פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רעד בגפיים אצל בן 7 שבועות
    אנני
    14/09/2010

שלום,

לבני יש רעד בגפיים במיוחד כאשר הוא מתעצבן או שיש לו גזים. הרופא אומר שזה יעבור... השאלה היא מתי? כדי שאני אדע מתי להתחיל לדאוג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רעד בגפיים אצל בן 7 שבועות

הוספת תגובה

• תגובה לאנני

דבי גרוס דולב
    15/09/2010

הי אנני
    אין באפשרותי לדעת מתי יעבור הרעד. מכיוון שמדובר באבחון של רופא, אני ממליצה לשאל אותו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ולא זוחל על 6
    קרן
    14/09/2010

שלום רב,
    בני בן שנה,זוחל גחון מגיל 8 חודשים בצורה סימטרית,מסתובב סביב ציר ל-2 הכיוונים. יושב עם הישענות קדימה או כדהוא עסוק במשחק ואוחז בו .אך נופל לאחור / הצידה במידה ולא נשען או מסיט מבטו לכיוון אחר.
    בשבועים האחרונים החל להיאחז ולהתרומם לעמידה בעזרת חפצים בגובה של כ 30 ס"מ.
    עמידתו אינה יציבה מן הסתם.
    לאחר איבחון בגיל 9 חודשים של רופא טיפת חלב ומאבחנת פרטית ,נראה כי חלק עליון חלש,וחשש לטונוס שרירים נמוך.
    אני עושה עימו תרגילים על כדור פיזיו, אוירון,תרגילי אפקט הבלימה ,על הכתפיים שלי ועדיין אינני רואה התקדמות בחודשיים האחרונים ,מלבד רצונו לעמוד.
    כשאני שמה אותו על שש בתמיכתי עם ניעות הוא "נופל" מטה.
    לעיתים רחוקות עולה על שש,ומיד נופל....אנא עזרתכן הנדיבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ולא זוחל על 6

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    15/09/2010

הי קרן
    מכיוון שמדובר בעיכוב משמשעותי ובקושי ברור, לא ניתן לעזור דרך פורמט זה. חשוב מאוד לקבל אבחון אישי וללמוד תרגילים כיצד לעזור לבנך להתגבר על קשייו וכיצד למנוע ממנו קשיים עתידיים שקשורים לקשיים הנוכחים.
    ניכר כי לבנך ישנה בעיה פזיולוגית כלשהי שמונעת ממנו לממש את התפתחות המוטורית כראוי. לכל דרך ושיטה יש את דרך האבחון שלה והתרגילים שלה, אני ממליצה בחום לפגוש מדריכה להתפתחות תינוקות ולנסות גישה זו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדבי

קרן
    16/09/2010

הי דבי,

תודה על תשובתך.

אני עדיין רוצה לשמוע את דעתך,משום שהמאבחנת הפרטית שהזמנתי בגיל 9 חוד' היא גם מדריכת צעד ראשון,ואולי דיעה נוספת תתרום כאן.
    נקודה נוספת שלא ציינתי היא ,שכשהוא בידיים שלנו אין תחושה של גב יציב. אלא בתנוחות/אי שווי משקל שלו ,הגב יכול לנטות לאחור.
    נראה לך כי מדובר בגב או חגורת כתפיים?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך קרן

דבי גרוס דולב
    16/09/2010

הי קרן
    קשה לדעת בלי להכיר אבל חוסר יציבות בגב כמו זה שתיארת יכול להתאים לחגורת כתפיים חלשה ו-או טונוס שרירים ירוד.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דילוג על זחילה
    מירי
    13/09/2010

שלום,

ביתי בת חצי שנה, החלה לזחול גחון בגיל חמישה חודשים. במהלך החודש האחרון היא התחילה להיאחז בחפצים ולהיעמד, וגם מנסה כל הזמן להתיישב (כשהיא נתמכת במשהו) נראה לי שהיא מוותרת על הזחילה, כי היא מתרכזת אך ורק בנסיונות הישיבה והעמידה, וזוחלת רק כשהיא רוצה להגיע למשהו.

האם זה תקין? האם ניתן לעזור לה להיעמד (היא מאד מתלהבת מהעמידה ולפעמים ממש מבקשת את זה), או שעדיף שלא? האם ניתן להושיב אותה לפני שהיא ממש יושבת עצמאית, או לעזור לה ללמוד לעשות את זה בעצמה?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    דילוג על זחילה

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    15/09/2010

הי מירי
    המצב הרצוי הוא זה שתינוק עובר דרך כל שלבי ההתפתחות בלי לדלג על אף שלב, במיחוד לא שלב הזחילה על 6. כשנראה שהתינוק עומד לוותר על זחילה חשוב לאבחן ולגלות מדווע ומהו מקור הקושי לזחילה.
    בד"כ הדבר לא קורה ללא סיבה אלא שיש סיבה פזיולוגית לדבר.פעמים רבות הסיבה היא זקיפה גדולה מידי בעגב שמזרזת היעמדות מוקדמת אבל מקשה על זחילת 6.
    חשוב מאוד לא לעודד עמידה ובטח שלא הושבה לפני שהתינוק לומד לעשות זאת בעצמו.
    מה שבאמת חשוב הוא ללמוד מדוע אין זחילה, לתרגל תרגילים בבית לעדוד הזחילה ולהמנע מהושבה והעמדה על מנת לא לשבש את התפתחות התינוקת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה אצל בת 8 חודשים
    לילך
    13/09/2010

שלום, בתי בת 8 חודשים, כבר כחודש זוחלת גחון לאחור בלבד. היא לא זוחלת קדימה, אם יש בפניה חפץ שממש רוצה היא מותחת ידיים וגוף קדימה או מתגלגלת ואיכשהו מגיעה, ניסיתי להזיז לה את החפץ וכך לעודד אותה לזחול קדימה אבל ללא הצלחה. האם יש סיבה לדאגה שאינה זוחלת עדיין קדימה? אני רואה נסיונות שלה לפעמים לזוז קדימה אבל לא יותר מידי. קניתי לה צעצועים מעודדי זחילה אבל זה לא כ"כ מעניין אותה.

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה אצל בת 8 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    14/09/2010

הי לילך
    בנתיים אין מקום לדאגה, אנו מצפים לראות זחילה קדימה עד גיל 10 חודשים. בנתיים נסי לעודד התקדמות קדימה ע"י מתן "קונטרה" בכפות הרגליים עם ברך כפופה, בכל פעם ברגל אחרת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הלנה
    13/09/2010

שלום, בני בן 4 חודשים אך עדיין לא מושיט יד לצעצעוים. הוא תופס צעצוע כאשר הוא קרוב עליו אך לא שולח יד כאשר צעצוע יחסית רחוק. מה אפשר לעשות כדי לעודד אותו להושיט יד ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה להלנה

דבי גרוס דולב
    14/09/2010

הי הלנה
    אי הושטת ידיים לצעצועים בגיל זה יכולה להעיד לפעמים על מתח יתר באזור הכתפיים ובית החזה, דבר המקשה על התינוק להושי את ידיו כלפי מעלה. כדאי לבדוק האם בזה מדובר ומתוך זה לתרגל תרגילים מתאימים.
    בנתיים נסח לתרגל עם בנך מספר תרגילים:
    1. תרגול של פתיחה וסגירה של הזרועות.
    2. השכבה מרובה על הצדדים
    3.מתן מגע עמוק באזור הכתפיים ובית החזה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות של תינוק בן 5.5 חודשים
    מעיין
    12/09/2010

שלום,
    בני בן 5.5 חודשים. לפני כחודשיים התחיל להתהפך מהבטן לגב, אך הוא לא עושה זאת בצורה מושלמת, ולא תמיד מצליח להתהפך - יד אחת תמיד לאורך הגוף. אני עושה איתו תרגילים שילמד להכניס את היד אך לא מועיל. בנוסף, יש לו צד מועדף להתהפכות (או לפחות לנסיון להתהפכות). כל שבוע-שבועיים אני מחליפה לו את כיוון השינה כדי שיתהפך גם לצד השני אך גם זה לא עוזר...
    גם בשינה כשהוא רוצה לישון על הצד זו תנוחה מוזרה כזו עם יד אחת לאורך הגוף.
    את ההתהפכות מהגב לבטן הוא מבצע בצורה טובה ולשני הכיוונים.
    מה עוד אפשר לעשות כדי שילמד להתהפך כמו שצריך?

