מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות - בת 10 חודשיםאמאל'ה31/07/2010
שלום,
אשמח לתשובתכם בנושא התפתחות של התינוקת שלי שבדיוק מלאו לה 10 חודשים.
הבת שלי ערנית, אקטיבית מאד ופקחית.
עד היום היא עשתה הרבה דברים שנראים לי מתקדמים לגילה: אחיזת פינצטה בגיל 5 חודשים, אוחזת בבקבוק לבד מגיל 5 חודשים, מדפדפת בספר עמוד אחד בכל פעם מגיל חצי שנה, פותחת פקק של בקבוק מים בסיבוב גם מגיל חצי שנה, מגלגלת אלינו כדור לפי בקשה מגיל 7 חודשים ועוד.
מבחינת שפה היא מפטפטת המון, הברות מורכבות, החלה להגיד "האם" לאוכל בגיל חצי שנה, וגם אמא ואבא כלפינו בגיל 7 חודשים (לא בכל פעם שפונה אלינו אבל הרבה פעמים).
מבחינת מוטוריקה גסה היא לא ממהרת אבל גם לא מאחרת: התהפכה בסוף גיל 5 חודשים, זחלה גחון מגיל 7 חודשים, ועל שש מגיל 8 חודשים, התיישבה ביום הראשון של גיל 9 חודשים.
מה שמדאיג אותי שבחודש האחרון נראה לי שהיא לא המשיכה להתפתח כ"כ.
קראתי על כל מיני דברים שהיא אמורה לעשות מבחינת מוטוריקה עדינה שהיא לא עושה כמו למחוא כפיים, לעשות ביי ביי, להשחיל ולבנות מגדל קוביות, למרות שניסינו ללמד אותה לא מעט. היא מתעלמת כשאנחנו מנסים ללמד אותה ועוברת לעשות משהו אחר.
מבחינת שפה היא מבינה המון מילים, מסתכלת על חפצים ואנשים כשמדברים עליהם, אבל לא ממש אומרת מילים חדשות.
מבחינת מוטוריקה גסה היא מנסה להיעמד, אבל מצליחה להשאר רק על הברכיים. כשמעמידים אותה עם חפצים היא יציבה לחצי דקה ונופלת.
הדברים שהיא למדה לעשות לאחרונה לא כתובים בספרים כאבני דרך, כמו שהיא אוכלת בכפית (לוקחת מהצלחת לפה וחזרה) ומדליקה את המערכת סטריאו בכפתור הנכון.
למה לדעתכם דווקא דברים שנראים פשוטים יותר היא לא עושה?
סליחה על השאלה הארוכה, מצפה לתשובתכם.
אמאל'ה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי01/08/2010הי אמאל'ה,
נתחיל מכך שבתך אכן מתפתחת יפה ואין מקום לדאגה. כל תינוק מתפתח מעט שונה ואף פעם לא מתיחסים למרכיב אחד שהוא מבצע או לא על מנת לאמוד היכן הוא על סקלת ההתפתחות. למרות שישנם תינוקות שגם בגיל חצי שנה מוחאים כפיים הרי שהתווך המקובל הוא עד גיל שנה (לגבי מחוות ידיים בכלל). גם העצירה בהתפתחות שאתם חשים היא תופעה מוכרת וכרגע בתכך מרוכזת יותר בתחום המוטוריקה הגסה של יציבה ועמידה. סביר להניח כי בקרוב גם תלמד להעמד ובינתיים אתכם יכולים לעזור לה על ידי שיפור שיווי המשקל (למשל על ידי תנועה במרחב)
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חודשיים שמשחקת עם הלשוןאמא31/07/2010
שלום, יש לי תינוקת בת חודשיים, מתוקה ומקסימה, מתפתחת כמצופה (חיוך בזמן וכו), מאוד תקשורתית ועירנית.
מה שמטריד אותי זה שהיא משחקת הרבה עם הלשון, וזה נראה (להבדיל אלפי הבדלות) כמו שמבוגרים הסובלים מתסמונת דאון, משחקים עם הלשון שלהם. האם זה תקין? אני לא זוכרת שראיתי תינוקות אחרים עושים את זה. תודה, אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשון
שירי קאשי01/08/2010הי אמא,
מה שאת מתארת נשמע תקין לחלוטין. ישנם הרבה תינוקות שעושים את זה. על מנת להיות רגועה לחלוטין עליך להראות זאת לרופא הילדים ולקבל את חוות דעתו.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אמא01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בכי למראה אדם "זר" בזמן עייפותסיון29/07/2010
שלום! בתי בת שלושה וחצי חודשים. כאשר היא עייפה ורואה מולה אדם אחר מלבדי ומלבד בעלי (גם אם אינו זר לה ולא מנסה "לשעשע" אותה) היא עושה פרצוף "נעלב" שתוך שניות הופך לבכי היסטרי. ממה הדבר נובע? האם התופעה נורמלית? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
שירי קאשי02/08/2010הי סיוון,
שאלה זו שייכת לתחום ההתנהגותי שאינו נדון בפורום זה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 10 וחודשים ושבוע אינו זוחלרועי29/07/2010
שלום,
בני בן 10 ושבוע בדיוק.
החל להתהפך מהבטן לגב ולהיפך בגיל 8 חודשים, מעביר משחק מיד ליד, צוחק ואפילו מלמל מספר מילים.
אך...איננו זוחל גחון. הפעולות היחידות שהוא עושה זה סיבוב 180 מעלות עם הידיים ומשחק עם משחקים בנוסף הוא מבצע מעין זחילה אחרונה.
בנוסך הוא איננו מתיישב בכוחות עצמו ממצב של שכיבה אך עם כרית קל לו יותר לבצע זאת.
הוא יציב מאוד בישיבה ואוהב לשחק .
1. האם הוא נמצא בפיגור משמעותי ?
2. מהו הטווח של זחילת גחון?
3. מה ניתן לעשות במקרה זה והאם יש לפנות לרופא התפתחותי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרועי
דבי גרוס דולב29/07/2010הי רועי
התפתחותו הכללית של בנך היא מעט איטית,גם בנושא הזחילה וגם קודם לכן, בהתהפכויות. יתכן וקיים במערכת גורם המעכב את ההתפתחות ומקשה עליה ואני ממליצה לאבחן את אותו גורם. גילו של בנך הוא הטווח העליון בו נרצה לראות זחילה כלשהי. התישבות מגיעה רק לאחר עלייה על 6, התישבות דרך שרירי הבטן ,תוך השענות על כרית, איננה בריאה ומומלצת, גם להושיב את התינוק לא מומלץ על מנת לא לשבש את השלבים ההתפתחותיים.
מתוקף היותי מדריכה להתפתחות תינוקות ואמונתי בדרך זו, אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות אבל בכל מקרה כדאי לפנות לגורם שיאבחן וימליץ על תרגילים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשים, מסרבת לתמוך משקל על הרע29/07/2010
בן 10 חודשים מסרבתלתמוך משקל על הרגליים.
כשאני מעמידה אותו הרגליי םנשארות מכופפות בהצלבה זו על זו ואין שום רצון לשלוח אותן למטה לכיוון הרצפה.
גם עדיין לא זוחל אבל כן מתהפכך
רופא הילדים לא מתרגש ולא נתן הפניה לשום גורם
זה ילד שני והתפתחות בני הראשון תקינה ורגילה
תודה על העזרה
ע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עלי...
ע01/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגליים
שירי קאשי02/08/2010הי ע,
על מנת להגביר את השימוש ברגליים, חשוב לחזק את שרירי הרגליים ולעורר את המודעות אליהן. את יכולה להחזיק את התינוק על הידיים שלך כשהוא נשען עם גבו אלייך. להניח כפות רגליים על הקיר ולהמתין שידחף את הקיר עם הרגליים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידת לאחר זחילת גחוןחוה29/07/2010
שלום,
הבת של, בת 11 חודשים (נולדה חדשיים לפני הזמן) עברה לעמידה ישר לאחר זחילת גחון. היא עדיין לא זחלה על שש ולא ישבה. האם יש מקום לדאגה או לפעולה כלשהיא?
תודה,
חוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחוה
דבי גרוס דולב29/07/2010הי חוה
בהחלט. זחילת 6 היא שלב חשוב בהתפתחות התינוק ויש לעשות כל שניתן על מנת שלא ידלג עליה.
אני אמנם מתיחסת לגיל המתוקן של ביתך אבל מכיוון שהיא כבר נעמדת יש סיכוי שהיא הולכת לדלג על זחילה ולכן חשוב לאבחן וללמוד תרגילים לקידום הזחילה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה מוזרהזחלילית29/07/2010
ביתי בת 4.5 חודשים. היא מתהפכת לכל הכיוונים (לאחרונה לא מהגב לבטן) בחודש האחרון היא ממש זוחלת קדימה על הגחון אולם ללא שימוש בידיים.דוחפת עם הרגליים בטירוף מתקדמת קדימה ואז מפסיקה. מוציאה את הידיים שבינתיים נתקעו מתחתיה וחוזר חלילה. זה מאוד קשה ולאחר כמה פעמים היא בוכה מתיסכול. איך אפשר לעזור לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון וקצת פרטים
זחלילית29/07/2010ביתי לאחרונה מעדיפה שלא להתהפך מהבטן לגב. היא בכל הזדמנות מתהפכת לבטן ומגיעה לצעצועים תוך כדי סיבוב על ציר בעזרת רגליה. והיא כבר בת חמישה חודשים עוד כמה ימים(איך שהזמן רץ)
אני יודעת שמדובר בהתפתחות מוקדמת אולם נראה שכל מה שהיא רוצה לעשות זה את הזחילה המוזרה הזאת שמובילה לתסכול שלה ולבכי, גם כשאני הופכת אותה לגב היא חוזרת אל הבטן וממשיכה בזחילה המוזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לזחלילית
דבי גרוס דולב29/07/2010הי זחלילית
התחלת זחילה מלווהפעמים רבות בנסיונות משונים להתקדם וכן גם בתסכול. מכיוון שביתך מאוד צעירה הרי שהגיוני שזחילתה תהיה לא מאורגנת ,גופה עדיין לא לגמרי בשל לזה ויקח קצת זמן עד שילמד את התנועה הנכונה ואת השימוש הנכון בגוף.
בנתיים אין איך לעזור,הדברים ילמדו מאליהם בבוא הזמן.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפחותילנה29/07/2010
שלום!
בני בן 8 וחצי חודשים, ילד פעיל ומקסים! הוא עדין לא יושב למרות שיש כבר סימנים שזה לא רחוק.
הבעיה שלנו שהוא התחיל לעמוד לפני שהוא למד להתיישב בכוחות עצמו ואז מה שקורה שהוא לא יודע לחזור למצב הקודם ומאוד מתוסכל מזה!
בעיה נוספת זה התפחות על הבטן בזמן השינה והרדמות. הוא פשוט מתפח " ולא יודע לחזור בחזרה".
חשוב לציין שהוא התחיל להתפח מהבטן לגב בגיל חודשיים ועכשיו פתאום " שכח" איך עושים את זה.
ברגע שהוא מתפח על הבטן הוא פשוט מתחיל לבכות ואז אני באה והופכת אותו בחזרה על הגב.
זה קורה לו גם בלילה וגם בשנת בוקר והצהריים.
עכשיו כשהוא למד לעמוד זה יכול להגיע למצב שכדי להשכיב אותו לישון אני יכולה להפוך אותו ולהוריד אותו למצב שכיבה 8-10 פעמים.הוא מאוד מתוסכל מזה וכמובן גם אני.
השאלה שלי אם אני צריכה לעזור לו ולהפוך אותו כל פעם או שפשוט לתת לו להתמודד עם זה לבד.
כמובן כל הסיפור הזה מלווה בהרבה בכי ותסכול.
אשמח לקבל תשובה.
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי
ילנה29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה דילגו עלי שוב?
ילנה29/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות
שירי קאשי01/08/2010הי ילנה,
נתחיל מכך שלמרות שאנו לא רוצים על כל בכי קטן של התינוק לרוץ ולעשות בשבילו, אנו גם לא רוצים לתת לו להיות מתוסכל ובמצב של בכי ממשוך. באופן ברור יש לו קושי שמפריע לו לממש את ההתהפכויות (שלב שהיה אמור להסתיים עד גיל 6 חודשים). בלילה כדאי להפוך מיד על מנת לאפשר לו לישון אך במשך היום חשוב לתרגל ולעזור לו להתקדם נכון לשלבים הבאים. אני מאוד ממליצה להפגש עם אשת מקצוע.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבת תינוקתשיר28/07/2010
שלום רב,
בתי בת 9 חודשים בדיוק, זוחלת על 6 ועל 4 במהירות, מתהפכת מהגב לבטן ולהיפך ללא שום בעיה.
מזה כשלושה שבועות עומדת כאשר היא נתמכת בשולחן, מיטה, מעקות, ספות ועוד, ואף מתהלכת לאורך החפצים הללו, נופלת מידי פעם. בנוסף בתי גם מתפסת במדרגות שבביתנו לאט לאט.
בתי עדיין לא יושבת- האם זה תקין לדלג על שלב, כלומר לעבור קודם לעמידה ואז לישיבה?
אשמח לקבל תשובה.
תודה רבה,
שיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשיר
אורנה עטאר29/07/2010שיר שלום,
תינוקות רבים נעמדים לפני שמתיישבים.
תרגלי איתה:
התיישבות מ6 - לקחת את האגן אחורנית ומעט הצידה בכדי להגיע לישיבת שיכול. לתרגל זאת לשני הצדדים.
התיישבות מעמידה - תחזיקי לה את שתי הידיים והכניסי את הראש שלך בבית החזה שלה ואת יכולה לשלב את השיר "עוגה עוגה עוגה במעגל נחוגה" ואז ע"י החזקת הידיים והתעגלות מעט של בית החזה להוביל אותה לכיפוף ברכיים והתיישבות. התרגול הזה ילמד אותה ללמד כיפוף ברכיים שהיא תיישם את במעברים שלה מעמידה לישיבה.
בנוסף חשוב מאוד לתת לה לחוות זחילה כמה שיותר ופחות עמידה בכדי שתמצה את השלב הזה לפני מעבר לעמידה והליכה בייחוד בשל גילה.
תעדכני אותי.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה - תינוק בן 9.5 חודשיםדפנה28/07/2010
שלום רב
בני החל לזחול זחילת גחון בגיל שבעה וחצי חודשים ועד היום (בן 9.5 חודשים) הוא זוחל את אותה זחילה די באיטיות ולעיתים נראה שהוא מתעצל לזחול כי זה מעייף אותו. הוא לא מתרומם על 6 ואף לא מראה סימנים של רצון להתרומם מהגחון. מצד שני, כשהוא מגיע למזרונים וחפצים הוא מטפס עליהם (20 ס"מ גובה) וממשיך לזחול, הוא אף נעזר בהם ומתיישב בעזרתם (עדיין לא מתיישב עצמאית מהרצפה) ולאחרונה גם מטפס עלינו ומביא עצמו לעמידה על כפות הרגליים תוך כדי שהוא נתמך בנו.
אציין שבגיל 4.5 חודשים החל להתהפך מבטן לגב ובגיל חצי שנה גם מהגב לבטן.
האם כדאי לבדוק לעומק את נושא העיכוב בזחילה או לתת לו להמשיך את התפתחותו בקצב הטבעי לו?
באמבטיה אני רוחצת אותו כשהוא יושב (מגיל שמונה חודשים), האם זה בסדר? הוא מתנגד לתנוחות אחרות באמבטיה.
תודה מראש,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדפנה
אורנה עטאר29/07/2010דפנה שלום,
בנך עדיין אינו בעיכוב לגבי עלייה ל6 וזחילה על 6. אני אתן לך כמה תרגילים לתרגל איתו בכדי שיעלה ל6.
במידה ותראי שהעלייה ל-6 מתעכבת עוד כחודש - יהיה צורך לברר את הסיבה לכך ולבחון האם העייפות שלו לזחול נובעת מ"אופי" או מקושי אמיתי שיש לאבחן אותו.
