פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה אחרי חום לתינוק בגיל חודש
    אלי
    05/08/2010

אחרי 3 ימים של חום גבוה (39.5 מעלות ) ראינו פריחה בשתי רגליו כמעט סימטריות אשר כשהם אדומות התינוק צורח מכאב נותנים לא אקמול 70 מגרם ,התינוק נרגע והצבע האדום ברגליים נעלם לגמרי ... כך למשך יומיים
    זה רגיל לקרות לכל התינוקות אחרי חום רגיל????? ... נא לתת קצת הסבר תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לאלי

דבי גרוס דולב
    06/08/2010

הי אלי
    פורום זה אינו עוסק בנושאים רפואיים ועל כן לא נוכל לענות, התייעץ עם רופא ילדים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא זוחלת על שש
    דנה
    05/08/2010

ביתי בת 10 חודשים ועדיין לא זוחלת על שש. היא זוחלת גחון מגיל 8.5 חודשים. הזחילה שלה סימטרית, יד ורגל נגדית. היא זוחלת מאוד מהר ומגיעה לכל מקום. לפעמים כשהיא רוצה להגיע למשהו גבוה ממנה, היא מיישרת ידיים ומנסה להתרומם, אך בזחילה עצמה, היא לא מנסה גם ליישר ידיים ולעמוד על שש. אני עושה לה מכשולים של כריות, מדרגות, לטפס עליי/דרכי, הכל היא עושה מצויין, אך על גחון. אני כבר די מיואשת ולא יודעת איך לגרום לה לעמוד על שש. מסיבה זו היא גם לא מתיישבת לבד, היא נשענת על צד אחד/מרפק של צד אחד, וחסר לה רק להתרומם טיפה כדי להתיישב, אך זה היא לא עושה. אם אני אושיב אותה היא יכולה לשבת יציב, אך לא מגיעה לזה לבד. מה עליי לעשות עוד כדי לעזור לה? עד איזה גיל זה נחשב איחור בהתפתחות?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    לא זוחלת על שש

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    06/08/2010

הי דנה
    עד גיל 10 חודשים אנו מצפים לראות עלייה על 6 וזחילה על 6. מכיוון שביתך התחילה לזחול גחון רק בגיל 8 חצי חודשים, יתכן שהיא פשוט "לוקחת את הזמן" אבל יתכן גם שיש קושי קטן המונע זאת ממנה. את כבר מבצעת תרגילי מכשולים, אתן לך תרגיל נוסף לעלייה על 6, נסי אותו וחזרי לספר איך הולך: בשכיבה על הבטן הניחי יד את שלך תחת בית החזה ויד שנייה באגן וכך, הרימי אותה לעמידת 6, נסי לההות שם כמה שניות והוסיפי תנועות של רוקינג, נענועים קדימה ואחורה. עכבי לראות אם תוך כמה ימים יש השתהות שלה בתנוחה זו. אשמח לשמוע איך הולך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת שנה ושבועיים
    רונית אשטמקר
    04/08/2010

בתיתי בת השנה ושבועיים עדיין לא זוחלת ולא עומדת לבד היא גוררת את עצמה לכל מקום או שהיא מתגלגלת לכל משחק שנימצא רחוק מימנה היא מצליחה להריים את עצמה על 4 אבל לא להרבה זמן
    השאלה שלי האם אפשר לעזור לה לזחול על 4 ?
    היא מצליחה להגיע ממצב שכיבה לישיבה וההפך האם אוכל לעזור לה להתחיל לעמוד לבד או לזחול על 4 ?בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת שנה ושבועיים

הוספת תגובה

• ועד איזה גיל זה כבר מוגזם ?

רונית אשטמקר
    04/08/2010

השאלה שלי עד איזה גיל זה מוגזם שהיא לא עושה את הזחילה?היא כבר עושה זחילת גחון כבר הרבה זמן איך אני יכולה לעודד אותה לזחול 6

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה להודיה

דבי גרוס דולב
    06/08/2010

הי הודיה
    אתחיל בשאלה הבאה שלך- כבר עכשיו מדובר בסוג של עיכוב התפתחותי, בגיל שנה או מצפים לראות כבר זחילה חופשית, התיישבות עצמאית נכונה ועמידה ראשונית. במקרים של עיכוב כזה חשוב מאוד לאבחן ולמצוא את סיבת העיכוב המדויקת וללמוד תרגילים ספציפיים לתינוקת. הדבר משמעותי גם כדי להדביק את הפער, גם כדי שלתינוקת יהיה חופש תנועה הדרוש בגל זה וגם כדי למנוע קשיים בהמשך הדרך ההתפתחותית.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי אחר מקלחת
    שיקמה
    04/08/2010

בני (חודשיים וחצי) מאוד נהנה מחווית המקלחת הוא מחייך ומזיז את הרגליים וההידיים בהתלהבות אךבשבוע האחרון אחרי האמבטיה כשאני משכיבה אותו על משטח ההחתלהוא מתחיל לבכות די בהיסטריה היתכן שהוא בוכה כי הוצאתי אותו מהמים?שללתי כל סיבה הגיונית אחרת

לקביעת תור
    סגירה
    בכי אחר מקלחת

הוספת תגובה

• תגובה לשיקמה

דבי גרוס דולב
    06/08/2010

הי שיקמה
    קשה להגיד בדיוק למה בוכה בנך לאחר המקלחת אבל סביר להניח שמדובר בקושי במעבר בין המים לבין החוץ ובכל מקרה לא מדובר בקושי יוצא דופן או כזה שדורש דאגה. עטפי אותו היטב, השאירי אותו עטוף זמן מה והדבר יחלוף מעצמו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גב כפוף
    חן
    04/08/2010

בתי בת 4.5 חודשים מתהפכת מהגב לבטן, מהבטן לגב יותר קשה לה וצריכה עזרה. אוהבת לשכב על הבטן.
    כאשר אנו מרימים אותה על הידיים כאשר ראשה על הכתף והגב פונה בחוצה, הראש מעט נופל (למרות שמחזיקה אותו) והגב מכופף, הראש לעתים נוטה פנימה לכיוון הפנים שלנו, נראה כי שרירי הגב שלה חלשים והיא אינה נשארת זקופה.
    האם זה בסדר? מה ניתן עשות?

לקביעת תור
    סגירה
    גב כפוף

הוספת תגובה

• תגובה לחני

אורנה עטאר
    04/08/2010

חני,
    בגילה אני מצפה להחזקת ראש טובה ואין צורך שתחזיקי לה את הראש כשאת נושאת אותה.
    מה אומרים בטיפת חלב?
    האם היא מרימה ראש כאשר היא על הבטן?
    במידה ואת מרגישה ששרירי הצוואר אינם חזקים - ממליצה לראת מדריכה להתפתחות תינוקות בכדילאבחן את הקושי ולקבל טיפול פרטני.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8 חודשים ללא זחילה.....
    שירה
    04/08/2010

שלום,

בתי בת 8 חודשים, החלה להתיישב עצמאית לפני כשבוע ללא בעיה, אולם היא עדיין אינה זוחלת אפילו לא זחילת גחון. האם זה תקין?

אודה לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8 חודשים ללא זחילה.....

הוספת תגובה

• תגובה לשירה

אורנה עטאר
    04/08/2010

שירה שלום,
    זחילה אנו רוצים לראות עד גיל 9 חודשים.
    מצויין שהיא מתיישבת עצמאית - אך תעקבי ותראי שהיא לא "מתאהבת" בהתיישבות ולא מממשת זחילה. את מוזמנת להרחיק ממנה צעצעועים ולהניח אותה כמה שיותר כל הבטן בכדי שתלמד להגיע אל הצעצועים.
    במידה ועד גיל 9 חודשים לא תראה ניצני זחיה - חזרי אליי.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה
    דפנה
    03/08/2010

בני בן שנה התחיל זחילת גחון בגיל 9 חודשים עמד על הברכיים כבר המון זמן ורק לפני כשבוע התחיל זחילת שש. אבל עדין לא יושב לבד יושב רק בכיסא אוכל ובטיפת חלב נאמר לי שאני צריכה ללמד אותו לשבת לבד. בעניין הזחילה הוא עדיין זוחל גם גחון וגם על שש בימים האחרונים התחיל לעמוד על הרגלים אבל נעמד קצות האצבעות ולא עמידה על כל כף הרגל השאלה היא האם זה תקין
    שכך מתחילים לעמוד והאם זה תקין שהוא התחיל לעמוד לפני שהוא יושב לבד ושרק התחיל זחילה על שש יש לי בשבוע הבא תור לפיזוטרפיה השאלה היא האם עדין יש צורך ללכת או שאין כבר (קבעתי לו תור לפני שהתחיל זחילה על שש וזו הסיבה שקבעתי) אשמח אם אקבל תשובה במהרה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• תגובה לדפנה

אורנה עטאר
    04/08/2010

דפנה שלום,
    בנך מתעכב במימוש שלבי ההתפתחות ולכן כן כדאי שאיש מקצוע יראה אותו.

יש צורך לעשות אבחון ולראות מה הסיבה לעיכוב ולתת לכם טיפול אישי ותרגילים המתאימים לבנך.

שיטת "צעד ראשון" שונה מפיזיוטרפיה ואם תחליטי שאת רוצה לטפל בדרכנו את מוזמנת ליצור קשר.

בברכה ובהצלחה.
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות בגיל 5 חודשים
    אוהב
    03/08/2010

יש לי בן בן 5 חודשים שמתהפך רק מהבטן אל הגב,רוב היום הוא נמצא רק על הבטן בעריסה.קראתי שעד גיל חצי שנה הוא צריך להתהפך גם מהגב אל הבטן..איך אני מעודדת אותו להתהפך מהגב אל הבטן? והאם אני צריכה להמשיך לשים אותו כמה שיותר על הבטן ?

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות בגיל 5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למיה

אורנה עטאר
    04/08/2010

מיה שלום,
    בפורום תמצאי תרגילים רבים לעידוד התהפכות מהגב לבטן.

כמובן שרצוי שהוא יהיה כמה שיותר על הבטן (אבל לא לשכוח גם שכיבה על הגב). על הבטן ממשים את רוב שלבי ההתפתחות הבאים - סיבוב סביב ציר, זחילה, התיישבות וכו'.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,שאלה שאשמח אם תענו לי..
    אוהב
    03/08/2010

יש לי תינוקת בת 4.5 חודשים שעד לפני שבוע הייתה ילדה נוחה,בוכה רק כשהיא רעבה או עייפה.שבוע שעבר היינו בנופש וכל היום בעלי כירכר סביבה,היא רק הייתה משמיעה ציוץ והוא היה ממהר להרים אותה ולהיות איתה עד שהייתי מסיימת את מה שעשיתי באותו רגע והיינו מתחלפים.
    עכשיו אנחנו בבית והיא בוכה כל פעם שהיא לא רואה אותנו בסביבבתה ונרגעת בשנייה שהיא קולטת אותי או את בעלי. היא מחייכת ומדברת אלינו.
    ייתכן שהיא התרגלה לידיים או למצב שמישהו יהיה סביבה נון סטופ? אם כן,מה עושים במצב הזה? אני מנסה לא להתייחס אליה כשהיא בוכה אבל 'מפחדת' שאני עושה טעות..
    תודה מראש

הוספת תגובה

• תגובה למיה

אורנה עטאר
    04/08/2010

מיה שלום,
    לא רצוי לא להתייחס ולהניח לה לבכות - אלא להתאים את המענה לגילה.
    את יכולה לעשות זאת בהדרגתיות. כשהיא בוכה לגשת למקום שבו היא נמצאת ולא להרים אותה - אלא לדבר אליה או להשמיע לה צליל או לתת לה מגע במקום בו היא נמצאת ולחזור על זה כמה שצריך.

את מוזמנת לעדכן איך הולך
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה וחודשיים והליכה לשמאל
    ישראל
    02/08/2010

הבן שלי החמוד התחיל ללכת לבד בשעה טובה אבל הוא הולך רק שמאלה הצידה כזה האם זה נורמלי ואיך מגרים אותו ללכת ישר יש לציין שהוא הולך בעזרת כסא או בימבה אז הוא הולך ישר האם יש מקום לדאגה

הוספת תגובה

• יש מצב לתגובה

ישראל
    04/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לישראל

אורנה עטאר
    04/08/2010

ישראל שלום,
    האם הכוונה שהוא הולך ללא תמיכה רק הצידה?
    במידה וכך הדבר אני מאמינה שהליכה קדימה תקרה בקרוב. אתה מוזמן להרחיק ככל שניתן כל מה שמעודד הליכה לא עצמאית כמו בימבה וכסאות. לתת לו הרבה חוויות של יציאה משיווי משקל כשהוא עומד בכדי שירכוש יותר בטחון וילמד לאזן את עצמו.

מכיוון שאינו בעיכוב בהליכה - פשוט תן לזמן לעשות את שלו. במידה וההליכה הצידה תמשיך ולא תראה שינוי - תחזור אליי.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות של תינוקת בת חודש ושבוע
    קרן
    02/08/2010

2 שאלות ברשותכם :
    1. ביתי בת חודש ושבוע ושמתי לב שהיא לא תמיד עוקבת אחר חפצים או פרצופים מצד לצד. לפני כשבועיים עשתה זאת ללא כל בעיה ועכשיו היא לא מתמידה בכך ונראה כי היא לעיתים מתעלמת מרעשן שמרשרשים לה או הסבת תשומת ליבה אליי.
    האם זו בעיה בהתפתחות ? בנוסף העיניים שלה "נודדות" ונראה שהיא לא ממש מסתכלת עלי כשאני מדברת אליה.
    2. לפעמים קורה שרגל אחת רועדת לה כשאני מניחה אותה במיטתה לשנייה או שתיים האם נורמלי ?

אציין כי היא קרנית מאוד ואוהבת להסתכל לכל עבר עם עיניים פקוחות בנוסף מחייכת למשמע קול אנושי, התחילה להוציא קולות (כאילו דיבור) למובייל וביומיים האחרונים אף למצוץ את ידיה בפיה

הוספת תגובה

• תוספת

keren.y.
    02/08/2010

קרנית = סקרנית, כמובן

בנוסף מאוד אוהבת להסתכל על מובייל מנגן, נראית מחוייכת ושמחה ומלווה בקולות שהיא מנסה להוציא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

אורנה עטאר
    04/08/2010

קרן שלום,
    לגבי שאלותייך -
    1. זה בסדר שהיא עוקבת וממקדת את עינה לסרוגין בגילה.
    2. לגבי רעידה של הרגל - ייתכן וזה חלק מרפלקס מורו כאשר את מניחה אותה. נסי להניח אותה דרך הצד אל הגב. במידה וזה עדיין מדאיג אותך - הראי זאת לרופא.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי זחילה
    גלי
    02/08/2010

בני בן חמישה וחצי חודשים כבר שלושה שבועות עולה על הברכיים לעמידת שש, ועל מנת להתקדם זורק את עצמו קדימה. אציין שכפות הידיים שלו אינן פתוחות כאשר הוא במצב הזה. לפני מספר ימים החל לקפל את הרגל כאילו על מנת להתיישב. אך כיוון שהידיים שלו לא מספיק חזקות הוא לא מצליח, וזו גם לדעתי הסיבה שבגללה הוא לא זוחל "כמו שצריך".

ניסיתי לפתוח לו בכוח את כפות הידיים, ולתת לו ללטף את הפנים שלי, אך עדיין מקפל את האצבעות בחוזקה, האם נורמלי?

האם יש תרגילים שאוכל לעשות איתו על מנת להקנות לו זחילה נכונה?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לטל

אורנה עטאר
    04/08/2010

טל שלום,
    בנך מגלה את יכולת ההתקדמות בעצמו וזה נהדר. מאחר ויש לו עוד זמן זה מצויין לתת לו להתנסות ולגלות לבד איך מתקדמים.
    לגבי כפות הידיים הסגורות - אין מה לפתוח אותן בכח. מדובר ברפלקס אחיזה שאני הייתי רוצה שבגילו הוא יפתח יותר את היד.
    בכדי שהוא יפתח יותר את הידיים את מוזמנת לתת לו לחוות תנועה במרחב - בהתחלה תנועה קרובה לגוף - תראי שהוא לא נבהל מכך ובהדרגתיות תנועה יותר רחוקה מהגוף. לשנות את מיקום הראש במרחב. לרקוד איתו.
    האם הוא פותח את הידיים להושטת יד לחפץ - תרגלי זאת על הבטן ועל הגב.

תעדכני אותי איך הולך.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים רועדות
    קרן
    02/08/2010

שלום,
    בתי בת 5 חודשיים ובימים האחרונים בעלי ואני הבחנו שכאשר היא שכובה על הגב היא מרימה את רגליה רוב הזמן וידיה רועדות, האם זה שלב התפתחותי?, האם זה מצביע על בעיה ויש צורך לראות רופא?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ידיים רועדות

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

אורנה עטאר
    04/08/2010

קרן שלום,
    ייתכן וידיה רועדות כהכנה להושטת יד ולתנועה רצונית לעבר חפץ.
    בכדי להרגיע את דאוגתייך - את יכולה לפנות לרופא שיראה זאת וישלול בעיה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלושה חודשים
    אורית
    02/08/2010

שלום רב,
    בני בן 3 וחצי חודשים. אבחנו אצלו ריפלוקס בגיל של כמה שבועות והוא מאז מקבל אינפמיל (הנקתי אותו הנקה חלקית אבל סיימתי לפני כשבוע). בגלל האינפמיל הוא השמין מאוד (נמצא באחוזון 95, גובה אחוזון בין 50 ל-75). בגיל חודש וחצי-חודשיים התהפך פעם אחת מהבטן לגב. מאז - לא מנסה להתהפך כמעט בכלל. יש לציין שהוא ישן רק על הבטן ונמצא המון על הבטן והרבה פחות על הגב.
    מעבר לכך -הוא מושיט ידיים לצעצוע, תופס צעצועים תלויים באוניברסיטה וחובט בהם, חייכן מאוד לכולם ומשחק המון עם הידיים שלו.
    האם יכול להיות שבגלל המשקל שלו הוא פחות פעיל וקשה לו להתהפך? מתי זה אמור להתחיל להדאיג אותי שהוא לא מנסה להתהפך? יצויין שאחיו הגדול בגיל הזה כבר התהפך מהבטן לגב.
    אגב כשאני מניחה אותו על הצד הוא מצליח להתהפך לבטן... (מצליח להוציא את היד די בקלות כבר - בהתחלה היה לו מאוד קשה)
    אודה לתשובתכם!

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלושה חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

אורנה עטאר
    04/08/2010

אורית שלום,
    בנך אינו בעיכוב בהתפהכויות.
    אנו רוצים לראות התהפכות בין 4-6 חודשים. התהפכת בגיל חודש וחצי היא לרוב אינה רצונית ולכן אינה חוזרת על עצמה.

בפורום תוכלי למצוא תרגילים רבים לעידוד התהפכוות. את מוזמנת לתרגל איתו.

נראה כי הוא בדרך הנכונה.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 9 חודשים וזחילה
    שיר
    01/08/2010

שלום,
    תינוקת שלי בת 9 חודשים ושבוע, תינוקת מאד גדולה (כ11 קילו) התחילה להיתהפך בגיל 6 חודשים, התחילה קצת לזחול לפני כשבועיים.היא זוחלת לא הרבה ולא למרחקים גדולים - אם שמים לה צעצוע שהיא רוצה להגיע אליו או היא רוצה לתפוס חתולה בזנב אז היא זוחלת נמרצות. מה שכן - הזחילה שלה לא סימטרית - עושה רושם שהיא מפעילה יד ורגל שמאל ואת הימין היא יותר גוררת מאשר מפעילה. רוצה לציין שאין לה בעיות שימוש בצד ימין - היא משחקת אותו דבר עם שתי ידיים או רגליים.
    היא גם לא בכיוון לעמוד על שש - אני עושה איתה תרגילים - מרימה אותה קצת מתחת לבטן כשהיא שוכבת ומנסה עם תמיכה שלי להעמיד אותה על שש - היא מסרבת ולא מרוצה.
    מה אפשר לעשות בנושא? איך לעזור לה "לתקן" את הזחילה על גחון ולגרום לה לעמוד על שש? האם זה עדיין בסדר לגילה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 9 חודשים וזחילה

הוספת תגובה

• אפשר תשובה בבקשה?

שירלי
    02/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

אורנה עטאר
    04/08/2010

שירלי שלום,
    בתך תעלה ל6 כאשר מערכת שיווי המשקל שלה תהיה מוכנה לזה.
    לגבי הזחילה הלא סימטרית - האם היא מפעילה יד ורגל נגדית? שימי לב איזה רגל ויד נגדית פחות בשימוש.
    - את יכולה לתרגל איתה:
    1. סיבוב סביב ציר - לשני הכיוונים - יהיה כנראה צד שיהיה לה קשה יותר. חשוב לתרגל לשני הכיוונים.
    2. העברת משקל מצד לצד והושטת יד לעבר חפץ על הבטן - הציעי לה בועת סבון כל פעם ליד אחרת שתעביר משקל ותושיט יד אחת. את יכולה לתרגל זאת גם על כדור פיזיו.
    3. כשהיא על הגחון - הציעי לה צעצוע ממול ותקרבי את הרגל שהיא פחות משתמשת בה לדחיפה לרצפה בכדי שתדחוף איתה ותתקדם.

שוב - לגבי עלייה ל-6 - את מוזמנת לתת לה חוויות של תנועה במרחב, לתת לה לעבור מכשולים לזחילה ואחרי שתמצה (ורצוי) את שלב זחילת הגחון - היא תהיה מוכנה לעלייה ל-6.
    במידה וזה יתעכב - עדכני אותי.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה