מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן במיתרי הקוללונה16/06/2008
שלום,
אני סובל מסרטן במיתרי הקול ומקבל הקרנות מדי יום לאחרונה בלוטת הרוק אינה פעילה כתוצאה מההקרנות ולכן נוצר לי יובש וכאבים בעת שאני בולע הציעו לי תרסיס כדי ללחלח את הגרון אך עדיין הדבר אינו מועיל האם יש דרך לעזור לי אולי משהו טבעי לא על בסיס תרופתי או כל הצעה שהיא מאחר והדרך לפני עוד ארוכה על כן אשמח לקבל עצה כל שהי
תודה משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בפה
פרופ` אברהם קוטן17/06/2008אם בלוטות הרוק כלולות כולן ובשלמותן בנפח במוקרן - אין פיתרון קל, ותחליפי הרוק לא מועילים הרבה, אם בכלל. הדרך היחידה להקל - לתכנן הקרינה כך שבלוטות הרוק תהינה לפחות בחלקן מחוץ לנ פח המוקרן - אם ניתן לבצע זאת. כאשר לא כל בלוטות הרוק מוקרנות, או שהמנה איננה גבוהה מאד - אפשר להקל ע"י השימוש בתרופה פילוקרפין או לשלב קרינה עם התכשיר אתיול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך טיפול כימוטרפי?אייל16/06/2008
עברתי בחודש שעבר ניתוח באשך השמאלי בשל גידול , תהליך תופס מקום עם AFP.לפני הניתוח עברתי צילומי CT חזה בטן כולל בדיקות דם .בצילומי בCT נצפו שתי בלוטות נימפה בגודל 0.7X1 כל אחת בגודל גבולי.לאחר הניתוח אמרו לי לפי תשובה הפתלוגית נדע אם צריך טיפול או לא. אחרי חודש אמרו לי שאין ולא שנארו לי תאים סרטניים בגוף אבל מומלץ על טיפול כימוטרפי בגלל שנצפו שתי בלוטות בגודל גבולי ושיש להם חשד שאולי זה גרם לכך. אמרו לי גם שאחרי 9 שבועות של טיפולים יעשו לי שוב צילום CT ואם לא ירדו הבלוטות אני אצטרך לעבור שוב ניתוח להוציא אותם. השאלה שלי האם אני באמת צריך לעבור תטיפול הזה או שלהיות במעקב קודם האם באת זה גרם לבלוטות לימפה לגדול קצת או שזה היה גם לפני הניתוח אולי הרופאים לא אמרו לי . אחרי הניתוח עשיתי שוב בדיקות דם והם היו בסדר גמור. אני רוצה תשובה לא אולי ולא מומלץ ולא שיש לנו חדש רק בגלל זה צריך לעשות טיפול רוצה תשובה סופית ואמיתית. תודה. אייל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אשך
פרופ` אברהם קוטן17/06/2008הטיפול בסרטן האשך דורש מיומנות ולא ניתן לענות על שאלותיך דרך האינטרנט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מרוצים מהטיפולמ16/06/2008
שלום רב
אבי בן ה64 בטיפול כימותרפי כבר כמעט שנה.
הטיפול מתיש אותו וזה ידוע לנו שזה כך.
יש לנו בעייה עם האונקולוג שלו שאנו מתחננים כל פעם שייתן מרקרים כי היו עליות בסמן.
הוא לא משתף פעולה ואם אנו לא עומדים על קבלת בדיקות דם פשוט לא מקבלים.
הערנו לו ש"אנו מנהלים בעצמנו את הבדיקות כל הזמן" זה לא ממש מעניין אותו.
בשיחה עם ההורים שלי הם נכנסים בפחד וברעדה לחדרו כי הכל אצלו בעצבים ואין שם שום טיפה של מתינות או אנושיות, הכל בקור רוח.
כשהתייעצנו עם האחיות במחלקה הם אמרו שהוא כזה ואין מה לעשות אין ממנו חיוך לעולם אך הוא מקצועי כדבריהם. עם מקצועיות אין מה להתווכח אך חשוב גם הפאן הנפשי , אבא שלי אדם מאוד מדוכא ממצבו וכל טיפה של הקשבה או יחס מהרופא עושה לו ממש טוב.
מה לעשות? אנו חסרי אונים ויודעים שאם נחליף אותו אנו צפויים ליחס קשה בעקבות ההחלפה שכן זה תמיד פוגע באדם החולה .
אודה לכם מאוד על עזרתכם מנקודת מבט שלכם כאונקולוגים.
היום בצהריים יש לי פגישה עם המנהל מכון אונקולוגיה בו אני רוצה להחליף איתו מילים לגבי האופן של היחס ואני כמובן רוצה להגיש זאת בצורה נאותה ומכובדת . האם רצוי צעד כזה או שמא זה יכול לגרום לנו לתוצאה הפוכה של ניכור ?
תודה מראש
מ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס לחולה
פרופ` אברהם קוטן16/06/2008מצער לקרוא דברים שכאלה. אני בעד ליבון הנושא עם הרופא עצמו ועם מנהל המחלקה. אני מסכים כי לעתים יחס אנושי חשוב לא פחות ואולי יותר מתרופות.
יש בארץ 18 מחלקות ויחידות לאונקולוגיה - ניתן לעבור למכון אחר, במידה והיחס לא משתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' קוטן על תשובתך
מ16/06/2008המון תודה על המענה המהיר והתשובה הכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרך אחרת
אבי16/06/2008מ. שלום,
ליבי ליבי עליכם. לא מספיק הסיטואציה הבריאותית המאוד לא נעימה, אז למה צריך להתמודד גם עם יחס לא אנושי - חבל שכך !
מדבריך ניכר שאתם מאוד נחושים לצאת ממערכה זו כשידכם על העליונה. אני רוצה לברך אתכם על כך, כי זה תנאי ראשון להצלחה (אגב, אני בעצמי בוגר המחלקה האונקולוגית).
עם זאת אני מאמין שרק להיות אופטימיים ולסמוך על היושב במרומים זה מעט בעייתי בהקשר של בריאות (לא כל שכן במקרה של בריאות ילדינו).
מ. אני מציע לך להכיר דרך אחרת, שפוייה ובטוחה, שתיתן לך ולאביך שליטה מלאה על הבריאות, תוציא אותך באחת מהסטטיסטיקה המזעזעת של מצב הבריאות בעולם המערבי - ותעלים את הפחד התמידי מהלא נודע ומלהפוך בקלות בלתי נסבלת לעוד שורה בסטטיסטיקה המזעזעת.
לפי ד"ר בר-חנה, האחראי על רישום סרטן במשרד הבריאות, הסיכוי של הישראלים לחלות בסרטן במהלך ימי חייהם עלה ל – 33%. כלומר 1 מתוך כל 3 ישראלים נמצא בסיכון לחלות בסרטן במהלך חייו !
ועוד לא דיברנו כאן על אחוזי ההצלחה בריפוי אמיתי של סרטן ע"י הרפואה המערבית - זה סיפור עצוב במיוחד.
ומה איתכם - אתם רואים את עצמכם כחלק מהסטטיסטיקה הנוראית הזו (שרק הולכת ומידרדרת !) - או שאתם מאמינים שיש מה לעשות ?
רוב האנשים שיקראו את תגובתי אלייך בוודאי יאמרו לעצמם שמדובר בעוד אחד מה"קוסמים" / תמהוני / שרלטן וכו' - ויעברו להודעה הבאה.ואתם - האם תבחרו ללכת בעקבות קרן האור שראיתם כאן ולבחון לאן היא מובילה ?
אני בטוח שאם תבחרו לבדוק מקרוב אתם תודו לעצמכם לשארית ימיכם על צעד נבון זה. אתם מוזמנים להיכנס בדלת שנפתחה לכם בדרך לשליטה מלאה על הבריאות שלך, של אביך ושל שאר יקיריכם.
אני יודע שזה לא פשוט ולא פופולרי, אבל תתעוררו ...
לפרטים נוספים: [email protected].* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 1. חיסון 2. המלצהvalidate15/06/2008
מתנצל מראש אם השאלות לא רלוונטיות לפורום, אנא מחקו אם לא רלוונטי.
1. האם חיסון נגד סרטן צוואר הרחם מומלץ לכל הנשים ?
האם גם לאישה המקיימת יחסים רק עם פרטנר אחד במשך שנים, יש טעם לקבל את החיסון ?
(למשל, אם יש אפשרות שהמחלה תהיה רדומה אצל הגבר, ועלולה לעבור אליה בעתיד,
או שהמחלה רדומה אצלה, ועשוייה להתעורר בעתיד)
שאלה נוספת בנושא אחר לגמרי :
2. אשמח לקבל המלצה לרופא אורתופד טוב באיזור המרכז,
דרך קופת חולים כללית (ביטוח מושלם) - בעיות גב לאדם צעיר (25 - 30).
(כאבי גב תחתון בעת עמידה ממושכת, כאבים שונים במקומות שונים לעיתים וכו')
תודה !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK15/06/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גינקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף עזרה לגבי סרטן ראש צוארטוש14/06/2008
שלום לאבי שי סרטן ראש צואר שהתחיל בעקבות מיכנפלאנוס ( גידול לשוני לא סרטני). הוא עבר לפני חצי שנה כריתת חצי לשון והקרנות. עכשיו המחלה חזרה לאחר 3 חודשים מסיום ההקרנות שוב עבר ניתוח והוא מיואש!.
אנו לא יודעים לגבי המשך הטיפול, אשמח מאוד לשמווע ממשהו עם רקע דומה שעובר אותו דבר או עוד יותר טוב משהו שהבריא!!
זה יעזור לו מאוד כי הוא מאבד תקווה- הרופאם מבלבלים אותנו ואנו מיואשים אנא עזרו לנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם עברת טיפול הקרנתי או כימותראפי-
טוש14/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה רטינואית לגידולים בפה
ד''ר יוסף ברנר14/06/2008גידולים מסוג זה מגיבים היטב פעמים רבות לנגזרות סינטטיות של חומצה רטינואית (סוג של ויטמין A) ואני ממליץ לנסות טיפול כזה תחת השגחה של רופא א.א.ג המטפל.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליבי עימך עברתי אותו סיפפור
רונית02/07/2008אבי עבר סיפור של סרטן בלסת אומנם הוא נפטר אבל ברצוני לומר לך לא לאבד תיקווה ולא תמיד לשמוע לרופאים אפשר לנסות מספר אופציות ולחקור מידע זה בריאות. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נקב במעי בעיקבות טיפול כימותרפיme12/06/2008
שלום, אחותי עברה ניתוח להוצאת המעי הגס לאחר שנים בהם סבלה מקוליטיס. בעקבות גידול במעי הדק היא קיבלה טיפול שגרם כנראה לנקב קטן במעי. בעקבות ממצא זה, התזונה שקיבלה דרך הווריד (בגלל המעי המודלק) הופסקה לגמרי והיא מקבלת אנטיביוטיקה. מישהו יודע על מקרים דומים? על טיפול במקרה זה? אנא, אשמח לתשובתכם. [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חור במעיים
ד''ר יוסף ברנר13/06/2008תרופה בשם אבסטין הניתנת לחולים עם סרטן של המעי הגס יכול לגרום לנקב במעיים. הטיפול הוא כירורגי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האםיש תקווהמעבר לרפואההקונבנציונליתדנה12/06/2008
בנוסף לשאלתי לגבי בן דודי, ברצוני לדעת האם מישהו שמע על מקרה שבו הרופאים הודיעו למטופל כי אין מרפא למחלתו וכאשר פנה לרפואה המשלימה/אלטרנטיבית קרו ניסים ונפלאות והוא הצליח להירפא או לפחות למשוך את הקץ.
אשמח מאד לקבל המלצות כי אנחנו כבר באמת לא יודעים מה נותר עוד לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי דעתי יש פתרון ,,,
דוד13/06/2008בכוונה מאוד טובה אני כותב שורות אלו ברצוני לעזור לך לכן אני מוסר לך את המס' שלי צרי קשר
0542569651 דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דנה14/06/2008שלום איציק
אשמח לדעת את שמות הספרים ואת פרטי המרפאה הסינית.
כשהלכתם לרב פירר הוא נתן לכם תקווה?
מקווה מאד שאחותך תצא גם מזה בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובה
דנה14/06/2008אני מתנצלת,התכוונתי לכתוב יצחק..אין לי מושג איך עורכים פה הודעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
רחלי14/06/2008דנה שלום לך, אני רחלי יניב. אם תבדקי בעמוד הקודם כתבתי הודעה, לגבי עזרה לחולי סרטן. אם את רוצה לדעת עוד פרטים המייל שלי הוא: [email protected] ושם אתן לך את הטלפון שלי כך שנוכל לשוחח, המון בריאות אור ואהבה, רחלי יניב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה, יש הרבה מעבר לתקווה !
אבי16/06/2008דנה יקרה שלום,
מדבריך ניכר שאתם מאוד נחושים לצאת ממערכה זו כשידכם על העליונה. אני רוצה לברך אתכם על כך, כי זה תנאי ראשון להצלחה (אגב, אני בעצמי בוגר המחלקה האונקולוגית).
לצערנו הרב המקרים השכיחים יותר הם כאשר הרופאים אינם מודים שאין מרפא למחלה, וממשיכים בניסויים על יקירינו - כך שלמצב שאת מציגה יש גם יתרונות - אם רק תדעי לנצל אותם.
לשאלתך: לשמחתך יש גם יש הרבה מעבר לתקווה, ללא סימני שאלה ועם הרבה סימני קריאה (!!!!!).
יש דרך (לדעתי אחת בלבד) לעליה על מסלול של בריאות אמיתית והחלמה מסרטן (כמו גם מעוד הרבה מחלות פנימיות אחרות שבמקרים רבים מוגדרים ע"י הרפואה המערבית כחשוכות מרפא).
דנה אני מציע לך להכיר דרך אחרת, שפוייה ובטוחה, שתיתן לבן דודך ולך שליטה מלאה על הבריאות, תוציא אותו באחת מהסטטיסטיקה המזעזעת של מצב הבריאות בעולם המערבי - ותעלים את הפחד התמידי מהלא נודע ומלהפוך בקלות בלתי נסבלת לעוד שורה בסטטיסטיקה זו.
הרבה מהאנשים שיקראו את תגובתי אלייך בוודאי יאמרו לעצמם שמדובר בעוד אחד מה"קוסמים" / תמהוני / שרלטן וכו' - ויעברו להודעה הבאה. ואת דנה - האם תבחרי ללכת בעקבות קרן האור שראית כאן ולבחון לאן היא מובילה ?
אני בטוח שאם תבחרי לבדוק מקרוב את תודי לעצמך לשארית ימייך על צעד נבון זה. את מוזמנת להיכנס בדלת שנפתחה לך בדרך לשליטה מלאה על הבריאות של בן דודך, שלך ושל שאר יקירייך.
פתחתי לך דלת לעולם טוב ובריא יותר דנה. לפרטים נוספים את מוזמנת לכתוב לי: [email protected].
הרבה בריאות ובשורות טובות !
אבי גולדשטיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך PSAמ12/06/2008
שלום רב ד"ר
אנא יידע אותי לגבי טווחי הנורמה של הPSA
אין לי טווח נורמה ולא יודעת מהו
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PSA
פרופ` אברהם קוטן12/06/2008ההמלצה כיום בארץ היא לבצע בירור מאורולוגי ברגע שה-PSA גדול מ-2.6 ננוגרם למ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרופ' יקר
מ12/06/2008אם כך הPSA של אבי הוא 1.780 וזה קטן מ2.6 לא כן ?
או שהיחידות שונות וכאן הבעייה.
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה.. (?)אנונימית (:12/06/2008
אני בת 16 וחולה במחלת הסרטן כבר שנה. יש לי חבר בגילי כבר חצי שנה. לאחרונה התחלנו לדבר על יחסי מין. אני באמת רוצה לעשות את זה וסומכת עליו מאוד.
הבעיה שלי:
יש סכנה כל שהיא בשל היותי חולה?
הערה: אני מקבלת זריקות דקאפפטיל, אלו שמפסיקות את המחזור החודשי..
בשל כך, האם מספיק שנשתמש בקונדום בלבד? או שאני צריכה לקחת גלולות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר יוסף ברנר
ד''ר יוסף ברנר12/06/2008אין קשר בין קיום יחסי מין לבין מצב הסרטן, למרות שאינני יודע על איזה סוג סרטן מדובר.
לדעתי, מאחר ואין לך מחזור, אין סכנה שתכנסי להריון ולכן גם הקונדום מיותר. בנושא זה רצוי שתתיעצי עם גניקולוג.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
אנונימית (:13/06/2008מדובר בסרטן רבדומיוסרקומה פריאנאלית. משו' כזה..
ועכשיו ב"ה 555 טפו טפו טפו בלי עין הרע.. אני בתהליכי החלממה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקריםמ11/06/2008
שלום רב למומחים
ברצוני להתייעץ לגבי מרקרים שאבי עשה לאחר שהיתה עליה בסמן של הCA 19 לפני שבועיים היה 45 וכרגע 50.90
ההיסטוריה שלו רשומה כאן למטה בשמי.
המרקרים הבאים גם נשלחו ואני ממש דואגת אם הם בסדר או לא כי יש לו עליות וירידות.לפני כן לא נתנו לו את המרקרים האלה אלא רק את הרשום למעלה .
CA 15-3 33.5
CA 125 3.4
CA 19-9 50.90
PSA 1.780
CEA 4.6
ALFHA PETOPROTEIN 3.0
האם יש חריגות מעבר לטווח הנורמה?
מאוד אשמח לתשובתכם כי ממש לחוצה בקשר אליו, הוא מאוד חלש בזמן האחרון
עובר כימו' עם 5FU ואוקסלפלטין, אווסטין הפסיקו עקב חלבון גבוה בשתן.
אודה לכם מאוד על עזרתכם.
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרקרים
ד''ר יוסף ברנר12/06/2008קשה לייעץ לך מאחר ואין מידע על החולה. המרקר הגבוה ביותר הוא ה PSA הקשור לגידול של הערמונית. הטיפול שהו א מקבל הוא לסרטן המעי הגס. העליה בסמן מ 45 ל 50 אינה משמעותית. צריך להתייחס לבדיקות כמו CT. לסיכום, כל המידע צריך להינתן על ידי הרופא המטפל המכיר טוב יותר את המקרה
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלפוחית השתןליאל11/06/2008
שלום רב,
אני סובל מסרטן שלפוחית השתן בביופסיה פוקאלי היי גרייד פאפילרי לו גרייד.
עברתי ניתוח לפני חודש. שבוע הבא נכנס לטיפול bcg.
שאלותיי אלייך ד"ר
1.האם ניתן להגיע להחלמה מלאה?
2.מה הסיכויים לכך?
3.האם בזכות ביקורות קבועות ניתן להוריד את סיכוי התמותה ל-0?
4.האם ניתוח הסרה של שלפוחית יכסה אותי מפני גרורות?
5.האם אתה מכיר רופא מצויין בחיפה?
מצטער על כל השאלות
תודה מראש
הלחוץ בן 28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן השלפוחית
ד''ר יוסף ברנר11/06/2008אצל 2/3 מהחולים עם סרטן שטחי של שלפוחית השתן, עושים כריתה אחת או מספר כריתות אך הגידול אף פעם לא עובר לשלב החודרני. אבל אצל כ 1/3 יש בהמשך מעבר לגידול חודרני הדורש ניתוח להוצאה רדיקלית של השלפוחית ולעיתים גם להקרנות.
בשלב הנוכחי אין מקום לניתוח, צריך לעשות את הטיפולים עם BCG ולהתפלל שתהייה בקבוצה שבה הגידול אינו חוזר ואם הוא חוזר אז שוב חוזר בשלב שטחי ולא חודרני
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול בתעלה אנאליתדליה09/06/2008
לדר ברנר שלום רב הגידול חזר לאחר שנה וממוקם לפני הכריתה ב Anal Nerge לאחר פרוטוקול ניגרו וניתוח להוצאה וביובסיה של הגידול מהם האלטרנטיביות הטיפוליות המוצעות כיום-התאים הם סקוומוס קרצינומה אודה על תשובה מהירה דליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול אנלי
ד''ר יוסף ברנר10/06/2008הטיפול האפשרי הוא ציס-פלטינום ביחד עם 5FU או קסלודה בתוספת הקרנות לאגן אם עדין לא הוקרן.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הארמונית חוזרמיקי גולן09/06/2008
שלום
ערך ה PSA חודשים לאחר הניתוח RPP היה קטן מ-001. עשרה חודשים לאחר הניתוח 0.08=PSA.
גליסון לאחר הניתוח=7, הטומור נמצא בשני העונות, (MODERATELY TO POORLY DIFFERENTIATED), שוליים נקיים.
רופא אחד אמר לי לחשוב עלהקרנה רק כשהערך יהיה 2 ולא רצה להסביר לי מדוע. רופא שני אמר שאפשר/כדאי להקרין מייד מכיון שברור שהמחלה במצב שאיננו סטטי (קראתי באינטרנט מאמר שעבור קצב של הכפלה כל 3חודש התחזית היא 6 שנים).
ברצוני לשאול:
1. האם ההמלצה לדחות ההקרנה עד ש PSA יהיה 2 נובעת מהעובדה שלפני כן הגידול קטן מדי מכדי לדעת בדיוק איפוא להקרין (והקרנה של שטח גדול לא מוסיפה בריאות כפי שקראתי) או שגם מחכים לראות אם יש מטסטזטת במקומות אחרים ?
2. האם כשמחכים לא מסתכנים שזה יתפשט רחוק מדי ?
3. האם נכון שהקרנה בד"כ לא מאריכה את הזמן שיש לי לחיות אלא רק דוחה את תחילת הטיפול ההורמונאלי ובעיות בעצמות ?
תודה רבה
מיקי גולן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלית PSA
פרופ` אברהם קוטן09/06/2008אם בבדיקות חוזרות ה-PSA הולך ועולה - יש מקום לשקול טיפול קרינתי משלים. טיפול זה מקטין את הסכנה להישנות מקומית, אין עדיין נתונים לגבי השאלה, האם הוא מאריך את סיכויי ההישרדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ברקטום חוזרדליה08/06/2008
מה הטיפולים המוצעים כיום לסרטן ברקטום חוזר לאחר פייף אף יו 5 ,מיטומיצין סי וניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול ברקטום
ד''ר יוסף ברנר08/06/2008האם מדובר בגידול של הרקטום או בגידול של האנוס הנקרא אנל אפידרמואיד?
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי עצירות קשה - לאחר השתלהערן08/06/2008
שלום רב,
אימא שלי בת 63 חולה במיאלומה נפוצה.
כרגע היא כחודש לאחר השתלה עצמית.
אימי לוקחת את התרופות הבאות מדי יום:
תיאלומיד * 1 50mg
לוסק * 1 20mg
קלונקס 2 מ"ג * 2
פרמין בשעת הצורך
אוקסיקוד בשעת הצורך
לקסעדין *2
תה סנה
נורית (פחם) * 2
מדבקות דורוג'סיק 200 מ"ג - כל 3 ימים
יש לאימי כאבי בטן חזקים מאוד בבטן העליונה והיא סובלת מעצירות קשה שנמשכת כבר כמה ימים.
השאלה: איזה טיפול ניתן לתת לה על מנת לעצור את העצירות?
תודה רבה,
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות
ד''ר יוסף ברנר10/06/2008העצירות היא כתוצאה מנטילת תרופות נרקוטיות. הרופא המטפל צריך לעזור לכם להתגבר על העצירות עם תרופות כמו אבילק או עם תרופות טבעיות נגד עצירות שתוכל להשיג בכל בית מרקחת כמו יובסלקס.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)