פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מרגילים לישון על הבטן?
    מיכל
    11/10/2009

התינוקת שלי בת 4 חודשים בדיוק. לפני שלושה ימים למדה להתהפך מהגב לבטן ומאז היא לא מפסיקה.
    ברגע שמניחים אותה על הגב היא מייד מתהפכת לבטן.
    הבעיה היא במיטה כשהולכת לישון: האי אף פעם לא ישנה על הבטן ולא יודעת איך לעשות זאת. כשהיא על הבטן היא לא יודעת פשוט להניח את הראש על המשטח ולנוח.
    וכשמשכיבים אותה במיטה על הגב (תמיד עד עכשיו ישנה על הגב) היא מייד מתהפכת לבטן ומרימה את הראש, למרות שהיא מאוד עייפה והיתה כבר בדרך להירדם...
    ואני חיכיתי שתלמד להתהפך כי בהוראות של משרד הבריאות לשינה על הגב הבנתי שזה תקף עד שיודעים להתהפך לבד, ואני רואה שתינוקות שישנים על הבטן ישנים טוב יותר ומתעוררים פחות. אז אמרו לי שכשהיא תלמד להתהפך היא כבר תתהפך לבד מתוך שינה אל הבטן ותמשיך לישון. אבל כאמור... היא מייד מרימה את הראש.
    בקיצור איך ללמד אותה להניח את הראש ולישון על הבטן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

אורנה עטאר
    12/10/2009

מיכל שלום,
    ההרגל לישון על הבטן יכול להילמד.
    מאחר והיא שהתה המון מזמנה על הגב כנראה שנוצר מתח בבית החזה שלא מאפשר לה היום להניח ראש כשהיא על הבטן ולהרפות.
    אני יכולה להמליץ לך על כמה תרגילים אך חשוב שתעשי אותם מספר פעמים ביום:
    1. להשכיב אותה על הגב ולתת לה מגע עמוק בבית החזה שכולל טפיחות ולחיצות למעלה ולמטה שממש מעסות את בית החזה. בייחוד לפני השינה.
    2.על הגב - הרמת רגליים למעלה עד איפה שניתן כמה פעמים.
    3. אם היא מאפשרת לך לערסל אותה - אז ניתן לערסל אותה כמה שניתן - זה מוריד מתח מזוקפי הגב שגם אינו מאפשר לה להוריד את הראש. הערסול מאריך את הזוקפים ומרפה את איזור בית החזה ולכן מומלץ. ניתן לערסל אותה על הידיים, בפוף, במנשא.
    4. לשים אותה על כדור פיזיו על הגב ולתת לה תנועה קדימה ואחורה.

תעדכני אותי אם עזר.
    בברכה,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי להסביר את 2- הרמת רגליים?

מיכל
    13/10/2009

לא הבנתי את תרגיל 2- הרמת רגליים
    ותודה רבה על התרגילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי מיכל

אורנה עטאר
    13/10/2009

בהרמת הרגליים המטרה היא לעגל את הגב בכדי להאריך את זוקפי הגב. הארכה של זוקפי הגב הם אלו שיאפשרו לה גם להניח ראש על הבטן.
    כשהיא על הגב את מרימה לה את הרגליים לכיוון בית החזה/הפנים וחזרה מספר פעמים.

תעדכני אותי אם עזר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליח להירדם
    אתי
    11/10/2009

שלום רב בהמשך להודעה הקודמת שלי אני מוסיפה בני בן 4 חודשים והרגלי השינה שלו השתנו לגמרי הוא לא מצליח להירדם רק על הידיים או על הפיטמה מתעורר ב3 בבוקר ולא מצליח להירדם כשלפני שבוע הוא נרדם תמיד לבד לא היתה בעיה הוא ישן רצוף 4 שעות והתעורר רק להנקה.אין לו גזים היו לו ונגמרו כבר לפני חודש יציאותיו תקינות והוא יונק רגיל
    הוא זז מצד לצד ולא רגוע בזמן השינה זה קרה בשבוע האחרון שינוי ממש קיצוני איך מתמודדים?מה לעשות?האם הוא בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליח להירדם

הוספת תגובה

• תגובה לאתי

אורנה עטאר
    12/10/2009

אתי שלום.
    אני לא ראיתי את הודעתך הקודמת.
    תינוקות משנים את דפוסי השינה שלהם רבות בשנה הראשונה ואני מבינה את הקושי שלך אך ייתכן והוא יחזור להרגליו הישנים או ירכוש חדשים.
    ייתכן שהוא נמצא עכשיו בתקופה של קפיצת גדילה ולכן הוא מתנהג כך. יכולות להיות סיבות רבות לכך - משינוי שהוא עובר במהלך היום שמשפיעים עליו בזמן שינה ועד כאב מסויים כמו כאב (מוקדם קצת) בגדילת שיניים.
    היי סבלנית, לרוה תקופות כאלו עוברות. נסי להחזיר אותו כמה שיותר מהר להרגליו הקודמים. נסי להרדים אותו רק בליטופים, או שתרימי אותו אך תניחי לפני שנירדם.

צר לי שלא אוכל לעזור יותר, אני תמיד אומרת שמי שידע לפתור את בעיות השינה של תינוקות (ושל הוריהם) היה היום מאוד מאוד עשיר

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלבי התפתחות...
    דנה
    11/10/2009

שלום לכן....
    יש לי שאלה לגבי התפתחות.
    א. עד איזה גיל תינוק אמור לזחול ולהתיישב בעצמו?
    ב. עד מתי זה ייחשב כעיכוב התפתחותי?

לקביעת תור
    סגירה
    שלבי התפתחות...

הוספת תגובה

• תגובה לשירי

דבי גרוס דולב
    11/10/2009

הי שירי
    טווח הגילאים בו אנו רוצים לראות זחילה הוא בין 6- 10 חודשים וזה גם הטווח להתישבות.
    אחרי 10 חודשים ( שגם זה מעט מאוחר..) זה יחשב לעיכוב שדורש אבחון.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות מסויימת...
    אור*
    11/10/2009

בתי 5 חודשים ושבוע.

היא מתפתחת מאוד יפה.

לאחרונה כל הצעצועים (נשכנים למיניהם, קוביית תחושות מנגנת ועוד...) שאני מגישה לה מעצבנים אותה - מתעסקת ממש זמן קצרצר ואז מתעצבנת (אפילו צעצועים קלים ביותר היא מכניסה לפה ומגרדת).

היא מייד מכניסה לפה מגרדת את החניכיים בזה ואז פתאום בוכה ומתעצבנת.

אני מוצאת את עצמי משאירה אותה על המשטח (עם מוצץ לפעמיים) ללא כל צעצוע כי זה פשוט מכאיב לה או מגרה לה את החנייכים.

ואז היא מתעסקת עם הידיים שלה - מכניסה לפה או לועסת את אצבעותיה, או שמתעסקת עם כפות הרגליים...

זו תופעה שכיחה? או שמשהו לא בסדר?

איך אני אמורה לבדוק את זה ?

אני הרי רוצה שתגלה עניין בצעצועים.

תודה ויום נעים לכולנו.

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות מסויימת...

הוספת תגובה

• רגישות בחניכיים

שירי קאשי
    11/10/2009

הי אור,
    ייתכן מאוד והיא מתחילה לפתח רגישות בחניכיים לקראת בקיעת השיניים (אך לא מחייב). גם גילו של הגוף שלה (ידיים ורגליים) הוא סוג של משחק ושלב חשוב בהתפתחות. את יכולה לתת לה משחקים גדולים יותר שלא תוכל להכניס לפה, כמו למשל חיות קופצות או מרכז פעילות שאמנם מיועדים לגיל גדול יותר אך היא תוכל להנות מהם בהתאם לרמתה. בנוסף את יכולה לתת לה את הצעצועים הרגילים שלדעתך מפריעים לה, בזמן שאת לידה ולהשגיח וכן להחליף צעצוע כשהיא מואסת בו או שהוא מתחיל "לעצבן" אותה.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חמישה חודשים
    נועה
    10/10/2009

שמאוד אוהב לעמוד בכאילו, מאוד מרוצה שמחזיקים אותו כאשר שתי הרגליים שלו מתוחות ונוגעות במשטח. אבי טוען שזו תנוחה לא בריאה לתינוק צעיר.האם הוא צודק?

לקביעת תור
    סגירה
    בן חמישה חודשים

הוספת תגובה

• עמידה

שירי קאשי
    11/10/2009

הי נועה,
    בגיל זה השלד והשרירים של התינוק עדיין לא מספיק חזקים על מנת לשאת את כל משקלו. מסיבה זו וגם מההיבט של התפתחות נבונה, לא מומלץ להעמיד את התינוק. אם אתם משחקים והוא נהנה מהתנוחה אז אפשר להעמידו כשאתם מחזיקים באזור בית החזה ולא ממש נותנים לו להשען על רגליו. בכל מקרה מומלץ להמתין שהוא יתחיל להעמד בכוחות עצמו ליד רהיטים.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת בת 8.5. חודשים
    אורה
    10/10/2009

שלום,
    תינוקת שלי בת 8.5. חודשים, זוחלת טוב כבר חודשיים בערך.לאחרונה התחילה להיעמד ליד הרהיטים ואף מנסה לעשות כמה צעדים, גם עושה כמה צעדים בקושי כשמחזיקים לה ידיים. השאלה היא- האם זה לא מוקדם מדי לעודד אותה ללכת, אם לא- אז איזה תרגילים אפשר להציע לה (שלא תשתעמם לעמוד:))) וכמה זמן יכול לעבור עד שתתחיל ללכת- כלומר כמה זמן מינימום נדרש לחיזוק ברגלים, שיווי משקל וכו'... ??
    נ.ב. ברור לי שאין פורמולות וכל חד בקצב שלו, אבל מה הממוצע?
    תודה
    אורה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 8.5. חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאורה

דבי גרוס דולב
    10/10/2009

הי אורה
    האם ביתך גם מתיישבת בחופשיות? אם כן הרי שתהליך ההתפתחות תקין ומהיר מהמצופה לגילה.
    מצד אחד זה מעט מוקדם מידי להתחלת הליכה ומצד שני זהו הקצב האישי שלה, אותו אין צורך לעצור אבל גם אין צורך להאיץ ואפילו חשוב לא להאיץ. לכן אני ממליצה לא להוליך אותה ולא לנסות להאיץ את הליכתה. ההתפתחות המוטורית בנויה משלבים אותם חשוב לממש ולמצות טוב ולאורך זמן ולכן גם אין שיעמום בתהליך זה.
    אינני יכולה להגיד כמה זמן יקח עד שהיא תתחיל ללכת והאמת היא שזה גם לא כ"כ חשוב. חשוב שתמצה היטב את הזחילה ותתחיל ללכת כשיגיע זמנה וכשגופה יהיה מוכן לכך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס גבוה
    כנרת
    10/10/2009

שלום ותודה על הפורום הנהדר!

רציתי לשאול - לבני בן ארבעת וחצי החודשים אבחנו טונוס שרירים מעט גבוה (אמרו ששיחסית זה לא מקרה חמור)

רציתי לדעת אלו תרגילים כדאי לעשות כדי להרפות מעט את הטונוס?

לקביעת תור
    סגירה
    טונוס גבוה

הוספת תגובה

• תגובה לכנרת

דבי גרוס דולב
    10/10/2009

הי כנרת
    טונוס שרירים גבוה הוא תוםעה שיש לתת עליה את הדעת ולטפל בה באופן אינטנסיבי ויומיומי על מנת שלא תפריע בהמשך ההתפתחות. אתן לך מספר תרגילים על מנת לעזור לביתך בהרפיית השרירים אבל חשוב לי להגיד לך שאם לא תראי שינוי משמעותי כדאי יהיה לשקול אבחון אישי :
    1. הרבה הרבה מגע עמוק לאורך כל הגוף- טפיחות, שפשופים נמרצים, לחיצות אל תוך השריר והחוצה ממנו.
    2. תנועת מפרקים- פתיחה וסגירת זרועות, הרמת והורדת ידיים, סיבובי אגן, סיבובי מפרקי אגן, כיפוף ברכיים לבטן ובכלל סיבובי מפרקים.
    3. להרבות בתנוחת ערסול ובהשכבה על הצד.
    4. נשיאה במנשא עם פנים אלינו.

אלה תרגילים בסיסיים, אשמח לדעת איך הולך לכם ואם יש הרפייה מסוימת.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אדע לזהות הרפייה?

נועה
    11/10/2009

מאחר והמצב לא קטסטרופלי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך כנרת

דבי גרוס דולב
    11/10/2009

הי כנרת
    יתכן ותרגישי שהגוף רפוי יותר והתנועתיות חופשית יותר.
    יתכן שלא תרגישי בהבדל משום שלא מדובר במצב קטסטרופלי או משום שהתרגול לא יתבצע בעצמה הראויה..
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך זה יכול להפריע להתפתחות?

מיכל
    11/10/2009

גם לביתי יש טונוס שרירים גבוה וחשבתי שזה יעבור עם הזמן. למה בעצם צריך לדאוג? זה לא מרגיש כמו בעיה חמורה, בינתיים ההתפתחות "לפי הספר".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    11/10/2009

הי מיכל
    על אף העובדה שההתפתחות מתרחשת לפי הקצב הנכון היא עלולה לקרות בליווי קושי, קושי שנובע מתנועה לא מספיק חופשית בשרירים ובעמוד השדרה. קושי אחר יכול לצוץ בהמשך ההתפתחות משום שהגוף לא נמצא באיזונו אלא בחריגה מסוימת. יתכן גם שלא תהיה שום פגיעה ולא יהיה אף עיכוב אבל את זה תוכלי לדעת רק במהלך ההתפתחות.
    אנו, בליווי התפתחותי, מאמינים שיש לתרגל עם תינוקות בעלי טונוס לא מאוזן שכן תנועה צריכה להיות חופשית ונינוחה לקרות מתוך מקום נינוח.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק חידוד קטן

מיכל
    12/10/2009

רק חידוד קטן: בשביל מה טובות תנוחות העירסול והנשיאה במנשאים? מה המטרה שלהם בהקשר של טונוס גבוה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי לקיחת מוצץ
    אורטל
    10/10/2009

ביתי בת חודשיים ושבועיים בערך לא מוכנה לקחת מוצץ בכלל.ניסיתי מספר מוצצים ובכל זאת היא מסרבת. לפעמים היא בוכה בלי כל סיבה ואני נאלצת להרים אותה=יש לכם עצה בשבילי?
    מיד פעם היא מרימה את כפות הידיים בצורת אגרופים-זה תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    אי לקיחת מוצץ

הוספת תגובה

• תגובה לאורטל

דבי גרוס דולב
    10/10/2009

הי אורטל
    מוצץ אינו הכרח התפתחותי ולא כל תינוק צריך או רוצה לקחת מוצץ. זהו כלי עזר להרגעה אבל אפשר גם להסתדר בלעדיו. אני מאמינה שיש לכבד את רצון התינוק לאי לקיחת מוצץ ולהשתמש בדרכים אחרות להרגעה- תנועה, לקיחה לידיים, שימוש בערסול, במנשא ועוד.
    תינוקות בגיל זה זקוקים להרבה מגע ולהרבה נשיאה על הידיים וחשוב לתת זאת לתינוק שאיננו בוכה בלי כל סיבה אלא קורא לעזרה דרך הבכי שלו. תינוק בגיל זה בוכה מסיבות רבות- רעב, עייפות, בהלה, צורך בתנועה והכי הרבה, צורך בחום ובמגע.
    הרמת האגרפים מעלה היא תנועה תקינה ומוכרת אצל תינוקות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    רינת
    10/10/2009

ביתי בת שנה וחודש וחצי אתמול התחילה ללכת קצת . עכשיו הסבר: היא עומדת לבד ואני יושבת מולה ואני קוראת לה והיא צעדה אליי כמה פעמים . בפעם הראשונה 2 צעדים , פעם השנייה 5 צעדים שלישית 10 צעדים , אבל היום כלום היא לא רוצה לעמוד לבד אפילו שאני מעודדת אותה כאילו שכחה מזה לגמריי.
    היא עשתה צעד וחצי ונראה שהיא מפחדת , אני יודעת מחברות שלי שהילד שלהם התחיל ללכת הוא פשוט הלך נפל מדיי פעם אבל הלך , היא כאילו שכחה , מה לעשות לעזור לה ? והאם זה נשמע נורמלי ותקין ?????תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• תגובה לרינת

דבי גרוס דולב
    10/10/2009

הי רינת
    ביתך רק אתמול עשתה את צעדיה הראשונים ולכן אין שום מקום לדאגה או ללחץ בשל סירובה לחזור על זה היום. רגרסיה בהליכה היא תופעה מוכרת , לפעמים התינוק מעט נבהל מצעד זה ולפעמים שוכח אותו. חשוב לא להלחיץ את ביתך, להמשיך ולתת לה זמן לחזור לזה ולזכור שמהלך זה ישוב בטוח.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה דחופה!!
    ענת
    10/10/2009

בני בן חודשיים וחצי, לא מוכן בשום אופן לקבל בקבוק. ניסיתי כבר 2 סוגי פטמות וניסיתי להניקו מבקבוק בכל הצורות: בחושך, כשעייף, על ידי, ע"י מישהו אחר, כשרעב מאוד, כששבע, ניסיתי בהתחלה תחליף וכשלא הסכים שאבתי לו ועדיין לא מסכים. הוא צורח בכל הגרון בלי להרגע, הגעתי עד שעה של צרחות! אני מנסה הכל כבר כשבועיים ולא מצליחה עוד מעט הוא אמור ללכת לפעוטון ולא מסכימים לקבלו בלי שיהיה רגיל לבקבוק ואני חייבת לצאת לעבודה!!!
    מה אפשר לעשות????
    עלי לציין שגם מוצץ הוא לא אוהב במיוחד. לקח לי הרבה זמן להרגילו למוצץ ועדיין אם הוא עצבני הוא לא יהיה מוכן לקחת את המוצץ וזה רק מעצבן אותו יותר כשאני מציעה...
    שמעתי על 2 סוגי בקבוקים לסרבנים- bebe ו- haberman. אני רוצה לנסות אותם אך מכיוון שהם נורא יקרים רציתי לדעת אם יש איזשהם המלצות עליהם...
    אשמח לכל מידע וטיפים
    אני ממש מיואשת!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה דחופה!!

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    10/10/2009

הי ענת
    אכן בעיה קשה שלצערי אין לה פתרון פלא חוץ מלהמשיך לנסות ולהתעקש.
    עד כה הבקבוק שנחל הכי הרבה הצלחה הוא הטומי טיפי אותו מוכרים ברשת שילב ואותו הצליחו הרבה סרבנים לקבל. אני ממליצה לנסות לקבל עוד עיצות בפורום הנקה, אולי שם יוכלו לעזור לך יותר.
    לגבי מוצץ- ממש לא חייבים מוצץ ואני בעד לכבד את רצונו של התינוק בנושא זה ולא להוסיף כעס וקושי בנסיון להרגיל למוצץ, זה אינו הכרח התפתחותי.
    מאחלת לך הצלחה בהמשך וצר לי שלא יכולתי לעזור יותר.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעות אצל תינוקות...מתי?
    עפרה
    09/10/2009

הבת שלי בת 6 שבועות ועדיין לא מחייכת אלי... מתי זה אמור להתחיל? (חיוכים באופן רצוני)

לקביעת תור
    סגירה
    הבעות אצל תינוקות...מתי?

הוספת תגובה

• תגובה לעפרה

דבי גרוס דולב
    09/10/2009

הי עפרה
    חיוכים רצוניים וחברתיים מתחילים מגיל שבועות בודדים ועד לגיל 3 חודשים לערך.
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 6 שבועות - שימוש במוצץ
    לילך
    09/10/2009

שלום,

יש לי תינוק בן שישה שבועות אשר יונק מלא. הרגלנו אותו למוצץ כבר מהשבוע הראשון.
    בזמן האחרון הוא מתחיל להיות ערני לתקופות ממושכות במהלך היום (שעתיים - שלוש).
    אנחנו מפעילים אותו בצורות שונות - שרים לו, מדברים איתו, שמים אותו עם ספר או באוניברסיטה. בהתחלה הוא בלי מוצץ והוא רגוע לכמה דקות (לפעמים פחות). לאחר מכן הוא מתחיל לבכות והדבר היחידי שמרגיע אותו זה המוצץ. הוא ממשיך בפעילות ברוגע עם המוצץ, אך כאשר הוא נופל הוא כמעט תמיד בוכה עוד פעם.

האם הוא פיתח תלות במוצץ בכדי להיות רגוע? האם צריך לגמול אותו? או שאולי זה בסדר שהוא נרגע עם המוצץ?

יש לציין כי בסה"כ התינוק רגוע בדר"כ ולא סובל מגזים קשים ואין סיבה מוצדקת לבכי חוץ מאולי שעמום...

אשמח לעזרה, תודה

הוספת תגובה

• תגובה ללילך

דבי גרוס דולב
    09/10/2009

הי לילך
    השימוש במוצץ הוא בדיוק בשביל המצבים שתיארת, חוסר שקט וצורך בגורם אוראלי מרגיע- מוצץ.
    זה ידוע שתינוק יוצר תלות במוצץ ולכן אנו רואים תינוקות בגילאים מבוגרים יותר משתמשים עדיין במוצץ. הצורך במוצץ לא עובר בגיל כה מוקדם אלא הרבה הרבה יותר מאוחר וגם אז בד"כ רק בעידוד ובמאמצץ משותף של ההורים.
    האם זה בסדר ואם לגמול אותו זו שאלה אישית שלכם. האם אתם רוצים שבינכם ישתמש במוצץ? אם כן אז כמובן שיש לאפשר לו את זה ואם לא אז יהיה עליכם לעבור איתו דרך מעט קשה של גמילה מאוד מוקדמת והחלטה של אי שימוש במוצץ, לשיקולכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות ובהרגלי השינה
    עדי
    08/10/2009

שלום,
    אצל בתי בת הארבעה וחצי חודשים חל לפני כשבוע וחצי שינוי משמעותי בהתנהגות ובהרגלי השינה.
    עד כה ישנה לילות שלמים (למעשה מגיל שבועיים ישנה בדר"כ 12 שעות ברצף), כיום ישנו אי שקט רב במהלך השינה, הידיים "נזרקות" לצדדים והיא מרבה לזוז ברחבי המיטה. במהלך היום היא הפכה מילדה רגועה למאוד פעלתנית (נראה כמו פעילות יתר המעידה על אי שקט וחוסר נוחות), היא מתתקשה להרגיע את עצמה ונרדמת רק על הידיים שלי (בעבר לא היו בעיות של הרדמות על אנשים אחרים ולפעמים גם באופן עצמאי). כמו כן, פתאום היא מאוד נתנגדת לעירסול, ונרגעת רק עלי תוך כדי קפיצות על כדור הפיזיו...
    מצטערת על האורך.. אשמח לשמוע תובנות,
    עדי

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    09/10/2009

הי עדי
    שינויים כגון אלה שתיארת אופייניים ונורמלים בגילה של ביתך.
    שינויים בהרגלי השינה יכולים להופיע עכב חלומות, חרדת נטישה, טרום שיניים ועוד סיבות בלתי מוסברות. התנועתיות מתרחשת בשל הגיל בו מתחילים להיות תנועתיים יותר, מתחילים לנסות להתהפך ולהיות מודעים ליכולות הגופניות.
    התינוק מתחיל לשלוט יותר בגופו ולהיות בעל רצונות פזיולוגיים חדשים.
    נסי להרגיע את ביתך לפני השינה ע"י מגע עמוק, תנועה במרחב ותני לה את העזרה לה היא זקוקה בהירדמות.
    תקופות כאלה חולפות מעצמן וחשוב יחד עם זאת להמשיך ולנסות להחזיר להרגלי השינה הקודמים מידי פעם על מנת לנסות ולשמור גם על ההרגלים הישנים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדפה לצבע אצל תינוק
    רוית
    08/10/2009

הבת שלי בת שנה ושמתי לב לאחרונה, שיש לה העדפה לחפצים בצבע כחול. בכל צעצוע בעל חלקים היא בוחרת את החלק הכחול. ניסיתי להחליף את סדר החלקים או לשים את החפץ הכחול רחוק יותר ובכל כיוון והילדה עדיין לוקחת רק את הכחול.
    האם יש לז משמעות מיוחדת?

לקביעת תור
    סגירה
    העדפה לצבע אצל תינוק

הוספת תגובה

• תגובה לרווית

דבי גרוס דולב
    08/10/2009

הי רווית
    המשמעות היחידה שיש לזה היא שביתך כנראה מחבבת צבע כחול.. זה הכול..
    בברכה
    דבי גרוס דולב
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    שרונה
    08/10/2009

שלום,
    בני בן ארבעה חודשים ושבוע, ואינו מתהפך..

נמצא זמן רב על הבטן אבל מתעייף די מהר (אני הופכת ומחזירה) , וגם ידיו רחוקות יחסית מהגוף בפיסוק.

אני מכנסת אותו כדי להרגיל את הגוף לתנוחה הזו, ויש שיפור קל.

יש לציין שיש לו "טונוס שרירים גבוה אך בתחום הנורמל".

לא מראה סימני התהפכות..

מתי לדאוג? אני קוראת בפורום על תינוקות שבגילו כבר התהפכו :(

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    08/10/2009

הי נועה
    טווח הגילאים של ההתפכויות נע בין 4-6 חודשים, כך שבנך לא נמצא בעיכוב התפתחותי ויש לו עוד זמן רב לממש זאת.
    אבל..
    העובדה שיש לו טונוס שרירים גבוה מחייב התיחסות ותרגול ביתי על מנת שלא יגרם עיכוב בהתפתחות ועל מנת שההתפתחות תתרחש ממקום נעים ונינוח ולא ממקום של מאמץ. על אף שהוגדר כבעל טונוס גבוה בתחום הנורמה, עדיין מדובר בסוג של קושי שדורש התחיסות.
    הקושי כבר בא לידי ביטוי בשכיבה על הבטן, "בריחת" הידיים לצדדים נגרמת בשל אותו מתח בגב המקשה על ריכוך הכתפיים והבאת הידיים אל קו האמצע.
    כדי להקל על הבאת הידיים לאמצע כדאי בנתיים לתרגל הרבה שכיבה על הצד אבל המלצתי הראשונה היא לקבל אבחון ממדריכה להתפתחות תינוקות שתיתן לכם תרגילים מועילים וידידותיים על מנת לתמוך בהתפתחות המוטורית של בנך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היתה אצלי מדריכה

נועה
    09/10/2009

היא אמרה שאני אהיה מעליו ואכנס אותו ובנוסף ארים לו צעצוע כד שירים את הראש

וגם לתרגל הבאת רגל נגדית מעל הרגל כדי לתרגל רוטציה והפרדת חלקים

מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לנועה

דבי גרוס דולב
    09/10/2009

הי נועה
    לדעתי יש ,תחילה, לתרגל תרגילים להרפיית הגוף ולהורדת הטונוס ולאחר מכן לתרגל התהפכויות והאת ידיים לקו האמצע.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה