פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוק בן שנה
    אלה
    30/09/2009

שלום,

בני בן שנה ועדיין לא מוחא כפיים ולא עושה שלום.האם מעיד על בעיה קוגנטיבית?

כששואלים אותו אפא תמונה(התמונה שיש לנו בסלון הוא מסתכל עליה וששואלים אפא אור יודע )

אודה על הבהרת הבעיה

אלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה

הוספת תגובה

• בן שנה

שירי קאשי
    01/10/2009

הי אלה,
    באופן עקרוני מתייחסים לגיל שנה כגיל בו יש לבצע את מחוות הידיים השונות. יחד עם זאת התיחסות לפרמטר זה בלבד היא שגויה כיוון שחוסר קיום של תנועה זו או אחרת לא מעיד על כלל ההתפתחות. בכדי לקבוע האם יש קושי, חשוב להסתכל על כלל ההתפתחות המוטורית והקוגניטיבית. המידע שמסרת לגבי ההתפתחות הוא חלקי ביותר אך מעיד על קיום תקשורת והבנה. בכל מקרה כדאי להפנות את השאלה לאחות טיפת חלב או רופא הילדים, אשר להם יש הסתכלות כוללת לגבי התפתחות בנך והם יוכלו לחוות דעתם. סביר להניח שגם אם יש קושי הרי שהוא נובע מעיכוב ולא מבעיה. בכל מקרה יש לראות את התינוק בכדי לקבוע.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סלקל לאוטו
    דורית בן משה
    30/09/2009

היישלום לכם,
    שאלתי ולא מצאתי תשובה כמה זמן מותר או מומלץ לתינוק/ת בן/ת חודש וחצי לשהות בסלקל לאוטו ?

לקביעת תור
    סגירה
    סלקל לאוטו

הוספת תגובה

• תגובה לדורית

דבי גרוס דולב
    30/09/2009

הי דורית
    אין זמן מומלץ חד משמעי לשהייה בסל קל אבל חשוב לא להרבות בשימוש בו מעל הנדרש.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה עצמאית
    אמא אוהבת
    30/09/2009

שלום, בתי בת 13 וחצי חודשים, אך נולדה חודשיים לפני הזמן ולכן בת 11 וחצי חודשים מתוקן. התפתחות עד היום תקינה לפי גיל מתוקן. היא זוחלת כבר מספר חודשים על 6, מטפסת על הספה/מיטה ויודעת גם להסתובב ולרדת עם הרגליים למטה, מטפסת על מגלשות בקלילות (לאחרונה התחילה אף לעשות את זה על 4 במקום על 6), כמובן מתיישבת (ממזמן)-יודעת לשבת בכל מיני צורות, בקיצור ילדה מאוד פעלתנית. היא גם מאוד תקשורתית- אומרת כבר די הרבה מילים, עושה כפיים, ביי ביי, שולחת נשיקה באוויר ועוד...
    יש לי שתי שאלות-
    1. לגבי העמידה. היא התחילה להיעמד די מזמן, לפני 3-4 חודשים. בהתחלה היתה נשענת יותר על הצד הפנימי של כף הרגל, היום פחות. היא גם לפחות חודשיים הולכת מסביב לחפצים. היום כבר ממש טסה מסביב לשולחן, עוברת מהספה לשולחן (כלומר מסתובבת בעמידה 180 מעלות), יכולה לעמוד שנותנים לה רק יד אחת (גם כשנעמדת בדרך כלל מסתפקת באחיזה של יד אחת במשהו), הולכת כשמוליכים אותה אבל אני לא עושה את זה כמעט, יודעת להתיישב מעמידה לאט ובשליטה וגם להתכופף להרים משהו ולחזור לעמוד... אבל... עדיין לא עומדת לבד אפילו שניה! כשאני משחררת את היד שלי היא מייד מתיישבת. אני מרגישה שכף הרגל שלה לא מספיק יציבה על הרצפה. מה עושים? האם יש תרגילים שיעזרו לה?
    2. כפי שאמרתי היא מאוד תקשורתית ויודעת להגיד הרבה מילים כמו אבא, אמא, אור, הבהב (כלב), מים, בובה ועוד... יש לה גם הרבה מחוות ידיים, אבל עדיין לא מצביעה. האם זה תקין בגילה? האמת שלא עבדתי איתה על זה כי לא ברור לי ממש איך....

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה עצמאית

הוספת תגובה

• דילגתם עלי...

אמא אוהבת
    01/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה

שירי קאשי
    01/10/2009

הי אמא אוהבת,
    באופן כללי ממה שאת מתארת התפתחות בתך תואמת את גילה המתוקן. לגבי העמידה קשה לי לקבוע מרחוק מה הקושי שלה, ממה נובעת העמידה הלא יציבה והאם בכלל מדובר בקושי או שמה זו חלק מהתפתחות תקינה של הליכה. בתחילת הדרך רוב התינוקות אינם עומדים על כל כף הרגל באופן יציב, אך כיוון שעושה זאת כבר הרבה זמן אכן ייתכן ומדובר בקושי מסויים. קושי זה, אם קיים, מביא לקושי בשיווי משקל ולכן גם משפיע על הבטחון ומכאן יכולה לבוא הסיבה בגללה אינה עוזבת שתי ידיים ומנסה לעמוד עצמאית. אני ממליצה על אבחון והתאמת תרגילים. לצערי לא ניתן במצב זה להתאים תרגילים בהתכתבות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    אור*
    30/09/2009

שלום,

1. האם ניתן להשמיע שירים בנגן לתינוקת בת 5 חודשים באמצעות אוזניות שנכנסות לאוזן? אפילו אוזנייה אחת? וכמובן בווליום נורמלי - רגיל. בנגן שלי אין אפשרות לשמוע חיצוני, אלא רק באמצעות אוזניות.

האם זה כדאי?

2. הבת שלי הולכת לישון בסביבות תשע בערב, במהלך השינה היא לא ממש זזה, אני הופכת אותה לאחר כ - 3 שעות לגב או לחילופין לבטן בכדי שלא תשאר באותה תנוחה במהלך כל הלילה. זה בסדר? או שלא לגעת בה?

אציין שהיא תינוקת מאוד פעילה במהלך היום המון על משטח ומתפתחת מאוד יפה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• תגובה לאור

אורנה עטאר
    30/09/2009

1. אני לא הייתי ממליצה בגיל הזה לשים אוזניות, תנסי לחבר לנגן רמקולים ותשמיעי לה. אני חוששת מנזק לשמיעה. את יכולה אולי להגביר את המוזיקה ולשים את האוזניות במרחק מסויים ממנה כך שישמע כמו רמקולים חלשים.
    2. אין צורך לגעת בה בשינה. זה בסדר להישאר באותה תנוחה. אם זה לא מעיר אותה - את יכולה להמשיך - זה לא מזיק.

כיף לשמוע שהיא מתפתחת יפה
    בברכה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם בן שלי

אפרת
    30/09/2009

הבן שלי נולד ע שיער וכמו שאת מתארת בכל מקום במיטה היו שערות והיום הוא כמעט בלי שיער וכב בן חצי שה. עכשיו מתחל לצמוח שיר ביא יות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת "ארנבת"
    הדס
    30/09/2009

ממתינה לתשובה, בבקשה. למה דילגתם עליי???

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת "ארנבת"

הוספת תגובה

• עניתי

אורנה עטאר
    30/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירת שיער אצל תינוק בן חודשיים
    סיגלית
    30/09/2009

שלום, בני נולד עם שיער על ראשו והחלה נשירה של השיער שנמצא בכל מקום, על המיטה, על הבגדים וכמו כן שיער ראשו הידלדל מאז הלידה.
    רופאת הילדים אמרה שהדבר תקין ויעבור. האם זה כך?
    אודה על תשובתכם.

הוספת תגובה

• תגובה לסיגלית

אורנה עטאר
    30/09/2009

אכן תקין ויעבור.
    בברכה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת שש
    דנה
    30/09/2009

הנסיך שלי בן 7 וחצי חודשים דילג על זחילת גחון, הוא עולה על שש ועושה "רוקי" קדימה ואחורה
    את הרגלים הוא מצליח להזיז שני צעדים, אבל ברגע שצריך לעבוד עם הידיים הוא נופל,
    אני חייבת לציין שכף ידו השאלית סגורה והימינית פתוחה, לכן לדעתי קשה לו להתקדם קדימה
    התייעצתי עם אנשי מקצוע והם אמרו לי לתמוך בו בבטן למטה בזמן שהוא עולה על 6
    אבל גם זה לא מצליח הוא מאבד שיווי משקל ונופל, ואז מתחיל בכי
    א. מה ניתן לעשות?
    יכול להיות שהוא עדיין לא מוכן לזחילת 6?
    אני חייבת לציין שהוא גם עושה סיבוב סביב ציר לשני הכיוונים בצורה מאוד נכונה וטובה
    מה שאני לא מצליחה זה ל"הוריד אותו לזחילת גחון?
    הוא באופן אוטומטי עולה על 6
    ותודה לכם על הפורום המדהים הזה
    אני נעזרת בכן המון

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת שש

הוספת תגובה

• תגובה לגלית

אורנה עטאר
    30/09/2009

גלית שלום,
    ממה את מתארת כאן נראה כי הוא זקוק עוד קצת בטחון במערכת שיווי המשקל שלו בכדי להתחיל לזחול על 6 ודווקא לא תמיכה ממקורות אחרים.
    אני ממליצה קודם כל לתת לו המון תנועה במרחב, אם את מזהה שהוא נבהל מזה - אז לתת לו תנועה קרוב לגוף. אוירונים, הנפות, סופרמנים, לרקוד איתו בכל מיני תנוחות, שירגיש בטוח כשהגוף שלו נע במרחב - זהו החשש העיקרי במעבר ל6 - התנתקות פעם ראשונה מכוח הכובד!
    זה גם עונה ליד אחת שסגורה ואחת שפתוחה - מערכת שיווי המשקל עוד צריכה להבשיל ואז הוא יותר יפתח ידיים.
    תרגילים נוספים - כשהוא עומד על 6 - תציעי לו גירוי כל פעם ליד אחת. בשלב הראשון לפני הזחילה אנחנו רוצים לראות שהוא מעביר משקל מיד ליד. כלומר מושיט יד לעבר חפץ כשהוא על 6.

אם יש לך כדור פיזיו - את יכולה לשים אותו על 6 על כדור פיזיו ולתת לו תנועה.

תעדכני אותי איך הוא מתקדם.
    אני שמחה שאת נעזרת בפורום - בשביל זה אנחנו פה.
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה...

דנה
    30/09/2009

שלום אורנה...
    אחרי שקראתי את תגובתך, אני מניחה שאולי מערכת שיווי המשקל שלו לא יציבה מספיק ולכן קשה לו לזחול על שש,
    מה שלא כל כך ברור לי זה שלפני שלושה שבועות היינו באיבחון לגבי טונוס שרירים מוגבר, ואמרו לי להשתדל לא לעשות "הנפות" ו"אוירונים",
    מה את חושבת אחרי נתון כזה, איך אני יכולה לשפר את מערכת שיווי המשקל שלו?
    אני מבולבלת קצת.

היום שאנחנו עושים לו הנפות הוא מותח את שרירי הרגלים "ונועל" אותם
    ושוב תודה על עזרתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי גלית

אורנה עטאר
    30/09/2009

מדהים איך שכחת את הפרט הכל כך חשוב הזה...
    הייתם באבחון של מדריכה בשיטת "צעד ראשון"?
    מאחר ויש לו טונוס מוגבר את אכן צריכה להימנע מהנפות ואוירונים. את כן יכולה לתת לו תנועה במרחב אך עם תמיכה, כשהוא עלייך.

מאחר והוא לא נמצא באיזה עיכוב התפתחותי ויש לו עוד זמן לממש את הזחילה, אני הייתי ממליצה בשלב הזה לעשות את התרגיל של העברות המשקל וכל פעם שיושיט יד אחרת על 6. זה בשלב הזה - אם הוא לא יתחיל לזחול עוד חודש מהיום - תעדכני אותי ונראה איך אנחנו מתקדמות.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד התייחסות

אורנה עטאר
    30/09/2009

רציתי לתת לך כמה דוגמאות למתן תנועה עם תמיכה:
    תנועה בערסל, תנועה במנשא, תנועה כשהוא מעורסל בתוך פוף.
    אנחנו רוצים לגרות את איבר שיווי המשקל באוזן אך אנחנו לא רוצים להביא את בנך למצב בו הוא צריך להפעיל רפלקסים של שיווי משקל כי אלו יגרמו לחיזוק הטונוס.

כשאת נותנת לו להושיט כל פעם יד לחפץ כשהוא על 6 - את יכולה להציג את החפץ קדימה, בצד, קצת למעלה וזאת בכדי לתרגל איתו תנועתיות כשהוא על 6, מה שגם יוביל אותו לזחילה.

עוד דבר אחרון ואני מניחה לך :-)
    - חשוב שתדעי שלרוב תינוקות עם טונוס גבוה ממהרים להתפתח על חשבון איכות התנועה וזה בגלל הנוקשות בשרירים ולכן בייחוד איתו לא הייתי ממהרת שיתחיל לזחול 6.
    אני מניחה שבאבחון דיברו איתך על חשיבות מגע עמוק לתינוקות עם טונוס גבוה ואני הייתי מתמקדת בזה וביצירת תנאים של שקט בכדי להביא כמה שיותר את הגוף לרגיעה.

שוב בהצלחה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה לאורנה...

דנה
    01/10/2009

אורנה אל תניחי לי, את נותנת לי אינפורמציה כל כך חיונית, ואני לומדת המון,
    כמה דברים רציתי להגיד לך
    את האיבחון אכן עברנו בצעד ראשון,(המלצתם לי בעבר בגלל הטונוס)
    והם גם הסבירו לי את חשיבות המגע העמוק, העירסול, המנשא, שהוא אמור להיות כל הזמן במצב רפוי ובמצב נינוח, בבית אני עושה את זה תמיד שהוא על המיזרון והם מותח את גופו, אני מרפה לו את הגוף עם מגע עמוק,(יש לי פוף בבית וגם ערסל)
    את העליה על שש אין לי אפשרות למנוע ממנו, הוא ישר עולה על שש ועושה רוקי ומנסה להתקדם,וכמו שאמרתי נופל
    עוד דבר שהוא עושה המון זה סיבוב סביב ציר לשני הכיוונים,
    גם באיבחון שהייתי אמרו לי שהתפתחותו תקינה, אמרו לי שהוא עושה את המרכיבים של זחילת גחון
    כך שלא נורא כל כך שהוא דילג על זחילת גחון, אבל צריך לשים לב לתינוק כזה שהתפתחותו בעתיד תהיה תקינה, ונכונה
    לכן אני כל הזמן עם אצבע על הדופק, עובדת איתו המון (לשמחתי אני גם איתו בבית, הוא עדין לא בפעוטון)
    מה שרציתי לשאול לסיום
    כמה זמן בערך לוקח לתינוק לזחול 6 ממצב "רוקי" לזחילה של ממש?
    תביני... אני פשוט לא רוצה שיהיה לו עיכוב כלשהוא בהתפתחות
    ד.א- הוא גם מביא את עצמו למצב של ישיבה(כמובן שהוא עדיין לא יושב), הוא פשוט מביא את ישבנו הצידה (אני קוראת לזה הכנה להתיישבות) אבל הוא עדיין רחוק מלהתיישב (כמובן שזה לעניות דעתי
    הלא מקצועית)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך....

דנה
    03/10/2009

עד שאת עונה לי, הוא כבר סיגל לו דרך להתקדם בזחילה
    הוא עולה על שש, מתקדם עם הרגלים ונופל על הידיים וכך הוא מתקדם לצעצוע שנימצא לפניו
    כשאני שמה את הצעצוע בצד, הוא מסתובב סביב ציר וככה הוא מגיע אל הצעצוע,
    כשאת אומרת שיכול להיות שמערכת שיווי המשקל שלו עדיין לא מפותחת, אני לא כל כך מבינה את זה...
    איך שהוא מסתובב על ציר, הוא שומר על שיווי משקל ולא מתהפך ונופל,
    אז למה על זחילה על שש הוא לא מצליח להתקדם ונופל?
    סליחה על "הניגוס"
    אני קצת לחוצה, יש לו הרבה חברים בגיל שלו, וכולם כבר זוחלים (כולם אומרים לי שלכל אחד יש את ההתפתחות שלו, אבל זה לא מעודד, או מרגיע, אותי זה קצת מלחיץ בגלל טונוס השרירים שלו)
    תודה
    מחכה לתגובה ממך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה שלום

אורנה עטאר
    03/10/2009

המודעות שלך לגבי התפתחות בנך היא כבר חצי מהעבודה!

לגבי שאלותייך:

הזמן מרוקינג עד לזחילת 6 תלוי בהמון גורמים ולכן אצל כל תינוק זה לוקח זמן אחר. יש כאלו שמדובר בימים וכאלו חודשים.

מצויין שהוא התחיל להראות סימני זחילה. אין עדיין הצלבות ולכן הוא מתקדם עם הרגליים ומפיל את עצמו קדימה וגם אין העברות משקל הדרושות בכדי לנתק יד כשהוא על 6.
    מערכת שיווי משקל נבנת באופן הדרגתי והיא כל הזמן מתפתחת. כשאני אומרת שהיא עדיין לא מפותחת משמע שהיא עדיין לא מפותחת בשביל לממש את השלב שהוא מנסה ולכן הוא נופל. הוא כן יודע להיות על הגחון וזה מעולה לגילו. הוא מרים ראש, הוא נע בסביבה ע"י סיבוב ציר, הוא מתהפך, כל אלו מעידים על מערכת שיווי משקל תקינה אך עדיין לא בשלה לזחילה על 6, לניתוק ידיים בישיבה, לעמידה, הליכה וכו', וזה בסדר גמור לגילו!!!! ואני מאמינה שהוא יגיע בקרוב מאוד לזחילה. ישנם תינוקות רבים שבגילו שעדיין לא זוחלים.

אני אתן לך תרגיל בכדי לעבוד איתו על הצלבות ותעשי איתו את התרגיל של ניתוק יד כשהוא על 6
    (ואת התרגילים שכב ציינתי)
    - כשהוא שוכב על הגב - איחזי יד ורגל נגדית והניעי אותו מצד לצד ועד הצד. עשי לו "טוק טוק טוק" בין היד לרגל הנגדית. כשאת מניעה אותו לכיוון היד הפנויה שלבי אחיזה ברגל הנגדית (באיזור הברך) והצמידי אותה למזרן כך שלמעשה הוא יכול להתרומם באמצעות דחיפה עם היד הפנויה עד לישיבה משוכלת. עשי את הכל גם לצד השני.

תעדכני אותי עוד חודש מה קורה.
    האם אתם ממשיכים מעקב בצעד ראשון?

בברכה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום אורנה

דנה
    11/10/2009

אני חייבת לעדכן אותך בהתפתחות של בני...
    אז היום הוא התחיל לזחול, אבל זחילה ע"י נפילה, בכדי להגיע לחפץ מסוים הוא מתקדם עם הרגליים ונופל, וככה הוא מתקדם,אח"כ הוא מושיט את הידיים ומשיג את רצונו,
    עוד דבר שקצת מפריע לי הוא עדיין עושה את תנועת האוירון , זה לא קצת קטן לגילו? או שהוא עושה את זה בגלל הטונוס המוגבר?
    האם הזחילה שציינתי בהתחלה מקדימה את זחילת השש, והזחילת שש תבוא בהמשך?
    ד.א- הוא גם מנסה להתיישב
    אשמח לתגובה... היום הוא בן 7 וחצי חודשיים (ב- 24 לחודש הוא יהיה בן 8 חודשים)
    האם ההתפתחות שלו עד כה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

דנה
    12/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי דנה

אורנה עטאר
    12/10/2009

סליחה על התגובה המאוחרת...
    הזחילה הזו שנקראת גם זילת תולעת היא אכן מקדימה לעיתים לזחילה על 6. תמשיכי לעבוד איתו על ההצלבות ועל העברות משקל על 6 והזחילה הזו תגיע.
    לגבי אוירון בגילו - אני אכן הייתי רוצה לראות כי הוא עושה זאת פחות ופחות בגילו. ייתכן והוא ממשיך לעשות זאת בגלל הטונוס המוגבר שגם משפיע על מתח מיותר בבית החזה וקיצור של הזוקפים.
    תנסי לעסות לו את בית החזה כשהוא על הגב ע"י טפיחות וע"י מגע עמוק בכדי שהמתח יירד. בנוסף את יכולה לשים אותו על הכדור על הגב ולהניע אותו קדימה ואחורה להורדת מתח.

אני רוצה שתעקבי ותראי שהוא עושה פחות ופחות אוירון ותעדכני אותי בערך עוד חודש.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת ארנבת
    הדס
    30/09/2009

שלום רב,
    ביתי בת 11 חודשים, מתיישבת עצמאית מזה חודשיים וזוחלת גחון. לפני כשבוע החלה לזחול סופסוף על 6 אך בצורה מאוד מצחיקה. היא מתקדמת ממש מהר, על הברכיים אבל לא בעמידת 6 זקופה אלא כמעין ארנבת/צפרדע כשרגליה בפיסוק די רחב והיא מושכת את עצמה. זו לא נראית לי זחילה תקינה. האם יש צורך בהתערבות מקצועית או להמתין עד שתרכוש טוב יותר את המיומנות?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת ארנבת

הוספת תגובה

• תגובה להדס

אורנה עטאר
    30/09/2009

הדס שלום,
    אני לא בדיוק הבנתי איך היא זוחלת?
    האם משתמשת בידים או מקפיצה את עצמה על הטוסיק? רוב המשקל הוא לכיוון הטוסיק?
    איך היא זחלה גחון? בצורה מאורגנת?
    מאחר ואת גם מתארת גם פיסוק רחב ובנוסף מאחר והיא בת 11 חודשים - אני כן הייתי ממליצה שמדריכה להתפתחות תינוקות תראה אותה, איך היא זוחלת בדיוק ותקבלו תרגילים לשיפור הזחילה.

חשוב שתדעי שתינוק בוחר לזחול בצורה שנוח לו ואם היא לא בוחרת לזחול על 6 באופן תקין זה אומר שיש לה איזשהוא קושי (יש לכך סיבות רבות שקשה לעלות עליהן כאן בפורום) ולכן היא בוחרת במקום שפחות קשה לה בו וזו הזחילה הזו.

לזחילה על 6 יש חשיבות מכרעת בהתפתחות תינוקות ואני לא הייתי מוותרת על שיפור הזחילה לפני שהיא נעמדת והולכת.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בכי חדש לפני שינה, ובכלל..
    אורית
    29/09/2009

שלום,
    הפניתי את השאלה גם לפורום הפרעות שינה מפני שלא ידעתי לאיזה תחום היא שייכת..

אנחנו הורים לתינוקת בת ארבעה וחצי חודשים.

בכל יום אנו עורכים טקס שינה קבוע שכולל אמבטיה והאכלה. עד כה היא הייתה נרדמת בכוחות עצמה במיטתה, ונעזרת רק במוצץ לשם כך.

מזה כיומיים ברגע שאחד מאיתנו יוצא מתווך הראייה שלה, היא מיד פורצת בבכי (בניגוד לעבר שבו היא העסיקה את עצמה במשחק ומילמולים למשך דקות ארוכות) וכן, היא אינה מצליחה להרגיע את עצמה ולהירדם, היא פורצת בבכי קורע לב בהיסטריה שלא הכרנו עד כה. הרמנו אותה ממיטתה כדי להרגיעה, אולם ברגע שהיא נרגעה השכבנו אותה במיטה, כך שוב ושוב עד שלבסוף היא הצליחה להירדם (בכוחות עצמה).
    בלילה היא בכתה מתוך שינה כארבע פעמים, אך ברגע שנתתי לה מוצץ היא נרגעה והמשיכה לישון.

מכיוון שאנו גרים בדירת שני חדרים, המיטה שלה סמוכה לשלנו.

יש לציין שבשלושת השבועות האחרונים היא הולכת למשפחתון חדש. המעבר היה מאוד הדרגתי.

נודה לכם אם תוכלו לענות על השאלות הבאות:
    1.כיצד להתמודד עם המצוקה שלה מחד ולשמר את העצמאות הנפלאה שלה בהירדמות מאידך?
    2. מה יכולות להיות הסיבות לבכי החדש?
    3. האם ישנם צעדים אופרטיביים מומלצים על מנת לסייע לה להתגבר על הבכי?
    4. כיצד להגיב להתעוררויות שלה במהלך השינה?
    5.מתי והאם בכלל מומלץ להוציא את מיטתה מחדרנו, בהתחשב בעובדה שהיא תישן למעשה בסלון..?

תודה רבה,
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    בכי חדש לפני שינה, ובכלל..

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    30/09/2009

הי שלומית,
    נתחיל מכך שהשינוי שעברה (כניסה לגן) גם אם נראה כי אין קשיים מיוחדים, הרי שזה עדיין משפיע. ייתכן מאוד וזו הסיבה שהיא זקוקה יותר לנוכחותכם גם במעבר בין ערות לשינה (מבחינתה זה עוד סוג של פרידה נוספת מכם) וכן מתבטא בבכי בלילה. בשלב ראשוני אני כן ממליצה לזרום איתה ולתת לה את תחושת הבטחון לה היא זקוקה יותר בתקופה זו של שינוי. אתם עושים נכון שאתם נמצאים לידה, מרגיעים כשצריך ומחזירים למיטה. גם בשלב ההרדות הראשונית וכן בהתעוררויות בלילה כדאי להרגיעה. אם נרגעת עם ליטופים בלבד במיטה אז אין צורך להרים. בהדרגה היא תלמד שוב לעשות את התהליך הזה בכוחות עצמה (למרות שתמיד צריך לצפות לשינויי בתחום זה ביחד עם שינויים שונים במהלך ההתפתחות הטבעית). לגבי סידורי השינה, זה יותר עניין של העדפה שלכם וצורת ההתנהלות של משפחתיכם. ישנן משפחות עם דירות גדולות שעדיין מעדיפים שהתינוק יישן לידם זמן ממושך ולפי תורת הרצף אפילו איתם במיטה. ועומתם אחרים שואפים ליותר עצמאות של התינוק. שתי הדרכים טובות בתנאי שהן מתאימות לכם, וכמובן כל מה שבאמצע בין שני קטבים אלו.
    אני מקווה שגם בפורום שינה יוכלו לתת איפורמציה וטיפים נוספים מהיבטים אחרים.
    בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך המהירה והמעמיקה :)

אורית
    30/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנוחת שיחות עם בת חודשיים וחצי
    איילת
    29/09/2009

הילדה שלי בת 12 שבועות ואני נוהגת כמה פעמים ביום להניח את כפות רגליי על השולחן בסלון כשאני על הספה ולהניח את ילדתי על הרגליים שלי כשהן מקופלות והיא עם הפנים אליי והרגליים שלה על החזה שלי. (נשמע מסובך, מקווה שהבנתן)
    אנחנו "משוחחות" ומשחקות ככה אחרי כל ארוחה.
    האם תנוחה זו יכולה להזיק לה?

הוספת תגובה

• תגובה לאיילת

דבי גרוס דולב
    29/09/2009

הי איילת
    הבנתי את התיאור שלך וזה בסדר. אמהות רבות משתמשות בתנוחה זו המאפשרת להיות פנים מול פנים מול התינוק. כל עוד התנוחה היא בזווית שאינה זווית ישיבה וכפות הרגליים נמצאות בערך בגובה הראש אז אין זו ישיבה וזה תקין.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה קשה
    מיה
    29/09/2009

שלום רב,
    בתי בת שלושה חודשים. ינקה עד גיל חודשיים+ תמ"ל, כיום אוכלת רק תמ"ל. יש לה יציאות פעם ביומיים מהיום בו נולדה. ביומיים האחרונים היתה לה יציאה קשה (כמה גושים בינוניים)דבר שלא קרה בעבר. מה זה אומר? מה עליי לעשות?
    תודה רבה מראש מיה

לקביעת תור
    סגירה
    יציאה קשה

הוספת תגובה

• תגובה למיה

דבי גרוס דולב
    29/09/2009

הי מיה
    פורום זה אינו עוסק בנושאים אלה ורצוי להתיעץ עם רופא הילידים.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים בפה
    שגית
    29/09/2009

שלום בני בן 3 חודשיים לא כל כך אוהב מוצץ אבל מכניס לפה את כפות הידיים שלו ומוצץ, מכניס אצבעות ואת כל כף היה כשהיא מאוגרפת, האם תקין? יש לזה איזו מטרה? האם להציא לו את היד ולהציע מוצץ? אגב הוא גם מרייר המון, יש קשר?

אודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    ידיים בפה

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    29/09/2009

הי שרית
    השנה הראשונה בחייו של תינוק היא השנה האוראלית ולכן כל דבר מגיע אל פיו לבדיקה ולחישה. מכיוון שידו זמינה וקרובה לו הרי שאותה הוא מרבה להכניס לפה. הדבר תקין ואף חשוב ואין למנוע זאת מהתינוק . לא ניתן לחבב על התינוק את המוצץ בכל מחיר אלא לכבד את רצונו ואת המידה בו הוא מעוניין בו.
    הריור קורה בד"כ בשל אי יכולתו של התינוק בגיל זה לבלוע את הרוק ולכן הוא נוזל מפיו וגם זה תקין ונורמלי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    עמית
    29/09/2009

שלום רב, ביתי בת שנה ושמונה ועדיין לא הולכת באופן עצמאי.
    כבר מגיל שנה היא הולכת בעזרת רהיטים, עוברת מחפץ לחפץ, עולה על סולמות בגן שעשועים מטפסת על כל מה שרק אפשר. אבל עדיין לא הולכת לבד.
    ביום חמישי האחרון היינו במרכז "צעד ראשון" לאבחון התפתוחתי ומאבחנת אמרה שהיא חושבת שזה בעיה בשיווי המשקל.
    היא אמרה לנו ללכת איתה הרבה על הכתפיים ולזוז איתה מצד לצד וקדימה אחורה. עוד היא אמרה לנו שלא לנעול לה נעליים בשום אופן והגננת של הילדה אמרה לנו לשים לה נעליים ואז הרגל שלה תיהיה יותר יציבה. בבית היא נעמדת לפעמים ללא תמיכה אז נראה לי שהיא פשוט מפחדת וזה לא בעיית שיווי משקל.
    אם יש עוד ראיונות לעידוד ההליכה אשמח.
    מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    30/09/2009

הי עמית,
    שלב ההליכה מתפתח בהדרגה וכמובן שגם עניין הבטחון קשור לכך. יש תינוקות שבאויים עם יותר בטחון ותעוזה ואילו אחרים פחות. יחד עם זאת גם לקושי בשיווי משקל יש השפעה על התפתחות הבטחון בהליכה. כלתינוק יש קושי בשיווי משקל הרי שנוצר באופן טבעי פחד לנסות, לעזוב ולהתמודד. הטיפול בקושי בשיווי משקל יתרום גם להתפתחות הבטחון העצמי שלה. כיוון שלא הייתי נוכחת באבחון אני לא יכולה לומר שינה סיבה אחרת. אני מניחה שהמדריכה אבחנה במקצועיות והתרגילים שנתנה לכם בהחלט מתאימים.
    גם לגבי הנעליים, ההמלצה שקיבלתם נכונה. בשלב התחלתי של ההליכה, התינוק משתמש בכל כף הרגל (כולל אצבעות) בכדי לעזור לו לחוש ולאחוז את הקרקע. ברגע שהרגל נכנסת לנעל, הרי שיכולת זו מופרת ולתינוק קשה יותר לפתח את היציבות הדרושה להליכה. כמו כן תתפתח הליכה פחות איכותית בה כף הרגל משתתפת באופן גלובלי וללא שימוש בחלקיה השונים. מומלץ לא לשים נעליים לפחות עד שההליכה נהיית הליכה טובה ויציבה (בדרך כלל לפחות חודש מרגע ההליכה העצמאית ולעיתים אפילו מספר חודשים). הסבירו לגננת שזו ההמלצה שקיבלתם מאיש מקצוע ואני בטוחה שהיא תשתף אתכם פעולה בכך.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנפת רגליים
    סמדר
    29/09/2009

שלום,
    בתי בת שלושה חודשים. בעת שכיבה על הגב רגליה תמיד מונפות באויר, כלומר היא אינה שוכבת כשרגליה ישרות.
    האם זהו מצב תקין??

אודה לתושובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    הנפת רגליים

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

דבי גרוס דולב
    29/09/2009

הי סיגל
    בגיל זה אכן הרגליים בד"כ מונפות באוויר ואינן נחות בצורה ישרה על הרצפה או המזרון, הדבר תקין.
    מצב זה קורה מפני שגוף התינוק נוטה עדיין להיות בכפיפה ותנועתו עדיין לא מופרדת.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 7 חודשים עם טונוס מוגבר
    דנה
    29/09/2009

בני בן 7 חודשים עם טונוס שרירים מוגבר.
    שאלתי היא האם הטונוס חולף בזמן שהילד מתחיל ללכת, או שזה מלווה אותו במשך השנים הראשונות
    איפה אני יכולה לקרוא חומר על טונוס שרירים מוגבר?
    האם יכולה להיווצר לו בעיה בהתפתחות עקב הטונוס המוגבר?
    אני חייבת לציין שהתפתחותו כמו בספר, מתהפך, אוטוטו זוחל, מכניס אצבעות רגליים לפה, עולה על שש, בקיצור אין בעיה התפתחותית כלשהיא,
    הדבר היחיד שמטריד אותי זה הטונוס המוגבר האם "הטונוס שרירים מוגבר" הוא בר חלוף?
    תודה לכן על המענה, מאוד מוטרדת

לקביעת תור
    סגירה
    7 חודשים עם טונוס מוגבר

הוספת תגובה

• תגובה לחני

דבי גרוס דולב
    29/09/2009

הי חני
    כמו כל דבר אחר בהתפתחות המתרחש בצורה שונה מהרגיל, גם טונוס מוגבר עלול להשפיע על המשך ההתפתחות אבל לא בהכרח. זה טוב שבנך מתפתח לפי הספר על אף הטונוס המוגבר ויתכן שימשיך כך אבל לא ניתן לצפות מראש השפעה זו או אחרת.
    טונוס מוגבר מפריע לעיתים להתפתחות התקינה מפני שקיימת מוגבלות מסוימת בתנועתיות בשל הנוקשות השרירית. התנועה איננה חופשית וגמישה מספיק ולכן עלולים להיווצר או עיכובים או קשיים.
    קשיים אלה יכולים לבוא לידי ביטוי בזחילה נוקשה, בקושי בכפיפת הגב לצורך התישבות ואז ישיבה דרך עמידה ולא כפי שצריך, בעמידה או בהליכה.
    חשוב לטפל ולתרגל עם תינוקות בעלי טונוס מוגבר על מנת למנוע קשיים צפויים אלה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

דנה
    29/09/2009

תודה על תגובתך..
    מה שעוד רציתי לדעת אם הדבר הוא בר חלוף? ואם כן? אז מתי?
    בגיל הליכה זה מתאזן?
    תודה...
    והיכן אפשר לקרוא חומר על טונוס מוגבר?
    האם יש אתר אינטרנט שמסביר על הנושא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך חני

דבי גרוס דולב
    29/09/2009

הי חני
    לפעמים טונוס גבוה מתאזן, קשה להגיד מתי ולפעמים הוא מלווה את הילד עד גיל הילדות ובית הספר.
    את יכולה לחפש תחת "טונוס שרירים גביה" באינטרנט וכן באתרינו- ינוקט.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה