מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הליכוןהילה06/11/2009
שלום רב,
אני מעוניין לדעת האם הליכון מומלץ ,יש לי ילד בן 7.5 חודשים
והוא נעמד בכוחות עצמו ועומד בעזרת חפץ כלשהו.
אני מעוניין לעודד אותו בהליכה ,
האם זה הדבר הנכון?
תודה ,
רונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרונן
דבי גרוס דולב06/11/2009הי רונן
תחילה, שימוש בהליכון איננו מומלץ וגם לא בטיחותי. בהשענות על ההליכון יש הסתמכות על ההליכון ועלול להיות עיכוב בפיתוח שיווי המשקל העצמאי.
שנית, יש לבדוק שהתינוק זוחל טוב והרבה לפני ששוקלים לעודד הליכה כדי לא ליצור מצב של דילוג על שלבים התפתחותיים חשובים כזחילה והתישבות עצמאיים.
ושלישית, גיל 7.5 חודשים הוא גיל מוקדם מכדי לעודד הליכה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההליכון לתינוק בן 9.5 חודשים
שלומי03/12/2009ברור ממאמרים בנושא שהלכיון לא מומלץ!
הילד הולך כאשר הוא גורר כיסא של הפינת אוכל חייבים ללכת איתו, האם זה עדיף מהליכון?
כמה זמן יעבור בן השלב הזה להליכה רגילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל הולכיםשלי06/11/2009
מה הממוצע...מתי רוב התינוקות מתחילים ללכת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשלי
דבי גרוס דולב06/11/2009הי שלי
גיל ההליכה נע מסביב לגיל שנה. אנו בוחנים איחור כשמגיעים לגיל חצי שנה ואין עוד הליכה. המקדימים מתחילים אף לפני גיל שנה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה על הבטןמירב06/11/2009
שלום, בני בן חודש וישן על הבטן. הבנתי ששכיבה על הבטן טובה להתפתחות. האם גם בשינה זה טוב או רק בזמן עירות? כשהוא מתעורר ממצב של שכיבה על הבטן הוא לא רגוע ואני ישר מרימה אותו. דבר נוסף, מאיזה גיל אפשר להשכיב על הבטן ולשים את ידיו באמצע החזה ליציבות? מתי זה אפשרי? נראה לי פשוט שהוא עדיין לא יציב לזה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
דבי גרוס דולב06/11/2009הי מירב
אכן, שכיבה על הבטן חשובה להתפתחות המוטורית של התינוק. שינה על הבטן גם היא תורמת שכן כך לומד הגוף להרפות בשכיבה על הבטן ומתארגן לזה אבל היא פחות תורמת משכיבה על הבטן בזמן עירות.
כשהתינוק מתעורר משינה על הבטן כבר יותר קשה לו מכיוון שהוא צריך להתחיל להתאמץ ומכיוון שמתחילה ההתנגדות אבל חשוב מאוד להמשיך ולהשכיב על הבטן גם בזמן עירות ולהגדיל את טווחי הזמנים של השהייה על הבטן.
כשתהיה שכיבה נינוחה יותר על הבטן והתחלה של הרמת ראש תוכלי גם לסדר לו את הידיים לקו האמצע.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת 4נטלי05/11/2009
ערב טוב
התינוק שלי עוד מעט בן 11 חודש והוא זוחל על 6 ועומד מסביב לשולחן כבר כחודשיים וכן יושב לבד. לפני כמה ימים הוא התחיל לזחול על 4 -רק ידיים ורגליים במקביל לזחילה על 6.
רציתי לדעת איפה ההתפתחות שלו נמצאת מבחינת סדר ההתפתחות? הוא לא היה אמור לזחול 4 לפני העמידה וישיבה?
אציין שהוא דילג על זחילת גחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
אורנה עטאר05/11/2009שני שלום
זחילת 4 היא שלב אחרי שלב הזחילה על 6 ולרוב משלבים בינה לבין זחילה על 6. לא כולם זוחלים על 4. הזחילה הזו נקראת גם זחילת דב/הליכת דב.
זו זחילה לפני הליכה ויש בה אכויות.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת זחל?נועה05/11/2009
בני בן חמישה חודשים מצא דרך מעניינת להתקדם לעבר צעצוע - הוא מרים את הטוסיק וגורר את גחונו קדימה כאשר הידיים אינן פעילות כלל. זה נשמע נורמאלי או טעות? ( במקביל עולה כל הזמן לעמידת שש אבל לא מצליח להתקדם )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב05/11/2009הי נועה
ישנם דרכים רבות ומוזרות להתחלת זחילה ו"זחילת זחל"היא אחת מהן. בד"כ הדבר מתארגן תוך כמה שבועות. מה שכן,חשוב שתהיה התהפכות לשני הצדדים לפני הזחילה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכויות לפני זחילה
נועה06/11/2009הוא מתהפך לשני הצדדים אבל מהבטן לגב איכשהו זה תמיד נראה במקרה ולפעמים מסתיים במעין נפילה ומכה קלה בראש.מהגב לבטן הוא מתהפך מושלם ומאורגן אפילו תוך כדי החזקת צעצוע ביד.
האם כדאי לי לנסות לפתור את חוסר הארגון שבהתהפכות מהבטן לגב לפני הגעה לשלב הזחילה? ואם כן כיצד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נועה
דבי גרוס דולב06/11/2009הי נועה
אכן מומלץ לשפר את ההתהפכות מהבטן לגב לפני התקדמות הזחילה. תרגילים לעניין זה תוכלי למצוא בשפע בפורום זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 3 ח' לא מושיטה יד לצעצועאירוס05/11/2009
ובתי בת 3 חודשים ושבוע, ואינה מושיטה ידיים אל צעצוע, שמוחזק מעליה במרכז גופה( רעשן). האם ז"א שיש בעיה? מה עושים?
( אם צעצוע מונח לידה, אז היא יכולה לתפוס אותו עם היד)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאירוס
דבי גרוס דולב05/11/2009הי אירוס
בגיל זה אנו כבר רוצים לראות הושטת ידיים לחפץ מעל. מכיוון שביתך מושיטה ידיים לחפץ שנמצא לידה הרי שכנראה הקושי נמצא בהבאת ידיים אל קו האמצע. כדי לחזק הבאת ידיים לקו האמצע כדאי להרבות בהשכבה על הצד תוך הקפדה שהיד והרגל שנמצאות למעלה יפנו לכיוון הרצפה וכך ילמדו הידיים לבוא אל האמצע. כדי להשאיר את התינוקת על הצד בלי ש"תברח" לשכיבה על הגב יש להוסיף טפיחות על צד הגוף העליון.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחיאת כפיים וביי ביי עם הידנטלי05/11/2009
שלום רב:
בני הוא תינוק מקסיםחייכן ומתוק בן 11 חודשים שזוחל על 6 כבר כמה חודשים, מתיישב לבד כחודשיים, נעמד בעזרת רהיטים והולך מסביבם. הוא מבין שקוראים לו בשמו אך ישנם כמה דברים שרציתי להתייעץ לגביהם:
1. הוא לא מוחא כפיים למרות שכל יום אנחנו מנסים ללמדו ע"י משחק. כמו כן הוא לא עושה שלום או ביי ביי עם היד. עושה רושם שהוא מבין כלומר כשאבא יוצא מהבית הוא זוחל אליו לדלת אך לא עושה שלום.
2. רכשתי מגדל טבעות אך הוא לא משחיל, לא מנסה בכלל וכשאני משחילה הוא מיד מוציא את הטבעות ומשחק איתם לבד.
3. לא אומר אמא ואבא , קצת מברבר ממה ובבה אך לא נראה לי שהוא מתכוון אלינו. מעבר לזה הוא כל היום עושה קולות שונים ועם הברות שונות וחדשות.
מה דעתך על הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשיו ראיתי הודעה קודמת דומה מאוד
אור05/11/2009לגיל שנה... אבל מבחינת התוכן זה שונה אז בכל זאת אבקש התייחסות:)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לנטלי
אורנה עטאר05/11/2009נטלי שלום
כל מה שאת מתארת כאן קשור אחד לשני (מוטוריקה עדינה).
1. מחיאות כפיים - תמשיכו לחקות את התנועה, תראו לו עם הידיים שלו מה צריך לעשות. תני לו לתופף על תוף בכדי שילמד לפתח את היד לתנועה של מחיאה. האם הוא מכניס חפצים לפה עם שתי הידיים? האם הוא מחזיק בקבוק בשתי ידיים? כנ"ל לגבי שלום - להמשיך ולחקות את התנועה.
2. מגדל טבעות - לשלב מתן פידבק אם מצליחים. את תשימי ואבא יגיד לך "כל הכבוד!!!" ימחא לך כפיים" ואז הוא לאט לאט ינסה ויצליח.
3. לגבי הדיבור - הוא בסדר גמור.
הוא עדיין לא בעיכוב ברכישת המוטוריקה העדינה הדרושה למחיאת כפיים, ביי ביי, השחלות וכו.
האם הוא מתנסה כבר באוכל אצבעות? האם הוא מצביע על דברים?
תעדכני אותי עוד חודש אם חל שינוי
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מחיאות כפיים
נטלי05/11/2009שלום רב:
תודה רבה על ההתייחסות המהירה. ולשאלותייך:
1.כאשר הוא אוכל מטרנה הוא אינו אוחז בבקבוק אלא אני מאכילה אותו אך כשהוא שותה מים מבקבוק עם ידיות הוא אוחז בידיות ושותה לבד. (האם כדאי להוסיף לכל הבקבוקים ידיות או לחכות שילמד?). הוא מכניס חפצים לפה עם שני הידיים כלומר כל פעם יד אחרת.
2. הוא איננו מצביע על דברים למשל אני מנסה ללמד אותו מה זה אור ומצביעה אך אין שום פידבק מכיוונו.
3. הוא כן אוכל אוכל אצבעות.. כמעט הכל מחתיכות קטנות של פירות וירקות ועד קציצת בשר מרוסקת במזלג למשל.
אני אוסיף עוד דבר: לפעמים אחרי שאני אומרת כל הכבוד ומוחאת לו כפיים אני אוחזת בידיים שלו ומקריבה אותם אחת לשנייה כדי שימחא כפיים אך שמתי לב שהוא לא פותח את הידיים אלא משאיר אותם סגורים כמו אגרופים. זה קשור לעיניין?
מה דעתך?
המון תודות
נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשני/נטלי
אורנה עטאר05/11/2009נטלי שלום
כדאי לתת לו להחזיק בקבוק גם בלי ידיות - בגילו הוא כבר יכול. הבאת ידיים לקו האמצע היא שלב התפתחותי חשוב לפני מחיאת כפיים.
מחיאת כפיים, ביי ביי, הצבעה - כל אלו הם מיומנויות של מוטוריקה עדינה והם יתאפשרו רק אם הידיים פתוחות ופנויות להתקדם לשלב הבא.
תבחני איך הוא אוכל - האם הוא משתמש ביד כמגריפה וגורף את האוכל לכף היד או שהוא מחזיק באחיזת פינצטה שזה מורכב יותר.
אני לא חושבת שהוא בעיכוב כל שהוא ולכן אני אמליץ לך לעשות כמה דברים. במידה ולא תראי שיפור עוד כחודש-חודשיים - תעדכני אותי.
1. עיסוי לכף היד - לפתוח לו את כף היד ולתת לו שם מגע עמוק. כמובן לשתי כפות הידיים.
2. לתת לו לזחול במשטחים תובעניים - כמו בערימה של פופים, כריות וכו'. כל אלו ידרשו ממנו יותר כוח, הוא ישנה את פתיחת הידיים והעברות המשקל בניהם וזו הכנה למוטוריקה העדינה.
3. במקביל להמשיך ולחקות את התנועות
בהצלחה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות עם בת 9 חודשים וחציאור05/11/2009
שלום,
תינוקת שלי בת 9.5. חודשים, זוחלת, עומדת וכו'. מאוד אקטיבית טפו טפו. רציתי לבקש רעיונות מה אפשר לעשות איתה בבית- כי בדרך כלל, בשעות אחר הצהרים אחרי עבודה, אני יושבת איתה על הרצפה, היא זוחלת מסביב, משחקת בצעצועים שפזורים, זוחלת למטבח מפנה סלסלות, מתעללת בכלבה, חוזרת לצעצועים וחוזר חלילה:) אני רוקדת איתה על הידיים, שרה, מניפה אותה באוויר. ספרים היא "לא רוצה" לשמוע, תופסת אותם ומכניסה לפה. לפעמים הולכים לטייל אבל עוד מעט זה יהיה בעייתי בערבים. אז מה עושים עם התינוק שזה יועיל לו ולא ישעמם לנו?:))
תודה רבה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור
אורנה עטאר05/11/2009אור שלום,
הריקודים, ההנפות, השירה - כל אלה מצוינים.
רעיונות למשחק עם בתך:
- לאתגר אותה בבית - לזחול על ערימה של כריות, פוכים,
- ללכת לג'ימבורי ולאתגר אותה - כשהיא מטפסת על משהו להתחיל להוציא אותה משיווי משקל בכדי שהיא תלמד לאזן את עצמה בכל מיני מנחים.
- השחלות של חישוקים, פאזלים מעץ להתאים צורות (עיגול, משלוש, בננה וכו')
- ספרים עם דפים עבים כאלה שלא ניתן לאכול -
- שמות של חיות לפי ספר
- לשים אותה על הכתפיים שלך ולרקוד איתה
- משחקי קוקו למינהם - להתחבא ושתמצא אותך.
בטח יש עוד מלא שאני לא זוכרת עכשיו.
תהנו
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפרעות בזמן החתלה- בבקשה עזרהרונית04/11/2009
שלום רב,
ביתי בת שנה, ילדה מקסימה ומאוד שמחה אך מה , בעת החתלה/הלבשה היא מתפרעת מאוד וקשה לי מאוד להשתלט עליה, היא צועקת ומשתוללת ורוצה לקום ולשחק עם הקרמים על השידה. אני מנסה לגוון ולתת לה מכול מיני דברים ביד שיעסיקו אותה וגם לשיר או לדבר אך לרוב זה לא עוזר וזו משימה ממש בלתי אפשרית עבורנו.
האם נתקלתם במקרים דומים? מה אני יכולה לעשות..?
תודה רבה מראש,
אורנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החתלה
שירי קאשי05/11/2009הי אורנית,
פה אני אייעץ לך לא כמומחית אלא כאמא עם נסיון. תנסי להעביר את מקום ההחתלה למשל למיטה שלך או על מזרון על הרצפה. שלא יהיו סביבה הרבה דברים שמושכים את העין אלא רק מה שתתני לה ביד. את יכולה לתת לה להחזיק בקבוקון של בועות סבון (הרבה תינוקות נהנים מכך כיוון שיודעים מה יש בפנים) או לתת לה משהו לא שגרתי אחר שהיא אינה רגילה לשחק בו בדרך כלל ומקבלת רק בהחלפת החיתולים.
אשמח אם עוד אמהות בעלות נסיון יוסיפו מנסיונן.......
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת האמת...
שלי06/11/2009גם בני בן שנה וממש שונא להתלבש ולהחליף חיתול לפעמים אני פשוט עושה את זה תוך כדי עמידה הוא עומד נשען עלי ואני מחליפה זה במקרה של פיפי במקרה השני זה בעייתי,אז כפי ששירי ציינה אני מביאה לו משהו ביד ספרון קטן קופסא קטנה כל מיני דברים קטנים שהוא לא רואה בד"כ אני שומרת אותם רק לזמן ההחתלה ואז הוא מתעניין.
אבל תהיי בטוחה שזה לא רק הבת שלך.
בהצלחה.
כשהם הולכים הם בכלל בורחים...:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיון
מאיה10/11/2009מנסיון, גם בני תמיד רצה לשחק עם הקרמים, אז נתתי לו את הקרם {סגור} ביד בזמןה החתלה- והללויה!!!
חוץ מזה שזה עניין של תקופה, זה עובר אחרי חודש וחצי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילויות לגיל שנה +אמא אוהבת04/11/2009
שלום, בתי בת שנה וחודשיים (מתוקן שנה). מתפתחת יפה טפו טפו, עדיין לא הולכת אבל בדרך לשם (כבר דוחפת כסאות...). היא אינה בגן ונמצאת איתי בבית. רציתי לשאול לגבי משחקים ופעילויות שמומלצים לגיל הזה כי כבר אזלו לי הרעיונות :-) היא עושה השחלות של טבעות למוט, מכניסה צורות לקופסא (עיגול, ריבוע, משולש), מנסה לבנות מגדלים בקוביות (עדיין מעדיפה להרוס מלבנות...לפעמים בונה מגדל של 2-3 קוביות), כמובן שומעת המון סיפורים, רוקדת למוסיקה, משחקת עם בובות (יודעת אף, פה, עיניים, רגל, יד ועוד), מתופפת על סירים..... האם יש לכם עוד רעיונות בשבילי? עד עכשיו בקיץ עוד בילינו הרבה בחוץ, עכשיו בחורף אנחנו צריכות למצוא עוד פעילויות לבית אחרת נשתגע :-)
ועוד שאלה- עד כמה חשוב מפגש עם עוד ילדים בגיל הזה? כי רוב הזמן היא לא ממש פוגשת תינוקות בגילה... אני תוהה האם אני פוגעת בה מהבחינה הזאת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שנה
שירי קאשי05/11/2009הי,
בגיל שנה לרוב הילדים כבר יש גם צורך במפגש חברתי והם נהנים מכך. מעבר לכך הרי שבמפגש עם ילדים אחרים התינוק רוכש כישורים חברתיים אשר יסייעו לו מאוחר יותר במעבר למסגרת. המפשג החברתי יכול להיות בחורף בג'ימבורי או בחוג לתינוקות וכמובן עם בני משפחה במידה ויש כאלו. כמו כן ישנם מקומות רבים שמציעים פעילויות כמו גן אבל עם אמא ושווה לנסות בכל זאת גם לפגוש ילדים נוספים. המפגש לא חייב להיות משחק משותף אלא פעמים רבות בגיל הזה הם משחקים אחד ליד השני והלימוד הוא מחיקוי, מהתמודדות עם מצבים כמו שלקחו לי צעצוע או שאני רוצה צעצוע שנמצא אצל אחר וכדומה. מבחינת פעילויות נשמע כי את עושה כבר הרבה. לך אולי כבר נמאס אבל לבתך זה עדיין מעניין לחזור על הכל שוב ושוב. בנוסף את יכולה לשלב גם עבודות יצירה שונות. בגיל זה ניתן לתת לה להדביק מדבקות (מעולה למוטוריקה עדינה), כמו כן לתת לה להתנסות בצביעה עם צבעי פנדה. גם משחק עם בובות, להשכיב, לכסות וכדומה. הרבה דברים לומדים מחיקוי ובגיל זה זה כבר מפותח מאוד. וכמובן להמשיך ולהעשיר את השפה שלה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רכיבה על אופנייםאמא04/11/2009
הבת שלי היא בת שנתיים ושולשה חודשים השאלה שלי :
באיזה גיל מתחילים לרכוב על אופניים עם 4 גלגלים.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכיבה על אופניים
שירי קאשי05/11/2009הי אמא,
לא ברור לי האם את מתכוונת לאופניים רגילם עם גלגלי עזר או לאופניים המיועדים לתינוקות.
באופניים הקטנים של התינוקות ניתן להסיע את התינוק כבר קרוב לגיל שנה כשהוא כבר יכול לשבת יציב ולהחזיק עצמו זמן ממושך. יש ילדים שכבר בגיל שנתיים מפדלים באופניים הללו במרץ רב (אבל לא הכרחי). המעבר לאופניים "בוגרות" עם גלגלי עזר הוא מעבר שלא לכולם קל כיוון שהנסיעה בו היא שונה מהתלת אופנים של הקטנים אך מנסיוני באזור גיל 3 לחלק גדול מהילדים תהיה היכולת ללמוד ולנסוע עליהם.
אני מקווה שעניתי על שאלתך,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא מטרנה - רק מי שבאמת מביןצאלה04/11/2009
שלום, אני צאלה בת 18 וההתפתחות שלי הייתה איטית מהרגיל.
אין לי שום בעיה רפואית זהו פשוט מבנה הגוף שלי.
לא מזמן מישהי אמרה לי שאם אשתה מטרנה אז המרכיבים שיש שם אולי יכולים לעזור בהשמנה.
יכול להיות?
האם זה תורם רק לתינוקות או שהמרכיבים שם באמת משמינים?
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי05/11/2009הי צאלה,
הפורום אינו עוסק בתזונה ולכן אין כאן מומחים אשר יכולים לעזור לך לגבי הערכים התזונתיים או ההשפעה של המטרנה על הגדילה אצל בוגרים. אני ממליצה לך לפנות לדיאטנית.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חוד' ואוכל בלילהשירית04/11/2009
בני בקרוב בן 10 חודשים, אוכל באופן סדיר בגן בבוקר-פירות מרוסקים,בצהריים-ירקות מרוסקים או מעוכים, לפעמים עוד דברים כמו קציצת בשר וכו'....במהלך היום יוצא לו לאכול גם בקבוקי מטרנה אחד בבוקר כשמתעורר, ולעתים אחד אחרי צהריים.
את ארוחתו האחרונה לפני השינה אוכל בסביבות השעה 7 וחצי בערב, בקבוק מטרנה 240CC פלוס שתי כפיות דייסת דגנים מעורבים.יש לציין שהוא אוכל את כל הכמות.
באמצע הלילה הוא מתעורר, בוכה, אני נותנת לו בקבוק מים , אך הבכי גובר, מנסה להרדימו אך שום דבר לא עוזר מלבד בקבוק מטרנה נוסף.
אמצע הלילה יכול להיות שעה1, 3 או 4.....איני יודעת מה לעשות.
מזה 10 חודשים לא ישנתי לילה רצוף, אני עייפה, מותשת ומוטרדת מכמויות האוכל של בני הקט.
האם יש מה לעשות?האם כמות האוכל שבני צורך היא נורמלית?!
ת-ו-ד-ה !
קארין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה בלילה
שירי קאשי05/11/2009הי קארין,
הפורום אינו עוסק בענייני תזונה ולכן אני ממליצה לפנות למי שמתמחה בכך או לרופא הילדים. מעבר לזה אני אולי יכולה לעודד אותך שאת אינך היחידה במצב זה. גם אני חווה זאת יום יום עם תינוקת בת שנה שעדיין אוכלת בלילה. במקרה של תינוק גדול שעדיין אוכל חשוב לברר האם זה נובע מצורך גופני, כלומר באמת לא אוכל מספיק במהלך היום או שמה זהו צורך נפשי, למשל צורך להיות עם אמא, לרצות להיות על הידיים וכדומה. במידה ועלייתו במשקל היא טובה הרי שאת יכולה להתחיל ולדלל לו את החלב בלילה או לנסות ולתת לו רק מים. חשוב לזכור שזה תהליך גמילה והוא יכול לקחת זמן ועם הרבה התעוררויות כך שההשקעה היא מרובה אך בסופו של דבר אם אין לו צורך במזון הוא יתחיל לישון יותר שעות רצוף. מעבר לכך כל יעוץ בנושא התזונה וקצב הגדילה שלו אני ממליצה להעזר במומחה לנושא.
מאחלת לך שינה ומהר,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלה עצמיתנועה04/11/2009
בני בן חמישה וחצי חודשים מתפתח יפה- מתהפך לשני הכיוונים צוחק ממלמל וכו'.
תמיד היו לי איתו בעיות בהאכלה ( ניזון מבקבוק מאז שהיה בן חדשים) והוא תמיד נהג להתפתל ולהפריע לי עם הידיים בזמן ההאכלה, כך שנאלתי להחזיק לו את הידיים בשביל שלא יוציא את הבקבוק. עכשיו רוב בעיות ההאכלה נפתרו משום שאובחן אצלו רפלוקס והוא מטופל בהצלחה, הבעייה היא שהוא אינו עושה נסיונות כפי שעשה בעבר להחזיק את הבקבוק בעצמו ולהאכיל את עצמו. האם נסיון להאכלה עצמית מהווה שלב התפתחותי? מה אני יכולה לעשות בכדי לנסות לתקן את הנזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
אורנה עטאר04/11/2009שלום נועה,
הבאת ידיים לקו האמצע ואחיזת בקבוק לבד זה חלק משלבי ההתפתחות.
אם הוא כן מביא דברים אחרים לפה לא בהאכלה - אז לא נראה לי שעשית כל נזק.
את יכולה לגרות לו את הידיים עם הבקבוק ואחר כך להכניס את הבקבוק לפה ולחכות שהוא יביא את הידיים לקו האמצע לאחוז את הבקבוק.
ככל שתענייני אותו בזה הוא יחזור לעשות זאת.
האכלה עצמית עם בקבוק קורית בשלב מאוחר יותר ולכן זה בסדר שהוא יתחיל להתנסות עכשיו וזה יקרה עוד חודש חודשיים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני התהפך והפסיק מה עושים?ליאת04/11/2009
היי בני בן חמישה חודשים, שוקל 7.500 ק"ג גובה 66 ס"מ. מאוד פעיל מבחינה מוטורית, מחזיק צעצועים ומכניס לפיו במצב שכיבה על הבטן ואף זז מעט לצדדים כששוכב על הבטן. במיטה מסתובב 360 מעלות בשכיבה על הגב, ומסתובב כמעט מלא מהגב לבטן, לעיתים מחזיק את רגליו בידיים, מושיט יד לתפיסת צעצועים החזקתם משחק עימם ומכניס לפה. בגיל שלושה חודשים וחצי הוא התהפך מהבטן לגב מספר פעמים ופתאום הפסיק. מידי יום אני עושה לו תרגילים שיעזרו לו להתהפך: הרמת רגלים מעלה עם התעגלות הגב,הזזה מצד לצד כשכל יד תפסת רגל, הזזתו מצד לצד עם רגל מכופפת כשהוא ממש יכול להתהפך לצד, אך אין שינוי. במצב של שכיבה על הבטן אני מתרגלת איתו התהפכות מהבטן לגב, מהגב לבטן ע"י כיפוף בעדינות של ראש הצידה וברגע שהראש בדרך למטה הוא כבר משלים בכוחות עצמו את ההיפוך. יש לי חשש שהוא מפחד להוריד את הראש. בשכיבה על הבטן הראש מוחזק בצורה יפה וכשהוא מתעייף הוא לא מפיל את הראש הצידה אלא מוריד אותו בין שתי הידיים. אני מאוד מודאגת מה ניתן עשות?האם יש צורך בפזיותרפיה?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
אורנה עטאר04/11/2009מודעות להתפתחות בנך היא יותר מחצי מהדרך!
כל מה שאת עושה מצויין!
תינוקות אמורים להתהפך בין 4-6 חודשים ולכן בנך עדיין לא בעיכוב.
מאחר ואת מתארת שהוא חושש להוריד את הראש ייתכן ומערכת שיווי המשקל שלו הנמצאת באוזן הפנימית באוזן לא מורגלת לשינוי מיקום הראש במרחב ולכן הוא מרגיש איום/פחד כשהראש שלו נע במרחב. אתן לך כמה תרגילים ותעדכני אותי עוד שבועיים אם זה עזר.
1. תרבי לתת לו תנועה במרחב, רחוק מהגוף שלך. הנפות, אוירונים, תנוחת סופרמן, רקדי איתו ותניעי אותו בכל מיני מישורים במרחב בכדי שלא יחשוש משינוי מיקום הראש במרחב.
2. כשהוא על הבטן על המרפקים - עמדי מאחוריו - הכניסי יד אחת מתחת לחזה שלו ואיחזי את היד הנגדית באזור הזרוע. מישכי את היד הזו עד שהוא יניח ראש לאט לאט על המזרון. הוא כבר ישלים את ההתהפכות. עשי זאת לשני הכיוונים. לתרגיל הזה קוראים גלגול ג'ודו.
תעדכני אותי בהתהפכויות
בהצלחה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אני אעדכן אותך...
ליאת05/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)