מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה וחצי לא הולךאפרת18/08/2010
שלום
בני בן השנה וחצי עוד לא הולך,
ההתפתחות המוטורית שלו לאורך כל הדרך הייתה תקינה.
הוא הולך בן חפצים, מוליך כסאות ומריצה אבל לא עומד לבד יותר משנייה.
היינו בפיזיוטרפיה פעמים והיא טענה שאין לו שום בעיה והכל תקין גם בטונוס וגם בשרירים .
כאשר הוא נעמד לבד (בלי להחזיק בשום דבר) הוא נבהל ומחפש משהו להחזיק או שמתיישב מהר.
מה עושים???
אני ממש כבר מודאגת
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
דבי גרוס דולב21/08/2010הי אפרת
איחור בהליכה כגון זה שאת מתארת, כשכל המרכיבים נמצאים במקומם, קשור בד"כ בקושי במערכת שיווי המשקל, התינוק כבר מוכן אבל חש פחד להסתמך על שיווי המשקל שלו ולהתחיל ללכת. אם בזה מדובר אני ממליצה לתת לילד הרבה חוויות של תנועה במרחב לפיתוח מערכת שיווי המשקל- הנפות, גלגולים עדינים, תנועה על כדור פזיו, נדנדות, שינוי מיקום הראש במרחב וכו. סוג זה של תנועה יגרה ויפתח את מערכת שיווי המשקל.
בהצלחה ובברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנהשלי18/08/2010
שלום,
יש לי תינוק מקסים בן שנה, מתפתח יפה מאוד. האם הוא מבין את משמעות המילה "לא"? כשהוא מתקרב, למשל, לאגרטל שבסלון אנחנו מייד אומרים "לא" בתקיפות. הוא מסתכל עלינו לכמה שניות וממשיך להזיז אותו ואז אני לוקחת אותו ומזיזה אותו ומסבירה לו שאני לא מרשה לגעת באגרטל.אך הסיטואציה הזו חזרה על עצמה עשרות פעמים אך הוא ממשיך לגעת באגרטל (או בעוד דברים שיודע שאסור אך ממשיך לגעת). לאחרונה אם אנחנו לא שמים לב שהוא נוגע באגרטל הוא ממש קורא לנו!!! ורק כשאנחנו מסתכלים עליו הוא מזיז אותו! מדוע הוא מתנהג כך?? האם הוא מבין את משמעות המילה? מה עלינו לעשות בכדי ללמד אותו לא להתקרב למקומות מסויימים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשגית
דבי גרוס דולב21/08/2010הי שגית
ההתנהגות שאת מתארת מאוד אופיינית לגילו של בנך אבל מכיוון שאינני עוסקת בנושאים התנהגותיים ופסיכולוגים אני לא יכולה לענות בצורה מקצןעית על שאלותייך, נסי בפורום המתאים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפחות פג וחששותמעיין18/08/2010
שלום ד"ר מורג,
רציתי לדעת מתי ילד מתחיל להבין כשמדברים אליו, כלומר כשאומרים לו "תן לי" "קח" "בוא" מתי הוא באמת מבין ומבצע? מה הגיל פחות או יותר?
בני נולד בשבוע 28 וכיום הוא בן שנה וחודשיים כרונולוגית, האם זה גיל שהוא אמור להתחיל להבין כשאומרים לו "תן לי" או "נשיקה" או "כפיים" וכו'?
כי עושה רושם שהוא לא ממש מתעניין בנו כשאנחנו אומרים לו הוא מתעלם מאיתנו וממשיך לשחק בדברים שלו.
לפעמים הוא מסתכל עלינו ופשוט זורק משהו לכיוון בלי קשר, האם זה אמור להדליק לי נורה אדומה?
לפעמים הוא מכווץ את הילדים, פותח סוגר אותם (כמו מגרד עם האצבעות) בלי קשר כשהוא משחק או כשהוא חושב, האם זה אומר משהו?
אני קצת לחוצה מדברים שקראתי באינטרנט והייתי רוצה לדעת האם אני סתם נלחצת או שזה בסדר לגיל הזה?
תודה רבה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו לא ד"ר מורג..
דבי גרוס דולב21/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה נרשם בטעות...
מעיין22/08/2010האם תוכלו לענות לי בכל מקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןמרי17/08/2010
שלום בני בן 5 חודשים ולא אוהב להיות על הבטן הוא התהפך פעמיים מהגב לבטן ומאז הוא היפסיק זה קרה לפני חודשיים האם יש סיבה לדאגה? והיכן אני יכולה לראות על תרגילים בשכיבה על הבטן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדס
דבי גרוס דולב17/08/2010הי הדס
בגיל 5חודשים אנו כבר מצפים לראות שכיבה נינוחה על הבטן, הרמת ראש והתחלת התהפכויות. בפורום ז תמצאי תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן, כדאי לתרגל אותם באינטנסיביות כדי שלא יהיה עיכוב מצטבר בהתפתחות. אם לא תראי התקדמות בקרוב, את מוזמנת לחזור אלי.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך תשובה מה- 5/8דנה17/08/2010
היי דבי
כתבתי שאלה ב 5/8 לגבי עניין שביתי בת 10.5 חודשים לא זוחלת על שש. יעצת לי להעמיד אותה בתנוחת שש ולעשות רוקינג. עשיתי זאת במשך כמה ימים. עכשיו אם אני מעמידה אותה לתנוחה זו, היא נשארת בה לכמה שניות טובות, מה שלא היה קודם, שזה טיפה התקדמות. אך כשהיא רוצה לזחול היא שוב נשכבת על גחון וזוחלת (ככה נראה יותר קל לה), מה אני עושה הלאה? איך אני גורמת לה להתחיל גם לזחול שש?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב17/08/2010הי דנה
אני שמחה לשמוע שיש התקדמות קטנהץ כדי לעודד התקדמות על 6 נסי את התרגילים הבאים:
1. לשים בפני ביתך מכשולים שונים ולעודד אולה לעבור אותם.
2. לתרגל העברות משקל ,כשהיא על 6 לגרות אותה עם צעצוע לעזיבת היד כשהצעצוע בגובה ורוחב הכתף.
3. מריצה - להרים אותה משכיבה על הבטן דרך בית החזה והאגן להשענות על הידיים, להשתהות שם ובהמשך לעודד התקדמות על הידיים בעזרת צעצוע אהוב.
בהצלחה ובברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת לשכב על הבטןדנה17/08/2010
שלום,
בתי בת 3 חודשים וכששוכבת על הבטן מתחפרת עם הראש במשטח הפעילות ובקושי מצליחה להרים את הראש...ניסיתי לגרות אותה במס' דרכים אך היא לא מצליחה להרים את הראש...
מה אוכל לעשות?
כמו כן, מאחר והיא שוכבת הרבה על הגב יש לה מן מעיכה בצד האחורי של הראש והוא גם קצת עקום, האם ניתן לשנות זאת?
אודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב17/08/2010הי דנה
בפורום זה תוכלי למצוא תרגילים רבים לשיפור השכיבה על הבטן. אני ממליצה לתרגל אותם באינטנסיביות שכן שכיבה על הבטן מהווה את בסיס ההתפתחות המוטורית. המעיכה בראש היא תוצאה של שכיבת יתר על הגב לכן דרך הטיפול בזה היא ע"י שכיבה על הבטן וזמן.
ברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבן שנת צהרייםרינה16/08/2010
שלום הילד שלי בן שנה מאז שהוא נולד פשוט השכבנו אותו והוא הלך לישון גם בלילה וגם בצהריים בלי שום בעיה פתאום בעיקר בצהריים הוא עושה לנו ממש סצנה של עמעט חצי שעה יותר למרות השוא גמור מעיפות
מה השתנה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרינה
דבי גרוס דולב17/08/2010הי רינה
מה שהשתנה הוא שבנך גדל וכבר איננו רוצה לישון צהריים.. יש לו רצונות עצמאיים יותר ולצערי אין תרגילים או המלצות לעידוד שנת צהריים.. פשוט לנסות ולהרדים ואם לא הולך, לזרום איתו.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת לזחוליפית16/08/2010
שלום רב,
ביתי בת ה 10 חודשים היא אחות תאומה ,
היא מסרבת לזחול ברגע שהיא על הבטן ולא נוח לה היא עוברת לישיבה או שהיא שמחה כשאנחנו עוזרים לה להיות במצב של עמידה ולעומת זאת אחותה התאומה כל היום רק זוחלת ועדיין לא מתיישבת.
ממה יכולה לנבוע הבעייה של אי הרצון לזחול?
תודה מראש- יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליפית
דבי גרוס דולב17/08/2010הי יפית
אי זחילה אינה נובעת מחוסר רצון אלא מקושי פזיולוגי. הסיבות לקושי זה יכולות להיות שונות וקשה לאבחן אותן ללא היכרות.חשוב לי לדעת כיצד עוברת ביתך למצב של התישבות ללא עלייה על 6? תשובה לשאלה זו אולי תעזור לי להבין קצת יותר. במקביל, חשוב להמנע מהעמדה ומהושבה על מנת לא לשבש או לגרם לדילוג על זחילה.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסרבת לזחול
יפית18/08/2010דבי תודה על התשובה- היא כן יודעת לזחול והיא נעמדת על 6 כך היא מגיעה למצב של ישיבה אך היא "מתעצלת" לזחול, היא רוצה כבר לעמוד אך עדיין לא מסוגלת לעבור למצב של עמידה לבד אלא רק עולה על הברכיים כשהיא נתמכת בלול או במיטה שלה האם העניין תקין? אחותה התאומה רק זוחלת ועדיין לא מתיישבת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן עשרה חודשיםנועה16/08/2010
שלום
בני בן עשרה חודשים.
מתהפך מגיל 3.5 חודשים
זוחל מ7 חודשים, זחילת גחון
מבחינה קוגנטיבית מאוד מפותח תקשורתי ומבין מדבר כעשר מילים ומבין הרבה
הבעיה שלנו היא כשעולה על 4 ועל שש לזמן קצר עושה "רוקינג" וחוזר לגחון
כל היום זוחל מטפס ונעמד בבית ובעזרת חפצים פעמים בודדות מתיישב בעצמו
הלכנו לפיזיותרפיה אך הילד לא הפסיק לצרוח המטפלת היתה חסרת סבלנות וחסרת גישה ללילדים לטעמי, הילד לא שיתף פעולה ולכן הפסקתי להגיע.
האם מדובר בעיכוב מבחינת זחילת שש והתיישבות
האם יש ילדים כאלה, שפחות אוהבים שזר עושה להם תרגילים ומתעצבנים עד רמה של בכי היסטרי?
מה ניתן לעשות?
תודה מראש
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב17/08/2010הי נועה
הקושי להתחיל בזחילת 6 ובהתיישבות בנוסף להיעמדות מוקדמת מאפיין בד"כ תינוקות בעלי נטייה לזקיפה גדולה מידי בגב. זקיפה זו מקשה על ההתעגלות הנדרשת לזחילת 6 ולהתישבות אך מעודדת עמידה מוקדמת.
לכן מדובר אמנם בהתחלה של עיכוב אבל תשומת הלב צריכה להינתן לסיבת העיכוב ולא לסימפטום וזה ההבדל בין אבחון של מדריכה להתפתחות תינוקות לבין שיטות אחרות.
אני לא רוצה לשפוט מטפלות ושיטות אחרות אבל אני ממליצה בחום לשקול אבחון אצל מדריכה. שם אולי ינתן אבחון אחר ובטח תרגילים אחרים.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרשות מהנרתיקע'16/08/2010
שלום,
לתינוקת שלי - בת 3 חודשים כמעט, החלו הפרשות מהנרתיק ב- 3 ימים האחרונים. הפרשה מעט צמיגית לבנה.
האם נורמלי?
תודה מראש
ע'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
שירי קאשי16/08/2010הי ע',
קיימות תופעות של מעין וסת מוקדמת אצל תינוקות. זה יכול להיות מלווה גם במעט טיפות דם. חשוב לפנות לרופא הילדים ליעוץ. הפורום אינו עוסק בתחום זה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא ישנה ולא רוצה לינוקליאת15/08/2010
ביתי בת 8 חודשים עד עתה ינקה בשמחה ונרגעה עם ההנקה.משום מה בחודש האחרון!היא לא רוצה לינוק שאני מקרבת אותה היא מתרחקת ומתעצבנת ולכן אני לא יודעת איך להרדים אותה שכן היתה נרדמת עם הנקה.כל נסיונותי להניק אותה כושלים רק פעמים בודדות ביום היא מסכימה לינוק ורק מתוך שינה{בלילה}
אני ממש משתגעת מזה....
אשמח לייעוץ אני מרימה ידיים
אולי אפסיק להניק?{את בני הנקתי שנה וחצי והיה נהדר....}
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה
שירי קאשי16/08/2010הי ליאת,
אני ממליצה לך מאוד להתיעץ עם יועצת הנקה ולקבל הדרכה כיצד להתמודד.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתבדקי אם את בהריון
הילה24/08/2010הטעם של החלב והרכבו משתנה בזמן הריון. זה קרה לי עם בתי בעבר, ולא ידעתי שאני בהריון. היא פשוט סרבה לינוק ואני ממש דאגתי ולא הבנתי למה ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ושלושה חודשים (וחצי) עדיין לרויטל15/08/2010
עדיין לא הולך!!
אני יודעת שהטווח הוא עד גיל שנה וחצי וזה מעט מרגיע ,
אני גם מתנחמת בכך שהוא היה איטי מהתחלה:
התהפך בגיל 7 חודשים
זחל גחון 9 חודשים וזחל 6 בגיל שנה וחודשיים (קצת לפני)
התיישב בגיל 10 חודשים
נעמד בגיל שנה וחודש וקצת אחרי הלך סביב רהיטים
הוא עשה הכל מאוחר, אבל מדויק! הינו בסדנא של צעד ראשון וקבלתי פדבקים)
אז מה מדאיג אותי?
אין לו בכלל עניין בהליכה,
אם צריך להגיע משולחן לשולחן , הוא תמיד יעדיף לרדת ולהעמד שוב בעזרת השולחן השני
אף על פי שיודע לשחרר יד ולעבור
ויודע לעמוד כשנשען רק עם יד אחת.
אם אני מנסה להוליך אותי (ואני לא עושה זאת הרבה) אחרי 2 צעדים הוא מתיישב ומתבכיין
אם הוא תופס לי במכנסיים כדי שארים אותו ואני צועדת כדי להוליך, הוא מתיישב
נתתי לו לחוות הליכון, אחרי כל שני צעדים התיישב, נעמד שוב שני צעדים וחוזר חלילה....
ניסיתי לגרום לו ללכת קדימה בין שני רהיטים והוא מסתובב להליכה צידית.
האם זה כן איחור? לא אמורים בגיל הזה כבר ללכת ישר עם רהיטים? או לפחות לתת יד לאמא וללכת???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלגו עלי
רויטל16/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרויטל
דבי גרוס דולב17/08/2010הי רויטל
בנך איחר מעט בהתפתחות המוטורית שלו לאורך כל הדרך ואינני יודעת מה הייתה הסיבה לכך. יתכן ואותה סיבה שליוותה אותו בהתפתחות המוקדמת מלווה אותו גם עכשיו ומהווה גורם מעכב בהליכה.
בד"כ, קושי כגון זה שאת מתארת, יש לו סיבה. הסיבות יכולות להיות שונות, החל מטונוס שרירים לא מאוזן ועד קשי במערכת שיווי המשקל. קשה לדעת את מקור הקושי של בנך ללא היכרות.
יתכן והוא ממש עומד בפהי הליכה עמצאית ורק חושש מעט. יחד עם זאת יתכן שיש צורך לאבחן את מקור הקושי ובכך לעזור לבנך להתגבר עליו. אני ממליצה לשקול אבחון.
בברכה
דבי גרוס דולב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מידע התפתחותימעיין15/08/2010
האם יש מקום שניתן לקרוא בו על כל שלבי ההתפתחות אצל תינוק
למשל גיל X צריך כבר לעשות .....גיל Y צריך לעשות....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למעיין
אורנה עטאר15/08/2010מעיין שלום,
תכתבי "שלבי התפתחות" בגוגל ותמצאי מידע בנושא. הרשת מלאה במידע הזה.
וחוץ מזה - אנחנו כאן לליווי ההתפתחותי לתינוקך בכל שלבי ההתפתחות וכאן לענות על כל שאלה בכל שלב.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא אוהב שכב על הבטן-דואגת...מעיין15/08/2010
שלום,
בני בן חודשיים וחצי לא סבל לשכב על הבטן עד שהרגלתי אותו אך הוא לא מתלונן רק בעת שינה על הבטן. (כמובן רק בהשגחה).
כשאני מנסה לתרגל איתו הרמת ראש בעת שכיבה על הבטן הוא מתלונן ובוכה ולא מרים הרבה את הראש אז אני מפסיקה מרחמים עליו...
עלי לציין שהוא מרים נפלא את הראש כשהוא על היידים לגרעפס כבר מגיל שבועיים מחזיק את הראש יפה מאוד.
אני שמה לו צעצועים כדי שיסתכל כשמרים את הראש, ציורים אדום-לבן-שחור תוך כדי שימת היד על הטוסיק כי נאמר לי שנותן לו תחושת ביטחון , שרה לו מדברת איתו, אך הוא מתלונן מאוד ולא מרים טוב את הראש.
דבר נוסף- הוא לא מסתכל לצד שמאל אם מסתכל- רק לכמה שניות ומחזיר לימין
הראש שלו מצד ימין שטוח משאר הראש ויש לו צורה מוזרה כתוצאה מכך
לקחתי אותו לאורתופד ילדים אכן יש חשש לצוואר תפוס מצד שמאל. יש לי תור יום ג לאולטרסאונד צווארי.
אך האם צורת הראש תסתדר לאחר מכן או שיש סיבה לדאגה? מה עושים עם זה לאחר מכן?
האם יכול להיות שלא מרים את הראש כוון ששריר בצוואר תפוס? הרי שהוא עלי לגרעפס מרים יפה את הראש..
עלי לציין שהוא מאוד גדול לגילו באחוזון מעל 90 בגובה במשקל מעל 6 ק"ג
אשמח לתשובה...דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למעיין
אורנה עטאר15/08/2010מעיין שלום,
את מתארת כאן קושי לשכב על הבטן והעדפת צד (טורטיקוליס) לצד אחד.
לגבי השכיבה על הבטן - תמצאי בפורום הזה תרגילים רבים לשיפור שכיבה על הבטן. פשוט רשמי את המילים האלו. תרגלי את התרגיל הזה כל יום כמה פעמים כהכנה לשכיבה על הבטן.
תינוק שלא רגיל לשכב על הבטן - קשה לו - קושי פיזי - בגלל מתח בשרירי הבטן ובית החזה ולכן יש להוריד את המתח הזה לפני השכבה על הבטןן וכך לשפרה. כל יום תשכיבי אותו עוד דקה-שתי דקות על הבטן ותראי שככל שתתרגלי את זה השכיבה על הבטן תשתפר.
אל תוותרי - כי שכיבה על הבטן היא הכרחית למימוש כל שלבי ההתפתחות. הרמת ראש טובה נבדקת על הבטן ולא במנחים אחרים.
לגבי הקשר לשריר צווארי מקוצר - אין קשר להרמת הראש - הייתי רוצה לראות הרמת ראש - אולי לא סימטרית - אך כן הרמת ראש.
לגבי העדפת צד - כמובן שיש לטפל בכך בהקדם בכדי לא לקבע איזו א-סימטריה שמשפיעה על התפתחותו העתידית של בנך.
במידה וימצאו שיש לו טורטיקוליס - יפנו אתכם לפיזיוטרפיה. הגישה שלנו (צעד ראשןו) שונה מהטיפול בפיזיוטרפיה ואני כבר אתן לך כמה תרגילים שתוכלי לעבוד איתו בנתיים.
1. השכבה על הצד - את תזהי צד אחד שקשה לו לשכב עליו. התחילי מהצד הקל לו. שלבי מגע עמוק, טפיחות, הדהוד של קול בכדי שישאר כמה שיותר על הצדדים. מומלץ גם להשכיב בפוף על הצד. להרדים אותו על הצד. יש לראות כי בשכיבה על הצד הראש בהמשך הגב. הידיים באות קדימה.
2. טיפול סימטרי - האכלה בשני הצדדים, לשאת אותו בשני צידי הגוף שלך וכו'.
תתחילי בתרגילים אלו ותעדכני אותי איך הולך.
אני ממליצה לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל תרגול נוסף ומעקב אחר ההתקדמות של בנך.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת חצישנה לא ממלמלתטליש15/08/2010
שלום רב,
אודה לחוות דעת..
ביתי בת חצי שנה, לא ממלמלת כלל
**כן** - מחייכת, יוצרת קשר עין, צוחקת, גם בקול
אך מלבד זה
לא מז'רגנת, לא משמיעה מלמולים, הברות או סתם המייה
מרגישים בהחלט ששומעת היטב
ועוד יש להוסיף- לידה תקינה, מתהפכת מבטן לגב והפוך
האם יש מקום לדאוג?
ממתי זה נחשב חורג מהנורמה?
בתודה רבה מראש..
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי16/08/2010הי טליש,
נשמע תקין לחלוטין. ישנם תינוקות שמטבעם פחות קשקשנים וזה בהחלט בסדר. לחוות דעת מקצועית יותר בתחום השפתי את מוזמנת להתייעץ עם רופא הילדים או אחות טיפת חלב.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
טליש17/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)