פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם אצל פעוטה בת שנה ושלו
    טל
    07/10/2009

שלום רב,
    בתי בת שנה ושלוש, נכנסה לפעוטון של נעמת עם עוד 15 פעוטים. עד גיל 9 חודשים היתה איתי ואז 5 חודשים במשפחתון מצומצם וביתי.
    מאז שהיא בפעוטון התנהגותה אחה"צ מלווה בהתפרצויות זעם. בפעוטון אינה מתלוננת ואו בוכה, אוכלת ומשחקת וישנה טוב. בבית היא נוטה להתרגז מהר כשאין היא מקבלת את מה שרוצה, וזה מלווה בהשטתחות והטחת ראש ברצפה או בקיר.
    קשה לי מאוד להתעלם מכך כפי שהרבה המליצו לי, קשה לי גם להביע צחוק כשאני רואה את זה ואז לשדר לה שהמעשה למעשה משעשע, כפי שגם שמעתי המלצה.
    מהי המלצתכם??
    תודה רבה מראש
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לטל

אורנה עטאר
    08/10/2009

פורום זה אינו עוסק בנושאי התנהגות.
    מניסיוני רוב הסיכויים שהסיבה היא הכניסה לגן ואני הייתי בוחרת בשיטה שלשקף לה את הסיטואציה ולומר לה שאת מבינה שהיא כועסת אבל... ולנסות להתעלם מההתנהגות המלווה.

בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לעזרה
    לירון
    07/10/2009

שלום רב,

בני בן שנה וחודש פשוט לא מפרגן לעצמו לישון כל פעם שמגיע הזמן לישון זה הופך למן סיוט לנו וכמובן לילד .
    ילדי עדיין יונק בשעות הערב וגם לפני השינה כך שמהרגל הוא נרדם על החזה תוך כדי יניקה ...
    קורה שלאחר סיום ההנקה / בקבוק אני עדיין משאירה אותו מס' דקות על הידיים במידה והוא נרדם אז מניחה במיטה במידה ולא ואני רואה שהוא מושך את הזמן בלי להרדם אני מניחה אותו במיטה ואז מתחיל הבכי הנורא , אנחנו נותנים לו לבכות כמה דק' ואז מישהו מאתנו עולה מלטף , מרגיע ואז שוב הילד בוכה ושוב עולים וכך הלאה עד שנרדם .... ואני לא מדברת על מס' הפעמים שהוא מתעורר בלילה אבל זה לרגעים קצרים ומיד שאני מניקה אותו הוא נרדם ( אולי גם זה לא מועיל .....)
    יש לציין שהילד לא לוקח מוצץ בכלל!!

מה עושים?????????????
    ושאלותי הם :
    בנוסף , האם העובדה שאני עדיין מניקה אותו מפריע ללמידה שלו להרדם לבד? בלילה שהוא מתעורר אני מניקה אותו והוא נרדם ישר אולי גם זה לא מועיל ???

תודה רבה ,
    לירון .

לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לעזרה

הוספת תגובה

• תגובה ללירון

אורנה עטאר
    08/10/2009

לירון שלום,
    המון תינוקות חווים קשיי שינה ואני לא מומחית בתחום השינה אך יש לי כמה עצות שאולי יועילו.
    - לא בכרח אם היה לו מוצץ דפוס השינה הזה היה שונה. הרגיעה עם המוצץ היא מקומית ואינה עמוקה ולא הייתי מתחילה להשתמש במוצץ.
    - יש שיטות רבות להרדמה ללא הנקה, יש פורום שינה וכן פורום תזונת תינוקות באתר זה שאולי יעזרו לך ברעיונות. את למעשה צריכה לנתק את ההנקה מההרדמה. אולי להניק לפני המקלחת ואז ישר למיטה בלי הנקה.
    - זה מצויין שהוא מצליח להירדם רק עם ליטופים, אולי תוכלי להמשיך את השיטה הזו גם בקימות בלילה. מניסיוני אני יודעת שהדרך הקלה ביותר לחזור למיטה היא להניק את הכמה דקות האלו ולזכות בחזרה למיטה. אך את צריכה לזכור שהוא לא רעב בגילו בלילה ואפשר להתחיל שיטות אחרות להירדמות ללא ציצי.

אני מקווה שקצת עזרתי.
    בהצלחה!
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט עזרת - תודה

לירון
    09/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרמת טוסיק בשכיבה על הבטן
    נועה
    07/10/2009

בני בן ארבעה וחצי חודשים מתהפך בהנאה מהגב לבטן ומדי פעם גם מהבטן לגב, לאחרונה החל להרים את הטוסיק באוויר בשכיבה על הבטן - האם הדבר יכול להעיד כי הזחילה קרבה?

לקביעת תור
    סגירה
    הרמת טוסיק בשכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    07/10/2009

הי נועה
    הרמת טוסיק בעת שכיבה על הבטן מעידה בד"כ על נסיונות מוקדמים להתקדמות.
    זה לא אומר שהזחילה תגיעה ממש בקרוב אבל בהחלט יש רצון להתקדם.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 5 חדשים-כמה שאלות....
    פזית
    07/10/2009

שלום,בני בן 5 חדשים עם בעיית שינה,בלילה ישן טוב משעה 7 וחצי בערך עם כמה התעוררויות לאוכל וחוזר לישון בלי בעייה אך במשך היום נרדם רק בנדנוד על הידיים או בעגלה וכיוון שעבר לטיולון והשכיבה שם לא ממש שכיבה אז יותר על הידיים לאחר ניסיונות רבים להרדים אותו במיטה(לפעמים מצליח לאחר בכי ממושך) הוא ממש נלחם.רק כשהוא ממש מתעייף מהבכי וגמור מעייפות הוא נרדם במיטה.שאלתי היא מה עושים? אני רוצה ממש לשנות לו הרגל זה ורוצה שירדם לבדו במיטה.שאלה שנייה...הוא אוכל סימילק בד"כ התחלנו לפני חודש עם פירות בבוקר וירקות בצהריים,הוא מאוד אוהב את זה אך מוותר על הבקבוק המון פעמים,לא אוכל המון שעות ולפעמים כמעט יום שלם,האם זה תקין? בלילה הוא אוכל בקבוק אבל במשך היום לא רוצה...מה לעשות? אשמח לתשובה.ושאלה נוספת הוא אוכל בפטמה של אוונט מס' 3 האם צריך לתת לו בפטמה יותר גדולה? סליחה על כל השאלות ואשמח לתשובות תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    בן 5 חדשים-כמה שאלות....

הוספת תגובה

• בן 5 חודשים

שירי קאשי
    07/10/2009

הי פזית,
    נתחיל מכך שהפורום עוסק בהתפתחות מוטורית ולכן אני ממליצה להתיעץ עם מומחים רלוונטים בפורומים אחרים. באופן כללי לגבי התזונה את יכולה לקבל תשובות מאחות טיפת חלב או רופא הילדים. עם השינוי בהרכב המזון חלים גם שינויים באופן התזונה וזה טבעי יחד עם זאת חשוב להסתכל על השינויים ביחד עם מעקב על המשך ההתפתחות והצמיחה ולכך תקבלי מענה בטיפת חלב וצל רופא הילדים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בשינה
    אתי
    07/10/2009

שלום רב
    בני בן 3 חודשים ו-3 שבועות ביומיים האחרונים משהו השתנה בשינה שלו הוא הולך לישון בשמונה בערב ישן 4 שעות מתעורר להנקה ושוב נרדם ל3 שעות ולא מצליח להירדם אחרי זה...בתחילה חשבתי שהוא רעב אז הנקתי אותו ואז הוא עשה קקי וזה העיר אותו עוד יותר כלומר הוא לא היה רעב.ניסיתי להרדים אותו עם טפיחה על הטוסיק וששששש.... לא עוזר כשהוא כבר התחיל לבכות הרמתי אותו הרגעתי והחזרתי לא עוזר ככה הוא ניסה להירדם משעה 3:30 לפנות בוקר ועד 05:00
    אז הוא נרדם לשעה ושוב התעורר..הוא לוקח מוצץ אך גם עם מוצץ הוא לא מצליח להירדם
    במהלך היום הוא ישן כ-4 שעות לא באופן סדיר ולא תמיד שעות קבועות.אני ממש מיואשת אני לא ישנה יותר מ4 שעות ברציפות במהלך היום אני לא יכולה להשלים את השינה כי אני לא יודעת מתי הוא ישן שינה ארוכה ומתי זה נמנום של חצי שעה...מה עושים ????
    מתנצלת מראש על ההודעה הארוכה
    אתי

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי בשינה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    07/10/2009

הי אתי,
    בנך עדיין צעיר וזה טבעי לחלוטין שעדיין אין לו שעות שינה מסודרות. גם ההפרדה בין יום ללילה עדיין לא ברורה לחלוטין אצל רוב התינוקות בגיל זה. מעבר לכך שינוי שחל במשך יומיים עדיין לא מצביע על שינוי קבוע. ייתכן שאכן הקיבה השפיעה על ההתעוררויות במהלך הלילה. יכול להיות שגזים או מיחושים אחרים גם הם משבשים את השינה. בגלל שזה רק יומיים עדיין לא הייתי קופצת למסקנות ובהחלט ייתכן שזה יחזור לקדמותו במהרה. בכל מקרה בגיל הזה צריך להיות קשובים לצרכי התינוק, ונכון שלעיתים זה עולה בחוסר שינה שמקשה על ההתמודדות, אך חשוב ליזכור שתקופה זו עוברת מהר יותר ממה שחושבים. ההמלצה העיקרית שלי היא במהל היום לנסות לתפוס תנומות. גם אם זה רק לחצי שעה, זה יכול לעזור לך מאוד בהתמודדות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת 6
    לינא
    07/10/2009

בני בן 9 חודשים, זוחל גחון מגיל 6 חודשים.בגיל 7 חודשים החל לעמוד על 6 ולהתנדנד קדימה ואחורה וקיבלתי רושם שהוא יתחיל כבר לזחול זחילת 6 , היום הוא נשען על 4 שהטוסיק שלו למעלה והתחיל לאחוז בדברים ולעמוד ונראה לי שהוא רוצה לדלג על זחילת 6 , האם להניח לו או לנסות לעזור לו על ידי פיזיוטרפיה על מנת שיוכל לזחול זחילת 6

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת 6

הוספת תגובה

• זחילת שש

שירי קאשי
    07/10/2009

הי לינא,
    כדאי מאוד לקבל עזרה בנושא הזחילה על שש. שלב הזחילה הוא חשוב מאוד ושווה לנסות לא לדלג עליו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 6 חודשים מסרבת לשכב במשטח
    מיכל
    07/10/2009

שלום, בתי עברה את גיל חצי שנה ולאחרונה היא ממש מסרבת לשכב על משטח הפעילות, גם על הגב וקל וחומר על הבטן. בתי התהפכה פעם אחת מהגב לבטן לפני כשבועיים אך מאז לא חזרה על כך. ביומיים האחרונים ניסיתי להתעקש לשים אותה על הבטן ועל הגב (מרימה ראש יפה) ולהניח מולה משחקים מושכים, אך היא סירבה בתוקף, בכתה וצרחה עד שממש נכנסה להיסטריה. חשוב לציין, שברגע שהרמתי אותה נרגעה ולא נראה שקיימת בעיה פיזית שמפריעה לה. נראה שכל מה שהיא רוצה זה להיות על הידיים ולפעמים היא "מסכימה " להיות בטרמפולינה או בעגלה. יש לציין שבתי מאד דעתנית מגיל מאד צעיר ועומדת על שלה. מה לעשות? אשמח לעצותיכם בהקדם האפשרי, מכיוון שאני ממש חוששת שאם לא תהיה על הבטן, לא תפתח זחילה.

הוספת תגובה

• בת שישה חודשים

שירי קאשי
    07/10/2009

הי מיכל,
    עוד לפני התפתחות הזחילה בתך צריכה ללמוד להתהפך. לרוב שלב ההתהפכויות אמור להתרחש עד גיל 6 חודשים. גם שלב זה לא יכול להתפתח ללא שכיבה על המשטח. ממה שאת מתארת נראה כיל חלק מרקזי בקושי של בתך קשור בצד ההתנהגותי. צריך ללמד אותה ואותך כיצד להתגבר על הקושי והבכי כשאינה על הידיים. זה תהליך לא קל ולעיתים דורש זמן. לצערי זה מורכב מידי מכדי שאוכל לתדרך אותך בהתכתבות ואני ממליצה לך בחום לעבור אותו ביחד עם מדריכה שתוכל לעזור לך בהכוונה כיצד להגיב לבכי או לדעתנות שלה ביחד עם שילוב של תרגול מתאים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניקוי אזניים
    רוני
    06/10/2009

שלום
    האם מותר לנקות אזניים מידי יום?
    בני בן ארבעה חודשים ואני רואה מידי יום הצטברות של לכלוך(או כל דבר אחר) בצבע חום
    האם מותר לנקות זאת
    מדוע זה מופיע כל יום ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ניקוי אזניים

הוספת תגובה

• תגובה לרוני

דבי גרוס דולב
    06/10/2009

הי רוני
    ניתן לנקות את אוזני התינוק אבל חשוב מאוד לעשות זאת רק באזור החיצוני של האוזן ולא פנימה ורק עם מגבת ולא עם מקלות לאוזניים.
    בברכה
    דבי גרוס ודלב
    ינודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות השפה
    שימרית
    06/10/2009

שלום ,

בני בן 11.5 חודשים אומר אוווו כששואלים איפה אור ומצביע לכיוון,אך עדיין לא אומר אבא במכוון,
    אומר אבבבא או אמההה או דדהדדה אבל לא אבא במכוון באיזה גיל הוא אמור להגיד במכוון?

מבחינת התפתחות הוא זוחל על 6 במהירות יושב לבד עומד הולכן מסביב לרהיטים ובין רהיטים הולך עם גרירת כסא,מוחא כפיים,עושה שלום וביי ביי ,נותן נשיקה וחיבוק,עושה כפיים לדובי עם הידיים של הדובי,מוציא ומשחיל בחזרה טבעות לא באותו סדר,עושה מגדל מ2 קוביות,יודע להתאים חלק מהצורות לחור כשאני מצבע לו לאן להכניס מצליח להכניס אבל לבד לא יודע איזה חור שייך לאיזה צורה.
    מוריד מדבקות שאנ י מדביקה לו על הידיים והרגליים,מחזיק בקבוק לבד מוצץ מחזיר לבד,אוכל עם כפית לבד מעדן מצליח למלא ולשים בפה.

האם ההתפתחות שלו תקינה?
    מבחינת הליכה חברה שלי אמרה לי שכדאי לי לתת לו קצה של מוט ולעודד אותו ללכת שאני מחזיקה בקצה השני ומובילה אותו ,האם זה נכון?היא עשתה כך עם בנה.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות השפה

הוספת תגובה

• תגובה לפיצית

אורנה עטאר
    08/10/2009

שלום רב,
    נראה כי התפתחות בנך תקינה. הן השפתית והןן המוטורית.
    לגבי הליכה -
    אני לא מכירה את השיטה עם המוט. נראה לי כי היא מעודדת הליכה שאינה עצמאית ושהוא סומך בה על משהו שנותן לו שיווי משקל במקום על עצמו. מכיוון שלגילו הוא עדיין רחוק מלהיות מעוכב התפתחותית הייתי פשוט נותנת לו את הזמן לבנות מערכת שיווי משקל בשלה בכדי להתחיל וללכת.
    תתני לו המון חוויות של הוצאה משיווי משקל שהוא עומד (כמו לנדנד קצת את הרהיט שהוא נתמך עליו), המון חוויות של תנועה במרחב ואני מאמינה שזה יגיע בקרוב.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה?
    איילת
    06/10/2009

יש לי שתי בנות בנות 3 חודשים.
    אחת מהן, כששוכבת על הבטן, מתקדמת מאוד מהר. זה ממש נראה כאילו היא זוחלת על הגחון.
    היא יכולה להגיע מקצה אחד של מזרון הפעילות לקצה השני תוך 2-3 דקות.
    היא עושה את זה כבר למעלה מחודש.
    בנוסף היא גם "נוהמת" תוך כדי - משמיעה קולות אינדיאניים כאלה (לכן חשבתי שאולי זו זחילה אינדיאנית:))
    חוץ מזה, היא גם מתהפכת מהבטן לגב מאז גיל 7 שבועות.
    הייתכן שזו אכן זחילה? זה ממש ממש מוקדם ואני לא מבינה לאן יש למהר...
    מה גם שלא נראה שהיא רוצה להגיע לאיזה שהוא מקום, היא פשוט רוצה לנוע.
    דווקא כשיש מולה חפץ שהיא רוצה להגיע אליו - היא לא מתקדמת...

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה?

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    07/10/2009

הי איילת,
    אכן זה מוקדם מאוד בשביל זחילה רצונית. בתך מתקדמת כך באופן אקראי כשהיא מתנסה בתנועות שונות המביאות להתקדמותה. אצל רוב התינוקות שישינים על הבטן ניתן לראות תופעה זו ממש מגיל 0 כשהם עושים זאת מתוך שינה. תנועתיות זו תורמת להתפתחות הזחילה הרצונית ובקרוב גם תוכל לכוון את התקדמותה וגם לזחול לעבר צעצוע שהיא חושקת בו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - המשך אם אפשר

איילת
    08/10/2009

תודה רבה על התשובה.
    העניין הוא שאם אני שמה אותה על הבטן בד"כ תוך 2-3 דקות היא כבר מתחילה עם הדחיפות האלו.
    אני צריכה לעשות משהו כדי להשקיט אותה קצת או לתת לה את הדרך שלה? זה בסדר שהיא כל הזמן בתנועה? (התחלתי להניח אותה על הגב לפרקי זמן ארוכים יותר כי היא נהנית וגם כדי שהיא לא תהיה במאבק כל הזמן - ככה זה נראה לי... מאבק.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    11/10/2009

הי איילת,
    חשוב לתינוק גם להיות בפעילות אבל גם לדעת להיות נינוח יותר. את יכולה לנסות ולשים לפניה צעצוע גדול וכבד כך שתוכל לשחק אך יקשה עליה להתקדם. כמו כן בזמן השכיבה על הבטן את יכולה לתפוח במהירות על אזור השכמות, הגב והרגליים על מנת להוריד מתחים מאזורים אלו. כמו כן באופן כללי מומלץ להרבות בעיסוי של כל הגוף. העיסוי יתרום להפחתת המתח השרירי ולנינוחות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים ועדיין לא זוחל
    מיטל
    06/10/2009

שלום,
    בני בן 11 חודשים ואני מודאגת מכך שהוא עדיין לא החל לזחול.
    הוא יושב (לא לבד), אך יכול להתרומם ממצב שכיבה לישיבה כאשר נתמך בעצם כלשהוא (אם נגיד הוא שוכב בעגלה). כאשר אני משכיבה אותו על הבטן ומניחה חפץ שהוא אוהב מולו הוא מושיט ידיים קדימה ומנסה להשיג את החפץ, אם הוא לא מצליח לעיתים בוכה ולעיתים מחפש עניין בחפץ אחר.
    שמתי לב שכשהוא במצב של ישיבה ונשען על ידייו הוא מנסה להזיז את עצמו בתנועת הישבן קדימה ואחורה, מה משמעות התנועה?
    אתמול ראיתי אותו לראשונה מתקדם קצת לכיוון החפץ ועודדתי אותו להמשיך.
    אני רוצה לציין שבני הבכור בגיל הזה כבר הסתובב סביב רהיטים. אני מודעת לכך שלא משווים בהתפתחות בין אחים. . .
    מה מומלץ לעשות על מנת לעודד אותו לזחול?

תודה,
    מיטל

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    06/10/2009

הי מיטל
    בגיל 11 חודשים אנו כבר רוצים לראות זחילה מפותחת התישבות עצמאית ואף נסיונות עמידה.
    מכיוון שבנך נמצא בעיכוב מסוים סביר להניח שיש סיבה פזיולוגית לעיכוב זה ואת זה יש לאבחן ועל בסיס האבחון לתת לו תרגילים.
    הושבת תינוק לפני שהוא יודע לעשות זאת בעצמו איננה מומלצת, היא עלולה לשבש את תהליך הזחילה ותהליך ההתישבות העצמאית. בנוסף הוא עלול לגרום לתינוק לנסות להתקדם על הטוסיק, פעולה שכבר התחיל לעשות וחשוב מאוד למנוע אותה ממנו מפני שהיא אחד הגורמים העיקריים לדילוג על זחילה ועכב כך חוסר חיזוק חגורת הכתפיים.
    אני ממליצה בחום לקבל אבחון מקצועי וללמוד תרגילים לתמיכה בהתפתחותו של בנך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    אור
    06/10/2009

שלום

שאלתי היא: עד איזה גיל תינוק אמור להתיישב עצמאית ללא תמיכת ידיים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    07/10/2009

הי אור,
    לרוב נצפה שזה יקרה עד גיל 8-9 חודשים.
    בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיזת בקבוק עצמאית
    אורית
    06/10/2009

שלום,
    הבן שלי בן שנה וחודש ועדיין לא מחזיק בקבוק באופן עצמאי. האם זו סיבה לדאגה?

אציין כי הוא אוכל לבד מוצקים (חביתה, קציצות, חתיכות ירק ופרי וכו'). כמו כן, הוא יודע לתפוס את הבקבוק ולהכניסו לפה, אך הוא מסרב לעשות זאת כשהוא צמא (או רעב ורוצה לשתות מטרנה) ומתחיל לבכות. נראה לי שיש לו קושי להרים את הבקבוק ולהחזיק אותו למעלה בזמן השתייה. יצא לו להחזיק את הבקבוק פעם או פעמיים בזמן האכלה, אך רק בתמיכה שלי במרפקים שלו.

כמו כן, הוא זוחל גחון, מסרב לזחול על שש, מתיישב עצמאית ולאחרונה התחיל להעמד על הברכיים כאשר הוא נתמך במשהו.

אשמח לשמוע את חוות דעתן,

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אחיזת בקבוק עצמאית

הוספת תגובה

• אחיזת בקבוק

שירי קאשי
    07/10/2009

הי אורית,
    לרוב מרכיו חשוב בחוסר הרצון להחזיק את הבקבוק לבד כרוך ברצון של התינוק "להתפנק". יחד עם זאת במקרה שלכם כנראה שיש גם קשר לקושי מוטורי. בגיל של בנך הוא היה אמור כבר לזחול בחופשיות על שש וגם לעמוד עם תמיכה. ללא אבחון אני לא אוכל לכוון אותך לתרגילים רלוונטים ולכן אני ממליצה מאוד על אבחון ושיעור פרטי בנושא. בינתיים את יכולה לנסות לתת לו להחזיק לבד את הבקבוק כשהוא בחצי שכיבה עליך או בטרמפולינה על מנת להקל על ההחזקה (בדרך להחזקה עצמאית לגמרי).

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית זחילה בתינוקת בת חמישה וחצי ח
    ישראל
    06/10/2009

בוקר טוב .
    ברצוני לשאול יש לי בת בגיל חמישה חודשים וחצי ערנית לגמרי לוקחת דברים באופן עצמי לבד ,אבל יש לי בעיה אחת שכאשר אני אופך אותה על הבטן על מנת שתתכיל לזחול היא בוכה מאוד ומתגלגלת לצד של הגב ואינה מחזיקה מעמעד .
    מה אני עושה על מנת לעזור לה בנושא הנ"ל?
    תודה ישראל.

הוספת תגובה

• זחילה

שירי קאשי
    07/10/2009

הי ישראל,
    נתחיל מכך שבגיל של בתך רוב התינוקות עדיין לא זוחלים. זחילת הגחון לרוב לא מתחילה לפני שישה חודשים וזה יכול גם לקחת עד גיל 9 חודשים. יחד עם זאת כמובן חשובה מאוד השכיבה על הבטן על מנת שהזחילה תוכל להתחיל להתפתח. אין לי מספיק אינפורמציה על מנת לאבחן מהוא הקושי בשכיבה על הבטן דרך התכתבות. אתה יכול להתחיל בלנסות ולשים לה צעצוע אחד גדול (כשאין עוד צעצועים בסביבה) ובכך ליצור עבורה מצב שרק על הבטן מעניין ובכך להשאירה זמן נוסף על הבטן. המלצה נוספת היא לשכב מולה על הבטן ולדבר אליה ולשיר לה.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

ענת
    08/10/2009

גם הבן שלי (אנמם קטן הרבה יותר בן חודשיים וחצי) שונא לשכב על הבטן ומכל החיפושים שעשיתי באינטרנט הבנתי מכולם שיכולת שכיבה על הבטן מאוד חשובה כי משם הם ממשיכים להתפתח. אם היא לא תשכב על הבטן היא לא תתחיל לזחול... צריך להכריח לשכב על הבטן למרות חוסר רצון. הבן שלי התהפך מבטן לגב בגיל 4 שבועות מרוב שלא אהב בטן! צריך להתעקש תניח אותה על הבטן על כרית כדי להקשות עליה להתהפך ותניח יד על הגב. היא תבכה אבל כל יום היא תצליח לשכב ככה בלי לבכות טיפה יותר ויותר. היום בני יכול לשכב כך כ5-7 דק כשקודם היה בוכה ישר כשהייתי מניחה אותו..
    בהצלחה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה לשכיבה על הבטן מנסיון

אביטל
    08/10/2009

אני קניתי מעין כרית בצורת חצי גורן ( בשילב) שלא מאפשרת להתהפך ובהדרגה הארכתי את זמן ההמצאות עליה. עד היום למרות שבני בן 4 חודשים ומרים את הראש מאד יפה אני משתמשת בה בימים שנראה שאין לו חשק לבטן והוא שוב ושוב מתהפף לו לשכיבה על הגב.

מקווה שעזרתי,
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעילויות לבת שלושה חודשים
    מרי
    05/10/2009

שלום, רציתי לדעת איך כדאי להפעיל תינוקת בת שלושה חודשים. כמה זמן לשים אותה על הבטן ובכלל איזה פעילויות כדאי לעשות איתה בשלב הזה. תודה.

הוספת תגובה

• ?

מרי
    06/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שלושה חודשים

שירי קאשי
    07/10/2009

הי מרי,
    בגיל של בתך אנו שואפים לראות שכיבה נינוחה וממושכת על הבטן. אם יש קושי בשכיבה על הבטן רצוי להשכיב למשך מספר דקות מספר פעמים ביום ובהדרגה להעלות את משך הזמן. בנוסף חשוב גם לשכב על הגב והצדדים. על התינוקות להכיר את כל צידי גופה על מנת להכינה לקראת התהפכות. כמו כן בגיל זה חשובים מאוד המגע והתנועה. חשוב לעשות עיסוי. לא חייב מסודר ועם מטרה כמו בעיסוי תינוקות, מספיק גם עיסוי כזה שעובר על כל הגוף על מנת להכיר לתינוקת את חלקי גופה. התנועה חשובה מאוד להתפתחות מערכת שיווי המשקל. אפשר להניע אותה במרחב על ידי שינויים בתנוחות האחיזה שלה, אפשר לרקוד אתה וכדומה. כמו כן אפשר להניע את הגפיים (לכוף וליישר, להצליב וכו'). חשוב גם ליצור קשר עין, לשיר ולדבר אליה תוך כדי קשר עין.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה