פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור בהתפתחות..?
    אתי
    17/10/2009

שלום
    בני בן 9 חודשים וחצי, זוחל יפה אבל נתקע עם הישיבה לא בצורה נכונה.
    הוא אכן עומד על 6 ומטה את ישבנו הצידה על מנת לשבת אבל נופל.
    הוא מרבה להתנדנד עם עצמו בזמן שהוא על 6 , ומנסה לתמוך ולעלות גבוה שרק ברכיו על הרצפה.
    הוא שם את שתי ידיו על ברכיי וברכיו על הרצפה ואז עוזב את ידיו מעלי ועולה למעלה פשוט יושב על שתיים שברכיו מכופפות על הארץ. זו תחילת ישיבה?
    אמרו לי בטיפת חלב לרוץ לפיזיותרפיה, אבל אני האחרונה שארוץ. לא מאמינה להן בכלום, יש לי ילד בן 12 כך אמרו לי לגביו והוא מפותח הרבה מעבר למה שצריך...
    תודה מראש אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור בהתפתחות..?

הוספת תגובה

• תגובה לאתי

דבי גרוס דולב
    17/10/2009

הי אתי
    לא מדבור באיחור בהתפתחות אבל כן נשמע שלבנך יש קושי בהתישבות ולקושי כזה יש בד"כ סיבה,מה שחשוב הוא לאבחן סיבה זו ולטפל זה. המצב שאת מתארת יכול בהחלט להתאים לחוסר תנועתיות מספקת בגב. זהו מצב שבו עמוד השדרה זקוף מידי ואז לתינוק קשה להתישב שכן התישבות דורשת כפיפה של הגב. במקרים כאלה קל יותר לתינוק להיעמד על ברכיו ומשם להפיל עצמו לישיבה על הברכיים במקום להשתמש בגב מכופף לצורך ההתישבות. בגלל אותו חוסר התנועתיות בגב נוטה גם התינוק ליפול בעת ישיבה על הטוסיק.
    אין אולי צורך ךרוץ לפזיוטרפיה אבל אני כן מוצאת מקום לאבחון ולתרגול ביתי על מנת למנוע קשיים עתידיים נוספים, המלצתי החמה היא לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות ושם קבלת אבחון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיבור באיזה גיל ?
    אני
    16/10/2009

שלום ,
    ביתי תיכף בת 9 חודשים היא זוחלת יפה ,יושבת ואף עומדת והולכת מסביב ללול ההתפתחות הגופנית הייתנ מאוד מהירה מגיל חצי שנה והכל רץ
    אך בדיבור היא לא מתקדמת מלבד אה היא לא הוגה שום הנרה או אות נוספת אני מעט מודאגת
    איך ניתן אולי לעודד אותה ? אני כל היום אומרת אבא ,אך היא לא חוזרת אחריי .....

מה עוד היא צריכה לעשות בגיל הזה יש למשהו מושג ?

לקביעת תור
    סגירה
    דיבור באיזה גיל ?

הוספת תגובה

• דיבור

שירי קאשי
    18/10/2009

הי,
    בגיל זה עדיין לא חייבת להגיד מילים. גם אם רק אומרת הברה כמו אה או בה או דה זה בסדר גמור. סביר להניח שבמהלך החודש חודשיים הקרובים זה יתפתח יותר. אם את בכל זאת מודאגת התייעצי עם אחות טיפת חלב או רופא הילדים אשר להם יש תמונה כללית יותר על התפתחות בתך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיספסתם אותי
    רוית
    15/10/2009

שלום :)

1. בני בן 4 חודשים, פעיל, אנרגטי ומאוד חיוני אבל קוטר ובכייני נורא. אני מרגישה שזה נובע מפינוק או כשהוא משתעמם. מסקרן אותי, כמה זמן בממוצע תינוק בגיל זה יכול להעסיק עצמו או כשאנחנו מעסיקים אותו בלי לבכות. יש פעמים שהוא שקט חצי שעה ואז מתחיל לאבד סבלנות ויש פעמים שלאחר מס' דק' ספורות. כל הזמן אני בתחושה שהוא מפונק יותר מאחרים ודורש ים תשומת לב.
    מה דעתכן?
    2. בני ניזון מהנקה מלאה. יש לי תחושה שתינוקות יונקים יותר מפונקים, האם זאת רק תחושתי או שיש משהו בדבריי? :)
    תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    פיספסתם אותי

הוספת תגובה

• תגובה לרוית

דבי גרוס דולב
    17/10/2009

הי רוית
    אני לא מאמינה בפינוק יתר בגיל 4 חודשים אלא בנטייה של תינוק ובטמפרמנט שלו. מעבר לזה שזהו גיל בו עדיין תקין ונורמלי שתינוק יזדקק לחברת אימו לידו ושיהיה לו קשה להיות יותר מחצי שעה לבד.
    יחד עם זה חשוב להמשיך ולנסות לתת לתינוק ללמוד ולשחק לבדו ולא תמיד לקחת לידדים כשהוא מתחיל להתלונן. אפשר לשבת לידו, לדבר אליו מרחוק ולהרים ולהחזיר למזרון.
    להנקה אין קשר להתנהגות במקרים כאלה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות תינוקת בת 3.5 חודשים
    אמא נורא מודא
    15/10/2009

שלום רב
    בתי בת 3.5 חודשים מוגדרת כיום כסובלת מהיפרטוניה ונוירו-התפתחותית.
    ההיריון היה תקין,2 סקירות היו תקינות,לא סבלתי מסוכרת או עודף מי שפיר.
    לידה בשבוע 38,משקל לידה 4225 ק"ג,היקף ראש 36.7,משקל שיחרור 3885 ק"ג.
    בגיל 3 שבועות אושפזה בגלל אי שקט ניכר,הקאות.שלשולים וירידה במשקל(בגיל שבועיים שקלה 3620 ק"ג), במשך האישפוז התברר שיש לה דלקת בדרכי השתן וטופלה בצפורל אך אחרי שיחרור נעשה בדיקת ציסטוגרפיה ,סונר כליות שיצאו תקינים.
    בגיל חודש הופנתה למעקב בהתפתחות הילד עקב טונוס מוגבר ואי שקט הומלץ על פיזיוטרפיה(שעוד לא התחלנו התורים רחוקים וזה מרגיז) ובירורים נוספים של: סונר מח,בדיקת שמיעה,בדיקת ראייה שיצאו תקינים (בגיל חודשיים וחצי).בדיקות דם,TSH תקינים.
    לפני שבועיים הבחנתי שהיא יושנת יותר מהרגיל(הייתה מגיעה ל 17 שעות רצופות בלי לקום לאכול למרות ניסיון שלי בהאכלה ובמקלחת אך ללא תועלת נרדמה אפילו במקלחת) וכשהיא ערה ממעיטה בלאכול וכל הזמן באי שקט פנינו למיון ושוחררנו הביתה עם תשובות ב.דם תקינים אחרי יומיים שוב פניתי למיון מאותה הסיבה אושפזה למשך יממה ושוחררה כי במקרה אכלה טוב שם אז שיחררו אותנו.
    פניתי לרופא וביקשתי שתפנה אותי בשניידר שאולי שם יטפלו בה ויבדקו באמת מה מציק לה.
    בבדיקה אמרו שייתכן ויש לה רפלוקס בקיבה כי יש לה הרבה פליטות והיא לפעמים נחנקת אז שלחו אותנו לבדיקת בריום. ובנוסף לכל מזה כמה ימים שיש לה נשירה רצינית בשיער עשו לה בדיקת אבץ טרם אין תשובה.
    מצטערת על האורך אבל רציתי לתת תמונת מצב ברורה
    התינוקת שלי שוקלת היום אחרי עליות מועטות וירידות קטנות 5.555 ק"ג
    האמת שאני לא מרגישה שהיא מתנהגת מוזר (יש לי עוד 2 ילדים) היא מתנהגת כמו כל ילד רגיל מחייכת,צוחקת עם קול מוציאה קולות אומנם לא מעניין אותה משחקים אבל היא משחקת 2 דק' באוניברסיטה ונמאס לה מהר מדי מושיטה ידיים לעברה וגם רגליים לא תופסת צעצוע ביד כנראה בגלל הטונוס שרוב הזמן הידיים שלה סגורות בל היום ואתמול היא ניסתה להאכיל את עצמה ותפסה את הבקבוק ביד אחת שזה סימן טוב...
    אני נורא מודאגת לגביה ןלגבי ההתפתחות שלה מה זה הנויורו-התפתחותית והיפרטוניה?
    האם יש טיפול ואיך? איך גם אני יכולה לעזור ? האם המצב שלה מדאיג כל כך??? האמת שאני מבלה בבתי חולים ובקופות חולים יותר מאשר בבית אני נורא מפחדת שזה יהיה משהו בשכל חס וחלילה אין לי מושג לא רוצה לחשוב על זה בככל.
    נא תשובתכם וייעוץ בהקדם אשמח לקבל תשובה ברורה גם למייל.

הוספת תגובה

• תגובה לאמא נורא מודרגת

דבי גרוס דולב
    17/10/2009

הי אמא יקרה
    אני מבינה מאוד את דאגותייך, קשה מאוד להיות במצב לא ברור ואני מקווה שהדברים יסתדרו ויתבהרו במהרה.
    אתחיל בזה שאומר שפורום זה איננו רפואי ולכן לא אוכל להביע את דעתי המקצועית בנושאים כגון הבדיקות שבוצעו, שעות הישנה הארוכות ,הנושא הנאורולוגי ונשירת השיער.
    אני כן יכולה להגיב בנושא המוטורי התפתחותי, היפרטוניה היא מצב של טונוס שרירים מוגבר,
    השרירים נמצאים במתח מאוד גבוה, הגוף איננו רפוי ותנועתי במידה הדרושה והדבר מקשה על התנועה, ההתפתחות ואף על הנינוחות הכללית.
    במקרים רבים של היפרטוניה מדובר רק בקושי בשרירים ובמקרים בודדים זה קשור לתופעות פזיולוגיות אחרות.
    להיפרטוניה פרופר כמובן שיש תרגול מומלץ ע"י סוגים שונים של מגע ותנועתיות מפרקים.
    אני ממליצה להמשיך את הבדיקות שהומלצו ע"י הרופאים ובמקביל לשקול אבחון ע"י מדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן אבחון מוטורי ותלמד אותכם תרגילים לתרגל עם ביתכם על מנת להוריד את טונוס השרירים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקבוק בלילה
    שרון
    15/10/2009

התינוקת שלי בת 5 חודשיים ושבוע התחילה לאחרונה "לפתח" רעב גדול בלילה-היא אוכלת 3 בקבוקי מטרנה בכמות של 120 וכמובן שבמשך היום היא אוכלת פחות מהרגיל ואז בלילה שוב רעבה...
    האם לנסות להחליף בקבוק אחד במים?
    ניסיתי גם את המטרנה עם האורז לפני השנה וזה לא עזר.
    הצילו-אני עייפה כל כך!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בקבוק בלילה

הוספת תגובה

• הגדלת הכמות בכל ארוחה

הילה
    15/10/2009

היי,

גם לי יש בת בת 5 חודשים והיא אוכלת סה"כ 5 ארוחות במהלך היום. כאשר ארוחה ראשונה היא בשש בבוקר
    וארוחה אחרונה היא בשמונה בערב.
    בכל ארוחה אני מציעה לה בקבוק של 180 והיא לא תמיד מסיימת אותו אך הממוצע שלה הוא 150 בערך.
    ההפרש בין הארוחות הוא כ-3.5 בין אחת לשנייה.

אם אני רואה כי בסוף היום, קרי, אחרי הארוחה של שמונה, הסיכום היומי שלה הוא פחות מ-670
    אז אני נותנה לה בעשר וחצי "האכלת חלום" של לילה טוב מטרנה.

היא ישנה לאורך כל הארוחה ואחריה כמובן :-)

זו השיטה שעובדת אצלנו והיא ישנה עד שש לפעמים שבע בבוקר.

מקווה שעזרתי... :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה פני לפורום תזונת תינוקות .

אורנה עטאר
    15/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה עצמאית
    אביטל צוקרמן
    15/10/2009

שלום רב!
    שמי אביטל ויש לי בת מתוקה בת שנה ושבעה חודשים. אבל היא עדיין לא ממש הולכת וזה מדאיג אותי אולי אני טועה במשהו. היא נעמדת ויכולה לעמוד בלי יציב בלי להחזיק וכבר ראיתי אותה מס' פעמים עושה צעדים לבד והולכת. אבל זה היה רק כשהתיישבנו במיוחד והיא הלכה בין שני אנשים מאחד לאחד. בבית ובחוץ וכן במעון היא אינה מוכנה ללכת לבד אלא אם כן נותנים לה יד ובנוסף כמעט כל אחה"צ כשאני איתה בגינה או בבית היא רוצה על הידיים ולא תמיד מוכנה ללכת עם יד. מה עלי לעשות? כל הילדים בגילה ואלו שקטנים ממנה כבר הולכים לבד ועם נעליים ורק היא לא? אני ממש דואגת.
    מחכה לתשובתכן...
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה עצמאית

הוספת תגובה

• תגובה לאביטל

אורנה עטאר
    15/10/2009

אביטל שלום,
    בגיל שנה ושבעה חודשים אני כבר הייתי רוצה לראות אותה הולכת ואני מבינה שהיא מתחילה לעשות את צעדיה הראשונים. מאחר ואני לא מכירה את עברה ההתפתחותי אני חושבת שיש מקום לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות. בפגישה כזו אפשר להגיע לסיבה שהיא לא הולכת עדיין ולתת לך מענה נקודתי ותרגולים מתאימים בכדי שתלך בקרוב.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשימות
    מיטל
    15/10/2009

הי
    משמיעת הנשימות של התינוקת שלנו כשהיא ישנה , נשמע שהאף סתום -האם יש דרך טבעית לתת משהו?

לקביעת תור
    סגירה
    נשימות

הוספת תגובה

• אקליפטוס לימוני

מאיה
    15/10/2009

2 טיפות אקליפטוס לימוני שניתן לרכוש בכל בית מרקחת על מגן הראש בעריסה יעשה פלאים. רצוי לבדוק עם הרוקח אם ניתן לשימוש מתחת לגיל חודש, אני השתמשתי בגיל 6 שבועות. לשים לב לא אקליפטוס רגיל לימוני בלבד.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    מיטל
    15/10/2009

הי

יש לנו תינוקת מקסימה בת שלושה שבועות

1. בחלק מהיציאות שלה יש שלשולים וחלק קיבה רגילה - האם זה תקין?(אני לא מניקה)
    2. האם אפשר לתת את הטיפות שומר לגזים ממש לפני הארוחה ?
    3. ביומיים האחרונים נתקלתי בתופעה של חנק שלה מיד אחרי האוכל - האם לתפוח על הגב כאשר זה קורה?
    4. בלילה היא ממש לא ישנה כמעט, אני מנסה לגרום לכך שהיא לא תישן בערב ע"מ שתישן בלילה ואני מעירה אותה - האם זה בסדר להעיר תינוק משנתו ,על מנת לשמור על ערנותו? בנוסף, רציתי לבדוק האם יש שיטות נוספות לגרום לשינה בלילה?מתי מתחילים לישון יותר בלילה ?
    5. אין שעות סדירות של אוכל -האם זה בסדר? יש דרך לשנות זאת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

אורנה עטאר
    15/10/2009

הי מיטל,
    1. אני לא בקיאה בנושא יציאות - תוכלי להפנות את השאלה לפורום רפואת תינוקות או להתייעץ עם רופא הילדים.
    2. לגבי טיפות שומר - אני לא מכירה את ההנחיות, תוכלי להתייעץ עם החברה של הטיפות.
    3. כמובן לטפוח. תבדקי שהחור בפטמה שאת מאכילה אותה לא גדול מידי ואז יש מצב שיש לה המון אוכל בפה והיא נחנקת מזה.
    4. עניתי לך על זה בנפרד.
    5. בגיל שלושה שבועות אין שעות סדירות - כשהיא רעבה תתני לה אוכל. בערך זה יוצא כל 3 שעות.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה
    מיטל
    15/10/2009

הי,
    יש לנו תינוקת בת 3 שבועות , היא כמעט ולא ישנה בעיקר בלילה
    ביום במצטבר היא ישנה 6 שעות ובלילה מתעוררת בכל שעה או שבכלל לא ישנה
    היא ערה דורשת תשומת לב או רעבה או צריכה החלפת חיתול
    האם זה סביר שהיא כמעט ולא ישנה? האם יש דרך לגרום לשינה טובה יותר בלילה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

אורנה עטאר
    15/10/2009

מיטל שלום,
    קושי לישון ועוררות מסויימת בגיל שלושה שבועות יכול לנבוע מאין ספור סיבות.
    אני לא אוכל לאבחן כאן בפורום מה הסיבה שמובילה את בתך לקושי בשינה ולהתעורר כל שעה בלילה. לאחר ששללת חיתול רטוב, רעב, גזים (שפעמים רבות זאת הסיבה) - אוכל לתת לך כמה עצות איך לגרום לה להירדם טוב יותר.
    - מגע עמוק בכל הגוף, לחיצות שלמעשה מגדירות עבור התינוק איפה הוא מתחיל ואיפה נגמר ומאוד מרגיעות אותו. הלחיצות הן עמוקות עד שכמעט מרגישים את העצמות. זה לא כואב להם (תנסי את זה על עצמך ותראי). ניתן גם לשלב מסז' עם שמן שמותר לתינוקות, מסז' מרגיע אחרי האמבטיה כל ערב. טקס שמכניס אותה לרוגע לקראת שינה.
    - לעיתים קרובות תינוקות עוד זקוקים לזמן רחם בגיל בתך וייתכן והכנסה למנשא בד בתנוחה ערסול ומתן תנועה מאוד ירגיע אותה והיא תרדם עמוק יותר ואז ניתן להוציא ולהניח אותה במיטה.
    - משלוש הקסם של מתן תנועה, קול ומגע. מה הכוונה? לתת לה המון תנועה, ניתן על כדור, בתנוחה אנכית. לתת מגע, טפיחות נוכחות על הגב (כאלה שמרגיעות ומשדרות שאין מה לדאוג מישהו כאן יודע מה את צריכה), ולהשמיע קול מונוטוני וחזרתי של אהאהאהאה.
    כל אלו יכולים לסייע לתינוק להירדם (להבדיל מללכת לישון).
    כמובן גם סביבה שקטה בייחוד בלילה וסביבה שונה ביום.
    אני יכולה להבטיח לך שהיא עוד תשנה את דפוסי השינה שלה מספר פעמים כטבעם של תינוקות.

תספרי לי אם עזר.
    בהצלחה ושינה מתוקה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבן שלי בין 7 חודשים
    דודו
    15/10/2009

עדיין לא יושב אבל הוא עומד לבד במיטה
    הטיפת חלב אמרו לנו שאין בעיה עם זה שהוא עומד ומחזיק בידיים שלנו
    האם אסור להעמיד אותו.
    היום כבר עומד לבד בלול ויורד מעמידה

לקביעת תור
    סגירה
    הבן שלי בין 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לדודו

דבי גרוס דולב
    15/10/2009

הי דודו
    מה שחשוב היא שבינך יזחל לפני שיעמוד. הישיבה אמורה להגיע במקביל לזחילה אבל שניהם יחד צריכים להופיע לפני העמידה. אם בינך עדיין איננו זוחל הרי שחשוב לא להעמיד אותו ולתרגל זחילה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זוחל

דודו
    16/10/2009

הילד זוחל מגיל 4 חודשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפה
    מעין
    14/10/2009

שלום,בני בן שנה +חודש וחצי התפתחות מצויינת ע''פ טיפת חלב הכל לפי הספר ומהר יותר ,עושה המון דברים,אבל לא אומר מילים מקשקש המון! אומר אדא{אבא}אבל שום מילה ברורה ,מהנהןבראש{עושה כן},מבין הכל מה שאומרים מחקה כלב מצביע לכיון דברים,שלום,ביי,תעשה פרצוף מצחיק -עושה,רוקד ועוד המון דברים,האם יש סיבה לדאגה שאינו אומר מילים...מתי זה נחשב לעיכוב,אודה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה
    שפה

הוספת תגובה

• תגובה למעיין

אורנה עטאר
    15/10/2009

מעיין שלום,
    במידה ומבחינה שפתית התפתחותו תקינה ע"פ טיפת חלב - אז אין מה לדאוג.
    נראה לי לפני תאורך שהתפתחותו תקינה, ההתפתחות השפתית שונה בין ילד לילד.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות.
    יוליה
    14/10/2009

היי! אני רוצה לשאול כמה שאלות בשביל חברה שלי שבנה בן 8 חודשים, הוא נראה תינוק חייכן, מגיב להמון גירויים, לוקח צעצוע בשתי ידיו.... אבל הוא לא מתהפך, לא מתיישב. מבחינה פיזית נראה בסדר גמור - שוכב על הבטן ומרים את בית נחזה יפה מאוד וגם מנסה לעשות עם הרגליים פעולות כמן צפרדע. אולי זה לא נכון לעשות אבל אני משווה לילד שלי שבגיל הזה הוא כבר ניסה לעמוד ובגיל 11 חודש כבר התחיל ללכת בצורה יציבה, כיום הוא בן שנה וחודש... אני רוצה גם לציין שהחברה מבקרת באופן קבוע בטיפת חלב וטוענת שהאחיות לא אומרות לה שיש משהו לא בסדר.... מה דעתכן?תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות.

הוספת תגובה

• התפתחות התינוק

אתי
    14/10/2009

יש הרבה תינוקות בגיל 8 חודשים שאני מכירה שעדיין לא יושבים זה יקרה החודש או חודשיים.
    לגבי התהפכות זה קצת מדאיג כי זה גיל שצריך כבר להתהפך.
    יש לי חברה שהתינוקת שלה בכלל לא שוכבת על הבטן ורק בוכה , לפעמים ההורים אשמים ולפעמים זה תלוי בילד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ליוליה

דבי גרוס דולב
    14/10/2009

הי יוליה
    תינוק בן 8 חודשים שאיננו מתהפך בהחלט דורש אבחון ותרגול.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    שגית
    14/10/2009

שלום, בני בן 4 חודשים, בכל הזדמנות מנסה לשבת, כאשר מניחים אותו בזוית מעט גבוהה מ180 מעלות מיד מושך את גופו כלפי מעלה ומגיע בעצמו למצב ישיבה, לא בטוחה איך עלינו לנהוג האם להחזיר אותו למצב שכיבה או לאפשר לו לנסות לשבת? למיטב הבנתי לא מומלץ בגיל הזה לאפשר להם לשבת אז איך להתייחס לניסיונות שלו?
    כשהוא משחק עלינו או שמרימים אותו מהמיטה מיישר את הרגלים ומנסה לעמוד, גם זה לא מומלץ, נכון??????

תודה על התייחסותכם

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• היי!

יוליה
    14/10/2009

הייתי במצבך, ואכן, אמרו לך נכון- לא מומלץ להשיב אותו כי זה פוגע בהתפתחות וכן בעמוד השדרה שעדיין חלש. זה מעצבן - הילד שלי צרח כאשר ניסיתי להחזיר אותו למצב שכיבה, סבלנות, תנו לו להגיע בקצב שלו ובדרך הנכונה להגיה לישיבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשגית

דבי גרוס דולב
    14/10/2009

הי שגית
    אכן ,התישבות דרך שרירי הבטן איננה מומלצת לתינוק ועלולה לפגוע בהמשך התפתחותו. התישבות נכונה מתרחשת דרך עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחר והתישבות הדגרתית.
    כדי למנוע נסיונות התרוממות כאלה חשוב להרבות ולהניח את התינוק בזווית של 180 מעלות ולהמנע משימוש במשטחים כגון טרמפולינה, נדנדות וכו.
    גם עמידה אינה מומלצת בגיל כה מוקדם בשל אי בשלות של עמוד השדרה.
    בנוסף, תינוקות בעלי נטייה להתרוממות והיעמדות,פעמים רבות, הם בעלי זקיפת יתר בגב, דבר שכדאי לשלול.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקיפת יתר

שגית
    17/10/2009

היי דבי, תודה על תשובתך. אם תוכלי להסביר לי למה הכוונה זקיפת יתר בגב, מהם הסימנים לכך? מהם הסיכונים בכך ובמידה ואכן יש לו כיצד ניתן לטפל בזה? האם תוכלי להמליץ לי על תרגילים

תודה רבה שגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשגית

דבי גרוס דולב
    17/10/2009

הי שגית
    זקיפת יתר או מתח יתר הם מצבים בהם לגב יש נטייה להיות זקוף מידי , כשחסרה כפיפה בעמוד השדרה וכשפלג הגוף העךיון מתוח מעבר למידה בו הוא אמור להיות.
    לא מדובר בסיכונים אלא בסיכוי לשיבושים התפתחותיים כגון אלה שתיארת- התרוממות ע"י הפעלת יתר של הגוף והדרך לא נכונה ורצון עז לעמוד בגיל צעיר- כל אלה נגרמים ממתח יתר.
    יתכנו גם קשיים כגון קושי בהתישבות עצמאית שדורשת מידה רבה של כפיפה ועוד.
    כמובן שניתן לטפל בזה אבל לא אוכל לדעת בוודאות האם זהו הקושי של בנך ללא אבחון ולא גם לא אוכל לתת תרגילים בלי להכיר את בנךומתוך ספקולציה.
    בנתיים המנעי ממשטחים מוטים ומהעמדה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוןקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה בגיל 7 חודשים
    יעל
    14/10/2009

שלום,

הבן שלי בן 7 חודשים. הוא זוחל על הבטן מזה חודש בערך ובשבועיים האחרונים עולה מדי פעם על 4 ומתנדנד במצב הזה.
    כשמושיבים אותו, הוא מאוד יציב ומסוגל לשחק ולהנות כך זמן רב. כשנמאס לו הוא יודע להוריד את עצמו לשכיבה ולזוז לאן שהוא רוצה.
    הוא לא יודע להתיישב בעצמו.
    כמו כן, הוא מנסה המון להעמד באמצעות חפשים סביבו ובמיטה שלו. הוא נתפס במשהו, מרים את עצמו על הברכיים ואז עובר למצב של עמידה על כפות הרגליים.

שאלותי הן:
    כמה זמן ביום זה בסדר לתת לו לשבת ולשחק? (כשאנחנו מושיבים אותו כמובן)
    האם כשמאכילים אותו זה בסדר לשים אותו בכסא אוכל במצב ישיבה או שעדיין עדיף שהוא יהיה במצב חצי שכיבה כמו בטרמפולינה?
    האם יש פעולות שמומלץ לעשות איתו כדי לעודד אותו להתיישב לבדו?

תודה מראש,
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה בגיל 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    14/10/2009

הי יעל
    ההמלצה היא לא להושיב תינוק לפני שהוא עושה זאת בעצמו ולדעתי המקצועית חשוב מאוד לנהוג על פי המלצה זו. הושבה לפני הזמן עלולה לגרום לשיבושים בהתפתחות, לעיכוב בזחילה ובראש ובראשונה, גופו של התינוק עדיין איננו מוכן לכך ועליו לעבור את הדרך הדרושה להתישבות עצמאית.
    הושבה גם גורמת לתינוק לאמץ לעצמו זקיפת גב מאוד חזקה על מנת לא ליפול, זקיפה זו היא שמפריעה לפעמים לתינוק להתישב בעצמו שען ישיבה עצמאית דורשת מידה רבה של כפיפה בגב.
    לכן כדאי להפסיק עם ההושבה בכלל ודווקא כשמאכילים אז להושיב בטרמפולינה או סלקל.
    יש סיכוי רב שהפסקת ההושבה תגרום לבנך ללמוד להתישב בעצמו... אם לא, את מוזמנת לחזור אלי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה מסרבת לזחול או לעמוד !!!
    אפרת . א
    13/10/2009

שלום,
    ביתי בת שנה בעוד שבועיים, נכון להיום מתהפכת מצד לצד בשכיבה, עוברת ממצב שכיבה על הבטן לישיבה יציבה, גוררת את עצמה אחורה (על הבטן, לא בזחילה) מוחאת כפיים, מקסימה, אך מסרבת להפעיל משקל על רגליה, עדיין אינה עומדת ואינה נשענת על רהיטים, ואינה זוחלת...
    בטיפת חלב הפנו אותי לפיזיוטרפיה בשבילה, ועדיין לא יצאה אפילו שן אחת .
    מבחינת משקל וגובה, תקינים (שוקלת 11.250 ק"ג וגובהה 70 ס"מ) רציתי לדעת מה דעתכן? האם עלי להילחץ מהעיכוב בהתפתחות? כי חוץ מחוסר רצונה לעבוד עם הרגליים, הכל תקין, רק קצת איטי...
    חוץ מפיזוטרפיה, עלי לעשות עוד משהו בנידון? בבקשה תציעו לי...
    תודה מראש...

הוספת תגובה

• תגובה לאפרת

דבי גרוס דולב
    14/10/2009

הי אפרת
    ביתך לא מסרבת לזחול ולהתקדם אלא מתקשה. לתינוקות יש הרבה מוטיבציה להתקדם ואין תינוק עצלן, יש תינוק שקשה לו.
    ביתך נמצאת בעיכוב התפתחותי מסוים שחשוב לתת עליו את הדעת, זהו גיל בו אנו מצפים לראות זחילה רציפה ואף נסיונות היעמדות וישיבה דרך עמידת 6.
    כמובן שאין צורך להילחץ אך יש בהחלט צורך לאבחן ולטפל. סוג הטיפול עליו אני ממליצה הוא זה של ליווי התפתחותי אשר נושא תוצאות יפות וידידותי לתינוק.
    סביר להניח שביתך תעבור דרך שלבים התפתחותיים שיובילו בסופו של דבר להליכה עצמאית השאלה היא איזה קשיים היא תעבור בדרך ,איזה פיצויים תנועתיים ומה תהיה איכות התנועה שלה אז.
    לסיכום, ממליצה בחום על אבחון ותרגול ביתי יומיומי לתמיכה בהתפתחותה של ביתך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה