מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טרם עומדתסבתא23/08/2010
נכדתי בת 13 חודש. יש לציין שמשקלה כ-13 קג וגובהה מעל 80 ס"מ. ילדה ממש גדולה!
ההתפתחות הקוגניטיבית שלה נראית תקינה: מבינה הוראות פשוטות, חוזרת על הברות, אומרת מספר מילים וכל יום לומדת משהו חדש.
בהתפתחות המוטורית יש עיכוב. התחילה לזחול בגיל 11 חודש וכעת נעמדת על הברכיים, אך עדיין לא עושה שום ניסיון לעמוד על הרגליים.
האם מצב זה דורש תשומת לב או טיפול? אם כן מה נדרש לעשות?
או שמא זהו תהליך טבעי של התפתחות מוטורית אטית?
עד מתי זה נחשב טבעי ומתי צריך להתחיל לטפל?
אני גם רוצה לציין שהילדה לא כל כך מסכימה לאכול ארוחות רגילות (מזון מוצק) ומעדיפה תמיד את הבקבוק. מה הדרך הנכונה להכניסה לרטינה של ארוחות מסודרות?
תודה על תשובתכם...
סבתא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסבתא
דבי גרוס דולב25/08/2010הי סבתא
נכדתך מתפתחת בקצב איטי ונמצאת בעיכוב התפתחותי מסוים. אני מאמינה שלעיכובים התפתחותיים יש בד"כ סיבה ואת הסיבה חשוב לזהות על מנת לנוע קשיים עתידיים שקשורים לשיבוש זה.
לא ניתן לדעת את מקור הקושי ללא היכרות לכן אני ממליצה על אבחון בו ילמדו הההורים כיצד לעזור לביתם לצמצמם את הפער ולתמוך בהתפתחות המוטורית של ביתם.
לקשיי האכילה יש בד"כ סיבות התנהגותיות והרגלים שקשורים לבית. יש להכיר את הסביבה ההתפתחותית של התינוקת על מנת לתת המלצות.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשיםאמא23/08/2010
בני בן 10 חודשים, זוחל גחון מזה שלושה חודשים.
הוא עולה על ארבע פעמים רבות במהלך היום, מתנדנד וחוזר לגחון. הוא גם מתיישב בכוחות עצמו מזה כחודשיים אך לא עושה זאת הרבה.
יש לציין שהוא מאוד פעיל, מטפס מעל דברים, מבין הוראות כמו "תן לי" מחקה הברות ויודע להתאים צורות בסיסיות.
הזחילה מאוד מדאיגה אותי מאחר ואני בעצמי דילגתי על שלב הזחילה וזחלתי על הטוסיק.
האם מדובר בבעיה? כיצד ניתן לסייע לו?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה לתשובה
אמא25/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חודשיים ושבוע אינו יוצר קשר עיןאמירה23/08/2010
בני בן חודשיים ושבוע, ילד נח, ישן אוכל שוכב בעריסה ומתבונןן. אינו יוצר קשר עין עימי , כאשר אני מפנה את פני איליו הוא מזיז את מבטו.
בערך 5 דק' ביום אני מצליחה לתפוס את מבטו וקצת מקשקש עימי. הוא גם מקשקש עם הבובות שעל המוביל.
על איזו בעיה התפתחותית מראה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמירה
אורנה עטאר24/08/2010אמירה שלום,
לרוב אין זה מעיד על בעיה התפתחותית. מיקוד ועקיבה קורים סביב הגיל הזה אך יש טווח ולכן אין מה להסיק מסקנות על איזו בעיה.
המשיכי לנסות לתפוס את מבטו, לחייך עליו וכו' ואני מאמינה כי בקרוב זה יקרה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאמירה
דבי גרוס דולב25/08/2010הי אמירה
הדבר אינו מצביע בהכרח על בעיה התפתחותית אבל יחד על זאת בקרוב כן נרצה לראות קשר עין ותקשורת בכלל. המשיכי לנסות ולמשוך את תשומת ליבו בשירה, שימוש בקול רם ובעזרת צעצועים. אם לא תראי שינוי בחודש הקרוב, התייעצי ם רופא הילדים שלכם.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 10 חודשים לא לוקחת שום דבר לפהאסנת23/08/2010
שלום, ביתי בת 10 חודשים כמעט ולא מכניסה שום דבר לפה, כולל אוכל שמונח על המגש., מושיטה יד לכל חפץ, תופסת חפצים קטנים באחיזת פינצטה, מתגלגלת לשני הכוונים כולל ברצף, זוחלת על הבטן בלבד (מזה כשלושה שבועות). לציין שהיתה מטופלת ברצועות למפרק ירכיים שטוח.
אודה על עצה מקצועית האם מדובר בבעיה? מהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאסנת
אורנה עטאר24/08/2010אסנת שלום,
יש תינוקות שהם מאוד אוראלים ומכניסים כל דבר לפה וכאלו שפחות. אני כן מצפה שהיא תכניס דברים לפה ולא תימנע לחלוטין.
האם היא מכניסה את ידיה לפה? האם משתמשת במוצץ? במידה וכן יש לראות כי הפה של פנוי להכניס חפצים לפה ולא עסוק עם המוצץ. האם ניסית לתת לה אוכל באחיזת פינצטה - כמו פסטה, אפונה?
האם ניסית לגרות את אזור הפה עם דבר מסויים (מוצץ, אוכל)? נסי לעשות זאת ותראי אם יש לכך השפעה (ממש סביב הפה בכדי לעודד תחושתיות באזור הזה).
תעדכני איך הולך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיכוב התפתחותיאילונה23/08/2010
שלום רב,
ביתי היום בת שנה וחודשיים - כרונולוגית. ויש לה עיכוב התפתחותי עקב פגותה. נולדה בשבוע 32 .
היא מתיישבת לבד, היא עוד לא הולכת, מנסה להעימד רק ע"י כך שתוספת בי בחוזקה ומנסה "לטפס". כאשר אני מושיבה אותה ליד השולחן ומנסה לגרות אותה להעמד, אין ממש שיתוף פעולה מצידה. אני מעמידה אותה לפעמים מול כסא או ספה והיא מאוד מרוצה ומנסה לצעוד לצדדים. לפעמים גם נעמדת עם יד אחת ומנסה להיאחז בחפץ אחר, אך אם הוא מעט רחוק לה היא מייד מוותרת. אציין גם שלעיתים לאחר שהיא בידיים ואני מנסה להושיב אותה על הרצפה לא כ"כ רוצה לשבת ורוצה רק לעמוד.
מבחינת משחק והבנה: ילדה מאוד חייכנית, חברותית, סקרנית, מזהה את הקרובים לה , נהנת ממוסיקה ומתכניות מסוימות בטלוויזיה, נותנת נשיקה כשמבקשים ממנה, מושיטה ידיים כשרוצה, ממלמלת ומדי פעם יוצא לה אבא ומאמה. אלו מילותיה היחידות. היא מצליחה להכניס צעצועים קטנים לקופסא, מפעילה יפה חיות קופצות ומחקה פעולות כמו תיפוף, נקישת קוביות אך כפיים לא מצליח לה... כששואלים איפה אמא או אבא או אור מסתכלת אך לא מצביעה.
למעשה, מבחינת שפה לא מדברת כלל.
1. אני מבינה שהיש לה איחור כלשהו והייתי רוצה לשמוע את חוות הדעת שלכן בעניין. מה התרשמותכן מקצב התקדמותה (מוטורית וקוגנטיבית).
2. איך את ממליצה לעודד ביצוע פעולות נוספות?
3. האם יש צורך באבחון של קלינאי תקשורת?
בברכה,
אילונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאילונה
אורנה עטאר24/08/2010אילונה שלום,
אינך כותבת האם בתך זוחלת?
לגבי הליכה - היא אינה בעיכוב. לגבי עמידה - בגיל המתוקן שלה (שנה) הייתי רוצה לראות שהיא נעמדת בכוחות עצמה. האם אתם במעקב התפתחותי איכנשהוא? האם אובחנה עם טונוס נמוך או גמישות יתר? ייתכו וישנה סיבה לכך שהיא לא נעמדת עדיין ואת זה לא אוכל לאבחן כאן בפורום.
אינני יודעת אם היא זוחלת ולכן לא אוכל לחוות דעת מעבר לכך על התפתחותה המוטורית.
לגבי התפתחותה הקוגנטיבית/מוטוריקה עדינה וכו' - נראה לי כי התפתחותה תקינה. מה אומרים בטיפת חלב?
לגבי התפתחות שפה - זהו לא תחום מקצועי ולכן את מוזמנת להתייעץ עם קלינאית תקשורת.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדיין לא זוחלת קדימהגיל23/08/2010
שלום לכן ,
בתי בת 8 חודשים והיא עדיין לא זוחלת , לא גחון ולא על 6.
היא מסתובבת סביב צירה בחופשיות רבה , מתהפכת בקלות לשני הצדדים מהגב לבטן והפוך,
נעמדת על 6 ( ומנענעת את הגוף :) ), זוחלת גחון לאחור - כלומר דוחפת עם הידים קדימה ופשוט זוחלת לאחור, עושה הכל חוץ מלזחול קדימה.
ניסיתי לראות כמה תרגילים באינטרנט לשיפור ולעדוד אני כל הזמן מנסה לגרום לה לרצות ללכת קדימה.
מה שכן שהיא על הבטן היא לא מרבה לשים את המרפקים על הרצפה אלא את כפות הידים ישרות או שפשוט נשענת על הגחון. כשהיא על גחונה היא מרבה לעשות את תנועה של דחיפת הרגליים במהירות אבל לא לכוון הריצפה אלא באויר כאילו היא שוחה , היא עושה את זה במהירות ובקצב.
לאחרונה היא גם מתחילה לכוון עמידה על 4 ( כמו שכיבות שמיכה ) .. הבנתי שזה לכוון ישיבה.
היא יושבת לבד יש לציין שהיא לא מתה על זה היא ישר מחפשת לרדת על הבטן או על הגב , כמובן שלא מתיישבת לבד.
רציתי לדעת אם יש לי מה לדאוג והאם יש דרכים שאני יכול לעודד אותה לזחול גחון קדימה?
תודה רבה , גיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובבה לגיל
אורנה עטאר24/08/2010גיל שלום,
לפי מה שאתה מתאר ייתכן והיא לא תזחל גחון אלא על 6. נראה כי היא בדרך לזחילה על 6. אני מציעה לתרגל איתה כמה דברים כשהיא עולה ל6:
1. להציע כל פעם גירוי ליד אחת בכדי שתעביר משקל ותנתק יד אחת. את זה אפשר גם לתרגל על הגחון.
2. לתרגל את רפלקס הבלימה - (בלשון זכר, סליחה) החזיקי אותו עם הפנים כלפי חוץ על הידיים שלך, התכופפי כלפי מטה בתנופה קלה (במפתיע) ותרגלי את שליחת הידיים שלו כלפי הרצפה. זהו רפלקס בלימה שמחזק את שרירי הגב וחגורת הכתפיים. אפשר בשלב ראשוני לבצע את התרגיל לכיוון המיטה או הספה וממש להפיל את הראש על המיטה מספר פעמים, עד שהרפלקס יתחיל להגיב. גורם ההפתעה חשוב בתרגיל זה. כשהוא מגיע לרצפה הניחי לו להשען על כפות הידיים בכדי לחזק אותן.
3. להוריד צעצעועים/גירויים מסביב למינימום בכדי להעלות אצלה את הסקרנות והמוטיבציה לזחול. לשים משהו אחד שהיא מאוד אוהבת...
לגבי הושבה - רצוי לא להושיב תינוק לפני שהוא מתיישב בכוחות עצמו ולכן אני ממליצה לא להושיב אותה יותר.
תעדכן איך הולך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אפשר לעשות?סיון23/08/2010
שלום,
התינוק שלי נולד בשבוע 36 במשקל 2.450
כל הזמן בוכה ורוצה להיות על הידיים.
בקושי מוכן להיות 10 דק' בעגלה / מיטה / לול.
גם על הידיים זה בתנועה ונענוע ולא חלילה שאני יושבת על כסא.
לי נראה תמיד שהוא עצבני, חסר סבלנות וזקוק כל הזמן להפעלה וגירויים.
האחות בטיפת חלב אמרה שזה בגלל שהוא נולד קטן.
הוא מסתגל להיותו מחוץ לרחם, הוא קטן וקשה לו.
הוא בוכה כל היום... זה לא היה כך בתחילה אלא משהו שהחל משבוע 3
והולך ומחמיר.
האם זה האופי שלו? האם זה פינוק? האם זה כי הוא נולד קטן?
אני פשוט לא יודעת מה לחשוב ומה לעשות איתו.
כל שעות העירות שלו הם קשות ואני אפילו לצאת לטייל בעגלה לא יכולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנוי
אורנה עטאר24/08/2010נוי שלום,
אינך כותבת בן כמה בנך עכשיו.
ייתכנו המון סיבות לקושי שחווה בנך ואכן מה שהוא צריך עכשיו זה חום, קרבה, מגע, תנועה וקול שיגרמו לו להרגיש בטחון ויאפשרו לו לעבור את התקופה הזו.
זה לא עניין של אופי או פינוק אלא מדובר בצורך אמיתי של בנך.
אני מבינה את הקושי שאת חווה ואני מציעה לך להיעזר בכל מיני עזרים שנועדו בייחוד ל3 חודשים הראשונים בחייו של תינוק והם שימוש במנשא בד (בתנוחת ערסול) בכדור פיזיו (למתן תנועה), בערסל - כל אלו יקלו עלייך מאוד.
את מוזמנת להתייעץ עם מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל עוד כלים איך לעבור את התקופה הזו, יש המון כלים וחבל שתעברי את התקופה הזו ללא עזרה.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן-גבסיון22/08/2010
יש לי תינוק בן 7 שבועות.
כשהוא שוכב על הגב הוא תמיד מפנה ראשו לצד ימין.
אני שמה גירויים גם בצד שמאל וזה לא עוזר.
מעט מאד פעמים משיר מבט לאמצע.
האם זו בעיה?
שאלה נוספת...
הוא לא אוהב לשכב על הבטן
ומתחיל לבכות.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנוי
דבי גרוס דולב22/08/2010הי נוי
העדפה ברורה של צד מחייבת התיחסות שכן אם מדובר בטורטיקליס, יש לתרגל תרגילים שילמדו את התינוק להרפות את צד הצואר התפוס ולהפנות את ראשו לשני הצדדים. אי טיפול עלול לגרום לבעיה ללוות את התינוק בהמשך ההתפתחות. הקושי לשכב על הבטן יכול בהחלט להיות קשור.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון - הזזת ראש לצד אחד
אורית16/09/2010אצל הבת שלי זה קרה גם בסביבות הגיל הזה, הזזנו לה את הראש כל פעם לצד השני והשתדלנו לדבר איתה מהצד החלש יותר ובסלקל שמתי חיתול בד כך שהיא תהיה חייבת לסובב את הראש גם לצד השני. התהליך כולו לקח לנו שבועיים והיום היא בת 3 וחצי חודשים ומסובבת חופשי לשני הצדדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר ראיה אצל תינוקת בת 7 חודשיםהדר19/08/2010
שלום לכולם,
האם קוצר ראיה שאובחן אצל תינוקת בת 7 חודשים יכול להשתפר ואף להתרפות במשך התפתחות התינוקת?
תודה,
הדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לך לכתוב בפורום רפואת עיניים
דפני21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חודש לא קם בכלל בלילהליטל19/08/2010
שלום,
יש לי תינוק בריא בן חודש, ששוקל כבר 4900 גרם.
הוא אוכל כ-6 פעמים ביום, לרוב 135-150CC.
יש לי דילמה - בלילה הוא יכול לישון המון שעות רצוף, יותר מחמש שעות. האם אני צריכה להעיר אותו בלילה כדי להאכיל אותו או שאפשר לתת לו לישון אפילו 6-7 שעות? היום הערתי אותו אחרי 5.5 שעות בערך והוא לא אכל הרבה, כנראה לא היה רעב.
אודה לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליטל
דבי גרוס דולב22/08/2010הי ליטל
הדיעות חלוקות לגבי שאלה זו. לפי דעתי, תינוק שעולה טוב במשקל אין צורך להעירו לאוכל אלא אם מדובר בכמות שעות יוצאת דופן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשים שלא בוכהדפני19/08/2010
הבן שלי בן 7 חוד' ומאז נולד הוא כמעט ולא בוכה, לאחרונה שמתי לב שגם אם הוא קצת רעב הוא עדיין לא בוכה, וגם יש ימים שבקושי ממלמל ויש ימים שהמון.
יחד עם זאת הוא מאוד עירני, מחייך, צוחק בקול, מגיב לשמו ומזהה את אחיו, מנסה לזחול, לוקח צעצועים, וכו' ולפי זה הכל נראה לי תקין אבל למה הוא לא בוכה? מה קורה כאן? אני מאוד מוטרדת מהנושא.
אשמח להכוונה, אולי אני עושה משהוא לא נכון....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדפני
דבי גרוס דולב22/08/2010הי דפני
אני לא יודעת מה להגיד לך.. אולי מדובר במזג ובאופי ,אבל לא אוכל לדעת בבירור. כדאי להתייעץ עם רופא הילדם .
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקית בת 7 חודשיםמאיה3019/08/2010
שלום
תינוקית בת 7 חודשים התחילה לישון על הצד זה וגם מתהפכת,
ששמים אותה בעגלה היא מתרוממת כל זה קשור להתפתחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למאיה
דבי גרוס דולב22/08/2010הי מאיה
שאלתך אינה ברורה ,אשמח לקבל מימך הודעה ברורה ומורחבת יותר יל מנת להתייחס.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה- התהפכות והושטת ידשיר18/08/2010
שלום רב, בני בן חצי שנה ויש לי 2 שאלות:
1. הוא לא מושיט יד לצעצועים הנמצאים מעליו, הוא מתלהב מהמשחק, אך משאיר את המרפקים על המשטח ולא שולח את היד כדי לתפוס.
2. הוא לא מתהפך מהגב לבטן , עשה זאת פעמים ממש בודדות וזהו.
הוא כן יודע לבצע את התנועה של הושטת היד, הוא עושה זאת כשהמשחק בידו או סתם כך, אז למה לא מושיט ומותח יד לתפוס את הצעצוע?... אני מלמדת אותו את התנועה ונגעת לו ביד עם המשחק כדי לעודד אותו להרים את היד... לפעמים הוא מתעצבן מזה.
הוא מתהפך מהבטן לגב, מביא את הידיים לקו האמצע, מכניס ידיים לפה, מכניס רגליים לפה, מסתובב על הצד, מעביר משקל, האם 2 הדברים האלה קשורים אחד לשני? אני כבר ממש מודאגת.. עשיתי איתו גם תרגילי התהפכות ולא עזר, כשאני מסובבת אותו בכוונה שישלים את התנועה, הוא נלחם כדי לחזור חזרה על הגב וגם אם אני מושיטה לו משחק כדי שיושיט יד וישלים את התנועה, זה לא עוזר כי כאמור הוא לא מושיט יד...
אשמח מאוד לתשובה, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב להוסיף גם
שיר19/08/2010שהוא נמצא על הבטן די הרבה, מרגיש בנוח, מרים יפה את הראש, נשען על המרפקים, כאמור גם מתהפך יפה מהבטן אל הגב. לא משחק בצעצועים בשכיבה על הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשיר
דבי גרוס דולב22/08/2010הי שיר
יכול להיות קשר בין שני הנושאים שציינת. אי הושטת ידיים לחפצים בגיל זה מצביע לעיתים על מתח יתר באזור בגב שמגביל את התנועה ומקשה על הושטת ידיים קדימה ומעלה. קושי זה יכול גם להקשות על התהפכות מהגב אל הבטן. זוהי רק הערכה שניתנת ללא היכרות כמובן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, יש עדכון ושאלה
מורן23/08/2010נוספת ברשותך...
מאז כתבתי את ההודעה הקודמת, הבייבי כבר מושיט ידיים לאחר תרגולים רבים, אך עדיין לא רוצה להתהפך ושאני רושמת "לא רוצה" אני מתכוונת לכך שהוא נלחם כדי לחזור חזרה על הגב, שם נויח וטוב לו ולא נראה שיש לו כל רצון/צורך להתהפך. ואולי זה בכלל בגלל מה שציינת, מתיחות בגב. מה עליי לעשות במקרה שלנו? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מופרעת או חכמה ?מיכל18/08/2010
שלום
בתי בת 9 חודשים מאבדת ענין תוך מס' דקות בצעצועים - אם מדובר בצעצועים יחסית חדשים, אז יש לה יותר סבלנות..אבל רק במס' דקות. מה שגרם לנו לצייד אותה בעשרות חלקי פלסטיק , רעשנים מ"כל דבר בשקל", צעצועים קטנים, מחזיקי מפתחות בצורות וצבעים, כל מני קופסאות מהמטבח ושלא מהמטבח ועוד כהנה וכהנה.
צעצועי בד או בובות אינם בתחום הענין שלה כלל.
האם מדובר בילדה מחוננת או בעלת הפרעת קשב?
ועוד שאלונת : ארוחות לא אטרקטיביות כגון ארוחות בוקר וצהרים להבדיל מארוחות פרי, אינן מתבצעות ללא הסחת דעת קבועה בעזרת בובות קטנות, כוסות, משחקים קטנים ורעשנים. האם זה נורמלי או רצוי ? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרותם
דבי גרוס דולב22/08/2010הי רותם
התשובה נמצאת בגוף השאלה שלך. ביתך הורגלה להרבה צעצועים, חפצים ואביזרים להסחת הדעת ולגילוי עניין. פעמים רבות גורם הדבר להצפה חושית שלאחריה התינוק אינו מסתפק בקיים ורוצה כל הזמן גירויים חדשים. אז לדעתי הפתרון הוא הפוך, להוריד ממינון הצעצועים והגירויים שמסביב. לתת לתינוקת להבין לאט לאט שתמיד יש בסביבה כ2-3 צעצועים ובהם עליה לגלות עניין. ניתן להחליף צעצועים אלה כל שעה או שעתיים אבל אין צורך וטעם לנסות לקנות את תשומת ליבה בחפצים משתנים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק תורם ליציבהגלי18/08/2010
מכיוון שבני אינו שש לשכב על בטנו (בן חצי שנה) אני בטיפול של פיזיוטרפיסטית אשר מסייעת לחיזוק חגורת הכתפיים.
ראיתי שיש משחק שעוזר ליציבה כאשר התינוק שוכב על בטנו, זהו מן מצע פעילות עם מים ושהתינוק חובט בו והדגים זזים בתוכו.
ניסיתי לחפש דבר כזה, אך בשום חנות אין. האם אתן יודעות הכין ניתן למצוא משחק כזה, שאני בטוחה כי יסייע לבני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגלי
דבי גרוס דולב22/08/2010הי גלי
אני אמנם לא יודעת היכן מוכרים את המצר שהיזכרת אבל חייבת לציין שבד
כ עזרים חיצוניים לא כ"כ עוזרים כשיש בעיה פזיולוגית. אני ממליצה לשקול היעזרות במדריכה להתפתחות תינוקות במקביל פיזיותרפיה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)