מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקתנ24/09/2009
ביתי בת 10 חודשים זוחלת יושבת עומדת כל הזמן מקשקשת כמעט את כל ההבהרות חוזרת אחרי אחרי פרצופים או תנועות או קולות "שיעול" כל היום היא שרה ומדברת , עושה כפיים וכו' , עדין אין לה שינים בכלל. וגם אינה מגיבה שאני שואלת איפה אבא? איפה? אור ? או כל דבר כזה ?
ממה שכתבתי מה את חושבת על ההתפתחות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי
נ24/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורנה עטאר24/09/2009נשמע כי התפתחות בתך תקינה.
שיהיה בהצלחה!
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכאה עצמית שלתינוק בן חודש וחציסיגלית23/09/2009
שלום, בני בן חודש וחצי ושמתי לב לתופעה שהתגברה והיא הכאה עצמית שמתבטאת בהכאה באמצעות הידיים על הראש ומשיכת שיער, בעיקר כשהוא רעב או מנסה להירדם.
מבקשת לדעת האם התופעה מוכרת ומה דרכי הטיפול או שזו תופעה חולפת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגלית
דבי גרוס דולב24/09/2009הי סיגלית
התופעה שאת מתארת מוכרת אבל היא קורת בעיקר בשל חוסר שליטה בזמן של הזדקקות למשהו טמות זה שהתינוק לא יודעת כיצד לבטא את צרכיו. אין צורך בטיפול מסוים אלא לראות שאיננו פוגע בעצמו ואף להזיז את היד מראשו בעת הצורך.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן שבועיים וחצירחלי23/09/2009
הי,
בני בן שבועיים וחצי. במהלך כל היום (כולל הלילה) הוא מתעורר אך ורק לאכול (או חיתול) וחוזר לישון.
האם זה תקין?
אני שמה לו בעגלה תמונות בשחור לבן אבל אין עדיין התעניינות יתרה מצידו...האם זה תקין?
כמו כן, מתי אפשר ומומלץ (ולא מיותר) לחשוף אותו לאוניברסיטה? מובייל בעגלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחלי
אורנה עטאר23/09/2009רחלי שלום,
התנהגותו של בנך תקינה.
בשבועות הראשונים הם מרבים לישון ומתעוררים לאכול. עם הזמן הוא יהיה יותר ויותר עירני.
בשלב הזה אין צורך בגירויים כמו אוניברסיטה ומובייל. יש עוד זמן. לקראת גיל חודשיים-שלושה את יכולה להשתמש באלו.
בברכה,
אורנה עטאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבה בגיל 7 חודשיםלירון22/09/2009
שלום,
יש לי תינוק בן 7 חודשים, הוא מתהפך לשני הכיוונים מגיל 4.5 ח', זוחל גחון מזה כחצי חודש. כן, מזה הרבה זמן הוא ניסה להרים את עצמו לישיבה ממצב שכיבה על הגב בעגלה, ולאחרונה למד להתרומם על המרפקים, לדחוף את עצמו קדימה ולהתיישב בעגלה. לפעמים הוא נעזר במגש העגלה כדי לייצב עצמו, ולפעמים יושב בלי תמיכה. מאוד נהנה מזה ויכול לשבת הרבה זמן. מצד שני, מאחר ועדיין זוחל רק גחון ולא על 6, הוא לא יודע להתיישב שלא בעגלה. השאלה היא האם מותר לי להתחיל להושיב אותו בכיסא אוכל ובטבעת באמבטיה, או שאני אמורה בכל זאת להמתין עם זה עד שילמד להתיישב גם מחוץ לעגלה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללירון
דבי גרוס דולב22/09/2009הי לירון
התישבות דרך שרירי הבטן, כמו שאת מתארת, איננה התישבות מומלצת עבור תינוק ולכן חשוב לא להושיבו ובמקביל לנסות לצמצם את נסיונות ההתישבות המשובשים שלו. הדרך הנכונה להתישב היא לאחר עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור והתישבות. הדרך בה מתישב בנך גורמת למתח רב בשרירי הבטן ועלולה לגרום לדילוג על שלב ההתישבות התקינה.
הושבה בכסא האוכל והושבה בכלל עלולה להנציח עוד יותר את הישיבה המשובשת ולמנוע התישבות עצמאית בריאה.
המלצותי, אם כך, הן לנסות להמנע משימוש במשטחים שמעודדים התישבות דרך שרירי הבטן והנמעות מהושבה בכלל.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שניה אצל תינוקת בת 3 חודשיםמיה22/09/2009
שלום יש לי תינוקת בת שלושה חודשים, לפני כשבועיים החלה לישון בין 6-7 שעות בלילה, אני משתדלת שתישן בסביבות 8-9 בערב, היא קמה לאכול(תמ"ל) בסביבות 3-4 בבןקר וחוזרת לישון עד7-8 בבוקר. אתמול היא נרדמ הב 8 בערב עד 5 וחצי בבוקר(9.5 שעות), האם עליי להעיר אותה לאכול בגיל כזה במהלך הלילה, האם זה בסדר שישנה זמן כזה בלילה, יש לציין שבמהלך היום היא ישנה לסירוגין בדרך כלל שעה וחצי בכל פעם ומסביבות 5 בערב אנחנו מטיילות אחר כך מקלחת והיא לא ישנה.
אשמח לתשובה מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיה
דבי גרוס דולב22/09/2009הי מיה
אם התינוקת בריאה ועולה טוב במשקל הרי שאין צורך להעיר לצורך אכילה בלילה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה והתהפכותרחל22/09/2009
בני בן 5.5 חודשים, מתהפך לא טוב. לפני כחודש הוא התהפך מהבטן לגב דרך צד שמאל ע"י דחיפת רגל נגדית ויד ימין מלמעלה לכן הוא כל פעם דופק את הראש.ואלא מהבטן לגב הוא מתהפך כשבועיים חופשי דרך צד ימין שלו בלבד באופן תקין.הוא אוהב לשכב על הבטן לפרקי זמן ארוכים ובחודש האחרון הוא נשען בעיקר על פרקי הידיים ולא על המרפקים,הוא מרים ממש גבוה את החזה ובשבועיים אחרונים התחיל להרים את עצמו על 4 באוויר ולפעמים להגיע למצב של 6.יש לציין שהוא כמעט ולא שוהה על משטח מוטה אלא כל הזמן על המזרון הפעילות ואני עושה אתו את כל התרגילים שיש באתר לשיפור שכיבה על הבטן, התהפכות ושיווי משקל. שמתי לב גם שכאשר הוא על הגחון הוא מעביר משקל חופשי רק לצד שמאל(כך שמרים באופן חופשי את היד ימין לחפצים) ואלא לא מעביר משקל לצד ימין בכלל רק כאשר אני עובדת אתו וזה גם לא בחופשיות.השאלה היא האם תרגילים על כדור פיזיו הם בגדר חובה במצב שלו או שאפשר בלעדיו?האם יש עוד תרגילים להעברת משקל ושיווי משקל חוץ ממה שיש באתר?האם זחילת גחון הכרחית להתפתחות או שאפשר לדלג עליה?איזה תרגילים ניתן לעשות ע"מ שיזחול על הגחון בצורה תקינה? תודה
נ.ב עד עכשיו הוא התפתח באופן תקין ולא היה בין המקדימים בהתפתחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרחל
אורנה עטאר24/09/2009רחל שלום,
אני מאוד שמחה שאת מודעת להתפתחות בנך.
תיארת כאן כמה וכמה דברים ואנסה להתייחס לכולם:
1- לגבי העדפה של צד בשכיבה על הבטן - כנראה שקיימת איזו א-סימטריה שעכשיו נראית יותר לעין. ככל שתתרגלי איתו העברות משקל לצד השני את תראי שיפור.
2 - כדור הוא כלי התפתחותי מצויין שיכול לעזור לך ולגוון את התרגילים שאת עושה איתו וישנם תרגילים רבים שתינוקות לא מאפשרים לעשות על מזרן וכן מסכימים על כדור ולכן אני ממליצה לך להשתמש בו - זוהי לא הוצאה גדולה ומאוד כדאית.
3 - רבים התינוקות המדלגים על זחילת גחון, אך במידה ולתינוק יש את כל המרכיבים הדרושים לזחילת גחון הוא יממש אותה. זוהי זחילה בעלת איכויות גבוהות התורמת רבות להתפתחות התינוק בהמון אספקטים ורצוי לא לדלג עליה.
4 - בכדי שיזחל גחון תקין הוא צריך שתהיה לו סימטריה בהעברות משקל, העברות משקל, דחיפה עם כפות רגליים, הישענות על המרפקים (אמרת שהוא קצת עובר לכפות הידיים), מערכת שיווי משקל בשלה מספיק, מוטיבציה, יכולת לבצע הצלבות, כפיפה צידית וכו'.
כמה שאלות -
1 - לא הבנתי אם הוא מתהפך מהגב לבטן?
2 - האם הוא מתהפך עכשיו מהבטן לגב לשני הצדדים בלי בעיה?
3 - האם הוא מסכים לשכב על הצדדים?
בתרגילים שאתן לך אני רוצה בשלב הזה להתייחס להעברות משקל על הגחון כי זה השלב שהוא נמצא בו וכן אחרי שתעני לי אתייחס גם להתהפכויות וזהו גם הבסיס לזחילת גחון מאורגנת ולכן תרגילים אלו ישרתו אותו גם לזחילת גחון בשלב מאוחר יותר.
- על הכדור על הגחון - אחזי אותו באזור האגן ביד אחת וביד השנייה שלך כל פעם הציעי לו גירוי ליד אחרת (מומלץ שימוש בבועת סבון). אפשר גם לעשות על מזרן ללא כדור. חשוב שתראי מתיחת היד כשהוא מושיט אותה קדימה.
- על הכדור - ניעות לצדדים - לאט - בכדי לראות שהוא מאזן את עצמו עם התנועה לצדדים.
- כשהוא שעון על המרפקים - את מאחוריו - איחזי אותו באזור הזרועות (כל יד שלך אוחזת זרוע) ותניעי אותו מצד לצד לאט (נד נד..) בכדי לעודד אותו להעביר משקל. תני לו מגע עמוק באזור האמות, כפות הידיים, המהום בשכמות בכדי להוריד מתח שרירי מיותר. הוסיפי טפיחות על הזרועות שיניעו אותו מצד לצד.
בהצלחה,
תעדכני אותי
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אורנה
רחל29/09/2009תודה רבה אורנה, הוא מתהפך מהגב לבטן חופשי דרך צד ימין שלו בלבד, כאשר אני עובדת איתו על ההתהפכויות הוא משלים את ההיפוך דרך צד שמאלי שלו ללא קושי אך לבד הוא מתהפך רק דרך צד ימין.
בשבוע האחרון הוא כמעט וכבר לא שוכב על הבטן ממש מפני שהוא מקפיץ את הרגליים שלו (יחד) ואז נמצא בתנוחת צפרדע(מקווה שהבנת למה אני מתכוונת)והשענות על הידיים שלו היא על כפות ידיים בלבד. הוא התחיל גם לקפל רגל אחת פנימה לקראת ישיבה ועושה רוקינג.הוא נמצא המון על הצד הימין שלו(עובר בשינה מהגב לצד ימין וכך יושן).בנוסף אני מנסה לעבוד אתו גם על הסיבובי ציר ע"י גירוי של רעשן מהצד מאחוריו וזה לא כ"כ עובד, הוא לא מסתובב על הציר על הבטן אלא רק כאשר הוא מתרומם על ה6 וכך מסתובב בסיבובים קטנים ממש.אני יכולה לראות בוודאות שיש לו קושי עם תנועתיות של הגוף והעברת משקל.השאלה היא כמו שציינת שככל הנראה כדור הוא זה שיעזור לו ותרגילים הנ"ל במצב שלו?
האם זה לא מוקדם ההתרוממות שלו על 6 ורוקינג?הוא לא תינוק שהתפתח מהר עד כה.
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדלקתם עלי. אודה על תגובה מקרב לב
אביטל29/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימטריה על הבטןאורית21/09/2009
שלום, ותודה על הפורום הנהדר..!
בני היקר והמהמם בן 4 חודשים, ונמצא הרבה על הבטן. אולם -
לא נשען סימטרית על שני המרפקים, בדרך כלל מרפק ימין באויר יותר. השאלה אם זה בסדר או לא? כי הוא התחיל להושיט יד לצעצוע כשהוא על הבטן ולשם כך צריך להעביר משקל לאחד המרפקים לא?
בנוסף, כשהוא זמן ממושך על הבטן ומרים ראש, בעגלה נניח, המרפקים לא מתחת לכתפיים ולא מכונסים, יש מרחק גדול ביניהם יחסית.
האם קריטי?
אציין שנולד עם טורטיקוליס מתון שהולך ועובר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימטריה
שירי קאשי22/09/2009הי אורית,
כאשר בגיל כזה יש חוסר סימטריה בשימוש בצדדים השונים זה מעיד על קושי מסויים. ייתכן שהשימוש ביד אחת יותר מהשניה הוא שריד לטורטיקוליס. אני ממליצה כן להתיחס לכך על אף שהטורטיקוליס פוחת כיוון ששרידים כאלו עלולים להקשות על התפתחות תנועה נכונה ואיכותית ועדיף לתרגל עכשיו ולא לחכות שהבעיה תחריף. כמו כן כדאי שידע גם להביא את הידיים קרוב לקו האמצע כיוון שעם ידיים בצדדים קשה להתקדם לעבר התהפכויות וכן זחילה. אני ממליצה מאוד על אבחון ושיעור פרטי על מנת לקבל הדרכה כיצד להביאו לתנועתיות נכונה וטובה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורית22/09/2009תודה על התשובה -
אציין שבזמן טיול בחוץ על העגלה הוא נמצא יותר זמן עם שתי הידיים מכונסות.
האם בעגלה יותר קל לו? האם זה פחות תורם מעל גבי מזרן פעילות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בהתנהגותמיטל21/09/2009
שלום,
ליה שלי בת 9 חודשים והכנסתי אותה לגן בפעם הראשונה. המטפלות מדווחות שהיא ילדה טובה, אוכלת טוב, משחקת ישנה מעט, אבל בסה"כ- התאקלמה טוב (מבחינתן).
הבעיה מתחילה בבית- ליה מתרגזת מהר, בוכה, רוצה על הידיים, לא מאפשרת לי לחתל אותה (ממש נלחמת!, אה, גם בגן היא עושה את זה למטפלות).
אודה לעזרה- מה לעשות?
1. 2 מטפלות בגן מחתלות אותה על מנת להשתלט עליה ואני מפחדת שזה אפילו אולי יותר גרוע! מה לעשות?
2. לגבי השינוי בהתנהגות- כיצד לעזור לה? היא קמה לי גם בלילות ובוכה, ורוצה לאכול (כל 4 שעות!)
3. האם כדאי "לצ'פר" אותה לפחות עוד כמה ימים ולקחת אותה מוקדם מהגן (ליה בד"כ עד השעה 15:30 בגן)
אשמח לעזרה, אני כבר מיואשת... :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות
שירי קאשי22/09/2009הי אמא,
נתחיל מכך ששאלותיך שייכות לתחום ההתנהגותי והפורום אינו עוסק בתחום זה. מנסיוני עם ילדים אני יכולה להוסיף כי אכן לחלק מהילדים השינוי של מעבר לגן הוא קשה יותר והם זקוקים לזמן הסתגלות יותר ארוך. בהחלט את יכולה לקחת אותה יותר מוקדם לכמה ימים וכן לשים לב שהשעות שאת איתה בבית אחר הצהריים הן שעות איכותיות ומשמעותיות עבורה. צריך לחזק את בטחונה בכך שלמרות שהיא בגן, אמא עדיין שם וזמינה עבורה, פשוט בשעות אחרות. במידה ואת חושבת שהקושי שלה גדול מידי אני ממליצה לפנות לאיש מקצוע מתאים על מנת לקבל יעוץ כיצד לנהוג.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לשם....טל21/09/2009
שלום,
אשמח לדעת מהם טווחי הגילאים בהם תינוקות אמורים להגיב לשמם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שם
שירי קאשי22/09/2009הי טל,
ישנם תינוקות שבגיל חצי שנה מגיבים היטב אך השונות היא מאוד גדולה. ישנם כאלו שיפנו מבט עוד קודם ואילו אחרים רק מאוחר יותר. עד 8-9 חודשים רוב התינוקות מגיבים לשמם.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפחות ורבלית של תינורבעז חבקין21/09/2009
מתי ילד זכר אמור להתחיל לדבר משפטים קצרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שפה
שירי קאשי22/09/2009הי בעז,
הפורום אינו עוסק בהתפתחות השפה. מנסיוני ישנם ילדים שבגיל שנה וחצי מצרפים מספר מילים ומצליחים להרכיב משפט פשוט. אצל אחרים זה קורה יותר קרוב לגיל שנתיים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על הבטןשגית21/09/2009
שלום, בני בן 3 חודשים, כאשר שוכב על הבטן הוא נשען על אמת יד שמאל ועל כף היד ימין. הוא משתמש ביד ימין כדי לשלוח יד למשל למשחקים בזמן שנשען על צד שמאל. האם יש מקום לדאגה, האם צריך להתערב ולתקן לו את התנוחה כך שישען על 2 האמות. אם כן, אך לעשות זאת נכון ?
כי בכל פעם שניסיתי הוא מחה וחזר לתנוחה שתיארתי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הבטן
שירי קאשי22/09/2009הי שגית,
בגיל זה עדיין לא אמורה להיות העדפה כה ברורה לצד אחד, ולרוב זה מעיד על קושי. חשוב ללמדו להשען ולהשתמש בשתי הידיים. את יכולה להשכיבו על כדור פיזיו על הבטן ולהטות את הכדור כל פעם לצד אחר. הטיית הכדור תחייב אותו כל פעם להשען על יד אחרת. בהמשך כאשר הושטת הידיים תהיה ברורה יותר, ניתן יהיה גם כל פעם לגרות את היד החופשית על מנת שילמד גם לשחק ולהשתמש בשתי הידיים. אם אינך מגיעה לתוצאות אני ממליצה על שיעור פרטי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה מוזרהאור21/09/2009
שלום
בני בן כ-11 חודשים והוא זוחל על 6 כבר כחודש או יותר.
הבעיה ששמתי לב שהוא זוחל ברגל שמאל רגיל- כך שהברך וגב הרגל נוגעות ברצפה כרגיל
, אבל את רגל ימין הוא מרים כלומר כך שהברך לא נוגעת ברצפה וחוזר חלילה.
האם יש כאן סיבה לדאגה ?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליובל
דבי גרוס דולב21/09/2009הי יובל
סוג הזחילה שתיארת מצביעה על קושי מסוים, לא בהכרח קושי גדול אבל כזה שמפריע לזחילה להיות מאורגנת. קשה לומר בלי להכיר מהו הקושי בדיוק אבל יכול להיות שמדובר בחוסר ברוטציה בצד אחד של הגוף, חוסר תנועתיות בצד הגוף ועוד. שיבוש זה עלול להשפיע על המשך ההתפתחות במידה מסוימת אבל אינני יכולה להגיד באיזו מידה בלי לדעת את מקורו. ההשפעה יכולה לבוא לידי ביטוי בעמידה ובהליכה בשל חוסר האיזון בין שני צידי הגוף.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא נרדם בקלותהדס21/09/2009
שלום ושנה טובה
הבן שלי בן שנה והבעיה הכי גדולה שלנו איתו היא השינה. הוא לא נרדם מהר, מסתובב מלא פעמים מצד לצד במיטה, מדבר , שר בוכה מקשקש, לפחות רבע שעה עד חצי שעה לפני שמצליח להרדם. בנוסף, הוא לא נרדם במיטה שלו, הוא נרדם אצללינו במיטה ואז אנחנו מעבירים אותו, איך פותרים את הבעיות האלו ? מה ניתן לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להדס
אורנה עטאר21/09/2009הדס שלום,
מה שבנך עושה לפני שהוא נרדם זה טקס שינה שהוא עושה לעצמו והוא צריך אותו לפני שהוא עובר מעירות לשינה. זהו שינוי גדול מאוד עבורם (להירדם) ולכל ילד יש את הטקס שלו. אם זה לא מפריע לכם - אפשרו לו לעשות זאת. האם הוא קורה לכם במהלך הזמן הזה?
זה יפה מאוד שבגיל שנה יש לו כבר טקס שינה ושבסופו הוא מצליח להירדם.
לגבי השינה במיטה שלכם - במידה ואתם מוכנים ורוצים להעביר אותו למיטה שלו - אז אתם צריכים לעשות זאת באופן הדרגתי. להגיד לו שהוא יישן במיטה שלו ואתם תשבו לידו כמה דקות ואחר כך תצאו מהחדר ועם הזמן לקצר את הזמן שאתם איתו בחדר. כמובן בלי דיבורים.
תנסו ותראו...
פעם איש חכם אמר לי שאם מישהו יכל לפתור להורים את בעיות השינה של ילדיהם הוא היה היום מיליונר אם לא מולטי-מיליונר....
בהצלחה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה על ששמיכלי20/09/2009
שלום!
בני המקסים בן 10 חודשים. הוא זוחל על גחון מגיל שבעה חודשים, באופן לא סימטרי: מושך את עצמו קדימה בעזרת יד אחת ודוחף עם הרגל הנגדית. הוא זוחל מהר ומגיע לכל מקום שרוצה. בנוסף, מתהפך לשני הכיוונים, מסתובב על ציר. מגיל 8 חודשים החל לעלות על שש, ובשבועיים האחרונים הוא מתיישב יפה (עולה על שש ומושך עצמו אחורה דרך הרגל). יושב יפה ויציב וכבר לא נעזר ביד כדי להישען. בימים האחרונים החל לעמוד על רהיטים וכעת הוא מנסה להיעמד כל הזמן.
שאלתי היא לגבי זחילה על שש: אמנם נראה כאילו הוא מתנדנד קדימה ואחורה ומדי פעם אפילו עושה צעד אחד, אבל הוא לא זוחל על שש.
האם ייתכן שהוא פשוט ידלג על הזחילה על שש? האם זו התפתחות תקינה? ואם לא -מה ניתן לעשות כדי לסייע לו לזחול על שש?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכלי
דבי גרוס דולב21/09/2009הי מיכלי
לא ניתן לצפות אם בנך ידלג או יממש את הזחילה על 6 אבל רצוי ומומלץ שלא ידלג עליה. הסיבות לאי התקדמותו על 6 יכולות להיות שונות ויכולות גם להיות קשורות לקושי שיש לו בסימטריה בזחילת הגחון לכן קשה יהיה לתת תרגילים מדויקים אבל אתן לך מספר תרגילים אותם כדאילתרגל כמה פעמים ביום ולראות אם יש שיפור:
1.לתת לו לעבור מכשולים שונים כגון כריות, הרגליים שלך וכו. לעשות זאת ע"י הנחתו על המכשול על הבטן ולגרותו לעבור מכשול זה.
2.לתת לו לנסות לטפס על מגלשה בגן ציבורי אבל מתחתית המגלשה כלפי מעלה. נסיון זה מאלץ לעיתים את התינוק להתקדם על 6.
3. כשהוא על6, לגרות אותו להושטת יד הצידה ע"י גירוי עם צעצוע, בכל פעם יד אחרת.
חשוב לראות שתהיה זחילה לפני שתתבסס העמידה וכדאי אפילו לשקול אבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת שלא יהיה דיולג על שלב זה וכדי לראות מה הקושי הספציפי שמעכב את הזחילה על 6.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקטיביות?דניאלה20/09/2009
שלום, בני בן שמונה חודשים, מתפתח יפה, שוקל 8.5 קילו. מאז שהוא נולד הוא מאוד פעיל,ממש תינוק "נמרץ". היום הוא כבר יושב, עומד וזוחל אך מאוד חסר מנוחה. הוא התחיל להצמיח שיניים שזה אולי חלק מהבעיה אך הוא לא מסוגל לשבת אף לא לרגע ולהתעסק במשהו אחד. הוא לא מפספס כלום סביבו ומתקשה להעסיק את עצמו. יש לציין שהבעיה החמירה, לפני כחודשיים המצב היה קצת יותר טוב.
האם ניתן לאבחן בגיל זה את התנהגותו? אני מעוניינת לדעת אילו פעילויות כדאי לעשות עם ילד כל כך אקטיבי ומה לא כדאי לעשות. איך לעזור לו להעסיק את עצמו קצת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדניאלה
דבי גרוס דולב21/09/2009הי דניאלה
בגיל זה לא ניתן לאבחן היפראקטיביות אבל בהחלט ניתן לזהות ילד בעל טמפרמנט גבוה וכל מה שתיארת אכן נשמע כך. גם דרכי התמודדות ברורים אין אבל,
חשוב לתת לילד דרכים לפרוק את המרץ- ג'ימבורי, גן ציבורי, טיולים בחוץ ובכלל פעילויות מחוץ לבית ובמרחב הפתוח יתנו מענה חלקי לצרכיו. השאלה מה לא כדאי לעשות חשובה מאוד- לא לחשוף להרבה טלוויזיה ועדיף בכלל לא, שכן טלוויזיה היא אחד הגורמים לבעיות קשב וריכוז ואיננה מאפשרת אינטאקציה ותגובה פיזית, לא להעמיס בהרבה צעצועים סביבו שיגרמו לאיבוד עניין מהיר.
כדאי מדי פעם להכנס לחדר בלי הרבה גירויים ויזואלים, עם ספר או כלי נגינה עדינים ולתת גירוי מינימלי ושקט על מנת להקנות הרגלי קשב וריכוז.
זה לעת עתה, בגיל מאוחר יותר כדאי יהיה להתיעץ עם איש מקצוע מתאים וללמוד כיצד להתמודד עם התנהלותו של בנך בתור בוגר.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)