מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 4 חודשיםאודליה07/09/2010
בני בן 4 חודשים וחזרתי לעבודה בחצי משרה בבוקר. הוא נמצא עם אביו בזמן הזה.
אצל אבא שלו הוא לא ישן אלא אם כן הוא במנשא בתנוחת ערסול ואם הוא מנסה להוציא אותו אל המיטה הוא מתעורר.
אחרי שאני מגיעה הביתה ומניקה אותו התינוק נרדם על הציצי (כמו שהוא נרדם בלילה) לשעתיים אבל אז יש לו בעיות בשינה בלילה כיון שכבר מדובר בשעות אחר הצהרים המאוחרות.
מה לעשות? האם יש שיטה אחרת להרדים את התינוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאודליה
דבי גרוס דולב09/09/2010הי אודליה
ניתן להרדים את התינוק בעזרת נשיאה בתנוחת ערסול תוך קפיצה על כדור פזיו או רק על הידיים ללא מנשא על מנת להקל את תהליך החזרה למיטה. מכיוון שבנך עדיין צעיר מאוד יתכן ומדובר בהרגל שניתן לשנות על ידי חזרה על אותה רוטינה של הרדמה, הנחה במיטה, הוצאה מהמיטה כשיש בכי ונסיון חוזר להחזיר למיטה.בנך יתחיל להבין לאט לאט שכשאבא בסביבה לא נרדמים עם ציצי אבל כן חשוב לישון. חשוב שבעלך יתעקש על שינה במיטת התינוק והזמן בוודאי יעשה את שלו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערנות של תינוק בן 4 חודשיםהלנה07/09/2010
כמה שעות ביום תינוק בן 4 חודשים צריך להיות ער? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להלנה
דבי גרוס דולב09/09/2010הי הלנה
אין לשאלתך תשובה אחת. שעות שינה ועירות תלויות בטמפרמנט של התינוק, בגנטיקה ובמרכיבים נוספים כך שהדבר משתנה מתינוק לתינוק.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ??מיכל06/09/2010
שלום - לגבי 9 ח' - האם יש לענות לכל בכי או שיש בכי שהוא נדנוד ? האם יש להזדעק לכל בכי ? איך יודעים ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב09/09/2010הי יעל
אני מאמינה שיש לתת תשומת לב לכל בכי של תינוק. לא בהכרח להזדעק אבל בהחלט לגשת, להרים כשצריך ולעזור לתינוק להתגבר על הקושי שלו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות מהבטן לגבאני06/09/2010
שלום!
בתי המקסימה בת 4 וחצי חודשים ניזונה מהנקה ותמ"ל אוהבת טעימות והכל סבבה:)
היא מהתפכת מהגב לבטן כבר בערך חודש כשהיא עושה את זה רק לצד שמאל, לא לצד השני...
וכן מהבטן לגב היא לא מצליחה להתהפך...
כשהיתה בת חודשיים היתה מתהפכת מהבטן לגב ואז חשבנו שאולי זה בגלל מתח מוגבר בצוואר ועשינו תרגילים והיא באמת הפסיקה להתהפך.
הקטע הוא שאני לא יודעת עכשיו איך כדאי לעזור לה להתהפך מהבטן לגב וגם לצד השני מהגב לבטן.
אם אפשר רעיונות לתרגילים...
תודה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאני
דבי גרוס דולב09/09/2010הי אני
אין צורך לתרגל התהפכות מהבטן לגב מכיוון שביתך נמצאת בגיל בו תהליך זה רק מתחיל ולא מדובר בעיכוב.
כדי לעודד התהפכות סימטרית מהגב לבטן נסי את התרגילים הבאים:
1. להביא את ברך התינוקת לרצפה הנגדית קרוב לרצפה ולאחוז שם עד שתשלים את ההיפוך.
2.לחבור שתי ידיים ושתי רגליים בקרסוליים ובאמות לכדי התכדררות ולגלגל מצד לצד ,לסיים בצד המתקשה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דבי... אני מוסיפה עוד שאלה...
אני13/09/2010עכשיו המתוקונת גם עולה על הברכיים בשכיבה על הבטן ומתנדנדת עד שצוברת מספיק תנופה ומזנקת קדימה...
לזחול אחורה על הגחון היא כבר מזמן עושה...
אני מזכירה שהיא בת 4.5 חודשים כולו...
האם תקין???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאני
דבי גרוס דולב13/09/2010הי אני
אין שום דבר בעייתי בתינוק שמקדים לעלות על 6. חשוב רק לראות שהתהפכות מבטן לגב תתחיל לפני שתתבסס זחילה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אני14/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכשיר נגד גזים לתינוקת בת חודשיפעת05/09/2010
שלום רב,
הננו הורים לתינוקת בת חודש ימים.
התינוקת סובלת רבות מגזים אני מניקה במהלך היום ופעם ביום אני נותנת לה מטרנה .
הבת שלנו צורחת צרחות אימה מידי ערב החל משמונה בערב וכלה בשלוש לפנות בוקר אנו כהורים מבינים שהתינוקת סובלת מגזים אבל היא פשוט לא נרגעת זה מאוד מלחיץ
המליצו לנו על תכשיר הנקרא מפיג n אשר יש בו 15% אלכוהול לדברי היצרן מדובר בתכשיר עם צמחים ולכן מחוייב להיות בו אחוז אלכוהול ובגלל היחס בין כמות הטיפות שניתנות למוצר אין השפעת אלכוהול על התינוק.
השאלה הינה האם את מכירה את התכשיר האם הוא מומלץ? האם קיימים תכשירים אחרים המומלצים? מה אפשר לעשות בכדי לעזור לפעוט החסר אונים?
אודה על תשובה מהירה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תשובה
יפעת06/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליפעת
דבי גרוס דולב09/09/2010הי יפעת
אני לא יכולה להמליץ על תכשירים מסוימים ואני לא מכירה את התכשיר שהזכרת.
אני ממליצה על הרבה עיסויים בבטן, קיפול ברכיים לכיוון הבטן הלוך ושוב והרבה נשיאה בתנוחת ערסול כמניעה לגזים. תקופה קשה זו חולפת עד גיל 3 חודשים. צר לי שלא יכולתי לעזור יותר.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן תשעה חודשיםדניאלה05/09/2010
שלום רב,
אני קצת מודאגת מההתפתחות של בני.
הוא בן תשעה חודשים ושבוע.
הוא עושה בייביי לעיתים,מבין לא רק בטון תקיף ולרוב מגיב לכך בבכי. הוא לא מוחא כפיים, בשיר "ידיים למעלה על הראש|" עושה טובה ששם את הידיים על הראש, אני מנסה ללמוד אותו להשחיל טבעות על מוט, הוא מחכה שאשחיל ומפרק את הכל וצוחק!
אני מנסה להקריא לו ספרים. כשהוא ליד הספר הוא חוטף אותו ומכניס לפה, כשאני מקריאה לו כשהוא שוכב במיטה הוא די מקשיב וכשאני עושה קולות הקראה מיוחדים הוא מתגלגל מצחוק.
הוא עומד לבד בכל מקום כאשר מחזיק ביד אחת או בשתיים ולעיתים נעמד לכמה שניות בלי להחזיק בכלום.הולך כאשר נאחז בדברים,יושב לבד, מתהפך,זוחל על שש ועל ארבע.
התחיל עכשיו לדבר בהברות ולפעמים ממש נשמע כאילו הוא אומר אבא ואמא ואם אם כשרוצה אוכל.
אבל הוא לא תמיד מגיב כשאומרים לו לתת יד, הוא מגיב לשמו ומסובב את ראשו לרוב,לא מוחא כפיים,לא עושה לא עם הראש.
האם זה בסדר?
אני קצת דואגת. יש לי אח קטן אוטיסט ואני חרדה מכל דבר הכי קטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבי תודה כבר ענית לי בפורום השני
דניאלה05/09/2010שנה טובה!!
מיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירוד עינייםסטפני05/09/2010
שלום,
ביתי בת השמונה חודשים מגרדת את העיניים כשהיא עייפה, זה אחד מהסימנים שלה.
בזמן האחרון, כשהיא הולכת לישון בלילה היא מגרדת את העיניים כל-כך חזק עד שזה מפריע לה לאכול לפני השינה ולעיתים אפילו להרדם.
רציתי לדעת אם זה משהו נורמאלי או שייתכן וצריך ללכת לבדוק.
תודה מראש ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסטפני
דבי גרוס דולב05/09/2010הי סטפני
גירוד העניים בזמן עייפות הינו תופעה מוכרת אצל תינוקות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבים והתקפי זעם לילדה בת 3 וחצינגה אוחנה04/09/2010
הבת שלי היא בת שלוש וחמישה חודשים היא מכל דבר מתעצבנת וכל דבר היא רוצה לעשות לבד כשמלבישים אותה במיוחד מכנסיים היא אומרת שהם לא נוחים ומפריעים לה ככה אפשר כל הבוקר עד שאנחנו מוצאים מה ללבוש קשה לדבר איתה היא בקושי מקשיבה והיא ממש אומרת לנו אני לא רוצה להקשיב לכם בלילה היא מתעוררת ובאה למיטה שלנו והיא עושה לנו בלגן ואומרת לנו שאנחנו מפריעים לה ולוקחים לה את המקום וכל זה בבכי בלתי נשלט ובהמון עצבים ואנחנו מנסים להרגיע אותה כמעט בכול באמצעים שאנחנו מכירים ולפעמים היא מתעצבנת ממש מכלום אבל ממש לדוגמא היא מכסה את עצמה בשמיכה והרגליים שלה לא כוסו אז היא ממש מתעצבנת ובכי שלו נפסק וצרחות אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנגה
אורנה עטאר04/09/2010נגה שלום,
בפורום זה אנו עוסקות בהתפתחות סנסו-מוטורית לתינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים.
מאחר וגם מדובר בסוגייה התנהגותית אנא פני לפורום בו עונה פסיכולוג התנהגותי.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות אצל בת שנתיים וחציעינת04/09/2010
שלום
אני אמא לבת שנתיים וחצי.
שכמעט כל הזמן עייפה
בד"כ היא ישנה בממוצע בלילה בין 8 וחצי שעות ל 9 וחצי שעות.
לא משנה מתי תלך לישון תתעורר בן 4 לחמש בבוקר (בין 7 ל-22:00)
לכן בד"כ משכיבה אותה לישון בין 7 ל-7 וחצי כדי שלפחות תצבור שעות שינה
בבירור אני יכולה לראות שכשהיא ישנה 10 שעות בלילה היא לא מתעוררת עייפה, לעומת כשהיא ישנה פחות שעות שזה מה שקורה לרוב הגדול.
ניסינו הכל כשהיא קמה מוקדם כדי תחזור לישון ושום דבר לא עזר ,יש לה מן שעון ביולוגי כנראה.
כשישנה מעט יחסית היא מתעוררת עייפה, עצבנית ברמות על, משהו באמת לא נורמלי,כאילו היא ילדה אחרת.כך גם לגבי צהריים בסופש כשישנה בבית ולא בגן. קודם כל היא הרבה פעמים מתנגדת לישון ,בסוף היא ישנה אבל שתינו יוצאות מותשות מ"המלחמה". בשבתות לפעמים כמו היום- היא ישנהמעט בלילה וקמה גבמורה מעייפות אחרי שעה וחצי ,לא רציתי להמשיך את יום שבת בעצבים שלה ושלי ולכן אמרתי שתלך למיטה ודווקא הסכימה .אבל אחרי 5 דק במיטה רצתה לקום ולא הסכימה לישון, הסכימה לישון איתי במיטה,ולא ממש נרדמה, רק שיחקה,ודברה במיטהץץ אחרי צעקות שלי ואיום שאחזירה למיטה שלה נרדמה תוך דקה וישנה שעתיים.(ידוע לי שהקטע עם המיטה לא טוב,וזאת כבר הפעם השנייה שאני עושה זאת אבל אני מותשת ואין לי כוחות להתמודד עם העייפות שלה אחר כך)....
גם באמצע שבוע כשישנה צהריים בגן (שעה וחצי בערך)היא יחסית נהיית עייפה מהר מהר (אולי בגלל שלא ישנה מספיק בלילה וזה לא מספיק לה..)
ליתר בטחון אבדוק מחר עם רופא הילדים אם שווה לעשות בדיקת דם לבדוק ברזל,אבל אני לא מאמינה שזאת הבעיה.
אשמח לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעינת
אורנה עטאר04/09/2010עינת שלום,
אנו עוסקות כאן בפורום בהתפתחות סנסו-מוטורית לתינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים.
אני יודעת שיש פורום שינה כאן באתר והייתי מפנה את השאלה לשם אולי תוכלי לקבל עצה.
טוב שאת הולכת לעשות לה בדיקות דם.
בברכת שנה ושינה טובה.
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחון - רגל מועדפת?הילה04/09/2010
שלום
ביתי בת 8 חודשים , זוחלת זה כ 3 שבועות בזחילת גחון, אך בעיקר משתמשת בידיה וברגל שמאל. ברגל ימין משתמשת הרבה פחות . לאחרונה היא זוחלת כך די מהר, אך רגל ימין הרבה פעמים פשוט מקופלת לכיוון הישבן ולא משתתפת בדחיפה.
התחלתי לעשות לה קצת תרגילים שבהם אני "נותנת קונטרה" לרגל ימין ואני רואה קצת השתתפות של הרגל אך לא מספיק. רציתי לשאול האם זו סיבה לדאגה, אני פשוט חוששת מאי איזון בין שתי הרגליים לקראת הזחילה על 6, וכן אם יש תרגילים יותר אפקטיביים ומומלצים
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
אורנה עטאר04/09/2010הילה שלום,
בתך זוחלת גחון בצורה א-סימטרית. מה שאת עושה עם הרגל זה מצויין. הייתי עושה זאת גם עם הרגל השנייה לשם איזון.
בנוסף הייתי מתרגלת דחיפה עם כפות הרגליים (לשון זכר):
להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
והעברות משקל על כדור (לשון זכר):
להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. יש לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שטף דם אצל תינוקת בת 5 חודשיםאורלי04/09/2010
שלום
התינוקת שלי בת 5 חודשים התחילה להתגלגל מצד לצד ועכשיו כבר מתהפכת על הבטן.
לפעמים היא מרדימה את עצה בצורה כזו
לפעמים היא לא מתהפכת לגמרי על הבטן אלא נתקעת על חצי הדרך ונרדמת בצורה כזו.
כאשר התעוררה החלק באיזור הרקה ו, קצת בלחי והחלק של הראש שעליו שכבה - הכל היה כחול.
הרמתי אותה ולאט לאט הצבע הזה נמוג לגמרי.
זה נראה כמו שטף דם לכל דבר.
כרגע אין לזה זכר אבל אני חוששת
האם אתם מכירים מקרים כאלה?
האם זו בעיה כל שהיא?
האם יכול להיגרם נזק?
אני כל הזמן בודקת אותה.
התינוקת שלי נולדה 3200 שבוע 37.4 לא שוחררה עקב הפסקות נשימה. הייתה מאושפזת בפגייה להשגחה.עברה את כל הבדיקות האפשריות גם נוירולוגיות הכל תקין שוחררה עם מוניטור אפנאה אם הבחנה : כנראה חוסר בשלות
כבר במהלך האישפוז לא היו ארועים אצלה . גם בבית לא היה שום דבר תודה לאל.
מתפתחת בסדר גמור
אודה לתשובתכם
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורלי
אורנה עטאר04/09/2010אורלי שלום,
התופעה אינה מוכרת לי.
הייתי מתייעצת עם רופא הילדים בנושא בכדי להסיר דאגה מלבך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלושה חודשיםגלי01/09/2010
שלום לכן
בתי תהיה בת 3 חודשים בעוד שבוע ורציתי לשאול כמה שאלות
1. היא מאוד חייכנית ותקשורתית מדברת המון כשפונים אליה וממש כאילו מנהלת שיחה, הבעיה היא כאשר לא מתייחסים אליה- מרגע שמסירים את העיניים ממנה ולא מדבים איתה היא בהתחלה עושה קולות כאילו מנסה לקרוא לנו ואם לא מגיבים לה היא ממש מתחילה לקטר ולצרוח אחכ מה שמרגיע אותה זה אם אוחזים לה ב 2 הידיים ומתחילים לדבר אליה שוב. רק בשעות הבוקר אחרי השינה של הלילה אפשר להשאיר אותה לבד עם צעצוע או מובייל. איך אפשר לגרום לה להעסיק את עצמה לבד והאם זו בכלל בעיה
2. היא מתעייפת מאוד מאוד מהר- היא גם לא ישנה הרבה- רק 45 דקות במשך היום אבל גם זמן העירות שלה ממש קצר- חצי שעה - 45 דקות (בלילה היא ישנה 8 שעות רצוף לאחריהם אוכלת וחוזרת לישון עוד 4 שעות)
זה נדמה לי כאילו היא משתעממת מאוד מהר ומחפשת שידברו אליה או ללכת לישון, אם אני מניחה אותה במיטה היא נרדמת ישר ללא צורך להרדים אותה מה שגורם לי להבין שהיא באמת היתה עייפה. האם זה מעיד על בעיה מסוימת?
תודה רבה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
אורנה עטאר04/09/2010גלי שלום,
1. זאת אינה בעיה. נסי במקום להרים אותה לדבר אליה ולשלב מגע (כל מיני סוגי מגע - עמוק, מלטף, טפיחות וכו').
2. שעות העירות והשינה שלה נשמעות תקינות לגילה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שבועיים...נטע01/09/2010
שלום,
הבן שלי נולד במשקל 3580.
הוא ניזון מהנקה בלבד לפי הצורך, בערך פעם בשלוש שעות, כשבלילה הוא מתעורר לארוחה אחרי 5 שעות ואח"כ אחרי 3 שעות בערך.
בשבוע הראשון הוא העלה 400 גרם!! וכך גם בשבוע השני!!!
האם זאת לא עליה גבוהה מדי? מה אפשר לעשות כדי שלא יעלה כל כך הרבה? לפי מיטב הבנתי הוא אמור לעלות עד 200 גרם בשבוע, לא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטע
אורנה עטאר04/09/2010נטע שלום,
אנא פני לפורום העוסק בתזונת תינוקות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז בבת שנתיים וחודשיליטל01/09/2010
שלום
לבתי כנראה יש הפרעות קשב וריכוז. איך ניתן לאבחן בגיל כה מוקדם- שנתיים וחודשיים- ומהן ההשלכות לחיים לגבי זה? האם זה פיגור או משהו כזה? זה מתחלק לרמות?
אודה לכם על תשובה!
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליטל
ירון01/09/2010שלום ליטל
למה את חושבת שלביתך יש הפרעות קשב וריכוז ?
גיל שנתיים וחצי זה קצת מוקדם בדר"כ מתחילים אבחונים בגיל בי"ס ולפעמים בסביבות גן חובה.
בכל מקרה אם ביתך מאוד פעילה וחסרת שקט אני יכול להמליץ לך על טיפול הומאופתי שיכול לעשות לביתך הרבה טוב.
בברכה
דוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר הדוק לדוביחופית31/08/2010
שלום,
ביתי בת שנה ו-10 חודשים. יש לה אח בן 5 חודשים.
בערך מגיל שנה וקצת היא קשורה קשר הדוק ביותר לדובי שלה שישן איתה בלילה ואפילו ישן איתה צהריים בגן. שמתי לב שהיא אפילו עוד יותר נקשרת אליו כשאני מרימה את אחיה או מטפלת בו. בכל מקרה עכשיו בחופש היא עוד יותר רוצה אותו בקרבתה ומחפשת אותו כל הזמן.
האם המצב הזה בסדר? האם זה לא מוגזם? אם צריך לגמול אותה ממנו - איך עושים זאת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
אורנה עטאר04/09/2010אפרת שלום,
אינני מומחית בתחום זה אך נראה לי כי מדובר בחפץ מעבר וזה מקסים בעייני. גם לבני עד לא מזמן היתה בובה איתה ישן והרגיעה אותו במצבים של עצבות, כעס וכו'.
מאחר וזוהי שאלה לפורום בו עונה פסיכולוג התפתחותי - הייתי מפנה זאת לשם.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)