פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תגובת משחק-תינוק בן 4 וחצי חודשים
    ליאת
    11/11/2009

היי,

בני בן 4 וחצי חודשים שמתי לב כאשר הוא משחק בבובה או בכל חפץ התפתחותי אחר, לאחר מספר דקות מתעצבן,כאילו כועס עליו ומתחיל לבכות,
    האם הדבר אומר משהו?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובות

שירי קאשי
    11/11/2009

הי ליאת,
    זה פשוט אומר שנמאס לו ואין לו עדיין דרך להביע את עצמו או לשנות את מצבו וזו דרכו להביע את מורת רוחו.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    אילנה
    10/11/2009

שלום,

בני בן חצי שנה בקרוב, מתהפך רק מהבטן לגב ורק דרך צד שמאל.
    כשהוא מתהפך הוא מניח ראש, מיישר את היד לצד הגוף ומתגלגל אליה ועליה. עושה זאת בכיף ובשמחה.

לצד ימין אני רואה שהוא כביכול מנסה לעשות אותו דבר אך פחות מצליח, ובכלל יש לי הרגשה שיד ימין פעילה מעט מעט פחות.

אני הופכת אותו בגלגול ג'ודו (אם הבנתי אותו נכון), אבל הבעיה שאני כביכול מלמדת אותו להתהפך לא איך שהוא סיגל לעצמו.

האם כדאי לתרגל אותו לצד ימין כמו שהוא עושה (ליישר לו את היד לצד הגוף) או לתרגל 'נכון' לשני הצדדים?..

מהגב לבטן לא מתהפך אבל כן מתגלגל לצד, לשני הצדדים באופן שווה (לשמחתי) ובכיף גדול.
    מתי זה עוד בסדר שלא מתהפך לגב?

תודה!

אמא

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

דבי גרוס דולב
    10/11/2009

הי אמא
    בגיל חצי שנה אנו רוצים לראות התהפכות לשני הצדדים או סימנים לזה.
    בנך מתהפך מבטן לגב כמעט נכון, המשיכי לתרגל את גלגול הגודו לשני הצדדים על מנת לאגן יותר את ההתהפכות ולעודד התהפכות לצד שני גם כן.
    לגבי ההתהפכות מגב לבטן, הגעה הצידה היא כבר חצי דרך לשם, כך שנראה לי שבנך ישלים גם התהפכות זו בקרוב. לא נראה לי שיש מקום לדאגה.

בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 וחצי חודשים
    מיה
    10/11/2009

שלים רב, יש לי תינוקות בת 4 וחצי חודשים , עד גיל 4 חודשים היא הרדימה את עצמה לבד, הייתה מצליחה להתעסק עם עצמה ולשחק עם עצמה. מגיל 4 חודשים יש לה קושי רב כאשר אני לא נמצאת בסביבתה. כל פעם שאני או בעלי מתרחקים ממנה היא מתחילה לעשות קולות של בכי ונידנוד.השאלה שלי היא ממה זה יכול לנבוע ומה יש לעשות עם המצב הלא פשוט הזה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 וחצי חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למיה

דבי גרוס דולב
    10/11/2009

הי מיה
    שינויים כגון אלה שתיארת מאוד אופייניים לתינוקות וישנן לכך סיבות אפשריות רבות- חרדת נטישה, מודעות שגדלה, טרום שיניים ועוד ועוד. תינוקות רבים משנים את הרגלי השינה וההירדמות סביב גיל זה אבל גם בגילאים אחרים.
    לצערי אין דרך פלא לטיפול בקושי הזה. עליכים להחליט האם אתםרוצים לנקוט השיטה וגישה של הרגלים חדשים בכל מחיר או לא. הדרך היחידה להתמודד עם זה היא להחליט שמניחים את התינוקת במיטה ובכל פעם שבוכה, מרימים, מרגיעים אבל מחזירים למיטה עד שתתרגל להירדם בעצמה. זו היא שיטת ה"הרם הורד", אבל לדעתי ביתך צעירה מידי לשיטה נוקשה זו.
    לסיכום, אתם צריכים להחליט האם אתם "הולכים" עם התינוקת או נכנסים למשטר של שינוי הרגלים..
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתשובתך

מיה
    10/11/2009

תודה על תשובתך המהירה, רציתי לשאול האם חרדת הנטישה יכולה להופיע בגיל כה צעיר? והאם שיטה שלשבת לידה ללטף לדבר ולאט לאט לצאת מהחדר עד שהיא נירדמת ו/או כל פעם שהיא בוכה לצאת לזמן קצר שלאט לאט אאריך אותו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך מיה

דבי גרוס דולב
    10/11/2009

הי מיה
    חרדת נטישה יכולה להופיע בגיל זה אבל בד"כ בגיל מאוחר יותר.
    את בהחלט יכולה לנסות את השיטה שהזכרת ובעצם כל שיטה שמוככמת עלייך ועל בעלך ושתוכל לעזור לכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת שינה???
    תמר
    09/11/2009

שלום רב, בני בן חצי שנה. לפני כחודשיים החל להתעורר מספר פעמים בלילה אחרי שכבר נהג לישון 5-6 שעות רצופות ואף יותר. לא ידעתי מה הסיבה לכך והנחתי שהעריסה קטנה לו - אז העברתי אותו למיטת תינוק בחדר שלו. המשיך להתעורר הרבה בלילה- התחלתי להוסיף מטרנה ודייסה לפני השינה לארוחות שלו בנוסף להנקה. היום כבר אוכל במשך היום ירקות וכד' בכמויות מאוד קטנות. דבר לא השתנה כי אם רק החמיר. משתדלת להשאירו ער משעה חמש בערב לערך כדי לעייפו. דבר לא עוזר. מתעורר כל שעה וחצי לערך. יש לציין שיש לו יציאה אחת ביום ונמצא איתי במשך היום כולו עד שאביו חוזר מהעבודה. יש לו סבוראה מגיל חודש שמתחילה עכשיו להעלם ומדי פעם מגרד את ראשו. הרופאה אמרה שכנראה מדובר בפינוק. מה לעשות?האם מדובר בשיניים, בשלב התפתחותי או בדבר אחר? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת שינה???

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    10/11/2009

הי תמר,
    כל הסיבות שציינת שעלולות להיות הגורם להפרעות השינה הן אפשריות. לצערי לא ניתן מרחוק לבחון את הנושא ולעיתים גם מי שנמצא כל הזמן עם התינוק לא תמיד יכול לדעת אלא רק בדיעבד (למשל אם פתאום צצה לה איזו שן). הנחמה היחידה שאני יכולה לתת לך היא משדובר שתופעה שכיחה ורוב התינוקות עוברים שינויים כאלו ואחרים בהרגלי השינה. בכל מקרה וללא קשר לסיבה את יכולה לעזור לו להגיע רגוע יותר לשינה ולאפשר לו שינה עמוקה יותר כך שיהיו פחות יקיצות. על מנת לעשות זאת כדאי להביא לרגיעה לפני השינה. ליצור זמן של נינוחות ללא פעילות מוגברת, לעסות את גופו על מנת לשחרר מתח מיותר. ניתן להכניס זאת כחלק בלתי נפרד מטקס השינה. במהלך היום כדאי להרבות בתנועה (גם התנועה תורמת לשחרור מתחים). אני מקווה שזה יעזור לפחות בהקלה על התופעה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי-

תמר
    10/11/2009

תודה שירי, כשאת אומרת שכיח את מתכוונת שהרבה תינוקות עוברים את זה או שזה נפוץ בגיל חצי שנה? קראתי איפשהוא שיש קשר בין התפתחות כמו זחילה ליקיצות מרובו. האם זה נכון ואם כן- מדוע? תודה רבה-תמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    11/11/2009

הי תמר,
    התופעה נפוצה אצל תינוקות רבים. אצל כל אחד זה קורה בשלב אחר (אם בכלל). ייתכן קשר גם להתפתחות המוטורית כיוון ששלב תחילת הזחילה מלווה בהרבה מאמצים ועדיין מעט מידי תנועתיות של הגוף, ולכן זה יכול לתרום להצטברות מתח מיותר בגוף שהתינוק אינו יכול להפטר ממנו. לכן חשוב לתת תנועה פאסיבית לתינוק (שאנו נניע אותו) על מנת לעזור בהרפיית השרירים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף-

תמר
    11/11/2009

אוקיי. רציתי גם לדעת-
    1. איך אפשר לדעת שחגורת הכתפיים שלו חזקה דיה (להזכירך הוא בן חצי שנה וקצת)?
    2. הוא יונק ואוכל מוצקים (כולל דייסה בכפית) בכמויות קטנות אך לאחרונה מסרב לאכול ומעיף את הכפית והאוכל לכל עבר. כל האכלה נמשכת הרבה זמן (חצי שעה לערך) למרות שמדובר בכמוית מאוד מאוד קטנות. לפעמים מעדיף לא לאכול מספר רב של שעות ו"מחכה" לציצי.לעומת זאת לוקח בשמחה רבה כפית או בקבוק עם מים רתוחים. יש לציין שהוא באחוזון 10 (נולד 2925 ק"ג) ובאחוזון 50-75 מבחינת הגובה. דואגת לגבי הרגלי האכילה והמשקל. מה לעשות כדי לעודד האכלה בכיף?תודה רבה שוב, תמר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    12/11/2009

הי תמר,
    לגבי אחוזונים וקצב הגדילה את צריכה להתיעץ עם מי שמוסמך לכך ואלו אחות טיפת חלב או רופא הילדים. בכל מקרה בכדי לעודד את האכילה חשוב לשמור על אוירה רגועה ולהמשיך ולהציע לו דברים אפילו אם בסופו של דבר אינו ממש אוכל אותם. בהדרגה (אסור לשכוח שהוא עדיין צעיר מאוד ובתחילת דרכו בענייני אוכל והרגלי אכילה) הוא ילמד לאהוב דברים מאכלים שונים ויגדיל את כמויות המזון המוצק.
    לגבי חגורת הכתפיים, חשוב לראות האם הוא יודע להחזיק ראש גבוה ולמשך זמן בשכיבה על הבטן, האם נשען על הידיים, מעביר משקל בין הידיים, מחזיק צעצועים ומרים אותם. אם יש לך ספק כדאי שיראה אותו איש מקצוע כמו מדריכת התפתחות, אחות טיפת חלב או רופא הילדים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות לא רצונית מתוך שינה
    איילת
    09/11/2009

שלום!
    הילדה שלי בת 4 חודשים ומתהפכת מהבטן לגב באופן רצוני דרך צד שמאל בינתיים. עוד לא יודעת להתהפך מהגב לבטן. קורה לא מעט בלילה שהיא מתהפכת מתוך שינה מהבטן לגב. (היא ישנה על הבטן). תוך רגעים ספורים היא קוראת לעזרה ואני הופכת אותה חזרה. (יותר נכון - מגלגלת אותה כדי שתלמד להסתובב חזרה לבד). במקרה הטוב היא חוזרת מיד לישון ובמקרה הפחות טוב היא מתעוררת מזה לגמרי ולוקח לה המון זמן להרדם שוב.
    האם להמשיך להפוך אותה חזרה או רצוי שתלמד לישון על הבטן? האם כדאי להצר עם נקניק שמיכה את רוחב המיטה כדי שלא תוכל להתהפך בטעות?
    תודה!

הוספת תגובה

• תיקון - כדי שתלמד לישון על הגב...

איילת
    09/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאיילת

אורנה עטאר
    09/11/2009

שלום איילת,
    את יכולה לנסות את מה שכתבת כאן - ככל שהיא תגדל זה לא יעזור. אני לא יודעת אם יש דרך ללמד לישון על הגב בגיל הזה. מה שחשוב זה לבדוק איך היא מתהפכת - האם ההתהפכות בעירות מלווה בבהלה משינוי של הראש במרחב? אם כן, ייתכן והבהלה הזו היא שמעירה אותה ויש לתת לה המון תנועה במרחב עם שינוי מיקום הראש בכדי שלא תחשוש מכך. במידה והיא מתהפכת ללא בהלה (שזה מצויין) פשוט לעשות מה שאת עושה בתקווה שבקרוב תלמד להתהפך חזרה ותחזור לישון לבדה.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה. בעירות היא מתהפכת ללא בהלה.

איילת
    10/11/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת נטישה?
    חופית
    09/11/2009

שלום,
    ביתי בת שנה ושבועיים. בשבועיים האחרונים ההתנהגות שלה השתנתה מבחינת השכבה לישון.
    זאת אומרת: עד לפני כשבועיים לא הייתה עושה יותר מדי בלאגנים בללכת לישון- במיוחד בשנת הצהריים. הייתי שמה אותה במיטה במצב עירות והייתה נרדמת לבד, בשקט ובכיף. בשבועיים האחרונים זה הפך להיות בלתי אפשרי - בכי וצרחות עוד לפני שאני מכניסה אותה למיטה. לומר את האמת אני מצליחה לגרום לה להיות במיטה ואני יושבת על כיסא לידה ומזמזמת לה ואז היא נרגעת (כמובן שקודם לכן היו צרחות) ואיך שאני נעמדת, עומדת לעזוב את החדר או עוזבת את החדר - גם אחרי שכבר נראה היה לי שהיא ממש בשלבי הרדמות עמוקים - היא מתחילה שוב בצרחות.
    אני ממש כבר מבולבלת, לא יודעת באיזו שיטה עליי לנקוט? איך עליי להתמודד עם המצב לדעתכן? אשמח לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה?

הוספת תגובה

• תגובה לחופית

אורנה עטאר
    09/11/2009

חופית שלום
    אני לא עוסקת בהתנהגות תינוקות אך מניסיוני אני רק יכולה לתת לך לחשוב על איזה שינוי שהיה בחייכם לפני כשבועיים. אולי מחלה, מעבר דירה, מישהו לא היה בבית תקופה. המון פעמים שינוים כאלו גורמים לשינוי בדפוסי השינה של ילדינו. ניתן לחזור לשגרה אך לעיתים זה לוקח זמן. הרעיון שלשבת לידה הוא מצוין. תאמרי לה מראש שאת יושבת כמה דקות ואח"כ יוצאת ואם היא תקרא לך את תגיעי. בתקווה שיחלוף

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט אכילה
    אפרת
    09/11/2009

הי.ביתי יעל בת 8.5 חודשים רציתי לדעת מה התפריט הטוב ביותר והמגוון ביותר שאאכיל אותה עד היום היא אוכלת מטרנה ושאלה נוספת לגבי צפיה ממושכת לערוצי ילדים מה דעתכם על כך.תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט אכילה

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

אורנה עטאר
    09/11/2009

אפרת שלום
    פורום זה אינו עוסק בתזונת תינוקות. אנא פני לפורום תזונת תינוקות.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת כמעט בת שנה
    נ
    09/11/2009

שלום רב

ביתי בת כמעט שנה בעוד שבועים היא מאוד ערנית

זוחלת מצוין עומדת מסתובבת לרוב סביב הלול , קשקשנית שאני שואלת איפה בלון מחפשת שאני אומרת לה לחפש את המוצץ היא מחפשת ומרימה אותו ואף שהוא אצלה ביד אני אומרת לה תני לי מוצץ ואז היא מביאה לי אותו לפה כשאני עושה בהיי בהיי היא עושה אחריי לרוב וגם שאני מבקשת נשיקה לפעמים היא נותנת אבל שאני שואלת איפה אבא או אח שלה היא ממש לא מתייחסת
    אשמח לקבל את תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת כמעט בת שנה

הוספת תגובה

• תגובה לנעה

אורנה עטאר
    09/11/2009

שלום נעה,
    מתאורך נראה כי התפתחות בתך תקינה. לגבי שאלות האיפה - תמשיכי לשאול, התשובה תגיע.
    תמשיכו כך!

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 10 חודשים זוחל 6 ו-4 משולב
    סיון
    09/11/2009

שלום,
    בגיל חמישה וחצי חודשים בני החל לזחול זחילת שש, לאחר שבוע התיישב ושבוע לאחר מכן נעמד בעזרת חפצים. בהמשך הוא החל גם לזחול זחילת דב וכיום כשהוא בן 10 חודשים (ממש היום), לעיתים הוא זוחל 6 אך מרים את רגל ימין שלו כזחילת 4.
    אציין בנוסף שהוא כבר התחיל לפני שבועיים שלושה לעזוב לעיתים את החפץ עליו נשען ובשתי ידיים מבצע פעולות (כמו להחזיק את המקל ולהשחיל עליו טבעת), אך כמובן מדובר בכמה שניות.
    מה בעניין הרגל? האם עלי להיות מוטרדת? האם יכול לנבוע משרירים מקוצרים בצד זה?

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    09/11/2009

הי סיון,
    לא ברור לי מהכתוב האם גם זוחל על שש נכון בחלק מהזמן או שכל הזמן מרים רגל אחת ומה היחס סבין זחילה נכונה לבין זחילה לא נכונה. הרמת הרגל בהחלט יכולה לנבוע מחוסר סימטריה בגוף ובתנועה, אך כמובן שיש צורך באבחון ובמידת הצורך ניתן להתאים תרגילים. יחד עם זאת במידה ורוב הזמן זוחל נכון ורק חלק קטן מהזמן מרים את הרגל הרי שחוסר הסימטריה הוא קטן (גם במקרה זה יש מה לעשות אך כמובן שהעניין פחות דחוף וישנו גם סיכוי שיאזן עצמו לבד).

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה שנה ו3
    רינת
    08/11/2009

ביתי בת שנה ושלושה חודשים עוד מעט. ועדיין לא הולכת ז"א מגיל 9 חודשים היא הולכת מסביב לריהוט היא כבר עוזבת ידיים , עושה כמה צעדים אבל זה לא נקרא הליכה .
    היא עומדת מולי אני קוראת לה היא הולכת אליי כמה צעדים אבל שזה לא יציב והיא זורקת עצמה קדימה . כשהיא עומדת כפות הרגליים שלה מכווצות על הריצפה דיי בחוזקה שכזאת.
    בטוח שאפשר לעזור לה אני ממש רוצה שהיא תתחיל ללכת , מה מעכב אותה? ואיך ניתן לעזור לה?????

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה שנה ו3

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    09/11/2009

הי רינת,
    לא ניתן בהתכתבות ללמוד מה מעכב אותה ולכן קשה לתת תרגילים. לרוב במצב זה יש חסר בשיווי משקל ובכל מקרה, תרגול של שיווי משקל יעזור. את יכולה להושיבה על כדור פיזיו ולהניע לאט לכל הכיוונים. כמו כן להעמיד אותה עמידת ברכיים על הכדור ולהני בזהירות. להושיבה על הכתפיים שלך ולנוע. כל תנועה של הראש והגוף במרחב תתרום להתפתחות מערכת שיווי המשקל. בנוסף תיצרי עבורה מצב בו היא צריכה ללכת כמה צעדים ויש לה מיד על מה להשען. בהדרגה להגדיל את המרחק בים החפצים על מנת להביא ליותר צעדים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

לי-לי
    10/11/2009

היי
    גם אני חששתי מהשלב הזה אצל בתי, ורציתי לייעץ לך לפי נסיוני האישי. היא עברה את גיל שנה ו3 חודשים ונורא דאגנו שההליכה מתעכבת. עשיתי לה הרבה תרגילי שיווי משקל על כדור פילאטיס ונצנו לה המון בטחון בזה שתמכנו בה בהליכה יחד איתנו. ואחרי חודש בדיוק היא התחילה ללכת עצמאית פשוט כך. אני מציעה לך לא להילחץ מזה לכל ילד השלב שלו וכל אחד בקצב שלו. את תראי שלא תתמקדי רק בזה זה יקרה מעצמו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש
    יערה
    08/11/2009

שלום לכן, כמה שאלות שאולי קשורות אליכן בעקיפין:
    בני בן שנה וחודש. מזה מספר חודשים מסרב בתוקף לאפשר לנו לחתל אותו / להלביש אותו. כל הלבשה / החתלה מלווה בבכי, נסיון לברוח ושימוש בכוח מצידנו. אנו מנסים לשיר לו, להסיח את דעתו עם צעצועים אך זה לא ממש עוזר. מה עושים?
    בנוסף, במעבר מישיבה לשכיבה הוא הרבה פעמים נוקט בדרך הקלה ופשוט מרים ידיים וזורק את עצמו לאחור. אני מפחדת שיקבל מכה את יעשה זאת על הרצפה, למשל. האם יש תרגילים ללמד מעבר בטוח יותר ממצב ישיבה לשכיבה?
    תודה לכן!

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודש

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    09/11/2009

הי יערה,
    לגבי החלפת החיתולים צריך להיות יצירתיים ולמצוא את הדרך לעניין אותו. למשל לתת לו להחזיק משהו אטרקטיבי שלרוב הוא לא מקבל למשחק. אני מכירה מישהי שפשוט החליטה לשים את החיתול הפוך. כלומר התינוק שוכב על הבטן (כך הוא יותר שקט ולא בורח) ואת החיתול היא סוגרת בצד של הגב. כמובן שכל פתרון יצירתי אחר הוא טוב.
    בכדי ללמדו לעבור מישיבה לשכיבה את יכולה להגיש לו צעצוע או בועת סבון מקדימה ובהדרגה להרחיק עד שהוא יגיע אליה ויעבור לשכיבה. אם הוא יושב ישיבה קדמית (שתי רגליים קדימה) אז כדאי ללמדו גם ישיבה משוכלת (רגל אחת קדימה ואחת אחורה), מישיבה זו המעבר לשש ולזכיבה הוא הרבה יותר טבעי.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי מתמשך
    דגנית
    08/11/2009

שלום רב,
    בתי בת 8 חודשים, מתפתחת יפה מאוד ומאוד חכמה.
    היא זוחלת,נעמדת לבד בלול לאחרונה קמה משכיבה לישיבה,יושבת לבד וזקוף.שותה לבד,אוכלת לבד.
    בשבוע האחרון,היא קמה מזחילה למצב של 6 אבל היא תקועה במקום,לא מצליחה לזחול,אלא רק מתנדנדת.זה מעצבן אותה מאוד והיא חוזרת מהר למצב של זחילה רגילה שמלווה בבכי,היא זוחלת לעברי ובוכה כל מהלך הזחילה,כאילו היא סובלת. מה עושים?
    בנוסף,היא יושבת על משטח הפעילות ומשחקת במשחקים,מקשקשת,צוחקת לבד,אבל ברגע שהיא רואה אותי בטווח העין,היא עוזבת הכל מנסה להגיע אליי ובוכה ,צרחות כדי שאני ארים אותה...מה עושים עם הבכי הזה?
    ושאלה אחרונה,
    כשאני מניחה אותה במיטה לישון,היא מתחילה לבעוט ברגליים בחוזקה(מאז שהיא נולדה היא ככה).
    אפילו שהיא מאוד עייפה,היא לא מפסיקה לבעוט,ולוקח לי שעתיים לפחות להרגיע אותה ולהרדים אותה.
    ואחרי שהיא נרדמת,היא בוכה המון בלילה,אבל לא בכי של רעב, מעין יללות,מתוך שינה,היא מזיזה את הראש מצד לצד,ובועטת ברגליים,ומתוך שינה.....
    אין לי לילות של שינה!!!!אציין שבגיל חודשיים עד גיל 5 חודשים ישנה רצוף בלילה.

לקביעת תור
    סגירה
    בכי מתמשך

הוספת תגובה

• בכי

שירי קאשי
    09/11/2009

הי דגנית,
    נתחיל מההתרוממות על שש. שלב הזחילה על שש מתחיל בעמידה על שש והתנדנדות קדימה ואחורה (ROCKING) ממש כפי שבתך עושה. דרך התנדנדות זו התינוק לומד להעביר משקל קדימה ואחורה וכן מחזק את השרירים. ללא תרגול של מרכיבים אלו לא תוכל להתפתח הזחילה על שש. הבכי המלווה לכך שאינה מצליחה להתקדם או שרוצה אותך, גם הוא טבעי ואינו נובע מסבל אלא מרצון להגיע מהר אליך אך היא עדיין לא יכולה לעשות זאת. הדרך להתמודד היא לא להרים מיד כיוון שאז תמיד תצפה שירימו אותה ולא תנסה ותתאמץ להתקדם לבד, אך כמובן מצד שני גם לא לשבת במרחק ולהמתין שתגיע תוך כדי בכי. חשוב למצוא איזון כלשהו למשל לקרוא לה לבוא אליך כשאת עומדת במרחק צעד או שניים של זחילה. כך המשימה לא תראה לה קשה מידי והיא תנסה להתקדם ובסופו של דבר תרימי אותה (לא להגיע לבכי היסטרי). בהדרגה כשתתרגל מעט לזחול את יכולה להתרחק יותר ולצפות ממנה ליותר מבלי שאת תצטרכי מיד להרים אותה.
    בנוסף מהנטיה שלה לבכי וכן מהרגלי השינה שלה אני למדה כי קיים אצלה (כמו אצל תינוקות רבים) חוסר שקט בגוף. על מנת לשחרר מתחים אלו צריך להרבות בתנועה (לרקוד איתה, להניע אותה במרחב) וכן במגע (עיסויים וכדומה) התנועה והמגע עוזרים לשחרר מתחים מהגוף (התינוק זקוק לעזרה זו כיוון שעדיין לא יכול לעשות זאת לבד) וכשיש פחות מתחים בגוף אז גם השינה עמוקה ורציפה יותר.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון נגד שפעת
    דגנית
    08/11/2009

שלום רב,
    בתי בת 8 חודשים ואני מאוד מתלבטת אם לחסן אותה נגד שפעת?
    אני שומעת רופאים שלא ממליצים לחסן?השאלה מדוע?
    ומאידך, אני שומעת שכן לחסן?אם כן?מה יכולות להיות ההשלכות/ התופעת המלוות?
    והאם יש סיכון בכך שאני מחסנת?
    בקיצור....אני מתחבטת עם עצמי מה לעשות?אשמח לייעוץ

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון נגד שפעת

הוספת תגובה

• חיסון לשפעת

דגנית
    08/11/2009

סליחה,טעיתי בפורום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת שש
    דנה
    08/11/2009

בני בן 8 וחצי חודשים, בעל טונוס שרירים מוגבר, החל לזחול זחילת 6 רציפה לפני כשבועיים( כשאני אומרת רציפה אני מתכוונת ללא נפילות,התחלת הזחילה שלו היתה עם התקדמות ונפילות),
    כיום הוא זוחל 6 כמו שצריך, הבעיה היא שאני שמה אותו בימים חמים על הריצפה הוא זוחל דקה אחת או שתים ומתחיל לבכות, רוצה שירימו אותו על הידיים,
    עוד דבר שמאוד מפריע לי שהוא מתחיל לזחול הוא מותח את הגוף, ואז עולה לשש (כמו תנועת אויירון)
    שתי שאלות לי
    איך לגרות אותו בכדי שיזחל יותר? אני חייבת לציין שקניתי לו כל מיני צעצועים מדליקים עם אורות בכדי שיתקדם לעברם?
    וכיצד לטפל בתנוחת האוירון שהוא עושה לעיתים קרובות?
    אודה לכם על תגובתכם...
    ד.א- הוא גם עדיין לא יושב

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת שש

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    08/11/2009

דנה שלום
    לא כל כך מטריד אותי שהוא מותח את הגוף לפני הזחילה, ייתכן והוא עושה זאת בגלל הטונוס המוגבר שלו.
    אם ניתן מענה להורדת הטונוס ייתכן ותופעה זאת תעלם. אני אתן לך כמה התייחסיות לכך אבל לפני כן - לגבי עידוד הזחילה, איך הוא זחל לפני כן? בלי להתלונן? האם המעבר לזחילה על הרצפה חדש עבורו? ייתכן ואלו הניסיונות הראשונים שלו בזחילה וקשה לו והוא מביע זאת. אני ממליצה לא להרים אותו כשקשה לו לזחול אלא לרדת אליו ולשאול אותו מה קרה? ואם הוא רוצה מנוחה - שינוח על הבטן כשאתם לידו ואח"כ שימשיך לעבר הצעצוע או כל דבר אחר. חשוב לתת לו מענה במקום בו הוא נמצא ולא להרגיל אותו שכשקשה לו מרימים אותו והקושי נעלם.
    לגבי הורדת הטונוס - האם אתם מתייחסים לזה? מי אבחן אותו עם טונוס מוגבר?
    חשוב לתת לו מגע עמוק בכל הגוף, לחיצות כאלו שמגיעות עד העצמות שיאפשרו לו לדעת שיש כאן מישהו שמחזיק אותו והוא יכול קצת להרפות את שריריו. לא להרבות ולהניף אותו ולעשות לו אוירונים - אלו תרגילים שמחזקים טונוס ואנחנו לא רוצים זאת. לנסות להגיע איתו כמה שיותר להתרפקות עליכם, בערסל, בפוף, שיניח את שריריו וינוח. בתקווה שיגיע לאיזון במתח השריר שלו.

תעדכנ אותי אם עזר
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דנה
    09/11/2009

שלום אורנה...

בעבר כבר התכתבנו, וכתבתי לך שעברנו איבחון בצעד ראשון, אני תמיד מטפלת בטונוס המוגבר שלו, אפילו ערסל קניתי לו והוא מבלה בו די הרבה,
    האמת שממתי שכתבתי לך היינו אצל הרופא וגילנו דלקת אוזניים חריפה, ניראה לי שמזה נובע הרצון שלו לאי זחילה, היום אחרי שהיינו בבית חולים שאבו לו את האוזן, והוא כנראה אמור לבור ניתוח קטנטן באוזן (אני משייכת את האי רצון לזחול לדלקת באוזן)\
    היום שמתי אותו לזחול קצת והוא זחל לא בכה כל כך כמו פעם,
    הבעיה היחידה היא בתנועות האוירון שהוא עושה, הוא גם עדיין לא מנסה להתיישב, האם בגילו הוא אמור להתיישב?...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דנה

אורנה עטאר
    09/11/2009

מתנצלת שאני לא זוכרת...

לגבי ההתיישבות זה גבולי בגיל. כבר כתבתי לך על הטיית האגן אחורנית והושבתו בישיבת שיכול. תנסי את זה.
    לגבי האוירון שהוא עושה- את חושבת שהתנועה הזו שהוא עושה מעכבת אותו? הוא כן מגיע לשש וזוחל? האם את מרגישה שיש איזו זקיפת יתר בגב? (שיכולה לגרום לידיים להיות בתנוחה של אוירון)

אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה....

דנה
    12/11/2009

אהלן אורנה...
    אני לא יודעת אם תנועת האוירון מעכבת אותו, מה שאני יכולה להגיד לך, שהוא עושה את התנועה די הרבה, האם יש פיתרון לדבר? כל פעם שאני שמה אותו על הריצפה הוא מותח את גופו ועושה תנועת אוירון, בימים האחרונים הוא החל להיטפס בדברים ולעמוד על הברכיים, מה שלא כל כך ברור למה הוא לא מתיישב קודם, אני גם לא רואה את תנועת האגן הצידה( ניסיון להתיישבות)
    מה לדעתך אפשר לעשות?, והאם לתת לו עוד זמן?
    עד איזה גיל הוא אמור להתיישב שלא יחשב לו כעיכוב?
    תודה על האינפורמציה
    דנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

דנה
    12/11/2009

שכחתי להשיב לך...
    הוא זוחל יפה שש, ולדעתי יש זקיפות יתר בגב, מעין בלתי מקצועית כמובן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

אורנה עטאר
    12/11/2009

הי דנה,
    הכי נכון יהיה ללכת שוב למדריכת התפתחות שתראה אותו ותתן לך כלים לעבור את השלבים הבאים באיכות טובה ובלי עיכובים. ייתכן ומדובר במפגש אחד או שניים.
    תוכלי לקבל הנחיות איך לעודד יותר זחילה על 6 ופחות עמידה בשלב הזה, וכשמדריכה תראה את האוירון בשילוב של המרכיבים ההתפתחותיים שהיא בוחנת היא תוכל לומר מה היא חושבת על זה. אין כמו מראה עיניים!

במידה ואת גרה במרכז הארץ, אני ממליצה לך לגשת למרכז "צעד ראשון".

תעדכני אותי בהחלטתך.
    תודה ובהצלחה!
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק צורח
    מזל
    06/11/2009

בני החמוד קרוב לשמונה חודשים ומביע את רגשותיו בקולות של צעקה. שמחה והתפעלות והתרגשות תמיד בצעקות. האם זו תופעה שאני צריכה להיות מודאגת?תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק צורח

הוספת תגובה

• תגובה למזל

אורנה עטאר
    08/11/2009

מזל שלום
    סביב גיל ששה חודשים תינוק מגלה את הקול שלו ולעיתים זה מלווה בצעקות.
    לדעתי פשוט לא להתייחס לזה או להראות לו שזה מניע משהו אצלכם בכדי שלא יאמץ זאת כדרך להשיג דברים. אתם תמשיכו לדבר איתו בלי לצעוק וזה אמור לחלוף.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה