מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת מתיישבת - האם מוקדם מדי?תימי10/08/2010
שלום רב,
בתי בת חצי שנה, ולאחרונה היא עוברת ממצב של שכיבה על גבה, בזוית (בעגלה, או על הרגליים שלנו כשהיא עם הפנים אלינו) לישיבה, וממש מחזיקה עצמה בישיבה. בעיקר בעגלה.
היא פעילה מאוד, מתהפכת מהגב לבטן, ומעט מהבטן לגב, אך עדיין לא החלה לזחול.
האם למנוע ממנה לשבת בצורה הזו בשלב זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתימי
דבי גרוס דולב10/08/2010הי תימי
התישבות דרך שרירי הבטן איננה מומלצת בשום גיל מפני שהיא מהווה שיבוש התפתחותי ומשתמשת במאמץ יתר ובמתח שרירים גבוה לצורך ההתישבות. ההתישבות הנכונה היא דרך עמידת 6 והטיית הטוסיק לאור עד לישיבה. כדי למנוע התישבות משובשת כדאי להמנע מהושבת התינוק במשטחים שאינם בעלי 180 מעלות
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת שנה ותשע לא רוצה את אמאענת10/08/2010
שלום, יש לי ילדה מדהימה בת שנה ותשע. היתה צמודה אלי כל השנה הראשונה (כמעט לא הנקתי).
מלפני כ4 חודשים, כל פעם שאבא שלה נמצא בסביבה היא רוצה רק אותו וצועקת לי כשאני מתקרבת אליהם "אמא, די" או "לא".
השיא היה אתמול כשהיא אמרה לי "שבי שם" והצביעה על פינה מרוחקת בחדר.
זה שובר את ליבי. אני מנסה להסביר לה שאנחנו משפחה גם עם אמא. כשאבא שלה מחבק אותי היא כועסת.
כשהיא איתי לבד הכל בסדר היא מחבקת אותי ואומרת "אמא לי".
מה עושים? האם זו תופעה נפוצה?
ברצוני לציין שאבא שלה נמצא בסביבה כל יום (זה לא משהו נדיר). היא הילדה הראשונה שלנו ואנחנו לא ממש יודעים איך להתמודד.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
אורנה עטאר10/08/2010ענת שלום,
פנייתך קשורה לתחום ההתנהגותי. אנא פני לפורום העוסק בכך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכה ותינוקותיוסי09/08/2010
שלום רב
האם מותר להכניס תינוקת בת חמישה חודשים לבריכה רגילה עם רמת כלור רגילה או שיש תקן מיוחד של כלור לתינוקות
אני לא בטוח שהשאלה הכי מתאימה לפורום הזה אבל לא מצאתי פורום יותר מתאים
בברכה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליוסי
דבי גרוס דולב09/08/2010הי יוסי
ככל הידוע לי אין מניעה להכניס תינוק בגיל זה לבריכה רגילה. נסי אולי גם באתר של משרד הבריאות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוסי09/08/2010עזרת לי מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפיצה....אמא09/08/2010
שלום, באיזה גיל ילדים אמורים לדעת לקפוץ (מה הטווח התקין)? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע עניתם לכולם פרט לי?
אמא10/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא
אורנה עטאר10/08/2010שנה וחצי - שנתיים.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא
דבי גרוס דולב10/08/2010הי אמא
קפיצות מתחילות סביב גיל שנתיים אבל הולכות ומשתכללות עם הגיל.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטוניה קלה - זוהתה בלידההילה09/08/2010
שלום,
בתי בת ה-3 שבועות אובחנה עוד בבית היולדות כבעלת היפוטוניה קלה. אני מרגישה זאת בעיקר בידיה ופחות ברגליים. גם הראש היה שמוט בהתחלה אבל אני מרגישה שיפור לעומת השבועות הקודמים. יש לי מספר שאלות כי איני מכירה את הנושא:
1. הרחם שלי היא דו-קרנית. האם יכול להיות שהתנוחה שלה ברחם לא איפשרה לה תנועה מספקת? (יש לי 2 בנות גדולות יותר, שלהן לא היתה בעיה כזו - אבל המנחים שלהם היו בעייתיים)
2. נאמר לי שהיו המון הדבקויות בבטני כתוצאה מניתוחים קיסריים קודמים, ולא ניתן היה להפריד את הרחם מדופן הבטן -( מהלך הניתוח היה בעייתי והרחם נקרעה תוך כדי) - האם יתכן קשר בין היפוטוניה להדבקויות בבטני ?
3. כיצד קובע הנוירולוג אם מדובר בבעיה נוירולוגית או אחרת ? (טרם נבדקה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב09/08/2010הי הילה
לצערי לא אוכל לענות על רוב שאלותייך. אני לא מכירה מספיק טוב מונחים פתולוגיים ותהליכים שמתרחשים ברחם כגון אלה שתיארת. אני כן יכולה להגיד שתנוחה ברחם יכולה להשפיע על טונוס השרירים, במיוחד אם היא הגבילה את תנועות העובר ברחם. גם לגבי ההדבקויות לא אוכל לענות לך.
אני כן יודעת להגיד שבטונוס נמוך כדאי לטפל על מנת לאפשר התפתחות מוטורית טובה ונינוחה.
ני בטוחה שניאורולוג ידע לענות לך טוב יותר כיצד הוא יודע לאבחן אם טונוס נמוך יכול להמצא על רקע ניאורולוגי.
בבברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שבעה חודשים נעמד ונופל אחורהמיכל09/08/2010
שלום
בני בן שבעה חודשים, זוחל שש מהר אבל לא יושב בכלל.
לפני שבועיים התחיל למשוך עצמו לעמידה ומאז לא מפסיק להעמד מתי שרק יכול.
הבעיה היא שלעיתים קרובות הוא מאבד את האחיזה ונופל אחורה על הראש.
זה קורה בערך פעם ביומיים והוא חוטף מכה חזקה, יש לציין שהוא נופל הל הרצפה המכוסה בשטיח...
האם זה סביר שהוא נופל כל כך הרבה?
תודה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב09/08/2010הי מיכל
מכיוון שבנך נעמד בגיל מאוד צעיר ובדרך דילג על שלב ההתישבות, סביר שיפול הרבה. חסרים לו שלבים בהתפתחות שמחזקים את נושא שיווי המשקל, כפיפת הגב ורפלקס הנפילה. לכן כדאי לאבחן את הסיבה לדילוג ולעזור לו להשלים שלבים חשובים אלה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חפיפוןמיכל08/08/2010
שלום רב בני סובל בחפיפה ושונא "חפיפון" איך מגנים עליו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרותם
דבי גרוס דולב09/08/2010הי רותם
לא לכל דבר יש פתרון לצערי. חפפי לו בעדינות ותני לזמן לעשות את שלו, לאט לאט הוא יתרגל לזה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהמיכל08/08/2010
שלום הבנתי שזחילה בגיל 9 חודשים כדאי וכמה שיותר אבל זה מצריך התפנות לשם כך של ההורה ופיקוח צמוד הבת שלי כרגע נחבטה ברצפה, מה עושים ? כמה להשקיע ? האם על הריצפה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרותם
דבי גרוס דולב09/08/2010הי רותם
שאלתך לא הייתה לי ברורה, האם כוונתך היא לכך שביתך אינה זוחלת ואין לך זמן להשקיע בכך? או לכך שזחילה על רצפה מצריכה פיקוח של הורה ? אנא הבהירי את שאלתך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 וחצי חודשיםשרון08/08/2010
שלום,
בתי בשבועיים האחרונים מדי פעם (בעיקר בשכיבה על הגב, אם כי לא רק) מותחת לפתע חזק מאוד את הרגליים,הידיים והגב (הגב ממש מתקשת והרגליים נעשות כ"כ נוקשות שאי אפשר לקפל אותן). יחד עם המתיחה הזו לפעמים היא גם עושה לרגע מן קול נהמה נמוך וחזק בפה סגור, שנשמע כאילו קול של כעס.
האם מדובר בתופעה מוכרת? ממה היא נגרמת ומה ניתן לעשות?
לפני שבועיים הבחנו במן בליטת עור בטוסיק ממש בפתח של היציאה.הרופאה אמרה שזה לא משהו מדאיג. לא נראה שזה כואב לה, אבל מאז שהבחנו בכך גם יש לה יותר בעיה עם היציאות. מתאמצת ומנסה לעשות ולא יוצא כלום או ממש מעט (כשיוצא זו לא יציאה קשה). נותנים לה מיץ שזיפים אבל זה לא ממש עוזר. עושה פעם ב 3 ימים עם המיץ כשלפני זה היתה עושה פעם ביום (היא אוכלת סימילאק סויה ומקבלת זנטאק) מה אפשר לתת כדי לעזור?
יכול להיות שהדברים קשורים אחד לשני?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרון
דבי גרוס דולב09/08/2010הי שרון
אני לא ממש מכירה את התופעה אבל זה גם לא נשמע לי כמו משהו בעייתי, אולי התמתחות של הגוף, הבעה של רגש דרך הגוף או אחד מהדברים חסרי הסיבה שקורים עם תינוקות. כל עוד היא לא נמצאת רוב הזמן במתח פיזי, זה בסדר.
לגבי התופעה השנייה, זה אינו מתחום עיסוקי הפורום אלא בתחום הרפואי, לא נראה לי שיש קשר בין שתי התופעות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהעמית08/08/2010
שלום\
בני בן 8 וחצי חודשים לא מראה אפילו נצני זחילה. יש לציין שהוא מרבה לשחק על הבטן ולהתגלגל . אני מניחה מולו משחקים וחוץ מלהושיט יד ולהמתח לא מתאמץ להגיע למשחק . כמו כן תמיד שהוא שוכב על הגב הוא מנסה להתרומם ע"י כך שהוא מיישר את ידיו ומטה את ראשו לכיוון הרגליים(נראה כאילו שהוא עושה כפיפות בטן) הוא גם משמיע קולות של מאמץ תוך כדי . מעבר לזה מתפתח יפה - מגיב לשם שלו מוחא כפיים ...
אני ממש מודאגת - האם עליי לפנות לרופא לצורך בדיקה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעמית
דבי גרוס דולב09/08/2010הי עמית
בגיל 8 חצי חודשים נצפה לראות זחילה או סימנים לזחילה. לעיתים מדבור בהתפתחות מעט
איטית ולפעמים מדובר בקושי קטן. אני כן מאמינה שכדאי לבדוק אם יש קושי שגורם לעיכוב מכיוון שאותו הקושי יכול לבוא לידי ביטוי במקומות אחרים בהתפתחות וגם כדי לאפשר לתינוק חופש תנועה. מתוקף היותי מדריכה להתפתחות תינוקות, אני כמובן ממליצה על אבחון לפי שיטה זו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחדשיים - הליכה עם כיסאנועה08/08/2010
בני בן שנה וחדשיים הולך מאז שהיה בן שנה הליכה עצמאית ללא עזרה, אבל עדיין אוהב לגרור בימבה וכסאות ברחבי הבית. הבנתי שהליכה עם חפצים יכולה לפגוע בהתפתחות, האם הדבר נכון ם לגבי תינוק שהולך יפה ויציב לבדו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב09/08/2010הי נועה
היעזרות בחפצים לצורך הליכה אינה מומלצת לתינוקות שמתקשים בהליכה עצמאית מכיוון שהדבר מעכב פיתוח שיווי משקל עצמאי. מכיון שבנך כבר הולך לבד טוב ויציב, הרי שאין עם זה בעיה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות...אני06/08/2010
שלום
בתי המדהימה בת 3.5 חודשים, עולה יפה במשקל, יונקת+מטרנה פעם ביום, ילדה חייכנית ומקסימה.
בגיל חודש וחצי התחילה להתהפך מהבטן לגב, יחד עם מדריכת התפתחות(גם צעד ראשון) תירגלנו איתה הישארות על הבטן והיא הפסיקה להתהפך.
השבוע התחילה להתהפך מהגב לבטן, היא עושה את זה כל פעם שאני משכיבה אותה על הגב.
כשהיא נמצאת על הבטן, בהתחלה היא בסדר ואז מתחילה להתלונן, אבל לא מתהפכת עצמאית לגב חזרה.
1. האם תקין שהיא מתהפכת עכשיו לבטן?
2. האם היא "שכחה" איך חוזרים?
3. היא מתעוררת באמצע הלילה בגלל שהיא התהפכה לבטן... מה עושים??
שאלה נוספת- היא מתהפכת רק לצד אחד...
ניסיתי לגרות לה את הצד השני אבל- כלום...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאני
דבי גרוס דולב07/08/2010הי אני
1. בטח שתקין.
2. לא שחכה אבל לפעמים יש נסיגות או עצירות בהתפתחות וזה נורמלי. כשיש התהפכויות מהבטן לגב בגיל צעיר זה קורה פעמים רבות כתנועה לא מתוכננת ולכן זה מפסיק וחוזר מאוחר יותר.
3. לצערי אין הרבה מה לעשות, כשתלמד את ההתהפכות ההפוכה זה יתאזן.
4. בהתחלה של שלב חדש הפעולה לא מושלמת, תני לה עוד קצת זמן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דבי!!!:)
אני07/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 3 חודשיםהילי06/08/2010
בגיל חודשיים וחצי בני התחיל להושיט ידיים לצעצוע כשהוא שוכב על הגב והצעצוע מעליו.
כעת עברו שבועיים ושמתי לב שביומיים האחרונים הוא לא מושיט יד למרות שרואים שהוא מאוד מתלהב ומשתולל עם הרגליים כששמים לו צעצועים מעליו וגם מניע את אצבעות הידיים במהירות. עושה רושם שהוא מאוד רוצה ופשוט לא מצליח להרים את הידיים מהמזרון (הן נמצאות על המזרון צמוד לאוזניים).
מה יכולה להיות הסיבה שהוא הפסיק להושיט את הידיים?
אני קצת מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילי
דבי גרוס דולב07/08/2010הי הילי
מכיוון שבנך כבר ביצע הושטת ידיים למשך זמן מה הרי שאין צורך לדאוג. המשיכי לגרות אותו לכך גם בעזרת צעצעוע בידך ללא האוניברסיטה, עיסוי בכפות הידיים, פתיחה וסגירה של הזרועות והפעולה בוודאי תחזור בהמשך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלתי
הילי08/08/2010ראשית, תודה על תשובתך.
בנוסף, שמתי לב מאז שהוא לא מושיט ידיים שכשהוא שוכב על הגב, הידיים מקופלות צמודות למזרון וקרובות לאוזניים, וכשאני מנסה לעשות לו התעמלות, הוא ממש מקשה את הידיים ,וזאת גם כשאני מנסה להושיט לו ידיים לצעצוע, הידיים ממש נוקשות. כשהוא רואה צעצוע מעליו, רואים שהוא מתלהב ממנו ומשתולל עם הרגליים, מסובב את כפות הידיים ומקשית את הגב. נראה כאילו הוא פשוט לא מצליח להושיט את הידיים.
האם יכול להיות שהתפתח לו טונוס שרירים גבוה בידיים?
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושטת ידיים לצעצועים - בת 4 חודשיםרונה05/08/2010
שלום רב,
בתי בת 4 חודשים ושבוע. תינוקת חברותית מאוד, מחייכת ו"מדברת" המון, מתהפכת דוקא מהגב אל הבטן ולעיתים רחוקות יותר גם להיפך. מגיל חודשיים מוצצת אצבע ועד לפני זמן לא רב שיחקה המון המון עם הלשון.
שמתי לב שכשאני שמה לפניה צעצועים, היא לא מושיטה יד לגעת בהם. גם כשהיא שוכבת על הגב ומעליה מסתובב מובייל, הידיים נשארות שמוטות לצד הגוף. היו מספר פעמים שראיתי שצעצוע כן עניין אותה, אך הן ספורות ובד"כ במצב מאוד ספציפי - כשאנחנו בנסיעה.
היא דוקא מאוד אוהבת להתמתח כשהיא מתעוררת, והידיים שלה מאוד חזקות - היא מחזיקה אותן מתוחות לפרקי זמן ארוכים כשהיא על הבטן. כשהיא מתעייפת היא מקפלת אותן לצדדים ואז רק הבטן תומכת אותנ על הרצפה.
איך אוכל לעודד אותה להושיט יד לצעצועים? הבנתי שזה שלב התפתחותי שהיא כבר אמורה לחוות. מה משמעותו?
שוב תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרונה
דבי גרוס דולב06/08/2010הי רונה
אי הושטת ידיים בגיל זה יכולה לנבוע פעמים רבות ממתח יתר או ידיים חזקות מידי. התיאור שלך של ידיים מתוחות בעת שכיבה על הבטן יכול לאשר אולי השערה זו. תינוק בגיל זה אמור לשכב תוך השענות על המרפקים ולא בידיים מתוחות. אם זו אכן הסיבה לאי הושטת הידיים יש לתת לתינוקת הרבה מגע עמוק באזורים המתוחים, לתרגל פתיחה וסגירת זרועות, לעודד השענות על המרפקים ולדאוג להרפייה כללית של אזורים אלה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינהמיכל05/08/2010
שלום קראתי שהורמון הגדילה אצל תינוקות מופרש בשינה שבין 19:30 ל 24:00 ושלכן יש להשכיבם ב 19:30 לישון האם זה נכון ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב06/08/2010הי מיכל
מעולם לא שמעתי על זה ובכל מקרה אני מכירה המון המון ילדים שלא הלכו לישון בדיוק ב7 וחצי וגדלו יפה מאוד..
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)