מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבט מעלה והושטת ידייםאביטל29/09/2009
בני בן 4 חודשים מתהפך מבטן לגב ומגב לצד.
ביומיים האחרונים החל בשכיבה על הגב להסתכל מעל עצמו להושיט את ידיו מעלה (כלומר לכיוון הראש ובזווית רחבה לא בצורה ניצבת) ובמעין סיבוב דרך חצי הגוף העליון לנסות להגיע לדברים שמעליו או מעבר לראשו.
הוא ממש מחפש מה יש מעליו. האם זה שלב בדרך למשהו חדש נוסף?
בתודה מראש,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה אודה על התייחסות
אביטל29/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאביטל
דבי גרוס דולב29/09/2009הי אביטל
לא ממש הבנתי את תיאורך, האם כוונתך להקשתה של הגב בעת שכיבה על הגב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן כוונתי להקשתה תוך כדי פיתול עמוד
אביטל30/09/2009השדרה.
בתודה מראש,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך אביטל
דבי גרוס דולב30/09/2009הי אביטל
ובכן, לא מדובר בשלב התפתחותי אלא בהקשתת הגב שיכולה לנבוע או ממשו זמני או מנטייה גופנית. תנוחה זו איננה מומלצת ולכן כדאי לתרגל עם התינוק מספר תרגילים על מנת לשבור את התבנית התנועתית הזו:
1. שבכחהנ על הגב להרים את רגליו הלוך חזור לכיוון הראש תוך תמיכה והרמה של הטוסיק.
2. להרבות בתנוחת ערסול.
3. להרבות בהשכבה על הצד תוך קירוב היד והרגל העליונות.
באופן כללי להרבות בתנוחות שיעגלו את התינוק ויהוו את ההיפך מההקשתה.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת זרים בגיל חודשיים וחצי?איילת28/09/2009
הילדה שלי חייכנית וחיונית התחילה לפני שבועיים בערך לבכות כשאנשים שהיא לא מכירה מחזיקים אותה על הידיים. כשאני לוקחת אותה חזרה אלי היא נרגעת.
האם יתכן שהיא מפחדת מזרים בגיל כל כך צעיר? מה עושים כדי שלא תפחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאיילת
אורנה עטאר28/09/2009איילת שלום
לרוב אין לתינוקות חרדת זרים בגיל הזה. מה שחשוב במצבים האלה זה לא להפסיק לחשוף אותה לזרים ולהראות לה שאת שם ולתת אמון באותו אדם שמחזיק אותה.
האם במהלך היום היא רק איתך? ככל שהיא תראה יותר דמויות במהלך היום כך יהיה לה קל יותר.
איך היא עם אבא?
מקווה שקצת עזרתי
בברכה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך המהירה
איילת29/09/2009אין לה אבא, אני מגדלת אותה לבד. היא איתי 24/7.
אם היא בוכה אצל אחרים, לעמוד לידם שתראה אותי? זה יתן לה תחושת ביטחון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום איילת
אורנה עטאר30/09/2009כן, כשאת עם אנשים - את זו שתתני להם להחזיק אותה ותהיי שם לידה ותשמיעי לה את קולך ותרגיעי אותה שהכל בסדר.
כשקשה לתינוק מה שחשוב זה לא להימנע אלא להתמודד עם הקושי. את מכינה אותה לחיים האמיתיים.
שיהיה בהצלחה.
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיוך של תינוקיעל28/09/2009
שלום רב,
בני בן 7 שבועות ועדין לא מחייך, אני מדברת אליו משמיעה לו קולות, רוב הזמן ראשו מוטה הצידה, שמעתי שתינוק מתחיל לחייך ולהכיר את פני אמו ואת קולה בין 4-6 שבועות.
האם זה בסדר?
אודה לתשובתכם,
שנה טובה וחתימה טובה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
אורנה עטאר28/09/2009שלום רב
חיוך ראשון אמור להגיע סביב גיל חודשיים.
זה יגיע בקרוב - אל דאגה.
בברכת שנה טובה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמה וחודש...רינת26/09/2009
ביתי בת שנה וחודש היא עדיין לא הולכת אך מסביב לרהיטים כן. היום התחילה ללכת עם ההליכון והיא הולכת איתו מהר , היא עוזבת ידיים לכמה שניות בודדות ומתיישבת היא ממש פוחדת לעזוב ידיים , יש משהו שאפשר לעשות על מנת לעזור לה??????????? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לענת
דבי גרוס דולב27/09/2009הי ענת
ביתך לא נמצאת בעיכוב התפתחותי ולא באיחור לכן אין צורך להאיץ ולתרגל שלב זה של הליכה.
כן הייתי ממליצה להמעיט את השימוש בהליכון שגם איננו בטיחותי וגם עלול לעכב את ההליכה שכן התינוק מסתמך על מכשיר זה ולא על שיווי המשקל העצמאי שלו עצמו ועל פיתוח שיווי משקל זה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהענת המשך...
רינת28/09/2009זה לא הליכון ששמים את התינוק באמצע והוא מזיז עצמו בעזרת גלגלים אלא הליכון שכמו עגלה היא עומדת והולכת איתו.... זה גם לא בסדר????? אשמח לתשובה . תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ענת
דבי גרוס דולב29/09/2009הי ענת
זה לא לא בסדר.. רק אמרתי שזה עלול לעכב את פיתוח שיווי המשקל העצמאי בשל העובדה שהתינוק מסתמך על ההליכון ולא על שיווי המשקל שלו, גם בהליכון גלגלים ובכל דבר ש"מוליך" אותו.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה בגיל שלושה חודשיםמיה26/09/2009
שלום רב,
יש לי ילדה בת שלושה חודשים, בימים האחרונים היא ישנה יותר ביממה והפחיתה את כמות המזון, היא אוכלת רק תמ"ל, ביממה אוכלת בסביבות 550-500 מ"ל, יש לציין שלפני כן אכלה בסביבות 750 מ"ל, היא גם ישנה 9 שעות רצוף בלילה ולא קמה לאכול.
האם הכמות שאוכלת היום תקינה והאם עליי לדאוג שישנה ירידה משמעותית בכמות הצריכה שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי-
אביטל27/09/2009אותו דבר קרה לי הבן שלי הוא אומנם יונק אך עם הגיעו לגיל שלושה חודשים החל מתעניין פחות באוכל וכשבדקתי כמויות עם חלב ששאבתי הסתבר לי כי מ160 שאכל בגיל חודשיים אוכל עכשיו בגיל 4 חודשים 130. כל עוד יש עלייה במשקל אין בעיה עם זה עד כמה שידוע לי.
ברכת חתימה טובה,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילה
שירי קאשי29/09/2009הי מיה,
אינני מוסמכת בנושאי תזונה, אך מנסיוני אוכל לומר כי לכל תינוק יש קפיצות גדילה. בתקופות אלו הוא אוכל יותר וגם שעות השינה יכולות להשתנות. לאחר קפיצת הגדילה יכולה להיות שוב ירידה בכמות האוכל. הירידה בכמות האוכל יכולה להיות טבעית, בכל מקרה כדאי לעקוב לראות שאין מחלה שמתפתחת (ואיתה חוסר תאבון) וכמובן מעקב התפתחותי רגיל בטיפת חלב. אם אין כל בעיה והעלייה במשקל וגובה הן לפי עקומות הגדילה הרי שהכל בסדר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עדוד הליכהדנה26/09/2009
לפני כשבועיים ליאם עשה 3-4 צעדים, מאז הוא ירד חזרה לזחילה, והוא לא היה מוכן לחזור לזה שוב, הוא כל הזמן מבקש על הידיים , וכשאני מנסה להוריד אותו על הרצפה אפילו לזחילה, הוא מתחיל לבכות
מה זה יכול להיות?
למה הסירוב הזה?
אני מנסה להרגיע אותו ולא להלחיץ אותו
יש איזה טיפים שאני יכולה לקבל מכם להחזיר אותו לנסיונות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לויקי
דבי גרוס דולב27/09/2009הי ויקי
לא כתבת לי את גילו של בנך. בכל אופן נשמע שבנך חווה בהלה מצעדיו הראשונים וזה בסדר ומוכר.
מה שחשוב כרגע הוא לא להלחיץ אותו לחזור להליכה אלא להחזיר אותו בעדינות לרצפה, נסי לבלות עם בנך הרבה על הרצפה, גם על הידיים כדי להחזיר לו את הבטחון שלו בעצמו. גם כשיחזור לשהות ברצפה באופן חופשי אל תנסי לעודד אותו ללכת. את יכולה להיות רגועה כי את יודעת שכבר יש את זה במערכת ולכן נותר רק להמתין בסבלנות לצעדים הבאים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא בן שנה וחצי
דנה27/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מעודדים התהפכות מהבטן לגב?מיכל26/09/2009
ביתי בת 3 חודשים, היא כבר התהפכה מס' פעמים לבד מהבטן לגב, אבל הפסיקה ואני לא יודעת איך לעודד אותה להמשיך. מהגב לבטן היא מתחילה ואני עוזרת לה ובסוף היא מרימה את הכתף והחזה ומשלימה את ההיפוך.
מה התרגיל ההפוך?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכויות
שירי קאשי26/09/2009הי מיכל,
לרוב שלב ההתהפכויות מתחיל לא לפני גיל 4 חודשים. אצל תינוקות שמקדימים בהתהפכות מהבטן לגב, לרוב מדובר ביכולת זקיפות גבוהה שבדרך כלל מלווה גם בנוקשות מסויימת של אזור הגב ולכן ההתהפכויות הללו הן לא מאורגנות לחלוטין, אינן נובעות מתנועה רכה ונשלטת ולעיתים מסתיימות במעין נפילה. במצב זה מוכרת התופעה של הפסקה טוטאלית של ההתהפכויות לרוב בשל העובדה שמדובר בחוויה שלילית מבחינת התינוק. ישנם תרגילים ללימוד ההתהפכות וללמיד תנועה נכונה ומאורגנת. כתוצאה מלימוד זה התינוק חווה חוויות חיוביות של התהפכות וכך גם מחזירים את התינוק לתרגול של השלב וגם מלמדים אותו תנועה נכונה.
תרגילים:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותאמאלה26/09/2009
שלום,
בני היקר בן 4 חודשים, נמצא על הבטן הרבה זמן במשך היום.
הוא מושיט יד לחפצים כשהוא על הגב אם הם בקו האמצע שלו ומכניס לפה, וכשהוא על הבטן הוא מושיט יד ומצליח לפעמים להעביר משקל ליד אחת ולהכניס את הצעצוע לפה עם היד השניה. לעתים קרובות הידיים מתרחקות לו והראש נופל...
האם יש תרגילים להמשיך ולעודד זאת? יש לציין כי לעתים שהוא על הבטן הוא נשען על האמות אבל המרפקים מעט באויר , או שמרפק אחד באויר.... לדאוג? לתרגל?
שאלה נוספת - הוא החל להסתובב מהגב לצד (ומאוד מבסוט מזה), האם זו תחילתה של התהפכות? האם התהפכות מהגב לבטן לפני התהפכות מהבטן לגב מדאיגה או מראה על הבאות?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי26/09/2009הי נועה,
אני לא בטוחה שהבנתי נכון - האם כשהידיים מתרחקות זה מסתיים בהיפוך או שמגיע לצד? בכל מקרה הוא בגיל שניתן להתחיל לתרגל התהפכויות לשני הכיוונים. נראה כי הוא כבר בתחילת התהליך, גם מה שאת מתארת מהגב לבטן. אין שום בעיה לאיזה כיוון מתהפך קודם (אצל כל תינוק זה אחרת ושני המצבים תקינים).
לגבי השענות על מרפקים את יכולה להשכיבו על כדור פיזיו על הבטן. כשאת רוכנת מעליו מאחור ובעזרת ידייך תומכת בו בהשענות על המרפקים. בתנוחה זו להניע את הכדור מצד לצד באיטיות על מנת לתרגל העברות משקל על המרפקים.
תרגילים להתהפכויות:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרחקות ידיים
שרונה27/09/2009התרחקות הידיים שתיארתי לא קשורה להתהפכות אלא להושטת יד לחפצים כשהוא על הבטן- הוא מושיט יד ואז 'מוחת' עם הראש והידיים מתרחקות לצדדים. כנראה לא הצליח להעביר משקל כמו שצריך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי29/09/2009הי נועה,
בכל מקרה כדאי לעבוד על תרגילי ההתהפכות שניתנו. אם יש צורך בהבהרות נוספות את מוזמנת לפנות שוב.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגהליה26/09/2009
היי,
הנסיכה שלי נולדה בשבוע 30 במשקל 596 גרם, כיום בת שנתיים והכל בסדר גמור מלבד המשקל (גן על זה נתגבר).
ביתי נמצאת איתי בבית בהמלצת רופא שעדיף שתעבור עוד חורף אחד בבית.
רציתי לקבל כמה טיפים במה לעבוד איתה בגיל הזה?
מצפונית נראה לי שאני עושה לה נזק שהיא לא הולכת לגן, היא מאוד חברותית אבל אין לנו ברירה באיזה דרך אני יכולה לפצות על מסגרת גן (חוץמגני שעשועים)
האים אתן מכירות אולי קבוצת אמהות שמתאספות עם הילדים להפעלות או בכלל לחברה של הילדים (אים בכלל קיים דבר כזה), אני גרה בראשון לציון.
תודה מראש על התייחסותכם וסליחה על אריכות דבריי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי תמצאו מכנה משותף
אביטל26/09/2009יש לי קרובה שהבת שלה נולדה 800 גרם היא גם גרה בראשון והיא בת 10 חודשים אם אני לא טועה. אשמח לקשר בניכן אם תרצי.
ולדעתי האישית תמיד כדאי לשמוע כמה אנשי מקצוע בהמלצתם ואז לקבל החלטה לפי אינטואציה אישית. אני הייתי מתייעצת גם עם עוד רופא וגם עם איש חינוך. לשיקולך,
בכיף,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפגה
שירי קאשי26/09/2009הי אמא,
נכון שלגן הילדים יש תרומה חשובה מאוד להתפתחות התינוקות, בעיקר לכישורים החברתיים, אך בהחלט ניתן ליצור מפגשים כאלו גם ללא גן. ישנן מסגרות שונות של גן ללא גן או בחלק מהמקומות נקרא גם גן עם אמא. במקומות אלו מגיעים עם התינוק לחוגים ופעילויות כמו שיש בגן וכמובן למפגש חברתי עבור אותם ילדים שאינם במסגרת. לרוב זה נמצא במרכזי הורים וילדים שונים או בחלק מבתי הג'ימבורי. אופציה נוספת היא אכן לארגן קבוצת אמהות שנמצאות עם הילדים ולהביא פעילויות שונות מבחוץ. כמובן שניתן גם ללא תשלום להפגש בגינות ופארקים. אם תצליחי למצוא קבוצה קבועה שאיתם את נפגשת זה יקל על הילדה ליצור קשרים חברתיים ולפתח משחק חברתי יותר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת טבוררחלי25/09/2009
הי,
לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל...
בני בן 3 שבועות וטרם נשר לו הטבור.
האם זה בסדר?
כמו כן בימים האחרונים איזור הטבור מדיף ריח רע. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מניסיוני כדאי שרופא יראה יתכן ונוצר
אביטל25/09/2009זיהום. בכל מקרה הקפידי לחטא מסביב פנימה תוך הכנסת קיסם מתחת. מה שמדיף ריח יתכן וזה מוגלה.
גם אם נוצר זיהום עם משחה רפואית זה תוך יומיים שלושה עובר.
שבת שלום,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לרחל
אורנה עטאר26/09/2009את צריכה אכן לגשת לרופא שיראה את זה.
מניסיוני אכן צריך ממש להזיז את העודף שנשאר מהטבור ולנקות כמה שיותר בפנים עם מקל אוזניים ואלכוהול.
בברכה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעון חורף- דרושה עצה לגבי שנת לילהאביטל25/09/2009
שלום,
אולי לא הפורום המתאים אך בכל זאת,
בני בן 4 חודשים מתמוטט מעייפות כל יום ב19:00/19:30 ומשקים בסביבות 5:30.
הוא כבר אינו אוכל אחרי 12:00 בלילה ומתעורר פעמיים בד"כ בגלל שמתהפך ולא יכול לחזור אחורה.
הזזת השעון אחורה תגרו שישכים בסביבות 4:00 !!!!
האם למישהי יש עצה איך להזיז גם אצלו את השעון?
בתודה מראש,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
אורנה עטאר26/09/2009הי אביטל
אכן לא פורום מתאים, אך מניסיוני לוקחים כמה ימים והתינוקות חוזרים להרגלי השינה הקודמים שלהם.
בברכה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפכות בשינהסטלה24/09/2009
שלום
בתי בת 4 חודשים ומתהפכת מהגב לבטן ונורא נהנת מזה.
לא רוצה לשכב על הגב בכלל ולכן גם לא מתהפכת מהבטן לגב.
הבעיה היא שבלילה היא מתהפכת הרבה על הבטן ולא יכולה לחזור חזרה, מתעייפת ומורידה את הראש על המזרון במצב אנכי.
אני מפחדת כי לא יהיה לה אוויר.
אנחנו קמים אליה עשרות פעמים בלילה רק כדי להפוך אותה בחזרה, אבל המצב חוזר חלילה כפי שציינתי שאינה אוהבת להיות על הגב.
מבקשת עצה . מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסטלה
דבי גרוס דולב24/09/2009הי סטלה
זהו שלב בהתפתחות התינוק, בו הוא לומד להתהפך לצד אחד ולא יודע או לא רוצה לחזור לצד השני ואין הרבה מה לעשות חוץ מלחכות בסבלנות שביתך תלמד להתהפך גם לצד השני. אין מקום לדאגה כה גדולה ולהפיכתה כ"כ הרבה פעמים בלילה אם בין כה וכה חוזרת לבטן. כדי להיות בטוחים ניתן להשתמש באחד המכשירים המתריעים בפני קושי בנשימה בשינה.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנה-לא אוהב על הבטןהילי24/09/2009
היי,
בני בן חצי שנה ואף פעם לא אהב להיות על הבטן.
עד גיל כמעט 4 חודשים "ויתרתי" לו. לא היה הרבה על הבטן (אני יודעת..טעות)
מגיל 4 חודשים שמתי אותו יחסית הרבה על הבטן עד שהתחיל להתרגל( היה בוכה הרבה אבל לאט לאט קיבל יותר ויותר, אפילו כמה פעמים נירדם באמצע היום וישן על הבטן..)
לפני כשבוע התחיל להתהפך מהבטן לגב, והתחיל לעשות את זה כשיטה! כל פעם שאני שמה אותו על הבטן מתהפך לגב!
אני לא יודעת מה לעשות כדי לגרום לו לרצות או לאהוב על הבטן.. גם שאני מנסה לשחק איתו הוא אחרי כמה שניות מתהפך חזרה לגב ואם אני מנסה למנוע ממנו ע"י משחק וכו'.. מתעצבן, ובכוח דוחף כצמו לגב.. אני מפחדת שההתפתחות שלו תעט בגלל זה.. יש משהו מומלץ שאפשר לעשות ?
וכן, מנסה לקום לישיבה מהבטן, כמו כפיפות בטן.. אני יודעת שזה לא הכי תקין.. (הגיע למצב שבטיולון שאני שמה אותו במצב שכיבה (175) מתעצבן ומנסה לקום כל הזמן ככה..
אשמח לשמוע תגובות ועצות,
המון תודה,
הילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה להילה
דבי גרוס דולב24/09/2009הי הילה
תחילה חשוב לדעת שהסירוב לשכב על הבטן בא בד"כ מקושי פיזי ולא מחוסר רצון. בגיל זה כבר אמורה להיות שכיבה מאוד נינוחה על הבטן, לאור כל הנ"ל יתכן שלבנך יש קושי מתמשך לא מטופל שגורם לאי שכיבה על הבטן וכן להתרוממות דרך שרירי הבטן לישיבה. קושי זה בד"כ הוא מתח יתר בבית החזה ובגב שתוצאתו היא שני הדברים שציינתי. מכיוון שמדובר בבסיס חשוב בהתפתחות אני ממליצה לפגוש מדריכה להתפתחות תינוקות שתאבחן באופן ספציפי את הקושי ותלמד תרגילים להתגבר עליהם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן חצי שנהאפרת24/09/2009
בני היקר כמעט בן חצי שנה וישנה תופעה שנעט מדאיגה אותי. הוא בד"כ תודה לא-ל ישן לילה שלם אך באמצע הלילה כאילו מתעורר, אך נראה לי שזה מתוך שינה ומרים את רגליו למעלה ומטיח אותן בחוזקה המון פעמים עד שנרדם בחזרה. האם זאת תופעה מוכרת וממה היא נובעת, האם לא יכול להגרם חלילה נזק מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
דבי גרוס דולב24/09/2009הי אפרת
אין שום בעיה עם התופעה שתיארת, כל עוד זה לא מפריע לתינוק , הרי שזה בסדר, גם בזה שום נזק.
בברכה
מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביבי אינשטייןרוני24/09/2009
שלום
בני בן 4 חודשים מאד מאד אוהב לצפות בקלטת ביבי אינשטיין יכול לשבת רצוף שעה!!! ולהביא את שביעות רצונו (אם אני מרימה אותו הוא מתחיל לבכות9 נאמר לי כי לא רצוי (בלשון המעטה) לתת בגיל זה לצפות בטלויזיה זמן כה רב (יש לציין שהוא אוהב מאד טלויזיה בכל ערוץ)
שאלותי
1. מדוע לא מומלץ?
2. מהו הזמן המומלץ בגיל זה לצפיה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרוני
דבי גרוס דולב24/09/2009הי רוני
צפייה בטלוייזיה בגיל זה אכן לא מומלצת . אין זה משנה מה מוקרן על המסך, בכל מקרה הדבר ירתק את התינוק ואת יכולה לעשות ניסוי ולהניח אותו מול מהדורת חדשות, גם בזה הוא יצפה..
בטלוויזיה אין שום דבר מועיל אלא להיפך, היא מהפנטת, איננה תורמת להתפתחות המוטורית והקוגניטיבית, גורמת לפאסיביות, גורמת להתמכרות, מרצדת במהירות שהיא גדולה מדי עבור מוחו של תינוק קטן, לא מאפשרת אינטראקציה ועוד ועוד ועוד.
אין זמן מומלץ לצפייה בטלוויזיה בגיל זה מפני שההמלצה היא לא לצפות בכלל, לשיקולך.
בברכה
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)