פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגליים
    רומית
    02/09/2009

שלום רב לאנשי הפורום;

בתי בת 9 חודשים. זוחלת על גחונה כבר יותר משבועיים, מתגלגלת, פעלתנית. עוד לא מתיישבת לבדה אך יושבת די יציב עם תמיכה קלה שלי.

כשהיא שוכבת על גבה ומשחקת עם חפץ כלשהו, לעיתים היא מרימה את רגליה ו'מטיחה' אותם ברצפה (די בחוזקה). זה קורה גם כשהיא רוצה שירימו אותה (אז היא גם מוסיפה נפנוף ידיים ו"דיבור"). מה הסיבה לכך?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגליים

הוספת תגובה

• גובה לרומית

דבי גרוס דולב
    02/09/2009

הי רומית
    הסיבות לכך שביתך מטיחה את רגליה הן גם מפני שהיא למדה להשתמש ולדחוף ברגליה והיא מממשת יכולת זו וגם התנהגותית כהפגנת רצון למשהו (כגון הרמה לידיים), בכל אופו זה תקין ונורמלי.
    לגבי הישיבה- ישיבה עצמאית תתכן רק לאחר עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור ולמידה של ישיבה עצמאית. בנתיים רצוי ומולץ לא להושיב אותה על מנת לא לשבש תהליך זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטחת הרגליים

שירי קאשי
    02/09/2009

הי רומית,
    התופעה שאת מתארת אופיינית לתינוקות רבים. זו דרך התבטאות. זו דרכה למשוך את תשומת ליבך ולהפגין את רצונה. עובדה שאת מבינה היטב מה היא רוצה. תינוקות רבים אשר אינם יכולים עדיין להתבטא באופן מילולי משתמשים גם בגופם בכדי להתבטא. התופעה נורמלית לחלוטין וסביר להניח שהיא עוד תלמד לשכלל צורת התבטאות זו בהמשך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה רק ידיים

יש לי ילדה מקסימה בת 3 חודשים. היא תיהיה איתי בבית עד גיל חצי שנה ולאחר מכן תיכנס למסגרת. אני מאמינה מאוד בעיקרון הרצץ ולכן הילדה רוב הזמן צמודה אליי ואם היא על מזרן פעילות או במקום אחר אני מקפידה להיות איתה רוב הזמן בקשר עין או איתה.
    לקראת הכניסה למסגרת אני מתחילה לחשוב שאולי לא נכון שהרגלתי אותה שכולם הזמן אני סביבה כי הרי שם היא תצטרך להעסיק את עצמה ולא יהיו כול הזמן איתה.
    בזמן האחרון כאשר אני מקפידה לניחה לשחק עם עצמה היא לאחר 5 דקות מתחילה לבכות ונרגעת רק ככאשר אני מרימה אותה. איך אני משנה הרגלים והאם לא מאוחר מידי לכך ?

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה רק ידיים

הוספת תגובה

• תגובה לרותם

דבי גרוס דולב
    02/09/2009

הי רותם
    דרך גידול הילדים היא עניין של החלטה וגישה ואין דרך אחת נכונה. לדעתי האישית "עקרון הרצף" הוא מעט קיצוני ובלתי אפשרי ליישום מלא בתרבות שלנו, מה עוד שביתך הולכת עוד מעט לגן הכ"כ רחוק מעקרון הרצף.
    אני חושבת שתינוק צריך גם לדעת להיות עם עצמו.
    אין דרך פלא להרגיל תינוק להיות לבד אלא להשאירו עם עצמו מעת לעת. כשהוא בוכה, לגשת, להרגיע ולא תמיד להרים. אפשר להשכב לידו ואפשר להרים, להרגיע, ולהחזיר לרצפה.
    כמובן שצריך גם לתת את מלוא תשומת הלב רוב הזמן ולהרים מהרצפה ולבלות לידו כשיש צורך אבל במקביל, צריך להתחיל תהליך איטי של היפרדות חלקית.
    אף פעם לא מאוחר מדי ואת מה שאת לא תצליחי ליישם ביתך בוודאי תשלים בגן.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים

שירי קאשי
    02/09/2009

הי רותם,
    כל שיטה וכל דרך חיים שבוחרים היא טובה כל עוד היא מתאימה לאורך החיים שלכם. עקרון הרצף הוא בעל יתרונות רבים אך אחד החסרונות כפי שגילית בעצמך הוא מה שקורה כשהתינוק לא יכול להיות ביחד עם הוריו כל היום וחייב להכנס למסגרת. כמובן שאף פעם לא מאוחר מידי לשנות הרגלים. סביר להניח כי המעבר למסגרת לא יהיה פשוט, אבל הוא לא פשוט כמעט לכל תינוק. חשוב כבר מעכשיו להרגילה אפילו למספר דקות שאינה בקשר עין, חשוב לתת לאחרים גם לטפל ולשחק איתה (אבא, סבתא, סבא, דודה, חברה טובה וכדומה) ככל שתהיה רגילה ליותר סוגי מגע, קולות וכו' (כמובן של הקרובים אליה) כך יהיה לה קל יותר גם להסתגל לדמות קבועה נוספת בגן. כמו כן את יכולה לשחק איתה במשחקי "קוקו" למיניהם אשר מחדדים את נושא הנפרדות מאמא, מכך שאמא נעלמת למעט אבל היא מיד חוזרת.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות בן 11 שבועות
    אתי
    02/09/2009

שלום רב
    בני בן 11 שבועות לפני שבוע היה מקטר למשל כשהייתי נוגעת לו באוזן בזמן הנקה היה מזיז לי את היד, כשהייתי מדגדגת אותו בבטן היה מזיז לי את היד,הוא מלמל יותר.מיום שבת האחרון אני עושה את הפעולות שציינתי והוא לא מזיז לי את היד,פחות מקטר ופחות ממלמל.הוא יונק ויציאות תקינות,מחייך מסתכל מרים ראש שם ידיים בפה .
    ביום חמישי האחרון קיבל חיסון רוטה...אני לא יודעת אם זה קשור
    ביומיים האחרונים פחות ישן
    מה קורה לו?האם זה קשור להתפתחות הטבעית? האם זה משהו אחר?
    אני מאוד דואגת ולא רגועה מה לעשות?
    אתי

הוספת תגובה

• שינוי בהתנהגות בן 11 שבועות

שירי קאשי
    02/09/2009

הי אתי,
    כל מה שתארת יכול להיות חלק משינויים טבעיים שתינוק עובר (ויהיו לכם עוד רבים כאלו), וזה גם יכול להיות תגובה לחיסון (מנסיוני יכולה להיות תגובה של תגובה של כאבי בטן למספר ימים). כמו כן שינויים קלים בהתנהגות יכולים גם לבשר על התחלה של מחלה. בכל מקרה אם הוא נראה חיוני ומרגיש טוב אין סיבה לדאגה. רוב הסיכויים שמדובר בשינויים רגילים שכל תינוק עובר. כל שנותר לכם הוא להמשיך ולעקוב אחר בריאותו כפי שאתם עושים ממילא.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שירי

אתי
    02/09/2009

שירי
    את הראשונה שמרגיעה אותי כולם לא נותנים תשובות ברורות ולא מרגיעים
    האינטרנט מלא במידע מאיים ומלחיץ
    אני כל היום איתו ללא עזרה מבעלי או מסבים וסבתות כך שאני מתוסכלת יותר ויותר מהמצב.
    יש לי עוד שתי שאלות:
    1. הוא נרדם על הידיים כשהוא על כדור פיזיו או מהנקה ,כיצד ניתן להרדים אותו בדרכים אחרות?
    2. אני מחפשת קורס או חוג ללכת איתו בבקרים (כדי שגם לא אשתגע בבית)האם אפשר לקבל המלצה על משהו שאת מכירה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרדמה

שירי קאשי
    02/09/2009

הי אתי,
    בגיל צעיר התינוק עדיין זקוק לעזרה בהרדמות. בכדי לגמול אותו מכך בהדרגה אני ממליצה על הכדור למתן את התנועה עד למינימום ככל שהוא ניה יותר רדום. בהמשך את יכולה להניח אותו במיטה מעט לפני שהוא נרדם לגמרי ולהמשיך ללטפו או במיטה בכדי ללמדו לישון לבד.
    לגבי חוגים, באופן טבעי אני ממליצה על סדנאת התפתחות תינוקות. בסדנא כזו מעבר לכיף ולהנאה עם התינוק את תוכלי לקבל עיצות ותרגילים בהתאם לשלב ההתפתחותי של תינוקך וגם בקבוצה קטנה לקבל התיחסות אישית לבעיות או קשיים שבהם תתקלי לאורך הדרך. אני גם מעבירה סדנאות כאלו. את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני.

בברכה שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שגרת שינה
    מיכל
    01/09/2009

שלום רב,
    בתי בת חודשיים וחצי.
    באיזה שעה היא אמורה ללכת לישון בערב?
    כמה שעות היא אמורה לישון בלילה?
    אנחנו מנסים להתחיל שגרת שינה שכוללת אמבטיה-בקבוק-ולישון (אולי נוסיף גם עיסוי), בעיקר מכיוון שעוד חודש אני מתחילה לעבוד ומעוניינת לעבור את הלילות עם כמה שפחות התעוררויות...
    באיזו שעה כדאי להתחיל את הטקס?
    כרגע אנחנו עושים אמבטיה בסביבות 7 אבל לוקח עוד המון זמן עד שהיא הולכת לישון, לפעמים ב-9, לפעמים ב-10 ולפעמים ב-11 בערב, ויש לי הרגשה שעד שהיא הולכת לישון היא כבר שוכחת מהאמבטיה והטקס מאבד מהאפקטיביות שלו.

אשמח לתגובות,
    תודה ולילה טוב :-)

לקביעת תור
    סגירה
    שגרת שינה

הוספת תגובה

• שגרת שינה

שירי קאשי
    02/09/2009

הי מיכל,
    בתך עדיין צעירה מאוד ושעות השינה שלה עדיין לא מוגדרות. אין שעה מומלצת לתינוקות בגיל זה כיוון ששעות השינה בגיל זה יכולות להיות בטווח ושונות מאוד גדולים בין תינוק לתינוק. אכן אין משמעות לטקס השינה אם אין בסופו שינה. זה נכון להתחיל להנחיל הרגלים אפילו מגיל קטן אך בכדי שזה יהיה אפקטיבי צריך עדיין להתאים את הטקס לשעת ההשכבה הנוכחית שלה ולא לשעה הרצויה לכם. עם הזמן היא תתחיל לישון פחות שעות במשך היום ושעת שנת הלילה תתחיל להיות יותר מוגדרת ואז גם תוכלו לנסות ולכוון אותה לשעה הרצויה לכם.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרגילים לעידוד זחילה נכו נה
    לילו
    01/09/2009

שלום רב!איזה כיף לגלות פורום כזה...ביתי בת 8 חודשים,נולדה בשבוע 36,זוחלת אחורה (לא ממש זוחלת,אבל נעה על פני כל החדר בלי להתקדם קדימה)מסתובבת חופשי על צירה אבל ההתהפכויות שלה מהבטן לגב אוד נוקשותץבסיום ההתהפכות פורשת את שתי הידיים ובוהה כמה שניות בהלם. היא ממש מנסה לשבת,יושבת על הטוסיק ונשענת על יד אחת ונעמדת חופשי על שש.מה את מציעה לגבי ההתהפכויות,הישיבה והזחילה?אשמח לשמוע.
    אציין בנוסף שמגיל שלושה חודשים כבר מחזיקה גו וצוואר מאוד זקופים.
    תודה רבה

הוספת תגובה

• התפתחות

שירי קאשי
    02/09/2009

הי לילו,
    תאור המצב של גב זקוף, התהפכויות נוקשות ועיכוב מסויים בהתפתחות הזחילה מעידים על זקיפות יתר של הגב וחסר בתנועתיות של עמוד השדרה. המצב הזה מביא ליכולת זקיפה והחזקה של הראש בגיל צעיר יחסית אך במקרים מסויימים (כמו אצלכם) הנוקשות וחוסר הגמישות התנועתית מביאים לעיכוב בהתפתחות המוטוריקה הגסה המורכבת יותר כמו זחילה. בשלב זה לא הייתי מתמקדת בנושא הישיבה גם בגלל שהיא כבר כמעט שם (יכולת הזקיפה תביא אותה לשם מהר) וגם בגלל שעדיף לשפר את המיומנויות המוקדמות יותר שלא רכשה כראוי וזה למעשה יקדם אותה בכל השלבים. חשוב לעבוד על שיפור התנועתיות של עמוד השדרה תוך כדי עבודה על התהפכויות מאורגנות.
    להלן מספר תרגילים לשיפור התנועתיות לצורך התהפכויות:
    1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
    2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
    3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
    4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
    5. בשכיבה על הגב לאחוז בשתי הרגליים לכופף אחת וליישר את השנייה. הרגל המכופפת מובילה את ההתהפכות לכיוון הבטן.

בנוסף על מנת לקדם את זחילת הגחון אפשר להוסיף את התרגילים הבאים:
    1. לגרות אותה לסיבוב סביב ציר לשני הצדדים על ידי משיכת צעצוע והרחקתו ממנה עם הסיבוב (אפילו שהיא עושה זאת לבד חשוב להביאה לתרגל הרבה את התנועה הזו).
    2. על כדור פיזיו להשכיבה על הבטן ולהטות את הכדור הצידה. להמתין לתגובה של כפיפה של הצד והרגל הנגדיים לכיוון הטיית הכדור. לבצע לשני צדדים.
    3. על הכדור בשכיבה על הבטן להשעין אותה על המרפקים (כשאת תוחמת את המרפקים בידייך) ולהטות לשני צדדים ללימוד של העברות משקל.
    4. בשכיבה על הבטן (ניתן על הכדור וגם על הרצפה) להגיש לה בועת סבון כל פעם ליד אחרת.
    5. חיזוק שרירי הרגליים:
    - כשהתינוקת שוכבת על הגב להצמיד את כפות הרגליים לישבן ולחקות לדחיפה שתביא להתקדמות על הגב.
    - כשהתינוקת על הידיים עם הגב לחזה שלך ורגליו כפופות, להניח את כפות רגליה על הקיר ולחכות לדחיפה.

בכל מקרה אם אינך מגיעה לתוצאות בכוחות עצמך, אני ממליצה לפנות למדריכה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טלויזיה וילדים
    מירב
    01/09/2009

אני ובעלי מתכננים לקנות טלויזיה גדולה לבית (50 אינצ' לסלון לא כל כך גדול).
    כעת ילדתנו קטנה (ארבעה חודשים) ואין בכונתו שתראה טלויזיה, אבל בחשיבה לעתיד כשתראה, אנו תוהים האם העובדה שהטלויזיה גדולה עלולה להזיק לה בעת הצפייה (ראייה\ריכוז)?

לקביעת תור
    סגירה
    טלויזיה וילדים

הוספת תגובה

• תגובה למירב

אורנה עטאר
    01/09/2009

שלום מירב,
    אנחנו ממליצות לא לחשוף תינוקות לטלויזיה עד גיל שנה אם לא שנתיים. הגירויים המתקבלים מהטלויזיה מאוד מציפים את הקטנטנים ואין להם יכולת לעבד מוחית את האינפורמציה המתרחשת מולם. בנוסף הטלויזיה לרוב מקבעת אותם במצב סטטי שבהרבה מקרים מעכב את התפתחותם. וכמובן כמו שציינת יש היום מחקרים שמראים קשר בין צפייה בטלויזיה בגיל קטן להתפתחות בעיות קשב וריכוז מאוחר יותר.
    נסי לדחות את הצפייה בטלויזיה ככל שניתן.
    במידה ואת כן בוחרת שהיא תראה טלויזיה - שימי אותה על הבטן, רחוק ככל שניתן וכמובן לזמנים קצרים כמו 10 דקות מקסימום.

מקווה שנתתי לך קצת חומר למחשבה,
    בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה והתהפכות
    אור*
    31/08/2009

שלום,

בתי בת 4 חודשים אוטוטו.

היא מתהפכת מהגב אל הבטן לשני הכיוונים בלי בעייה.

כעת היא מנסה מאוד מאוד גם להתהפך מהבטן לגב, אך מה שיוצא לה זה פשוט זחילה על שתיים רק עם הברכיים - כלומר היא מתקדמת קדימה מרימה את האגן למעלה כמובן הטוסיק מרימה ברכיים נשענת עליהם ופשוט מתקדמת בזחילה קדימה, מתרוממת לפעמיים ממש המון...

האם זו אחת הדרכים בכדי להתהפך מהבטן אל הגב? האם זה נורמלי ובסדר תנועת זחילה בגיל כזה?

אציין שהיא התהפכה מגב אל הבטן בגיל חודשיים וחצי כבר.

עוד אציין שאני שמה לב צעצועים מקדימה ותמונות וכך היא מתגרה וזוחלת קדימה.

אודה לתשובה וכן תרגילים איך לעודד התהפכות מהבטן אל הגב.

תודה
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה והתהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לאור

דבי גרוס דולב
    31/08/2009

הי אור
    מה שרצוי הוא שתחילה יתממשו ההתהפכויות לשני הצדדים ולאחר מכן הזחילה, לכן אין טעם לעודד התקדמות ע"י הצגת צעצועים מקדימה. נשמע לי שביתך מנסה או להתקדם או להתהפך ובכל מקרה, משתמשת יותר בפלג גוף תחתון ופחות בעליון. כדי לעזור לה חשוב תחילה להוריד מהמאמץ העודף שהיא עושה עם רגליה וזאת ע"י טפיחות, שפשופים ועיסויים בזמן שכיבה על הבטן באזור הרגליים והטוסיק על מנת להרגיע את נסיונות ההתקדמות. לאחר שתהיה שכיבה נינוחה על הבטן ללא התקדמות, הכניסי את היד והמרפק תחת בית החזה שלה, קפלי ברך של רגל נגדית קרוב לרצפה ובעזרתה הפכי אותה על הבטן, כך, הלוך חזור לשני הצדדים כמה פעמים רצוף כדי ללמד אותה את יסודות ההתהפכות מבטן לגב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדנאת התפתחות
    מירב
    31/08/2009

שלום,
    האם יש לך איזשהו מידע על סדנאת התפתחות באזור מעלות ????????????

לקביעת תור
    סגירה
    סדנאת התפתחות

הוספת תגובה

• תגובה למירב

אורנה עטאר
    01/09/2009

לצערי אני לא מכירה מדריכות באזור מעלות. את יכולה לפנות לאתר "צעד ראשון" יש שם לינק למדריכות מומלצות ואולי שם תמצאי מדריכה באזורך.
    בהצלחה
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגזן ועצבני!
    מנאר
    31/08/2009

שלום בני בן 1 ו10 חודשים, עצבני מאוד וכל הזמן רוצא שיההיה על הידים שלי, אולי בגלל צמיחת השיניים, יש לי בת 9 חודשים לכן אולי הוא מקנא בה כי אם יש לו הזדמנות הוא מרביץ נותן לה כף על הפרצוף ולפעמים הוא מנסה לנשוך לה את אצבעות הרגל.
    מחר הוא יתחיל ללכת לגן, לכן אני מבקשת את עזרתכם בבעיה ואיך אפשר להתייחס אליו לאחר שהוא נושך או מנסה להרביץ לאחותו, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    רגזן ועצבני!

הוספת תגובה

• תגובה למנאר

דבי גרוס דולב
    31/08/2009

הי מנאר
    לצערי לא אולכ לענותעל שאלה זו, היא שייכת יותר לתחום ההתנהגותי ולא ההתפתחותי לכן אני ממליצה על התיעצות עם איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה ההתפתחותית או התנהגותית.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, ידנוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש
    סווטה
    30/08/2009

שלום רב
    ילד שלי בן שנה וחודש ,מבחינת ההתפתחות פיזית הוא בסדר גמור,אומנם לא הולך עדיין אבל נראה לי אוטוטו.כאשר אני מבקשת ממנו לעשות כפיים או ביי ביי הוא לא עושה אבל לבד כאשר בא לו הוא עושה הכל אותו דבר אם אני מבקשת להצביע על משהו כמו למשל איפה אף הוא לא עושה את זה למרות שאני עובדת אתו על זה כל הזמן.האם זה בעיה או שזה נורמלי? אנו מדברים אתו בשתי שפות יכול להיות שזה גם כן מעקב אותו?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודש

הוספת תגובה

• בן שנה וחודש

שירי קאשי
    31/08/2009

הי סווטה,
    נתחיל מכך שמבחינה מוטורית הוא יכול לבצע את תנועת מחיאת הכפיים ולכן מבחינה זו, זה פחות חשוב מתי מבצע. מבחינה קוגניטיבית וביוחד בהקשר של התפתחות השפה המילולית הרי שאין ספק שדיבור של שתי שפות יכול לעכב את התפתחות ההבנה והשפה (יחד עם זאת יהיו כמובן יתרונות לכך בהמשך). גם ללא עיכוב זה, זה עדיין בטווח הנורמלי לכך שאינו מבצע כל מה שאומרים לו. תנסו לבחון האם יש כן דברים שהוא מבצע. לא חייבים להתפס לפעולה זו או אחרת, אלא לראות האם מבין חלק מהדברים שנאמרים לו.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי בנות
    אדר
    30/08/2009

אני מתחילה ללמוד במכללת צעד ראשון...
    האם יש בוגרים שיכולים לומר לי איפה אוכל לעבוד אחרי שאסיים את הלימודים אני יודעת שאפשר להשתלב במכללה או בפרטי איפה עוד אוכל לעבוד בכך?
    תודה...

לקביעת תור
    סגירה
    היי בנות

הוספת תגובה

• שלום אדר

אורנה עטאר
    31/08/2009

תוכלי לעבוד בכל מקום שיש בו סדנאות/חוגים.
    דוגמאות: מתנ"סים, מועדונים, קאנטרי-קלאבים, משחקיות למינהם.
    מקווה שקצת עזרתי
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבת W
    שימרית
    30/08/2009

שלום רב,

בני בן 10.5 חודשים התהפך בגיל 5 חודשים לכל הכיוונים סיבובי ציר בגיל 6 חודשים,זחילת גחון מגיל 7 חודשים אך ללא הצלבות כמו תולעת,מגיל 9.5 חודשים זוחל על שש עם הצלבות תודות לתרגילים שלכם ,ולחוג בשיטת צעד ראשון,מלפני שבועיים וחצי מתיישב לבד מתיישב גם מעמידת שש וגם מעמידה רגילה,רוב הזמן מתיישב בישיבת W,מעמידה בד"כ יורד לW או לשיכול או לרגליים מקדימה.יודע איפה אור נותן נשיקה וחיבוק התחיל לעשות כפיים,עדיין לא עושה שלום או ביי ביי,

1.האם ההתפתחות תקינה עד כה?

2.איזה צעצועים מתאימים לגיל הזה חוץ ממגדל קוביות וטבעת חישוקים?
    מעמידת שש רוב הזמן דוחף את עצמו אחורה לW מה שנראה לי דורש הרבה כח ולעיתים לשיכול.

3.איך אפשר לעזור לו לשבת שיכול או רגליים מקדימה אני מנסה לתקן אותו לפעמים אבל האם יש תרגיל מסוים?

ניסיתי את התרגיל דרך הצד בשכיבה על הגב יד ורגל נגדית הבעיה שבגיל כזה לשים אותו על הגב זה פרויקט רציני הוא תוך מעית השניה מתהפך לבטן וזוחל.

אשמח לרעיונות מועילים נוספים.

והמון תודה לשירי ודבי שנתנו לי תרגילים שגרמו לילד שלי לזחול על שש בצורה תקינה.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבת W

הוספת תגובה

• תגובה לפיצי

אורנה עטאר
    31/08/2009

שלום פיצי,
    קודם כל כיף לשמוע שתרגילים שקיבלת כאן עזרו!
    לגבי שאלותייך:
    1.נראה כי התפתחותו תקינה.

2.משחקים שמתאימים - השחלת צורות מתאימות, כמובן שספרים, כדורים בגדלים שונים.

לגבי ישיבת W:
    מה שחשוב שתינוק יידע לצאת מהישיבה הזו ולא יכיר רק אותה ואת מספרת שהוא תנועתי ויודע לנוע בין הישיבות השונות וזה טוב. תרגילים נוספים בכדי לעודד שיכול ולא W (ייתכן וקיבלת אותם בעבר):
    - להושיב אותו בשיכול על כדור פיזיו ולהניע אותו לצדדים וקדימה ואחורה.
    - כשהוא יושב W להציע לו משחקים מאחוריו (ליד כפות הרגליים) כך שיבצע רוטציה בגב ויאלץ לצאת מהישיבה הזו (זו דרך מצויינת לצאת מהישיבה הזו).

תעדכני אם התרגילים עזרו
    בהצלחה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ו5 ועדיין לא הולכת...
    אביטל
    30/08/2009

שלום רב!
    ביתי הינה בת שנה ו-5 חודשים זוחלת, נעמדת, אומרת כמה מילים והכל בסדר אבל היא עדיין לא הולכת בעוד שהרבה ילדים שאיתה במעון וקטנים ממנה כבר הולכים ורצים. האם זו בעיה. הילדה בריאה, מתקשרת והכל בסדר איתה חוץ מזה. האם יש משהו שאני יכולה או צריכה לעשות בנידון??
    תודה רבה, מצפה לתשובתכן
    אביטל האמא הדואגת...

הוספת תגובה

• תגובה לאביטל

דבי גרוס דולב
    30/08/2009

הי אביטל
    הסף העליון בו אנו רוצים לראות הליכה עצמאית הוא בגיל שנה וחצי, לאחר מכן מומלץ לבדוק מדוע יש עיכוב. לכם יש עוד חודש בו יכולה להיות התפתחות גדולה במיוחד לאור העובדה שביתך כבר עומדת. הייתי ממליצה לחכות את החודש הזה ואם לא יהיה שיפור בכלל, לנות לאבחון. אבל אם בעוד חודש כבר תראי שיפור משמעותי, לקראת הליכה, הרי שהכל בסדר.
    בכל מקרה, ברוב המקרים של עיכוב מדובר בסה"כ הכל בקושי של שיווי משקל, עליו ניתן לעבוד בתרגילים פשוטים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכון????
    אושרית
    30/08/2009

שלום,
    אני ובן זוגי חלוקים בעניין הליכון לעידוד הליכת בננו בן ה-11 חודש, מצד אחד כתבות נגד ומאידך הכיצד ילמד ללכת במרחב ללא הליכון ותמיכה ראשונית?
    נא תגובתכם מתוך ידע

לקביעת תור
    סגירה
    הליכון????

הוספת תגובה

• תגובה לאושרית

דבי גרוס דולב
    30/08/2009

הי אושרית
    שימוש בהליכונים למיניהם אינם מומלצים ואינם מעודדים הליכה עצמאית, להיפך, עצם ההישענות על הליכון עלולה אף לעכב החיכה עצמאית בשל הסתמכותו של התינוק על גורם חיצוני במקום על שיווי המשקל העצמאי שלו. אז כיצד בכל זאת מתרחשת הליכה עצמאית? פשוט מתרחשת, מתון מוטיבציה, מתוך נסיונות חוזרים ומתוך הטבע.
    אם בכל זאת, יש לפעמים רצון לתמוך בו ולהוליך אז רצוי לעשות זאת כשידיו של הילד כלפי מטה, בגובה מותניו, כך הוא נאלץ להפעיל שיווי משקל עצמאי ולא להשען עליכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בגיל 7 חודשים
    מור
    29/08/2009

בתי בת 7 חודשים עדיין יונקת בתוספת סימילאק. אני מנסה לתת לה אוכל מרוסק בכפית והיא פשוט סוגרת את הפה ומסובבת את הראש לא מוכנה להכניס כלום לפה לא עם היד כשאני נותנת לה ולא עם כפית. כשאני נותנת לה את אותו האוכל בבקבוק היא אוכלת אותו. חשוב להדגיש שהיא גם לא מכניסה שום דבר לפה רק לפעמים את האצבעות שלה. האם זה תקין ומה אני אמורה לעשות כדי לעודד אותה לאכול לא רק מבקבוק או ציצי

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בגיל 7 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה למור

אורנה עטאר
    29/08/2009

מור שלום,
    פורום זה אינו עוסק בתזונת תינוקות ואיננו מומחים בתחום. תוכלי לפנות לפורום תזונת תינוקות באתר beOK.
    למרות שאני לא מומחית בתחום, ייתכן ובתך עדיין לא מוכנה לאכול בכפית וצריך לעבור זמן מה עד שהיא תהיה מוכנה לשלב זה. אולי תנסי לתת לה לשחק רק עם כפית בלי אוכל ולראות אם זה מעניין אותה. איך היא מתנהגת כשאתם אוכלים בשולחן? האם היא רוצה גם? בכל אופן תפני לפורום תזונת תינוקות - הם המומחים.

בהצלחה,
    אורנה עטאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה