מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עידוד מוטוריקה עדינהיסמין16/09/2009
שלום לכן, ביתי בת 5.5 חודשים ומתפתחת מאוד מהר - היא כבר זוחלת על 6 באופן חופשי, נעמדת לבד על ידי העזרות בספה/לול/כל מה שלידה והולכת תוך העזרות ברהיטים. היא יושבת לבד הן על הברכיים (W) והן על הישבן ויציבה מאוד. היא מחזיקה לבד בקבוק, אוהבת מאוד משחקים עם צלילים שצריך ללחוץ על כפתורים ונהנת "לגרף" מרקמים שונים.
הרופאה המליצה לי להתחיל לעבוד איתה על מוטוריקה עדינה ולתת לה "משחקים לגיל שנה". ניסיתי לעבוד איתה על השחלות של עיגולים וצורות אבל לא נראה שזה מעניין אותה כ"כ (חוץ מלהכניס לפה).
אשמח לקבל המלצות איך לעניין אותה ולעבוד איתה גם על מוטוריקה עדינה.
תודה ושנה טובה,
יסמין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליסמין
דבי גרוס דולב16/09/2009הי יסמין
העובדה שביתך מתפתחת כה מהר וטוב איננה מחייבת אותה להתקדם בכל התחומים כולם.
על אף שהתפתחותה המוטורית מתאימה לגיל מאוחר הרבה יותר אין בהכרח צורך להתאים התפתחות זו בכל התחומים. יתכן שבתחומים אחרים של ההתפתחות לא קל לה כמו בשאר התחומים ואין שום צורך להאיץ בה ולנסות לעשות דברים של גיל שנה.
משחקי השחלות למיניהם של גיל שנה ,באופן עקרוני, לא מתאימים לגיל חצי שנה ולכן ביתך לא מגלה בהם עניין.
לדעתי צריך לתת לה להתקדם בקצב שלה. במקומות שקל לה, לעודד ובמקומות שלא, להניח.
בברכת שנה נפלאה,
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טונוס גבוהדנה15/09/2009
בני בן 8 חודשים, רציתי לרשום אותו לחוג שחיה, אבל אמרו לי שלמי שיש טונוס גבוה
לא מומלץ חוג שחיה,
רציתי לדעת האם זה נכון?....
והאם זה מומלץ לילדים בעלי טונוס מוגבר?
מה יכול להיות טוב לילדים בעלי טונוס מוגבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
אורנה עטאר15/09/2009דנה שלום,
לצערי לא אוכל ליעץ לך על שחייה לתינוקות כי אני לא מכירה את החוג הזה.
מה ששלושת המדריכות כאן יכולות להציע לך בלב שלם זה ללכת לסדנאות לווי התפתחותי איתו.
זהו המקום בו תקבלי כלים איך לאזן את הטונוס שלו. יש המון מה לעשות עם טונוס מוגבר ובסדנאות האלו הכל נעשה תוך כדי משחק, הנאה.
בברכה,
אורנה עטאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה...
דנה15/09/2009את מתכוונת לסדנאות של צעד ראשון?....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
שירי קאשי16/09/2009הי דנה,
חוגי השחייה למיניהם הם מומלצים לחלק גדול מהתינוקות, אך במקרה של טונוס מוגבר לא הייתי ממליצה ללכת. הפעילות בבריכה עובדת כנגד כוח ההתנגדות של המים ולכן תורמת רבות לחיזוק שרירים. במקרה של טונוס מוגבר יש דווקא צורך לעבוד על הרפיית השריר ולא להגביר את ההתנגדות. כמו כן יש תינוקות שהכניסה למים מביאה אותם למתח מסויים שגם הוא טורם להקשחת הגוף ופעילות יתר של השרירים. כאמור לרוב התינוקות זה תורם אך לא במקרה שלכם. אני מצטרפת לארנה בהמלצה על חוג שת ליווי התפתחותי כיוון ששם המדריכות מנוסות גם בטיפול בקשיים מוטוריים כדוגמת טונוס מוגבר ויוכלו להתאים לך את התרגילים וכן לתת לך טיפים נוספים כיצד לעזור לבנך. מעבר לכך כל חוג שהוא לשם החוויה וההנאה יכול להתאים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה וחודשיםשרית15/09/2009
היי
בני בן שנה וחודשים. התהפך על פי הזמנים אך לקח לו הרבה זמן עד שהחל לזחול גחון בצורה טובה.
כמו כן, לקח לו זמן לעמוד, עומד כבר שלושה חודשים ומסתובב סביב ספה כיסא באמצעות הידיים.
איך עלי לעזור לו ללמוד ללככת?
האן זה נחשב בעיכוב שעדיין לא הולך
יש תרגילים לתרגל איתו הליכה\
תודה מראש
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרית
אורנה עטאר15/09/2009שרית שלום
עד גיל שנה וחצי זה אינו עיכוב.
נראה לי כי כדאי לחכות והוא בדרך הנכונה...
מספר תרגילים לעידוד חיזוק מערכת שיווי המשקל שלו בדרך להליכה:
- כשהוא מסתובב סביב רהיטים הציעי לו גירוי ליד אחת בכדי שינתק כל פעם יד.
- במידה ואת יכולה להפר במעט את האיזון של הכסא שהוא תופס אותו (להזיז אותו קצת - לצדדים) בכדי שילמד להעביר משקל ולאזן את עצמו.
לא רצוי להוליך אותו או לתת לו ללכת עם חפצים - אלו מונעים ואינם מעודדים הליכה עצמאית.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון וטיפולאמא15/09/2009
הי, אשמח אם תוכלו לענות לי על השאלה. יצרתי קשר עם צעד ראשון על מנת לאבחן את ביתי בת העשרה חודשים ועזרה בשיעורים פרטיים. כרגע אני מחכה שיחזרו אליי, אך רציתי לשאול האם עליי להגיע קודם לכן לרופא התפתחותי על מנת שיאבחן מה מעכב את הילדה בהתפתחות. הייתי אצל רופא המשפחה על מנת שיסביר לי מה עליי לעשות אך הוא אמר שאין שום בעיה ואין צורך בעזרה, למרות שאני יודעת שיש עיכוב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
אורנה עטאר15/09/2009שלום רב,
אני ממליצה לך לשלוח לי אימייל בכדי שאוכל לקדם את החזרה אלייך.
[email protected]
המדריכות הבכירות במרכז "צעד ראשון" יאבחנו את הסיבה לעיכוב ההתפתחותי ויתנו לך מענה ממוקד ומדויק לעיכוב וכלים בכדי להתפתח מהנקודה בה אתם נמצאים היום.
למדריכות אין צורך בבדיקה מוקדמת אצל רופא התפתחותי.
שיהיה בהצלחה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפים לזמן איכות עם הפיצפוניםמורן15/09/2009
קיבלתי את האתר המצורף, והיה לי חבל שהוא לא מתאים לקטנטן שלי כי הוא רק בן שנה. אבל זה העלה בי תהיות על זמן איכות עם פעוטות, אז החלטתי לקבץ עבורכם כמה פעילויות מהנות שאפשר לעשות עם פעוטות.
ראשית, חשוב לזכור כי לא מומלץ להלעיט את התינוק ביתר פעילות. אחרי הכול, עדיין מדובר בעולל צעיר מאוד עם יכולת ריכוז מוגבלת, המתעייף מהר, ועם סף סבלנות לא גבוה במיוחד. התינוק שגילה זה עתה את חדוות ההליכה ינסה בכל מחיר לתרגל את התגלית החדשה. מכאן שלא מומלץ לאמץ פעילויות הדורשות ישיבה ממושכת.
זמן איכות עם תינוקכם בן השנה יכול להסתכם במספר פעולות אשר לכם ייראו פשוטות, אולם עבורו הן עולם ומלואו:
"לצייר" ביחד – כאן תצרו ציור ביחד. תוכלו לרפרף ולהזכיר את נושא הצבעים, תוך כדי ציור.
לקרוא ספרים – גיל שנה הוא גיל טוב בהחלט להמשיך או להתחיל את קריאת הספרים. הקריאו כאילו הוא ממש מבין את הנאמר. מהר מאוד תגלו שהוא מבין, זוכר ומפנים, מהר מכפי שתדמיינו.
לבנות מגדל קוביות– הזדמנות נהדרת לפתח את המוטוריקה של התינוק, לתרגל את עניין הצבעים ולפתח את עולם הדמיון.
להרכיב פזל – עצם ההצלחה אינה חשובה. הרעיון הוא לבצע פעילות ביחד. אפשר להסביר לתינוק מה מצויר בתמונה, להעלות את נושא המספרים (מספר חלקי הפזל) ולהראות את התוצאה לפעילות שהיא התמונה המושלמת.
פארק השעשועים השכונתי– ישיבה עם התינוק בארגז החול והתעסקות עם החול יכולה להיות פעילות מהנה מאוד עבורו. המגע עם החול, יצירת ה"ארמונות" תהיה עולם ומלואו עבורו. לחילופין, ניתן לעזור לו לשכלל את כישוריו המוטורים במגלשה ובסולם וממש לראות אותו קורן ומאושר בזמן הטיפוס.
משחקיות– לעיתים המשחקים שבבית כבר מוצו ונמאסו. לשם כך ניתן לקפוץ מדי פעם לבקר במשחקייה השכונתית. עברו עם התינוק מפינה לפינה לפי רצונו. עודדו אותו לגלות ולחקור משחקים חדשים. שחקו איתו ושבחו אותו על כל "חוכמה" שלו.
חוגים– ישנם מספר חוגים המיועדים לקטנטנים בני כשנה. חוגי התעמלות שמכונים בדר"כ ג´ימבורי, ליווי התפתחותי לתינוקות, בייבי יוגה, חוגי "שחיה" לתינוקות. החשוב מכל הוא שזמן החוג הוא זמן איכות של ההורה והתינוק. מאחר והמסגרת קבועה (יום ושעה) תהיו בטוחים ששעת האיכות המתוכננת אכן תצא לפועל – מומלץ מאוד לאבות עסוקים לתינוקות.
לסיכום,לדעתי אין חשיבות לסוג הפעילות. מה שכן חשוב הוא כי בכל פעילות תהיה אינטראקציה ביניכם, ושתינוקכם יזכה למלוא תשומת הלב שלכם, ללא הפרעות מצד אחיו, או מצד צלצולי הטלפון הסלולרי שלכם. צפו בתינוקכם משחק מבלי להנחותו מה עליו לעשות. תגלו שהקטן הזה הוא חכם גדול...:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהדר
שני15/09/2009חבל שאין לי מדפסת להדפיס ולתלות על המקרר.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ניתן לפרסם כאן אתרים אחרים.
אורנה עטאר15/09/2009סליחה ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק נושךשני15/09/2009
תינוק בן 13 חודשים. נושך כל הזמן רק אותי (אמא שלו). למה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא הפורום?
שני17/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשני
אורנה עטאר19/09/2009שני שלום,
מאחר ופורום זה אינו מתמחה בבעיות שבבסיסן התנהגותיות ולא התפתחותיות מוטוריות-חושיות קשה לי לענות על שאלתך.
אני ממליצה לך לפנות לפורום שעוסק בהתנהגות.
אני יכולה להציע לך לבחון מתי זה קורה כתגובה למשהו שאת עושה? האם את מניקה וזה במהלך הנקה? איך את מגיבה לנשיכות? לדעתי חשוב "להכחיד" את ההתנהגות אך לדעתי צריך לחשוב איך מגיבים לזה ובזה אני לא המומחית.
בברכה ובהצלחה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפותשגית15/09/2009
שלום, רציתי לדעת האם ניתן לדבר אם הילד 2 שפות, האם זה פוגע בהתפתחות השפה שלו מאוחר יותר (עכשיו הוא בן 3 חודשים)? באיזה גיל מתחילים לדבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשגית
אורנה עטאר15/09/2009שגית שלום,
ניתן לדבר עם הילד שתי שפות. לרוב זה מאחר במעט את תחילת הדיבור אך זו הזדמנות שלא כדאי לפספס אם בבית מדברים שתי שפות ואת יכולה להקנות לו שתי שפות אם.
תינוקות קולטים מצויין שפות ולמרות שהוא יתחיל לדבר קצת יותר מאוחר, ידוע כי הם יודעים מצויין עם מי לדבר ובאיזו שפה.
מהיום הראשון את יכולה כמובן לדבר אליו בשתי השפות. חשוב לדעתי להתמיד עם השפה ולא לבלבל אותו.
לגבי תחילת דיבור - הברות ראשונות מתחילות עוד לפני גיל שנה, כאשר בגיל שנה אנחנו מצפים כבר לשמוע מילים ראשונות ולאחר מכן משפטים קצרים ומשם הלאה.
שיהיה בהצלחה
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות בת 10 וחצי חודשיםאביטל15/09/2009
שלום, ביתי בת 10 וחצי חודשים עברה כמעט את כל שלבי ההתפתחות, מתהפכת לשני צדדים מגיל חצי שנה זחילת גחון מגיל 7 חודשים וזחילה וישיבה עצמאית מגיל 8 וחצי חודשים. היא מאוד סקרנית וחייכנית זוחלת ונעמדת על הברכיים ומנסה לפתוח ארונות ולהגיע לכל מקום בבית.
כשהיינו בטיפת חלב האחות אמרה שקשה לה להעמיד את עצמה היא אמרה שאפשר לחכות לראות מה קורה או לפנות לפיזיוטרפיה. גם בבית כשאני מנסה להעמיד אותה היא נעמדת לכמה שניות וחוזרת לישיבה או לעמידה על הברכיים.
רציתי לדעת אם כדאי באמת לפנות לפיזיוטרפיה או לתת לזמן לעשות את שלו?...
כמו כן עליי לציין כי בגיל 5 חודשים רופאה של טיפת חלב אמרה כי יש לביתי טונוס שרירים מעט גבוה וזה יעבור עם הזמן אם נקפיד בעיסויי כפות הרגליים.
תודה רבה מצטערת על אורך השאלה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי15/09/2009הי אביטל,
קושי להעמד ולעמוד לאורך זמן לרוב נובע דווקא מחולשת שרירים או טונוס נמוך. כיוון שאינני יכולה לאבחן בהתכתבות ובאמת לומר לך מה הקושי, אני כן ממליצה לך לקבל את ההפנייה לטיפול, גם על מנת לערוך אבחון מחודש וגם על מנת לקבל תרגילים בכדי להתגבר על הקושי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצבע בפהשלי14/09/2009
שלום,
בתי בת 3 וחצי חודשים מוצצת את האצבע(אגודל) ואני חוששת ,האם להילחם בכך או לתת לה להמשיך למצוץ ,אני חוששת שמא היא תקיא או תגרום נזק כלשהוא ,מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצבע בפה
שירי קאשי15/09/2009הי שלי,
בתך מגלה את אצבעותיה וידיה. זהו שלב נורמלי וחיוני. אם אין בעיה של ריבוי פליטות בעקבות זאת אז אין בעיה. לרוב התינוקות לא מגיעים למצב של הקאה (למרות שמהצד זה לפעמים נראה קרוב). אם היא באמת תתחיל להקיא או שאת רואה ממש שהיא דוחפת יותר מידי אז את יכולה להוציא את היד, אבל באופן כללי יש לאפשר לה את התהליך. זה חלק מלימוד עצמי טבעי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צחוקנועה14/09/2009
האחות בטיפת חלב שאלה אותי אם בני ( בן 4 חודשים ) צוחק בקול רם. האמת היא שהוא מחייך הרבה ומשמיע מגוון קולות כשהוא שבע רצון אבל לא צוחק. מדוע זה חשוב? ובאילו גילאים אמור להופיע הצחוק?
על שאר השאלות שהיא שאלה עניתי בחיוב: הוא מתהפך מבטן לגב, מושיט יד לחפץ ואוחז בו וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צחוק
שירי קאשי15/09/2009הי נועה,
התינוק אמור להכיר את קולו ולהתחיל ללמוד להשתמש בו. צחוק היא אחת הדרכים הראשונות שהתינוק מביע עצמו דרך הקול. יש תינוקות שעושים זאת בגיל חודשים בודדים ואילו אצל אחרים זה לוקח יותר (זה גם עניין של אופי). לא להלחץ זה בסדר גמור שעדיין לא צוחק בקול רם. בכל מקרה מסתכלים על סך ההתפתחות ולפי תאורך הוא כן מתחיל להשתמש בקולו באופנים אחרים וזה נורמלי לחלוטין.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות איטית מידי?ענת14/09/2009
שלום רב.
ביתי בת 8 וחצי חודשים. נכון להיום היא מתהפכת מהבטן לגב והפוך וכן זוחלת על הגחון - כלומר דוחפת את עצמה על הרצפה בעזרת אמות הידיים. היא עדיין לא התיישבה ולא זחלה על 6 .
1. איך לעזור לה להתקדם בזחילה ?
2. האם התיישבות דרך הצד היא נכונה? ( אני יודעת שצריך להתיישב מהטוסיק...)
3. יש לי קרובת משפחה שבגילה כבר עומדת . האם התפתחותה איטית מידי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי15/09/2009הי ענת,
מבחינת טווח הגילאים לרוב אנו מצפים שעד גיל 9 חודשים היא תשב עצמאית ותזחל על שש. לא ברור לי משאלתך האם זוחלת על הגחון באופן מאורגן או שרק מושכת עם הידיים. אם הזחילה עדיין לא מאורגנת הרי שמדובר כבר באיחור שמתחיל להיות משמעותי. במקרה כזה יש צורך באבחון על מנת לגלות את מקור הקושי.
לגבי ההתישבות - נכון שההתישבות הקלאסית היא מעמידת שש, אך גם התיישבות דרך הצד היא נכונה. משכיבה על הצד התינוק דוחף עם הידיים ומביא עצמו להזדקפות וישיבה.
לגבי העמידה זה עדיין לא עיכוב. זה אמור לקרות בחודשיים הקרובים, אך כמובן הכל גם תלוי בשאר ההתפתחות המוטורית ובעובדה האם יש קושי מוטורי או לא.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך...
ענת15/09/2009לא ברור לי למה התכוונת ב" זחילה מאורגנת" . היא כבר במשך חודש זוחלת על הגחון- כלומר דוחפת עצמה קדימה בעזרת אמות הידיים וכפות הרגליים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי עדיין תשובה לתגובה...
ענת18/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לענת
אורנה עטאר19/09/2009שלום ענת
הכוונה של שירי הייתה לזחילה המשלבת הצלבות בין הידיים לרגליים. כלומר שהיא מתקדמת עם יד ימין ודוחפת ברגל שמאל לסירוגין - זוהי למעשה זחילה מאורגנת. האם היא זוחלת כך או רק מושכת במקביל עם שתי הידיים את עצמה קדימה ואין שימוש או שימוש מועט ברגליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלענת
מעין19/09/2009מנסיון-אל תדאגי אין לך כל סיבה לכך גם בני זחל גחון מגיל 7 חודשים ועד גיל 10 חודשים כאשר נעמד על 6 בגיל 9 וחצי חודשים ,והתחיל לזחול על 6 בגיל 10 ח' זה דווקא טוב לנצל כל שלב ולממש אותו.לפעמים יש נטיה ולהורים להילחץ אבל במקרה של בתך אל לך לחשוש את תראי שהיא בסוף תזחל על 6 באופן חופשי תני לה את הקצב שלה תעקבי ותראי איך דברים קורים בלי שום צורך בהתערבות חיצונות וביזבוז כסף ,אם יש לך שאלות ואינך בטוחה לגביי משהו פני לאחות בטיפת חלב...ושוב אין לך שום סיבה להילחץ ....רק בריאות ובהצלחה בהמשך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי22/09/2009הי ענת,
ארנה תארה עבורך את זחילת הגחון המאורגנת. במידה והיא זוחלת כך הרי שהתקדמותה בסדר. זחילת השש אמורה על פי הספר לקרות בקרוב אך גם אם זה יקח עוד חודש זה גם בסדר כיוון שזחילת הגחון התחילה מאוחר יחסית וטוב שהיא תשהה מעט זמן גם בשלב זה.
אם עדיין יש משהו לא ברור אשמח לעזור.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהודבר נוסף
מעין19/09/2009דווקא לעמוד בגיל 8 חודשים זה ממש לא מומלץ ולפעמים אף מצביע על בעיה על מתח כלשהו וזקיפות יותר שגורמת לצורך להתיישר ,ובנוסף חשוב להוסיף שישיבה דרך הצד עם תמיכה עם היד היא תקינה לחלוטין..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לענת
דבי גרוס דולב20/09/2009הי ענת
התפתחותה של ביתך מעט איטית אבל לא מדאיגה ולא נמצאת בפיגור. קרובת משפחתך אשר עומדת כבר מתקדמת מהר מאוד וכדאי להמנע מהשוואות בכלל..
להלן מספר תרגילים כדי לעודד זחילה ועמידה על 6:
1. להניח את ביתך על הבטן על מכשולים שונים כגון כריות, הרגליים שלך וכו ואז לעודד אותה לעבור אותם ע"י צעצוע אהוב.
2. מריצה- להרים את גופה של ביתך דרך הצד באזור האגן ובית החזה ולהניח לה להשען על ידיה, בהמשך להניח צעצוע מול ידיה ולעודד התקדמות על הידיים.
3. להעמיד אותה על 6 כשאת רוכנת מאחוריה ואז להרים אותה לעצידת 6 דרך בית החזה, כשהיא על 6 לנדנד קדימה ואחורה.
ישיבה דרך הצד היא תקינה והתישבות דרך הטוסיק תגיע לאחר עלייה על 6. בהצלחה עם התרגילים ואשמח להתעדכן איך הולך.
בברכת שנה טובה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הושטת יד לחפץכרמלה14/09/2009
בני בן 4 חודשים, ילד פעיל וגדול, אולם הוא עדיין אינו מושיט יד לחפצים. גם כשמגישים לו חפץ אינו אוחז בו יותר מזמן קצר. הוא מרבה להתעסק עם הידיים שלו ובעיקר דוחף אותן לפה. האם זה חריג בגיל הזה? מה אנחנו יכולים לעשות מלבד להמשיך ולנסות לגרות אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחיזת חפצים
שירי קאשי15/09/2009הי כרמלה,
באזור גיל 4 חודשים מתחילה להתפתח אחיזה יותר רצונית ונשלטת, אך זו רק ההתחלה. זה בסדר גמור שהוא אוחז לזמן קצר. המשיכי לגרות אותו לאחיזה וגם לפתיחה של כף היד. תני לו לאחוז חפצים קטנים יחסית וקלים (רעשנים קטנים וכדומה) על מנת שיהיה לו קל יותר להחזיק לאורך זמן.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההושטת יד
כרמלה15/09/2009שירי, תודה. מה לגבי הנושא של פעולת שליחת הידיים עצמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת ששדנה14/09/2009
שלום...
בני מתחיל לזחול שש, הוא דילג על זחילת גחון, עם הרגלים הוא מצליח להתקדם, מה שמפריע לו להתחיל לזחול זה הידיים,
שאלתי היא איך לעודד אותו להתקדם קדימה עם הידיים?
ד.א- אני שמה לו צעצוע ומנסה לגרות אותו בכל מיני גרויים קדימה, אבל כלום לא עוזר הוא רק מתקדם ברגליים מה שגורם לו ליפול אחרי שני צעדיים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זחילה
שירי קאשי14/09/2009הי שירי,
כיוון שבנך דילג על זחילת הגחון סביר להניח כי ישנו קושי מסויים. הקושי הזה יכול להשפיע גם על התפתחות הזחילה על שש. ללא אבחון לא אוכל לכוון אותך לתרגילים מדוייקים לגבי נושא זה.
באופן כללי לגבי הזחילה על שש, לא ציינת מה גילו. אם הוא צעיר ואלו הם נסיונות הזחילה הראשונים שלו הרי שזה מצב תקין. לעומת זאת אם הוא כבר בוגר יותר וצורת הזחילה הזו נובעת מקושי הרי שיש צורלך לאבחן ולהתמקד יותר. בכל מקרה להלן מספר תרגילים כלליים ליכולים לעזור לו להתחזק ולהתארגן לגבי הזחילה:
1. להניח אותו על משטח שלא כל כך נעים לו. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
2. לשים אותו במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים.
3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלו ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימשוך אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לו מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילד יהיה יציב על הכדור ולא יפול. כשהוא יציב על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדו להעביר משקל על שש.
6. להניח אותו על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם הוא תצטרך להרים מעט את החזה.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
דנה14/09/2009היי שירי
תודה על תגובתך המפורטת, לדעתי התרגילים שנתת לי לא כל כך רלוונטים, אין לבני בעיה להתרומם על הידיים, הוא מתרומם מאוד יפה, וגם מתנדנד ומעביר משקל קדימה ואחורה
הבעיה היא להתקדם קדימה עם הידיים, אין לו בעיה להרים את בית החזה להיפך לדעתי יש לו אפילו זקיפות יתר,
לי ניראה בשל גילו הצעיר, אשמח אם תחווי את דעתך המקצועית, הוא רק בן 6 וחצי חודשים,
אני יודעת שזחילה על שש מתבצעת בסביבות גיל 9 חודשים, אני חשבתי שבגלל שהוא דילג על זחילת גחון, הוא מוכן לזחית שש
ד"א- הוא עושה סיבוב סביב ציר לשתי הכיוונים, אבל לא מוכן לזחול גחון, כמו שאמרתי הוא כבר ישר עולה על שש ומתנדנד
אפילו שאני משכיבה אותו לישון, במיטה הוא עולה על שש ומתנדנד קצת והולך לישון
מה דעתך בעיניין? אשמח לשמוע את תגובתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
דנה14/09/2009שכחתי לציין שהוא מתקדם יפה ברגלים שתי צעדים ונופל, בגלל שאין התקדמות ברגליים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעיתי
דנה14/09/2009סליחה... טעיתי במשפט האחרון בגלל שאין התקדמות בידיים ולא ברגלים
סלחה על הבלבול, כל המצב הזה מתסכל אותי וגם את הילד, שכל הזמן בוכה בגלל שהוא לא מצליח להתקדם
המון תודה שירי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי15/09/2009הי שירי,
אכן זה גיל מעט מוקדם, אך ישנם תינוקות שמתחילים לזחול בגיל זה. בשל גילו הצעיר עדיין יש סיכוי שיזחל על הגחון. זה מאוד קשה להגיע לתוצאות ובמקרה זה אני ממליצה על עזרה של מדריכה מנוסה. בכל מקרה את יכולה לנסות לגרות אותו הרבה לסיבוב סביב ציר לשני הכיוונים על ידי משיכת צעצוע (אפשר לקשור חוט). כמו כן כאשר עולה על שש בכדי להגיע לצעצוע אז תנסי לקרב את הצעצוע עד מתחת לפניו כך שכדי להגיע אליו ירד חזרה לגחון, ואז מיד להרחיק שוב על מנת לנסות להביאו להתקדמות על הגחון. אני מקווה שההסבר ברור. מאוד קשה להסביר ללא הדגמה, אבל את מוזמנת לנסות ואני מקווה שתצליחי להגיע לתוצאות.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה שירי... הבנתי את ההסבר שלך
דנה15/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שלשה חודשים וחצירוני14/09/2009
שלום,
בני הן שלשה חודשים וחצי ממש לא אוהב להיות על הבטן ועדיין לא מתהפך
הוא מושיט ידיים לחפצים ואף אוחז בהם (בעיקר במוצץ)
בימים האחרונים שמתי לב כי בשכיבה על הגב הוא נוטה לצד מסוים ומגיע כמעט לשכיבה על הצד
האם זוהי תחילתו של היפוך
האם זה נורמלי שהילד עדיין לא מתהפך
שכחתי לציין כי לילד נטיה ברורה לצד ימין - והרופא הפנה אותי לפיזיותרפיה
האם בפיזיותרפיה יעבדו איתנו על התהפכות (בימים האחרונים הוא מפנה את ראשו בקלילות גם לצד שמאל ואף שוהה שם)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי14/09/2009הי רוני,
גלגול עד לצד הוא בהחלט השלב הראשון בתהליך ההתהפכות מהגב לבטן. באופן כללי הטווח המקובל להתהפכויות הוא בין 4-6 חודשים כך שהוא נמצא במקום טוב מחינה זו שהוא מתחיל להתכונן לשלב, אך כאמור הוא יכול למשוך את זה גם עד גיל חצי שנה וזה בסדר גמור. בפיזיוטרפיה אני מניחה שבעיקר מתעכבים על הטורטיקוליס. אינני יודעת כמה זמן ימשך הטיפול שלכם אבל אם הוא יגיע לשלב שיש צורך לעבוד גם על התהפכויות אז אני מניחה כי יעבדו גם על זה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות מבטן לגבאור*14/09/2009
היי,
בתי בת 4 חודשים ושבוע וחצי... סיפרתי כאן שהיא מתהפכת מהגב לבטן ומבטן לגב.
שירי נתנה לי תרגילים לעודד התהפכויות תקינות.
אך ההתהפכות מהבטן לגב מאוד מאוד קשה לה מפני שהיא מעלה הטוסיק שלה ומתרוממת והיד נשארת על המשטח לא נכנסת פנימה אל מתחת לבית החזה ואז מה שקורה שהיא מתהפכת ואז היד ממש מתקבלת לה לשניים ואני פוחדת מאוד מזה...
מה עושים בכדי לעודד התהפכות זו? אני מרבה להכניס את ידיה (פעם ימין ופעם שמאל) מתחת לבית החזה מכופפת רגל נגדית וכך היא מתהפכת ומשלימה את ההיפוך עד לגב...
אבל עדיין לא למדה את הטכניקה.
מה עושים בכדי לעזור לה בעניין?
תודה
אור
שירי המשכתי לשאול אותך עוד משהו בקשר לתקשורת... שאלה מאתמול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התהפכות
שירי קאשי14/09/2009הי אור,
בהחלט יש ללמדה להכניס ידיים ולקרבם לקו האמצע. ניתן לעשות זאת על ידי החזקה בתנוחת ערסול בה שתי הידיים בקו האמצע. כמו כן בשכיבה על הצד יש לדאוג כי היד העליונה תגיע אף היא לקו האמצע ולא תמשוך לאחור. כשהיא על הצד את יכולה לטפוח על השכמה ולעשות עד שהיד תעבור קדימה. כמו כן בעת התרגול של גלגול מהבטן לגב, כמו למשל בגילגול הג'ודו אנו ממש מחזיקים את היד דרכה מתהפכים קרוב לקו האמצע ומכניסים את הכתף. אם את מתקשה להבין את התרגילים (וזה מאוד קשה להבין ללא הדגמה) את מוזמנת להתקשר אלי ואולי אוכל להסביר יותר טוב טלפונית.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)