הוספת תגובה

• תגובה למעיין

אורנה עטאר
    12/09/2010

מעיין שלום,
    את יכולה להציע לו צעצוע ליד הנגדית לצד אליו את רוצה שיתהפך וקצת גבוה בכדי שיטה את הראש לכיוון ההתהפכות ויניח ראש.
    בנוסף תרגילי איתו תרגיל שנקרא "גלגול ג'ודו":
    להשכיב אותו על הבטן, רוכנים מעליו ומכניסים יד אחת מתחת בית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד. לאט לאט להכניס את הזרוע פנימה עד שהוא יניח ראש ולהמשיך את ההתהפכות ולהפגיש יד עם רגל נגדיים. חשוב לעשות את זה באיטיות ולראות שהראש לא נופל. אפשר לשהות קצת על הצד ולתת לו להשלים את הגלגול. לעשות זאת לשני הכיוונים.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שישה חודשים(מתוקן)
    מירב
    12/09/2010

שלום ביתי בת תשעה חודשים,נולדה בשבוע 28
    עדיין לא מתהפכת גב בטן ולא זוחלת

במעקב פגים אמרו לנו שיש לה טונוס שרירים מעט מוגבר
    אבל הפיזיותרפיסטית חולקת ואמרת שיש לה קיבוע ואין לנו מה לדאוד

אנחנו מאודדדדד דואגים

מתי לכל היותר תינוק אמור להתהפך .. לזחול?
    יש תרגילים שהייתים ממליצים?

אשמח לקבל המלצות (עם מספרי טלפון)על פיזיותרפיסטים פרטי או בקבוצות קטנות באזור ירושלים

תודה מירב

לקביעת תור
    סגירה
    בת שישה חודשים(מתוקן)

הוספת תגובה

• תגובה למירב

אורנה עטאר
    12/09/2010

מירב שלום,
    התהפכות אנו רוצים לראות בגיל 4-6 חודשים. זחילה 6-9 חודשים לפחות סוג אחד של זחילה.
    אני מבינה שהיא כן מתהפכת מהבטן לגב.
    כאן בפורום תוכלי למצוא תרגילים רבים להתהפכות מהגב-לבטן. תרגלי אותם ובמידה ובחודש הקרוב לא תראי שינוי תחזרי אליי.

אנו מדריכות להתפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון" ואיננו פיזיוטרפיסטיות ולכן לא אוכל לעזור לך עם המלצות.
    את כן מוזמנת לחפש סדנא להתפתחות תינוקות באזור מגורייך בשיטת "צעד ראשון" או ליצור קשר עם מרכז "צעד ראשון" שם יפנו אותך למדריכה מומלצת באזורך.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעד בלתי נשלט ברגל
    נטלי בן ישי
    12/09/2010

שלום
    בתי בת כמעט חודש, מהלידה שמתי לב שמס' פעמים ביום בעיקר שמשכיבה על הגב להחליף חיתול יש מן רעד של כמה שניות ברגל שנפסק במגע שלי ברגל שלה.
    האם זה נורמלי? מה זה?
    תודה
    נטלי

לקביעת תור
    סגירה
    רעד בלתי נשלט ברגל

הוספת תגובה

• תגובה לנטלי

אורנה עטאר
    12/09/2010

נטלי שלום,
    רעד זה תקין. חלק מרפלקסים מולדים.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקת בת 10.5 חודשים
    שיר
    12/09/2010

שלום,
    בתי בת 10.5 חודשים, ילדה מאד עצמאית, עירנית וסקרנית. היא התחילה להתהפך בגיל 6 חודשים, לזחול גחון ב8.5 חודשים. נכון להיום היא זוחלת גחון במהירות בכל הבית, יושבת די יציב אבל לא מתישבת מהשכיבה בינתיים. היא לא זוחלת על שש, לפעמים היא מרימה את הטוסיק לכמה שניות וחוזרת לשכיבה. לפי דעתי תוך שבועיים היא תתישב לבד. לגבי זחילה על שש - אני לא רואה שהיא בכלל רוצה לזחול על שש. היא לא עומדת ואני גם לא מנסה להעמיד אותה. האם לגילה היא מאחרת בהתפתחותה? נמאס לי מכל הערות מסביב - מה, היא עוד לא עומדת? היא עוד לא הולכת? היא עוד לא קוראת וכותבת? לפי דעתי ההתפתחות שלה אולי מעט איטית אבל תקינה. האם אני טועה וצריך לעשות לה אולי פיזיוטרפיה או משהו כזה?
    תודה!

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

דבי גרוס דולב
    12/09/2010

הי שירלי
    חסר ל פרט חשוב, כיצד מתיישבת ביתך? האם אתם מושיבים אותה?
    התפתחותה של ביתך אינה איטית אבל נראה שיש קושי מסוים שקשור לישיבה. הסדר הנכון הוא כזה שהתינוק עולה על 6 ומשם מתיישב. אם תינוק מושב לפני שלמד לעשות זאת בעצמו הוא עלול לפתח זקיפה גדולה מידי בגב שמקשה על עלייה על 6 והתיישבות עצמאית. אנא ספרי לי כיצד ביתך מתיישבת ואמשיך בהתיחסותי.
    לגבי עמידה- אין כל צורך לדאוג לגבי זה מכיוון שביתך צעירה מכדי לעמוד.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדבי - התישבות

שירלי
    12/09/2010

אני מאד משתדלת לא להושיב אותה - למעשה היא יושבת רק בכיסא אוכל לפרקי זמן קצרים או בעגלה - היא אוהבת לשבת זקוף ללא תמיכה בגב. להתישב עצמאית היא יכולה אם היא עולה על הגבהה - למשל על הרגל שלי - משם היא מתישבת. מהשכיבה על הבטן היא לא יכולה להתישב בינתיים - היא כבר זמן מה מסתובבת על הצד, משלבת רגליים ודוחפת עם היד אבל לא עד ההתישבות - זה עושה רושם כאילו היא בדרך הנכונה להתישב אבל באמצע היא מפסיקה וחוזרת על הבטן.
    אני מנסה לתרגל איתה עמידת שש - מרימה אותה קצת מתחת לבטן אבל היא נורא לא מרוצה מהעניין ועושה רושם שהיא ממש לא אוהבת את זה.אני גם מנסה לעשות לה מכשולים שהיא תעלה עליהם אבל היא מוצאת דרך לעקוף ולא לעלות...:() לא יודעת איזה עוד תרגיליים אפשר לעשות איתה. יש עוד פרט שאולי הוא גם משפיע - היא תינוקת מאד גדולה, שוקלת כ11.5 קילו ואולי גם משקל מקשה עליה.
    תודה רבה על התשובה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי זעם- תינוקת בת שנה וחודש
    מיכל
    11/09/2010

שלום לכולם,
    אני אמא לתינוקת בת שנה וחדש שסובלת (וגם אני..) מהתקפי זעם , כעס ובכי לעיתים תכופות.
    התקפי הזעם מתרחשים למשל כאשר לוקחים ממנה חפץ שהיא מחזיקה ביד - בתגובה היא נשכבת על הרצפה, דופקת את הראש ברצפה רוקעת , משתוללת ובוכה. לרוב זה מסתיים תוך כמה דקות אבל זה קורה בכל פעם כאשר משהו אינו מוצא חן בעיניה.
    התקפי הזעם האלו מתרחשים לעיתים קרובות במהלך היום ומותירים אותי מתוסכלת מאוד.
    גם השינה שלה נקטעת לעיתים רבות. עד גיל 7-8 חודשים היא הייתה קמה לאכול,לפחות פעם אחת בלילה. לאחר מכן היא התחילה לישון כמעט ברציפות וכיום השינה שלה שוב לא טובה ולא רציפה.

חשוב לציין שמדובר בילדה מפותחת לגילה, כבר נמצאת בגן, חברותית מאוד ומפותחת קוגנטיבית (הולכת מזה שבועיים).
    יחד עם זאת פעמים רבות היא רצינית וכעוסה והתקפי הזעם הפ פשוט איומים.
    מה עושים????

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

אורנה עטאר
    12/09/2010

מיכל שלום,
    מאחר ומדובר בנושא התנהגותי - אנא פני לפורום בו עונה פיסכולוג המתמחה בעינינים התנהגותיים.
    לגבי שינה - קיים פורום שינה באתר את מוזמנת להפנות את השאלה לשם.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתיחה של הרגליים
    ליאן
    11/09/2010

שלום והמון תודה על כל העזרה והייעוץ שאתן מספקות פה.
    ביתי בת חמישה וקצת חודשים, מתהפכת מהגב לבטן בצורה "נורמלית" אבל מהבטן לגב היא מתהפכת כשהיד ישרה לצד הגוף, מתהפכת על היד (אני כבר מזמן הייתי נוקעת כתף בתנוחה הזאת) ואז מחלצת את היד. הייא מבלה המון על הבטן, משחקת, מושיטה ידיים מרימה חזה אבל בימים האחרונים התחילה למתוח חזק את הרגליים (אצבעות הרגליים על הרצפה) ולמתוח ידיים ומנסה להתרומם - נראה קצת כמו שכיבות שמיכה. נדמה לי שזה בעיקר מעין ניסיון להתקדם אז אני מדגימה לה איך להתקדם עם הברכיים (מזיזה לה את הברכיים לסירוגין קדימה וכאילו מדגימה לה זחילת גחון) אבל היא עדיין חוזרת לשכיבות שמיכה...
    האם זה נורמלי? האם יש משהו שאני יכולה לתרגל איתה לעודד התקדמות בצורה יותר יעילה (היא לא באמת מצליחה לזוז ככה לשום מקום) ו/או לתרגל איתה דברים שיעודדו אותה בכלל לעלות קודם על הברכיים?
    חשוב לציין שהיא התחילה משפחתון שבו היא הכי קטנה ורוב הילדים האחרים כבר זוחלים בצורה כזו או אחרת, חלקם כבר נעמדים. הייתכן שזה עושה לה מוטיבציה מוקדמת מדי להיעמד/ לזחול?

סליחה על האורך ותודה מראש על תשובתכן.

לקביעת תור
    סגירה
    מתיחה של הרגליים

הוספת תגובה

• תגובה לליאן

אורנה עטאר
    12/09/2010

ליאן שלום,
    לגבי ההתהפכות - נסי להדגיש לה את השהייה על המרפקים. את יכולה להיות מאחוריה ולהחזיק לה בזרועות ולהניע את הזרוע והשכמות מצד לצד, תנועה איטית, במטרה להדגיש את השהייה על המרפק והאמה על המשטח ואת ההעברות המשקל הקטנות.
    לגבי יישור ידיים ורגליים - ייתכן ואלו ניצני זחילה וניסיונות להתרומם מהקרקע. מצויין שאת מדגימה לה זחילת גחון. עוד כמה תרגילים לתרגול (לשון זכר):
    1. להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
    2. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל.

בגלל שהיא עוד צעירה הייתי נותנת לה עוד זמן לגלות את הזחילה לבדה עם מעט הכוונות ממך.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה לפני ישיבה
    אורנישי
    09/09/2010

שלום,בתי בת חצי שנה,זוחלת על הגחון ונעמדת בעזרת תמיכה של חפצים אך אינה יודעת כיצד לרדת למצב ישיבה כיוון שאינה יושבת..מה עושים,ואיך ניתן לעודד או לתרגל ישיבה?האם להניח לזה לחלוף?

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה לפני ישיבה

הוספת תגובה

• תגובה לאורנישי

אורנה עטאר
    12/09/2010

שלום,
    את מוזמנת לתרגל איתה התיישבות מעמידה -
    תחזיקי לה את שתי הידיים והכניסי את הראש שלך בבית החזה שלה ואת יכולה לשלב את השיר "עוגה עוגה עוגה במעגל נחוגה" ואז ע"י החזקת הידיים והתעגלות מעט של בית החזה להוביל אותה לכיפוף ברכיים והתיישבות. התרגול הזה ילמד אותה ללמד כיפוף ברכיים שהיא תיישם את במעברים שלה מעמידה לישיבה.

בנוסף חשוב מאוד לתת לה לחוות זחילה כמה שיותר ופחות עמידה בכדי שתמצה את השלב הזה לפני מעבר לעמידה והליכה בייחוד בשל גילה.

זה בסדר גמור שבגילה היא עדיין תעבור לשכיבה מישיבה ולא להתיישבות.
    מאחר והיא עוד צעירה - היא עוד תגלה את ההתיישבות בכוחות עצמה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינה
    רינה
    08/09/2010

שלום
    בני הוא בן 3 חודשים וכפות הידים שלו תמיד סגרות בכוח
    אבל כשהוא ישן אז הם פתוחות
    אם יש בעייה ??

לקביעת תור
    סגירה
    רינה

הוספת תגובה

• תגובה לרינה

דבי גרוס דולב
    09/09/2010

הי רינה
    בגיל 3 חודשים אמורות כפות הידיים להתחיל ולהפתח. המשיכי לעקוב אחר נושא זה ולבדוק אם הדבר קורה בשבועות הקרובים. אם לא, את מוזמנת לחזור אלי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת שנושכת
    רונית אשטמקר
    08/09/2010

בתי בת השנה התחילה בזמן האחרון לנשוך אותנו זה בא במפתיע,היא ילדה מאוש שמחה ובלי סיבה היא תוקפת בנשיכה.אני ובעלי מנסים להסביר לה וכאשר אנחנו כועסים היא בוכה וצורחת.
    אני לא יודעת כבר איך לעצור אותה מלנשוך אני מפחדת שהיא תנשך את מי שיתקרב אליה ויריים אותה
    בבקשה תעזרו לי אני חייבת עצה דחוף

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת שנושכת

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    09/09/2010

הי לילך
    אנא הפני שאלה זו לפורום שעוסק בעניינים התנהגותיים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצות וליקוקים של כפות הידיים
    תמר
    07/09/2010

שלום,

ביתי בת 3 חודשים והייתי שמחה לקבל המלצה על ספר בנושא התפתחות תינוקות.
    לפני שבוע היא החלה ללקק ולמצוץ את האגרוף וגם מס' אצבעות, אני חרדה מאוד במידה והיא תתחיל למצוץ אגודל, אני לא מסוגלת לראות תינוק מוצץ אגודל.
    כיצד אוכל למנוע זאת ממנה?
    כרגע היא לא מוצצת אגודל אבל מלקקת את כל כף היד ואת האמה.

ביתי מקבלת תזונה דרך הנקה ובקבוק שאוב בלבד ואני נותנת לה מוצץ כדי להרדם.

אשמח לקבל המלצה על הספר וגם על מציצות הידיים והאגודל בפרט.

תמר

הוספת תגובה

• תגובה לתמר

דבי גרוס דולב
    09/09/2010

הי תמר
    הכנסת ידיים לפה וההתעסקות בהן בפה הם שלב חשוב והכרחי בהתפתחות התינוק ומאוד כדאי לא למנוע זאת ממנו מכיוון שכך הוא חש את העולם בגיל זה. פעולה זו אינה מעידה על מציצית אצבע עתידית. ואם בכל זאת תחליט ביתך למצוץ אצבע בהמשך אני לא חושבת שיש לך מקום וסיבה למנוע זאת ממנה. הרי מדובר בהרגעה עצמית של התינוק שמניעתה תגרום לתסכול רב.
    בנוסף, חשוב לעשות הפרדה בין רגשותייך ודעתך האישית לגבי מציצת אצבע לבין צורך זה של התינוקת, אין שום פסול במציצת אצבע לדעתי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה