פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה על הידיים
    אמאלה
    05/10/2009

שלום,

בני בן 5 חודשים.
    התפתחות תקינה.
    בלילה ישן סביר במיטתו (נרדם רק על הידיים עם מוצץ)
    מתעורר לינוק פעם/פעמיים במהלך הלילה.

ביום יש בעיה - נראה שהוא עייף ונרדם די מהר (רק על הידיים שוב).
    אך ברגע שמניחים אותו במיטה לרוב מתעורר. וממשיך להראות עייף, אך כבר בלתי אפשרי להרדים אותו (גם על הידיים).
    על הידיים הוא ממשיך לישון גם שעתיים שלוש - ואז נראה יותר רגוע בשאר היום.
    אין לי בעיה שיישן על הידיים של המטפלת (וגם לה לא :-))
    השאלה אם הדבר יכול לגרום נזק לשינה בעתיד.

יש לציין שבנסיעה במכונית הוא ישן טוב.
    בעגלה לעומת זאת לא נרדם ולא ממש ישן גם בטיול ממושך.

בנוסף אם יש עצות לשיפור המצב - אשמח לשמוע.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה על הידיים

הוספת תגובה

• יש פורום שינה של BeOK

נועה
    05/10/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה על הידיים

שירי קאשי
    07/10/2009

הי אמאלה,
    אני מצטרפת להצלצה של אלונה להפנות את השאלה גם בפורום שינה. בכל מקרה מנקודת הראות שלי אין נזק בשינה על הידיים פרט לכך שנוצר הרגל שככל שהילד גדל יותר קשה להפטר ממנו. על הידיים הוא כנראה מרגיש מוגן יותר ותחושת בטחון זו תורמת לשינה טובה ועמוקה יותר. במהלך היום (תחת השגחה) ניתן להעבירו לישון על הבטן. בשינה על הבטן לרוב ישנים טוב יותר כיוון שהגוף מעוגל וסגור כמו על הידיים. אם את בוחרת בדרך זו העבירי אותו בתנועה מהירה ובטוחה לשכיבה על הבטן והמשיכי מיד בתפיחות בתחתית הטוסיק לכיוון הראש כך שהתנועה שנוצרת עוברת לאורך כל הגוף. תנועה זו תעזור לו לעבור חזרה לשינה עמוקה. אפשרות נוספת היא להעבירו לשינה על הגב בתוך פוף גדול. יש להשקיע היטב את הפוף באזור בית החזה על מנת ליצור תנוחת בו בוא מעורסל.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי ידיים...
    נועה
    05/10/2009

שלום,
    בני היקר בן ארבעת החודשים נמצא הרבה על הבטן, אולם -

1. הוא בסך הכל משחק יפה עם חפצים כשהוא על הבטן, אבל הרבה פעמים הוא עושה פתאום "בלי ידיים" וכשהוא נשען על החזה, הידיים באוויר והרגליים מתנופפות. לא ברור אם מתוסכל או לא כי לאחרונה מקשקש בלי סוף ולא למדתי עוד להבדיל...

2. בעגלה הוא יכול להיות על הבטן עם ראש מורם כמעט שעה-שעתיים בלי הפסקה, אבל הוא מאוד נוטה להיות עם יד ימין ישרה ויד שמאל על האמה. גם בבית לעתים הוא נשען על אמות הידיים בפיסוק רחב, אבל לא תמיד.
    א. מדוע בעגלה הוא מחזיק כל כך הרבה זמן ובבית פחות?
    ב. מה לעשות עם העובדה שלא נשען על אמות הידיים בעגלה? אני מתקנת אותו או שאני מקדמת את רגל שמאל קדימה ואז נשען על אמת ימין, אבל זו מלחמה אינסופית...

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בלי ידיים...

הוספת תגובה

• על הבטן

שירי קאשי
    07/10/2009

הי אלונה,
    נתחיל מכך שתנוחת האוירון (השענות על החזה ללא תמיכת הידיים) היא תנוחה חשובה. הבעיה היא אם התינוק נמצא בתנוחה זו רוב הזמן, זה לרוב מעיד על זקיפות יתר. אצלכם לא נראה לי כי זו הבעיה כיוון שאת מתארת גם מצב בו הוא נמצא זמן ממושך עלהמרפקים. בעגלה הוא יכול להשאר כך זמן ממושך יותר גם בגלל שיש יותר עניין אך בעיקר בגלל התנועה של העגלה שתורמת בהורדת מתח מהשרירים. בכדי ללמדו להשען על שני המרפקים אני ממליצה להשכיבו על הבטן על כדור פיזיו כשאת רוכנת מעליו ומחזיקה אותו במרפקים כך שהוא נשען עליהם. בתנוחה זו הניע את הכדור באיטיות מצד לצד על מנת ללמדו להעביר משקל כל פעם ליד אחרת ולהשען על מרפק אחר.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה עם ברכיים כפופות לאחור
    LULINX
    05/10/2009

שלום רב, בני בן 10 חודשים, זוחל כבר כחודשיים, ומתיישב לבד לאחרונה. העניין הוא שהוא מעדיף
    להתיישב על הישבן עם רגליים כפופות לאחור (בצורת האות דאבל יו) ולא עם הרגליים קדימה.
    האם ישיבה זו מזיקה? אם כן האם לתקן וליישר לו את הרגליים?

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    07/10/2009

הי,
    תינוק שיושב רק ישיבת W לרוב סובל מקושי מסויים בשיווי משקל ותנועתיות של הגב. ישיבת ה-W נותנת לו בסיס ישיבה רחב, דבר העוזר ביציבות ושמירה על שיווי משקל ללא צורך בתנועתיות רבה. ישיבת ה-W לכשעצמה גם מפעילה לחץ מיותר על מפרקי הירכיים והברכיים ולכן לא מומלץ לשבת כך כל הזמן. את בהחלט יכולה מידי פעם לתקן את הישיבה לישיבה קדמית (שתי רגליים קדימה - גם בסיס מעט רחב אך אין לחץ על המפרקים) או משוכלת (רגל קדימה ורגל אחורה - מצריכה תנועתיות הכי גבוהה). ביחד עם שינוי ההרגלים מומלץ לעבוד על שיפור התנועתיות ושיווי המשקל בהקשר זה:
    1. על כדור פיזיו להתחיל עם ישיבה קדמית. כשאת אוחזת מאחור ומשמשת תמיכה למקרה של נפילה. הקפידי על סגירת הרגליים על מנת לצמצם את הבסיס והאחיזה של הרגליים ולהביא לשיווי משקל שנובע מתנועתיות של הגב. בתנוחה זו להניע את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדו לייצב את עצמו.
    2. כמו בסעיף 1 רק בישיבה משוכלת. חשוב להקפיד שכל פעם רגל אחרת תהיה קדימה.
    3. להושיב על הכתפיים של אחד ההורים ולהניע את הגוף מצד לצד כמו על הכדור. בהתחלה לתמוך בגב התינוק וככל שהוא יציב יותר ניתן להעביר את התמיכה לאזור האגן ובכל לאפשר לגב להשתתף יותר בשמירה על שיווי המשקל.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ושבע
    סיגל
    05/10/2009

ליאמי בן שנה וחצי , עוד כמה ימים כבר בן שנה ושבע
    עשה שלשום , את צעדיו עצמאית, ללא עזרה, הוא קם ועשה צעד וחצי, הבעיה שהוא ממשיך לנסות לקום , אבל צעדים הוא ממש חושש
    אנחנו מעודדים אותו וקוראים לו לבוא נותנים לו צעצוע כדי שירצה לבוא לקחת
    אבל הוא ישר יושב
    איך אפשר לעודד אותו להרחיב את הצעדים? זה קורה רק שהוא באמצע חדר, בלי להיאחז ברהיט ולעבור לרהיט אחר
    הוא לא מנסה את זה

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ושבע

הוספת תגובה

• תגובה לויקי

דבי גרוס דולב
    06/10/2009

הי ויקי
    בנך כבר עשה את צעדיו הראשונים וזה טוב. חשוב דווקא לא להלחיץ אותו בשלב זה כדי לא לגרום לו לפחד ובהלה בצעדים הבאים.
    בנתיים אפשר להרחיק בין שני רהיטים עליהם הוא נשען ולתתלו עוד קצת זמן לתפוס אומץ ולהמשיך במה שכבר התחיל.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 4 חודשים לא מושיט יד לחפצים אבל מכניס חפצים לפה
    דבי גרוס דולב
    05/10/2009

שלום רב!
    בני בשבוע הבא יהיה בן 4 חודשים , כמעט ואינו מושיט יד לחפצים שתלויי מעליו, אבל כן מכניס כלהזמן את חיתול הבד ואת ידיו לפיו. והוא תופס צעצועים שמביאים אל ידיו . יחד עם זאת נראה שקיים קושי בהרמת הידיים לכיוון מעלה. כאשר אני מנסה לעודדו ומרימה לו את הידיים למעלה , הוא מביע התנגדות.
    אציין גם, שהוא מנסה להרים ראש כאשר הוא על הגב, (כאילו מתאמץ לעשות כפיפות בטן או להתיישב).

לבני הבכור היתה התנהגות דיי דומה (בעניין הראש) והוא מאובחן כרגע כסובל מבעיות קשב וריכוז.

מלבד זאת, כל שאר ההתפתחות תקינה לחלוטין מבחינת הדיבור, הוא מתהפך מהגב לבטן, ממלמל, צוחק בקול רם.
    לא הייתי איתו עדיין בטיפת חלב כי אני נגד חיסונים.
    האם כדאי לפנות כבר עכשיו לרופא? או לחכות מעט ? עד איזה גיל הם אמורים להושיט ידיים לחפצים?

תודה,
    שירלי

הוספת תגובה

• תגובה לשירלי

דבי גרוס דולב
    06/10/2009

הי שירלי
    הקושי להושיט ידיים לחפצים ונסינות ההתרוממות משכיבה על הגב יכולים להעיד על מתח יתר בחגורת הכתפיים או סוג של נוקשות המקשה על הרמת הידיים מעלה.
    אבחון של קושי זה חשוב כדי למנוע קשיים עתידיים. אינני יודעת אם בטיפת חלב זה יאובחן כי ההערכה שלי מתבססת על שיטת האבחון לפיה אני עובדת, אבל שווה לנסות אבחון כלשהו בכל מקרה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייתכן וסובל מהיפרטוניה?

שירלי
    08/10/2009

דבי שלום ותודה על התשובה.
    קראתי חומר רב בנושא הושטת הידיים , וכפי הנראה לפי כל התסמינים בני סובל מהיפרטוניה. קראתי גם כי ניתן לעשות כל מיני תרגילים על מנת לשפר את התסמינים ואני מתרגלת איתו כבר מעכשיו. בד בבד קבעתי תור לאבחון אצל מטפלת בשיטת ורדי.
    האם את יכולה להמליץ לי על שיטות אחרות? האם יש אתר באינטרנט בו אני יכולה לקבל רעיונות נוספים לתרגול בבית בינתיים עד שיגיע האבחון?
    למיטב הבנתי כל שבוע הוא קריטי ולכן לא הייתי רוצה לחכות.

בתודה מראש
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי שירלי

דבי גרוס דולב
    08/10/2009

הי שירלי
    מה שתיארתי בתגובתי הוא סוג של היפרטוניה- מתח שרירים גבוה.
    ישנם סוגים שונים של תרגילים אבל תחילה חשוב לאבחן זאת על מנת לא לטעות בתרגול.
    ישנן דרכי אבחון וטיפול שונות. אני, מין הסתם, ממליצה על זו בה אני מטפלת...
    בברכה ובהצלחה
    דבי גרוס דולב, ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה עם יד ימין ורגל שמאל בלבד
    ענת
    05/10/2009

היי הילדה שלי בת 9 חודשים התחילה לזחול לפני שבועיים בערך, היא זוחלת בהצלבה של יד ימין ורגל שמאל בלבד, יד שמאל ורגל ימין לא משתתפות בתנוע כלל, (רגל ימין נגררת בזחילה).
    אני אשמח לתשובה ממכם האם זה מוכר, או דורש פזיותרפיה או אולי יש תרגילים לעזור לה.....
    תודה רבה
    חג שמח
    אמא שקצת מודאגת

הוספת תגובה

• שחכתי לציין שזו זחילת גחון

ענת
    05/10/2009

הפצפונת שלי זוחלת על הבטן וככה היא מתקדמת לאט
    תודה רבה
    ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    06/10/2009

הי ענת
    כדי לעודד הצלבות נסי את התרגילים הבאים:
    1. משחקי הצלבות בשכיבה על הגב- יד ורגל נגדית נפגשות, יד ורגל נגדית מצטלבות.
    2. חברי יד ורגל נגדית וגלגלי את התינוקת מצד לצד.
    3. בזמן זחילה תני "קונטרה" לכף הרגל ימין.
    4. בשכיבה על הבטן הגישי צעצוע ליד שמאל כדי לעודד פעילות שלה.

בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות הרדמות בגיל 11 חודשים
    חופית
    05/10/2009

שלום רב,
    ביתי בת 11 חודשים ובזמן האחרון נדמה שיש לה בעיות הרדמות. בשעות הערב בעיקר וגם קצת במהלך היום היא נמצאת בחוסר שקט ונהיה קשה להרדים אותה בלילה. נראה שהיא מאוד עייפה אבל מצביעה לסלון כאילו רוצה להיות איתנו ערים. כמובן שיש טקס שינה - מקלחת, בקבוק, סיפור וקצת ידיים ואהבה. אני לא מבינה מה מפריע לה אולי יש לך רעיון? בנוסף, היא התחילה להתעורר לפחות פעמיים בלילה בבכי. וכשאני שמה לה מוצץ היא נרגעת - וזאת למרות שהיא בהחלט יודעת לקחת את המוצץ בעצמה.
    תודה

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    07/10/2009

הי חופית,
    כמו לכל תינוק, גם אצלכם ישנם שינויים בהרגלים שלא תמיד נדע מה סיבתם. לפעמים נוכל לדעת רק בדיעבד שלמשל יצאה שן או שהתפתחה מחלה ולעיתים לא נוכל לעולם לדעת את הגורם האמיתי. בכל מקרה חשוב לדעת שתקופות כאלו עוברות על כולם ובסופו של דבר עם הרבה סבלנות ואהבה זה עובר ללא קשר לסיבה. תני לבתך את החום והבטחון להם היא זקוקה כרגע. השארי איתה יותר זמן בחדר בזמן ההרדמה. בלילה כשהיא מתעוררת תני לה את המוצץ ולטפי אותה כך שתחזור לישון רגועה ועם תחושה שאת שם בשבילה. סביר להניח שלא יקח הרבה זמן עד שתחזור לישון טוב יותר. המשיכי לאהוב ולהעניק כפי שאת עושה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 8.5 חודשים
    אסטר אליאב
    04/10/2009

שלום!
    ביתי בת 8.5 חודשים מתהפכת כבר מגיל 4 חודשים ומסתובבת על צירה.
    מה שמדאיג אותי הוא שהיא עדיין לא התחילה לזחול בכלל, מראה אומנם קצת סימנים של דחיפות עם הרגליים אבל שום דבר חוץ מזה. היא מרימה יפה את בית החזה וכאשר רוצה להגיע למשהו היא מותחת את היד עד אשר היא מגיעה.
    מה שכן כאשר מושיבים אותה היא יציבה.

השאלה שלי היא האם היא כבר לא אמורה להתחיל לזחול מבחינה התפתחותית.?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 8.5 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאסטר אליאב

אורנה עטאר
    04/10/2009

שלום רב,
    רוב התינוקות מתחילים לזחול גחון בין 6-9 חודשים וזחילת שש בין 8-10 חודשים. אני כן הייתי רוצה לראות שיש לה כבר חלק מהמרכיבים הדרושים לזחילה.
    אני מבינה שאתם מושיבים אותה. מאיזה גיל? ייתכן מאוד שההושבה מעכבת את הזחילה אצלה. אני לא ממליצה להושיב תינוק עד שהוא מגיע להתיישבות בכוחות עצמו מאחר והושבה בגיל מוקדם עלולה לגרום לנזק לעמוד השדרה ולארגון ביומכני לא תקין ובנוסף מאחר ותינוקות נהנים מהתנוחה החדשה הם מתעכבים במימוש שלבי התפתחות חשובים כמו זחילה.
    אני ממליצה לשים אותה כמה שיותר על הבטן ולהרחיק ממנה צעצועים כך שהושטת יד היא עדיין לא תצליח להגיע.
    מאחר ואני לא רואה אותה קשה לי לתאר כאן את כל הסיבות שיכולות להוביל לעיכוב בזחילה ולתת תרגילים לכל סיבה. אני כן ממליצה למדריכת התפתחות תינוקות תראה אותה בכדי שתאבחן את הסיבה שהיא עדיין לא זוחלת ותתן לכם כלים מדוייקים בכדי לעבוד איתה על השלבים הבאים.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד תוספת קטנה

אורנה עטאר
    04/10/2009

חשוב לי שתביני כי יש סיבות רבות לעיכובים בזחילה כמו טונוס שרירים, גמישות יתר, זקיפת יתר, מערכת שיווי משקל לא בשלה וכו' וככל שתזהי את זה יותר מהר כך תוכלי לסייע לבתך לממש את שלבי ההתפתחות הבאים ללא עיכוב ובצורה איכותית.

בברכה,

אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שפה האם יש עיכוב?
    דנה
    04/10/2009

שלום רציתי לשאול לגבי שפה, הבן שלי בן שנה וחצי, החל לא מזמן לקשקש במילים , מגיל שנה אמר 3 מילים , ולאחרונה הייתה קפיצה נוספו מילים ונוספה שפת הג'יבריש עם המון הבעות ומחוות, ובקשות על יד הצבעה.
    לדוגמא הוא יכול להצביע על סיר ולדבר איתי על הסיר בג'יבריש
    ובזמן האחרון הוא התחיל לחזור לא הרבה אבל לחזור על מילים שאנחנו אומרים בבית
    הוא כל הזמן שואל מה זה ? מה זה? על כל מיני דברים
    הוא לא אומר עדיין אמא /סבתא.
    יש לו אוצר מילים של :
    אבא, בולבול, די, בובה, טלווזיה, מה זה, את זה, מה קרה, וכל פעם שהוא נכנס לכניסה בבית שלנו הוא אומר בה(בית)
    גם שהוא רואה כלב הוא אומר האו האו, ושהוא רואה פרה הוא אומר מוו-האם זה נחשב למילים
    הוא יודע להשמיע איך עושה:פרה, כלב, סוס, רוח, ברווז, תרנגול,דג
    והתחושה הכללית שאני מבינה אותו

לקביעת תור
    סגירה
    שפה האם יש עיכוב?

הוספת תגובה

• תגובה לויקי

אורנה עטאר
    04/10/2009

ויקי שלום
    נראה כי התפתחותו השפתית והתקשורתית של בנך תקינה
    בברכה
    אורנה עטאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר לחדר ומיטה משלו
    רוני
    04/10/2009

שלום
    בני בן ארבעה וחצי חודשיים
    מזה כשבוע הוא ישן בחדר משלו ובמיטה(עד עתה היה בחדרנו ובעריסה

לוקח לנו הרבה מאד זמן להרדימו בחדר ובמיטה
    האם להכנע ולהחזירו לעריזה ולחדר- יש לציין כי העריסה קטנה כבר למימדיו
    כמו כן למזרן עליו ישן ישנם שני צדדים - אחד קשה ושני מעט יותר רך - על איזה מהצדדים נכון בגיל זה לתת לו לישון?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לחדר ומיטה משלו

הוספת תגובה

• רוני שלום

אורנה עטאר
    04/10/2009

מאחר ועשיתם את הצד של המעבר אני ממליצה לנסות ולהתרגל לכך. גם אתם וגם הוא עוברים עכשיו שינוי ואם תתמידו ותהיו בטוחים בצעד שעשיתם תראו כי הוא יצליח להירדם שם. ברור כי בהתחלה הוא יהיה זקוק יותר לעזרתכם אך עם הזמן זה ילך ויפחת.
    לגבי צד המזרון - ידוע לי כי עד גיל שנה צריך לישון על הצד הקשה.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    קרן
    04/10/2009

בני בן 4.5 חודשים, שוכב על הבטן, מרים ראש, מניח על המזרן
    אבל לא מתהפך. אני הופכת אותו, משכיבה אותו על הצד ומעודדת אותו להתהפך
    1. האם מתחילים מהבטן לגב או מהגב לבטן
    2. האם יש סיבה שהוא מתעכב בהתהפכות?
    3. איזה תרגילים נוספים יכולים לעודד התהפכות
    4. באיזה שלב כדאי ללכת לאבחון או לעבודה עם מטפלת?
    תודה
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

דבי גרוס דולב
    04/10/2009

הי קרן
    חייבת להתחיל בזה שאת טיפה ממהרת מידי. בנך לא נמצא בשום עיכוב התפתחותי ולמעשה נמצא בגיל בו התהפכויות רק מתחילות, בין 4-6 חודשים.אז כדאי להרגע, לתת זמן, לאפשר לו ללמוד זאת בעצמו בלי לתרגל ובלי לשקול אבחון.
    אבחון מומלץ אם תינוק מגיע לגיל 6-7 חודשים ולא מגלה אף סימן להתהפכות.
    בנוסף אין חוקיות לגבי כיוון ההתהפכות, מה שמתאים לכל תינוק ותינוק מבחינת התבנית התנועתית שלו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות -10 חודשים
    אמא
    04/10/2009

בני בן 10 חודשים, בעל טונוס שרירים נמוך וגמישות ונמצא במעקב התפתחותי. הוא זוחל גחון מגיל 8 חודשים בצורה די מוזרה (הצלבה של יד ורגל- אבל רק עם צד אחד רגל ימין ויד שמאל)
    בחודש האחרון הוא התחיל להתרומם על שש אך הוא לא מצליח להתקדם (נראה לי קצת מפחד) בנוסף הוא גם מתרוממם כולו ומותח את הרגליים והידיים(נראה כמו שכיבות שמיכה או משהו כזה...)ואז הוא נהיה מתוסכל ומתחיל לבכות, כיצד אני יכולה לעזור לו או ללמד אותו לזחול על שש?
    אשמח לתשובה שכן זה מתסכל גם אותי...

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות -10 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאמא

אורנה עטאר
    04/10/2009

שלום רב,
    הזחילה שלו מבטאת איזו א-סימטריה שיתכן ותמשיך להתבטא גם בשלבי ההתפתחות הבאים.

ייתכן וכי טונוס השרירים הממוך הוא המעכב אותו מלממש את שלב הזחילה ולכן אני אפרט כמה תרגילים לעידוד זחילה:

1. כשהוא על 6 את יכולה להציע לו כל פעם גירוי ליד אחרת בכדי שיבצע העברות משקל וינתק כל פעם יד.
    2. כשהוא על הגב - תצליבי יד ורגל נגדית ותניעי אותו מצד לצד, גם בצד הנגדי (עבודה על הצלבות).
    3. המון המון המון תנועה במרחב! רחוקה מהגוף שלך. אוירונים, הנפות, סופרמנים.
    4. זחילה בתוך משטח תובעני כמו ערימה של כריות או פופים. אלו ידרשו ממנו יותר כוח ומעבר ל-6.

בהצלח.
    בברכה
    אורנה עטאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיזת בקבוק
    לילוש
    04/10/2009

הבת שלי בת 9.5 חודשים , עדין לא אוחזת בקבוק לבד ( ניסתי גם לשים ידיות לבקבוק) , היא אוחזת את הבקבוק רק בפיטמה בתור משחק ולא מוכנה להכניסו לפה.
    גם בשעת האוכל כאשר אני מנסה לקרב לה את הידיים לבקבוק היא לא מוכנה להחזיק.
    אציין שהיא אוחזת המון חפצים אחרים , מקרבת לפה ובכלל מאוד מפותחת מבחינה מוטרית.
    שאלתי היא מה אפשר לעשות על מנת ללמד אותה ולעודד אותה להחזיק את הבקבוק לבד?
    האם עלי להניח לה בקבוק עם אוכל בזמן שהיא רעבה ולתת לה להתנסות לבד?

לקביעת תור
    סגירה
    אחיזת בקבוק

הוספת תגובה

• טרם קיבלתי תשובה...

לילוש
    05/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין לא קיבלתי תשובה..............

ליאת
    06/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שדילגתם עלי שוב

ליאת
    07/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחיזת בקבוק

שירי קאשי
    07/10/2009

הי לילוש,
    בהחלט את יכולה לתת לה להתנסות גם בזמן האוכל. שיטה נוספת שעבדה אצלי נהדר היא לתת כוס פלסטיק עם מעט מים. רוב התינוקות רוצים לחקות את הגדולים ומרימים את הכוס לשתות. תנועה זו היא ממש כמו הרמה של בקבוק ויכולה לתרום לתרגול התנועה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בבקשה
    ye
    04/10/2009

בתי בת חודשיים והתרגלה לשתות מבקבוק פשוט בעל פטמה לא בטיחותית. (כשהיא שואבת את החלב הפטמה מתעוותת ונפסק הזרם, אך זהו הבקבוק שאליו היא התרגלה עוד בבית החולים).[
    ברצוננו להרגילה לבקבוק אחר- איך עושים זאת?
    ניסינו כמעט את כל הבקבוקים האפשריים: אונט\ טומי טיפי, מאמ\ בקבוק של שליב ...

בברכה
    ואלה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בבקשה

הוספת תגובה

• תגובה לye

דבי גרוס דולב
    04/10/2009

הי
    לצערי אין שיטת פלא להרגלה לאכילה מבקבוק או להחלפת בקבוק. צריך להמשיך לנסות ואף להתעקש. אם הדבר נראה לך ממש חשוב ובטיחותי אז פשוט לא לוותר , להפסיק את ההאכלה בבקבוק הבעייתי ולהציע בקבוקים אחרים עד להצלחה.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

ye
    06/10/2009

תודה על תשובתך,
    הבעיה היא שקוטר הפטמות של הבקבוקים החדשים גדולים מאוד.
    בבקבוק הישן היא מצליחה להכניס את כל הפטמה לפיה ואוכלת כמויות של 120.
    עם הבקבוק החדש שקוטר פטמתו רחב היא אוכלת פחות וגם חלב רב נשפך מפיה החוצה.
    מה לעשות?

תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דבי על התשובה
    אתי
    04/10/2009

שלום לך
    המון תודה על התשובה המפורטת והחשובה
    בשבוע האחרון בני אוכל פחות אני מרגישה לפי הגודש שנוצר לי כל הזמן כאילו הוא מדלג ארוחות
    כמות היציאות תקינה גם השתן וגם הצואה...אז למה הוא אוכל פחות?
    תודה אתי

לקביעת תור
    סגירה
    תודה דבי על התשובה

הוספת תגובה

• תגובה לאתי

דבי גרוס דולב
    04/10/2009

הי אתי
    אין בעד מה, שמחה שיכולתי לעזור.
    קשה להגיד מדוע יש לתינוקות לפעמים ירידה בתאבון אבל אם לא מדובר בשינוי קיצוני, אין ירידה במשקל או התנהגות חריגה ,הרי שאין מקום לדאגה. אם הדבר לא משתפר או אף תחריף התיעצי אם רופא הילדים. אני לא יכולה לדעת בבטחון בלי להכיר אתכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה