מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיישבותאור21/08/2009
שלום,
תינוקת שלי בת 7 חודשים
כבר יותר משבועים היא זוחלת על גחון, מנסה כמה צעדים על 6 ומתנדנדת על 6. אם מושיבים אותה (אני יודעת שלא ממליצים ואני לא עושה את זה הרבה אבל בכל זאת) היא יושבת מצויין לבד, גם יושבת מצויין בעגלה גם כשהעגלה יורדת במדרכה ויש שינוי זויית היא לא מאבדת שיווי משקל. קראתי שצריך איכשהו ללמדת אותה להיתייב מעמידת שש, אבל אני לא מבינה בדיוק איך- בשביל להוביל את הטוסיק לרצפה אני צריכה ממש למשוך את כל גופה למטה לא? איזה תרגיל בדיוק צריך לעשות איתה בשביל זה וגם בשביל שתלמד לחזור מישיבה למצבים אחרים?
תודה רבה על התשובה
אירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיישבות
שירי קאשי21/08/2009הי אירה,
כפי שאת כבר מבינה בעצמך יש חשיבות גדולה מאוד גם למצבי הביניים ולמעבר ממצב למצב. אנחנו לא מבצעים שום תרגיל בכוח ואכן אינך צריכה למשוך אותה אחורה. תנסי להתחיל מנדנוד שלה קדימה ואחורה כשהיא על שש ובמצב זה הביאי את הטוסיק לעמט הטייה הצידה. כשהיא תשחרר את גופה (כתוצאה מהנדנוד) אז גם טווח התנועה אחורה והצידה תגדל. בנוסף את יכולה גם להעמיד אותה על שש על שיפוע (כמו בג'ימבורי, מגלשה וכדומה) ובתנוחה זו כוח הכובד יעזור לביצוע התהליך.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות כללית גיל 11.5 חודשיםמעין20/08/2009
בני בן 11 וחצי חודשים רציתי לדעת מה מצפים בגיל זה שידע לעשות מכל הבחינות אציין שהוא מוחא כפיים,עושה שלום,יושב כמובן עצאית זוחל על 6 לפני זחל על גחון,רוקד,אומר אדא{אבא} מקשקש המון,מבצע פקודות כמו תמא כפיים,תעשה שלום,תעשה פרצוף,משחיל טבעות למוט,הולך מהר מאוד בעזרת רהיטים,מחקה דג, נותן נשיקה ע''פ פקודה וסתם שבא לו,מושיט ידיים קדימה אבל לא עדיין לא מצביעה לעבר חפצים רק מושיט לעברם יד,מוציא לשון כשמבקשים נותן כיף וכל מיני בסגנון אני שואלת כי אינני יודעת ולא בעלת ניסיון והייתי רוצה לדעת מה עוד מצפים בגיל זה אוסיף אוהב מאוד ספרים ודמויות וכשאני שואלת אותו איפה למשל עיניים,אף אוזניים וכו' מצביע בספר ,אודה לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי21/08/2009הי דניאלה,
ממה שאת מתארת ההתפתחות של בנך נשמעת מצויינת. חשוב מאוד לא להתפס לפרט מסויים אלא להתפתחות הכללית. במקרה שלו זה שהוא לא מצביע במדוייק, זה חסר חשיבות כיוון שעושה יפה הרבה דברים אחרים גם מבחינה מוטורית וגם מבחינה קוגניטיבית. השלב הבא כמובן הוא התפתחות ההליכה העצמאית (זה יכול לקחת עוד מספר חודשים) וכן התפתחות השפה (סביר להניח שתהיה קפיצה בנושא זה לאחר שילמד ללכת).
המשך התפתחות מהנה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 9.5 חודשיםמיכל20/08/2009
שלום,
בני בן 9.5 חודשים ויש לי 2 שאלות בנוגע להתפתחותו:
התפתחות מוטורית - בני זוחל על גחונו מזה כחודשיים ועתה הוא מנסה כל הזמן להגיע לעמידה על 6 ועל 4, אך עדיין אינו יושב. אם אני מושיבה אותו, הוא נשאר מעט ואז עובר לזחילה במקרה הטוב, או נפל על צידו במקרה הרע. אלו שרירים יש צורך לחזק לצורך ישיבה? אלו תרגילים ניתן לעשות איתו כדי לעודד ישיבה? אני מתלבטת האם ניתן כבר להושיבו בכסא אוכל או להמתין עד שישיבתו תתייצב?
התפתחות פסיכולוגית - לאחרונה בני מגלה חרדת נטישה, אך לגבי בלבד.... ברגע שאני עוזבת את החדר ולפעמים אפילו מתרחקת למרחק 3 מטר, הוא מתחיל לבכות. לפעמים אפילו השהייה בלול או על הרצפה לידי לא מספקת אותו, הוא פשוט רוצה שאני ארים אותו כל הזמן. אני צריכה לציין שעם אביו וקרובים אחרים הוא לא מתנהג כך. ניסיתי להתעלם מהבכי, אך זה רק הלך וגבר.
אני ממש אובדת עיצות. אני מודעת לחרדת הנטישה שמתחילה בגיל זה, אך איני יכולה עתה להתרחק ממנו בזמן ערות. הדבר מאד מגביל, מתיש ומתסכל.
מדוע הוא מתנהג כך? ומדוע איתי בלבד? מה אוכל לעשות בנידון?
תודה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9.5 חודשים
שירי קאשי21/08/2009הי מיכל,
נתחיל מכך לצורך הארוחות בהחלט ניתן להושיבו (בכסא מתאים). ילד בגילו לא צריך לאכול בשכיבה ויש חשיבות רבה לכך שיראה, יגע ויתנסה במרקמים שונים של אוכל. מעבר לכך לא מומלץ עדיין להושיבו למשל למשחק כיוון ששריריו עדיין אינם מוכנים לכך. ללא אבחון לא אוכל לדעת בדיוק מה הקושי שלו וממה נובע העיכוב ולכן אני ממליצה בכל מקרה לערוך אבחון ולהתאים תרגילים באופן אישי. בינתיים אפשר לשפר לו את שיווי המשקל (עבודה על שיווי משקל גם תורמת לחיזוק השרירים הרלוונטים). ניתן להושיבו עם רגליים סגורות על כדור פיזיו כשאת תומכת מאחור ואוחזת באגנו. תנסי להגיע למצב בו הוא לא נשען עליך ושיווי המשקל יגיע מהתנועתיות שהוא יפתח. כשהוא יושב יציב הניע את הכדור באיטיות רבה קדימה, אחורה ולצדדים על מנת לשפר את התנועתיות. באופן דומה ניתן להושיבו על הכתפיים (אפשר לתת לאבא לעשות תרגיל זה), להחזיק מעט מעל האגן ולעשות תנועות איטיות לכל הכיוונים.
בנוסף כל תהליך של שינוי מיקום במרחב יכול לתרום (הנפות, שינויי תנוחות, נדנדה וכדומה)
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתרש'20/08/2009
על אילו תרגילים לחיזוק שרירים אתן ממליצות לתינוק בן 9 חודשים בעל גמישות יתר המונעת ממנו להתפתח "לפי הספר"? הוא טרם זוחל, לא עולה על ברכיו ולא מתיישב. יש כן לציין כי הוא מתהפך לשינ הצצדים, זוחל מעט לאחור, מסתובב בסיבוב ציר מלא, נשען על ידיו ואוחז בכל החפצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גמישות יתר
שירי קאשי21/08/2009הי,
לרוב גמישות היתר מלווה גם בטונוס שרירים נמוך ואכן עיקר הטיפול הוא בחיזוק השרירים אך גם חשוב לודא שהתנועה שמתפתחת היא תנועה נכונה ואיכותית. תנועה נכונה חשובה לכל התינוקות אך במיוחד למי שיש קושי, לימוד של תנועתיות נכונה מאפשרת להתגבר על הקושי ביתר קלות.
אני ממליצה בנוסף לעבודה העצמאית בבית גם לאבחן ולהתאים תרגילים אצל מדריכה מוסמכת. בינתיים:
1. אווירונים – לאחוז את הילד עם הפנים אלינו ולהרים מעל ראשינו – אני מצפה שהתינוק יישר את רגליו ויזקוף את הגב. במידה ולא, להמשיך להרים ולהוריד, אפשר לקרב את הבטן לראש שלנו ולהסתובב – ייתכן כי ייקח זמן עד שהשרירים יתחזקו מספיק לזקיפה, יש לתרגל כל יום מספר דקות.
2. אווירון הפוך – לאחוז את הילד בצלעות, פנים כלפי חוץ ולהרימו למעלה ב-45 מעלות. המטרה חיזוק שרירי הבטן והרמת הראש לכיוון הבטן. במידה והילד מפיל את הראש אחורה יש לבצע בזוית קטנה יותר. חשוב – לבצע תרגיל זה מספר שניות ולתת לנוח.
3. "סופרמן" – לאחוז את הילד על הידיים שלנו בשכיבה על הבטן, יד בין הרגליים ויד שנייה תומכת בבית החזה ולהניף בעדינות לצד למעלה וחזרה, להישאר קצת זמן ולרדת. התרגיל משפר את מערכת שיווי המשקל וגורם להרמת הראש וחיזוק שרירי הגב וחגורת הכתפיים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תאומותזיוית20/08/2009
ילדתי תאומיםלפני שלושה שבועות , כבר מהיום הראשון ניתן היה לראות שאחד יותר ערני מהשני
הם נולדו במשקלים דומים. מה יכולה להיות הסיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לזיוית
דבי גרוס דולב20/08/2009הי זיוית ומזל טוב!
פעמים רבות תאומים לא מתפתחים באותו הקצב, שונים באופיים ובטמפרמנט שלהם, וזה נורמלי ובסדר. שיהיה הרבה בהצלחה,
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הברות..בר20/08/2009
שלום בתי בת 6.5 חודשים היא כבר זוחלת נעמדת לבד צוחקת הבעיה שאין לה עדיין הברות היא אומרת רק או ואה ואי.. האם זו יכולה להיות בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום בר
אורנה עטאר20/08/2009לגילה זה נשמע לי תקין. המשיכי לדבר איתה, המון מימקות בפנים. השמיעי לה מגוון של הברות וצלילים והיא תחקה אותך.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההברות
דניאלה20/08/2009גם בני בן ה8 חדשים אומר בעיקר הברות אלא,מה לעשות עם זה?אני מודאגת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכותנושי20/08/2009
בתי בת חצי שנה מגיל 4 ח' מתהפכת מהגב לבטן בעיקר מצד אחד למרות שיכולה גם מהצד השני אך ניכר כי יותר קשה לה. היא זוחלת אחורה וכבר התיישבה לבד מס' פעמים.
למרות כל זה היא אינה מתהפכת מהבטן לגב.
האם זה בסדר? האם עלי לעשות משהו על מנת לעודד אותה להתהפך גם מהבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנושי
אורנה עטאר20/08/2009שלום,
אנו מצפים לראות התהפכויות בין 4-6 חודשים וכמובן סימטריה בהתהפכות - זה שהיא מתהפכת יותר מצד אחד מעיד על איזה קושי וא-סימטריה שייתכן והיא תיקח אותה הלאה לשלבי ההתפתחות הבאים ולכן אפשר לתת על זה את הדעת ע"י תרגול פרטני שיתאים לה.
לגבי התהפכות מהבטן לגב - יש סיבות רבות שיכולות לגרום לעיכוב בשלב הזה.
אני אפרט לך כאן מספר תרגילים בכדי לעודד אותה לכך - אך במידה ולא תראי שיפור את מוזמנת לפנות למדריכה להתפתחות תינוקות בכדי לקבל טיפול אישי ופרטני.
התרגילים:
1. חוויות של תנועה במרחב. לשנות את אופן ההחזקה, המון אוירונים, סופרמנים, לשנות את מיקום הגוף במרחב.
2. גלגול ג'ודו - להשכיב על הבטן, רוכנים מעל, מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה.
3. גלגולים במזרון- לשים אותה במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים אותה מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4. בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
בברכה,
אורנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות שינהאפרת20/08/2009
התינוקת שלי בת 8 חודשים, היא נהדרת במשך היום, חייכנית שמחה ואוכלת בסדר גמור, יש לה שנת בוקר ושנת צהרים של שעה וחצי שעתיים לפעמים. עד לא מזמן היתה מתעוררת עדיין כמה פעמים בלילה אבל בשבועיים האחרונים היא פשוט לא מצליחה לישון שנת לילה מסודרת - היא הולכת לישון בערך בשבע וחצי, ישנה שעה שעה וחצי רצוף ומאז מתחילה לבכות כמעט כל 5 -10 דקות היא לא רוצה לקום, היא עייפה ורוצה לישון, אני מרגיעה אותה והיא שמה את הראש בחזרה ותוך שניה - עם העיניים עצומות שוב פורצת בצרחות - זה נראה שמשהו מפריע לה אבל אני לא יודעת מה? ולמה במשך היום זה לא מפריע? התחלתי לתת לה ברזל לפני שבוע - אני חושבת שאולי זה החריף את העניין אבל זה בודאות התחיל לפני הוספת הברזל - אני כבר ממש דואגת - חשוב לי להדגיש שאין לה בעיה להירדם ולישון במיטה שלה, היא לא רוצה להירדם בידיים או משהו כזה - היא פשוט רוצה לישון ולא מצליחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאפרת
אורנה עטאר20/08/2009שלום אפרת,
ייתכן ואכן משהו מציק לה. אולי יוצאות לה שיניים? הצצת לה בחניכים? נסי לתת לה דברים שמקלים על צמחית שיניים כמו נשכנים. זה טוב שאת ממשיכה בהרגלים הקבועים ולא משנה לה מסגרת כמו מעבר למיטה שלכם כי אז יהיה קשה יותר כשתקופה זו תחלוף.
במידה וזה לא שיניים - תוכלי להתייעץ עם רופא הילדים שלה.
מאחלת שיעבור מהר
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהאור20/08/2009
ילדה שלי עוד שבוע בת 9 חוד' (7.5 חוד' מתוקן) זוחלת גחון סימטרי אך לא למרחקים ארוכים (רק עם משהו מעניין אותה מאוד יוצאת משטיח פעילות לריצפה), נעמדת על 6 ועושה מעין ציר על 6
אך עדין לא מתיישבת ויש לציין גם לא יושבת אם משיבים אותה (מחזיקה כמה דקות ואז נופלת לצד)
האם זה בעיה שעדיין לא יושבת יציב?
אולי יש לה גב חלש או שבגילה זה בסדר שלא יושבת עדיין? (היא מנסה להתיישב מעמדת 6 אך נופלת קדימה)
איך אפשר לחזק את גבה שיהיה יותר יציב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור
אורנה עטאר20/08/2009שלום אור
כמו שכתבת גילה המתוקן הוא 7.5 חודשים ולגיל זה היא מתפתחת יפה! אני הייתי משתדלת לא להושיב אותה כי כשהיא תהיה מספיק בשלה לישיבה היא תגיע לזה לבד והושבה עכשיו יכולה לגרום לשיבוש התפתחותי. לפי מה שאת מתארת היא "עושה ציר על 6" אומר שהיא מניעה קצת את הטוסיק אחורנית באלכסון? אם כך זה יכול להוביל אותה עוד מעט לישיבה.
נראה כי בתך בעלת מוטיבציה ולכן אני מאמינה שעוד מעט היא תגלה את ההתיישבות ותהיה מספיק חזקה מבחינת מערכת שיווי המשקל שלה כך שתוכל לייצב את עצמה בישיבה.
בכל אופן לידיעה - יש אופציה להתיישב ע"י גלגול אל הצד מהגחון ודחיפה עם היד להתרוממות ויש אופציה כשהיא על 6 לקחת את המשקל אחורנית - להניח את הישבן קצת מוטה ולהגיע לישיבת סיכול ע"י עזיבת הידיים.
התפתחות נעימה.
בברכה,
אורנה עטאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרב לשתות מבקבוקאלה19/08/2009
בני בן 3 חודשים , יונק ללא תוספות כלהיהם, ניסיתי לתת לו בקבוק כדי להרגיל אותו לפני שחוזרת לעבודה, אך מסרב לבקבוק, מתחיל לבכות עד מקבל שד.
בבקשה תמליצו לי באלו דרכים אוכל להרגיל אותו לבקבוק.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאלה
דבי גרוס דולב20/08/2009הי אלה
אכן בעיה מוכרת לכל המניקות כמעט.
לפעמים ישנו קושי לא קטן במעבר לבקבוק ואין פתרון קסם.. בכל זאת כמה עיצות:
להאכיל את התינוק כשהוא ממש רעב עם בקבוק
לתת למישהו אחר להאכיל אותו כדי שלא יריח אותך
לנסות סוגים שונים של בקבוקים, יש כאלה שדומים מאוד לפיטמת שד
להאכיל כשהתינוק מאוד עייף ופחות ער לתחליף
להתעקש..
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל ושינהשיר19/08/2009
שלום,
התינוקת שלי בת חודשיים ושוקלת כרגע 4 קילו (נולדה בשבוע 39 במשקל 2.460 בניתוח קיסרי).
מאז שנולדה אוכלת פחות מהממוצע (לפי מה שבדקתי בספר התפתחות ילדים), ולעיתים גם מקיאה אחרי האוכל (הרופא אמר שמדובר בהאכלה מרובה... אבל אנחנו לא מאכילים אותה יותר ממה שצריך, כל 3-4 שעות מכינים 120 סמ"ק, לרוב אוכלת הרבה פחות ממה שאמורה..)
בנוסף היא לא ישנה כמעט בכלל במשך היום, מאוד עירנית, וגם אם היא נרדמת בד"כ מתעוררת אחרי חצי שעה. יש לה את כל התנאים על מנת לישון טוב.
מאוד מטרידה אותי העובדה שהיא לא ישנה ולא אוכלת כמו שצריך, למרות שהיא לא בוכה הרבה או נראית חסרת מנוחה.
האם יש סיבה לדאגה? האם זה נורמלי?
אודה לתשובה מהירה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה
שירי קאשי19/08/2009הי שיר,
הפורום אינו עוסק בתזונה ולכן אני ממליצה לפנות לגורם מוסמך בתחום. מנסיוני הקאות ופליטות מרובות לאחר הארוחה בהחלט יכולות להיות קשורות בהאכלת יתר אך ייתכן גם שזה קשור בתופעה של רפלוקס. הגורם המוסמך לקבוע זאת הוא רופא הילדים. אם אינך מרגישה נוח עם האבחנה או הטיפול שניתן לך אני ממליצה לקבל חוות דעת נוספת של רופא ילדים אחר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדרותמירי19/08/2009
שלום רב
בני בעוד השבוע יהיה בן 8 חודשים.
אני חד הורית ועם עוד ילד אחד שגדול ממנו, בבית הספר.
לצערי אצטרך להיעדר למשך 5 ימים לערך מביתי לאור ניתוח שעל אבי לעבור בבית חולים המרוחק מאוד מהבית, כשעתיים נסיעה לפחות. אימי לא אישה שתשרוד שם איתו הרבה ולכן יש להחליפה
ולתת לה להיות עם התינוק שלי בבית.
אני דואגת כיוון שאני חד הורית, וחוץ ממני התינוק לא קשור לאף אחד.
הוא מכיר את סבתו, אימי, אך לא רואה אותה כל יום , היא גם גרה במרחק נסיעה ממני של חצי שעה.
היא אחראית איתו, וקרוב לוודאי שאין ממש חשש שתחזיק אותו מבחינת להסתדר אם אתן לה הוראות, אך התינוק שלי רגיל לדפוסי התנהגות, שיגרה והכל אצלי מתוקתק לפי שעון,
מקלחות, שינה, מזון , משחקים והכל ...
הדבר הכי מפחיד אותי זה איך הוא יסתדר בלעדיי?
האם בגילו הוא יבין שאמו נטשה אותו?
זה הפחד הכי גדול שלי. אני קשורה אליו באופן מיוחד, ממש לא זזה ממנו כל היום והלילה.
מה עושים? זה משמעותי 5 ימים עבורו? האם ישכח אותי? יכעס? יחווה טראומה חס וחלילה?
דואגת מאודדדדדדדדדדדד
מירי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת נטישה
שירי קאשי19/08/2009הי מירי,
השאלה שאת מפנה יותר קשורה לתחום הפסיכולוגי ואולי כדאי לך להתיעץ עם איש מקצוע כיצד עליך לנהוג על מנת לעבור תקופה זו בדרך הנכונה ביותר. מעבר לכך אני יכולה להוסיף מנסיוני ממפגש עם הורים ותינוקות רבים כי זהו גיל בו התינוק כבר מבין וזהו גיל אופייני להתפתחות חרדת נטישה גם ללא פרידה כל שהי מאמא כך שקל זה לא הולך להיות. יחד עם זאת בחיים לעיתים יש אילוצים וצריך למצוא את הדרך הנכונה עבורכם ולשם כך יש צורך ביעוץ של איש מקצוע. אני יכולה לומר לך שישנם תינוקות שפרידה מסוג זה משפיעה עליהם מאוד ואילו לאחרים זה עובר בקלות כיוון שגם למזג התינוק יש השפעה לא קטנה על האופן בו הוא יגיב. בכל מקרה אולי כדאי להרגילו לנוכחות של אמך עוד לפני הזמן של הניתוח וכמובן לקבל יעוץ.
אני מאחלת לכם רק בריאות ושתעברו תקופה זו בקלות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מישיבה או זחילה לעמידהלילי19/08/2009
היי
בתי בת עוד מעט שנה וחצי, הולכת מגילשנה ו4 חודשים טיפה אחרי. היא נעמדת רק בעזרה של עצמים, כמו שולחן כסא צעצוג גדול וכו'
הולכת כבר יפה מאוד ויציב. השאלה שלי היא, האם זה תקין שהיא לא נעמדת לבד ממצב של ישיבה או זחילה, והאם יש תרגילים לחזק או לגרות אתזה או שזה יגיע לבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמידה
שירי קאשי19/08/2009הי ליטל,
היכולת לעמוד עצמאית ללא עזרת חפצים חשובה מאוד הן מבחינה מוטורית והן מבחינת העצמאות וחוסר התלות של הילדה. היכולת להעמד לבד מצריכה מיומנות מוטורית וכן שיווי משקל מפותחים. את יכולה לעזור לה לפתח את שיווי המשקל על ידי תנועה במרחב (נדנדה, הנפות, שינויי תנוחה ועוד). כמו כן ניתן להושיבה על כדור פיזיו ולהניע את הכדור באופן איטי לכל כיוון ולהמתין לתגובה שלה של איזון. על מנת לגרות לעמידה ניתן להגיש צעצוע מגבוה באמצע החדר. בתחילה עליה למתוח ידיים, אח"כ תרימי לגובה בו היא תעמד על הברכיים על מנת להגיע ובהדרבה תעלי על מנת להביא להתרוממות מלאה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי זעם?מיטל19/08/2009
אראל בן חמישה חודשים , עד לפני שבוע היה ממש כשמו-מלאך. היה אוכל, ישן, צוחק המון ובוכה רק לעיתים רחוקות ורק עם סיבה ברורה
לאחרונה החלה תופעה חדשה ומעט שמדאיגה, לעכברון יש התקפי עצבים המתבטאים בצעקות עצבניות ולאחריהן בכי. הדבר לא קורה כל היום אלא
א בעיקר על רקע הרצון המתגבר לדחוף כל דבר לפה. כשנמצא בנדנדה/אוניברסיטה ומנסה למשוך אליו את אחת הבובות יותר נכון לעקור אותה על מנת לדחוף לפה ולא מצליח/כשמכניס לפה ולא ממש לטעמו או בנוחיות שציפה לה (לדעתי)..אז מגיעים העצבים.. (במקרה זה אני קושרת את התגובה לגירוי/כאב חניכיים)
ב אתמול היינו בסופר וכל ילד שעבר לידו זכה לצעקה מאיימת (היינו בשוק..)
על אף העובדה שיש לו חצי שורשים מרוקאים :) .אנחנו ממש לא צועקים /רבים ובטח שלא בסביבתו.. ברור שהוא עדיין קטן ויתכן וזה טבעי, ובכל זאת.. ידוע לי כי השנים הראשונות לחיים הן קריטיות לעיצוב אישיות עד כדי מצב בלתי הפיך..ולצורך הנחלת הרגלים נכונים אני קצת בדילמה כיצד לנהוג ? לרוב אני פשוט משחררת לו את הבובה/מנסה להסיח דעתו בדברים אחרים..יש עוד דרך לפיה עלי לנהוג? להתעלם? להגיב שונה? האם מדובר בהכנה לבאות או שאני היסטרית לשווא ?
תודה ענקית מראש מיכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכל
דבי גרוס דולב19/08/2009הי מיכל
מכיוון שפורום זה לא עוסק בעיניינים התנהגותיים אוכל לתת לך רק תשובה חלקית.
בגילו של בנך כבר מתחילים רצונות, תסכולים והבנה גדולה יותר של הסביבה ולכן התהגויות שכאלה הן נורמליות ומוכרות. אין הדבר אומר שזה יהיה המזג שלו כשיגדל ושכך תעוצב אישיותו.
יחד עם זאת חשוב לדעת כיצד להגיב ובזה לא אוכל לעזור לך כי זה תלוי בתפיסה החינוכית שלכם ובדברים נוספים שמומחה לדבר ידע לענות עליהם טוב ממני. כדאי גם להתיעץ בפורום של מומחה לפסיכולוגיה התפתחותית או מומחה בהתנהגות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תלינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, זה מה שאעשה
מיטל19/08/2009.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהיפית19/08/2009
שלום,
בתי בת 9 חודשים ממש היום, היא עדיין לא זוחלת קדמה ולא יושבת, הי עושה הכל מלבד אלה, עומדת על 6, אחיזת פינצטה, ציר וכ"ו
אני עושה איתה המון תרגילים אשר מעודדים זחילה,
האםיש משהו נוסף שאני יכול לעשות? האם זה תקין?
עד איזה גיל צינוקות אמורים להתחיל לזחול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה- בתי נולדה בשבוע 37
יפית19/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליפית
דבי גרוס דולב19/08/2009הי יפית
סביב גיל 9 חודשים אנו כבר רוצים לראות סימני זחילה. ביתך עוד לא זוחל אבל כן עומדת על 6 ולכן אני לא ממש דואגת. המשיכי לתרגל איתה ממבחר התרגילים אותם הצענו פה בפורום ותני לה עוד קצת זמן להתקדם. אם יש לך שאלות לגבי התרגילים את מוזמתנ לפנות אלינו ובמידה ולא תראי התקדמות בשבועות הקרובים ,גם אז את מוזמנת לחזור אלינו.
בברכה
ינוקט
052-240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)