פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלת התפתחות
    שושי
    27/10/2009

שלום לך ד"ר.

רציתי לשאול שאלה שלמרות שישי רבים שמרגיעים אותי,

אני עדיין לא רגועה... הבן שלי ב"ה בחודש הבא בן שנתיים.

רציתי לדעת אם ההתפתחות שלו מבחינת פיתוח השפה היא

תקינה. הוא אומר מילים רבות כמו (ארשום לך מה שאני נזכרת

אבל בטוח יש עוד כמה..): אמא, אבא, בואי, אסור, בננה, תפוח, מים,

מוצץ, אוטו, כדור, קולות של חיות, פיל, קוף, לא, כן.....

רוב הזמן שהוא מנסה לדבר הוא מדבר כמו בג'בריש בשטף. ויוצאות

לו כמה מילים שהן ברורות. בנוסף עדיין לא מצרף 2 מילים יחד

יותר מידי.

האם עליי לדאוג? האם עלי לפנות לרופאה שלו לייעוץ?

מה התרשמותך ממה שהעלתי כאן?

תודה,

דנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלת התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה לשושי

דבי גרוס דולב
    27/10/2009

הי שושי
    תחילה, אנחנו לא רופאים אלא מדריכות להתפתחות תינוקות, עוסקות בהתפתחות המוטורית,
    לכן כדאי לפנות עם שאלה זו לקלינאית תקשורת.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוב ציר
    אמאלה
    26/10/2009

שלום,

רצית לדעת מה פירוש הלכה למעשה של 'סיבוב ציר'.

בני בן 5 חודשים ואכן תוך דקות ספורות אני מוצאת אותו לגמרי בכיוון ההפוך, הוא היה עושה זאת מגיל מאוד צעיר. תחילה היה זז עם הכתפיים והראש על ידי העברת משקל. היום, כחלק מניסיונות ההתהפכות (כך נדמה לי) העברת המשקל גסה וחזקה יותר והוא מאוד מהיר.

האם זו הכוונה?
    האם סיבוב ציר נחשב לאבן דרך?

לקביעת תור
    סגירה
    סיבוב ציר

הוספת תגובה

• סיבוב סביב ציר

שירי קאשי
    27/10/2009

הי אמא חדשה,
    בסיבוב סביב ציר אכן ישנה העברת משקל של הידיים לצד אחד ומשיכה של הגוף הצידה, בנוסף בתנועה מאורגנת גם הרגליים צריכות להשתתף על ידי כיפוף של רגל אחת. לא ברור לי מתאורך האם הוא עושה תנועה מלאה ומאורגנת. בכל מקרה נראה כי הוא בדרך הנכונה. זהו בהחלט שלב התפתחותי שחשוב לעבור דרכו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניצני זחילה
    נועה
    26/10/2009

בני בן חמישה חודשים מתהפך לשני הכיוונים, מסתובב על צירו ופעיל מאוד. לאחרונה החל להרים את הטוסיק ולכפוף את ברכיו וממש לעלות לעמידת שש. הוא מחזיק את התנוחה כמה שניות ומרפה וחוזר לשכיבה על הבטן. האם אלו סימני זחילה? האם זה בסדר לא לזחול על הגחון ולהתחיל מזחילת שש?

לקביעת תור
    סגירה
    ניצני זחילה

הוספת תגובה

• ניצני זחילה

שירי קאשי
    27/10/2009

הי נועה,
    מה שבנך עושה הוא בהחלט התחלה של תנועתיות שיכולה להתפתח לזחילה. אין זה אומר שהוא יזחל קודם על שש, זה מוקדם לקבוע. המשיכי לעקוב ותהיי עירנית לגבי נושא זה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי תשומת לב
    ליאת
    26/10/2009

היי
    בתי בת שנה ו8 חודשים, במסגרת מעון כבר מגיל שנה וחודשיים. רציתי לדעת האם יכול להיות בגיל כזה התפרצויות בכי כמו של תשומת לב, כלומר, בכי שנובע מרצון למשהו מסויים שאנחנו לא מרשים לה יכול לגרום לה לבכות "סתם" עד שמבינה שלא תקבל אותו. מצד אחר רציתי לדעת איך אפשר לחזק אותה מבחינת לעמוד על שלה. במעון לפעמים ילד אחר לוקח לה את הצעצוע או את החיתולי והיא מתחילה לבכות , אבל לא ניגשת ולוקחת חזרה. יש איך להראות לה לקחת חזרה את מה ששלה? אנחנו אומרים לה שאותו חפץ שייך לה והיא יכולה ללכת ולקחת אותו אבל היא לא מיישמת

לקביעת תור
    סגירה
    בכי תשומת לב

הוספת תגובה

• בכי

שירי קאשי
    27/10/2009

הי ליאת,
    השאלות שאת שואלת שייכות לתחום ההתנהגותי ואינן מטופלות במסגרת פורום זה. אני ממליצה להתיעץ עם איש מקצוע מתאים. מעבר לכך ישנו את המושג "גיל שנתיים האיום", בתך מתקרבת לגיל שנתיים וישנה תופעה ידועה של בכי ונסיון לבחון גבולות וכדומה. למרות שזה בסוף עובר אני מאמינה שעם התיחסות נכונה זה יכול לעבור יותר בקלות ולכן כדאי להתיעץ עם גורם מתאים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אגני כליות מורחבים
    שני
    26/10/2009

אני בהריון בשבוע 16+2 עשיתי סקירת מערכות מוקדמת ואגני כליות יצאו:2.5,3 הייתי רוצה לדעת מה המשמעות של זה,כי אמרו לי לשים לזה לב וזה הלחיץ אותי,שקיפות עורפית+בד דם יצא תקין
    וכמו כן גם הבד' הגנטיות
    אודה על תשובה...שני

לקביעת תור
    סגירה
    אגני כליות מורחבים

הוספת תגובה

• כדאי לך לשאול בפורום הריון ולידה

נועה
    26/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נא לפנות לפורום הריון ולידה

שירי קאשי
    27/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הצד
    דנה
    26/10/2009

בוקר טוב,

בנ שבוע הבא בן 4 חודשים וקראתי כאן בפורום על חשיבות השכיבה על הצד,דבר שלא עשיתי עד היום. אם אני משכיבה אותו על הצד וכמו שאמרתן אני לוקחת את היד והרגל העליונות ושמה על הרצפה אז בצד בשמאל הוא מתהפך לבטן,זה תקין או שהוא צריך להשאר בשכיבה על הצד?
    ובצד ימין על הצד הוא מתגלגל לגב,האם אני צריכה לתמוך לו בגב?

דבר נוסף,אני חושבת שהוא גילה את ידייו(היה מסתכל עליהם הרבה וכרגע מכניס אגרופים),הוא מחזיק בבגד שלו,מושך את החיתול לפה,אך באוניברסיטה למשל הוא פותח את כף היד מאגרוף אבל לא "מרביץ" לבובות או מנסה לתפוס.אם אני מביאה לו בובה ליד הוא יתפוס אבל לא מבצע את הפולה באופו עצמאי,האם זה תקין לגילו?והאם אני צריכה לעשות משהו?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הצד

הוספת תגובה

• שכיבה על הצדדים

שירי קאשי
    27/10/2009

הי דנה,
    דרך השכיבה על הצד מגיעים גם להתהפכות ובנך מתקרב לגיל בו זה יכול להתחיל לקרות. יחד עם זאת יש גם חשיבות לשכיבה נוחה על הצד וכדאי להשקיע מאמץ וללמדו גם להשאר שם. כשהוא על הצד את יכולה לעשות עיסוי (מעין מעיכות לכיוון הרצפה), לטפוח במהירות על השכמות ולהביאו להרפות את הגוף בתנוחה זו. ללמדו להשאר שם מתוך נוחות ולא בכוח.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעמיים פניתי אליכם ואתם לא עונים ..
    אתי
    26/10/2009

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    26/10/2009

הי אתי,
    אני מקווה שכבר קיבלת תשובה. אם לא אנא כתבי שוב. אנו משתדלות לענות לכולם כמה שיותר מהר.
    נשמח לעמוד לשרותך גם בהמשך,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שן ראשונה
    מורן
    25/10/2009

שלום
    יש לי ילדה בת 4 חודשים בעוד שבוע והשאלה שלי היא אם הגיוני ששן ראשונה תהיה אחורית למטה? כי אני מרגישה שפיץ כמו של שן שעומדת לבקוע

תודה וערב נעים

לקביעת תור
    סגירה
    שן ראשונה

הוספת תגובה

• שיניים

שירי קאשי
    26/10/2009

הי מורן,
    רוב הסיכויים שזו אינה שן. בכל מקרה כדאי להתיעץ עם רופא הילדים או רופא שינים המבינים יותר בתחום זה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס שרירים גבוה ונשיאה במנשאים
    מיכל
    25/10/2009

בתי בת 4.5 חודשים ויש לה טונוס שרירים גבוה.
    המליצו לי לשאת אותה בתנוחת עירסול על הידיים ובמנשא.
    כשאני מחזיקה אותה על הידיים בתנוחת עירסול היא מאוד מאוד מתנגדת, נלחמת, בוכה, מקשיתה את הגוף כשהבטן והטוסיק כלפי קדימה ומקשיחה ואף נועלת את הידיים והרגליים. עם זאת, אם אני מכריחה אותה ומחזיקה אותה בכוח בתנוחת עירסול (ואני ממש צריכה להפעיל המון המון כוח ואסרטיביות) היא נרגעת בשנייה ואפילו נרדמת.
    כנ"ל אם אני מכניסה אותה למנשא 3 רצועות לתנוחת עירסול. צורחת ומתנגדת אבל ברגע שהיא בפנים היא נרגעת ואפילו נרדמת.
    האם כדאי להמשיך לעשות את שתי הפעולות האלה בכוח? זה יעזור לה לטונוס הגבוה?
    שאלה שנייה בהמשך:
    לעומת המנשא של העירסול, את המנשא של בייבי ביורן בתנוחה מאונכת היא מאוד אוהבת, ובזמן האחרון אני עושה איתה טיול במנשא חצי שעה או שעה כמעט כל יום. היא רגועה, מסתכלת לכל הכיוונים ומתעניינת, בשלב מסוים היא נרדמת וישנה בצורה רגועה מאוד.
    האם יש לכך משמעות? האם אני עושה טעות ומעלה לה את הטונוס במנשא הזה?
    תודה רבה.

הוספת תגובה

• ערסול

שירי קאשי
    26/10/2009

הי מיכל,
    אכן תנוחת הערסול תורמת רבות ליכולת להרפות את הגוף וזה הדבר החשוב ביותר כאשר מטפלים בטונוס גבוהה. יחד עם זאת אני נגד להכניס בכוח למנשא. כדאי לעשות את התהליך בשלבים, להרגיע אותה בתנוחה אנכית ורק כשהיא כבר רפויה להעבירה לערסול. נקודה נוספת היא שבתך כבר "גדולה" ולתינוקות רבים כבר קשה בגיל זה להתערסל, לכן על אחת כמה וכמה חשובה ההדרגתיות. המנשאים המערביים למיניהם, כמו זה שאת משתמשת בו, הם מנשאים שמעודדים זקיפות של הגב. לרוב מגיל 4-5 חודשים אין מניעה להשתמש בהם אך במקרה של טונוס גבוה זה פחות מומלץ. אם תנוחת הערסול מתחילה להיות קשה מידי הרי שעדיף לשאת אותה בתנוחה אנכית במנשא הבד הגמיש, כיוון ששם יש תמיכה מלאה יותר לכך ולכן היא יכולה להרפות יותר. בתנוחה אנכית עדיף בטן לבטן כיוון שכך היא יכולה גם לעגל את הגב ופחות עם הפנים החוצה בכדי לא לעודד את הזקיפות. בכל מקרה ניתן להשתמש בכל המנשאים והתנוחות אך חשוב לשים לב למינון. לא להרבות בתנוחות שפחות מומלצות למצבה (ואם אפשר אז בלי בכלל).

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהרגלי שינה
    אתי
    25/10/2009

שלום רב בני בן 4.5 חודשים חייכן מתהפך וזוחל על גחונו אחורה ממלמל והכול נראה בדר מלבד השינה שלו. הרגלי השינה השתנו לחלוטין בשבוע האחרון הוא מסוגל להיות ער 3 שעות ברציפות ואפילו 4 וכשאני מניחה אותו במיטתו במהלך היום הוא בוכה בועט עם הרגליים ולא מסוגל להירדם לבד...מה עושים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בהרגלי שינה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    26/10/2009

הי אתי,
    שינויים בהרגלי השינה הם חלק טבעי מההתפתחות. לעיתים ישנן תקופות של יותר ערות ולפעמים דווקא הפוך. בנך עדיין צעיר וזה בסדר שהוא זקוק לעזרה להרדם. ניתן, בתקופה זו של שינוי, לעזור לו יותר ובהדרגה לחזור להרגלים הקודמים. מעבר לכך אני ממליצה להתיעץ עם מומחה לשינה על מנת לקבל עיצות נוספות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חמישה חודשים התחיל לזחול גחון
    אביטל
    25/10/2009

שלום,
    בני בן 5 חודשים התחיל לזחול היום על גוחנו. בהיסתובבות על צירו הוא כבר מיומן ועתה החל מתקדם מעט קצת תוך כדי גרירה של רגליו וקצת תוך כדי הצלבה מה שנראה כמו צעדים ראשונים נכונים לעניות דעתי אך תקנו אותי אם לא.
    העניין הוא שהוא עדיין לא מתהפך מהגב לבטן אלא רק מבטן לגב ומגב לצדדים וגם לא נראה כלל כאילו הוא בדרך לשכלל עמידת שש (עומד רק מצוך עצבים ולא מתנדנד) או להתיישב. האם אני יכולה לעזור לו לסדר את שלבי ההתפתחות?
    האם לעודד את הזחילה שלו בגיל צעיר כ"כ?

בתודה מראש,
    אביטל.

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    26/10/2009

הי אביטל,
    בנך אכן מתקדם מהר. לרוב ההתקדמות המהירה נובעת מזקיפות יתר של הגב והרצון להגיע מהר לשלבים הזקופים של ההתפתחות. לעיתים, כפי שקורה אצלכם, המהירות היא על חשבון האיכות ולכן הוא לא משלים ומטמיע מספיק כל שלב. אני ממליצה בחום על מפגש של אבחון והתאמת תרגילים על מנת לאפשר לו הטמעה טובה יותר של השלבים ובכדי לודא שאינו מפספס לימוד של רכיבים מוטורים חשובים בדרך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ישנה
    אושרה
    25/10/2009

שלום, בתי בת 4 חודשים ובמהלך החודש האחרון היא מתעוררת בלילה באופן קבוע כל שעתיים בדיוק, כמו שעון שוויצרי. לפני כן היא כבר ישנה 4 שעות רצופות . אני רוצה לציין שהיא יונקת בלבד. כשהיא מתעוררת במהלך הלילה אני מנסה לתת לה מוצץ אך היא דוחה אותו ומבקשת ציצי. כשהיא הולכת לישון היא לא נרדמת על הציצי אני נותנת לה לינוק ומרדימה אותה עם מוצץ. במהלך היום היא גם פועלת בסבבים של שעתיים. לאחר שעתיים שעתיים וחצי ערות היא ישנה למשך כ- 40 דק' ואולי קצת יותר. אני נותנת לה לאכול לפני שינה וכשהיא עומדת להרדם אני נותנת לה מוצץ. אני מנסה לפעמים לתת ישר מוצץ והיא דורשת לינוק והיא אכן יונקת בשקיקה...אני תוהה אם הסבבים של היום מתקבעים גם במהלך הלילה.לעיתים אני "מושכת" לה את זמן העירות בערב על מנת שהיא תישן יותר אז היא מקסימום תאריך את השינה בחצי שעה נוספת לפני התעוררות...ואני יודעת שיש לי מספיק חלב על פי המשקל (מעל לממוצע) והחיתולים (קקי כ- פעמיים ביום). אולי כדאי להחליף לעיתים למים או לתת לה לינוק פחות?עד מתי זה אמור להמשך כך? ואיך ניתן להאריך את שעות השינה?

לקביעת תור
    סגירה
    לא ישנה

הוספת תגובה

• אותה בעיה

אתי
    26/10/2009

שלום לך אני אמא לבן 4.5 חודשים באותו המצב הוא שינה לגמרי את הרגלי השינה שלו בקושי ישן ביום ובלילה התעורר כל שעה והתחיל לבכות ..התעורר משום שפתרתי את הבעיה של הלילה לאחר שהתייעצתי עם יועצת הנקה ,היא גם פסיכולוגית והיא אמרה לי לא להרים אותו מהמיטה גם כשהוא בוכה רק ללטף את ראשו ולומר לו שששששששששש.... למרות שזה מאוד קשה לא לתת ציצי ולא להרים והוא צורח צרחות שקשה לשמוע והלב נקרע צריכים להיות חזקים כי זה עובד, עכשיו הוא בוכה רק בהירדמות הראשונה ואז הוא ישן 4 שעות ברציפות מתעורר להנקה ושוב 4 שעות כמו קודם.הסיבה שביתך מתעוררת כל שעתיים קשורה למחזורי השינה של התינוק מחזור שינה הוא שעה-שעתיים ויא לא מצליחה להרדים את עצמה שוב בין מחזורי השינה וצריכה משענת לכן צריך להרגיל להירדם לבד שזה קשה אני עדיין עובדת על זה...ביום זה יותר קשה מבלילה.מקווה שזה יעזור ושיעבור מהר
    אתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    26/10/2009

הי אושרה,
    הקושי שאת מתארת אופייני להרבה תינוקות יונקים (לא כולם). אני ממליצה לך להפגש עם יועצת הנקה שאולי תוכל להדריך אותך כיצד לנהוג בכל מצב.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי בת 6 חודשים אוטוטו
    אור*
    25/10/2009

הייתי רוצה לדעת אילו תרגילים אפשר לתרגל איתה בכדי לעודד זחילה.

אני שמה לה צעצוע על המשטח והיא מתקדמת בדרכה מרימה ברכיים ועושה תנועת זחילה אחת... אציין שהיא מסתובבת ציר מאוד מאוד יפה ומגיעה לצעצועים גם בדרך הזו.

כאשר היא זוחלת עדיין לא נשענת על כפות הידיים בשלמות - כלומר לא יכולה לשאת ממש את עצמה ולהשען על כפות הידיים.

כאשר נמצאת על הבטן ונשענת על האמות וכפות הידיים, פלג גופה העליון מתרומם מאוד יפה וגם הראש.

האם זה בסדר שעדיין לא מסוגלת להשען על כפות הידיים ולהשלים את הזחילה?

מתי כבר נשענים על כפות הידיים ממש?

ובצעם מתי מתבצעת זחילה באיזה גיל?

אציין שהיא עדיין לא יושבת לבד. אך כשאני מחזיקה אותה הגב שלה יציב ואפשר להושיב אותה, אך אני נמנעת מלהושיב אותה...

אודה לתשובות
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    בתי בת 6 חודשים אוטוטו

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    26/10/2009

הי אור,
    נתחיל מכך שלבתך יש עדיין זמן רב עד שהיא אמורה להתחיל לזחול כך שמבחינה זו היא נמצאת במקום טוב מאוד. הזחילה הראשונה שאמורה להתפתח היא זחילת גחון. בזחילה זו היא אינה אמורה עדיין להשען על כף היד ולשאת את משקל גופה אלה להשען על האמות, הגחון על הרצפה והיא אמורה להתקדם כך (זחילה כמו של חייל). זחילה זו יכולה להתחיל בגיל חצי שנה אך לרוב מתרחשת באזור 7-8 חודשים. מאוחר יותר מתחילה להתפתח זחילת השש וגם הישיבה (במקביל או שלב אחר שלב) שלבים אלו לרוב מתרחשים בגיל 8-9 חודשים. כמובן שכל השלבים שציינתי יכולים להתחיל מוקדם יותר אצל המקדימים או מעט מאוחר יותר.
    בינתיים את יכולה לחזק אותה עם התרגילים הבאים:
    1. להוריד את הגרביים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
    2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
    3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
    4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לה צעצוע מהצד ולראות אם מעבירה משקל לצד הנגדי ומושיטה יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
    5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהיא תדחף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה
    אור
    24/10/2009

היי

בני בן שנה והייתי מאוד רוצה לדעת האם התפתחות השפה שלו תקינה.
    הוא עדיין אל אומר נניח מילה שלמה,לפעמים בא בא או מא מא אבל לעיתים.. מעבר לכך הברות וצלילים כל הזמן.נניח אם אני מזמזמת צליל מסויים הוא ישר מחקה אותי וחוזר אחרי בדיוק! אבל מילים שלמות עדיין לא זה תקין?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה

הוספת תגובה

• מילים

שירי קאשי
    25/10/2009

הי אורלי,
    בגיל זה לרוב כבר אומרים למשל אבא, אך גם אם אומר באבא ומתכוון לאבא זה בסדר. לא חייבות עדיין להיות מילים שלמות. אינני מומחית להתפתחות השפה ולכן אני ממליצה לקבל חוות דעת מקלינאית תקשורת שתוכל לומר לכם האם מה שהוא אומר מספק לגילו או לא.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה מאוחרת של התינוק
    יוחאי
    24/10/2009

שלום,
    ברצוני לברר מדוע בני בן השמונה חודשים עדיין לא זוחל כלל, וגם כאשר אני כל הזמן שם אותו על הבטן הוא מיד מתהפך על הגב (דבר שאני ואשתי לימדנו אותו בהיותו בגיל קטן), בקיצור הוא ממש לא אוהב לשכב על הבטן, גם כשאנו מתעקשים ומחזיקים את רגיליו ועוזרים לו בזחילה הוא מיד מתחיל לבכות, מה שגורם לנו (אחרי 2, 3 דקות) לעזוב את רגליו וכמובן הוא מיד מתהפך על הגב.

ועוד שאלה: האם זהו תהליך תקין של ההתפתחות של התינוק? ומה אפשר לעשות?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה מאוחרת של התינוק

הוספת תגובה

• תגובה ליוחאי

דבי גרוס דולב
    24/10/2009

הי יוחאי
    לא אוכל לדעת מדוע בינך איננו זוחל בלי להכיר אותו. עוד לפני שבוחנים את הקושי לזחול חשוב לבדוק מדוע מתקשה בינך עדיין לשכב על הבטן ומדוע הוא בורח להתהפכות לגב.
    בגיל 8 חודשים אנו מצפים לראות שכיבה נינוחה על הבטן, התהפכויות לשני הצדדים ונסיונות זחילה.
    לאור זה אני ממליצה לשקול אבחון בו תדעו מה הקושי של התינוק, כיצד לעזור לו ואיך למנוע קשיים עתידיים בהתפתחות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה