פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שבעה חודשים-היה פג,שבוע 32
    ורד
    18/11/2009

שלום, יש לי תינוק שנולד בשבוע 32 כיום הוא בן שבעה חודשים, יש לו רילוקס. מאחר והיה ועדיין קשה נתבקשתי לא לשים אותו על הבטן כי הנ"ל גרם לו להקאות. בחודש האחרון התחלתי לשים אותו על הבטן וכיום הוא מתהפך מהבטן לגב. מתי אני אמורה לראות שינוי והתהפכות מג לבטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לורד

אורנה עטאר
    18/11/2009

ורד שלום
    אני מניחה שגילו המתוקן של בנך הוא חמישה חודשים.
    האם הוא שוכב בנינוחות על הבטן או ישר "בורח" ע"י התהפכות לגב?
    אם הוא שוכב בנינוחות על הבטן ושוהה על המרפקים זה מצוין. אם לא עדכני אותי.

בקשר להתהפכות מהגב לבטן - תרגלי איתו הבאת רגליים לכיוון בית החזה (החזקת רגליים עם הידיים) וניעות מצד לצד. שישהה קצת על הצד וישלים את התנועה למעבר לבטן. במידה וקשה לו לשכב על הבטן ייתכן והתהפכות זאת תתעכב או לא תקרה. במקרה זה, כיתבי לי שוב ואתן לך תרגילים ספציפיים.

באופן כללי התהפכויות קורות בין 4-6 חודשים אצל תינוק שנולד בזמן.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיו(נולד בשבוע 32),התהפכות..

ורד
    22/11/2009

שלום רב אורנה,

ראשית מודה לך מאוד על תשובתך.
    זיו שוכב בנינוחות על הבטן ל-5 עד 10 דק' בלבד. בפעמים מסויימות כשזה מתחיל להפריע לו מנסה להתהפך וכשלא מצליח מתחיל לבכות ואז אני עוזרת לו. הבעיה כפי שציינתי בהודעתי הקודמת שרק לפני חודש התחלתי לשים אותו על הבטן וזאת מאחר ולא הורשה לי לעשות זאת מפאת בעיית הריפלוקס. השכיבה על הבטן מאלצת אותו להקאה. אנסה לעשות את התרגילים שהצעת לי.

יום מקסים ושוב תודה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלבי התפתחות- המשך
    צורית
    18/11/2009

היי שירי,
    תודה על האינפורמציה,
    האם תוכלי רק לציין באילו גילאים פחות או יותר
    אמורה לקרות כל אחת מההתפתחויות? (זחילת גחון, זחילה אינדיאנית,ישיבה,עמידת שש, עמידה וכו')

לקביעת תור
    סגירה
    שלבי התפתחות- המשך

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    18/11/2009

הי צורית,
    התהפכויות 4-6 חודשים
    זחילת גחון בערך 6-8 חודשים
    זחילת שש בערך 7-9חודשים
    ישיבה בערך 7-9 חודשים
    עמידה עם תמיכה 8-10 חודשים
    הליכה שנה עד שנה וחצי.
    כאמור יכולות להיות סטיות מטווחים אלו שעדיין יחשבו תקינים, בהתאם לנתונים של כל תינוק.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשיכת שפתיים
    מיה
    17/11/2009

שלום,
    בתי בת 3 חודשים. בשבוע האחרון היא החלה "לנשוך" את השפה התחתונה. היא עושה זאת כמעט כל הזמן וגם כשהיא מחייכת אז השפה התחתונה מקופלת פנימה.
    בנוסף, היא לא "דברנית" גדולה.
    האם יש קשר בין הדברים ? האם נשיכת השפה זהו שלב התפתחותי או שיתכן שיש לה גירוי כלשהו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נשיכת שפתיים

הוספת תגובה

• תגובה למיה

דבי גרוס דולב
    18/11/2009

הי מיה
    לתינוקות שונים יש הרגלים שונים,עלעוד הדבר אינו מזיק או פוצע הרי שאין בעיה עם נשיכת השפתיים שאיננה שלב התפתחותי. אין גם קשר לדברנות.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מחזיקה ראש ישר
    ורד
    17/11/2009

שלום רב,
    בתי בת 3.5 חודשים. היא מרימה ראש וגם מסובבת ראש לצד ימן ולצד שמאל באופן מלא אך כאשר אני מחזיקה אותה
    אני שמה לב שהיא לא מחזיקה ראש ישר עם כיוון עמוד שידרה היא מטה את הראש קצת הצידה.
    זה לא קורה כל הזמן לפעמים היא כן מחזיקה ראש ישר אבל רב הפעמים שאני מחזיקה אותה יש לה נטייה לצד ימין.
    בשכביה על הבטן היא מרימה ראש, היא מנסה כבר להתהפך, מגיבה לגירויים ע"י סיבוב הראש .
    היא הייתה בבדיקת התפתחות הטיפת חלב וגם אצל אורטופד והבדיקות היו בסדר.

אני דואגת .
    אודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    לא מחזיקה ראש ישר

הוספת תגובה

• תגובה לורד

אורנה עטאר
    17/11/2009

ורד שלום
    מאחר ואת מודאגת ואין כמו מראה עיניים, תמיד ניתן לפנות למדריכת התפתחות תינוקות שתאבחן אם לבתך יש איזו העדפת צד. במידה ותמצא כזו תוכלי לקבל ממנה כלים בכדי להגיע לסימטריה.
    בכל אופן, שהיה על צידי הגוף יכולה בנתיים לעזור. הרבי לשים אותה על הצדדים (כל פעם צד אחר) ושתשהה כך. במידה וקיים קושי לשהות על צד מסוים ייתכן ואכן מדובר באיזו העדפת צד הדורשת בירור וטיפול.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס שרירים גבוה
    לי
    17/11/2009

בני בן חודשיים וחצי. תינוק רגוע, חייכן, אוכל וישן טוב. בימים האחרונים נדמה לי שמתח השרירים שלו גבוה מדי. בגלל שהוא סובל קצת מגזים, קישרתי את הנוקשות וחוסר הנחת לגזים אבל ככל שאני קוראת יותר, נדמה לי שזה טונוס שרירים גבוה; לא אוהב לשכב על הבטן, לידה קשה (חבל כרוך וכרוך וקשור), אגרופים קפוצים...

למי צריך ללכת כדי לאבחן אם אכן מדובר בטונוס שרירים? טיפת חלב? רופאת ילדים? משהו פרטי?

קראתי כאן בפורום המלצות שלכם לתרגילים - איישם בכל מקרה. אם אכן יאבחנו טונוס שרירים גבוה, כיצד אתם ממליצים לטפל ובעזרת איזה גורם טיפולי (פיזיוטרפיסט?)?

תודב רבה,

לי

לקביעת תור
    סגירה
    טונוס שרירים גבוה

הוספת תגובה

• תגובה ללי

אורנה עטאר
    17/11/2009

לי שלום,
    אבחון טונוס שרירים יכול להיעשות אצל רופא הילדים, לעיתים בטיפת חלב הם מזהות זאת.
    את יכולה ליישם את התרגילים בכל מקרה - גם אם הוא יאובחן כבעל טונוס תקין - זה לא יכול להזיק.

מאחר ואני מדריכת התפתחות תינוקות בשיטת "צעד ראשון" אני ממליצה על שיטה זו לאבחון הטונוס ולטיפול אח"כ. את מוזמנת להיכנס לאתר "צעד ראשון" ולקרוא על טונוס שרירים ועל דרכי הטיפול בשיטתנו.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות- המשך

צורית
    17/11/2009

היי שירי,
    תודה על האינפורמציה,
    אמורה לקרות כל אחת מההתפתחויות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות- המשך

צורית
    18/11/2009

היי שירי,
    תודה על האינפורמציה,
    אמורה לקרות כל אחת מההתפתחויות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים לפה המשך
    צורית
    17/11/2009

הבנתי,
    בהמשך- כשתנסה להכניס חפצים לפה-
    האם לאפשר לה?

עד איזה גיל לאפשר לה להכניס ידיים לפה? (כדי שלא תתפתחנה לה בעתיד שיניים עקומות)

לקביעת תור
    סגירה
    ידיים לפה המשך

הוספת תגובה

• תגובה לצורית

אורנה עטאר
    17/11/2009

בהמשך לדבריה של שירי,
    ככל שניתן לתת לה להתעסק עם הפה. הפה הוא המקום התחושתי המרכזי בינקות ויש לאפשר לתינוק לחקור דרכו. התעסקות עם הפה גם משפיעה אח"כ על אכילה ועל רכישת שפה.

הכנסת ידיים וחפצים לפה אינה משפיעה על התפתחות השיניים. את תראי כי בתקופת צמיחת השיניים יהיה לה שימוש רב בידיים בכדי להרגיע את החניכים. אפשרי לה זאת.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת ידיים לפה

צורית
    17/11/2009

שירי ואורנה,
    המון תודה, נרגעתי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלבי ההתפתחות
    צורית
    17/11/2009

היי
    מהם שלבי ההתפתחות אצל תינוקות? מה קודם למה?
    ובאיזה גיל כל אחד מהדברים בד"כ מתרחש?

התהפכות,זחילה על הגחון, זחילה על שש, ישיבה, עמידה וכו'...

לקביעת תור
    סגירה
    שלבי ההתפתחות

הוספת תגובה

• שלבי התפתחות

שירי קאשי
    17/11/2009

הי צורית,
    הפורמט פה קצר מלהכיל פירוט רב על כל אחד משלבי ההתפתחות והוריאציות השונות בין תינוק לתינוק הן גדולות. לא אוכל לפרט על כל האפשרויות לגבי כל שלב ומתי זה עיכוב או לא, אבל להלן הרשימה בצורה מתומצתת:
    התהפכויות מתרחשות לרוב בגילאים 4-6 חודשים. זחילת הגחון יכולה להתחיל מיד לאחר ההתהפכויות או במקביל ולרוב מתרחשת עד גיל 7חודשים, לאחריה עלייה על שש ומשם מעבר לזחילה ולהתישבות. הזחילה לרוב תתרחש לפני ההתישבות אך ההתישבות יכולה גם להתרחש במקביל. לרוב אצל תינוק שאינו זוחל ומתיישב עד גיל 8 חודשים כבר מתייחסים לכך כעיכוב קל. מגיל זה התינוק כבר מתחיל להתנסות בעמידה והליכה תתרחש לרוב סביב גיל השנה. אף שמקובל להתייחס להליכה עד גיל שנה וחצי כתקינה הרי שלרוב תינוק אשר אינו הולך הגיל שנה ושלושה חודשים הרי שמדובר בקושי מסויים שיש לו ושהוא מעכב את ההליכה העצמאית.
    כמובן כאשר מתיחסים לכל תינוק כפרט בודד הרי שיש לקחת בחשבון נתונים על מהלך ההריון, שבוע הלידה, קצב ההתפתחות בשלבים המוקדמים, טונוס שרירים, גמישות יתר וכדומה. כל אלו יכולים לשנות לגבי הצפיה שלנו עבור מה תקין לתינוק ספציפי.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלבי ההתפתחות
    צורית
    17/11/2009

היי (:
    ביתי בת חודשיים וחצי החלה לאחרונה לנסות להתרומם ולשבת ממצב של שכיבה
    על גבה, זאת ע"י דחיפת גופה קדימה ממצב שכיבה על הגב למצב ישיבה. ביתי עדיין לא זוחלת וכשאני שמה אותה על הבטן היא מתקשה לשכב על בטנה, נראה שהיא מתאמצת ומאוד לא אוהבת זאת.

האם ניסיון להתרומם ממצב של שכיבה על הגב בגיל כזה וללא שעדיין זוחלת וכו'
    הוא תקין? האם עליי לעודד זאת או שלא לאפשר לה?

דבר נוסף שרציתי להתיעץ איתכן לגביו- שכיבה על הבטן מהווה מאמץ עבור ביתי והיא לא אוהבת זאת ומהר מאוד מתחילה לבכות? איך אתן מציעות להתמודד עם זה? האם לוותר לה ברגע שבוכה? (האמת, צובט לי בלב לשמוע אותה בוכה כשאני שמה אותה על הבטן)

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שלבי ההתפתחות

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    17/11/2009

הי צורית,

השכיבה על הבטן חשובה ביותר להתפתחות מוטורית תקינה. הקושי של בתך לשכב על הבטן וכן נסיונות ההתרוממות שלה מהגב, מעידים על זקיפות יתר בשרירי הגב. במצב זה שרירי הגב מקוצרים ובית החזה זקור. זה הופך את השכיבה על הבטן ללא נוחה וכן מעודד את הרצון להגיע מוקדם מידי לישיבה ולמצבים זקופים. אני לא מאמינה בלהשאיר את התינוקת לבכות ושתתרגל אלא צריך לעזור לה לה לשנות את הדפוס הגופני שלה ובכך להפוך את המשימה ליותר קלה עבורה וכמובן שטיפול בשורש הבעיה גם יתרום להמשך התפתחות תקינה יותר. ייתכן ויהיה לך קשה להגיע לבד לתוצאות ואז אני ממליצה להעזר באשת מקצוע ולקבל הדרכה. בינתיים את מוזמנת לנסות את התרגילים הבאים:
    תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין אותה בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לה בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתה ולעניין אותה מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.
    4. בזמן השכיבה על הבטן לטפוח במהירות על השכמות והגב העליון על מנת לשחרר מתח מהגב ולהקל על השכיבה על הבטן.

כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שתשכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהיא בוכה אלא לנסות קודם ולעניין אותה מספיק כך שהיא תהנה. בכל מקרה בהתחלה זה יהיה לפרקי זמן קצרים אך בהדרגה אם תתמידי משך השהייה על הבטן יתארך.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכנסת ידיים לפה
    צורית
    17/11/2009

היי,
    ביתי בת חודשיים וחצי, לאחרונה החלה להכניס ידיים לפה,
    האם לאפשר לה או שלתת לה מוצץ כשהיא עושה זאת?
    האם זה תהליך התפתחותי טבעי וכך היא לומדת להכיר את ידיה?
    אני חוששת שהכנסת הידיים לפה תהפוך להרגל שבשלב מאוחר יותר
    יוביל ליציאת שיניים עקומות.
    מה דעתכן?

לקביעת תור
    סגירה
    הכנסת ידיים לפה

הוספת תגובה

• ידיים לפה

שירי קאשי
    17/11/2009

הי צורית,
    הכנסת הידיים לפה זהו שלב התפתחותי חשוב ואין צורך למנוע אותו. המציצהשל המוצץ עונה על צורך אחר לחלוטין ולכן המוצץ לא צריך להחליף את היד. לרוב גם תינוקות שרוצים לחקור את ידיהם בפה, יעיפו את המוצץ ויתעקשו על הכנסת הידיים. הכנסת הידיים הוא השלב הראשון שבו התינוק מתחיל לחקור את העולם. איבר החישה המפותח ביותר של התינוק הוא הפה ולכן כל דבר נכנס לפה, החל מהידיים (שזה הדבר הכי נגיש) ובהמשך זה חפצים שונים. הכנסת הידיים לפה גם תורמת להתפתחות המודעות לקו האמצע של התינק, דבר שמאוד חשוב להתפתחות השלבים המוטוריים הבאים כמו התהפכות, זחילה והליכה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    שגית
    16/11/2009

שלום בני בן 5 חודשים (ביום חמישי הקרוב) עדיין לא מתהפך, הוא מקשית מאוד את גבו והראש (כאשר מונח על הגב) ושולח כך ידיים למשחקים שאני שמה לו בצדדים אך לא מראה כל תנועה עם הישבן. גם כאשר מונח על הבטן מטה את משקלו לצדדים אבל לא מתהפך. האם מדובר בעיכוב התפתחותי??? יש איזה דרך לעזור לו להבין שיש צורך בעזרת הישבן??
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לשגית

דבי גרוס דולב
    16/11/2009

הי שגית
    עדיין אין עיכוב בהתפתחותו של בנך, רק בגיל חצי שנה מומלץ לבדוק מדוע התינוק איננו מתהפך עדיין.
    אבל, אני כן שומעת שיש קושי כלשהו שעלול להפריע בהתהפכויות וזה הנטייה להקשתת הגב. גם התהפכות מגב לבטן וגם מבטן לגב דורשות כפיפה של הגב ורכות של הכתפיים. הקשתת הגב בשכיבה על הגב והטיית הגוף בשכיבה על הבטן הם הסימנים להקשתת יתר ובעצם לקיצור שרירי הגב ובכך לקושי בהתפתחות.
    כדי לעזור לבנך יש תחילה לבדוק האם זהו מקור הקושי או מהו מקור הקןשי ובהתאם לכך ללמוד תרגילים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשיים
    הדר
    16/11/2009

היי
    רציתי לשאול בנוגע לבני : בן שנה וחודשיים , זוחל על 6 מגיל 10 חוד' ,נעמד ליד רהיטים ומטייל לידם מגיל 11 חוד'. בימים האחרונים לנתק את שתי ידיו מהרהיט ולצעוד עצמאית לעבר מקום אחר או לחילופין אם קוראים לו
    צועד כ6-7 צעדים, במידה ורחוק יותר יורד לזחילה ומתקדם, הולך חופשי בבית עם בימבה, כסא ואפילו עם העגלה שלו בצורה יציבה מאוד.
    מה שמטריד אותי מעט הוא אופן הישיבה, לאחרונה שמתי לב כי יושב במגוון אפשרויות: ע"י הטיית הטוסיק אחורה או ישיבת W, ולעיתים גם רגל קדימה ורגל אחורה , מה שמטריד אותי הוא שכשאר יושב על הטוסיק אינו יושב זקוף מאוד כמו בישיבות האחרות , נראה מעט מכופף , אני מגרה אותו להרים את ידיו ע"י צעצוע והוא מיד מתיישר אך עדיין בתחילה יושב מעט מכופף.
    רציתי לשאול האם הישיבה מעידה על משהו? האם ישנה חולשה כולשהי, ובמידה וכן כציד עליי לטפל?
    בנוסף מה לגבי ההליכה ? האם לצפות לה בקרוב? או שהכיפוף בישיבה עלול לעכב אותה?
    האם ההתפתחות תקינה?
    המון המון תודות וסליחה על האורך.
    הדר

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודשיים

הוספת תגובה

• תגובה להדר

דבי גרוס דולב
    16/11/2009

הי הדר
    הישיבה הנכונה ביותר עבור תינוק היא ישיבה משוכלת, כשרגל רודפת רגל בברכיים מקופלות
    אבל אם תינוק יושב בדרכים שונות וביניהן גם ישיבה משוכלת וגם W הרי שלא צריכה להיות עם זה בעיה. האם בנך ישוב בישיבה משוכלת?.
    גבו של התינוק לא אמור להיות זקוף לגמרי בעת הישיבה אלא מעט כפוף מעבר לזה שבישיבת W יש לתינוק בסיס רחב יותר שמאפשר לו זקיפה מלאה יותר של הגב ולכן אולי בישיבה זו נראה בנך זקוף יותר.
    קשה יהיה לי להגיד האם ישנה חולשה בגבו של בנך בלי לראות אותו כמובן ובטח שלא כיצד לטפל. בכל אופן, לא נשמע לי שיש בעיה או שיש קשר בין זה לבין אי ההליכה. אבחון זה ניתן על פי הערכה בלבד ולכן אם עדיין אינך שקטה וחושבת שכן ישנה בעיה בזקיפת הגב כדאי לשקול אבחון.
    באופן כללי ההתפתחות נשמעת לי תקינה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדירכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 11 שבועות מתעטש
    דנה
    16/11/2009

שלום,

בני בן 11 שבועות ומתעטש המון פעמים ביום
    יש לציין שהוא לא חולה ולא היה חולה או מצונן

האם הדבר תקין?
    האם יש צורך ללכת לבדוק זאת ואם כן אז לאיה רופא צריך לפנות.?

תודה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 11 שבועות מתעטש

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    16/11/2009

הי דנה
    כדאי לפנות לרופא הילדים ולבדוק האם אין אלרגיה או כל דבר אחר עליו לא נוכל לענות בפורום זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 7 חודשים לא זוחל
    רוני
    16/11/2009

שלום.
    בני בן 7 חודשים. ולא זוחל.
    מגיל מאוד מוקדם, חודש.. בני ידע להתהפך מהבטן לגב. בהתחלה אמרו לי שזה שיווי משקל ושהוא יפסיק אבל זה לא הספיק. מאז הוא לא אהב בכלל להיות על הבטן. אבל אנחנו שמנו אותו כל הזמן.
    מלפני חודש וחצי הוא התחיל להתיישב בעגלה ישיבה ממש יציבה ומאז זה רק הלך והתחזק. הוא כל הזמן נאבק לשבת ואם הוא נמצא טיפה בשיפוע הוא גם מצליח.
    העניין הוא שהוא לא זוחל.
    הוא מסתובב יפה מאוד 360 במקום, הוא גם זז אחרוה אבל לא קדימה.
    כל פעם שרק נותנים לו ידיים הוא ישר רוצה לשבת או לעמוד. אם הוא יושב בלול או במיטה (איפה שיש סורגים) הוא גם שולח ידיים ומתחיל להעמד. כמה פעמים זה אפילו הצליח לו.
    מה אפשר לעשות?
    צריך להלחץ? את האמת אני לא לחוצה. אבל בעלי כן...
    אני לא יודעת אם זה שייך אבל גם אני בתור תינוקת לא זחלתי...
    אשמח לעצות...

לקביעת תור
    סגירה
    בן 7 חודשים לא זוחל

הוספת תגובה

• תגובה לקוני

דבי גרוס דולב
    16/11/2009

הי רוני
    זה שבנך איננו זוחל לא מהווה בעיה וגם לא עיכוב התפתחותי אבל דברים אחרים שכתבת כן דורשים התיחסות. הקושי לשכב על הבטן, ההתהפכויות בגיל כה צעיר ונסיונות ההתישבות עלולים להצביע על מתח יתר ושרירים חזקים מידי. התישבות דרך שרירי הבטן איננה בריאה עבור התינוק ועלולה באמת לעכב או לשבש את הזחילה ואת ההתישבות העצמאית כפי שהיא אמורה לקרות- דרך עמידת 6. גם נסיונות העמידה מורים על אותו הקושי- גוף מתוח שמושך כלפי מעלה.
    אז אין צורך להלחץ אבל אני בהחלט ממליצה לשקול אבחון כדי לבדוק האם אכן מדובר במתח יתר וללמוד תרגילים על מנת למנוע קשיים עתידיים.
    זחילה היא שלב חשוב מאוד בהתפתחות התינוק וכדאי מאוד לוודא שהתינוק יעבור דרכה, זה שאת לא זחלת יכול לעבור בתורשה לתינוקך בשל הקושי שגורם לאי הזחילה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוק - 11 שבועות
    דנה
    16/11/2009

שלום,

מהי התפתחות תקינה אצל תינוק בן 11 שבועות
    בנוסף איזה פעילויות מומלץ לעשות עם התינוק לצורך עידוד התפתחות נכונה
    איזה צעצועים מומלצים לגיל זה וכל דבר נוסף ...
    אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקורות מידע מהם אוכל להפיק מידע נוסף על התפתחות תינוקות.

תודה ויום נעים
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות תינוק - 11 שבועות

הוספת תגובה

• תגובה לדנה

דבי גרוס דולב
    16/11/2009

הי דנה
    בגיל זה אנו רוצים לראות שהתינוק שוכב ביתר נינוחות על הבטן ומתחיל להרים אתראשו בעזרת שרירי הצוואר וגם קצת בעזרת חוליות עמוד השדרה .חשוב גם שידע לשכב על הצד וכמובן על הגב.
    חשוב להשכיב אותו מספיק זמן ביום על מזרון לתינוקות עם ובלי אוניברסיטה. בשוק קיימים אינסוף צעצועים לגיל זה, בחרי לפי נטיית ליבך וטעמך האישי. בכל מקרה מדובר בצעצועים רכים שמשמיעים צליל ובגודל שמתאים לכף ידו של התינוק.
    חשוב לתת לתינוק סוגים שונים של מגע כולל מגע עמוק, התינוק עדיין זקוק להרבה תנועה בגיל זה, טיולים בחוץ וגם סתם לשכב ללא מעשה.
    באתר "ינוקט" תוכלי למצוא חומר נוסף על התפתחות תהינוק.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזחילה להתיישבות
    שושה
    16/11/2009

בוקר אור,

בני בן שנה, זוחל על שש,עומד ומתיישב לבדו. לאחרונה התחיל לזחול על הטוסיק ? מה אפשר לעשות על מנת לעודד אותו לחזור לזחול על שש? האם זה תקין ?

יום טוב ותודה

לקביעת תור
    סגירה
    מזחילה להתיישבות

הוספת תגובה

• תגובה לשושנה

אורנה עטאר
    16/11/2009

שושנה שלום
    צריך לשים לב אם זה שלב לקראת עמידה והליכה או שיש לו איזה קושי להישאר על הידיים והוא בוחר לזחול רק על הטוסיק.
    האם הוא זחל שש תקופה ארוכה (כמה חודשים)? אז לרוב אין מה לדאוג. במידה והוא זחל על שש תקופה קצרה וישר עבר לזחילה על הטוסיק ייתכן ויש צורך לבדוק בצורה מעמיקה יותר מה הסיבה לכך וזאת ניתן לעשות ע"י פנייה למדריכת התפתחות תינוקות לאבחון.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה