מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחות ילד 4.5 חודשיםאמאלה19/10/2009
שלום,
בני היקר בן 4.5 חודשים, עוד מעט 5.
משקל 7500 גובה 66, מקסים חייכן ומבסוט.
רציתי לדעת מה מצופה בגיל כזה מהתינוק? הוא עוד לא מתהפך, נמצא הרבה על הבטן, עושה הרבה "אווירון" (שקצת מפריע לו להישאר על הבטן ברציפות אבל הבנתי שזה חשוב). בזמן האחרון החל להתרומם על כפות הידיים כמו שכיבות שמיכה...
בנוסף מושיט יד יפה לחפצים, מתחיל להעביר מיד ליד ומכניס לפה בחדווה.
מה לצפות ממנו? מתי צפויה התהפכות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא חדשה
אורנה עטאר19/10/2009שלום,
התהפכויות צפויות בין 4-6 חודשים. זה אומר שיש לו זמן.
לפי מה שאת כותבת נראה כי התפתחותו תקינה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהגל19/10/2009
שלום אני אמא לתינוקת ב 11 חודשים
היא עדיין לא יושבת ולא זוחלת (רק זחילת גחון כבר יותר מחודשיים )
אני רואה שהיא מנסה לעלות על שש וממש עומדת על הבירכים אבל לא מצליחה לזחול והיא כל פעם מנסה.
לגבי ישיבה ראיתה אותה רק פעמיים ככה מנסה לעלות לישיבה אבל עכשיו היא לא מנסה, שאני לוקחת אותה בעלגה היא יושבת ומחזיקה בתומך אבל לבד לא יודעת
רופא ילדים ראתה אותה אמרה שהכל בסדר אבל לא עברה איזה בדיקה מקיפה ואני לא בטוחה שהכל בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לגל
דבי גרוס דולב19/10/2009הי גל
ביתך אכן נמצאת בעיכוב התפתחותי מסוים אבל קשה יהיה לשים את האצבע על הסיבה המדויקת לכך. יכולות להיות לכך מספר גורמים, החל בטונוס מעט נמוך ועד קושי בתנועתיות הגב. בכל מקרה לא מדובר במשהו אקוטי אבל כן נושא שכדאי לתת עליו את הדעת באופן מעמיק יותר על מנת לעזור לביתך להתקדם לזחילת 6 והתישבות, לצמצם את הפער ולמנוע קשיים עתידיים אפשריים.
אני ממליצה לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון ותרגול ביתי.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגל שלום
אורנה עטאר19/10/2009גל שלום,
בגיל 11 חודשים אני הייתי רוצה לראות את בתך מתחילה כבר לשבת ולזחול על 6. אלו מיומנויות שלרוב הילדים בגילה יש.
לא תיארת כאן את ההיסטוריה ההתפתחותית שלה ולכן קשה לי לדעת את הסיבה לכך.
יש סיבות רבות שתינוק מתעכב בלהתחיל לזחול ולהתיישב, בתך עוד מעט בת שנה ובכדי למנוע עיכובים נוספים אני מציעה לך לגשת למדריכה להתפתחות תינוקות לאבחון בהקדם.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להפסיק לתת אקמול בעקבות החדשות?טל19/10/2009
היום היה בעיתון ידיעה שגילו שאקמול פוגע ביעלות של החיסונים שנותנים לתינוקות
מה עליי לעשות אם לתינוק יש חום?
אם אני מבינה נכון זה תקף לגבי אקמול, דקסמול, רוקומול, סנסמול ופראמול כמו שכתוב
האם להשתמש באלטרנטיבה אחרת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
אורנה עטאר19/10/2009טל שלום,
פורום זה לא עוסק בנושא זה. פני לפורום בו עונים רופאי ילדים.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ננ19/10/2009
שלום רב
רציתי לספר לכם על ביתי בת 11 חודשים ורציתי לדעת האם היא נמצאת בגרף או מעל ומה אפשר עוד לצפות בגילה .
אז כך היא זוחלת , עומדת כמובן בעזרת חפצים מקשקשת המון כשאני אומרת תני נשיקה נותנת נשיקה כשאני אומרת בהיי בהיי היא עושה כפיים ועד כל מיני רעשים שאני עושה והיא חוזרת אחריי יפה , אפילו שאני אומרת לה תני כייף היא נותנת
אבל שאני שואלת איפה אבא היא לא מחפשת ? אבל אם היא שומעת אותו עונה או מדבר היא רצה אליו ומחפשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ל-נ
אורנה עטאר19/10/2009שלום רב,
נראה כי התפתחות בתך תקינה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטןשירי19/10/2009
שלום רב
ביתי כמעט בת 4 חודשים (עוד שבוע) מתפתחת יפה ובאחוזון ה-95 . מהרגע שנולדה תמיד ניסיתי להרגיל אותה לשכיבה על הבטן עם הג'מבורי המיוחד עם הכרית וגם עם תמיכת הידיים שלה מתחת לבית החזה. היא מרימה את הראש יפה ומסתכלת מצד לצד ולמעלה לכיוון התקרה כבר מגיל חודשיים וחצי ואולי פחות. כל פעם זה פחות מ-5 דקות ולכן אני נוהגת לעשות לה שכיבה על הבטן כמה פעמים ביום. מזה כשבועיים היא מסרבת לנסות לשכב על הבטן וצורחת . אני מעבירה אותה לצד והיא מקשה את הגב ועושה קשת חזקה ומתעצבנת ולא מוכנה לשמוע על הבטן ונשארת על הצד. אני בכל זאת מביאה אותה למצב בטן ניראה שהיא מנסה אבל כאשר היא בשכיבה על הבטן היא לא מסיטה את הלחי לכיוון הרצפה ונשארת תקועה עם הראש כלפי מטה, אני לא מנסה להזיז לה אותו כמובן אז אני שמה לה צעצועים ומשמיעה לה רעשים לכיוונים השונים בכדי שתסובב את הראש, נראה שבגלל שהראש תקוע היא מתעצבנת יותר ניסיתי את השיטות עם שכיבה על הגב והרמת האגן וטפיחות על בית החזה שמתי לה צעצועים לכיוון שיעניינו אותה, ועברתי על כל האתרים לשיטות לשכיבה נוחה על הבטן ולא עזר....יש עיצה? יש לציין שהיא ילדה נוחה מאוד ולא בכיינית בכלל. המון תודה. סליחה שיצא ארוך.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירי
אורנה עטאר19/10/2009שירי שלום
את מתארת כאן קושי גדול לשכב על הבטן בגלל חוסר נוחות בתנוחה הזו.
אני שמחה שאת מודעת לחשיבות לשכב על הבטן.
נראה לי שלא היית צריכה להשתמש בעזרים לשכיבה על הבטן אלא פשוט לשים אותה על הבטן מגיל קטן ולגרום לה להתנסות לבדה בהתנגדות לכוח הכובד.
מאחר והשכיבה על הבטן היא רק לזמנים מאוד קצרים כמו שתיארת נוצר אצלה כנראה מתח שרירי רב בבית החזה ואיזו הקשתה בגב בגלל קיצור זוקפי הגב שלא מאפשרים לה היום לשכב בנינוחות על הבטן.
אני מבינה שניסית את התרגילים והם לא עזרו.
התרגילים האלו מאוד עוזרים, אך לפעמים יש צורך לראות איך בדיוק עושים אותם על בתך ולתרגל ליד מדריכת התפתחות בכדי שאח"כ תתרגלי נכון בבית.
במידה ואת רוצה שוב את התרגילים אני יכולה לכתוב לך אותם, אך מאחר והיא בת 4 חודשים ונכון יהיה אם נעבוד איתה כמה שיותר מהר על שכיבה טובה על הבטן בכדי שהתפתחותה לא תתעכב והיא תתהפך, תזחל וכו' בזמן הכרונולוגי המתאים אני ממליצה לגשת לשיעור או שניים אצל מדירכה להתפתחות תינוקות, שם יראו לך בדיוק מה לעשות ויאבחנו בדיוק את הסיבה לקושי שלה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנוחת בטן
שירי20/10/2009תודה רבה לך על תגובתך המהירה והאדיבה
אשמח לקבל תרגיל או שניים לשיפור השכיבה על הבטן.
נ.ב-היום אחרי שענית לי, פעם ראשונה ללא עזרה בכלל הילדה התהפכה לבד לבד מהבטן לגב ללא כל עזרים אני עמדתי כמטר וחצי ממנה. זה לא שהיא לא שוכבת על הבטן כי במהלך יממה אני אפילו לא סופרת כמה פעמים אני מניחה אותה על הבטן פשוט רק לאחרונה יש סירוב גדול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגילים לשיפור שכיבה על הבטן
אורנה עטאר27/10/2009שיפור שכיבה על הבטן (מטרתו להוריד מתח מבית החזה ולאפשר שכיבה נינוחה יותר על הבטן):
1. להשכיב על הגב ,הרימי את הרגליים לכוון הפנים וחזרה. חזרי על התנועה מס' פעמים. יש לראות שהאגן מתרומם והגב מתעגל.
2. הרימי את האגן, הניחי יד מתחת לישבן.ביד אחת אחזי את הרגליים ובשנייה גלגלי את האגן לכוון הראש. חזרי על התנועה מס' פעמים.
3. הגביהי את האגן על הרגל שלך. טפיחות קלות על החזה.על מנת להוריד מתח שרירי מיותר.
4. על הגב. ישרי רגל אחת וכופפי את השנייה. גלגלי את התינוקת אל הצד של הרגל הישרה. הגיעי אל הצד וחזרה לגב. חזרי על התנועה מס' פעמים, לשני הצדדים.
5. לשהות על שני הצדדים.
6. המשיכי לגלגל עד אל הבטן. ניתן לשלב טפיחות על השכמות והכתפיים, הדהוד של הקול לתוך השכמות והגב.
תעדכני אותי אם עזר.
בברכה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכמה שעות שינה זקוק תינוק.איילת.18/10/2009
לכמה שעות שינה זקוק תינוק בן 10 חודשים?
תינוקי ישן בצהריים שעה וחצי, ולילה כ-11 שעות (מתעורר פעם אחת לאכילה בד"כ).
האם מספיק?
מהתרשמותי נראה כי מספיק לו, אך אני תוהה אולי אני לא קוראת היטב את צרכיו.
תודה,
איילת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיילת
דבי גרוס דולב18/10/2009הי איילת
בהחלט מספיק!
בברכה
דבי גרוס דולב
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוק בן חודש וחציטולי18/10/2009
שלום,
אני אמא לתינוק בן חודש וחצי. ברצוני לשאול איזה פעילות אפשר לבצע איתו כשהוא ער.
אני שמה אותו על המשטח פעילות/אוניברסיטה אך לא ממש אוהב את זה מתחיל לבכות.
מדליקה לו מובייל, מדברת איתו ושרה לו. האם ניתן לעשות עוד משהו.
בנוסף תינוק שלי לא אובה לשכב על הבטן, שוכב כמה דקות ואז מתחיל לצרוח.
מאיזה חודש הם מתחילים לחייך?
אודה על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי18/10/2009הי טולי,
בגיל של בנך עיקר הגירויים להם הוא זקוק הם לא גירויים ויזואלים כדוגמאת האוניברסיטה אלא יותר גירויים של מגע, תנועה וקול. יש להרבות במגע (עיסוי, לחיצות, שפשופים, טפיחות) בכל חלקי הגוף כולל מרכז הגוף, הגפיים ואף האצבעות. בדרך זו הוא ילמד להכיר את אברי גופו ומכאן תגיע גם המודעות להשתמש בהם. כדי לתת לו את התנועה ניתן להרים אותו ולהניע אותו במרחב, לשנות את תנוחות האחיזה שלו, לקפץ איתו יחדיו על כדור פיזיו גדול, לרקוד איתו יחדיו ועוד. התנועה מאפשרת לגוף להרפות מתחים מיותרים ולהגיעה לנינוחות ותנועה במרחב שכוללת שינוי מיקום הראש במרחב תורמת להתפתחות מערכת שיווי המשקל. ולגבי הקול - לשיר לו ולדבר אליו. הקול האנושי ובעיקר הקול של אמא תורם להרגעה וליצירת קשב בינך לבינו.
בנוסף בגילה חשוב להקפיד כמה שיותר לשהות על הבטן, בבגדים לא מסורבלים ועם כפות רגליים חשופות (רצוי חשוף לגמרי אבל אם קר מידי אז רק עם גרביים דקות). רוב ההתפתחות המוטורית מתרחשת בזמן השהות על הבטן.
תנוחה מאוד חשובה בגיל זה היא תנוחת הערסול (על הידיים, במנשא, על הכדור, בתוך פוף). בתנוחה זו יש התארכות של שרירי הגב, שקיעה של בית החזה, הרפייה של מערכת העיכול וקרוב של הידיים לקו האמצע. כל אלו הם מרכיבים חשובים מאוד בגילו.
בנוסף את יכולה בשכיבה על הגב להרים רגליים לכיוון בית החזה, לעשות מעגלים של האגן, להצליב יד עם רגל נגדית, לאחוז רגליים וידיים יחדיו ולגלגל מצד לצד.
על הבטן ניתן לרכון מעליו ולהשעינו על המרפקים ולהניע מצד לצד ללימוד של העברות משקל, לגרות הפניית מבט לצעצוע, וחקירת צעצוע בפה.
באופן כללי תינוקות בגיל זה זקוקים לתנועה, מגע, קול והרבה תחושת חום ובטחון.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 חודשים טרם זוחלתמיטל18/10/2009
שלום,
התינוקת שלי עוד יומיים בת 9 חודשים והיא עדיין לא זוחלת.
מגיל 7 חודשים היא זוחלת על הגחון אחורה וגם בתנועות סיבוביות , היא התהפכה מהגב אל הבטן בגיל 5.5 חודשים ומהבטן לגב בגיל 6.5 חודשים. היא גם עוברת ממצב ישיבה לשכיבה עם הבטן ולעיתים אפילו מטפסת עליי (ממצב ישיבה) כדי להגיע למשהו מסויים.אבל היא עדיין לא מראה סימני זחילה.
האם הדבר מעיד על בעיה? מה ניתן לעשות בכדי לנסות לזרז את תהליך הזחילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובתי הקודמת
שירי קאשי18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 9 חודשים טרם זוחלתמיטל18/10/2009
שלום,
התינוקת שלי בת 9 חודשים, היא זוחלת על הגחון אחורה מגיל 7 חודשים ובתנועות סיבוביות.
היא התהפכה מגב לבטן בגיל 5.5 חודשים ובגיל 6.5 מבטן לגב.
היא עוברת ממצב ישיבה לשכיבה על הבטן, אך היא עדיין לא זוחלת.
האם יש מקום לדאגה? מה ניתן לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי18/10/2009הי מיטל,
היינו מצפים להתפתחות זחילת הגחון עד גיל 9 חודשים. חשוב לערוך אבחון על מנת לקבוע היכן הקושי שלה ומהו הגורם המעכב על מנת להתאים תרגילים. בינתיים את יכולה לחשוף את כפות רגליה ורצוי גם ברכיה על מנת לאפשר לה אחיזה טובה יותר של הקרקע. כמו כן לאפשר לה להיות כמה שיותר על הרצפה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלץ מטרנהליטל18/10/2009
שלום.
בני בן 4 חודשים כבר חודש אוכל מטרנה אך לא מתלהב ממנה .
מזה 5 ימים שהוא לא מסיים בקבוק של 120 מל בכל ארוחה (אני מאכילה 5-6 האכלות ביום)
משקל: 6,180 וגובה 66 ס"מ אחות בטיפת חלב אמרה שזה לא מספיק ואתן לו דיסת קורנפלור.
אציין שהוא חיוני, מתפתח יפה לגילו ברוך ה'.
שאלתי: האם כדאי כבר להתחיל בירקות ופירות? האם יש ממה לחשוש בקשר להתפתחותו כי במטרנה יש מרכיבים חשובים? מה כדאי לעשות?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
שירי קאשי18/10/2009הי ליטל,
הפורום אינו עוסק בתזונת תינוקות.
אני ממליצה להתיעץ עם אחות טיפת חלב כיצד להאכילו ובמה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זיהוי צבעיםאסתי18/10/2009
שלום רב,
רציתי לדעת באיזה גיל אמורים לדעת ולזהות צבעים.
בתי בת שנתיים ושבעה חודשים עדיין לא מצליחה לזהות נכונה צבעים, כששואלים אותה על צבעו של חפץ מסויים היא לא אומרת את הצבע הנכון, אולם היא יודעת לזהות חפצים בעלי אותו צבע.
האם זה חריג? האם יש דרך מסוימת שאיתה עליי לעבוד איתה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבעים
שירי קאשי18/10/2009הי,
בגיל של בתך כבר היא אמורה לזהות צבעים. אינני יודעת מה מצב התפתחותה הכללי והאם יש עיכוב בהתפתחות השפה. אני ממליצה להתיעץ עם רופא הילדים ולשלול בעיית שמיעה לפני שמתחילים באבחונים נוספים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפתחות תינוק בן 5.5 חודשיםאמא חדשה18/10/2009
הי,
אני נורא מודאגת בני בן 5.5 חודשים התפתחות מוטורית טובה- מתהפך מהבטן לגב ולהיפך, מכניס ידיים לפה, ממלמל, שולח ידיים לצעצועים ומכניס אותם לפה מעביר צעצוע מיד ליד מצליח לזחול מעט לאחור, תינוק מאוד סקרן כל מה שיראה לפניו ישלח ידיים וינסה לגעת ולקחת אליו,
אבל לא תמיד ממקד את מבטו אלי, לא מחייך לפרצופים חדשים, הוא צוחק לי בקול מתגלגל אבל לא תמיד לפעמיים לוקח לי הרבה זמן להצחיק אותו, כשאני עושה לו אוירון באויר הוא לא מביט אלי.
בנוסף לפני 3 שבועות בערך התחיל להכניס רגליים לפה אבל מאז ששמתי לו מכנס רגלית הוא הפסיק ועכשיו הוא לא רוצה לתפוס אותם אני מנסה לעודד אותו- האם זה בסדר?
האם מבחינה התפתחותית הוא בסדר?
באיזה גיל מתפתח משחק הקוקו?
מאוד מאוד מוטרדת ודואגת....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי18/10/2009הי,
בגיל של בנך לרוב עדיין לא עושים משחקי "קוקו" בעצמם אבל יכולים להנות ולצחוק כשעושים להם. כל מה שתארת יכול להיות אופייני לתינוק בגיל זה, השאלה היא רק המידה. כמובן חשוב לראות שיש קשר עין ותקשורת, מצד שני יש לו גם רצונות משלו ולא תמיד הוא חייב להגיב כפי שמצפים ממנו. אני מציעה לך להתיעץ עם מי שמכיר את התינוק כמו אחות טיפת חלב או רופא הילדים על מנת לדעת האם סך ההתפתחות היא תקינה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדנה17/10/2009
אני מאד מודאגת
מי שמכיר אותי ביקרתי בפורום פעמים - אני די מודאגת, וכל הזמן חושבת על זה.
לפני חודש וחצי ראיתי שהילד שלי זומבי, לא מגיב לשם, קשר עין גרוע, והתחלתי לחשוש, חשבתי שזה בגלל הטלווזיה ויש לי תחושה שזה אכן בגלל זה, ישלציין שהוא ראה המון טלווזיה באופן לא מבוקר.
כיבתי לו את הטלווזיה והפלא ופלא הילד השתנה מקצה אל הקצה.
קשר עין חיוני ושמח
מגיב לשם
הרחיב את אוצר המילים שלו מ3 מילים ל-20
עושה הבעות- כגון לא עם הראש, נותן לבובה לאכול, מציע ביסים , וילד חם בכללי נותן חיבוקים ונשיקות, וחייכן.
פורש ידיים ושואל מה קרה , מצביע על דברים , מביא לי את הסימלאק כדי שאכין לו בקבוק ואומר בקבוק.
וצריך נחמה אצלי שהוא חולה.
אך יש דברים שעדיין מטרידים אותי:
האיחור השפתי
הוא מחזיק 2 עצמים ומנענע את ידיו וחוזר על המילה דאגן דאגן
והוא אוהב לשחק עם במשחקי קוביות, ולהכניס צורה לצורה
אך שמתי לב שהוא מאד אוהב להכניס ולרוקן את סל הקוביות ,וכן גם צבעים - והוא לא ממש אוהב לצייר
הוא לא היה בגן ורק בספטמבר נכנס לגן ולא עבד לא על ציור איתי בבית וכמעט ולא היה לו קשר עם ילדים בני גילו
כך שזה קשה לו בגן
כשהוא רואה ילדים אחרים בני גילו הוא אומר להם - דאי , דאי , כאלו לא רוצה שיתקרבו אילו.
אבל כבר ראיתי אותו משחק בסיטואציות עם ילדים ונהנה מהמשחק אבל לא הרבה.
הלכתי לנירולוג ילדים שאבחן שיש בעיה בליקוי תקשורתי ואחור שפתי -אך זה היה ממש בתחילה שסגרתי את הטלווזיה לפני ההתקדמות העצומה
והלכתי לאבחון פרטי אצל מישהי שמתמחה בשיטת child space והיא אמרה שאין לו כלום ושהוא אינו בקשת האוטיסטית
אשמח לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה
שרונה18/10/2009שלום,
לא פירטת בן כמה בנך
אני אשת מקצוע שעובדת עם ילדים עם אוטיזם בגישה ההתהנגותית
אני ממליצה ללכת לד"ר דיצה צחור שמאבחנת באופן פרטי, היא מקצועית מאוד ואשה חמה ומדהימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון
שירי קאשי18/10/2009הי דנה,
ראשית לא ציינת מה גילו של בנך. בכל מקרה אבחון מהסוג הזה לא ניתן לעשות מרחוק אלא רק בפגישה אישית. אם קיימות חששות הרי שתמיד עדיף לקבל חוות דעת נוספת מאשר להשאר עם הספקות בלב. אני מניחה שרופא הילדים יוכל לעזור בהפנייה לגורמים המקצועיים וכן יוכל גם אולי להשקיט מעט את לבך עד שתגיעי לאבחון שכזה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועה חדשה אצל בת 3 חודשיםאיילת17/10/2009
ביתי בת 3 חודשים ועוד קצת.
בימים האחרונים היא החלה לחזור על התנועה הבאה:
כשהיא שוכבת על הבטן (היא הרבה על הבטן) היא מרימה את הטוסיק גבוה באויר, ומורידה אותו לכיוון צד ימין או שמאל כאשר היד הפנויה ישרה (כלומר לא זו שנשארת צמודה למיטה/מזרון) ומלווה את התנועה. ברוב הפעמים היא חוזרת לבטן אלא אם היא שוכבת עליי כשאני שוכבת על הגב ואז היא גם נשארת שכובה על הצד ומשחקת ככה. נראה שנוח לה.
מה מטרת התנועה הזו? היא רוצה להתהפך? לחוש את עצמה במרחב?
תודה מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועה
שירי קאשי18/10/2009הי איילת,
כמו כל תנועה שמתפתחת זה מתחיל בתנועה אקראית שהתינוק עושה וממנה הוא למד שלמשל הוא צריך לדחוף על מנת להזיז את גופו. מתוך תנועות אקראיות אלו מתפתחת תנועה רצונית והתינוק ממשיך להתקדם. התנועות שהיא מתרגלת עכשיו יכולות להוביל אותה להתהפכות ובהמשך גם לזחילה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה.
איילת18/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנועות אכן הפכו להתהפכות.
איילת20/10/2009היא עדיין מופתעת מזה אבל חוזרת על ההתהפכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתהפכות
שירי קאשי20/10/2009הי איילת,
את יכולה בשלב זה להתחיל ולתרגל איתה התהפכויות על מנת ללמדה תנועה נכונה ונשלטת בכדי שלא תהיה "מופתעת" מהתנועה (זה עלול להביא לכך שתפסיק את ההתנסות) וכמובן על מנת לעזור לה לפתח תנועה איכותית.
תרגילים:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתה, לשנות את האופן בו מחזיקים אותה בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתה.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שירי :-)
איילת20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוצרה לנו בעיה עם התירגולים והתנועו
איילת27/10/2009בכל פעם שמשכיבים אותה לישון וגם ביקיצות הקצרות בלילה היא מתחילה להרים את האגן ולזרוק אותו ימינה או שמאלה, וברוב הפעמים מסיימת בהתהפכות.
כ- 50% מההתהפכויות שלה מהבטן לגב הן רצוניות והן תמיד כשהיא רוטנת ומנסה להרדים את עצמה או כשהיא מתעוררת בלילה.
בלילה אני מחזירה אותה לשכב על הבטן והיא ממשיכה לישון. השאלה היא מה בעצם קורה פה. למה היא עושה את התנועות האלו ומה אעשה עם שנת הלילה וההרדמות כשהיא בעצם עושה תרגילים בזמן הזה או התרגלה לעשות את זה.
זו ילדה שידעה להרדם לבד ולא היתה צריכה עזרה בהרדמות גם במהלך הלילה.
היא עוד מעט בת 4 חודשים
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי לקחית בקבוק-ביתי בעוד שבועאורטל17/10/2009
תהיה 3 חודשים. אני מניקה אותה הנקה מלאה. רק פעם אחת הבאתי לה מבקבוק של\
חלב ששאבתי והיא אכלה. לפני כ0שבועייםם אני מנסה להרגיל אותה לאכול מבקבוק עם
חלשב ששאבתי-כלום לא עוזר.היא בוכה ולא רוצה.החלפתי 4 בקבוקים ולע עזר.
גם הסבתא ניסתה ולא הצליחה. מה עושים? אנני צריכה לחזור לעבטדה עוד חודש
ואי מנסה להרגיל אותה כבר מעכשיו. יש לציין שאחרי שהיא בוכה די הרבה,אני מניקה והיא כן
אוכלת. מה עושים?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק
שירי קאשי18/10/2009הי אורטל,
הגמילה מהנקה יכולה להיות מאוד קשה ואין דרך אחת שעובדת אצל כולם. אצל חלק מהתינוקות קל יותר להסתגל כשמשהו אחר מאכיל אותם ואילו אחרים ישתפו פעולה יותר דוקא עם אמא. לפעמים זה יכול להיות תהליך ארוך וכואב שבו פשוט צריך לא להשבר ולבסוף הם אוכלים. אני מציעה לך לקבל עיצה מאחות טיפת חלב או יועצת הנקה שיש לה נסיון עם הנושא על מנת לדעת כיצד לא לעבור את הגבול ועדיין לדאוג שהילדה לא תהיה רעבה מידי ולא תתיבש.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)