מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה ענו!!!מיכל31/08/2010
שלום
1- האם תינוקת בת 9 ח' שגדלה מאז גיל חודשיים אצל הסבתא (יחד עם האמא) יכולה להיפגם חברתית בהנחה שלא מגיעים כמעט הביתה אורחים ?
2- האם בהנחה שכך מומלץ להכניסה למעון יום ?
3- האם מעון יום, בגיל 9 ח' - מול טיפול בלעדי של האם והסבתא - הוא פחות טוב או יותר טוב ?
4- מהו הגיל המומלץ להכנסה למעון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עניתי לך מעלה
דבי גרוס דולב01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמרי31/08/2010
בני עוד שבוע בן 6 חודשים והתהפך פעמים אחדות מהגב לבטן
רציתי לדעת איזה תרגילים אפשר לעשות איתו עם כדור פיזו? ועם בכלל יש מה לעשות עם הכדור הזה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למרי
אורנה עטאר02/09/2010מרי שלום,
לגבי התהפכות בטן-גב - תוכלי למצו בפורום תרגילים רבים המעודדים זאת.
ניתן לעשות תרגילים רבים על כדור הפיזיו:
1. להניח אותו על הבטן על הכדור, לאחוז באזור הירכיים ולהקפיץ אותו, להניע מצד לצד, קדימה ואחורה.
2. ניתן להציג לו גירוי מקדימה או בצד ולחכות להושטת יד על הבטן, כל פעם יד אחרת.
3. להניח אותו על הגב ולתת לו תנועה.
וככל שיגדל יהיו עוד תרגילים שניתן לבצע על הכדור.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגת !!!אתגר לנקרי31/08/2010
בתי בת שנה ו3 ו ומהתחלה ההתפתחות המוטורית איטית מאוד vht לא הולכת אלא זוחלת על הטוסיק הפנו אותי לפזיוטרפיה ..יש לציין שהיא ילדה מאוד פיקחית ואני מאוד מודאגת ..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתגר אנקרי
דבי גרוס דולב01/09/2010הי אתגר
אכן מדובר בשיבוש ועיכוב התפתחותי ראוי להתיחסות אבל התיחסות למקרה כזה לא יכולה להיעשות דרך האינטרנט. אני ממליצה בחום לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות, לקבל אבחון וללמוד תרגילים לתרגול ביתי. הדבר חשוב מאוד להמשך ההתפתחות של ביתך.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה על קצות האצבעותעירית31/08/2010
שלום רב,
בני בן 9.5 חודשים (אחד מתאומים)
החל לזחול לפני 3 חודשים ולשבת ולעמוד לפני כחודשיים, כבר מסתובב בתוך הלול עם אחיזה בלול עצמו.. דבר אחד מפריע לי - כאשר הוא עומד הוא לרוב עומד על קצות אצבעותיו גם כשאינו מנסה להגיע למשהו.
אם יש פריט על השולחן שהוא מעוניין בו - הוא נעמד על קצות האצבעות ומנסה להגיע אליו - לגיטימי
אולם מטריד אותי שהוא עומד על קצות האצבעות גם כשאינו מנסה להגיע לפריט מסויים רחוק ממנו
על מה זה מעיד ?
טונוס השרירים שלו נמוך והוא טיפה היפוטוני + יש לו טורטיקוליס, הוא עובר פיזיותרפיה שעזרה מאוד ומצב הטורטיקוליס השתפר וכך גם ההיפוטוניה.
אני ממש לחוצה ..
האם זה נורמלי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעירית
דבי גרוס דולב01/09/2010הי עירית
בתחילה יש לתינוק נטייה לעמוד על קצות אצבעותיו אבל לאחר התבססות העמידה הדבר אמור לחלוף .במקרה שלכם זה יכול להיות קשור לטונוס הנמוך, לטורטיקוליס או לגורמים אחרים כגן מתח יתר באחורי הקרסול או קושי במציאת שיווי המשקל. לא ניתן לדעת בוודאות ללא היכרות. כדי להיות שקטים כדאי לבדוק גם את הנושא הזה במסגרת של הפזיותרפיה או בליווי מדריכה להתפתחו ת תינוקות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהאמא31/08/2010
בני בן 6 חודשים הוא התחיל לדחןף את עצמו אחורה ..ומתהפך רק מגב לבטן...
רציתי לברר מה אפשר לעשות כדי לעודד אותו לזחול ולהתהפך מהבטן לגב....
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרתכן
אמא31/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמא
דבי גרוס דולב01/09/2010הי אמא
דחיפת הגוף לאחרו בתחילת הזחילה היא תופעה נורמלית ומוכרת לחלוטין, ישי התינוק דומיננטיות יותר מאשר רגליו ולכן הדבר קורה.
להלן מספר תרגילים לעידוד התהפכות מהבטן לגב:
1. לאחוז את שני המרפקים ברוחב הכתפיים ולעשות העברות משקל קטנות ממרפק למרפק עד להיפוך מלא.
2. להכניס את יד התינוק תחת בית החזה ולהפוך אותו לאט לאט לאותו הכיוון, לשני הצדדים.
3. להביא את התינוק ממצב של שכיבה על הבטן לשכיבה על הצד ולמנוע ממנו חזרה לגב עד שמתהפך לבטן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 5נשירת שיער אצל תי5נוקתורד30/08/2010
בתי בת חודשים-. נולדה עם שיער שגדל ופתאום אני רואה שהיא ממש מקריחה מאחורה ואני מוצאת המון שיער על המיטה ובעגלה-.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ירון01/09/2010כשתינוק שוכב בעגלה או במיטה הוא כל הזמן מזיז את ראשו והחיכוך הזה
בנקודת המגע בין המזרון לראש לרוב יוצר נשירה קלה של שערות - זה נורמלי ורגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה-נא סבלנותכם ומענכם תודהמיכל29/08/2010
שלום
1- האם תינוקת בת 9 ח' שגדלה מאז גיל חודשיים אצל הסבתא (יחד עם האמא) יכולה להיפגם חברתית בהנחה שלא מגיעים כמעט הביתה אורחים ?
2- האם בהנחה שכך מומלץ להכניסה למעון יום ?
3- האם מעון יום, בגיל 9 ח' - מול טיפול בלעדי של האם והסבתא - הוא פחות טוב או יותר טוב ?
4- מהו הגיל המומלץ להכנסה למעון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב01/09/2010הי יעל
הדיעות לגבי זה חלוקות, יש שמאמינים שעל התינוק להשאר עם אמא או אדם קרוב אחר בבית עד גיל מאוחר יותר ויש המאמינים שתינוק בגיל זה צריך כבר מסגרת ולהיות חלק מקבוצה, אין לזה חוקיות.
בכל מקרה וכל החלטה שתחליטי, חשוב שלתינוקת תהיה אינטקציה עם אנשים, ילדים וסביבה משתנה גם היא תשאר בבית.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל שנה וחצי - דיבורמישל29/08/2010
היי,
הבן שלי בן שנה וחצי, והוא עדיין לא מדבר ממש יש לו הברות כמו למשל: בה, זה, (כשהוא רוצה את זה), אמא, אבא, (סבתא הוא אומר תתה).
מתי אמורים ממש להגיד מילים ואיזה מילים? וכיצד עליי לעודד אותו לדבר?
אני מדברת איתו המון ובצורה ברורה, מקריאה לו ספרים וכו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למישל
דבי גרוס דולב29/08/2010הי מישל
פורום זה אינו עוסק בנושאי שפה, נסי להתייעץ בפורום קלינאית תקשורת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נורמלי? אני כבר בחרדות..נועה28/08/2010
הקטן שלי בן חמישה חודשים וקצת...
לפני כמה חודשים, התלבטתי לגבי חיסונים וגם הלכתי ליועצת חיסונים שהמליצה לפצל את החיסונים של המחומשת ולהוריד חיסון לשעלת...
כשהוא היה בן 4 חודשים הוא קיבל פוליו ודלקת קרום המוח.
לפני עשרה ימים, בגיל 5 חודשים בדיוק, הוא קיבל חיסון של DTAP. בסוף החלטתי לחסן אותו לשעלת כי ראיתי שבזמן האחרון יש יותר מקרי שעלת במדינה ובספטמבר הוא נכנס למעון... הפחד מהמחלה הכריע את הכף. אני חייבת לציין ששני החיסונים עברו ללא תופעות לוואי בכלל. אפילו לא חום (בקודם הוא היה קצת נודניק יום וחצי, אבל נראה לי שזה מהכאבים של הזריקה. באחרון, הקדמתי תרופה למכה וטיפלתי בזה מראש ולא היו תופעות לוואי בכלל).
לפני החיסון האחרון הוא התהפך לשני הכיוונים וטייל ברחבי הבית כששמתי אותו על הגב...
בשבוע האחרון הוא מסרב להתהפך בכלל, לא מהגב לבטן ולא מהבטן לגב. אני מניחה אותו על הגב וחוזרת אחרי חצי שעה אפילו והוא באותה תנוחה... רוב הזמן הוא רגוע ושליו..., קודם הוא היה ממלמל הרבה ומקשקש עם עצמו... בלילה הוא קצת פחות רגוע ומתעורר לפעמים בבכי.
אני נכנסתי להיסטריה שהחיסון גרם לו לרגרסיה מסויימת... אני לא יודעת אם זאת תופעה נורמלית או לשייך את זה לחיסון ונהייתי כבר מבוהלת לגמרי מהעניין.
אשמח לשמוע את דעתכן/ם.
חייבת להירגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב28/08/2010הי נועה
מדובר בנושא מאוד רגיש ושנוי במחלוקת. מכיוון שפורום זה עוסק בנושאים התפתחותיים מוטורים ומכיוון שתשובתי בנושא קשורה לדעותי האישיות ולא לנושא הפורום, לא אוכל להגיב.
אני כן יכולה להגיד שלעיתים ישנן רגרסיות בהתפתחות והדבר תקין אבל יש להסתכל על התמונה כולה כדי לדעת .
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. שאלת המשך...
נועה28/08/2010כאשר קיימת רגרסיה בהתפתחות, כמה זמן היא אמורה להימשך? האם ישנם דברים שעליי לשים לב אליהם על מנת לדעת אם קיימת בעיה?
האם לעודד אותו להתקדם או פשוט לתת לו "את הזמן שלו"?, אם כן לעודד... מה הכי מומלץ?
סליחה שאני מפגיזה אותך בשאלות, פשוט נכנסתי לחרדה גדולה מהעניין.
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נועה
דבי גרוס דולב29/08/2010הי נועה
אין חוקיות לגבי זמן רגרסיה בהתפתחות התינוק, זה יכול גם להמשך חודש. אבל כן כדאי להסתכל על המצב הכללי, האם יש אפטיות? האם ישנו שינוי התנהגותי קיצוני? קשה לי להעריך בוודאות את מצב התינוק ללא היכרות. בנתיים נסי לתרגל תרגילים שונים להתהפכויות המופיעים פה בפורום ועכבי אחר התנהלותו ל בנך. בכל מקרה של חוסר שקט, אפשר ורצוי להתייעץ עם רופא הילדים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך... מעריכה מאוד. הילד
נועה29/08/2010מתנהג רגיל לחלוטין. חוץ מההתהפכויות.
אני אתרגל איתו ואמשיך לעקוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעידותשלי רוזנשטיין28/08/2010
שלום רב,
ביתי בת חצי שנה. קרה כבר 4 פעמים שבזמן שאכלה ונרדמה כל גופה רעד ל- 20 שניות בערך.
תוך כדי הרעידות היא המשיכה לאכול ולעצום עיניים.
האם זהו דבר נורמלי שקורה? האם עליי לפנות לרופא בעניין? מה זה יכול להיות?
אשמח על תשובתכם,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרה בדיוק אותו הדבר לבן שלי !!!
עירית31/08/2010כאשר הוא אכל ונרדם תוך כדי אכילה הוא החל לפתע לרעוד בכל גופו..
לא בדקתי את הנושא - אולם כאשר הוא סיים לאכול - זה הפסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשלי
אורנה עטאר02/09/2010שלי שלום
התופעה אינה מוכרת לי. בכדי להסיר דאגה מלבך תוכלי להתיעץ עם רופא הילדים.
בברכה
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוד מסקרן- תנועה מוזרהאורית28/08/2010
בני בן שנה וחצי, שובב ופעיל מאוד.לאחרונה התחיל להנות ממוסיקה ולרקוד לצליליה אבל עוד משהו מוזר שקורה, גם בלי קשר למוסיקה, הוא עושה תנועה מוזרה עם גופו: שולח את הגוף קדימה שהישבן קצן מאחורה ומוציא לשון וככה צועד לו. אני חשבתי שאולי הוא מחכה את הליכת הציפור.... האם זו תופעה מוכרת? מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורית
דבי גרוס דולב28/08/2010הי אורית
לא מדובר בתופעה מוכרת אבל לכל ילד יש את המחוות שלו והתנועות היחודיות לו, הדבר לא דורש תשומת לב מיוחדת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות- בת 3 חודשיםטל27/08/2010
היי, הייתי היום בטיפת חלב ואמרו לי שזה לא בסדר שהילדה עדיין לא צוחקת, אלא רק מחייכת, שהיא עוד לא מושיטה יד באופן קבוע לצעצועים ואינה אוחזת בצעצוע יותר מ-10-20 שניות.
האם בגיל זה היא אמורה כבר לשלוט היטב בכל הדברים הללו? מעבר לכך, היא נולדה בשבוע ה-37 להריון, האם ייתכן ויש לכך השפעה בנושא?
תודה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב28/08/2010הי טל
יש תינוקות שלוקח להם קצת יותר זמן לצחוק בקול ולדעתי הדבר אינו מהווה מקור לדאגה כרגע.
גם האחיזה עדיין יכולה וצריכה להשתפר, המשיכי לשים צעצעועים בידה ולגרות להושטת ידיים.
לשבוע הלידה אין השפעה בשבוע זה. אין מקום לדאגה אלא רק לתרגול.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפת חלב
תום01/09/2010שלום טל,
חייבת להביע דעתי על מה שכתבת ולסלוד מהתנהגותן של אחיות טיפת חלב.
מניסיוני, כאם טרייה לתינוקת צעירה וראשונה (היום בת 14 חודשים), הגעתי לטיפת חלב כשהייתה בת חודשיים. האחות הניחה אותה על הבטן ורצתה לראות האם היא מרימה את הראש והאם מסובבת אותו לשני הכיוונים. כדי לגרות אותה, רשרשה ברעשן מול אוזן אחת ואח"כ מול השנייה, וביתי לא הגיבה למקור הרעש. כמובן שנכנסתי לפאניקה שביתי לא שומעת היטב.
אחרי שיטוט בפורומים רלוונטיים התברר לי שתגובה למקור רעש צריכה להיות בשלב ה-ר-ב-ה יותר מאוחר!
אני מרגישה שאחיות טיפת חלב (לפחות אלה שאני נתקלתי בהן) לא רגישות מספיק ומרשות לעצמן להביע דיעות יחסית חותכות (או לרמוז על התפתחות לא תקינה) ללא ידע בסיסי מספיק ו/או בלי להבין שכל פעולה/אמירה/דיעה שהן מביעות אפילו כבדרך אגב, מייצר לחץ גדול מאוד, בפרט אצל אימהות לא מנוסות.
הרבה בריאות והנאה מהאוצר הפרטי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה, אכן מרגיע (:
טל01/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אוזניםרונית27/08/2010
לאחרונה גיליתי שלבני בן השלושה חודשים יש אוזן אחת קצת יותר גדולה מהשניה האם זה
תקין והאם זה מעיד על משהוא מיוחד שצריך לשים לב אליו? ועוד שאלה הוא יוצר קשר עין אבל לזמן קצר אני מדברת איתו ושרה לו הוא מסתכל עלי אבל תוך זמן קצר מפנה מבטו לכייון אחר מה אפשר לעשות בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרונית
דבי גרוס דולב28/08/2010הי רונית
פורום זה עוסק בנושאים התפתחותיים מוטורים ולכן לא אוכל לענות לך בנושא האוזניים.
יצירת קשר עין הולכת ומתחזקת בגיל זה, המשיכי לדבר אל בנך בקול רם, לשיר לו, לעשות תנועות שפתיים גדולות ומודגשות קרוב אל פניו והדבר בודאי יתבסס בקרוב.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי אסימטרייריב27/08/2010
שלום רב
לפני שלושה שבועות נולדה ביתי השניה והתברר לנו שיש לה מה שנקרא בכי אסימטרי
הבנו כי זה דיי נדיר ולא ממש אפשר למצוא על כך פרטים.
אשמח לדעת עוד פרטים בעניין ולמי כדאי לפנות כדי לברר יותר פרטים ולדעת מה ניתן לעשות בנידון
בברכה יריב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליריב
דבי גרוס דולב28/08/2010הי יריב
לצערי אינני מכירה תופעה זו ולכן לא אוכל לעזור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת ששמירי26/08/2010
שלום,
ביתי בת חמישה וחצי חודשים, זוחלת גחון, ומתהפכת. לאחרונה החלה להיעמד על שש, אך היא קצת "נתקעת" בתנוחה ולא יודעת להתקדם, ולכן לעיתים קרובות היא עוברת להיעמד על 4 (כלומר על כפות הרגליים). האם זחילת שש עדיפה ע"פ זחילת דב על 4? אם כן- איך ניתן לעודד אותה לכך?
שאלה נוספת - היא מעולם לא הכניסה רגליים לפה- האם כדאי לעודד אותה לכך, או שזה לא חשוב?
תודה,
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב28/08/2010הי מירי
ביתך מתקדמת בקצב מאוד מהיר ולכן אין טעם לזרז את תהליך הזחילה על 6. מה שהיא עושה כרגע הוא למצוא את הדרך לזחילת 6 ולהכיר את התנועתיות של גופה. לאחר נסיונות אלה תגיעה בוודאי גם הזחילה.
הכנסת רגליים לפה אינה שלב התפתחותי ולכן איןצורך לתרגל זאת.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)