פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רוצה רק ידיים
    קרן
    15/08/2010

מה עושים עם בת 5.5 חודשים שרוצה להיות רוב הזמן על הידיים? ברגע ששמים אותה בלול היא מתחילה לצרוח עם דמעות וכנ"ל כאשר אנחנו מרימים אותה ומתיישבים? בתי בספטמבר נכנסת למעון והיא קצת חוששת מזה.
    יש מה לעשות?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רוצה רק ידיים

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    16/08/2010

הי קרן,
    יכולות להיות סיבות רבות לבכי ולרצון להיות רק על הידיים (במעבר מעמידה לישיבה היא מרגישה שאתם יותר סטטים והרבה תינוקות חשים שינוי זה ומגיבים אליו). הסיבות יכולות קשורות במתח שרירים ואז מדריכת התפתחות יכולה לעזור לך בבית להגיע לרגיעה ליותר עצמאות של התינוקת. חשוב לציין שיכולות להיות גם סיבות אחרות כמו פינוק יתר או קושי אחר ולכן חשוב להתחיל את היעוץ בטיפת חלב ומשם להמשיך הלאה.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "נעמד" בגיל 5 חודשים
    שרית
    14/08/2010

הזאטוט המתוק שלי שבוע הבא בן 5 חודשים. מתחיל להתהפך מהגב לבטן. ומהבטן לגב עוד שניה, נראה לי...
    הבעיה היא שהוא כל הזמן רוצה להיות ב"עמידה". אני יודעת שזה לא בריא. קראתי ואני מבינה את ההשלכות לכך. אבל....אותו זה לא ממש מעניין. הוא ממש נעמד עלי במין טיפוס כזה, מושך את עצמו כלפי מעלה. גם בישיבה הוא מנסה "לראות את העולם".
    חשוב לציין שאני לא משתמשת בעגלה, וכל יציאה מהבית היא במנשא, בו הוא "עומד" עם הגב אלי ורואה את העולם מגובה של בוגר.....נראה לי שהוא פשוט רגיל לתנוחה הזו ולא מבין למה בבית הוא צריך לשכב.

רוב היום אני מצליחה שיהיה ב 180 בשכיבה גם על הגב וגם על הבטן....אבל, זה ממש במאבק איתו.....הוא מבחינתו כבר יכול לרוץ לגן....זה שהגוף שלו לא בשל זו תקלה שצריך לפתור:)

אשמח לעצות ולדעה מקצועית נוספת
    תודה
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    "נעמד" בגיל 5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    15/08/2010

הי שרית
    הרצון להתרומם לעמידה בגיל צעיר מידי קורה פעמים רבות בשל זקיפה גדולה מידי בגב שגורמת לתינוק להיעמד אבל לפעמים מקשה על עלייה על 6. הערכתך שהסיבה לכך היא נשיאה במנשא עם הפנים קדימה יכולה להיות נכונה רק אם כך נשאת את בנך כך כבר מימיו הראשונים. נשיאה כזו מגיל לידה יכולה לגרום לזקיפת יתר ומפה הרצון להיעמד. אבל כל אלה רק הערכות.
    צריך להבין באמת את מקור הרצון לעמידה כדי לדעת איך למנוע זאת, בנתיים כדאי למנוע אבל לא במחיר ל תסכול.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - בן 10.5 חודשים
    מיכל
    14/08/2010

שלו, בני בן 10 חודשים וחצי. כיום זוחל במרץ. החל להתהפך מאוחר יחסית בסביבות 6 חודשים, זחילת גחון בגיל 8 חודשים. לא זוחל על 6 ואינו יושב. כשנמצא על הגחון, לעיתים נשכב חלקית על הצד, במשפחה צוחקים ואומרים שנראה כמו דוגמן שמצטלם (אחותי אומרת שמכין עצמו לישיבה). בעגלה החל לשבת אך הישיבה לא יציבה והוא נופל אחורה אם לא מחזיק. כיצד ניתן לעזור לו, לחזק אותו
    והאם ניתן להושיבו בכיסא אוכל?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה - בן 10.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    15/08/2010

הי מיכל
    בנך התחיל אל רוב שלבי ההתפתחות מעט
    באיחור ובגילו עדיין לא זוחל ומתיישב. מכיוון שמדובר במשהו מערכתי ולא בקושי מקומי אני מתקשה לדעת מהו הגורם לזה ולכן אין באפשרותי להמליץ על תרגילים בלי להכיר ולדעת מהו מקור הקושי. לא כדאי להושיב תינוק לפני שלמד לעשות זאת בעצמו על מנת לא לשבש את תהליך ההתישבות העצמאי ולא לגרום לדילוג על זחילת 6.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוכל כל שעה וחצי
    סימה
    13/08/2010

היי
    יש לי ילד בן חודש וחצי מבקש כל שעה וחצי ל שעתיים לאכול.
    הוא אוכל בערך בכל ארוחה בין 100 ל 140 CC האם זה בסדר? האם מותר לתת כל שעתיים לאכול ועוד כאלה כמויות? אשמח לקבל את תשובתך במהרה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    אוכל כל שעה וחצי

הוספת תגובה

• אנא פני לפורום תזונת תינוקות

אורנה עטאר
    15/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור-תינוקת בת שנה
    בתיה
    12/08/2010

שלום!
    יש לי תינוקת בת שנה אשר לא מדברת מילים. אומרת הרבה הברות אבל לא מילים. מדובר בתינוקת מאוד מפותחת מוטורית, הולכת כבר לפני כחודש וחצי, עולה ויורדת מדרגות, בענין השפה חשוב להדגיש כי היא מבינה ואפילו אם אני מבקשת ממנה למשל להביא את הכדור שנמצא בחדר היא ניגשת ומביאה אותו. האם אפשר לעודד אותה לדבר או רק להמתין! מתי חושבים שיש בעיה ומהי בעצם הבעיה.....

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור-תינוקת בת שנה

הוספת תגובה

• תגובה לבתיה

דבי גרוס דולב
    15/08/2010

הי בתיה
    בגיל שנה ממש ממש אין צורך ומקום לבחון דיבור של תינוק והזמן לדאוג עוד ממש רחוק. את יכולה להמשיך לדבר איתה ואף רצוי לעשות זאת אבל אין צורך לצפות כבר בגיל זה למילים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מציצת אצבע
    שלי
    12/08/2010

שלום,
    התינוקת שלי בת 3.5 חודשים לא מוכנה לקחת מוצץ. ניסיתי מספר סוגים (חברות שונות/ גומי/ סיליקון), היא פשוט לא יודעת מה לעשות איתו בפה שלה, היא מוציאה אותו החוצה כל הזמן. לפעמים כשאני מחזיקה לה את המוצץ בפה היא מצליחה למצוץ אבל לרוב היא יורקת אותו. לאחרונה היא מרדימה את עצמה לבד במיטה ע"י מציצת אצבע וליקוקים של כף היד. זה לוקח לה איזה רבע שעה עד שהיא נדרמת ככה...
    השאלה שלי האם זה תקין? ניסיתי כמה פעמים לדחוף לה מוצץ במקום והיא לא מסכימה לקחת.
    האם יש דרך להרגיל למוצץ או שכנראה היא סרבנית אמיתית?
    לתת לה להמשיך להירדם ככה? מתי זה אמור לעבור?
    אשמח לתשובה,
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מציצת אצבע

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

אורנה עטאר
    15/08/2010

לימור שלום,
    מציצת מוצץ אינה חובה התפתחותית. זה מצויין שהיא מצאה דרך להרגיע את עצמה. הכנסת ידיים לפה הינה כן שלב התפתחותי. את יכולה כמובן לתת לה להמשיך להירדם כך. ייתכן וזה לא יעבור וזו תהיה דרך ההרדמות שלה וייתכן וזה ישתנה - לא ניתן לדעת.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת זרים
    גלי
    12/08/2010

שלום
    באיזה שלב יש חרדת זרים? בתי בת 8 חודשים ויש לה שני אחים גדולים בבית, היא תמיד מעדיפה להיות על הידיים שלי אבל כאשר אני הולכת או כאשר אנחנו רואים מישהו שאינה מכירה היא לא בוכה , האם זה תקין שאין לה חרדת זרים? יש לציין שהתפתחותה עד כה תקינה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת זרים

הוספת תגובה

• תגובה לגלי

אורנה עטאר
    15/08/2010

גלי שלום,
    אנא התיעצי בנושא בפורום בו עונה פסיכולוג התפתחותי מכיוון שאין מדובר בהתפתחות סנסו-מוטורית.
    לדעתי לחרדת זרים יש טווח של גילאים בו זה מופיע (סביב 9 חודשים) וגם טווח של מופעים וייתכן וזה מינורי אצל בתך.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9.5 לא זוחל
    דנה
    12/08/2010

שלום. בני בן תשעה חודשים וחצי, גדול (13.5 ק"ג) ועדיין לא זוחל וגם לא מתיישב בעצמו. הוא מאוד תקשורתי ותגובתי כך שאינני חוששת לבעיה מנטלית. קראתי עכשיו אצל עידן דולב שבעיה של תינוקות שלא זוחלים נובעת לעתים קרובות מכך שההורים הושיבו את התינוק לפני שהיתה יכולת ישיבה עצמאית. אנחנו אכן עשינו את הטעות הזאת - הוא יושב איתנו בשולחן האוכל על כסא תינוקות. מאוד אוהב לשבת ולהיות זקוף, מאוד שונא להיות על הבטן. אנחנו שמים אותו הרבה על הבטן אבל באיזשהו שלב מוותרים לו כי הוא מאוד מתלונן, מקטר ובוכה כדי שלא להיות על הבטן. האם הטעות שעשינו הפיכה? מה אפשר לעשות כדי לעודד אותו בכל זאת לפתח יכולת זחילה ולחזק את השרירים הנכונים? אני מאוד מודאגת ומקווה שלא גרמנו נזק גדול מדי. תודה על כל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 9.5 לא זוחל

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    12/08/2010

דנה שלום,
    אכן מה שקראת נכון. מימוש שלבי ההתפתחות מתחילה מהבטן ולכן יש חשיבות מכרעת לשכיבה נינוחה על הבטן.

את מוזמנת לתרגל איתו שיפור שכיבה על הבטן (תוכלי למצוא את התרגיל הזה כאן בפורום).
    כמובן שרצוי לא להושיב אותו ולנסות להסב את תשומת ליבו ככל שניתן בשהייה על הבטן (קול-צלילים, מגע, לשכב לידו וכו').

בשל גילו והעיכוב שאת מתארת אני הייתי שוקלת לראות מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי שתתן לכם כלים איך לגרום לו לממש את השלבים הבאים.

אנא שיקלי זאת.
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התנהגות תינוקת בת שנה וחודשיים
    אילונה
    11/08/2010

שלום רב,
    ביתי בת השנה אובחנה בגיל 9 חודשים ב - infantile spasms.. נולדה פגית בשבוע 32 במשקל 2 ק"ג. טופלה מייד עם האבחון. היום היא בת שנה וחודשיים ושוקלת: 9.5 ק"ג. ביתי לא נמצאת בגן/מעון. נמצאת בטיפול של מטפלת.
    מבחינה מוטורית : זוחלת על גחונה די מס' רב של חודשים ומנסה ( רק מעט ורק למס' שניות ) גם 6, יושבת ומתיישבת לבד, מתהפכת בקלות , משחקת יפה עם צעצועים, מסתובבת ציר בקלות, מנסה להיעמד אך לא מנסה לבצע צעדים.
    מבחינה קוגנטיבית:, חייכנית, חברותית, סקרנית, מזהה את הקרובים לה , נהנת ממוסיקה ומתכניות מסוימות בטלוויזיה, נותנת נשיקה כשמבקשים ממנה, מושיטה ידיים כשרוצה, ממלמלת ומדי פעם יוצא לה אבא ומאמה. אלו מילותיה היחידות. מחקה פעולות כמו תיפוף, נקישת קוביות אך כפיים לא מצליח לה... לא מצביעה על אור לדוגמא. מדי פעם היא צועקת ( כאשר היא רוצה ידיים וגם סתם כך ). לפעמים גם בזמן רוגע נראה כי בזמן שכיבה על הגב או הבטן רוקעת ברגליה. אנו נמצאים במעקב במכון להתפתחות הילד בקהילה יש לי מס' שאלות שמטרידות אותי:
    1. לאור פגותה ולאור "פספוס" חודשיים של מתן טיפול אגרסיסי של סטרואידים, איך את מתרשמת מקצב התקדמותה ומהו העיכוב שיש לה?כלומר: לאיזה גיל לדעתך היא מתאימה היום?
    2. ביום שנתבשרנו על מחלת ביתי הבנו שיש סבירות גם לפיגור שכלי. כיצד ניתן לדעת ולאמוד קוגנטיבית תינוקת בת שנה וחודשיים? מה תוכלי לומר בעניין זה עפ"י הפירוט שלי?
    3. לאור הנ"ל , האם יש צורך בטיפול של קלינאי/ת תקשורת?
    בברכה,סנאית

הוספת תגובה

• לא אשת מקצוע, סתם התרשמות אישית

נועה
    15/08/2010

לדעתי מבחינה קוגנטיבית את מתארת מצב של פלוס מינוס 11-12 חודשים. קצת איטי אבל ממש לא נורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה
    רוניתוש
    11/08/2010

בני בין 9 חודשים זוחל אחורה על 6 , מתיישב מזחילה זן אך לא מתקדם קדימה כלל,איך ניתן לזרז והאם יש חשש לדאגה?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה

הוספת תגובה

• תגובה לרוניתוש

אורנה עטאר
    12/08/2010

שלום,
    אין חשש לדאגה ואין מה לזרז.
    את יכולה לעודד זחילה קדימה ע"י הצעת גירוי (כמו בועות סבון) כל פעם ליד אחרת בכדי שיתרגל העברות משקל וניתוק יד מהרצפה וכן לשים לו גירוי מולו (משהו אחד מאוד אטרקטיבי עבורו) בכדי שיעודד אותו התקדמות קדימה.
    במידה ולא תראי שינוי בזחילה בחודש הקרוב - חזרי אליי.

בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתן מועט לתינוקת
    נא
    11/08/2010

שלום,
    יש לי ילדה בת שנה וחודש מאז ומתמיד היא לא עשתה הרבה פיפי
    מעולם לא מילתה חיתול ממש , גם לא לאחר לילה שלם
    השבוע הינו אצל רופאת ילדים ללא קשר שהבחינה שכפות הרגליים שלה נפוחות מעט ושאלה בנוגע למתן השתן של הילדה וביקשה שנעשה בדיקות
    על מה זה יכול להעיד?
    תודה
    נא

לקביעת תור
    סגירה
    שתן מועט לתינוקת

הוספת תגובה

• שתיה ושתן

שירי קאשי
    12/08/2010

הי,
    הפורום אינו עוסק בסוגיות רפואיות.
    בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה
    אליסה
    11/08/2010

שלום,
    בני כמעט בן 8 חודשים, הוא זוחל, מתיישב ועכשיו התחיל להרים את עצמו לעמידה, הבעיה היא שהוא אינו יודע איך לחזור חזרה לישיבה וזה בדרך כלל מסתיים או בנפילה או בכך שרגליו נפתחות לפיסוק רחב או בבכי שבסופו אני נאלצת לבוא ולעזור לו.
    ניסיתי להראות לו שהוא צריך לקופך את הברכיים אבל הוא לא נותן לי, הוא מותח את הרגליים חזק חזק.
    איך ניתן להסביר לו או להדגים לו מה עליו לעשות?
    תודה רבה,
    אליסה

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה

הוספת תגובה

• עמידה

שירי קאשי
    11/08/2010

הי אליסה,
    בנך בראשית נסיונות העמידה שלו וזה בסדר שעדיין אינו שולט בכל הפרטים. בכדי לעזור לו את יכולה לתת לו לעמוד כשאת אוחזת בשתי ידיו. בצורה זו תדחפי מעט עם הראש את אזור הבטן אחורה ועם הידיים מעט קדימה ולמטה (בעדינות, לא למשוך חזק). תנועה זו תוביל לכפיפה של הברכיים לכיוון של התישבות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי - תשובות
    מיכל
    10/08/2010

הי רותם
    שאלתך לא הייתה לי ברורה, האם כוונתך היא לכך שביתך אינה זוחלת ואין לך זמן להשקיע בכך?

היא כן זוחלת אבל כמה זמן מינימלי דרוש לזחילת תינוק בגיל 9 חודשים ?????

או לכך שזחילה על רצפה מצריכה פיקוח של הורה ?

כן ! הפיקוח צמוד !!!! כל הזמן !!!! זה מעסיק את ההורה פול טיימ ג'וב ומשבית אותו - האם ההורה אמור להיות מושבת כל היום ? מס' שעות ? כמה שעות ביום ??? הבנתי שזחילה מאוד קרדינלית

לקביעת תור
    סגירה
    היי - תשובות

הוספת תגובה

• תגובה לרותם

דבי גרוס דולב
    10/08/2010

הי רותם
    לא מדובר במשהו מדיד. לא נהוג למדוד את זמן הזחילה או את זמן השהייה על הרצפה, צריך פשוט לאפשר זאת לתינוק במידה הרצויה לו ושמתאימה להורים.
    אכן, תינוקות זקוקים להשגחה בגיל הזה וגם בהמשך. לצערי אין לי פתרון לקושי זה , צריך למצוא ת שביל הזהב בין צרכי התינוק לאלה של הוריו, זה חלק מההורות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תינוק בן 3 חודשים
    הילי
    10/08/2010

ראשית, תודה על תשובתך.
    בהמשך לשאלתי על תינוק בן 3 חודשים שהושיט יד לצעצוע בגיל חודשיים וחצי וכרגע הפסיק(כבר שבוע), ברצוני לציין ששמתי לב מאז שהוא לא מושיט ידיים שכשהוא שוכב על הגב, הידיים מקופלות צמודות למזרון וקרובות לאוזניים, וכשאני מנסה לעשות לו התעמלות, הוא ממש מקשה את הידיים ,וזאת גם כשאני מנסה להושיט את ידיו לצעצוע, הידיים ממש נוקשות. כשהוא רואה צעצוע מעליו, רואים שהוא מתלהב ממנו ומשתולל עם הרגליים, מסובב את כפות הידיים ומקשית את הגב. נראה כאילו הוא פשוט לא מצליח להושיט את הידיים.
    האם יכול להיות שהתפתח לו טונוס שרירים גבוה בידיים?
    מה ניתן לעשות?

הוספת תגובה

• תגובה להילי

דבי גרוס דולב
    10/08/2010

הי הילי
    מה שאת מתארת אכן יכול להשמע כטונוס מעט מוגבר או מתח מקומי באזור הזרועות וחגורות הכתפיים.אם בזה מדובר יש לתת לתינוק הרבה מגע עמוק באזור הנוקשה, סיבובי מפרקים, פתיחה וסגירה של זרועות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידוד הליגכה באמצעות הליכון
    אורית
    10/08/2010

צהריים טובים,
    בתי בת 9.5 חודשים הולכת לאורך השולחן בסלון , וקצת במיטה.
    רציתי לשאול האם מומלץ לקנות הליכון מסוג כל שהוא לעודד את ההליכה?

תודה ויום טוב
    אורית

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    10/08/2010

הי אורית
    שימוש בהליכון איננו מומלץ מפני שהוא מעכב פיתוח שיווי משקל עצמאי אצל התינוק בשל השענות על אביזר חיצוני. בנוסף הדבר איננו בטיחותי.
    בברכה
    דבי גרוס דולב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה