פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה
    אילנה
    25/08/2009

שלום לכולם,

אני יודעת ששאלתי לא התפתחותית, אבל אולי בכל מקרה מישהי תוכל לעזור לי
    בני בן 8 חודשים, בגיל כזה ילדים מזמן עם תוספות של אוכל "נורמאלי"ו אצלנו.... כלום. במקרה טוב פירות של גרבר. ניסיתי הרבה דברים ושום דבר לא עוזר. מה אני צריכה לעשות? לקבל שזה האוכל שלו או שלנסות עוד משהו? ומה?

אילנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה

הוספת תגובה

• תגובה לאילנה

דבי גרוס דולב
    25/08/2009

הי אילנה
    טעמים והרגלי אכילה הם מוטיב מאוד משתנה אצל ילדים לכן חשוב להמשיך ולנסות כל יום להאכיל במוצקים, לשנות טעמים ולבשל דברים שונים. לדעתי כדאי להמעיט מעט במתן מאכלים מעובדים כגון גרבר על מנת לא ליצור מצב בו התינוק יעדיף יותר ויותר אוכל "לא אמיתי" על פני מאכלים טריים ובריאים. ישנם הרבה תינוקות שלוקח להם זמן לחבב מזון מוצק אבל חשוב לא להתיאש ולהמשיך להציגו בפניו.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שלושה חודשים
    נועה
    24/08/2009

בני בן שלושה חודשים לאחרונה התחיל לדחוף את כל האגרוף לפה, אני יודעת שזה בסדר ולא מפריעה לו. אבל ככשאני משכיבה אותו על הבטן הוא לא עושה שום דבר אחר! רק מנמיך את הראש כדי ללקק את האגרוף ויכול להשאר כך שעה. קודם הוא התעניין בסביבה ואף התהפך פעם פעמיים, כל הנסיונות שלי לפתות אותו עם צעצועים לא עובדים. לחכות שזה יחלוף?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שלושה חודשים

הוספת תגובה

• בן 3 חודשים

שירי קאשי
    25/08/2009

הי נועה,
    הגירוי החושי הוא כרגע עוצמתי יותר עבורו מאשר הגירוי הויזואלי. יחד עם זאת כן חשוב לגרותו להרמת ראש על הבטן. תנסי לפתוח לפניו ספר תמונות שחור-לבן-אדום (כמו ספרון עגלה) או לחילופין לשכב מולו ולדבר אליו. הפנים האנושיות (במיוחד של אמא) וכן תמונות עם ניגודיות גדולה בצבעים יכולים למשוך אותו יותר מאשר צעצועים אחרים. כמו כן בזמן השכיבה על הבטן, עברי עם אצבעות ידיך מצידי חוליות הגב החל מהצואר ועד למרכז הגב (במגע ברור אך לא חזק מידי). גירוי זה יגרה אותו להרים ראש ואולי גם לעזוב מעט את אגרופיו.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה ו3 חודשים - לשון בחוץ
    ניר
    24/08/2009

שלום,
    בני בן שנה ו 3 חודשים, מאז שנולד הלשון בחוץ כל הזמן, רופא ילדים אמר שזה יחלוף (לא חלף עדיין) ושאינו רואה צורך בבדיקות נוספות ואינו יודע לאיזה רופא להפנות אותנו להמשך ברור.
    מבחינת התפתחות - טפו, טפו, טפו - מתפתח היטב, עולה במשקל, אוכל יפה, עדיין לא מדבר אך מקשקש את כל ההברות ומבין הכל, ללא בעיות של עצירות ובכלל ללא בעיות נוספות.

יש למישהו מושג לאיזה רופא כדאי לפנות לבדיקה וייעוץ?
    תודה

הוספת תגובה

• לשון בחוץ

שירי קאשי
    24/08/2009

הי ניר,
    תופעה של לשון בחוץ יכולה לנבוע גם מטונוס שרירים נמוך סביב אזור הפה. אני מניחה כי אם היתה בעיה כזו אז הייתם נתקלים במהלך ההתפתחות גם בקשיים נוספים סביב נושא התזונה והלעיסה. רוב הסיכויים שאכן אין כל סיבה לדאגה והתופעה אכן תחלוף מעצמה, ניתן לקבל חוות דעת נוספת של רופא ילדים אחר על מנת להיות רגועים יותר בנושא.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בן 9 חודשים - שאלה לרופא/ה
    לימור
    24/08/2009

בני בן 9 חודשים, ואני חוששת קצת בנושא התפתחותו:

עוד אציין כי לידתו היתה בשבוע 41 - תקינה.

מבחינת התפתחות - צוחק, מתלהב (לפעמים יתר על המידה - מסובב את כפות הידים), ברוב המקרים מגיב במבט לשמו ולעיתים גם לא (כאשר משחק ומרוכז במשהו), מגיב באמצעות העיניים כשאני שואלת איפה אור? ושאני שואלת איפה משפקיים - מסיר אותם מפניי, ממלמל אך לא הברות ועדיין לא אומר שום דבר.

במבחינת התפתחות מוטורית: סובל מטונוס שרירים מוגבר ומגידים ערים(ידיו ורגליו מאוד מתוחות) שעל פי טענת הרופאה לא זקוק לטיפול - כיום מתהפך(הרבה זמן), זוחל גחון (לאחרונה: בזחילה לא מזיז רגל אחת), עושה סיבוב ציר, עולה על 6 (כבר חודשיים ומעלה). לאחרונה, רק התחיל לטפס על חפצים) אך לא נעמד בצורה יציבה - לא נראה שעומד לשבת או לעמוד בתקופה הקרובה.

אני מאוד דואגת - האם ישנו פיגור בהתפתחותו ? מה לעשות?

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    24/08/2009

הי לימור,
    נתחיל מכך שאינני רופאה אלא מדריכת התפתחות תינוקות. אם ברצונך לקבל חוות דעת רפואית עלייך לפנות לגורם אחר. ההתפתחות של בנך כוללת עיכובים מסויימים אך הם מתאימים למצב הכללי של טונוס מוגבר. בגילו רוב הילדים כבר זוחלים על שש ומתישבים בכוחות עצמם אך עדיין לא מדובר בעיכוב מאוד רציני. מה שיותר חשוב הוא לשים לב לאיכות התנועה המתפתחת כיוון שכשיש בעיית טונוס עלולה להתפתח תנועתיות לא מאורגנת בעקבות הקושי שנגרם כתוצאה מכך. למשל גרירה של רגל יכולה לנבוע מקושי תנועתי יותר גדול בצד אחד ובכך כן מומלץ לטפל כבר מעכשיו. ככל שמחכים האסימטריה עלולה לגבור ולהשפיע גם על התפתחות השלבים הבאים. כמו כן ניתן לעבוד על איזון טונוס השרירים וללמדו להרפות במעט את ההחזקה השרירים ובכך להקל על התפתחות התנועה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל חודש וחצי
    מירב
    24/08/2009

הקטנה שלי בת חודש וחצי - זוהי תינוקת ראשונה ולכן יש שני דברים שמטרידים אותי
    1.היא רוב היום ישנה.האם זה תקין
    2.היא מתקשרת איתנו,ממקדת מבט,עוקבת אחרי רעשים וחפצים אך עדיין לא מחייכת חיוך סוציאלי
    עד מתי אני צריכה להיות רגועה? מתי צריך לשים לב לזה כמשהו חשוד?
    יש משהו שביכולתי לעשות על מנת לעודד אותה לצחוק אליי?????????
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גיל חודש וחצי

הוספת תגובה

• חודש וחצי

שירי קאשי
    24/08/2009

הי מירב,
    מה שאת מתארת זו התפתחות אופיינית ותקינה לגיל זה. באזור גיל שלושה חודשים אנו רוצים להתחיל מעט יותר שעות ערות אך עדיין אפשרי שתישן רוב שעות היום. חיוך סוציאלי יכול להתחיל להופיע מגיל זה וזה גם יכול לקחת עוד כחודש, הוא יגיע אין מה לדאוג. כמובן חשוב ליצור איתה קשר עין, לדבר אליה לשיר לה והתגובות אליכם תגדלנה ותתרבנה במהרה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

מירב
    24/08/2009

הרגעת אותי!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 8 חודשים
    אילנה
    23/08/2009

שלום,

בני בן 8 חודשים, מתעניין בהכול, סקרן, מנסה להתיישב לבד, עומד על 4,על 6, זוחל אחורה, על הגב וקדימה על הבטן במהירות...
    השאלה שלי היא כזאת: מתי תינוק עומד על כף רגל ולא רק על אצבעות כאשר מעמידים אותו עם תמיכה?

תודה מראש על העזרה
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    8 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לאילנה

אורנה עטאר
    23/08/2009

נראה כי בנך מתפתח יפה. אני ממליצה לא להעמיד אותו עדיין אם הוא לא נעמד בעצמו.
    בנך יעמד כאשר מערכת השלד והשרירים ומערכת שיווי המשקל שלו תאפשר זאת ואם הוא נעמד על קצות האצבעות אומר כי הוא עדיין לא יציב והוא לא מוכן לעמידה ואכן הוא רק בן 8 חודשים.
    תאפשרי לו לבסס את כל שלבי ההתפתחות לפני עמידה בכדי שהוא יגיע לעמידה והליכה יציבים.

במידה וכשיגיע לעמידה בכוחות עצמו והוא עדיין יעמוד רק על קצות האצבעות ייתכן וזה נובע מאיזשהוא קושי/חוסר התארגנות נכונה במעבר לעמידה ואז יש מקום לגשת לאבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות לכדי לברר את הסיבה לכך ולטפל בהתאם.

בברכה,
    אורנה עטאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת זחילה....
    דנה
    23/08/2009

שלום
    בני בן חצי שנה בדיוק, הוא מתהפך מאוד יפה לשני הצדדים, הבעיה שיש לי זה שכרגע הוא מתחיל לזחול אבל עם הושטת יד שמאל קשה לו, אני עושה איתו תרגילים, ומושיטה לו חפצים ליד שמאל,
    אבל הוא לא מרים את יד שמאל, רק אם אני מגרה אותה עם חפץ,
    אני פשוט מרגישה שהיד הזאת עדיין עצלה ,מיד ימין,
    שאלתי היא האם יש תרגילים מסויים שאפשר לעבוד איתו, (עם יד שמאל)
    הוא כבר זוחל אחורה, גם מרים את הגוף עם הידיים(כמו זחילת שש)

עוד דבר ששכחתי שהרגלים שלו לפעמים נמצאות אחד על השניה, שהוא על הבטן, מה זה אומר?
    תודה
    אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת זחילה....

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

אורנה עטאר
    23/08/2009

הי לימור
    נראה כי בנך מתפתח יפה. לגבי יש שמאל - ייתכן וקיימת איזו א-סימטריה בגוף שגורמת לכך שהוא יותר תנועתי בחלק הימני מאשר בשמאלי. זה מצויין התרגול שאת עושה עם מתן גירוי ולחכות להושטת יד. עשי זאת הרבה פעמים וחכי גם למתיחת היד והושטה קצת רחוקה. הייתי מתרגלת את שתי הידיים בכדי שילמד להעביר משקל בין יד ליד. חיזרי על זה גם כשהוא על הגב.
    תרגיל נוסף - כשהוא על הגב הצליבי יד ורגל נגדית (תיפסי אותם ביחד) והניעי אותם לצדדים - תשלבי הארכה של היד והרגל וחזרה - עשי זאת לשני הצדדים עד הצד ומעבר למעשה אל הבטן.
    תרגיל נוסף - תרגילי איתו סיבוב סביב ציר לשני הכיוונים ע"י צעצוע שהוא רוצה כל פעם ליד הרגל והוא יסתובב אל הצעצוע ואת מזיזה אותו בכדי שישלים סיבוב ולצד שני.

לגבי רגל על רגל כשהוא על הבטן - לגבי זה אני רוצה לשאול אם ידוע לך משהו על טונוס השרירים שלו מהמעקב בטיפת חלב?
    תעדכני אותי
    בברכה,
    אורנה עטאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשאלתך...

דנה
    24/08/2009

אהלן אורנה....

כמו שאפשר לומר "עלית עלינו" , אכן יש לילד שלי טונוס שרירים מוגבר, הוא התחיל להתהפך בגיל חודשיים, ובגלל הטונוס המוגבר אומרים לי שהוא עושה הכל מהר,
    מה שחשוב לי שהוא יעשה את זה נכון ולא מהר,
    אז ראשית תודה על התרגילים,
    עוד דבר שרציתי לדעת האם הרגל על רגל נובעת מהטונוס שרירים המוגבר?ואיך מטפלים בזה?
    דבר שני במשך היום הגוף שלו לפעמים מכווץ והוא מתוח ברגליים (הכוונה עושה שרירים, מכווץ אותם)
    אפילו אחרי מקלחת שהגוף אמור להיות רפוי ורגוע, הוא מכווץ את השרירים, לא ברור לי ממה זה נובע
    וכיצד אפשר לטפל בזה?
    אשמח לתגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טונוס מוגבר

דנה
    26/08/2009

אהלן...
    עדיין לא ענו לי, אשמח לתגובה
    אמא מאוד לחוצה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לימור

אורנה עטאר
    27/08/2009

שלום לימור
    סליחה על התגובה המאוחרת.

כל מה שכתבת כאן קשור לטונוס השרירים שלו. רגל על רגל, כיווץ השרירים שהוא עושה.
    מאחר ואת כותבת דבר מאוד נכון שמה שחשוב בהתפתחות זה לבצע את השלב ההתפתחותי באופן איכותי ולא במהירות - אני כן הייתי ממליצה לך ללכת לאבחון עם בנך אצל מדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל כלים מדוייקים יותר איך להתייחס לטונוס המוגבר ואיך לווסתו בכדי להוביל את בנך להתפתחות מיטבית. לשיטת "צעד ראשון" יש המון מה להציע לך בנושא זה.

תעדכני אותי,
    בברכה,
    אורנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

דנה
    27/08/2009

היי..
    אני אכן מתייעצת עם צעד ראשון, רק רציתי לשאול מה אפשר לעשות עם ההצלבה ברגליים(רגל על רגל)
    ניראה לי שזה מה שמעכב אותו לזחול.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה ללימור

אורנה עטאר
    29/08/2009

הי לימור
    טונוס גבוה יכול לעיתים לגרום להתפתחות מואצת על חשבון איכות ולפעמים יכול לעכב התפתחות. זאת הסיבה שאני חושבת שיש צורך לקבל טיפול פרטני ותרגילים ספציפים לבנך בכדי לא להגיע לעיכוב התפתחותי או לצמצמו ככל שניתן.

שיהיה בהצלחה,
    תעדכני אותי.

אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 9.5 חודשים- גמישות יתר
    גבי
    23/08/2009

שלום רב,
    לביתי בת ה 9.5 חודשים גמישות יתר. היא עומדת על ארבע עם הטוסיק גבוה, עומדת/ יושבת בתנוחת כריעה ומתנועעת מצד לצד תוך ביצוע פיסוק רחב ברגלים. הילדה זוחלת אך עם שתי כפות הידים מחוברות זו לזו, מתהפכת לשני הצדדים ללא קושי וכן החלה להתישב לא מזמן אך עדיין זקוקה ליד תומכת באחד הצדדים.
    האם צריך לטפל ומה המלצתכם לגבי טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 9.5 חודשים- גמישות יתר

הוספת תגובה

• תגובה לגבי

אורנה עטאר
    23/08/2009

גבי שלום,
    לפי מה שאת מתארת יש מקום ועוד איך לטפל בגמישות היתר. המטרה היא כמה שיותר להגיע איתה לתנועתיות נכונה ואיכותית שלא מבוססת על "פיצוים" שהיא עושה כתוצאה מהגמישות. בנוסף לרוב ילדים עם גמישות יתר הינם בעלי טונוס נמוך ואנחנו רוצים לעבוד איתה על חיזוק השרירים שיובילו אותה להתפתחות מיטבית.
    במידה ולא ניתן מענה לקשיים ולחוסר התארגנות שלה היום מבחינה מוטורית כתוצאה מהגמישות היא תקח את הקשיים האלו הלאה בחייה ומכאן החשיבות לעבוד על זה עכשיו.
    אני ממליצה לגשת למדריכת התפתחות תינוקות מוסמכת לאבחון פרטי בכדי לקבל טיפול אישי ומדוייק למקום בו בתך נמצאת היום.

בברכה,
    אורנה עטאר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי שמן שקדים
    טל
    23/08/2009

בוקר טוב
    הבנתי שניתן לעשות עיסוי לתינוק שנולד עם שמן שקדים
    רציתי לוודא שאכן זה נכון ואם יש משהו מומלץ יותר
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי שמן שקדים

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דנה
    23/08/2009

היי מיטל
    לי יש תינוק בן 7 חודשים, בשלושה חודשים הראשונים עשיתי לו עיסוי עם שמן שקדים, זה מאוץ ממולץ
    יש המלצות גם לגבי שמן סומסום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

אורנה עטאר
    23/08/2009

זהו לא פורום שעוסק בנושא אך ידוע לי ששמן שקדים מומלץ אך אין להוסיף לו שמנים אתרים/ארומטים כלשהם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מים לתינוקות
    טל
    23/08/2009

שלום רב, יש לנו מי נביעות בבית והבנתי שזה לא מומלץ לשימוש לתינוקות
    אשמח לקבל הנחיה בעניין מים בריאים לתינוקות-הבנתי שתמי 4 מועדף ביותר?

תודה
    מיטל הדר

לקביעת תור
    סגירה
    מים לתינוקות

הוספת תגובה

• תגובה למיטל

דבי גרוס דולב
    23/08/2009

הי מיטל
    אנו לא נוהגים להמליץ או לא על חברות למיניהן, בענייני מים ומזון כדאי להתיעץ עם אחיות טיפת חלב.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכהלהתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 חודשים ועומדת
    סיגל
    23/08/2009

ביתי בת 5 חודשים וכבר מטפסת ועומדת בלול ובמיטה ונשארת כך למשך 5 דקות.
    יש לציין שהיא התהפכה לשני הצדדים בגיל חודשיים וחצי וישבה בגיל 4 חודשים .היא זוחלת אבל לא ממש יציבה על שש.
    אנשים סביבי אומרים לי שזה לא טוב והיא קטנה מידי,אבל היא עושה הכל לבד ובוכה כשמונעים ממנה לעמוד.
    מה אני יכולה ללמוד מכן על המצב?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 חודשים ועומדת

הוספת תגובה

• תגובה לסיגל

דבי גרוס דולב
    23/08/2009

הי סיגל
    אכן לא ניתן למנוע מתינוק לעמוד אבל כן אפשר לתת את הדעת על דברים אחרים-
    חשוב שהזחילה תתחזק לפני שהעמידה תתבסס עוד ולכן צריך לתת לה לזחול הרבה ע"י שהייה במקומות בהם אין רהיטים להיעמד בעזרתם וכן ע"י התרחקות ממנה ואז לקרוא בשמה על מנת שתזחל אליכם. במקביל כדאי אולי לשקול אבחון כדי לראות האם העמידה היא רק מתוך התפתחות מהירה במיוחד או ממקום של שיבוש כגון זקיפת יתר בגב או טונוס גבוה.
    ועוד משהו חשוב ,לא לעודד או לעזור בעמידה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיוכים...
    אור*
    23/08/2009

בוקר אור,

בתי בת 3.5 חודשים מתוקונות.

כולם מעירים לי במשפחה, למה היא לא מחייכת כל כך... כלומר מדגדגים אותה המון בכל איבר בגוף והיא לא ממש מחייכת לזה...מרימים אותה מניפים אותה וזה לא מזיז, רצינית כזו.

כשאני מדברת איתה היא מחייכת אלי מספיק באופן קבוע... אך לא יותר מידי לא בהגזמה.

האם זה בסדר? או שיש סיבה לדאגה?

הילדה מאוד עירנית וסקרנית לסביבה וגם פעילה.

יום נעים ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    חיוכים...

הוספת תגובה

• תגובה לאור

דבי גרוס דולב
    23/08/2009

הי אור
    חיוכים הם לא רק עניין של התפתחות אלא גם של טמפרמנט. אם ביתך מגלה עניין בסביבה, יוצרת קשר עין טוב ואף מחייכת אלייך כשהיא חפצה בזה (בלי דיגדוגים בכל הגוף..) והתפתחותה הכללית טובה, הרי שאני לא מוצאת מקום לדאגה. אין הדבר אומר שכך זה ימשך תמיד, הטמפרמנט יכול גם להשתנות בנושא החיוכים.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גליה
    22/08/2009

שלום,

בני בן שנתיים וחודשיים.
    ההתפתחות שלו הייתה איטית .התחיל ללכת מאוחר -בגיל שנה ו11 חודשים.
    היה בטיפול פזיוטרפי בשל כך. רופא התפתחותי ראה אותו ואמר שהכל תקין.

הוא היה עם מוצץ עד גיל 5 חודשים ואז בבת אחת לא הסכים יותר למצוץ אותו.
    התחליף שלו להרגעה הוא"חיתולי" מבד.

בזמן האחרון החל למצוץ אצבע ,ככה פתאום ,הוא מוצץ אצבע גם סתם באמצע היום וגם
    כהרגעה לפני השינה.
    האם זה נורמאלי שילד בגילו פתאום יתחיל למצוץ אצבע?
    (יש ילד בגנון שלו,בכיתה הקטנה שמוצץ אצבע וכנראה שהוא לקח את הרעיון משם..)
    והאם אכן מציצת אצבע מפריעה לגדילת השיניים?
    מתוך אינסטינקט אני אומרת לו שהוא גדול ומוציאה לו את האצבע.
    האם זה נכון?איך אנחנו צריכים להגיב לזה?
    להתייחס ?להתעלם?לתת לזה "מקום"?

תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תגובה לגליה

דבי גרוס דולב
    23/08/2009

הי גליה
    התחלת מציצת אצבע בגיל כזה איננה דבר שכיח ונפוץ אבל יחד עם זאת אינננה מצביעה על העיה אן על משהו לא נורמלי. ילדים בגיל זה אכן יכולים לחקות אחרים בהתנהגותם.
    מציצת אצבע יכולה להפריע במבנה השיניים אבל לא בהכרח, במיוחד לא אם מפסיקים לפני התחלפות השיניים.
    האם להפסיק או לא את בנך, זו כבר שאלה של תפיסה והחלטה שלכם, אין כאן עניין של נכון או לא נכון. עליכם להחליט בתוך המשפחה האם אתם מאפשרים לו את זה או עושים הכל כדי שזה יפסק.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לך הצעות במידה והחלטנו לתת

גליה
    24/08/2009

לו אלטרנטיבה אחרת?

אנחנו הינו מעדיפים שינסה משהו אחר במקום אצבע?
    יש לך הצעות?
    תודה רבה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לגליה

דבי גרוס דולב
    24/08/2009

הי גליה
    אני, באופן אישי, מעדיפה מציצת אצבע ממציצת מוצץ אבל האפשרות האחרת היא רק לנסות ולהחזיר אותו למוצץ או לנסות להניע אותו מהאצבע.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9.5 חודשים - התפתחות פסיכולוגית:
    מיכל
    21/08/2009

שלום,

לא קיבלתי מענה על שאלתי השניה, אז אני שואלת שוב.
    בני בן 9.5 חודשים ויש לי שאלה בנוגע להתפתחותו הפסיכולוגית:
    לאחרונה בני מגלה חרדת נטישה, אך לגבי בלבד.... ברגע שאני עוזבת את החדר ולפעמים אפילו מתרחקת למרחק 3 מטר, הוא מתחיל לבכות. לפעמים אפילו השהייה בלול או על הרצפה לידי לא מספקת אותו, הוא פשוט רוצה שאני ארים אותו כל הזמן. אני צריכה לציין שעם אביו וקרובים אחרים הוא לא מתנהג כך. ניסיתי להתעלם מהבכי, אך זה רק הלך וגבר.
    אני ממש אובדת עיצות. אני מודעת לחרדת הנטישה שמתחילה בגיל זה, אך איני יכולה עתה להתרחק ממנו בזמן ערות. הדבר מאד מגביל, מתיש ומתסכל.
    מדוע הוא מתנהג כך? ומדוע איתי בלבד? מה אוכל לעשות בנידון?

תודה רבה,
    מיכל

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    21/08/2009

הי מיכל
    מה שאת מתארת נשמע נורמלי לחלוטין ומוכר מאוד. זה הגיל הקלאסי בו מתחילה חרדת נטישה,
    איתך זה מורגש במיוחד כי את האדם הקרוב אליו ביותר וזו שמבלה איתו את רוב יומו.
    ישנם תינוקות אצלם זה בולט יותר ,כמו בנך וכאלה שפחות ואפילו בכלל לא.
    חשוב לקבל תקופה זו ולנסות לשלב בין צרכייך וצרכיו. לגשת כשהוא צריך אבל לחזור לענייניך אחרי שהוא נרגע. לא לבלות כל היום על הידיים אבל גם לא בנסיונות להשאירו לבד. נסי לשים אותו לפעמים בעגלה, לידך כשאת עסוקה בעניינייך, להכיל את חולשותיו אבל לנסות גם להתרחק.
    תקופה זו חולפת בסופו של דבר..
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליצה לקרוא על זה בספר הורוד של

אור
    24/08/2009

לוחשת לתינוקות- יש עצות נהדרות לגבי זה (ובכלל...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות בגיל חודשיים
    אביגיל
    21/08/2009

שלום רב,

ביתנו נולדה פגה. היום בת 3 וחצי חודשים כרונולוגית ובת כמעט חודשיים - מתוקן.
    מחייכת אלינו ולעיתים רחוקות משמיעה קולות.
    היא עוקבת במבטה אחר חפץ ( 180 מעלות ) ומרימה את ראשה יפה כאשר מונחת על הבטן.

שאלותינו היא:
    1. מהם הפעולות שעליה "לדעת לבצע" בגילה כעת? האם הפעולות הללו שציינו מעלה הן נורמליות לגילה?
    2. מהם הפעולות שאנו כהורים יכולים לעזור או לגרות את הקטנה?

נשמח לחוות דעתכן המקצועית,
    המשך יום מצויין,
    עדי ושלומי, הורים של אפרת

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות בגיל חודשיים

הוספת תגובה

• תגובה לעדי

דבי גרוס דולב
    21/08/2009

ה עדי
    אני בהחלט מתייחסת לגילה המתוקן של ביתך ולכן אצפה להתפתחות של גיל חודשיים.
    בגיל זה אנו רוצים לראות התחלה של הרמת ראש, משך שהייה על הבטן שהולך וגדל והתחלת גילוי עניין בסביבה. מה שאת מתארת נשמע לי תקין לחלוטין.
    חשוב להשכיב על הבטן, על הגב וגם על הצדדים. להניח על מזרון עם ובלי אוניברסיטה, לנוע יחד, לדבר אליה, לתת לה הרבה מגע, גם מגע עמוק ו..זהו. מה שהכי חשוב בגיל זה הוא הרבה קרבה, מגע ואהבה, את זה אני בטוחה שהיא מקבלת.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה