מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היתפתחות\ אני מאוד לחוצהיונית15/11/2009
בת שישהחודשים ,לא מכניסה שום דבר לפה. ומוצץ כל יונוק עושה אתה זה בגיל מוקדם זה אלף ב וגם צעצועים למה היא לא עושה אתה זה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי15/11/2009הי יונית,
ראשית זה אמנם נראה כך כשמסתכלים סביב, אך לא כל התינוקות לוקחים מוצץ. ישנם תינוקות רבים שהם סרבני מוצצים ולא יעזור דבר. מבחינה התפתחותית אין שום יתרון בשימוש במוצץ, זה לא אביזר חובה, כך שמבחינה זו אין בעיה. כמובן יש קשה יותר וצריך לעבוד יותר קשה להרגיע תינוק קטן ללא מוצץ, אך ככל שיגדל ילמד להרגיע עצמו טוב יותר מתינוק עם מוצץ, כך שישנם יתרונות לכאן ולכאן.
לגבי הכנסת דברים לפה באופן כללי, נכון לרוב בהגיל זה התינוקות כבר לוקחים צעצועים לפה, אך כמו כל דבר בהתפתחות צריך להסתכל על התמונה הכוללת ולא על רכיב אחד. לא ציינת באיזה שבוע הריון היא נולדה (אולי מגיעה לה הנחה על רקע זה), חשוב להסתכל על כלל ההתפתחות המוטורית (האם שוכבת על הבטן, האם מושיטה ידיים וכדומה). חשוב לזכור כי ישנם תינוקות שבאופן טבעי פחות מכניסים דברים לפה כך שאם סך ההתפתחות שלה נראית טובה והיא חיונית ופעילה, אז סביר להניח כי אין בעיה. יחד עם זאת לגבי כל ספק כדאי להפנות את השאלה לאחות טיפת חלב או רופא הילדים שאתם איתם בקשר והם ידעו לחוות דעתם על סך ההתפתות של התינוקת.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד פרט
שלי15/11/2009הילדה אובחנה כהיפוטונית ועם גמישות יתר כמן כן יש פיסוק רחב קצת יותר ממה שאמור להיות שזה אולי מפריע ומעכב גם
אתמול בערב הילדה גם ניסתה לעמוד לבד בלי להחזיק עמדה לשניות ונפלה אבל קמה שוב בעזרצ השולחן וגם עשתה כמה צעדים מסביב לשולחן בכמה הזדמנויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגליםלירון14/11/2009
שלום.
ברצוני לדעת באיזה גיל תינוקת מפתח הרגלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלים
שירי קאשי15/11/2009הי טל,
הרגלים מתפתחים מהתחלה. אך ככל שתינוק קטן יותר ההרגל פחות חזק וניתן לשנותו בקלות יותר. למשל גם תינוק בן מספר שבועות שרגיל כל יום לאחר המקלחת לקבל בקבוק וללכת לישון, זה הרגל, אך כאמור ניתן עדיין בקלות לשנותו. ישנם הרגלים כמו הרדמות על הידיים, שהיא צורך של התינוק (בגיל מסויים) ולא צריך להתיחס אליה כהרגל שלילי בחודשים הראשונים אלא כצורך. כמובן שככל שהתינוק גדל צריך להתחיל ולשנות את ההרגלים הישנים ולהקנות חדשים המתאימים לגילו (בכל התחומים).
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אורנה או שירי שלוםשלי14/11/2009
הייתי רוצה לדעת כיצד לעודד פעוטה בת שנה ושבעה חודשים להתחיל ללכת כלומר הילדה התחילה בימים האחרונים טיפה ללכת ליד רהיטים אבל עשתה זאת פעמים ספורות רוב הזמן מתעייפת מהר כאילו יש חולשה בשרירי הרגלים אילו תרגילים מומלצים אני רגע לפני אורטופד כבר שיבדוק אותה לפי מאמרים שקראתי עד גיל שנה וחצי זה לא עיכוב. הילדה מטופלת בהתפתחות הילד אבל האמת ממש אבל ממש לא עוזרים לי שם איתה הפיזיוטרפיסטית אפילו תרגילים לא נותנת לעידוו וטוענת שעיקר העבודה היא שלנו אנחנו תופסים לה את הידיים בגובה הכתפיים היא הולכת ככה מספר צעדים ומתעייפת וחוזרת לזחילה על 6 מדי פעם גם זוחלת על 4 או על הבירכיים וגם על הישבן
נעמדת כבר בקלות ביומיים האחרונים אפילו עומדת לכמה שניות בלי להחזיק נופלת על הישבן וקמה חזרה
קצת רקע נוסף זחילת גחון החלה בגיל שמונה חודשים, זחילה על 6 בגיל שנה וארבעה חודשים ישיבה משכיבה בגיל שנה ושלושה חודשים קצת פחות מחודש התיישבה מעמידה על 6 עמידה התחילה לפני חודש וחצי יציב ליד רהיטים או ליד הרגליים שלי (הכל ללא עזרה)
מעקב אצל נירולוגית עקב בעיה גנטית תקין צילום פירקי יריכיים שעשינו לה בגיל חמישה שבועות תקין
זהו בגדול אשמח מאוד לקבל הצעות לתרגיליפ כדי לעזור לקטנה שלי ללכת אני אפילו כבר מאמינה שהיא כן יודעת אבל לא רוצה ונראה לי כאילו היא עצלנית איך לעודד?
סליחה על החפירה לא אשאל אותך בפורום של אתר יולדת את השאלה הזאת הפורום פה לדעתי יותר טוב לזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי15/11/2009הי שלי,
זה נכון שלפי הספרים עד גיל שנה וחצי לא מדובר בעיכוב בהליכה. יחד עם זאת כאשר תינוק לא מתחיל ללכת בשנה ומספר חודשים זה צריך להדליק נורה ולבחון האם הוא בכיוון או לא על מנת להתיחס לקושי אפשרי אשר מעכב את התפתחות ההליכה. במקרה שלכם ניתן לראות כי גם שלבי ההתפתחות המוקדמים יותר החלו בעיכוב. הזחילה על שש החלה בעיכוב משמעותי ולכן סביר להניח כי אכן ישנו גורם מעכב ולא רק מדובר בילדה שהיא בקצה הטווח המקובל. כמובן שאת הקושי לא ניתן לאבחן בהתכתבות והוא יכול לנבוע מסיבות שונות. בעיה אופיינית אשר מביאה לקושי כפי שאת מתארת היא טונוס שרירים נמוך. זה יכול להיות הסבר לעובדה שנראה כאילו היא מתעייפת. יחד עם זאת בעיית טונוס אשר מביאה לעיכוב כזה היתה אמורה להיות מאובחנת כבר בגיל צעיר יותר על ידי כל הגורמים המטפלים. קושי אחר יכול להיות חוסר בשיווי משקל. כאשר מערכת שיווי המשקל לא מספיק מפותחת הרי שהשרירים צריכים לעבוד קשה מאוד על מנת לשמור על יציבות וגם זה עלול להביא להתעייפות מהירה יותר. תתכן גם בעיה של חוסר בטחון וכן גורמים נוספים. אם התור שלכם לאורטופד קרוב אז תמתינו לאבחון שלו אך אם לא אני מציעה לקבל תגבור אצל מדריכת התפתחות תינוקות כיוון שנראה שאינכם מפיקים מהפיזיוטרפיה את האפקט הרצוי.
בינתיים אני ממליצה להוליך אותה רק כאשר את מחזיקים את ידה נמוך (גובה המתניים) וקרוב לגופה. זאת על מנת להביא לכך שאת היציבות היא תאלץ ליצור בעצמה ולא תלמד בעצם ללכת כשהיא מושכת עצמה למעלה ונשענת קדימה. מצב זה יכול גם לעכב את ההליכה כיוון שהוא מלמד הליכה לא נכונה וללא יכולת ייצוב עצמי. כמו כן תתנו לה לעבור בין רהיטים כשבהדרגה את מגדילים את המרווח בינהם. כמו כן כל תנועה במרחב (נדנדה, הנפות, גלגולים, ישיבה על כתפי ההורה ותנועה לכל הכיוונים ועוד...) תתרום להתפתחות מערכת שיווי המשקל.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש עידכון קצרצר אולי זו התחלה :)
שלי15/11/2009אתמול בערב הילדה עשתה כמה צעדים ליד השולחן יום קודם תפסה את העגלה שלה ועשתה איתה כמה צעדים היום לקחתי אותה לרופאת הילדים כי הייתי צריכה שתתן לי הפניה לאורטופד בבית חולים איכלוב היא עשתה בדיקה לילדה בעצמה גם כי בחרתי לילדה הפעם רופאה בחסד ויש לה בצמוד לחדר שלה חדר מיוחד לבדיקות שכאילו הילדה מטפסת מדרגות חופשי נתנה לה לטפס שם מדרגות תפסה לה את הידיים והילדה הלכה וגם שחיכינו בתור להכנס אז הילדה עמדה לילד העגלה והלכה איתה אולי זו התחלה ואני סתם בלחץ אבל איך מתקדמים מכאן לגרום לקטנה כן לרצות כל הזמן ללכת? היא מאוד רוצה נעליים וגם אומרת נעליים ומראה את הרגליים שלה ואמרת גם נעליים שלי רוצה אותם (על הנעליים שלי או של ההורים שלי) כמו כן התפתחות השפה אצלה מעולה וכך גם המוטוריקה העדינה ואורמים שבדרך כלל הרי שיש עיכוב התפתחותי הוא בכל התחומים מה שלא קורה כאן נראה לי הילדה יותר עצלנית כך גם הרופאה אמרה שראתה שהילדה כן הולכת אבל לא רוצה לבד ואמרה לי שהיא עדין לא בעיכוב ולתת לה עודד קצת זמן אמרה יש ילדים הולכים בגיל שמונה חודשים ויש בגיל שנה ושמונה זה משפט נכון? אני סתם לחוצה מאוד? אורטופד בת"א יש רק לעוד חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי16/11/2009הי,
ייתכן כי זו ההתחלה. אני דווקא כן בנטייה של להתיחס לכך כעיכוב מהסיבה שאם תינוק לא הולך בגיל זה הרי שישנו איזה קושי. נכון שבסוף כולם הולכים אבל חשובה גם איכות ההליכה חשובה. לטעמי אם ישנו קושי עדיף לטפל בו כמה שיותר מוקדם ולא לתת לשלב הבא להתפתח על גבי אותו הקושי כיוון שאז ההתפתחות אינה מיטבית. אין מה לחשוש, ההליכה תתפתח גם אם היא מתרחשת מאוחר (ולכן לא צריך לחיות בדאגה) אבל אם אפשר להקנות לילדה יציבות טובה יותר ואבני יסוד טובות יותר של ההתפתחות אז למה לא? לפחות התחילו לתרגל בינתיים על פי התרגילים שכבר נתתי. ואולי יהיה שיפור עוד לפני שתגיעו לאורטופד.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה על הקירצוץ :)
שלי16/11/2009אני מוותרת בסוף על אורטופד אבל על איבחון עם מדריכת צעד ראשון ע"מ לחזק וקבל יותר הדרכה לא אוותר דווחתי במעון היום כי הילדה גם שם צועדת קצת עם בימבה וגם ליד חפצים בבית התחילה כבר יותר ליד רהיטים וגם ליד המיטה שלה ובקניון הלכה היום מרחק יחסית עם העגלה שלה
אגב לפי מה שהבנתי גם שיש עיכוב אז הוא בכל התחומים גם מוטוריקה עדינה וגם שפתית אך מוטוריקה עדינה והתפתחות השפה מאוד מפותחים אצל הילדה דוגמה אני עוברת איתה ליד גלי היא רואה נעליים ויודעת כבר ששמים על הרגליים "ואומרת נעליים שלי רוצה אותם פה" ומצביעה על הרגליים שלה או לקחה כובע של אמא שלי ושאמא שלי ביקשה אותו חזרה הקטנ אמרה לה "לא, זה שלי" כמובן אומרת כבר בקבוק מיים מוצץ ועוד מלא אוכלת עם כפית בכוחות עצמה מציירת ועוד הרבה מעבר יש מצב שהתפתחות מסויית באה על חשבון התפתחות אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי17/11/2009הי שלי,
את לא מתקרצצת, אני פה על מנת לתת את כל התמיכה שאני יכולה בפורמט זה. בהחלט יכולים להיות מצבים שונים של התפתחות. מצב אחד יכול להיות שעיכוב בהתפתחות המוטוריקה הגסה מביא לעיכוב גם בתחומי התפתחות אחרים כיוון שהמוח עסוק יותר בייצוב הגוף ושמירה על שיווי משקל ואינו פנוי למוטוריקה עדימה ולפיתוח השפה. במצב כזה לאחר התחלת ההליכה גם באה קפיצה מאוד גדולה גם בתחומים אחרים והכי בולט זה בתחום הקוניטיבי. ממש כאילו פתאום הילד פנוי לפתח תחום זה. מצב אופייני אחר הוא שבתחום אחד יש עיכוב, לעיתים משמעותי, אך בתחומים אחרים ההתפתחות היא לפי הזמן או אפילו מהירה. הילד "מפצה" את עצמו על ידי התקדמות בתחומים שיותר קלים לו ובהם הוא פחות מתקשה. שני המצבים הם תקינים ובסופו של דבר יש השלמה של השלבים שפחות התפתחו. כמובן שבמידה ויש עיכוב בתחום המוטורי שנובע מקושי כדאי לעזור לתינוק להתקדם על מנת לתת לו בסיס מוטורי טוב ואיכותי יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התינוקת שלי לא מוכנה להיות לבד בחדראורית14/11/2009
שלום,
יש לי תינוקת ראשונה בת 3 וחצי חודשים, יונקת הנקה מלאה (לעיתים רחוקות תמ"ל), ילדה מקסימה ומדהימה!
יש לי שתי שאלות.
1. היא אינה מוכנה להישאר לבד לרגע. ברגע שמשאירים אותה לבד בחדר אחרי דקה היא מתחילה לקטר ואפילו לבכות. האם זה נורמלי בגיל הזה? מה אפשר לעשות? האם לתת לה לבכות קצת? גם באוטו כשהיא מאחורה לבד ולא רואה אף אד היא בוכה וזה ממש בלתי אפשרי לסוע איתה ברכב לשום מקום לבד.
2. היא עדיין לא ישנה לילה שלם. זה לכשעצמו לא מפריע לי אבל לאחרונה היא מתעוררת בשעה 1-2 בלילה אוכלת ולא נרדמת חזרה. אני צריכה להישאר איתה ערה עד שהיא מתעיפת ואז רק מצליחה להרדים אותה. היא ישנה על הבטן בלבד וכשמשאירים אותה על הבטן על מנת שתירדם לבד היא גם כן מקטרת ובוכה. בעלי אומר לי לתת לה לבכות עד שתירדם. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכי
שירי קאשי15/11/2009הי אורית,
קשה לי מרחוק לדעת מה הגורם לבכי. יתכן שהקושי להיות לבד נובע מכך שהיא נמצאת רוב היום על הידיים (לא נתת אינפורמציה לגבי זה). אפשרות אחרת היא שהיא סובלת מחוסר שקט כללי ואולי מבהלה מוגברת ולכן מגיבה כפי שמגיבה. אני לא מאמינה בשיטה של להשאיר לבכות. כמובן שלא צריך על כל פיפס להרים על הידיים אך בודאי שלא לתת לה לבכות בהיסטריה. חשוב למצוא את הגורם לבעיה ולטפל. אם מדובר בתופעה של בהלה ניתן בהחלט ללמדה להיות רגועה ונינוחה יותר ופתוחה יותר לשינויים.
ברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי
אורית16/11/2009שירי שלום,
לא חושבת שהרגלתי אותה לידיים. היא מפסיקה לקטר כאשר היא רואה אותי או מישהו אחר בחדר לידה. נראה שהיא דורשת תשומת לב ומתקשה להישאר לבד עם עצמה. מה ניתן לעשות כדי למנוע את הבהלה שדיברת עליה ולהרגילה להיות לבד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכי
שירי קאשי16/11/2009הי אורית,
אותה תופעת בהלה שעליה דיברתי היא אופיינית לתינוקות רבים. לרוב ישנו קושי בשינויים, תגובת בכי למצבים שונים, וכשגדלים גם פחד מוגבר מזרים, שינויים בתנוחה, רגישות לרעשים וכו'. התינוק למעשה מרגיש בטוח רק במצבים מסויימים שבו נוח לו והוא אינו פתוח כל כך לשינויים באופן כללי. כמובן שמצב זה דורש אבחון וזה לא בהכרח המצב אצלכם, כמו כן חשוב לדעת כי התופעה באה בדרגות שונות. בכל מקרה אני אמליץ לך על התנהלות שהיא טובה לכלל התינוקות ולא רק למי שיש קושי:
חשוב להרגיל את המערכת העצבית לטווח גדול של גירויים. הכוונה למשל עוצות שונות של תנועה, קול ומגע. לדוגמה לחשוף אותה למגעים שונים של בדים (לשפשף את הגוף בחיתול בד, בבד עבה יותר וכדומה), לעוצות מגע שונות של הידיים (החל מעיסוי עדין וליטוף מרפרף וכלה בעיסוי עמוק יותר כמו מעין מעיכות. לשיר לה גם שירים שקטים ורגועים ואפשר גם לרקוד איתה לצלילי שירים רועשים יותר. הדוגמאות שנתתי הן משתי קצוות הסקלה של עוצמות נמוכות ועוצמות גבוהות. חשוב להתחיל ברגוע ובהדרגה להעלות את העצמה תוך תשומת לב לתגובה שלה. אם יש בהלה מוגברת אז ייתכן ששינוי קל כבר יגרום לבהלה וזו תגובה שאנו לא רוצים להגיע אליה. הכל צריך להיות הדרגתי ובקצב שלה. כמו כן כדאי להרגילה שעוג אנשים מחזיקים ומטפלים בה.
אם התופעה קלה אז ההתקדמות והשינוי יכולים להיות מהירים, לעומת זאת ככל שהתופעה קשה יותר, הרי שיותר קשה להגיע לבד לתוצאות ואז אני ממליצה לעבור את התהליך בליווי של מדריכה על מנת לשים לב לדקויות וכדי לא להגיע למצב בו אנו מעוררים את הבהלה יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבע חודשיםיונית13/11/2009
בתי פעילה ערנית וצחקנית מתגלגלת לשני צדדים ,אבל אינה מכניסה ולא יכול להכניס שום דבר לפה ,למה ??? מה קורה ??? מה צריך לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפצים לפה
שירי קאשי15/11/2009הי יונית,
לא ברור לי למה את מתכוונת בלא יכולה, חסרים לי פרטים על מנת לקבל תמונה מה בדיוק היא עושה. אם מדובר בכך שאינה יכולה להביא את הידיים בקלות למרכז ולפה הרי שרוב הסיכויים שמדובר בזקיפות יתר של הגב. במצב זה שרירי הגב מקוצרים והדבר מקשה על קרוב הידיים למרכז. קשה לי להמליץ על תרגילים כיוון שאיני יודעת האם זו הסיבה או שיש קושי אחר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי יקרה, המשך דברים לפה
יונית15/11/2009שלום לך ,הילדה ערנית ,מושיטה ידים קדימה ,מעבירה מיד ליד ,חזקה בידיים ,וברגלים ,אני לא רואה משהו לא בסדר איתה חוץ מי זה שהיא אינה יכולה להכניס את המוצץ לפה ולא מכניסה צעצוע וגם עם אתן לה נייר או כל דבר אחר ,את הרפלקס שיש לכל יונק דבר ראשוני של להכניס דברים לפה לא קורה פה ,אני ממש מבוהלת מיזה ,אילו הילדה לא הייתה מתגלגת מצד לצד זה משהו אחר שיכול להגיע יותר מאוחר ,אבל זה ממש בסיסי ,אני מנסה לעשות איתה את הפעולה והיא לא נוחה איתה ,היא מוציאה את המוצץ מהפה משחקת איתו ,לפעמים שהמוצץ נמצא לידה בצד הפנים אז היא פותחת את הפה אבל לא יודעת לשים אותן \עם לא כתבתי מספיק בכדי שתוכלי להבחין בדבר אז ,תגידי לי מה חסר ,אני ערנית לילדה מאוד יש לי רק אותה בעולם ,אני חד הורית ,אני רוצה לדעת למה וחושבת שעדיף תמיד מוקדם מאשר מאוחר ,אני כותבת לך ודמעות זולגות לי מחוסר ודעות , הילדה נולדה ב41.5 ימים להריון בכיסרי .תודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי16/11/2009הי יונית,
לפי תאורך הילדה עירנית ופעילה ולכן לא נראה לי שישנה סיבה לדאגה. בכל מקרה את מוזמנת גם לדבר איתי בטלפון.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום \\\ חזרתי מהניורולוגית ,
יונית מטרסו20/11/2009ד''ר שירי קאשי שלום לך \\\ המצב ממש מדאיג אותי ,הילדה עכשו כל פעם שהיא אוכלת היא מוציא את הלשון אחרי בליעת האוכל ,כאילו אוכלת ברוורס ,הנירולוגית אמרה ש התפתחת יפה אבל את זה אני יודעת אני הגעתי אליה בגלל האכילה ,והרגל הרחבה והרגל הצרה ,ובגלל שהיא לא שמה שום דבר בפה חוץ מידיים וחיטול ,היא אמרה שהיא תברר בהתפתחות הילד ,ותודיע לי מה לעשות אחרי שהם יגידו לה קצת מוזר הייתי אומרת אמרתי לה לישלוח אותי להיתפתוחת הילד והיא לא רצתה ,ניגשתי למחרת לרופא וסיפרתי לו הוא נתן לי הפניה להיתפתחות הילד ,והפניה להפרעות אכילה לאיזה פרופסור ,הראתי לו את הוידואו איך הילדה אוכלת הוא אמר שהוא רופא עשריים שנה ולא ראה כזה דבר [אני ממש בשוק מהתשובה וממש מרגישה אבודה ] בזמן ההכילה של הילדה היא רוצה לקחת את הכפית ,אז הבאתי את הכפית לייד הפה שהיא תעשה את התנועה הזו והיא לא יכלה והיתעצבנה ,מה יהיה שעוד מאט יצאו לה שניים ואיזה מתוסכלת היא תהיה בלי לינשוך דבר ,איפה היא תפרוק את הצורך הזה ??? תודה ושבת שלום
שירי קאשי22/11/2009הי יונית,
ראשית אני שוב מדגישה כי אינני רופאה אלא מדריכה להתפתחות תינוקות. כמובן כמי שמומחית רק לתחום ההתפתחות, לא אוכל לתת חוות דעת מקצועית על תחומים אחרים. מבחינת ההתפתחות כפי שתארת לי אותה היא אכן נראית תקינה. כמי שרואה תינוקות רבים אני מידי פעם נתקלת בתופעה התנהגותית או מוטורית שהיא חדשה לי. כשם שיש שונות גדולה מאוד בין תינוק לתינוק בכל התחומים כך גם בכושר ההמצאה ובאופן בו הם מוצאים פתרונות למצבים שונים. נכון שישנם שיבושים אופיניים שהם מוכרים אך מידי פעם גם רואים תינוק עם פטנט חדש. בסופו של דבר כנראה שמדובר בהרגל מסויים שבתך סיגלה לעצמה. אני ממליצה לך כמובן להמשיך עם הברור הרפואי ולעמוד על שלך לקבל תשובות ופתרונות ככל שניתן, מבלי שיפתרו אותך בכך שההתפתחות היא תקינה. כמובן שרוב הסיכויים שזה נכון אך עדיין כאמא אני מבינה את הצורך לבדוק עד הסוף ולא לפספס דבר, ומגיע לך את השקט הנפשי הזה.
לצערי אינני יכולה לעזור לך בצורה יותר פרקטית, אך כמובן שאת מוזמנת לחזור לפה על מנת לפחות לקבל את הלגיטימציה והכוח לדבוק במטרה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש מוצצי טומי טיפיגולי13/11/2009
מי שמעוניין מצאתי מוצצים ויש לי אפשרות למכור למעוניין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טומי טיפי
גולי13/11/2009057-4334908
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמכירה טומי טיפי
גולי13/11/2009057-4334908
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרצות זעם בזמן השינה לא נשלטתנעמה פלונסקי13/11/2009
בני בן שנה ו 8 חודשים בזמן האחרון לקראת השעה 3 לפנות בוקר מתעורר בהתפרצות זעם כמו עמוק ללא יכולת להרגיע אותו צווחות ובכי בקולי קולות השתטחות על הרצפה כחצי שעה התפתלויות ובעיטות מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
שירי קאשי15/11/2009הי נעמה,
לצערי הפורום אינו עוסק בנושא זה. אני ממליצה לך לפנות לפורום שינה או למומחה אחר בנושא. ההצעה היחידה שלי בינתיים היא לחבקו חזק ולנסות להכיל אותו עד שנרגע.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה מלאה, אוכלת כל הזמןורוניק12/11/2009
שלום,
בתי בת שבוע וחצי ונדמה כי היא דורשת אוכל כל הזמן. ישנה שעה ויונקת חצי שעה. בלילה ישנה שעתיים ויונקת 10 דקות (פולטת הרבה אגב). האם יש דרך להגדיל מרווחים בין ארוחה לארוחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירן
דבי גרוס דולב12/11/2009הי שירן
ביתך מאוד מאוד צעירה וההנקה עבורה היא כמובן לא רק לשם אכילה אלא כמקור להרגעה, מציצה, חיבור אלייך ולעולם החדש. עדיין מאוד מוקדם מכדי להקנות הרגלי אכילה חדשים. אני מאמינה גדולה בהנקה לפי דרישה בגיל זה. עם הזמן יתחילו ההפרשים בין הנקה להנקה לגדול והצורך שלה יקטן. בנתיים זכרי שאת עוזרת לביתך הקטנה להתרגל לעולם, דרכך.
אני יודעת שזו תקופה קשה אבל לאט לאט זה יתחיל להתאזן. מאחלת לכם ימים ולילות טובים ומזל טוב!
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי זה קרה אבל...
קרן18/11/2009גם לי זה קרה - הבת שלי אכלה פחות או יותר כל הזמן, כמו שתיארת וזה היה מתיש. התחלתי לבדוק את העניין וגיליתי שהיא פשוט לא תופסת את הפטמה נכון (כלומר - רק את הקצה ולא את כל העטרה כפי שרצוי). מצאתי בזמנו סרטון של רופא באינטרנט שהסביר איך להניק נכון ואיך לגרום לה לינוק נכון (שזה החלק המסובך). על רגל אחת התורה אומרת להסתכל על הלסת שלה ולראות אם היא יונקת "פה מלא" כל פעם (ואז ממש רואים את הבליעות) או לא. על מנת לגרום לה לתפוס נכון את נוגעת לה נגיעות קלות על הסנטר כדי לגרום לה לפעור פה גדול יותר. אם לא הולך אז תנסי יועצת הנקה. (אני הייתי בטוחה שהכל סבבה כי היא התחברה ישר אחרי לידה ולקח לי שבוע להבין שמשהו לא תקין כפי שתיארת...).
אחרי כמה ימים של של תרגול ההנקות התקצרו והמרווח ביניהן גדל משמעותית.
כמובן שעדיין היא נהנתה להתפנדרק על הציצי אבל כדאי שתדעי מתי זו התפנדרקות ומתי אכילה...
הבת שלי בת 6.5 וחצי היום ועדיין יונקת :-)
מקווה שעזרתי... בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת שש ועדיין יונקת?!!!
נועה18/11/2009אני חייבת לדעת משהו- היא כבר בכיתה א? זה נמשע לי מופלא ומופרע בעת ובעונה אחת. כל הכבוד ( אני מניחה... )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות לפני הזמןחני12/11/2009
נכדי בן חודשיים התחיל השבוע להתהפך מהבטן לגב. היום בטיפת חלב אמרו לבתי שזה לא טוב ומראה על חולשה, שהוא פשוט "זורק" את עצמו לצד ומתהפך . האם יש מה לעשות כדי לחזק את שריריו ? והאם יש צורך בחיזוק על ידינו או שזה יחלוף מעצמו ?
תודה
חני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחני
דבי גרוס דולב12/11/2009הי חני
קשה לתתעיצות על פי אבחון של מישהו אחר וללא היכרות עם התינוק, אבל אני יכולה להגיד לך שהתהפכות מבטן לגב בגיל זה יכולה להתרחש מכמה סיבות- איבוד שיווי משקל, בריחה משכיבה על הבטן, חולשה בחגורת הכתפיים או סתם תינוק שמקדים את זמנו. אינני יודעת מה המקרה שלכם אבל אם אתם מרגישים שזה נובע מחולשה מסוימת הרבו להשכיב את התינוק על הבטן,גם כשהוא מתהפך. אם לא יהיה שיפור והתינוק יסרב לשהות על הבטן, כדאי יהיה לשקול רבחון.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היקף ראשמירב11/11/2009
בני בן חודשיים ו-9 מיים. היום נשקל ונמדד בטיפת חלב, וקיבל חיסונים של גיל חודשיים.
כשנולד היקף ראשו היה 36 ס"מ.
כעבור חודש - 37.2 ס"מ
והים, אחרי חודשיים ו-9 ימים, 38.8 ס"מ.
האחות ציינה כי הוא באחוזון ה-20. האם יש סיבה לדאגה????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
דבי גרוס דולב11/11/2009הי מירב
פורום זה אינו רפואי ולכן לא אוכל לענות תשובה מקצועית בנושא זה
בברכה
דביגרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסטריה באמבטיהעדיה11/11/2009
הי לכן
ביתי בת ה-7 שבועות בוכה מזה 3 שבועות באמבטיה.
בהתחלה הכל היה טוב, היה נראה שהיא נהנית ויכולנו לעשות לה אמבטיות ארוכות (עם הדפני ובלעדיו). בשלושה שבועות האחרונים היא פשוט צורחת בהסטריה במקלחת, מיד איך שאני מכניסה לה את הרגליים, ניסיתי לעטוף אותה בחיתול, להכניסה לאט לאט וכו'. בדקנו את טמפרטורת המים והסבתות ניסו לעזור (חשבנו שאולי היא מרגישה חוסר ביטחון) וזה לא משנה, היא ממש נלחצת.
אני אפילו לא יודעת אם זו תחושת המים, מאחר וכמה פעמים ביום, כשיש לה יציאות אני שוטפת אותה בכיור והיא בסדר עם זה- לא נראה שמאוד נהנית אבל לא בהסטריה ולא בוכה. אני מקלחת אותה הרבה בכיור עכשיו למנוע ממנה את הבכי ההסטרי אבל בכל זאת, פעם ביומיים אני מנסה לעשות לה אמבטיה בכדי שתתרגל, אבל לא נראה שזה עוזר.
מה אתן אומרות?
אשמח מאוד לעצה.
תודה רבה
עדיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה
שירי קאשי12/11/2009הי עדיה,
תגובה זו אופיינית להרבה תינוקות. ממה שכתבת כבר ניסית להקנות לה בטחון בדרכים שונות. אני ממליצה למשך תקופה לנסות רק לקלח בכיור על מנת להשכיח את האמבטיה ואז לנסות שוב. בכל מקרה לרוב זה עובר מעצמו ובסופו של דבר רוב התינוקות נהנים מאוד מאמבטיות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהתייחסות לצד שמאל בלבדנועה11/11/2009
בתי בת 11 שבועות, נולדה בזמן ובמשקל תקין.
נראה שהיא מתייחסת ומתעסקת בצד שמאל באופן בולט יותר מצד ימין:
בשכיבה על הגב היא מעדיפה להביט שמאלה, וכאשר אני מנסה למשוך את מבטה בעזרת צעצוע היא מסובבת את הראש מקסימום עד למרכז ורק לעיתים רחוקות תמשיך לעקוב אחר הצעצוע כשהוא מגיע לשדה הראיה הימני (פעמים בודדות היא כן עשתה זאת מי שמוכיח שהיא מסוגלת, אבל זה כמעט לא קורה). כמו כן, יש לה מערכת יחסים ממושכת עם היד השמאלית שלה: מסתכלת עליה כל הזמן, מניעה אותה ועוקבת במבטה, מנסה (ללא הצלחה) להכניס אותה לפה. במקביל היא מתעלמת באופן מוחלט מיד ימין. לא מביטה בה ולא מנסה לקרב לפה.
אגב, לא הבחנתי בהעדפה לאחד הצדדים בשכיבה על הבטן.
האם יחסית לגילה זה עדיין נורמלי או שעשוי להעיד על בעיה כלשהי?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיקה
דבי גרוס דולב11/11/2009הי מיקה
לביתך אמנם אין נטייה חד משמעית לצד שמאל אבל בהחלט יש העדפה. ההעדפה להסתכל רק לצד שמאל מקורה בשרירי הצוואר , שריר בצד אחד מוארך ובשני מכווץ ולכן חשוב לטפל בזה כמה שיותר מוקדם. לפעמים העדפה זו חולפת מעצמה אבל אני מאמינה שליתר בטחון כדאי לטפל בזה כבר עכשיו על מנת למנוע קשיים בהמשך.
כדי לאזן נטייה זו הרבי להשכיב את ביתך על צידה הימני וכך יתיישר הצוואר בהמשך לעמוד השדרה.
כדי להקל על ההשכבה על הצד הוסיפי טפיחות ועיסויים על צד גופה העליוןבמיוחד בכתףוכך תרפי את גופה אל תוך השכיבה על הצד. עשי תרגיל זה למשך מספר דקות, כמה פעמים ביום וחזרי לספר אם יש הטבה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולשה בחגורת כתפייםהדר11/11/2009
היי
רציתי לשאל האם חולשה בחגורת הכתפיים מעכבת הליכה עצמאית אצל תינוק?
וכיצד ניתן למנוע עיכוב או לחזק את חגורת הכתפיים?
תודה רבה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאורנה
דבי גרוס דולב11/11/2009הי אורנה
חולשה בחגורת הכתפיים יכולה לגרום לקשיים בהתפתחות המוטורית שהחיכה היא השלכה שלהם. חיזוק חגורת כתפיים כדאי לאבחן באופן עמוק יותר מאשר על גבי פורום וכן תרגילים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת11/11/2009
מאיזה גיל אמור התינוק להושיט ידיים ע"מ לבוא למישהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הושטת ידיים
שירי קאשי12/11/2009הי אפרת,
יש שוני מאוד גדול בין התינוקות בנושא זה. אם ההתפתחות המוטורית תקינה אז גם אם לא מושיט ידיים שיקחו אותו זה פחות מטריד כיוון שזה לא קשור רק למוטוריקה. בתחילה התינוק לא משיט את ידיו אלא מטה את גופו ובהמשך זה מתפתח להושטת ידיים. זה יכול להתחיל קצת לפני גיל חצי שנה אך יכול גם לקרות מאוחר יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות זחילה בבת 7 חודשיםיעלי11/11/2009
היי, יש לי בת מתוקה בת כמעט 7.5 חודשים. היא מתהפכת לשני הכיוונים בטן גב גב בטן, מתיישבת בעצמה עם תמיכה, נעמדת על שש מדי פעם. בשכיבה על הגב רוצה פעמים רבות לקום לישיבה, כאילו היא עושה תרגיל פילאטיס (רגליים ישרות באויר וראש מורם) יש לה חגורת כתפיים חזקה מאד וכבר בגיל חודשיים החזיקה עצמה גבוה. היא אפילו מחזיקה את עצמה על ארבע כמו בסמיכה.
היא התחילה להתיישב לפני כשבועיים ממצב של שכיבה על הבטן. כאילו גילתה את הישיבה אגב זחילה אחורנית.
העניין הוא שהיא לא מצליחה לזחול קדימה. היא כן דוחפת את עצמה אחורה ומעבירה משקל על שש, אבל ברגע שהיא מתיישבת היא נתקעת בתנוחה. אם אשים לה חפץ מלפנים היא תתכופף עם כל הגוף מעל הרגליים. יש לציין שכשהיא מתיישבת היא לפעמים יושבת בפיסוק מאוד רחב, לפעמים יושבת ישיבת משוכה, ישיבת חמש אבנים, ישיבת W. ממצב של פיסוק רחב לימדתי אותה לסגור מעט את הרגליים. למרות שהיא יושבת בכל מיני צורות, היא לא יודעת איך לצאת מהן ונהיית מתוסכלת. גם בתנוחת שש אני מקרבת לה את הרגליים אחת אל השניה והיא כאילו מתקדמת בקפיצה קדימה וזהו.
יש לי שתי שאלות
1. מבחינה התפתחותית היא בטווח, האם לחכות עם אבחון מאיש מקצוע או לאפשר לה להתנסות בתנועות ולגלות אותן לבד?
2. מה אפשר לעשות כדי לעזור לה לצאת מתנוחת ישיבה ולקדם זחילה? לשים צעצועים מעט רחוק? להשכיב אותה על הבטן מחדש? להפוך לה את הרגליים בישיבת W? לעשות רוטציות בשכיבה על הגב?
אשמח לתשובה מהירה..תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעלי
דבי גרוס דולב11/11/2009הי יעלי
ציינת מספר דברים בהודעתך שיש לתת עליהם את הדעת. מרכז ההתיחסות שלי היא לישיבה ולסוג ההתישבות. ביתך מתיישבת בדרך משובשת, דרך דחיפה לאחור משכיבה על הבטן ולא דרך עמידת 6, כמו שצריך. בנוסף היא מרבה לשבת ישיבת W ממנה בלתי אפשרי לרדת לזחילה.
שיבושים אלה הם רק סימפטומים שעלולים להצביע על גמישות יתר במפרקי האגן. גמישות זו יכולה בהחלט להפריע בזחילת 6 , נוסף לזה שהיא מהווה קושי בפני עצמו.
ביתך לא נמצאת בעיכוב מפני שהיא עדיים צעירה אבל ניכר שיש קושי מסוים אותו כדאי לאבחן כדי למנוע קשיים נוספים בהמשך ההתפתחות.לכן לא אוכל לתת תרגילים ספציפיים בלי לדעת מהו מקור הקושי ולפי זה לטפל.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להתפתחות זחילה בגיל 7 חודשים
יעלי11/11/2009לא הבנתי את ההבדל בין דחיפה לאחור משכיבה על הבטן לבין ישיבה מעמידת שש. היא עולה על ברכיים וכפות ידיים לפני שמתיישבת, זה לא עמידת שש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
יעלי11/11/2009מה עושים עם גמישות יתר במפרק הירך ואיך זה משפיע על התפתחות זחילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך להמשך..
גמישות יתר במפרקי הירך יש תחילה לאבחן ועל פי האבחון ללמוד תרגילים.
אם אכן קיים, עלול להקשות על הזחילה בשל חוסר יציבות בבסיס הירך ומאותה סיבה עלול להפריע בעמידה, ריצה וטיפוס.
אבל... זוהי רק הערכה ללא היכרות והדברים לא חייבים להיות בהכרח כאלה והם תלויים גם במידת הגמישות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך יעלי
ההבדל הוא זה:
בהתישבות דרך עלייה על 6 יש הטייה של הטוסיק לאחור והתישבות לישיבה משוכלת.
בהתישבות דרך שכיבה על הבטן יש ( בד"כ) דחיפה לאחור והתישבות ישירה לישיבת W.
אבל תקני אותי אם אני טועה..
בברכה
דבי גרוס דולב, ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)