מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חמישה חודשיםיונית29/10/2009
הילדה מסתובבת מצד לצד מתגלגלת לפעמיים בעזרת הראש,מחזיקה דברים מוציאה ממוצץ מהפה אבל לא יודעת להכניס אותו לפה ,ובככל חוץ מידיים וחיתול בד לא יודעת לשים שום דבר בפה ,מחזוקה צעצוע ויכולה לחבוט לעצמה באף בראש וכיאלו לא מבינה או ניזהרת ,אבקש לקבל תשובה לעיניין של כמה אפשרויות בכדי להבין ולדעת. ולא צריך לחתום לי על הכתוב ,רוצה את המציאות פשוט ,ללא כל קשר קבעתי לניורולוגית ללכת עד שבועיים .תודה מראש יונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה לדר שירי
יונית30/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע טוב\\\ אפשר לקבל תשובה????
יונית31/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת חמישה חודשים
שירי קאשי01/11/2009הי יונית,
נתחיל מכך שאינני רופאה אלא מומחית להתפתחות תינוקות. כל מה שתארת הוא התנהגות אופיינית לתינוקות בגיל זה. רק באזור גיל 4 חודשים מתחילה תנועה שהיא נשלטת יותר בידיים ואז התינוק לרוב מתחיל לגלות את ידיו שלו ואח"כ חפצים. טבעי שבשלב זה יותר קל לה לכוון לפה משהוא שהוא קל לאחיזה וקל משקל כמו חיתול. כמו כן אופייני לכל התינוקות שהם בהתחלה מרימים צעצועים ועדיין לא שולטים היטב בתנועה ופעמים רבות זה נגמר בחבטה בפנים. לסיכום כל פרט שתארת בפני עצמו אופייני לגיל זה. בכדי לדעת יותר, כמובן צריך הסתכלות כוללת על התפתחות התינוק ואת זה יכול לספק לך רופא הילדים או אחות טיפת חלב. מהנתונים היבשים שסיפקת אינני רואה כל בעיה. כל פגישה עם רופא מומחה שתעזור לך להיות רגועה יותר, מומלצת.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק לא יושב + עוד כמה שאלותא29/10/2009
הי ,
בני יותם בן 9.5 חודשים. הוא עומד על 6 וזוחל סוג של זחילת גחון (אבל לא בדיוק)..
ולא יושב.
לנו נראה שהוא מתפתח בצורה תקינה, גדל , זז ומגיב לסביבה. ושהוא פשוט לוקח את הזמן.
לפני יומיים היינו בטיפת חלב והתמזל מזלנו ובאותו יום היה רופא התפתחותי.
הרופא בדק אותו וטען שהוא קצת חלש בגב ולכן לא יושב. ושצריך לעזור לו אחרת כול ההתפתחות שלו תיפגע והוא יגרור את זה הלאה.והמליץ על פיזיותרפיה.
הבדיקה שהרופא עשה, הייתה להושיב את יותם ואז יותם נפל לצדדים (לא הצליח לשמור על שיווי משקל.
בנוסף שאל אותנו עם יותר יודע למחוא כפיים ובדק עם הוא כבר תופס תפיסת מלקחיים, ואמר שצריך לאמן אותו בתפיסת מלקחיים.
שאלותיי הם:
1. האם מומלץ לעשות פיזיותרפיה? (האחות בטיפת חלב אמרה לנו בשקט שהרופא מדבר שטויות ושנדבר איתה אם הוא לא זוחל בגיל 11 חודש, לעומתה הגננת אמרה לנו כמו הרופא שמומלץ לעשות פיזיותרפיה ).
2. האם זה נורא שהוא עדין לא תופס תפיסת מלקחיים ? (הוא בכיוון תופס דברים מעביר מיד ליד)
3. האם ילד צריך כבר למחוא כפיים בגיל כזה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל א
דבי גרוס דולב29/10/2009הי א
אני לא יכולה לאשר או לבטל את אבחון הרופא ללא היכרות עם בנך אבל כן יכולה להגיד שהוא נמצא בעיכוב קטן ושאם אכן הוא סובל מחולשה הרי שחשוב לטפל בזה על מנת שבאמת לא יגרר להמשך ההתפתחות.
לאור עיסוקי ושיטת הטיפול בה איתה אני עובדת, אני אמליץ כמובן על ליווי התפתחותי יותר מאשר על פזיוטרפיה. בליווי התפתחות יש הסתכלות על כל המערכת ולא רק על הסימפטומים.
אני, לעומת טיפת חלב, הייתי רוצה לראות זחילה לפני גיל 11 חודשים, בו כבר יחשב הדבר לעיכוב משמעותי יותר.
לא נורא שאיננו אוחז עדיין אחיזת מלקחיים והדבר יכול גם להיות קשור לקושי בזחילה וישיבה.,
גם מחיאת כפיים יכולה להגיע מאוחר יותר.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שנהשלי28/10/2009
שלום לכולם,
יש לי תינוק מתוק בן שנה הוא זוחל על שש במהירות היסטרית....לפעמים אני לא מצליחה לתפוס אותו..חחח...
יושב לבד כמובן עומד עם תמיכה והולך מסביב לרהיטים קירות ספות...הכל
לפני שבוע החל לעמוד לבד הוא עומד בלול ואז עוזב את הידיים מוחא כפים או עושה שלום יש לציין שעומד כמעט 10 שניות והתחיל לעשות זאת הרבה במיוחד לאור העובדה שהתלהבתי ומחאתי לו כפיים,הוא גם נעמד לבד באמבטיה.
לאחרונה הם גם החל לעמוד הרבה על ארבע כמו על שש רק שהברכיים באויר ועוד משהו שהוא התחיל לעשות זה לשבת כאילו בחצי קימה לעמידה רגל אחת על הרצפה משוכלת לאחור והרגל השניה שמקדימה הוא ממש עומד על הכף רגל מקווה שהסברתי טוב ממש כילו הוא עומד לקום או התישב מעמידה.
האם זה בסדר?האם ההתפתחות שלו תקינה?ולמה אני צריכה לצפות איך בדיוק הם מתחילים ללכת?
חוצמזה ,מבין הכל יודע איפה אור עושה כפיים שלום ביי ביי אומר אמאאא,
אשמח לטיפים איך לעזור לו להגיע לשיווי משקל שיעזור לו ללכת.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשלי
דבי גרוס דולב29/10/2009הי שלי
בנך מתפתח יפה מאוד ולפי הספר ולכן אין טעם או צורך לתרגל איתו דבר.
הליכה עמצאית פשוט מתחילה.. לאט לאט.. צעד צעד
לדעתי לא כדאי לתרגל עם בנך כדי לא להחיץ בשלב עדין זה ולתת לו את הזמן למצוא את שיווי המשקל ולהתחיל ללכת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפניית ראש לכיוון צלילשירה28/10/2009
שלום רב. אני אמא לתינוק בן 3 חודשים בדיוק. בני עדיין לא מפנה את ראשו לכיוון צליל. אני מרשרשת עם פעמון צמוד לאוזנו אך הוא בכלל לא מתייחס. בדיקת שמיעה בבית החולים היתה תקינה. מתי הוא אמור להתחיל לסובב את ראשו לכיוון צליל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירה
דבי גרוס דולב28/10/2009הי שירה
האם בנך מפנה את ראשו במקרים אחרים? תחילה יש לשלול קושי בהפניית הראש ונטייה של הראש לצד אחד. אם יש תנועה חופשית של הראש אז כדאי אולי לשקול פנייה לרופא רק כדי לשלול בעית שמיעה. בדיקת השמיעה שעושים לאחר הלידה היא בדיקה עצבית שאיננה מהווה אינדיקציה לקושי בשמיעה בגיל זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל מוצקענת28/10/2009
האם מותר לתת לתינוק בן 3 חודשים ללקק תפוח או סלרי ודברים דומים? תוך הקפדה כמובן שלא תיכנס חלילה חתיכה לפה..
מאיזה גיל אפשר להתחיל לתת אוכל טחון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב28/10/2009הי ענת
המלצת משרד הבריאות היא לתת לתינק טעימות ראשונות החל מגיל 4 חודשים וגם אז יש ללכת לפי סדר מסוים של מזונות. המלצות נוספות תוכלי למצוא בפורומים של תזונת תינוקות.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות גוף בלילהמיכל28/10/2009
שלום רב,
בתי בת השבעה שבועות מתעוררת בלילה כל שעתיים כאשר היא עושה תנועות איגרוף עם הידיים חזקות ומשפשפת את הפנים או תנועות ידיים לצדדים חזקות וגם בעיטות ברגליים.
בהתחלה הכל התחיל מחירחורים (קשיי נשימה) ועכשיו נעלמו החירחורים אך נשארו התנועות העצבניות. היא נרגעת כאשר אני מרימה אותה ושמה אותה לישון על הבטן שלי או על הידיים.
ברגע שאני מניחה אותה שוב בעריסה , אחרי 10 דק שהיא נרדמה היא מתעוררת ושוב עושה את אותן התנועות.
מוצץ עוזר רק לאורך 10 דק ואחכ שוב חוזר חלילה. לא כל פעם היא רוצה לאכול לפעמים היא נרגעת מבלי לאכול. מה פשר התנועות האילו? האם מציק לה משהו או שכך היא קוראת לי לבוא?
בשבוע האחרון כל יום מארבע בבוקר עד שבע היא ישנה לי על הבטן ולא התעוררה אפילו פעם אחת. האם זאת טעות לתת לה לישון עליי? מה עליי לעשות.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב28/10/2009הי מיכל
לתינוקות בגיל זה עלולים להיות קשיים בשינה עצמאית שיכולים לבוא לידי ביטוי בתנועות כאלה, מה עוד שאין להם לגמרי שליטה על גופם ויש להם הרבה תנועות לא רצוניות.
הקושי בשינה עצמאית גם הוא נורמלי בגיל זה בו התינוקות זקוקים לפעמים לקירבה ולחום של אמא,
ומה שמוכיח את זה היא ההירדמות החזקה והנינוחה עלייך.
האם לתת לה לישון עלייך או לא תלוי בתפיסת עולמכם, האם אתם רוצים לענות על כל צרכיה או פוחדים מהרגלים עתידיים.
אני, באופן אישי, מאמינה שיש לתת לתינוק בגיל זה את מה שהוא צריך ואם שינה על ההורים יתן שקט, נינוחות ושעות שינה הרי שאפשר לתת לו זאת. יחד עם זאת חשוב לשמור על בטיחות בנושא זה ובמקביל להמשיך ולנסות להניח את התינוק גם במיטה ולא לוותר על זה לגמרי.
זכרו שתקופה זו עוברת וכרגע אתם מעניקים לתינוקכם את מה שהוא הכי זקוק לו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות 10 חדשיםדניאלה28/10/2009
בני בן ה10 חדשים עומד עם תמיכה של לול ורהיטים כבר מה,מושך את עצמו לעמידה בצורה את בקלות,מתי צפוי שיתחיל לעמוד ללא תמיכה?האם יש אפשרות לעודד עמידה עצמאית?
מתי אמור להבין את משמעות המילה איפה,אני עובדת הרבה על "איפה אור" ואין ממש תוצאות..
כמו כן הוא נמצא במסגרת ועבר לאחרונה לקבוצה של ילדים גדולים יותר(10 חדשים עד שנה וחצי)אני מרגישה שהוא נמצא שם בתחרות מתמדת,עד עכשיו התפתחותו תקינה לחלוטין ע"פ טיפת חלב ועל פי התרשמותי,אבל יש שם ילד בן 9 חדשים שנחשב יותר "חכם" מבני וכבר מדבר,ותמיד מציינים כמה הוא אינטליגנט זה מתסכל אותי מאוד....מה הם אבני הדרך ההתפתחויות לגיל זה?(בני יושב,זוחל על שש,עומד עם תמיכה,מוחא כפיים,עושה שלום אומר הברות חוזרות,מקיש קוביות זו בזו,אוכל לבד אוכל אצבעות,מגיב ללא ויודע את שמו.......)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
דבי גרוס דולב28/10/2009הי דניאלה
אינני יכולה לומר לך מתי יתחיל בנך לעמוד ללא תמיכה, אף אחד לא יכול לדעת זאת, רק הזמן יעשה את שלו ואלה דברים שלא ניתן לצפות ולנבא. בגיל זה אין צורך וטעם לעודד ולתרגל עמידה עצמאית,
תני לבנך את הזמן לתרגל, לייצב את שיווי המשקל שלו וזכרי שזהו שלב משמעותי ולא פשוט,
לכן חשוב לא להלחיץ .
תהליך הבנת השפה הוא הדרגתי וממושך ויש כאלה שמקדימים להבין מילים אלה בגיל 9 חודשים ואחרים שרק בגיל שנה ומשהו, גם פה יש מקום ללת לתהליך זמן.
הרגשת התחרות שאת מתארת היא שלך, בנך בוודאי איננו מרגיש בגן בשום סוג תחרות ואני בטוחה שלו, באופן אישי, לא מפריע שיש ילדים מתקדמים ממנו ושהגננות מפארות אותם.
כדאי שתבדקי איפה זה מפריע לך באופן אישי ושווה לעשות הפרדה בין הרגשתך האישית ובין מה שקורה בגן.
בנך מצא במקום התפתחותי טוב מאוד ואת יכולה להיות רגועה.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הילד לא הולך לישוןגיא27/10/2009
שלום,
אנו הורים טריים לתינוק מדהים בן 8 שבועות, הבעייה שלנו היא שבשעות הערב, אנחנו לא מצליחים להרדים את הילד.
קצת פרטים שיקלו על האבחון:
הילד בריא ויונק מלא.
נולד בלידה קיסרית במשקל 3.5 קילו, שוקל היום כ 5.5 קילו
הבעייה שלנו היא שבשעות הערב בעיקר, וגם במהלך היום לפעמים, יש קושי רב בהרדמה שלו, ולפעמים יוצא שהוא ער קרוב ל12 שעות ביום במצטבר ורבות מתוכן ב"קיטורים"
ניסינו שיטות רבות במהלך התקופה, וכן סבלנו מגזים בחלק מהזמן.
הרוטינה שאנחנו מנסים לתת לילד היא החל משעה 6 בערב, האכלה, משחק ואמבטיה והרדמה או האכלה נוספת (תלוי ברמת הבכי)
למדנו להבדיל בין בכי של גזים ובין עייפות או רעב.
הבכי בשעות הערב הוא בכי של עייפות (קורע לב ולעיתים היסטרי).
כל יום נגמר בין 10 ל-11 בלילה כאשר כולם ממוטטים מעייפות (מה שגורם לו לישון בין 6-7 שעות לאחר מכן)
אנו אובדי עצות לגבי אופן גישת הטיפול בנושא, האם אנו עושים משהו בצורה לא נכונה ואיך להתייחס בכלל לנושא.
נודה ליעוץ ועזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגיא
דבי גרוס דולב27/10/2009הי גיא
מה שאתה מתאר אכן קשה ומתסכל אבל חשוב שתדעו שמדובר בתהליך נורמלי ומוכר. בשבועות הראשונים לחייו, התינוק עלול להתקשות בהירדמות ולסבול עכב כך מחוסר שקט. יש שיטענו שהדבר נכון עוד יותר לתינוקות שנולדו בקיסרי.
כל מה שאתם יכולים לעשות כרגע הוא חהקל עליו את השלב הקשה הזה ע"י מספר אמצעים,
שימוש במנשא עוטף (זה של הבד הארוך) בתנוחת ערסול יתן לתינוק תנוחה מכונסת ומרגיעה שיכולה גם להרדים אותו ביל להיפרד מכם ולכם יתן ידיים חופשיות.
נסו להרדים אותו על גופכם ורק כשהוא ישן חזק, להניח אותו במיטה.
תינוקות רבים ישנים טוב יותר על הבטן, נסו להרדים אותו על הבטן וכשהוא ישן חזק, להחזיר לגב.
יתכן ויש מתח רב בגופו, נסו לתת לו הרבה מגע עמוק- טפיחות, עסויים, שפשופים.
תנועה במרחב יכולה לפרוק גם היא אנרגיה עצורה- הניעו אותו במרחב עם או בלי מוזיקה.
מעבר לזה, אפשר לשקול פגישה חד פעמית עם מדריכה להתפתחות תינוקות שתרבחן ותסייע לכם בפתרונות ספציפיים יותר.
בברכת לילה טוב
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הרוב כבר ניסינו
גיא27/10/2009ראשית תודה רבה על התגובה המהירה,
יש לנו תינוכיס וכן מנשא בייבי ביורן,
הילד ישן אך ורק על הבטן ולא מוכן אחרת, לא לוקח מוצץ וכשכבר לוקח אז מפיל אותו מהר מאוד.
ניסינו את כל השיטות שהוצעו, ובכל יום משהו אחר עובד, הבעייה היא שכבר נגמרו לנו הרעיונות החדשים, ככל הנראה בגלל העייפות והתסכול.
האם העובדה שכל יום משהו אחר מצליח בסופו של דבר (אבל באותה השעה בערך...) יכולה לגרום לכך שיהיה יותר קשה בעתיד להכניס אותו לשיגרה?
החל ממתי ניתן להכניס את הילד לשגרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך גיא
דבי גרוס דולב28/10/2009הי גיא
צר לי שלא יכולתי לעזור יותר ואני מקווה שהזמן והסבלנות שלכם יעשו את שלהם. אני לא חושבת שיש קשר בין הנסיונות שלכם להרדמה לבין בעיות עתידיות, המשיכו לנסות ולילות טובים יותר בוא יבואו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת הרוב כבר ניסינו
גיא27/10/2009ראשית תודה רבה על התגובה המהירה,
יש לנו תינוכיס וכן מנשא בייבי ביורן,
הילד ישן אך ורק על הבטן ולא מוכן אחרת, לא לוקח מוצץ וכשכבר לוקח אז מפיל אותו מהר מאוד.
ניסינו את כל השיטות שהוצעו, ובכל יום משהו אחר עובד, הבעייה היא שכבר נגמרו לנו הרעיונות החדשים, ככל הנראה בגלל העייפות והתסכול.
האם העובדה שכל יום משהו אחר מצליח בסופו של דבר (אבל באותה השעה בערך...) יכולה לגרום לכך שיהיה יותר קשה בעתיד להכניס אותו לשיגרה?
החל ממתי ניתן להכניס את הילד לשגרה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7חודשיםהילה27/10/2009
שלום רב,
יש לנו תינוק בן 7 חודשים שגדל ומתפתח יפה ב"ה.
בגיל חמישה חודשים החל לזחול נכון להיום הוא עומד בלול או במיטה.הבעיה היא שהוא מהר מאוד מאבד עניין בכל מיני משחקים שמביאים לו כולל חדשים שבהם הוא מתעניין קצת יותר.אחרי שהוא מאבד עניין שזה מהר מאוד(כמה דקות),הוא נעמד בלול ורוצה שייקחו אותו.גם כשאנו מנסים לעניין אותו כדי שיישאר בלול הוא מאבד סבלנות וזה מגיע גם לבכי.מעבר לכך הוא אינו נרדם עצמאית ,נרדם על הידיים או בעגלה ,מה שמקשה עלינו מאוד הן במהלך היום (כל היום צריכים להיות סביבו)והן בלילה.
אנו זקוקים לעצות כיצד לשנות את הרגליו,או שזה בכלל אופייני,
בתודה רבה מראש ,
רונן והילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים??
הילה29/10/2009נראה לי שנדחקנו למטה ושכחו אותנו קצת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלים
שירי קאשי01/11/2009הי רונן,
נתחיל מכך שרוב הילדים בגיל זה לא מתעניינים במשהו אחד לזמן ארוך מאוד. מעבר לכך ישנם גם הרגלים שמשליכים על יכולת הריכוז של הילד. למשל תינוק שרגיל שסביבו כל הזמן הרבה צעצועים, לא מפתח מיומנות של התרכזות בצעצוע אחד וחקר שלו. לעומת זאת כאשר אין הצפה של צעצועים לרוב הילד ילמד לגלות יותר עניין ולהתעמק יותר בצעצוע האחד שכרגע נמצא מולו. אני מניחה שבעת השהייה בלול יש לתינוק סביבו הרבה דברים כך שגם זו יכולה להיות סיבה לכך שאינו יודע להעסיק עצמו לזמן מעט ממושך יותר. נקודה נוספת היא שתינוק בגיל זה רוצה להיות פעיל ובתנועה. מסיבה זו הוא יאבד סבלנות מהר משהיה בלול ולכן עדיף לאפשר לו לשהות כמה שיותר במרחב פתוח, שם מגוון האפשרויות שלו להעסיק את עצמו יגדל. ונקודה אחרונה היא הנטייה להרים על הידיים. תינוק שרגיל שעל כל פיפס מרימים אותו מיד, מתרגל לכך ורוצה כל הזמן על הידיים. כמובן שלא צריך לתת לילד להגיע לבכי היסטרי אך כמובן שלא צריך כל הזמן להחזיק אותו אלא למצוא דרכים לעניין אותו גם לא על הידיים. ברוב המקרים הקושי נובע משילוב של כל הדברים שציינתי. אל תצפו שמיד יהיה שינוי בהתנהגות כיוון שהרגלים לוקח זמן לשנות אבל בהחלט ניתן ללמדו להעסיק את עצמו מעט יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה על המידע
הילה01/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רונן
עדי02/11/2009שלום רונן בני בן שנתיים והוא גם במשךתקופה ארוכה היה בעייתי בנושא השינה הואפשוט רצה להיותמודע למה שקורה תמיד. גם הוא מעט היפראקטיבי ומאבד עניין מאוד מהרבמשחקים או בחפצים שאני שמים לו בלול שישאר שם לכן קניתי לו לגו... הוא בונהומפיל כך הוא נהנה צוחק ואנו מידי פעם יחד איתו שלא יאבד עניין בנוסף התחלתי בשגרת מקלחת ושינה שברגע שאני שמה אותו בלול אני שמה לו תוכנית שהוא אוהב בטלוויזיה,בקבוק שתיה ממולא חלקית והוא ננירדם כך, ברגע שהוא מביט בטולוויזיה יש תמיד תנועה והוא לא משתעמם...
שווה לנסות...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותשרונה27/10/2009
שלום, שתי שאלות בבקשה
1. בני בן 5 חודשים, מתהפך מהבטן לגב אבל רק במיטה ולא על מזרן הפעילות. במיטה ממש איך שרק בא במגע עם המזרן הוא ישר דוחף את עצמו מהצד ואילו על המזרן לא מנסה כמעט, ואפילו בוכה יותר. מדוע לדעתכן? אני חשבתי שאולי בגלל שבמיטה מניח ראש ובמזרן פחות...
מתי ההתהפכות תהיה יותר מאורגנת? ומתי צפויה להיות התהפכות מהגב לבטן? (בנתיים הוא מסתובב מהגב לצד ודי מבסוט..גם מרים רגליים לכיוון הבטן)
2. בנוסף, לצערי.. התחלנו עם הטיולון והפסקנו עם האמבטיה. עד עכשיו באמבטיה היה נמצא על הבטן כל הזמן (שעתיים זמן בטן לפחות..) ובטיולון כידוע אי אפשר, וזה מאוד מטריד אותי חוסר זמן הבטן. בבית יש לו פחות סבלנות להיות על הבטן (מה גם שעכשיו מצונן ונודניק גם ככה..) ובוכה הרבה יותר.
מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לכנרת
דבי גרוס דולב27/10/2009הי כנרת
1. יתכן שבנך מרגיש במיטה יותר בטוח ולכן נוח לו יותר להתהפך שם. מכיוון שהוא כבר שולט בהתהפכות במיטה הרי שאין מקום לדאגה והדבר יבוא לידי ביטוי בהמשך גם על המזרון. נסי אולי לתת לו תנאים דומים גם במזרון כמו להקיף אותו בכרית הנקה או שמיכות מגולגלות וכך לחקות את התנאים במיטה.
התהפכות מאורגנת היא תהליך שקורה בהדרגתיות והתהפכות מהגב לבטן כבר בדרך מכיוון שהוא כבר מביא עצמו לשכיבה על הצד וזה חצי הדרך להתהפכות על הבטן.
2. אם הטיולון שלכם מגיע לזווית של 170-175 מעלות הרי שזה קרוב ל180 מעלות, במקרה כזה אפשר לשים שמיכה מקופלת באמצע העגלה ובכך ליישר את המשטח לזווית הקרובה ל180 מעלות ולהשכיבו שוב על הבטן. אם הזווית חדה יותר,אין הרבה למה לעשות..
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציצת אצבעותקרן27/10/2009
שלום,
בני כמעט בן שלושה חודשים ולפני שלושה שבועות החל לצאת לו מהפה הרבה מאוד רוק וכן החל להשמיע קולות מציצה.
בשבוע האחרון הוא מכניס את ידיו לפיו בתדירות גבוהה ובעצבנות יתר ומתעצבן עוד יותר כשמוציאים לו את הידיים מהפה.
האם תופעה זו נורמלית? היא התאימה לגילו? ועל מה היא מעידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרן
דבי גרוס דולב27/10/2009הי קרן
בנך נצא בשלב האוראלי של חייו , הוא בודק וחש את העולם דרך פיו ולכן זה נורמלי ואף הכרחי להכניס את ידיו לפה. מכיוון שידיו הן הזמינות ביותר אותן הוא מרבה להכניס לפה. בהמשך יהיו אלה צעצועים ובעצם כל דבר שיגיע לידיו.
הרוק בד"כ קיים בשל הקושי לבלוע אותו בגיל זה וגם זה תקין.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות עובראנונימוס27/10/2009
האם כאשר רואים בסקירה מאוחרת ( שבוע לפני כניסה לחודש 6) שההתפתחות הגופנית של העובר תקינה והתפתחות הראש מאוחרת בשבוע. ( התפתחות הגוף שבוע 22 והתפתחות הראש שבוע 21).הרופא אמר שזה לא כ"כ נורא ושיש להמתין עוד חודש ולבצע בדיקה נוספת.
האם זהו סימן למשהו חריג באופן קיצוני, האם יש סיבה לחשש?
אודה לתשובה בהקדם האפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאנונימוס
דבי גרוס דולב27/10/2009הי אנונימוס
פורום זה עוסק בהתפתחות תינוקות ולכן לא נוכל לסייע לך, הכתובת היא רופא הנשים שלכם.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות..דורוש27/10/2009
שלום בתי אוטוטו בת שנתים... ב16 לנובמבר
היא איתי בבית היא עדין לא בפעוטון...
ושמתי לב שעדין קשה לה לבטה את עצמה
היא אומרת זה לא רוצה מיי הבוק וכדומה
אבל אני רואה ילדים בגילה שכבר מדברים כמעט חלק...
העם יש עיקוב בהתפתחות??מה לעשות?..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדורוש
דבי גרוס דולב27/10/2009הי דורוש
פורום זה אינו עוסק בהתפתחות השפה, לשם זה כדאי להתיעץ עם קלינאית תקשורת
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות של בן 9 חודשיםשירה27/10/2009
הי,
בני בן 9 חודשים ושבוע.
אני מרגישה שיחסית לתינוקות אחרים הוא די איטי בהתפתחות (לפחות לפי מה שאני שומעת מאימהות אחרות).
עד עכשיו הוא יודע כמובן כבר מלפני כמה חודשים להתגלגל בטן גב בטן בחופשיות, סיבוב ציר.
לפני כחודש התחיל סופסוף לזחול גחון ועכשיו הוא זוחל כבר ממש מהר ובכל הבית...
באותו זמן שהתחיל לזחול גם עומד על 6 ומתנועע קדימה ואחורה.
לפני שבועיים ישב עם תמיכה של הידיים ומאז הצליח לשבת ממש בלי להישען על הידיים לפני כמה ימים כמה פעמים...הוא עוד לא עושה זאת באופן רציף אבל כמו שאני מכירה אותו - אם התחיל אז בטח תוך שבוע הוא יעשה זאת כל הזמן.
באופן כללי הוא תינוק מאוד פעיל.
הוא "מדבר" הרבה בכל ההברות. מרים את הידיים כדי שירימו אותו.
מחא כפיים מס' פעמים אך אולי לא במודע...
הוא עדיין לא עומד למרות שכאשר אנו מחזיקים אותו אוהב להיעמד עלינו...
אודה לדעתכם המקצועית,
נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנעמה
דבי גרוס דולב27/10/2009הי נעמה
בנך אכן מעט איטי אבל לא נשמע לי שיש לו בעיה התפתחותית או עיכוב. הוא עושה את כל שלבי ההתפתחות "לפי הספר" אבל לא במהירות.
האם זחילת הגחון שלו מאורגנת, בהצלבות של יד ורגל נגדית? האם הוא מתישב דרך עמידת 6? אם כן הרי שאינני רואה כל סיבה לדאגה.
חשוב לא להושיבו ולא להעמידו לפני שיודע לעשות זאת לגמרי בעצמו על מנת לא לשבש את התהליך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צפיה בטלויזיה בגיל הרךנטשה27/10/2009
שלום רב.בני הבן שנה ועשרה חודשים "מכור" לתוכניות טלויזיה לילדים.היום שמעתי על המחקר האוסטרלי שקובע כי צפיית טלויזיה מזיקה לתינוקות עד גיל שנתיים.מדוע?מה הנזק שנגרם לתינוק והאים ניתן לתקן אותו?בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטשה
דבי גרוס דולב27/10/2009הי נטשה
ישנן סיבות רבות מדוע למנוע מתינוקות צפייה בטלוויזיה- הפאסיביות, ההצפה החושית שאינה מתאימה לגיל זה, עודף אינפורמציה למוח, ההתמכות שציינת, חוסר האינטראקציה ועוד ועוד.
הדרך היחידה למנוע נזק היא להוריד במידה ניכרת את זמן הצפייה בטלוויזיה.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)