גם אלה אשר אינם נמצאים בסל הבריאות ויתכן ואחליט לממנם באופן פרטי?
האם הטקסול מחוייב לטיפול או שניתן להסתפק בקרבופלאטין?
בתודה ובברכה,
רחל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן שחלות
ד''ר יוסף ברנר13/04/2008בסרטן השחלות בשלב II סיכויים של כ 30% שהמחלה תחזור. הטיפול בכימותרפיה הוא טיפול מונע שמטרתו להפחית את הסיכויים שהמחלה תחזור, וטיפול זה מפחית את הישנות המחלה ב 5%-10% עדין יש כמובן סיכויים שהמחלה תחזור למרות הניתוח והכימותרפיה.
הטיפול המשולב בטקסול וקרבו נחשב לטוב ביותר למטרות הטיפול המונע וכל שינוי בתרופות או במינונים מפחית את הסיכויים שהטיפול הזה יהיה יעיל.
בניתוח שעברת הוציאו את כל תאי הגידול הנראים לעין. אך, העובדה שהמחלה חוזרת באחוז לא מבוטל של חולים מעידה שבמקרים רבים יש מחלה מיקרוסקופית, בלתי נתנת לראיה בעין בלתי מזוינת. אין כל בדירה היכולה לאבחן את המחלה המיקרוסקופית הזאת.
אין טיפול טוב יותר ואין תרופה שהייתי ממליץ לך לקנות ואינה קיימת בסל הבריאות במחלה שלך ובמצב שלך.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השנות המחלהרות09/04/2008
לאחר כריתת רחם , צוור ושחלות ( סרטן גרייד 3 של רירית /רחם עם חדירה של 15 ממ לדפנות, נקרוזיס), הוצא מספר רב של קשריות למפה- נקיות .הקרנות + הקרנות פנימיות ,ללא כמוטרפיה,- מה אחוז השנות המחלה. לי יש הרגשה שאני בריאה לגמרי, למרות שאחרי שנתיים מנתוח הרחם התגלה סרטן שד. נותח. אני מבינה שאין שום קשר בין שתי המחלות. השאלה שלי היא רק לגבי סרטן הרחם.
תודה מראש על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן רחם
אברהם קוטן10/04/2008הסיכוי להבריא לאחר טיפול שכזה גבוה - יותר מ-70% - 80%. היות והמחלה לא חזרה אחרי שנתיים מהטיפול - הסיכוי להבריא עומד כיום על 95%.
באשר לסרטן השד - הסכנה ללקות בה בנשים עם סרטן רחם גבוהה יותר בהשוואה לאוכלוסיה הרגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאך לבדוק?
רות10/04/2008תודה רבה עלתשובתך, פרופ' קוטן. מתבקשת עוד שאלה: אכן שומ דבר לא נראה בCT בטן, מרקרים(שגם לפני הנתוח לא הראו דבר) ובדיקה גינקולוגית. האם אפשר להסתפק בבדיקות אלה? שום סמפטומים אחרים, שבגללם היתי צריכה "לרוץ" לרופא - אין לי, (חוץ מלמפדמה בשתי הרגליים)?
מודה לך מאוד ושוב מביאה את הארכתי לרמת תשובתכם וליחס הרציני לשאלות, שאולי הן לפעמים גובלים ב"נדנוד". אלא שבשבילינו הן חשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפומה פוליקולרית grade1ויק1307/04/2008
במעקב ממוגרפיה חזה דו שנתי (לא כתוצאה מסרטן השד) התגלה אצל אמי לימפומה פוליקולרית בשלב 1 בבית השחי צד אחד.
אמי בת 52. בריאה בדרך כלל ואין לה תופעות הזעה,חום,ירידה במשקל.
הרופא שלה שלח אותה לct ולבדיקות דם שיצאו תקינות. גם בדוח של הct לא התגלה התפשטות אלא צויין הקשרי לימפה בבית השחי בצד שמאל (מה שידענו כבר) ,
צויין בהמשך :"מספר קשריות בקוטר 1.3 ס"מ מאחורי שריר הפקטוראלי דו"צ ללא תפליט פליאורלי וללא תפליט פריקרדיאלי."
מה דעתך? הופננו ללכת לעשות את ה pet ct, מה הסיכוי שיראו נקודות פגועות נוספות מלבד הקשרי לימפה שנמצאים בבית השחי בצד שמאל ?
לטענת הרופאה המטפלת בתיק במידה וישנו גידול רק בנקודה אחת אז ניתן לרפא על ידי הקרנות ובמידה זה בכמה נקודות הטיפול הוא שונה אם בכלל יש צורך בטיפול, האם זה נשמע הגיוני ?
מודה לך מראש על התשובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפומה פוליקולרית
פרופ` אברהם קוטן07/04/2008יש אכן להשלים הבירור ע"י PET וכן לבצע בדיקת ביופסית לשד עצם.
לעתים בדיקות אלה עלולות לגלות מוקדים נוספים ומחלה מערכתית (סיסטמית), כגון הסננת לשד העצמות. במקרים שכאלה, מחקרים קליניים העלו, כי אין הבדל בסיכויי ההישרדות בין אם מטפלים ובין אם עוקבים ללא טיפול, ונותנים טיפול (על פי רוב כימותרפיה) רק כאשר יש סימפטומים.המחלה מגיבה לכימותרפיה, אך נוטה לחזור. בסה"כ, סיכויי ההישרדות טובים יחסית גם כאשר המחלה מפושטת.
לעומת זאת, אם המחלה ממוקדת במקום אחד - שלב I - ניתן להכחיד אותה ע"י הקרנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המפורטת אך עוד שאלה.
ויק1308/04/2008מהו שד העצם ? אמי עוברת השבוע גם בדיקת מח עצם כדי לבדוק אם יש שם גרורות, האם כוונתך לבדיקה הזו ?
מהו השריר הפקטורלי שציינו בct היכן הוא ממוקם ?
ושוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשד עצם
אברהם קוטן08/04/2008לשד עצם ומח עצם זה היינו הך.
פקטורליס - שריר החזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטות לימפה בבית שחירון06/04/2008
שלום רב,
מזה זמן אני חש כאילו כואב לא נוח בבית שחי , אני בדקתי לעצמי מספר פעמים ואני לא חש נפיחות , האם אפשר לדעת היכן ממוקמות הבלוטות והאם מרגישים אותם כשהם נפוחות?
אם אפשר לדעת רק , עד כמה הסימן של בלוטות נפוחות עם בדיקות דם תקינות פרט ל-HB-14.1 נמוך יחסית אך בנורמה אפשר לדעת או לשלל סרטן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטות בבית השחי
פרופ` אברהם קוטן06/04/2008המידע אינו מספיק ע"מ לתת תשובה עניינית.
יש להיבדק ע"י רופא, אם עולה חשד או שיש אי בהירות - ניתן להשלים הבדיקה היידנית ע"י בדיקת אולטרה-סאונד. יש להדגיש, כי ממצא של בלוטות מוגדלות בבית השחי הינו שכיח, בד"כ על רקע דלקתי. אבל אין לזלזל, ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת לשאלה
רון06/04/2008אני אוסיף ואומר אני בן 24.
הרגשה כללית בסדר אין חום וחולשה.
אני ניגשתי לרופאת המשפחה והיא בדקה ידנית אבל באזור החזה , רציתי פשוט לדעת בשביל עצמי מה מיקומן של בלוטות הלימפה , מכיוון ששמעתי שזה לא קשה לבדוק עצמאית .
אם תוכל לעזור לי בנושא תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבלוטות בית השחי
פרופ` אברהם קוטן07/04/2008בלוטות בית השחי ממוקמות בבית השחי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביופסיה לערמוניתמלי06/04/2008
שלום רב
ברצוני לשאול האם בצוע ביופסיה לערמונית עלול לגרום (במקרה שאכן מדובר חלילה בסרטן )
להאצה או משהו דומה? בקיצור האם ישנו סיכון בביופסיה מלבד אי הנוחות?
מודה מאד
אשתו המודאגת נורא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה
פרופ` אברהם קוטן06/04/2008אין שום חשש, הפרוצדורה לא גורמת להאצה של המחלה או להרעה כלשהי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה מאד
מלי06/04/2008ובתקווה לתוצאות טובות ומרגיעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהperineal seeding
Kassabian06/04/2008Primum non nocere קשור בין היתר גם לאמירת האמת.
לומר לגברת חד משמעית כי אין כל סכנה שביופסיה תאץ תהליך סרטני זה פשוט לא נכון!
אמנם סטטיסטית התופעה של Perineal needle tract seeding קורה רק באחוזים נמוכים
(כ-1%), וזה כשלעצמו יכול להרגיע. עם זאת, לומר אינה קיימת כלל זה ממש לא מדויק.
J Urol. 1990 Mar;143(3):587-8.
Risk factors for perineal seeding of prostate cancer after needle biopsy.Moul JW, Miles BJ, Skoog SJ, McLeod DG.
Urology Service, Walter Reed Army Medical Center, Washington, D.C. 20307-5001.
Between 1975 and 1986, 2,107 perineal prostate biopsies were performed at our institution with 502 (23.8 per cent) positive for prostate cancer. Among this group there were 5 cases (1.0 per cent) of perineal seeding. These 5 cases along with a case referred to our institution represent cases 14 to 19 in the literature. All 19 cases are reviewed to elucidate risk factors for the development of perineal seeding. Biopsy of large volume local tumors appears to be the greatest risk factor associated with 18 of the 19 cases. Technique of biopsy appears to be important in that removal of the Tru-Cut sheath and obturator may expose the perineum to a greater risk of seeding. Other factors discussed include histology, hormonal responsiveness and radiotherapy technique. Distant metastases were discovered simultaneously or within 16 months of the perineal seeding in every case, and all patients died at a median of 36 months after initial diagnosis. Perineal seeding after prostatic needle biopsy is uncommon but its occurrence suggests a poor prognosis.
PMID: 2733112 [PubMed - indexed for MEDLINE]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה מהערמונית
פרופ` אברהם קוטן06/04/2008לכותב ההערה הבלתי מזוהה:
הספרות שאתה מצטט מתייחסת לביופסיות שבוצעו בעבר הרחוק (כמעט היסטוריה), בשנים 1975-1986 (קרי, לפני 30 - 22 שנה), דרך הפרינאום. כיום, כבר לא מבצעים ביופסיות דרך הפרינאום, אלא מבצעים אותן דרך נהור (חלל) החלחולת (רקטום) בהנחיית אולטרה-סאונד טרנס רקטלי, וכאמור, כלל לא דרך הפרינאום (הפרינאום הוא הרקמה הרכה שבין פי הטבעת לכיס האשכים). אשר על כן, אין שום סכנה לפיזור תאי סרטן בפרינאום, שכן המחט כלל לא מוחדרת דרך הפרינאום, אלא דרך חלל הרקטום !!! בנוסף: גם בתקופה שהביופסיה בוצעה דרך הפרינאום הסכנה לפיזור תאים הייתה אפסית (סה"כ תוארו בספרות הרפואית נכון לשנת 1990 19 מקרים, ובסדרה שאתה מצטט, מבין 2101 ביופסיות, שבוצעו ללא הנחיית אולטרה-סאונד, אלא בצורה "עיוורת", פיזורתאי סרטן ארע בסה"כ ב-5 חולים).
זאת ועוד: ב-18 מבין 19חולים שעברו ביופסיה דרך הפרינאום (לפני 22-30 שנה !) ופתחו גרורות בפרינאום - הגידול בערמונית היה גדול מאד: יש לזכור, שבשנים הללו (1975-1986) לא בוצעה עדיין בדיקת ה-PSA ומרבית החולים הגיעו לביופסיה כשהם סובלים מגידול גדול מאד. כיום , לאחר שנכנסה לשגרה בדיקת ה-PSA, מאבחנים את סרטן הערמונית על פי רוב כשהוא קטן, ע"ס בדיקת
ה- PSA.
אשר על כן :"חכמים, היזהרו בדבריכם" !
נ.ב. אני מסכים לאמירה: PRIMUM NON NOCERE, וכן אני מסכים שצריך תמיד לאמר את האמת, והערה פוגענית זו לא הייתה במקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה של אבירינת05/04/2008
פרופ' קוטן שלום רב,
בשבוע שעבר עבר אבי בדיקת PET CT לאחר כחודשיים של טיפול כימוטרפי. לא הצלחנו להבין את תוצאות הבדיקה אודה לך אם תוכל לעזור לנו בכך.
התוצאות הן:
"בבדיקה הנוכחית עדיין מודגם אזור היפןדנסי בסגמנט 6 של הכבד, אולם קליטת ה- FDG בו פחתה במידה ניכרת ונירמזת בלבד כביטוי לתגובה טובה לטיפול.
גוש בשומן באגן מימין על פני סרוזת המעי הדק, ללא בממדים בהשוואה לבדיקה קודמת, יתכן שעוצמת הקליטה פחתה במידה מסויימת.
בבדיקת ה- CT, מודגמים תסנינים נודולרים נרחבים בשתי הריאות. בבדיקה הקודמת, הודגמה קליטה בהסננה בהיקף הריאה השמאלית. בבדיקה הנוכחית, מודגמים תסנינים נרחבים בפרנכימת שתי הריאות.
כמו כן, מודגמת קליטה פתולוגית חדשה בבלוטות לימפה במיצר, בבלוטות פאראטרכיאליות אשר לא קלטו בעבר ובלוטות בשערי הריאה. לתנינים הריאתיים ולקליטה בבלוטות הלימפה הנ"ל, אבחנה מבדלת החמרה בתהליך דלקתי אינטרסטיציאלי, תהליך דלקתי אינטרקורנטי, מחלת ריאות אינטרסטיציאלית באטיולוגיה לא זיהומית ו BOOP. לקורלציה קלינית. בבדיקה הנוכחית, מודגמת קליטה נרחבת במח העצם של השלד המרכזי והפריפרי. קליטה זו בחלקה ולעיתים איננה הומוגנית, אולם יתכן כי איננה מעידה על מעורבות נרחבת של מח העצם בתהליך השאתי, אלא על מח עצם ריאקטיבי.
לסיכום:
קיימת תגובה טובה לטיפול לגרורה פרנכימת הכבד. קליטה פתולוגית בתסנינים נרחבים בשדות הריאה וקליטה בבלוטות לימפה מדיאסטינאליות חדשות. לקליטה זו אבחנה מבדלת הכולל LUNG TOXICITY, מחלת ריאות אינטרסטיציאלית כרונית, או תהליכים זהומיים אחרים. לקורלציה קלינית. ללא שינוי בתהליך בסמוך ךסרוזת לולאת מעי דק.
אלו התוצאות, אני רוצה רק לציין שאבי באותו היום בו עשה את הCT ההיה חולה ומצונן כיומיים אחרי כן הוא החל טיפול אנטיביוטי למשך חמישה ימים.
אנו מאוד לחוצים כי אנו לא מבינים כמעט כלום ממה שכתוב...
אודה לך מאוד אם תוכל להסביר ...
תודה רבה רבה
ושבת שלום
רינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאת PET
פרופ` אברהם קוטן05/04/2008אין לי שום רקע לגבי מחלת אביכם, לכן קשה לענות במדויק. אני מניח שהוא סובל מגרורות בכבד (מאיזה גידול ראשוני ?) על פי תוצאת בדיקת ה-PET, בעקבות טיפולי כימותרפיה חלה נסיגה בגרורה הכבדית.
הקליטות המוגברות בריאה מעידות, לדעתי, על תהליך שאיננו גידולי, כגון, תהליך זיהומי או ריאקטיבי, שכן לא סביר שבו זמנית לתגובתן הטובה של הגרורות בכבד, תחול החמרה במצב בריאה, למרות שלעתים אנו נתקלים בתגובה שונה לטיפול בגרורות באיברים שונים.באשר לקליטות בלשד העצם - גם הן כנראה לא מעידות על מחלה גרורתית.
עליכם להיוועץ באונקולוג שהפנה לבדיקה, ולקבל ממנו הסברים מדויקים יותר ממה שאני מסוגל לספק ב"שלט רחוק"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה
רינת05/04/2008אני מודה לך על תשובתך,
גם תשובה זו יכולה לעזור כרגע, את הרופא נפגוש רק ביום שלישי...
המון תודה
ושבוע טוב :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הרחם- אדנוקרצינומהעדי05/04/2008
התגלה לאימי (בת 70) סרטן רחם-עברה ניתוח להוצאת הרחם, שחלות וחצוצרות. נמצא סרטן ברחם ובחצוצרות וב- cavity fluid/
הוגדר מצב 3a
מתחילה טיפול עם טקסול וקרבופלטין למשל 6 טיפןלים.
מה הסיכוי להחלמה ?
מה הסיכוי לחזרה של המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן רחם בשלב IIIA
פרופ` אברהם קוטן05/04/2008ניתן לטפל בסרטן רחם בשלב IIIA ע"י קרינה או ע"י כימותרפיה. לכל אחת מהשיטות יש יתרונות וחסרונות. מחקר קליני מבוקר שבוצע ע"י הקבוצה האמריקאית לסרטן גינקולוגי (GOG), שהשווה קרינה לכל הבטן לעומת כימותרפיה ע"י ציס-פלטין ואדריאמיצין בסרטן רחם בשלב III - IV הראה יתרון של מספר אחוזים בסיכויי ההישרדות בחולות שקבלו כימותרפיה, אך שיעור ניכר יותר של רעלניות. יש לכן לשקול ההחלטה הטיפולית לכל מקרה לגופו, עפ"י המאפיינים הקליניים, מצבה הכללי של החולה וכ"ה. במקרים מסויימים יש לשקול בנוסף לכימותרפיה טיפול ע"י הקרנה פנימית (עם אירידיום רדיואקטיבי) על מנת להקטין הסכנה לחזרת מחלה בכיפת הנרתיק.
סיכויי ההישרדות ל-5 שנים, לאחר ניתוח וטיפול אונקולוגי משלים עומדים על כ- 50-60%* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)