מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רגליים קטנותלי04/10/2009
שלום רב
בתי בת שנה ו7 חודשים . רציתי לדעת האם לרגליים קטנות יש השלכות לגבי התפתחות
כלומר, היא מידה 20 בנעליים
ושמעתי על ילדים קטנים יותר ממנה עם מידה גדולה יותר
האם יש סיבה לדאגה?
פרט לכך אציין שהיא עולה יפה במשקל ובגובה, אבל עדיין אודה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללי
דבי גרוס דולב04/10/2009הי לי
עד כמה שידוע לי, אין השפעה של גודל הרגל על ההתפתחות , חוץ מזה שלביתך יש עוד הרבה זמן לגדול ולהדביק את הפער במידת הרגל.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צומחות שינייםקרן03/10/2009
היי
הפיצפון שלי בן 4 חודשים וחצי, התחילו לצמוח לו שיניים
האם זה מעכב התפתחות כמו התהפכות?
שבת שלום וחג שמח
שוקופלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגוגה לקרן
אורנה עטאר03/10/2009מהידוע לי אין קשר בין צמיחת שיניים לעיכובים בהתפתחות.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוכה באמבטיהאיילת03/10/2009
שלום לצוות המסור
ילדתי עוד מעט בת שלושה חודשים והיא בוכה (די בהיסטריה) באמבטיה מזה שלושה שבועות. אחרי ברור מעמיק שזה לא נובע מכאב, או מים חמים מידי או קרים מידי, או חדר קר או חם מידי, הגעתי למסקנה שהדבר נובע מחוסר בטחון על הדפני מאחר וזה התחיל ביום שהוצאתי אותו כדי לנקות אותו ומאז שהחזרתי אותו למקומו הוא מעט נע ונד.
ניסיתי משחקים עם ברווז, עד כמה שהיא מסוגלת לקלוט כמובן, וניסיתי לרחוץ אותה באמבטיה אחרת בו יש "דפני" מובנה. אני לא מצליחה להקנות לה את תחושת הבטחון שאבדה לה.
אני עוטפת אותה בחיתול מאז שנולדה וזה לא ממש עוזר.
חשבתי לנסות עם הבטיה אבל היא בוודאי יותר זזה ונעה ואני חוששת שבשלב הזה זה ילחיץ אותה יותר.
כשהבכי מתגבר אני מתכופפת לחבק אותה כשהיא במים ואז היא משתתקת ונתפסת עליי חזק כמו קופיף. בקיצור, היא מפחדת וכואב לי הלב..
מה אתן מציעות לעשות על מנת להקנות לה שוב בטחון?
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמבטיה
שירי קאשי04/10/2009הי איילת,
רוב התינוקות עוברים תקופה של חרדה מסויימת מהאמבטיה. לרוב זה עובר וכשם שהיתה תקופה של פחד ישנה גם תקופה של הנאה שלא רוצים לצאת. בינתיים את יכולה לנסות להחזיק אותה על ידך באמבטיה במקום בדפני. מחזיקים עם יד תחת הגב ואחיזה בירך כך שהאחיזה יציבה ובטוחה (יוכלו להראות לך גם בטיפת חלב). אם אינך מרגישה בטחון להחזיקה כך אני ממליצה מאוד לעשות אמבטיה יחד איתה כך שהיא תוכל להתרגל שוב למים כשהיא שוכבת עליך. בצורה כזו שנעים לה והיא חשה בטחון, לשחק מעט במים ולהחזיר את ההרגשה הנעימה לפני שמחזירים אותה שוב לאמבטיה שלה.
כמו כן ניתן להפריח בועות סבון (הרבה תינוקות מתרגשים מכך מאוד).
כיוון שכל תינוק יגיב אחרת לכל סיטואציה, אני מזמינה גם אמהות נוספות שיש להן עיצות או טיפים שהצליחו להן להציע גם.
בכל מקרה בכל דרך שתנסי, הכי חשוב הוא שאת תשדרי לה בטחון, דברי אליה בטון בטוח ועשי את כל הפעולות עם ידיים יציבות שמקנות לה תחושת בטחון.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהקניית תחושת ביטחון באמבטיה
ענת04/10/2009כמה טיפים:
1. כשאת מכניסה אותה למים הקפידי לתת לה זמן להתרגל לרעיון שהיא נכנסת למים- הכניסי לאט לאט קודם כל את כפות רגליה, אחכ ישבן ורק אחכ השכיבי על הגב. הם מאבדים תחושת שיווי משקל כשמכניסים את כל הגוף בבת אחת ולכן נהיים חסרי בטחון...
2. במשך כל שהותה במים תני לה לאחוז באצבעך. אם מישהו יכול לעזור לך- עדיף שתוכל לאחוז אצבע בכל יד. גם זה מקנה תחושת ביטחון.
3. הניחי עליה מגבת קטנה בזמן שהיא במים והרטיבי אותה כל הזמן במי האמבטיה כדי לשמור על טמפרטורה אחידה בכל חלקי הגוף.
4. לפני שאת מכניסה אותה דאגי שכל מה שאת צריכה נמצא בהישג ידייך כדי שלא תצטרכי לעזוב אותה לשניה. אני אף מוהלת את מי האמבטיה במעט סבון כדי שאוכל להיות לגמרי פנויה אל בני בלי לדאוג לשטוף אותו עם סבון.
5. דברי אליה- לפני הכניסה למים ספרי לה שהיא הולכת להכנס למים וכמה זה נעים וכיף. אימרי לה שאת יודעת שכרגע זה נראה לה מפחיד אך יבוא יום שהיא לא תרצה לצאת. במשך כל אחד מהתהליכים אימרי לה בדיוק מה את עושה-"אני מורידה לך את הטיטול, אני מכניסה אותך למים, נכון נעים לך?" המשיכי לדבר אליה ולצחוק אליה ולעשות לה פרצופים שהיא אוהבת במשך כל השהות במים על מנת למשוך את תשומת ליבה.
והכי חשוב- היי הכי נינוחה שאת יכולה, אל תרחצי אותה כשאת לחוצה או עצבנית או עצובה. הם מרגישים את זה מאוד! בני בן חודשיים ומאוד אוהב את האמבטיה מחייך בה המון אך פעם אחת הייתי עצובה והתחלתי לבכות תוך כדי. הוא הסתכל עלי 2 שניות ומיד התחיל לבכות גם הוא ולא הצלחתי להרגיע אותו במים. גם במשך שאר הערב הוא היה לא רגוע...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות והעצות
איילת04/10/2009היום חלה פריצת דרך... יש לה ברווז אמבטיה צהוב שהיא מאוד אוהבת ובימים האחרונים חיזקתי את "קשר" ביניהם. היום עטפתי אותה במגבת ולא בחיתול, הכנסתי אותה לאט לא ועשיתי שום פעולת ניקוי למעט משחק שלה עם הברווז. זה הסיח את דעתה וכשהתחלתי ממש לרחוץ אותה הסברתי לה מה אני עושה ועשיתי תנועות מאוד עדינות ופרצופים שמחים ושרתי לה שירים. אם היו לי עוד שתי ידיים גם הייתי הייתי מפריחה לה בועות סבון ומראה לה בובה שהיא אוהבת. :-)
מקווה שמחר יהיה כך שוב.
שוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד שמחה
ענת05/10/2009שהצלחתי לעזור ולו במעט...
למען הסדר הטוב עלי לציין שהעיצות נלקחו מתוך ספרה של טרייסי הוג "הלוחשת לתינוקות". אני מאוד ממליצה לעיין לי הוא עזר מאוד...
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת ראש-ביתי בת חודשיים וכמה ימיםאורטל03/10/2009
לא אוהבת שאני שמה אותה על הגב ישר מתחילה לבכות.אומנם מרימה מעט את\הראש.שאלתי היא מתי תינוק צריך להרים את הראש ביציבות כבר? תודה ואיך ניתן לגרות אותה שתרים את הראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
אורנה עטאר03/10/2009הי ענת,
האם התכוונת שהי לא אוהבת להיות על הבטן? כי כתבת גב.
תינוק אמור להרים ראש יפה סביב שלושה חודשים.
ככל שתשימי אותה יותר על הבטן היא תתרגל יותר ויותר את הרמת הראש.
אם יש לה קושי לשכב על הבטן - כיתבי לי ואתן לך תרגילים שיסייעו.
שכיבה על הבטן היא הכרחית ומאוד חשובה להתפתחות בתך!
בברכה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה-התכוונתי על הבטן היא לא אוהבת
אורטל03/10/2009היא מרימה מעט את הראש.אבל כל הזמן בוכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינייםדנה02/10/2009
ראשית אני מקווה שתוכלו לענות לי אל השאלה, אפילו מניסיון אישי
בני בן 7 חודשים , יש לו כבר 4 שיניים, אמרו לי שכדאי להתחיל לצחצח לו שיניים
האם אתן מכירות מברשות שיניים (והאם אלו מברשות שיניים מיוחדות)
והאם כדאי להתחיל כבר לצחצח? כמה פעמים? האם בבוקר ובערב
אשמח לתגובה שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי דנה
אורנה עטאר03/10/2009הי דנה,
אני אייעץ לך רק מניסיוני (לא בטוח שזה מקצועי...)
את יכולה להתחיל לצחצח. יש מברשות לגילאים שונים ואת תוכלי למצוא אותם בפארמים השונים.
בשלב הזה המטרה שהוא יתרגל לרעיון ולרוטינה של צחצוח לדעתי ולכן אפשר בנתיים פעם ביום (באמבטיה) ולקראת גיל שנה שיצאו יותר שיניים - בוקר וערב.
בברכה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טורטיקוליסיעל02/10/2009
בתי בת 4 חודשים, אובחנה ע"י פיזיותרפטיסית עם טורטיקוליס ימני מתון, שמתי לב כי החלה לנסות להתהפך, היא מסתובבת לכיוון צדימין שלה לאחוז בצעצוע ומפעילה יפה את יד שמאל בהושטת יד לצעצוע המונח מימינה, ובכך מסתובבת על צדה הימני. לעומת זאת, בצד שמאל היא אינה פועלת כך. יד ימין אינה מושטת לצעצוע באותה עוצמה וכן היא מתנגדת לשכיבה על צד שמאל. האם יש לכך קשר לטורטיקוליס? מה אפשר לעשות? התור הבא שלי לפיזיותרפיסטית הוא רק עוד שבועיים והייתי רוצה לעבוד איתה על זה עד אז, תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב02/10/2009הי יעל
בוודאי שיש קשר בין הקושי לשכב על צד שמאל לבין הטורטיקוליס שכן מדובר בקושי להפנות את הראש לצד זה ובשכיבה על הצד יש הפמיית ראש לצד, דבר שקשה לביתך עכב קיצור השרי בצד אחד והתארכותו בצד השני.
התרגיל הטוב ביותר עבור טורטיקוליס הוא דווקא שכיבה על הצד הקשה.. כדי לתרגל שכיבה על צד שמאל נסי זאת:
1. השכיבי על צד שמאל כשרגל ויד ימין פונות לכיוון הרצפה, החזיקי אותן שם בידך האחת ובידך השנייה תני טפיחות קצביות על כתף ימין וצד ימין בכלל, טפיחות אלה ירפו את גופה של ביתך אל תוך התנוחה טבכך יתחילו להאריך את צד הצוואר המקוצר. בנוסף לטפיחות הוסיפי שפשופים, מגע של נשיקות חזקות עם הפה שלך ובעצם כל דבר שיסיחת את דעתה של ביתך מהשכיבה על הצד הקשה וירפה את גופה אליו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבת חצי שנהאודליה02/10/2009
שלום ביתי בת חצי שנה והיא אוכלת כבר כחודשיים פירות ומרק . כבר כמה פעמים שהיא מקיאה ממש 3 שעות אחרי שהיא אוכלת כמה היא צריכה לאכול בממוצע והאם כפית טחינה בפירות זה טוב האם כוסברה או פטרוזיליה אפשר להוסיף למרק שהם טריים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אודליה
אורנה עטאר03/10/2009פורום זה לא עוסק בנושא תזונת תינוקות, אנא פני לפורום העוסק בנושא
בברכה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחותליאור02/10/2009
שלום
בתנו בת 8 חודשים עדיין לא מתהפכת לבד ולא נעמדת על שש. כששמים אותה על הבטן היא מסתובבת על צירה אך לא מרימה את הבטן.
אנחנו עוזרים לה להתהפך ( מהגב לבטן ) כדי שתלמד את התנועה אך עדיין לא עשתה זאת בעצמה .
האם יש כאן בעיה ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאור
דבי גרוס דולב02/10/2009הי ליאור
אנו מצפים לראות התהפכויות בגילאים שבין 4- 6 חודשים,כך שביתך נמצאת בסוג של עיכוב התפתחותי. בד"כ ישנו גורם מסוים, לא בהכרח גדול, שמונע מהתינוק לממש שלב זה בזמנו ושראוי לטפל בו. אי אבחון וטיפול של גורם זה עלול להשפיע על המשך ההתפתחות של התינוק ואף להגדיל את הפער שבין מה שצפוי מהתינוק לבין מה שקורה בפועל.
כמו שאמרתי, פעמים רבות מדובר בשיבוש קטן אבל כזה שמונע את ההתקדמות, אני ממליצה בחום לקבל אבחון וללמוד תרגילים לתרגול ביתי שיתמכו בהתפתחותה של ביתכם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שינה בטרמפולינה מזיקה לגב?דבי גרוס דולב02/10/2009
שלום!
מס' שאלות נוספות:
1. בני בן חודשיים וסובל מרפלוקס ולכן ישן כל הזמן בטרמפולינה. האם זה בסדר? לא דופק את הגב?
2. בטרמפולינה יש אפשרות להפעיל ויברציה וזה מאוד מרדים אותו ולכן זה מופעל רבות. האם זה יכול להזיק איכשהו?
3. הוא ממש לא אוהב לשכב על הבטן, עד כדי כך שלמד להתהפך כמו שצריך מהבטן לגב כבר בגיל 4 שבועות. הבנתי שחשוב להרגיל לשכיבה על הבטן, מה אפשר לעשות כדי להרגיל אותו לכך? כשאני מניחה אותו על הבטן הוא לא מוכן להניח את הראש אלא כל הזמן מחזיק אותו למעלה. נראה לי שזה מכביד עליו ולכן לא אוהב להות על הבטן. הוא גם לא מתעניין בצעצועים או בקולות שאני עושה כשהוא על הבטן, מה שמאוד מעניין אותו כשהוא על הגב.
4. אני לא יודעת אם זה מתאים לפורום זה אך בכל זאת- אני מנסה להרגיל את בני לבקבוק כיעוד מעט ילך לפעוטון אך הוא ממש צורח בכעס רב כשאני נותנת לו בקבוק ורק אחרי הרבה זמן והרגעה מצידי מוכן לינוק מבקבוק. מה אפשר לעשות כדי לחבב עליו את הבקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב02/10/2009הי ענת
שינה בטרמפולינה ושהייה מרובה בה איננה מומלצת ולא תורמת להתפתחות המוטורית של התינוק. אני מבינה שיש צורך להחזיקו במצב מאונך בגלל הריפלוקס אבל עדיף הרבה יותר להחזיקו בידיים עד שהאוכל יתעכל או לחלק את הזמן בין הטרמפולינה לידיים כדי שלא ישהה שם יותר מידי זמן.
אפשר גם להניח על הטרמפולינה וכשחולף זמן הפליטה, להעביר למיטה.
בכל מקרה כדאי מאוד להוריד את זמן השימוש בטרמפולינה.
הויברציה שהזכרת לא פוגעת בהתפתחות אבל נשמעת לי כהרגל לא ממש חיובי. להיות תחת תנועתיות מונוטונית מכנית לא מתחבר לי לרוגע ורוך ומקנה הרגלי הירדמות שקשה יהיה להשתלט עליהם בהמשך. למה לא להרדים גם בתנועה בידיים? במנשא? בתנועה על הטרמפולינה בעזרת ידייך שלך?
בתגובתי על הויברציה יש גם תפיסת עולם ולא רק הסתכלות של מדריכה, לכן אם זה כן מתאים לכם, כמשפחה, אתם יכולים להמשיך בשימוש כמובן.
שכיבה על הבטן אכן חשובה מאוד להתפתחות התינוק. אני ממליצה לתרגל כמה שיותר תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן שמופיעים בפורום זה ולהרגילו לזה בפרקי זמן הולכים וגדלים.
יחד עם זה חשוב לתת את הדעת על הקושי בהנחת הראש שיכול להיות אינדיקציה לטונוס מעט מוגבר או למתח שרירים גבוה באזור הצוואר, קושי שחשוב לטפל בו.
אמהות רבות מכירות את הקושי להרגיל תינוק לבקבוק ולצערי אין לזה פתרון קל אלא לנסות את הדברים הבאים:
1. לתת למישהו אחר להאכיל בבקבוק
2. לנסות סוגים שונים של בקבוקים
3. להאכיל בבקבוק כשהתינוק חצי רדום ופחות מרגיש בהבדל
4. להאכיל כשהוא מאוד רעב בבקבוק
בהצלחה!
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבני סובל מריפלוקס ו..
אביטל03/10/2009עשינו לו הגבהה למיטה וכך שישן בשיפוע זה הפחית את הפליטות אחרי האוכל היינו מחזיקים אותו ניצב חצי שעה ולגבי השכיבה על הבטן תמיד לפני האוכל על כרית כדי שלא יוכל להתהפך (זה לא מונע אצלנו פליטה אך גם ככה הוא לפני האוכל אז כבר משלים בארוחה הבאה) והתעקשתי כל יום כמה דקות אפילו שקיטר.
גם אצלי בגיל חודשיים היה ממש מתעצבן אחרי שתי דקות הזמן הלך והתארך אם תנהלי רישום תראי שיש שיפור אני מבטיחה לך.
היום בן 4 חודשים יכול להיות חצי שעה בכיף על הבטן עדיין פולט אבל ז חלק מהשיגרה עם ריפלוקס לצערי.
בברכה,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- לאביטל
ענת03/10/2009גם אני ניסיתי לעשות הגבהה במיטה אבל הוא כל הזמן החליק למטה ומצאתי אותו בכל מיני תנוחות לא נוחות כי הוא מתפתל תוך כדי שינה, נראה לי בגלל הצרבת.
הריפלוקס של בנך השתפר עם הזמן או שזה עדיין אותו דבר? אצל בני זה רק מחמיר ואני לא יודעת מה לעשות... קודם היו לו רק הסימנים החיצוניים לצרבת (הקשתת הגב, פליטה אדמדמה וכד') אך כמעט ולא פלט עכשיו הוא פולט כמה פעמים כל ארוחה והפליטות נהיות קשתיות (בקשת) וגבינתיות יותר... מנסיונך עם בנך את יודעת אולי מה ניתן לעשות חוץ מלהחזיקו אנכי ולתת זנטק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך- לדבי
ענת03/10/2009מדוע מומלץ לתת למישהו אחר להאכילו מבקבוק? דווקא חשבתי שאם אני אאכיל אותו זה יהיה דומה יותר להנקה ולכן יהיה לו קל יותר להתרגל...
אמרת שהעובדה שהוא מחזיק כל הזמן את הראש למעלה יכולה להעיד על טונוס מוגבר. האם התפתחות בגיל 4 שבועות מעידה גם היא על טונוס מוגבר? דאגתי לגבי זה בעבר אך כששאלתי רופאת משפחה היא אמרה שהוא התהפך כל כך מהר רק בגלל שחש חוסר שיווי משקל על הבטן ואין פה שום בעייתיות...
כשאני חושבת על זה, הוא מחזיק את הראש מורם בכל תנוחה שהיא שמאפשרת זאת- על הכתף, כשהוא מונח עלי בטן לבטן וכד' הוא ממש לא מניח את הראש אלא אם כן הוא בתנוחת שכיבה כלשהי. האם זה מצריך בדיקה?
תודה רבה על תשובתך המפורטת...
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון טעות הקלדה- לדבי
ענת03/10/2009התכוונתי להתהפכות בגיל 4 שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לענת
דבי גרוס דולב04/10/2009הי ענת
ההמלצה שמישהו אחר יאכיל היא כדי שהוא לא יריח אותך ויתבע לינוק מימך.
ההתהפכות המוקדמת יכולה אכן לנבוע מאיבוד שיווי משקל אבל גם מטונוס מוגבר. אי הנחת הראש שאת מתארת איננה תקינה ויש סיכוי גבוה מאוד שהיא מעידה על מתח יתר וחוסר תנועתיות בצוואר. לא מדובר בבעיה אקוטית אבל בהחלט משהו שיש לאבחן ולשחרר על מנת שלא יופיע וישפיע על המשך ההתפתחות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בלילהמיטל02/10/2009
שלום ושנה טובה.
בני בן חודשיים וכבר חודש הוא ישן כל הלילה בסביבות 11 שעות בערך מ-9 או 10 בערב עד 8 בבוקר אבל בסביבות 4 בבוקר הוא מתחיל להשמיע רעשים מוזרים ומסובב את הראש שלו לכל הכיוונים והוא עדיין ישן כאילו הוא מתאמץ וזה לא יציאה משהו כי זה נמשך בערך שעתיים ולפעמים נרגע לדקה שתים ואז שוב פעם מה לעשות? להעיר אותו?
ועוד שאלה בעוד חודש הוא ילך למשפחתון מ-7 בבוקר אז אני יצטרך להאכיל אותו כבר ב6 בבוקר ואז אני יהיה חייבת להעיר אותו זה ישבש לו את כל מה שהוא התרגל עד עכשיו? כי עד עכשיו הוא אכל 5 ארוחות ביום של 170 מ"ל ועכשיו בגלל שהארוחה תתחיל כבר ב6 בבוקר זה יעלה ל6 ארוחות..זה המון או שזה תקין?
בתודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיטל
דבי גרוס דולב02/10/2009הי מיטל
קשה לי לדעת בדיוק מה קורה לבנך בשעות השינה שתיארת ולכן לא אוכל להגיד לך מה לעשות אבל אם הדבר לא מעיר אותו ולא מפריע לו בשנתו, אין צורך להעיר אותו.
בקשר לשאלתך השנייה, דברים כל הזמן משתנים בעולמם של תינוקות ואין לדעת מראש כיצד ישפיע עליו השינוי בהאכלה. יתכן והאכילה המוקדמת תגרום לו ללכת לישון גם מוקדם יותר ואז לא תתוסף לו עוד ארוחה ואולי לזמן מה ישתבש מעט סדר יומו עד שיתרגל לסדר היום החדש.
כדאי פשוט להתחיל, לזרום, לראות איך יסתדר ולזכור שאלה מסוג הדברים שמתאזנים בסוף ומתרגלים אליהם מהר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת בקיעת שינייםענת01/10/2009
שלום!
בני בן חודשיים ובימים האחרונים החל כל הזמן למצוץ\ללעוס את ידיו וכל דבר שפיו נוגע בו כגון כתף שלנו וכו'. בנוסף הוא מרייר הרבה ומנסה ללעוס משהו בפה. הוא מאוד לא רגוע ובוכה הרבה ותהיתי אםיכול להיות שכבר מתחילות לבקוע לו שיניים והחניכיים מתחילות להיות רגישות. אם כן- מה אפשר לעשות? הרי אי אפשר לתת לו את כל משחקי הנשיכה כי הוא עוד לא יודע לאחוז דברים בידיו...
תודה, ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב01/10/2009הי ענת
בנך נמצא בגיל בו הוא בודק וחש את העולם דרך פיו, מכיוון שהידיים שלו והכתפיים שלך הן הכי זמינות אז זנ מה שנכנס לפיו. שלב זה הוא שלב נורמלי ואף הכרחי ולא צביע בהכרח על בקיעת שיניים אלא היכרות עם העולם, זהו השלב האוראלי.
הריור נובע בד"כ מחוסר יכולתו של התינוק לבלוע את הרוק ולכן הוא ניגר החוצה, גם זה תקין ומוכר.
לכן אין צורך להתחיל בשימוש בנשכנים כרגע אלא רק לאפשר לו לממש שלב זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, ועוד כמה שאלות...
ענת02/10/2009תודה על תשובתך.
מתי אם כן מתחילים הכאבים של בקיעת שיניים (בערך)? ואיך אדע להבחין בהם?
ואגב, האם את מכירה את סדרת התכשירים ההומיאופתיים ד"ר ינשוף? יש להם תכשיר שנקרא גליגם והם ממליצים לתת מגיל חודשיים כדי להקל על כאבי בקיעת השיניים. האם זה מומלץ ונחוץ מגיל זה?
תודה, ענת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשךענת
דבי גרוס דולב02/10/2009הי ענת
כשיהיו כאבי בקיאת שיניים את תדעי את זה.. תגובות התינוק הן תגובות של כאב.
הגיל מאוד משתנה שיניים מתחילות לצאת מגיל 6- 10 חודשים אבל גם לפני וגם אחרי.
אני מכירה את גליגם ויודעת שעבור תינוקות מסוימים זה עובד ועל אחרים לא, כמו מוצרים הומאיפטים וטבעיים רבים.
תכשירים נגד כאבי בקיעת שיניים כדאי לתת כשידוע שיש כאב ולא לפני.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי שחור אצל תינוקרועי01/10/2009
שלום רב ,
לפני 10 ימים נולד לנו תינוק , אתמול הייתה לו פליטה דמית קצת והיום קקי שחור עם קצת ירוק ,
הרופא שהיה אמר שזה כנראה משהוא וירלי או אולי משהוא שקשור במעיים הבטן נראית רקה ויש לו יציאות פיפי וקקי רבות.
אנחנו מודאגים מאוד , גם נראה לנו שהתינוק ישנוני קצת יותר מיום רגיל.
בנוסף לאישתי יש דלקת בדרכי השתן(לא ידוע אם יש קשר).
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרועי
דבי גרוס דולב01/10/2009הי רועי ומזל טוב,
שאלתך מתאימה לפורום רופאים או לרופא ממש. פורום זה עוסק בהתפתחות מוטורית ולכן לא נוכל לעזור.
שתהיו בריאים כולכם!
דבי גרוס ודלב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן שלושה חודשים מנסה להתיישבדבי גרוס דולב01/10/2009
שלום רב וחג שמח
בני בן 3 חודשים ושבועיים בכל פעם שאני מניחה אותו עליי ואני מחזיקה את הרגליים מלמטה כדי שלא יישב הוא דוחף את פלג גופו העליון קדימה מחזיק את עצמו כאילו הוא רוצה להתיישב...
שאלותיי הן:
האם יתכן שהוא מנסה להתיישב בגיל כזה?אם לא אז מה הוא עושה?
אם אכן הוא רוצה להתיישב האם לאפשר לו ולהשעין אותו עליי או על כרית?
שאלה אחרונה הקשורה בשינה: בני יונק מלא האם כדאי לתת לו תחליף ללילה כדי שיישן את כל הלילה או לחכות עם זה?
המון תודה אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאתי
דבי גרוס דולב01/10/2009הי אתי
יתכן מאוד שבנך מנסה להתרומם לישיבה או למצב אחר אבל חשוב לדעת שזו איננה הדרך הנכונה והבריאה להתרומם ולכן חשוב למנוע זאת בעדו עכשיו ובכל גיל בכלל. הדרך הנכונה להתישבות היא דרך עמידת 6 והטיית הטוסיק לאחור לישיבה. התרוממות כזו מהווה שיבוש מפני שהיא מפעילה כוח מיותר בשרירי הבטן ועלולה לגרום למתח יתר וחוסר איזון עם שרירי הגב.
כדי למנוע זאת כדאי להמנע ממצבי ישיבה שונים כולל טרמפולינה, מצבים אלה מגרים את שרירי הבטן להתרוממות ולכן חשוב שהתינוק יבלה כמה שיותר במצבים של 180 מעלות.
גם להושיב עם כרית לא מומלץ מפני שההמלצה היא לא להושיב תינוק שאיננו יודע להתישב בעצמו, בטח לא בגיל כה צעיר.
בקשר לשאלתך השנייה- לא תמיד עוזר בקבוק עם פורמולה לשנת לילה ארוכה יותר ואם כן, ההחלטה הזו היא עניין של תפיסה אישית שלך. האם את רוצה להחליף הנקה בתחליף? או שאת רוצה הנקה מלאה? אין לזה תשובה נכונה אחת וזה תלוי בגישה שלך ובתפיסת ההנקה שלך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנהורד01/10/2009
נולד לי תינוק בשבוע 32. לי נמסר שהתפתחות תינוק פג בדר"כ איטית יותר מאשר תינוק שנולד בשבוע 40. בכל אופן הוא עדיין לא מתהפך ונמסר לי שאני צריכה לשים אותו הרבה על הבטן. הבעיה היא שיש לו ריפלוקס והוא אוכל מסוג אינפמיל AR וכאשר אני שמה אותו על הבטן הוא פולט או מקיא את כל מה שאכל גם אם עבר מספיק זמן מהארוחה הקודמת. האם זה שהוא לא מתהפך מעיד על בעיה כשלהיא או שהפתחותו איטית יותר בגלל שנולד פג?
אודה מאוד על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ןורד
דבי גרוס דולב01/10/2009הי ורד
לתינוקות שנולדו פגים אכן ניתנת "הנחה" בבחינת ההתפתחות המוטורית ויש התיחסות לגיל המתוקן. לא הבנתי אם בנך בן חצי שנה בגיל המתוקן או לא. אם זהו גילו הביולוגי הרי שגילו המתוקן הוא 4 חודשים, אם כך הרי שבהחלט אין שום בעיה עם זה שהוא עדיין לא מתהפך שכן בגיל 4 חודשים רק מתחילות ההתהפכויות ואין מקום לדאגה.
שכיבה על הבטן אכן חשובה מאוד להמשך ההתפתחות. נסי למצוא את הזמנים המתאימים להשכיבו על הבטן, רחוק מהארוחה האחרונה על מנת למנוע את הפליטות.
אני יודעת שיש קושי גדול בהשכבה על הבטן עם ריפלוקס אבל חשוב להתעקש על זה ולמצוא את
השילוב הנכון בין הריפלוקס לבין השכיבה על הבטן.
לפגים יש לפעמים עיכובים קטנים בהתפתחות, לבנך עדיין אין אבל המשיכי לעכוב אחר התפתחותו ואני כאן אם יהיו לך שאלות נוספות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ידיים רפויותשרית01/10/2009
בתי בת ארבעה חודשים כמעט ולא פעילה עם הידיים.
כשהיא נמצאת במצב של שכיבה על הגב, היא לא מנסה לתפוס חפצים, לפעמים היא פשוט זורקת את היד לעבר החפץ ונותנת לו מכה (מקווה שההסבר ברור).
אני מנסה לתת לה חפצים בכדי שתחזיק בהם, אבל היא שומטת אותם לאחר זמן קצר.
בזמן שינה על הגב הידיים פרוסות לצדדים כלפי מעלה.
את הידיים היא כן מקרבת לכיוון הפה ומכניסה אותם לפה.
בשכיבה על הבטן היא כן מרימה את הראש.
האם ישנם דרכים לחזק את שרירי הידיים? האם אני צריכה לקחת אותה לפיזוטרפיה?
תודה מראש על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרית
דבי גרוס דולב01/10/2009הי שרית
קשה לדעת האם הקושי של ביתך הוא קושי בתפיסה של חפצים או קושי שנובע מחולשה או טונוס שרירים מעט נמוך, אם הדבר ימשיך כדאי יהיה אולי לשקול אבחון של מדריכה להתפתחות תינוקות.
בנתיים נסי לגרות את ביתך לאחיזה בחפצים ע"י מספר תרגילים:
1. תני בידיה סוגים שונים של צעצועים בגדלים שונים וטקסטורות שונות וכן כדורים בגודל כף ידה.
2. תני מגע עמוק בכפות ידיה וכן בגב כף היד- לחיצות, עיסויים, שפשופים וכו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)