לגבי ההתישבות - את אומרת שהוא מגיע להתיישבות בעזרת חפצים - כך שלגבי אמבטייה בישיבה בגילו זה בסדר. חשוב באמת לא להושיב אותו ולתת לו להגיע לזה באופן עצמאי ככל שניתן.
תרגילים:
1. זחילה במשטחים אתגרים - כמו לעבור מכשולים, כמו הרגל שלך, כרית. לתת לו להיחלץ מתוך ערימה של פופים/כריות. שיפעיל כוח בכדי לצאת. להתחיל באופן הדרגתי כמובן.
2. להוריד כמה שיותר צעצועים מסביב - כמה שפחות גירויים ולשים לו משהו שהוא אוהב מרחק מסויים בכדי להעלות מוטיבציה לזחילה בכלל ואולי לזחילה מהירה יותר.
3. יש תינוקות שנותנים להם לזחול במשטחים שהם לא כל כך אוהבים הם עולים ל-6 כמו משטחי הגומי האלו בגינות השעשועים - את מוזמנת לנסות.
4. לתרגל איתו רפלקס בלימה -
החזיקי אותו עם הפנים כלפי חוץ על הידיים שלך, התכופפי כלפי מטה בתנופה קלה (במפתיע) ותרגלי את שליחת הידיים שלו כלפי הרצפה. זהו רפלקס בלימה שמחזק את שרירי הגב וחגורת הכתפיים. אפשר בשלב ראשוני לבצע את התרגיל לכיוון המיטה או הספה וממש להפיל את הראש על המיטה מספר פעמים, עד שהרפלקס יתחיל להגיב. גורם ההפתעה חשוב בתרגיל זה.
כשהוא מגיע לרצפה הניחי לו להשען על כפות הידיים בכדי לחזק אותן. ב
תעדכני אותי איך הולך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
דפנה29/07/2010ועל התרגילים שהצעת. אני אעשה אותם איתו ואעדכן אותך.
שוב תודה
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כרית לשינהטלי28/07/2010
שלום
בני בן שנה וחודש וכאשר הוא הולך לישון אני תמיד רואה שהוא נרדם רק על איזה שמיכה או משהו שהוא טיפה נותן קצת גבוה
שאלתי היא באיזה גיל אפשר לתת לישון עם כרית ?
אפילו דקיקה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטלי
אורנה עטאר29/07/2010טלי שלום,
זה בסדר לתת לו כרית דקיקה לשינה בגילו.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה- באיזה גיל?קרן28/07/2010
באיזה גיל אפשר להתחיל לעודד ישיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישיבה
שירי קאשי28/07/2010הי קרן,
יש תינוקות שמקדימים וכבר באזור החצי שנה יושבים עצמאית. זה לא אומר שכבר בגיל זה צריך לעודד ישיבה אלא צריך מאוד להתאים את התרגול והציפיות לשלב בו התינוק נמצא. לרוב עד גיל 8 חודשים אנו מצפים לישיבה עצמאית (יש כאלו שאצלם זה לוקח אף יותר).
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי מוצץ לתינוק בן חודשסיון28/07/2010
אם אני רוצה להמשיך לנסות לתת מוצץ, האם להשתמש באלו שבבית או לקנות חדשים
שלא נוסו?
האם יש דרך לשדל לקחת מוצץ?
ומה לגבי מוצץ לסרבנים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצץ
שירי קאשי28/07/2010הי נוי,
אם הגעת למסקנה שאת מעוניינת להתעקש על נושא המוצץ אפשר כמובן לנסות מוצצים מסוגים שונים שאותם הגוזל אולי יותר יאהב. לאחרונה סיפרה לי אמא על הצלחה שלה עם מוצץ של נוק, שהוא ממש כמו הפטמה של הבקבוק וכך התינוק (שלא הסכים קודם לשום מוצץ) החל למצוץ בתאווה. שווה לנסות. אם תחליטי לנסות וזה יצליח, אשמח אם תשתפי אותי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוצץ...
סיון28/07/2010יש לי את הבקבוק של נוק ואפילו עם פיטמה שלב 0 החור די גדול
ובינתיים לא השתמשתי בבקבוק אלא בבקבוקי מאמ שהם מעולים (אנטי קוליק).
לגבי מוצץ:
הבעיה, התינוק חושב שזו פיטמה של בקבוק ומשלא יוצא ממנה כלום הוא זורק,
אין לו עניין בה...
זה מצחיק כי הוא פותח פה גדול ונכנסת פיטמה קטנה והוא מחפש
את המילוי בחלל הפה ומתעצבן.
איך המוצץ לסרבנים? יעיל?
נשאר לי לנסות את מאמ ונוק מהרגילים.... מהשלל שיש בבית היחיד שהוא מוכן
לנסות הם של אוונט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי29/07/2010הי נוי,
בסופו של דבר אצל כל אחד עובד משהו אחר ופשוט צריך להמשיך לנסות. גם לגדול ללא מוצץ כלל זה בסדר.
(דרך אגב גם הבקבוק של נוק הוא אנטי קוליק)
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות על מזרןיפעה28/07/2010
שלום
הילד שלי בן 3 חודשים , תמיד כשאני שמה על הבטן הוא פולט בכמויות גדולות, רציתי לדעת אם יעזור אם אשים אותו על מזרן רך יותר, כרגע הוא על הבטן על שמיכה דקה בסלון, האם מזרן רך יותר לא טוב להתפתחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזרון פעילות
שירי קאשי28/07/2010הי יפעה,
ישנם מזרוני פעילות המיועדים לתינוקות. מזרונים אלו הם מספוג רך אך לא עבים מידי. אין כל בעיה התפתחותית עם מעט יותר ריפוד ממה שתארת.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות של בת שנה וחצירווש28/07/2010
יש לי תינוקת מקסימה בת שנה וחצי מתפתחת מאד יפה מבינה הכל משחקת ומתקשרת
יש לי 2 דברים שאני רוצה לשאול אחד לגבי השפה ואחד לגבי משחק והתנהגות
היא אומרת יותר מ- 40 מילים גם מבקשת וגם עונה בתגובה ששואלים אותה שאלה
יש מילים שהיא לא מבדילה בין זכר ונקבה כלומא בוא זה לכולם וקא..(קח) לכולם
חלק מהמילים גם לא הכי ברורות בשפה אטיק זה ארטיק האם אני צריכה לתקן אותה אותה בשפה
כל פעם שהיא הוגה את המילה לא נכון או שפשוט עם הזמן זה ייסתדר לבד .
הקטנטונת שלי משחקת מאד יפה אמנם אין לה הרבה סבלנות והיא ישר מעיפה או מרביצה בנוסף פאזלים עץ או רגיל לא מעוניינינת לעשות היא אוהבת יותר ספרים ולצייר וגם לא הרבה זמן ותמיד כשהיא יושבת איתי אני משתדלת לשחק איתה במה שהיא יותר אוהבת אבל כיצד ללמד אותה לשחק פאזל היא אוהבת לפרק אבל לא להרכיב .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי28/07/2010הי רווש,
בתך מפותחת מאוד לגילה. רוב התינוקות בגיל זה עדיין לא מתעניינים ממש בהרכבה אלא יותר בפירוק (גם יותר קל וגם יותר אקשן), כך שזה בסדר גמור. בהחלט ניתן להדגים לה גם איך מרכיבים אך עדיין לא לצפות ממנה לעשות זאת בהכרח בעצמה.
באותו האופן לגבי הדיבור, ניתן לתקן אותה על מנת להשמיע לה שוב איך כן צריך לומר, אך יש לזכור שגם כך היא מדברת מצויין לגילה וכמובן שבתחילת הדרך חלקי מילים או מילים משובשות זה דבר רגיל לחלוטין.
באופן כללי, תהני ממנה ותורידי את מפלס הלחץ כיוון שהיא מתפתחת נפלא.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רווש29/07/2010כיף לשמוע פיבדקים כאלו על הביבי שלי מאד הרגעת אותי
אנסה ליישם את מה שאת אומרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)