מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סרטן כליהשגיא23/07/2008
שלום, לאחר כאבים בצד ימין התגלה לי סרטן כליה בקוטר של 10.6 ס"מ. מכל מה שקראתי כרגע באינטרנט עולים דברים לא מעודדים כלל: שגידול מעל 4 ס"מ הוא ברוב המקרים כבר גרורתי. שסרטן כליה גרורתי אינו ניתן לריפוי. ושמדובר בסרטן קטלני במיוחד. רציתי לדעת האם יש מאמר רציני על סרטן הכליה ממנו אוכל להבין יותר ע"מ לא להזין את עצמי בכל מיני פיסות מידע מחרידות? או סתם מילות עידוד (אם ישנן) ממי שמבין...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר יוסף ברנר
ד''ר יוסף ברנר24/07/2008לגודל הגידול בכליה יש חשיבות מסוימת אבל לא קריטית
מה שחשוב זה חדירה לכלי דם, חדירה של הקפסולה של הכליה והתפשטות לבלוטות מעבר לכליה. כל אלה ניתן יהיה לעמוד עליהם לאחר הניתוח.
באם אין חדירה של הקפסולה, סיכויי הריפוי המלא הם גבוהים מאד
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג הדמיה עדיף לחשד לסרטן הערמוניתהדר22/07/2008
אבי בן 75 בעקבות תלונה על כאבים באזור הערמונית אבי בצע ביופסיה ונמצא כי מתוך 12 דגימות נמצאו 5 דגימות נגועות ברמה של 30-40% באונה השמאלית בלבד עם ציון גליסון 7 רמת PSA 3.4 בהנחה שאין בעיה כספית, איזה בדיקת הדמיה עדיף כרגע לעשות לברור מצב המחלה CT CT-PET מיפוי עצמות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לסרטן הערמונית
ד''ר יוסף ברנר23/07/2008המשך הברור צריך להיעשות על ידי מיפוי עצמות ו CT בטן ואגן. לפי הנתונים שהובאו כאן ובאם שתי הבדיקות הנ"ל תקינות, הטיפול הממומלץ, לפי עניות דעתי, הוא בברכיתרפיה על ידי זרעים (seeds) רדיואקטיבים. זהו טיפול קצר הלוקח כחצי יום ללא תופעות לוואי ועם נזקים לטווח ארוך פחותים מאלה של ניתוח או קרינה חיצונית.
בארץ טיפולים אלה נעשים ברמבם ובאיכילוב או באופן פרטי באסותא.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור משפחתי?אליעזר22/07/2008
ד.נ. אני בן 70+, רזה, פעיל, בריא (פרט ל-יל"ד, המאוזן בתרופה, ערמונית מורחבת - מקבל תרופה, וכן סטטין - כל התרופות במינון נמוך) ונהנה מתזונה מאוזנת ומגוונת. אימי נפטרה מסרטן קיבה בגיל 44 (לפני כמעט 60 שנה). אבי נפטר בגיל 91 מסרטן ושט. האם זה נחשב "סיפור משפחתי"? אליעזר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפור משפחתי
ד''ר יוסף ברנר22/07/2008לא, זה אינו סיפור משפחתי
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפור משפחתי-גורם סיכון?
ליאורה28/07/2008ד"ר ברנר הנכבד, האם יש לראות בסיפור שתיארתי כגורם סיכון גם אם איננו מוגדר "סיפור משפחתי"? אני שואל זאת משום שד"ר קרין מפורום מחלות המעי הגס, בתשובתו לשאלה ב-22.7, טוען שזהו גורם סיכון. זה מבלבל אותי, ואודה מאוד על הבהרתך. אלעד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכויי התמותה מסרטן
ד''ר יוסף ברנר28/07/2008סרטן הוא גורם התמותה מספר 1 כיום וכרבע ממקרי המוות מקורם במחלה זו. לכן הסיכויים שמספר בני משפחה יחלו בסרטן הוא גבוה והסיפור המשפחתי שתארת אינו מציב אותך בדרגת סיכון גבוהה יותר מכל אדם ממוצע באוכלוסיה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול ממקור לא ידועשרון20/07/2008
שלום רב, לאימי בת ה-62 גידול ממקור לא ידוע - אבחנה מבדלת בין אדנו-קרצינומה מדרכי המרה תוך כבדיים לבין מקור שחלתי לבין כולנגיוקרצינומה. טופלה בשני טיפולים כימותרפיים ישירות לתוך הכבד, שהצילחו לעצור מעט את התפשטות הגידול בכבד, ולאחר מכן טופלה 5 פעמים טיפול סיסטמי בטקסול. כעת היא חלשה מאוד, לא ניידת כלל, בקושי פוקחת עיניים ובקושי מדברת. ממתינים להתאוששות. האונקולוג שלה רוצה לעבור לטיפול בטופוטקאן. אנו מאוד חוששים להמשיך עם כימותרפיה. שאלתי היא - מה האופציות לטיפולים נסיוניים/חדישים ואילו תרופות חדישות יכולות לעזור. אני מכיר: NEXAVAR, TRERACEVA,AVASTIN אודה לתשובה מסייעת. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול ממקור בלתי ידוע
ד''ר יוסף ברנר21/07/2008אף אחת מהתרופות שהזכרת אינה רשומה ומיועדת לגידולים ממקור בלתי ידוע.
לפי התאור אמך היא מעבר לכל טיפול ונראה לי שטיפול תומך בלבד זו האופציה העדיפה כרגע.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופהטלי20/07/2008
איך אפשר לדעת אצל חולת סרטן כליה שמטופלת ב Nexavar שיש שיפור במצה? האם יש בדיקה כלשהיא ? אם כן מה צריכים להיות התוצאות ? כדי לדעת האם שווה להחליף תרופה. בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעקב
ד''ר יוסף ברנר21/07/2008המעקב נעשה לפי מיקום המחלה לגביה ניתן הטיפול. בגידולי כליה אין סמני גידול העשויים לעזור במעקב ולכן המעקב נעשה בעיקר על ידי בדיקות הדמיה כמו אולטרהסאונד, CT או PET
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקרנותנירית19/07/2008
שלום רב, איזה חומרים רדיואקטיביים נמצאים היום בשימוש בטיפולי הקרנות (ברכיתרפיה וטלתרפיה) ? האם קובלט ורדיום עדיין בשימוש ? (אם לא מה מחליף אותם)? (כל מקור מידע שאני קוראת אומר משהו אחר...) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקורות קרינה
פרופ` אברהם קוטן19/07/2008קרינה חיצונית:
מאיץ קווי - ללא חומרים ר"א
מכשיר קובלט - 60
מכשירים חדשניים - קרינת פרוטונים (גם כאן לא מדובר בחומר ר"א)
קרינה פנימית (ברכיתרפיה):
אירידיום 192 - בקצב מנה נמוך או גבוה
יוד 125 - לטיפול בסרטן ערמונית
פלדיום - לטיפול בסרטן ערמונית
פוספור ר"א (הקרנת קרום צפק, קרום הפלוירה)
צזיום 137
יוד 131 - בקפסולות, לטיפול בסרטן בלוטת התריס
הרדיום יצא מהשימוש בגלל בעיות בטיחות קרינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
נירית20/07/2008תודה רבה ! ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן הלבלבשלומי ישראלי17/07/2008
ד"ר שלום. אימי בת 60 חולה מזה שנה וחצי בסרטן הלבלב.היא עברה ניתוח להוצאת הגרורות מהכבד וסביבתו,כתוצאה מכך מחובר לגופה צינור עם שקית להפרשת מיצי הקיבה. היא סובלת מכאבים חזקים בכל הגוף ובפרט בגב ונוטלת מורפיום לשיכוך הכאבים. קראתי כתבה בעיתון על אישה שחלתה בסרטן הכליה שהתפשט גם ללבלב ולכבד ולשאר חלקי הגוף.אותה אישה נטלה תרופה(כדורים) בשם sutnet למשך חודש,הפסיקה שבועיים והמשיכה שוב. כיום אותה אישה החלימה כמעט לחלוטין ומסוגלת לתפקד כרגיל. שאלתי היא,האם טיפול מסוג זה יכול להתאים לאימי? אם לא,האם טיפול בכדורים מסוג אחר יכול לעזור,ומהו הטיפול המומלץ במקרה של סרטן מסוג זה? כמו כן אציין שאימי החלה בטיפולים כימוטראפים ולא עמדה בהם וגם ניסתה טיפול טבעי שלא נשא פירות. תודה מראש. שלומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוטנט
ד''ר יוסף ברנר18/07/2008סוטנט מתאים לסרטן הכליה ולא לסרטן הלבלב. אין כרגע תרופות יעילות לסרטן לבלב מעבר למה שאמך קיבלה בבית החולים. במרכזים שונים מתנהלים מחקרים קליניים בתרופות חדשות היכולות להיות יעילות או לא ואתם צריכים לשקול באם אתם רוצים או יכולים להשתתף במחקר כזה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרקלmarkel cell c16/07/2008
שלום רב מה אתם יודעים על המרקל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול מרקל
ד''ר יוסף ברנר18/07/2008גידול מסוג מרקל הוא גידול אגרסיבי של העור היכול באחוזים גבוהים לפתח בהמשך גרורות ומסכן את החולים בו. הטיפול הוא כירורגי, קרינתי וכימותרפי.
למרות שרוב גידולי העור הם גידולים איטיים ואינם מסכנים את החולה, גידולי מרקל הם שונים וצריך להתייחס אליהם בצורה שונה.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזיוטליומהעמית15/07/2008
שלום רב, לאחרונה, בשל נפיחויות בבטן וכאבים, התגלה לאבי סרטן בקרום הבטן (מזיוטליומה). נאמר לנו כי הגידול שלח גרורות לאיזורי הכבד והלבלב וכי אבי נמצא בשלב מתקדם של המחלה. הטיפול היחדי שהציעו לו היה טיפול כימותרפי (תרופה:אלימטה+ציספלט ) וזאת כדי לעזור לו בנושא המים המצטרבים לו בבטן ולא בשביל לרפא את המחלה...ידוע לי כי בשלב זה לא ניתן לרפא אותה. שאלתי היא - היה והגוף יגיב בחיוב לטיפול האם, פרט לכך שהמים יפסיקו להצטבר בבטן, הטיפול עוצר את המשך התפשטות הגרורות? נאמר לנו כי לא נותר לאבי זמן רב (6 חודשים בערך) האם הטיפול יכול להאריך את חייו ובעצם שיחיה עם המחלה כמו שחיים עם בעיה "כרונית"? אודה לתשובתך, עמית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזוטליומה
ד''ר יוסף ברנר15/07/2008אם תהיה תגובה טובה לטיפול, יש סיכוי לחיים ארוכים יותר מהממוצע שהוזכר לכם. גם אם יגיב, משך התגובה יכול להיות קצר, מספר שבועות, או ארוך יותר, מספר חודשים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בכדורי טמודלמירב14/07/2008
אחותי לאחר ניתוח מוח הוצע לה טיפול הקרנתי לפני שבוע הוחלט גם על מתן טיפול משולב עם כדורי טמוטל מחר היא אמורה להתחיל את הטיפול כך שלא הספקנו להערך עם הכדורים נאמר לנו שגם כאשר יהיה אישור מחר אין את הכדורים בקופה וצריך להזמין, משהו שלוקח שבוע בערך. ניסינו לברר האם אפשר לקנות כמה כדורים למשך כמה ימים עד שיגיעו הכדורים אך נענינו בשלילה. בקשתי האם משהו מקבל תרופה זו ויכול לתת לנו תמורת כסף או לתת לנו עד שנקבל ונחזיר. או האם יש אפשרות לקבל כתרומה מאיזה עמותה כל שהיא. כל עזרה תתקבל בברכה אנו מאזור הצפון אפשר ליצור קשר [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טמודל
פרופ` אברהם קוטן14/07/2008שלום למירב
כאחד החוקרים הקליניים שהשתתף במחקר הכלל אירופאי בו הוכחה יעילות הטמודל בתוספת לקרינה בגידולי מוח, ברצוני להרגיע אותך: גם אם הטיפול בטמודל יתחיל באיחור של שבוע - זה לא ישפיע לרעה על התוצאות !!!
ניתן איפוא להתחיל בהקרנות ולהוסיף את הטיפול בטמודל כעבור שבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמלצה
מעיין15/07/2008הי מירב, אכן המלצתו של הד"ר נכונה, ולא הכי דחוף בעולם להתחיל את טיפולי הרדיותרפיה אם אין ברשותך עדיין את הטמודל, ולחילופין להתחיל את הטיפול הקרינתי ושבוע לאחר מכן את הטמודל. לידיעתך, בעבר הטיפולים בגידולי מוח היו ניתוח-> טיפול קרינתי ולאחריו טיפול כימותרפי. השילוב בין שני הטיפולים כטיפול קו ראשון הינו יחסית חדש, עם כי נמצא כיעיל ביותר. אין מה להיות בלחץ. חוץ מזה את יכולה לפנות לתרופה לכל או לטלפארמה כדי להשיג את הטמודל באופן מיידי. החלמה מהירה ורק בריאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן בגב?בת-שבע14/07/2008
האם יכול להיות סרטן בגב התחתון אצל נערים\ילדים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן בגב
ד''ר יוסף ברנר14/07/2008כן
הסימפטומים יכולים להיות כאבים, הפרעות נאורולוגיות, או מציאת גושים.
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ריאה -התאים הלא קטניםטל12/07/2008
בעלי חלה לפני כשנתים בסרטן ריאה מסוג התאים הלא קטנים. עבר ניתוח להסרת אונה וטיפול כימו תומך (עקב התפשטות גרורות מקומיות). לאחר כשנה התגלו גרורות בדיאסטינום: הקרנות +כימו. לאחר כ7 חוד' התגלו גרורות בעצם האגן ובחוליות e3 d3 וכן קישוריות בריאה. כרגע מטופל בהקרנות מקומיות לd3 ארידיה לחיזוק העצם וטיפול טרסיבה לאחר ההקרנות . האם אוכל לקבל תשובה כנה לגבי מצבו? תוחלת החיים? סיבוכים נוספים שעלי לצפות? האם צפוי לכאבים? מה משמעות סרטן בעצמות? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ריאה
ד''ר יוסף ברנר12/07/2008משך החיים הממוצע לסרטן ריאות עם גרורות הוא כשנה
עלולים להיות כאבים בגרורות בעצמות
הגרורות בעצמות אינן מסכנות את החיים
יכולים להיות סיבוכים רבים אחרים אך קשה לצפות זאת מראש
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןיקי11/07/2008
שלום רב אני חולה לב . אי לכך נוטל אספירין 100 מ"ג מידי יום . אני חולה סרטן הערמונית ונמצא באמצע שלב ההקרנות. מאחר ואני סובל מטחורים , כל יציאה מלווה בדם בכמות לא מבוטלת .( וגם בכאב ) על דעת עצמי הפסקתי למספר ימים האספירין , ונוכחתי לראות כי הדם הפסיק ! מתוך הניסיון כנ"ל , האם אפשר להפסיק ליטול האספירין עד סיום ההקרנות? (עוד כשבועיים ) בברכה יקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
ד''ר יוסף ברנר11/07/2008כן
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שוב שלוםאביב10/07/2008
שמי אביב ואני שאלתי הרבה שאלות לגבי אבא שלי לפני כשבוע בערך. (המלצת להתחיל בכיוון של ביופסיה ולא לחכות רק לPET,אני מקווה שאתה זוכר) אז תוצאות הPET הגיעו ואני מעוניין להציג אותם אם אפשר ולשמוע את חוות דעתך. אז ככה,אבי עשה CT לפני שלושה שבועות בערך והראו גידלו של 7על5 על4 באזור האגן,עם חשד ללימפומה. היו בpet זה מה שהוא קיבל: מודגמת קליטת fdg בעוצמה לא ניכרת,בגוש בעל צפיפות מעורבת באגן הקטן מימין,במימדים של 2*5*4. מודגמת קליטה,אף היא בעוצמה לא ניכרת בבלוטת לימפה בקוטר של 1.5 ס"מ בעומק המשפעה הימנית.המראה ההטרוגני של הגוש בבדיקת הCT,בשילוב העוצמה הלא גבוה של FDG,מעלים אבחנה מבדלת הכוללת סרקומה,GIST או low grade lymphoma. מודגמת קליטה של FDG בעיבוי דופן בקולון הרוחבי.הן פוליפים והן קרצינומות של הקולון,עשויים להדגים קליטת FDG ביתר ויש מקום לאבחנה היסטולוגית. לא הודעמו קליטות פתולוגיות בבלוטות לימפה נוספות מעל ומתחת לסרעפת,בשדות הריאה,בכבד,בטחול ובשלד. לסיכום:ממצ הבדיקה מדגימיפם קליטה פתולוגית בעיבוי דופן הקולון הרוחבי,לקורלציה היסטולוגית.קליטה של FDG בעוצמה לא ניכרת בגוש באגן הקטן בבלוטת לימפה במפשעה העמוקה.האבחנה המבדלת היא בין אחד מסוגי הסרקומה ללימפומה מסוג low garde. אני לא אשגע אותך שוב עם הרבה שאלות , אני רק אשאל אם זה שיש קליטה נמוכה של החומר דמוי סוכר זה דבר טוב? עוד אני אשאל אם הסיכויים ללימפומה מדרגת ממאירות גבוהה או בינונית נשלל עקב הבדיקה. והאם באופן כללי יכול להיות שהמחלה היא איטית ברמה שאפשר לחיות איתה שנים רבות(או אפילו מעטות) ללא טיפול כימותרפי. אני מודה לך מאוד על הסבלנות אליי,אני פשוט הייתי בסערת רגשות ימים שלמים ולילות. תודה רבה,אביב. (אני מצטער אם הכל יצא מחובר,זה כנראה הדפדפן שלא תומך)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביופסיה מהאגן
ד''ר יוסף ברנר11/07/2008רק ביופסיה מהגוש תתן תשובה מדויקת לגבי מהות המחלה, סיכויי ההחלמה והטיפול המתאים
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על כימותרפיה ובדיקת טליוםעדי10/07/2008
שלום, בעקבות בדיקת ארגומטריה שיצאה לא תקינה הופנתי לבדיקת טליום. אני חלוה סרטן שמקבל כימותרפיה. רציתי לדעת אם החומר שמזריקים בבדיקת הטליום יכול לעורר בעיה כלשהי עם הטיפול הכימותרפי שאני מקבל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טליום
ד''ר יוסף ברנר10/07/2008אין כל בעיה לבצע בדיקה עם טליום
ד"ר יוסף ברנר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)