מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת חודשיים וחצי לא מתבוננת בפניםמיכל03/11/2009
בתי בת 11 שבועות [חודשיים וחצי]. נולדה בשבוע 36 להריון.
כשאני מחזיקה אותה במרחק ראיה היא איננה מביטה בפניי כלל אלא מביטה לצדדים או למעלה.
כתוצאה מכך היא עדיין לא חייכה חיוך חברתי.
האם זה עדיין בתחום הנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לציין כי
מיכל03/11/2009בביקורת בטיפת חלב היא עקבה מצוין אחר חפצים, כך שלא מדובר בבעיית ראיה.
לפעמים נראה כאילו במכוון היא איננה מסתכלת על פנים אנושיות. כשאני מסובבת אותה שתסתכל עלי היא מסיתה פניה. [וזה קורה תמיד]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבט
שירי קאשי04/11/2009הי מיכל,
לרוב בגיל זה כבר יש חיוך חברתי אך גם ישנם תינוקות שלא ממהרים לחלק חיוכים. חשוב להמשיך ולעקוב. סביר להניח שזה יגיע בקרוב. החזיקי אותה קרוב אליך ותשירי לה, תעשי הבעות עם הפנים וכדומה. עודדי אותה לקשר עין. את יכולה גם לעשות לה רעש בבטן עם הפה בכדי לעודד אותה לצחוק.
בכל מקרה הייה במעקב אחר הנושא ובקשר עם רופא הילדים, אשר לו הסתכלות כוללת יותר על התינוק.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 5 חודשיםאנה03/11/2009
שלום
בתי בת 5 חודשים,לפני 3 שבועות היא למדה להתהפך מהגב לבטן.
היא לא יודעת להתהפך מהבטן לגב.
הבנתי שבדרך כלל הסדר הפוך
האם יש בעיה עם זה?
צריך לציין מאז שהיא נולדה היא אוהבת לישון על הבטן(אולי זה משפיע)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאנה
דבי גרוס דולב03/11/2009הי אנה
אין חוקיות לגבי צד ההתהפכות הראשון ולכן גם אין בעיה עם ההתתהפכות של ביתך. כיוון ההתהפכות תלוי בתבנית התנועתית של התינוק ולכן זה שונה מתינוק לתינוק. תינוקות רבים נוטים להתהפך קודם מבטן לגב מפני שזה קל יותר.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצהאלנה03/11/2009
שירי שלום רב!
ב31.10 ענית למישהי לגבי אבחון וטיפול בזקיפות יתר. גם אצלי יש את אותה בעיה עם הצרבת והגבהה, והתינוק בן 3.5 חודשים ש"מתקפל" קדימה כאילו רוצה להתיישב. אני משתדלת לשים אותו גם על הבטן, אבל זה יוצא לעיתים רחוקות כי זה גורם לא לפלוט. ועכשיו אני מתחילה לדאוג שהוא יתעכב עם ההתפתחות. האם תוכלי להפנות אותי למטפל/ת בהתפתחות המוטורית באיזור נס ציונה?
בתודה מראש
אלנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלנה
דבי גרוס דולב03/11/2009הי אלנה
אני מטפלת גם באזור נס ציונה, אשמח לעזור לכם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזיםמיטל03/11/2009
יש לי תינוקת בת חודש וחצי עם התקפי גזים קשים מאוד. בכי עם דמעות בא לידי ביטוי ביחוד בערב, בהתפתלות של הבטן, בטן מתקשה, והרגליים משתוללות. התחלתי עם גרפוטר והוספתי בימים האחרונים סמיכול בשילוב עם הגפוטר.
האם זה בסדר השילוב?
האם יש פתרון מעבר להתעות מסג' בבטן וכיוב?
האם יש מוצר/פתרון מומלץ אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב03/11/2009הי מיטל
אנו לא נוהגות להמליץ על מוצרים רפואיים ויודעות שמדובר בתקופה קשה..
המלצתי הטובה ביותר לגזים חוץ מעיסויים בבטן היא לנסות למנוע אותם. מכיוון שמתח יתר בבטן הוא אחד הגורמים לגזים ההמלצה היא להרבות בתרגילים שלכפיפה והרפיית הבטן:
1. להרים רגליים לכיוון הראש תוך הארכת הגב וכיפוף הבטן הלוך ושוב, מספר פעמים, כמה פעמים ביום.
2. להרבות בתנוחת ערסול ואם אפשר גם ערסול בתוך מנשא.
3. להחזיק על את התינוקת על אמת היד ולקפל לה את הברכיים לכיוון הבטן.
בכלל, ככל שנאריך את הגב ונרפה את הבטן, כך נעזור לתינוקת להיות עם פחות מתח שרירים בבטן ולסבול פחות מגזים.
בהצלחה,
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידהאור03/11/2009
שלום
יש לי ילדה בת 11 חודש שזוחלת מהר על 6 נעמדת והולכת בתמיכת רהיטים
עדיין לא עומדת לבד, האם זה בסדר?
עד איזה גיל ילדים צריכים ללמוד לעמוד לבד?
וכן האם כדאי לעודד אותה להליכה?
וכן האם להוליך עם תמיכה ביד אחת אסורה?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי אור
אורנה עטאר03/11/2009הי אור
נראה כי התפתחותה תקינה. בגילה עדיין לא אמורים להיעמד לבד.
תינוקות עם התפתחות תקינה הולכים בגיל שנה וחודשיים-ארבעה חודשים. שקצת לפני כן הם מתחילים להיעמד לבד.
רצוי לא להוליך אותה כי את לא רוצה שהיא תלמד להסתמך על אחר בהליכה ולא על מערכת שיווי המשקל שלה.
נראה לי כי היא בדרך הנכונה.
כשהיא נעמדת/הולכת עם רהיט - נדנדי את הרהיט בעדינות כך שתלמד לאזן את עצמה כשהיא יוצאת משיווי משקל.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9 חודשים- זחילהמישמיש03/11/2009
היי,
הבן שלי מתהפך מגיל 3.5 חודשים ומתיישב לבד מגיל 7 חודשים וגם עומד ומתהלך כשהוא אוחז בשולחן או בלול.
הבעיה היא שבוא הפסיק לזחול מאז שלמד לשבת.
כשצעצוע רחוק ממנו ממש הוא מגיע אליו ממש במאמץ לפעמיןם ע"י התיישבות והושטת יד אבל לא זחילה.
הוא היה זוחל והפסיק כשלמד להתיישב ולעמוד.... למה??
הוא כבר עושה נד נד לבד ורוקד כשיש מוזיקה או כשאני אומרת לו בוא נרקוד, הוא מוחא כפיים ,הוא מאוד מתפתח יפה בלי עין הרע אבל השלב של הזחילה מאוד חבל לי שהוא מדלג עליו...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למישמיש
אורנה עטאר03/11/2009מישמיש שלום,
נראה כי גם את זיהית כי התפתחות בנך מהירה. זה נכון שתינוקות שמתיישבים ונעמדים מאוד נהנים מהגילוי החדש הזה ולעיתים התיישבות או הושבה מוקדמת גורמים לעיכוב במימוש הזחילה. לרוב וכמעט תמיד התפתחות מהירה היא על חשבון איכות ההתפתחות. תינוק צריך לעשות כל דבר בזמנו ולהתחיל ללכת בגיל שבעה חודשים זה מאוד מוקדם.
איך אנחנו מחזירות אותו לזחול?
1. להרחיק כמה שיותר רהיטים או דברים אחרים שהוא יכול להיעמד וללכת איתם.
2. כשהוא רוצה משהו - לשים לו רחוק - כך שהושטת יד בישיבה לא יספיקו בכדי להגיע לחפץ. תדברי איתו ותעודדי אותו להגיע, "כל הכבוד", "אתה יכול", "תזחל לשם ותשיג בעצמך" וכאלה.
3. כמה שיותר מכשולים של פופים, כריות, פוכים בבית - שיעבור אותן בזחילה - לשים משהו שהוא מאוד אוהב בצד השני ושיזחל בתוך המכשולים - כך תתחזק הזחילה על 6.
תעדכני אותי עוד שבועיים איך הולך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה=)
מישמיש03/11/2009תודה רבה על העצות, אני אעשה את זה ואספר לך איך מתקדם....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקוד מבט ומעקבאלי03/11/2009
באיזה גיל צפוי שתינוק ימקד את מבטו (למשל, ממש יסתכל עליי), ויעקוב אחר חפץ? שלי בן 5 שבועות ועוד לא ממש עושה זאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקוד מבט ומעקב
שירי קאשי03/11/2009הי אלי,
בגיל זה טווח הראיה ויכולת מיקוד המבט של התינוק הם עדיין לא מפותחים. התינוק רואה למרחק קצר יחסית. באזור גיל חודש אנו מצפים למעקב (אחר חפץ שמוחזק קרוב לפניו) של סנטימר עד סנטימטרים בודדים. משלב זה, בהדרגה תוכל לראות עלייה ביכולות אלו.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמן עירות תינוק בן 4 חודשיםלירון03/11/2009
היי,
בני בן 4 חודשים ושבוע,שאלתי היא כמה זמן פחות או יותר צריך להיות ער בין ארוחה לארוחה,
משך ארוחתו כ-20 דקות.כלומר אם אוכל בשעה:6:00 בבוקר וישן שנת בוקר בשעה:8:00 האם שעתיים זה יותר מדי זמן לתינוק בגילו להיות ער?
לפעמים אני מרגישה שאני "מחזיקה" אותו יתר על המידה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי לירון
דנה03/11/2009בני גם בן 4 חודשים וזמן הערות שלו לרוב שעה וצי שעתיים בין ארוחה לארוחה,וכך גם אצל חברותיי עם ילדים בני אותו גיל,אז אולי זה יכול להרגיע אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן עירות תינוק בן 4 חודשים
לירון03/11/2009היי דנה,
תודה רבה על ההתיחסות:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן ערות
שירי קאשי03/11/2009הי לירון,
זמן הערות בגיל זה יכול להיות שונה מאוד בין תינוק לתינוק. לרוב לאחר גיל 3 חודשים אנו רוצים לראות כי התינוק מתחיל להיות מעט יותר עירני ופעיל. המצב אצלכם הוא בהחלט בטווח הנורמה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 8 ח' עם "בעיית פיסוק"אפרת03/11/2009
היי,
שמי אפרת ואני אם ליעל בת8 חודשים.
בגיל 3 חודשים התגלתה ליעל הבעיה הנפוצה אצל ביתי בעיית הפיסוק המצריכה טיפול של רצועות ברגליה.
בתחילת הטיפול התחלנו עם "רצועות" וכיום היא מטופלת עם ברזלים המוחזקים מהמותן ל2 הירכיים.
ככשאלנו את הרופא לגבי התפתחותה הוא תמיד הרגיע אותנו כי כשזה יירד ממנה הא תעשה את כל הפעולות שהיו חסרים לה עד עכשיו, כמו , זחילה, ישיבה, עמידה וכו'...
שאלתי היא האם באמת היא תשלים את כל החסר לה מייד כשנוריד לה את הברזלים ? ואיך אפשר לפעול בכדי שתוכל להתפתח כרגיל לילדה בת גילה.
שאלה נוספת שמעניינת אותי, איזה פעולות היא אמורה כן לעשות לילדה בגילה שלא קשורות לאזור המותן והרגליים, לדוגמא למחוא כפיים בגילה זה דבר שהיא אמורה לעשות או לא?
שאלה אחרונה, האם צפייה בערוצי ילדים כדוגמת ערוץ "לולי" מפתחת בשלב כזה והאם צריך הגבלה לצפייה.
אשמח מאוד לעזרתכם!!
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עמית03/11/2009ביתי גם היתה עם רצועות עד גיל 10 חודשים. ותוך חודש וחצי צימצמה את כל הפערים שלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיסוק ורצועות
שירי קאשי03/11/2009הי אפרת,
לרוב בגיל 8 חודשים רוב התינוקות כבר יושבים וזוחלים גחון. לרוב מחיאת כפיים לא תתפתח לפני שהילד יושב כיוון שהוא צריך ששתי ידיו יהיו פנויות לכך. נכון שהרצועות חשובות והן באות לפתור בעיה, אך לעיתים קרובות הן גם יוצרות בעיות אחרות. מנסיוני רוב התינוקות במצב זה סובלים מעיכוב כלשהו פשוט מעובדה שהם מאבדים "זמן התפתחות" וכן עלולים להתפתח שיבושים כתוצאה משכיבה ממושכת על הגב אשר יוצר תבנית גופנית של זקיפות יתר. קצב השלמת הפערים כמובן תלוי בחומרת הבעיה וכן במשך הזמן שהתינוק שהה עם הרצועות. המצב האידיאלי (כמובן בהסכמת הרופא המטפל אם המצב מאפשר) הוא להוריד את הרצועות פעם או פעמיים ביום למשך שעה לצורך תרגילים על מנת לאפשר זמן שכיבה על הבטן וכן טיפול במרכיבים המוטורים שנפגעים עקב השימוש ברצועות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהתפתחות שפהעדי02/11/2009
שלום!יהשמטרידה אותי
יש לי בן מקסים שבקרוב ימלאו לו 2 שנים
התפתחותו המוטורית בסדר וכך גם גדילתולמרותשהוא מעט מפותח פיסית לגילו.
הבעיה שמטרידה אותיהיא שהואלא מדבר.
הוא מבין ומתקשר אך לא מדבר.
רופאים אמרו ליבטיפת חלב שעד גיל שנה וחציצריך להיות לילדלפחות10 מילים באוצא המילים שלו
והואלאאומר אפילו 3.
ביצעתי לו בדיקת א.ס ראש ויצאה תקינה ב"הש.
האם ישלי ממה להיות מודאגת?????????????????
אנ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה
שירי קאשי03/11/2009הי עדי,
ישנם ילדים שהתפתחות השפה אצלם מתעכבת ופתאום הם פורצים בשטף של דיבור גם לאחר גיל שנתיים. הפורום הזה אינו עוסק בנושאים אלו ואני ממליצה לך לפנות לרופא הילדים או לקלינאית תקשורת.
בברכה,
שירי קאשי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהליאת02/11/2009
ביתי בת 8 חודשים היא יושבת ישיבת W בלבד...
מה לעשות?
אני מנסה כל פעם למשוך לה רגל אבל זה מטיש.....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
דבי גרוס דולב02/11/2009הי ליאת
פעמים רבות ישיבת W , שמקורה בגמישות יתר במפרקי האגן, היא אינדיקציה לטונוס שרירים מעט נמוך לכן המלצתי היא לשלול טונוס שרירים נמוך ובהתאם לזה להחליט על תרגול. אם הישיבה היא כזו רק מידי פעם ומשולבת בישיבה משוכלת הרי שאין צורך לדאוג אבל אם מדובר רק בישיבת W, חשוב לבדוק מאין זה מגיע.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכהלהתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל...
ליאת02/11/2009כיצד בודקים את זה?
איך אפשר לדעת אם יש טונוס נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךלליאת
דבי גרוס דולב03/11/2009הי ליאת
רק איש מקצוע יכול לאבחן טונוס שרירים נמוך, פזיוטרפיסט או מדריכה להתפתחות תינוקות מוסמכת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קירוב ידייםדנה02/11/2009
שלום,
בני בן 4 חודשים ואינו מקרב את ידיוו אחת לשניה,לא כשהוא על הבטן ולא כשהו על הגב.
על הגב הוא מביא את הידיים לפה,כל אחת בנפרד כמבן. וכשהו על הבטן הידיים מכופפות ולא לצדדים אבל רחוקות אחת מהשניה. מה ניתן לעשות כדי שיגעו אחת בשניה?כי הבנתי שזה חשוב. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני אחדד
דנה02/11/2009הוא אינו מביא את שני ידיוו יחדיו למרכז הגוף...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לדנה
דבי גרוס דולב02/11/2009הי דנה
כדי לעודד קירוב ידיים יחדיואל קו האמצעכדאי להרבות בהשכבה על הצד תוך קירוב של היד והרגל העליונה. תנוחה זו מלמדת להביא את הידיים לקו האמצע תוך התעגלות הכתפיים.
לפעמים מסרב התינוק לשכב על הצד לכן חשוב להוסיף טפיחות בצידי הגוף העת השהייה על הצד על מנת להרפות את הגוף אל תוך התנוחה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי תודה על תגובתך
דנה03/11/2009אני מצליחה להביא לקירוב היד והרגל העליונות רק על ידי החזקתן בידי,האם זאת הכוונה?מכיוון שהוא מיישר אותה אם אני עוזבת זה לא נוח לו.אם אני מוסיפה טפיחות בצד הגוף הוא שוכב בנחת על הצד אך לא עם רגל מורמת לכיוון האמצע.
ושאלה נוספת בבקשה,האם בגיל 4 חודשים שאין עדיין קירוב זה נקרא עיכוב התפתחותי?ובמיגה ותוך שבוע זה לא מסתדר מה אני יכולה לעשות בשביל לעזור לבני?תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דנה
דבי גרוס דולב03/11/2009הי דנה
זו בדיוק הכוונה, להחזיקאת הידוהרגל העליונות ביד אחת וביד השנייה לתת טפיחות, מגע ותנועה על מנת להרפות את הגוף לקו האמצע.
לא מדובר בעיכוב אלא בקושי, המשיכי לתרגל וחזרי אלי עוד כשבועיים לספר איך הולך.
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דנה03/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבי שוב שלום
דנה20/11/2009בני כבר בן 4 וחצי חודשים, את השכיבה על הצד הוא עדיין אינו אוהב אבל מוכן לסבול לכמה רגעים. עדיין לא מושיט ידיים למשחקים,שמתי לב בנוסף שעל הבטן היד הימנית ישרה תמיד(גם אם אני מביאה אותה לכיפוף),בשכיבה על הגב היד הימנית מתנגדת ליישור וכיפוף. האם זה נובע ממתח בגב? ומה ניתן לעשות בשביל לא להגיע לעיכובים התפתחותיים?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך דנה
דבי גרוס דולב20/11/2009הי דנה
קשה יהיה לי לתת הערכה מדיוקת יותר ולדעת אם יש מתח ללא היכרות.
אני כן יכולה להגיד שבגיל זה כבר צריכה להיות הושטת ידיים לחפצים ושהידיים צריכות להיות תנועתיות יותר. כדאי אולי לשקול אבחון על מנת לבדוק את מקור הקושי ועל פי זה ללמוד תרגילים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות תקינהשרונה02/11/2009
שלום,
בני היקר בן חמשת החודשים מתהפך מהבטן לגב מזה כשבועיים
הוא מתהפך כשיד אחת ישרה לצד גופו ומתגלגל עליה (לצד שלה)
האם זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי02/11/2009הי כנרת,
לא תארת את כל ההתהפכות. חשוב לשים לב האם מרים ראש, האם מניח את הראש על הצד כשהוא עובר דרך הצד בדרכו לכיוון הגב, האם ההתהפכות היא בשליטה או בנפילה. אם הוא עושה זאת בצורה מאורגנת, בשליטה הרי שאין בעיה. את יכולה לעודד אותו להביא את היד קדימה לתפוס צעצוע ואז על ידי הזזת הצעצוע להובילו להתהפכות כשהיד התחתונה קדימה והוא נשען עליה ואילו היד העליונה מנסה כל הזמן להגיע לצעצוע עד שהוא למעשה יתהפך לגב.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיאור התהפכות
אמאלה02/11/2009למרות שהתהפך המון עד עכשיו קשה לי לתאר..
הוא עם ראש מונח ואז דוחף את עצמו עם היד + סוג של מקפיץ את הטוסיק והרגל אל מעבר לרגל המונחת. לא יודעת אם זו התהפכות מאורגנת...? הוא מאוד נהנה מזה... לפעמים אם היד שישרה נשארת מכופפת הוא חוזר לבטן ומנסה שוב.
מה שכן אני חושבת שהוא מתהפך יותר לצד שמאל מאשר לימין.
על הגב מסתובב כן לשני הצדדים, ועכשיו אני רואה שהוא ממש מעביר משקל בתנופה (כאילו אומר לעצמו 3 4 ו...)ולפעמים לאט.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
אמאלה02/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות
שירי קאשי03/11/2009הי כנרת,
נשמע כי הוא מצא איזו דרך מקורית להתהפך בכדי להתגבר על קושי קיים. התנועה שנוצרה מהווה פיצוי על תנועתיות חסרה. גם חוסר הסימטריה בתנועה וכן העובדה שהוא זקוק לתנופה על מנת להצליח מעידים על כך שיש קושי. אני כן ממליצה על אבחון והתאמת תרגילים על מנת לפתח תנועה מאורגנת, ליצור סימטריה בשני הצדדים, גם לצורך שלב ההתהפכויות וגם להמשך התפתחות תקינה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גזים לתינוק בן חודש וחצי-תה שומרלימור01/11/2009
שלום
לא אחת שמעתי שתה שומר לתינוקות מאד עוזר לגזים. בני כאמור בן 6 שבועות ניזון ממטרנה ללא לקטוז. סובל מאד מגזים וכאבי בטן.
הרופאה אמרה שניתן לתת לו פעמיים ביום תה שומר.
האם שמים מעט תה במטרנה? כמה שמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תה שומר
שירי קאשי02/11/2009הי לימור,
הפורום אינו עוסק בנושאי תזונה. אני ממליצה להסתכל על הוראות ההכנה על גבי האריזה. לרוב את התה מכינים עם מים רתוחים ולא עם תחליף חלב. בכל מקרה של ספק אני ממליצה להתיעץ עם הרופא שנתן לך את ההמלצה לשימוש.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 4 חודשיםאירנה01/11/2009
יש לי מס' שאלות,
כאשר הילד נמצא אצלי בידים או בברכה הוא ממש משלים סיבוב שלם בלי שום בעיה,
כאשר הוא נמצא על הגב ואני מחזיקה לו את היד ומושכת טיפה, הוא מצליח להתפך לבטן. בלי ההתערבות שלי הוא לא מתהפך. האם אלי להמשיך ולעזור לו? או לתת לו את הזמן שלו?
כאשר הוא על הבטן (והוא מעדיף ליהיות על הבטן) הוא מרים את הראש ממש גבוהה ומושך עליו צעצועים, אבל לא ממש מעוניין להתפך...מה אני יכולה לעשות כדי לעודד אותו? לפני כחודש הוא התפך מס' פעמים אבל הפסיק.
תודה רבה,
אירנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 4 חודשים
שירי קאשי02/11/2009הי אירנה,
נתחיל מכך ששלב ההתהפכויות אמור רק להתחיל בגיל 4 חודשים ויכול להמשך עד גיל 6 חודשים. כאשר תינוק מתהפך לפני כן לרוב זה קורה בצורה לא מאורגנת ולכן התנועה מסתיימת באיבוד שליטה של התינוק והוא חווה חוויה של נפילה. במצב זה לעיתים התינוק פשוט נמנע מלהגיע למצב זה ואז יש הפסקה בתהליך ההתהפכות. ניתן בהחלט לעזור לו ללמוד להתהפך נכון ולהכין אותו לתהליך על ידי תרגילי התהפכות אך בשלב זה כמובן אין חובה שהוא כבר יתחיל לעשות זאת לבד בחופשיות.
להלן מספר תרגילים שיעזרו להכין את התהליך:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)