פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר לגן אחר
    ענת
    08/09/2009

שלום

שמי ענת ואני אימא לתינוקת בת שנה ושלושה חודשים
    לאחר תום חופשת הלידה כשהיא היתה 4 חודשים חזרתי לעבודה
    ושמתי אותה אצל מטפלת שטיפלה בין היתר בעוד כמה ילדים אצלה בבית
    בשנה הראשונה זה התאים לי מכיוון שהמטפלת העניקה לה המון חום ואהבה
    למרות שלא היו יותר גירויים סביב הבת שלי במחינת צעצועים התפתחותיים וכו'
    השנה בתי כבר שנה ושלושה חודשים החזרתי אותה לאותה מטפלת אך הפעם מס' הילדים ירד
    לחצי וכולם בני מס' חודשים אין ילדים בגיל של בתי ויש לי הרושם שהיא משתעממת
    אין לה עם לשחק אין לה איפה לפרוק את המרץ כי בכל זאת זה בית ללא גינה ויוצא שכל פעם שאני
    באה לאסוף אותה היא מסתובבת בבית ולא עושה כלום, לא ראיתי אותה אף פעם מחזיקה צעצוע
    ומשחקת בו.

אני מאוד מתלבטת אם להעביר אותה מקום או לגן אחר שיהיו שם ילדים בגילה
    שתוכל לשחק איתם וגם תוכל להיחשף לגירויים ולמשחקים שהיא אמורה כבר
    לשחק בהם בגיל הזה
    אני פוחדת שזה יפגע בה , מה עליי לעשות אני חייבת עזרה

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר לגן אחר

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    08/09/2009

הי ענת
    זה אמנם לא תחום התמחותי אבל נשמע לי שאת צודקת. תינוק בגיל זה , אם איננו נמצא עם אמו בבית ,רצוי כבר שיהיה בסביבה מגרה ומאתגרת יותר מאשר מטפלת עם ילדים צעירים יותר.
    בגן יהיו ילדים בגילה, תהיה אינראקציה חברתית ולמידה מתאימה.
    נזק את לא גורמת לילדתך מפני שהיא כן מקבלת הרבה אהבה אבל אין ספק שיש מקום טוב יותר עבורה בשלב זה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי תינוק צריך "לחפש"?
    נ
    08/09/2009

שלום לכם

ביתי בת 9 וחצי חודשים , ילדה סקרנית מתעניינת יושבת זוחלת מנסה לעמוד כל הזמן מקשקש אך דבר 1 מוזר לי כשאני שואלת איפה אבא או איפה אור היא לא מחפשת באיזה שלב בערך ניתן לראות את זה? ועד דבר האם יש איזה טבלה של התפתחות שאני יכולה להסתכל?

לקביעת תור
    סגירה
    מתי תינוק צריך "לחפש"?

הוספת תגובה

• אולי בטעות שחכתם אותי?

נ
    09/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיפוש

שירי קאשי
    09/09/2009

הי,
    ישנם תינוקות שמתחילים מוקדם יותר לחפש במבט את מי או מה ששואלים עליו, אך זה בסדר שגם בגיל זה עדיין לא מחפשת. לרוב החיפוש הזה תלוי במה שמראים לה ומלמדים אותה. אם סך כל ההתפתחות שלה תקינה אין לכך עדיין משמעות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת ארבע
    לינא
    08/09/2009

התינוק שלי בן 8 חודשים + שבועיים זוחל וחילת שש מזה חודשיים ( בגיל ששה חודשים ) ומאז חודש הוא נשען על ארבע ומתנדנד כנראה שהוא מכין את עצמו לזחילת ארבע השאלה שלי היא האם התינוק שלי מתפתח כמצופה מהגיל שלו מוטורית ? ועד איזה גיל בדיוק הוא אמור לזחול זחילת ארבע? ואיזה יכולות מוטוריות אמור לבצע תינוק בגיל שלו?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת ארבע

הוספת תגובה

• תגובה ללינא

דבי גרוס דולב
    08/09/2009

הי לינא
    בנך מתפתח בצורה תקינה וזאת אם הוא גם מתיישב, לא ציינת זאת. זחילת 4 לא תמיד מתרחשת והיא איננה הכרחית להתפתחות התינוק, לכן אין גיל ספציפי שבו היא אמורה להתחיל.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב בהליכה
    עינב
    07/09/2009

בני בן 18 חודשים ועדיין אינו הולך לבדו.
    הוא הולך עם חפצים שונים או כשנותנים לו יד, אך לא לבד.
    הוא נכנס לגן עם עוד 20 ילדים והוא היחיד שעדיין זוחל, מה שמטריד אותי
    לגבי ההשפעה עליו רגשית ופיזית.
    מדריכת התפתחות נתנה לנו מספר תרגילים אך נכון לעכשיו זה לא ממש עוזר...
    מה עליי לעשות?? האם זה עדיין בגדר הנורמה??
    תודה,
    אמא מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב בהליכה

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    08/09/2009

הי עינב,
    מדובר כבר בעיכוב אמיתי. בהחלט יש השפעה גם על הצד הרגשי כיוון שסביבו יראה ילדים אחרים שמסוגלים לעשות את מה שהוא לא יכול וזה עלול להביא לתסכול. אינני יודעת מה היה אופי ההתקשרות שלך עם המדריכה אך מנסיוני יש הרבה מה לעשות. שיעור אחד לרוב לא מספיק וכדאי לערוך סדרת שיעורים כדי להגיע לתוצאות. את מוזמנת לפנות אלי לקבלת הסבר מפורט יותר גם בטלפון.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיטוף
    שגית
    07/09/2009

שלום,
    בני בן חודשיים וחצי לא נרדם ולא נשאר ישן ללא שמיכת עיטוף. הוא ישן בן 10-11שעות ברציפות בלילה ועוד כ3 שעות לסירוגין במהלך היום. רציתי לדעת האם יש סכנה שעיטוף בכמות שעות כזו תפגע בהתפתחות שלו בטווח קצר או הארוך????

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    עיטוף

הוספת תגובה

• תגובה לשגית

דבי גרוס דולב
    07/09/2009

הי שגית
    כל עוד התינוק רוצה זאת, העיטוף לא פוגע ואף מסייע בשינה. כשתתחילי לראות שבנך מעוניין ביותר חופש תנועה בשינה והדבר כבר לא עוזר אז כדאי להפסיק כדי לא לפגוע בתנועה שלו, בנתיים זה בסדר.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם אנחנו באותו מצב

מיכל
    08/09/2009

התינוקת בת חודשיים וחצי וישנה עם עיטוף הדוק.
    עד איזה גיל אפשר להמשיך עם זה?
    האם זה למעשה מונע ממנה ללמוד להרדים את עצמה לבד כשהיא מתעוררת בלילה? האם זה יכול ליצור בעיות שינה בעקבות כך?

מיכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    08/09/2009

הי מיכל
    ניתן להמשיך עם נעיטוף כל עוד התינוק מעוניין בזה וכל עוד זה לא מפריע לו ברצון להתנועע, את זה תדעי לזהות בקלות ע"י התנגדות של התינוק לעיטוף וע"י התגברות התנועתיות שלו בשינה.
    כל עזרה בשינה עלולה ליצור קושי בהירדמות לבד אבל זה לא אמור להוות מניעה לזה מפני שתינוק צריך עזרה בשינה בגיל זה ועלינו לעזור להם בכך, בהמשך אם יהיה צורך, תתחילו בהקניית הרגלי הירמות חדשים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיכוב התפתחותי
    אורטל
    07/09/2009

שלום!!!
    בני בן 9 חודשים ,אינו זוחל,מתיישב או יושב,הוא כן מתהפך לכל הכיוונים ומתקדם קדימה על הגב,אתמול הייתי בטיפת חלב בבדיקת רופא הוא ניסה להושיב אותו אך הוא נופל לכל כיוון,הוא מאוד הלחיץ אותי ונתן לי הפניה לרופא ילדים בכדי שהוא ישלח לאן שצריך ואמר שיש לו בעיה בשיווי משקל,או ששרירי הגב חלשים,כמובן שאפנה בהקדם לרופא,חשבתי לקבל מכן כמה עצות.....
    יש לציין שבשבוע האחרון הוא מראה סימנים של זחילה על הגחון-הוא ממש נמתח לכיוון הצעצוע ואז מזיז את הגוף בלי להתרומם ובסופו של דבר מגיע לצעצוע.

תודה ויום טוב אורטל

לקביעת תור
    סגירה
    עיכוב התפתחותי

הוספת תגובה

• ducv kturyk

דבי גרוס דולב
    07/09/2009

הי אורטל
    תחילה, חשוב להרגע ולזכור שעל העיכובים הקטנים ניתנים לתיקון ולשיפור. קשה לי להסתמך על אבחון של איש מקצוע אחר אבל אני מאמניה שבנך מתעכב מעט בהתפתחותו ואכן כדאי לעזור לו בזה. במקרים כאלה של עיכוב שסיבתו לא ידועה אין אפשרות לתת תרגילים בפורמט זה, ללא אבחון שכן יש לדעת את מקור הקושי ופי זה לתת תרגילים. את מוזמנת לפנות אל רופא הילדים שלכם או/ו למדריכה להתפתחות תינוקות כדי לקבל אבחון מדויק וללמוד כיצד לעזור לבנך.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודש אינו יושב
    אור
    07/09/2009

היי

אני אתחיל ואומר שאני מודאגת ומאוד.. בני עדיין אינו יושב , ואני יודעת שזה איחור רציני. הוא לפעמים יושב שעוזרים לו אבל מהר מאוד נופל. אני יודעת שאסור להושיב לבד ואינני עושה זאת. לפני כשבוע הייתי בטיפת חלב אחרי הרבה זמן מכיוון שעברנו דירה וככה נפלנו בין הכיסאות. האחות הלחיצה אותי מאוד מאוד יש לציין ויצאתי משם לא אגזים ואומר די בדיכאון התחלתי לשאול את עצמי מה עשיתי לא בסדר. כרגע אני מחכה לאבחון בשביל פיזוטרפיה מה שעומד לקרות עוד כמה ימים. בינתיים אשמח באם תוכלו לתת לי טיפים איך אוכל לעזור לו להתיישב, האם יש תרגילים שמעודדים את זה... אני מודאגת ולא רוצה שלבני יהיו בעיות בעתיד בעקבות זה.
    המון תודה
    אגב שאר הדברים עושה.. זוחל מתהפך עומד עם עזרה מאוד יפה... וביציבות.. מדבר קצת הברות... צוחק.. ילד נעים.. אוכל יפה הכל בסדר חוץ מהישיבה.....
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודש אינו יושב

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    07/09/2009

הי אורלי,
    אכן מדובר בעיכוב מבחינת שלב הישיבה, אך אין טעם בהאשמה עצמית אלא להסתכל קדימה ולראות כיצד את היום יכולה לעזור לו להשלים את הפערים. ללא אבחון לא אוכל לדעת מהם המרכיבים המוטורים שחסרים לו או שאינם מבוצעים נכון על מנת לכוון אותך לתרגילים ספציפים. באופן כללי סביר להניח שאחד הקשיים הוא חוסר של שיווי משקל. כל תנועה שלו במרחב יכולה לתרום לכך. כיוון שהאבחון שלכם הוא קרוב, אני מציעה שקודם כל תנצלי אפיק זה, במידה והטיפול מתעכב או שאינך רואה תוצאות אני ממליצה לפנות לאבחון ושיעור פרטי עם מדריכת התפתחות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעה מוזרה של פחד
    אילה
    07/09/2009

הי, יש לי 2 ילדים ליאור בת 5.5 ויאיר בן 4.5 חודשים. ליאור מאד מאד מחוברת להורי ויש לה קשר נפלא עם אמי. לעומתה יאיר ברגע שרואה את אמי מתחיל לבכות בכי היסטרי.. (רק ממנה - בימים האחרונים הכנסנו אותו לבית התינוקות והוא הסתגל מצוין ונקלט ללא כל קושי). אשמח להצעות כיצד לעזור לחבר גם את יאיר לאמי? (היא אמורה להתחיל לשמור עליו פעם בשבוע) תודה אילה

לקביעת תור
    סגירה
    תופעה מוזרה של פחד

הוספת תגובה

• פחד מסבתא

שירי קאשי
    07/09/2009

הי אילה,
    בנך עדיין מאוד קטן ותופעת הפחד שלו דוקא מאמך יכולה להיות קשורה בדברים מאוד בסיסיים כמו טון הדיבור, אופן ההחזקה, החיוך, האופן בו ניגשים לתינוק כשפוגשים אותו (יש סבתות שישר מתנפלות ורוצות תגובה ואילו התינוק זקוק ליותר שקט וזמן הסתגלות) וכדומה. תנסי לבחון האם יש משהו כזה שהוא בולט יותר אצל אמך לעומת אנשים אחרים אשר מהם הוא לא נרתע ולנסות לשנות זאת. מעבר לכך אני בטוחה שלאחר שיתחיל לשהות איתה יותר זמן כמו למשל יום בשבוע, הוא יתרגל ויקשר אליה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם ביתי

קרן
    09/09/2009

קרה לי בדיוק אותו הדבר עם ביתי - היום בת 5.5 חודשים. ברגע שראתה את אימי בכתה ולא רצתה לראות אותה, היא פשוט הפחידה אותה. אימי התלהבה ממנה יתר על המידה הרימה את קולה ודיברה במהירות ובטון מתוח. גם אני דאגתי כי היא אמורה לשמור עליה פעם בשבוע.
    אחרי שהסברתי לה שהיא עדינה מאוד ורגילה לשקט ולטונים רגועים היא השתדלה להיות יותר עדינה איתה ולדבר יותר בשקט.
    היום הן חברות טובות שמשחקות ביחד ויוצאות לטיולים ולבריכה. תענוג. מאמינה שגם אצלך זה יסתדר בקרוב מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אין שן לתינוקי
    מרים
    07/09/2009

יש לי תינוק בן 8 חודשים וחצי וזוחל מהר ומנסה לעמוד בצדדים
    אבך עד היום לא ייצא לו שיניים ,,למה ?למרות שכל הזמן הריר לו יורד ?מה הבעיה לתינוק שלי ??

לקביעת תור
    סגירה
    למה אין שן לתינוקי

הוספת תגובה

• שיניים

שירי קאשי
    07/09/2009

הי מרים,
    הכל בסדר עם תינוקך. אמנם ישנם תינוקות שמצמיחים שיניים בגיל מספר חודשים אך אצל אחרים זה יכול להתחיל קרוב לגיל שנה. אין קשר בין ההתפתחות המוטורית וקצב התקדמותו הכללי לבין קצב התקדמות השיניים. לעיתים תהליך בקיעת השיניים אורך מספר חודשים ולכן ייתכן ריור רב לאורך זמן עוד טרם יוצאות השיניים הראשונות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אולטרסאונד אגן
    רוני
    07/09/2009

בקר טוב
    בני בן 3 חודשים וחצי והיום בשיחה עם חברה נאמר לי כי על כל ילד לעבור סביב גיל 8 שבועות אולטרסאונד אגן
    אנו נמצאים בטיפת חלב ואף אצל רופא ילדים (ביקור ראשון היה ב 4 שבועות) אך לא ניתנה לי הפניה
    האם תקין
    האם על כל ילד לעבור בדיקה זאת?
    האם כעת מאוחר מידי
    לשם מה הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אולטרסאונד אגן

הוספת תגובה

• אולטראסאוד אגן

שירי קאשי
    07/09/2009

הי רוני,
    לכל תינוק מומלץ לעבור בדיקת זו. הבדיקה בוחנת את מיקום מפרקי הירכיים. לעיתים יש נטייה של מפרקים אלו לא להתמקם נכון, דבר העלול לפגוע בהתפתחות המוטורית, ולכן עושים בדיקה זו כשגרה לכל התינוקות. מנסיוני ישנם רופאים אשר עושים את הבדיקה כבר בגיל חודש ואילו אחרים מחכים עד גיל 3-4 חודשים על מנת לתת למפרק להתמקם לבד לפני שמחליטים להתחיל טיפול.
    אני ממליצה לך להפנות את תשומת לב הרופא המטפל לכך שעדיין לא עשיתם את הבדיקה. זה בהחלט לא מאוחר מידי. בכל מקרה זו בדיקה פשוטה ולא פולשנית וכדאי לבצעה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת מפותחת
    סיגל
    07/09/2009

ועוד דבר....
    החל מאתמול היא מוחאה כפיים כשמבקשים ממנה.{זה נראה לי הזוי}

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת מפותחת

הוספת תגובה

• כפיים

שירי קאשי
    07/09/2009

הי סיגל,
    זה אכן מעט מוקדם לכפיים עבור רוב התינוקות אך זה זה בהחלט אפשרי. אני מכירה זאת היטב מילדי שלי. בכל מקרה ביחד עם כל היתרונות של התפתחות מהירה חשוב רק לשים לב בדרך שהכל מתבצע כמו שצריך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוקת מפותחת
    סיגל
    07/09/2009

היא אכן מתהפכת במיקצועיות כבר מגיל חודשיים וחצי ויושבת יציב ואת הזחילה היא עכשיו מתחילה לבצע יפה יותר מיום ליום עוד לא ממש מיקצועי.
    אני מרבה לשים אותה על משטחים שתוכל יותר לזחול.
    האם את יכולה לתת לי שם או טלפון של מקום כזה בשביל שתינו? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת מפותחת

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    07/09/2009

הי סיגל,
    את מוזמנת ליצור איתי קשר טלפוני לגבי סדנאות.
    בברכה,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילת שש
    דנה
    06/09/2009

אהלן..
    תינוק שדילג על זחילת גחון , ומתחיל לזחול שש
    האם בעתיד יוכל לחזור לזחילת גחון? מה גורם לתינוק לדלג על זחילת גחון?
    והאם יש השלכות מסוימות בעתיד לגביחוסר הזחילה?
    האם ניתן לעשות משהו? כיום הוא עולה על שש ומתנדנד, עושה כמה צעדים ונופל
    לי לא ניראה שיזחל גחון, מה דעתך?
    ד"א הוא בן 6 חודשים וחצי

לקביעת תור
    סגירה
    זחילת שש

הוספת תגובה

• תגובה ליפעת

דבי גרוס דולב
    06/09/2009

הי יפעת
    זחילת גחון היא זחילה שדורשת הרבה מיומנוית ותורמת בהמשך לקואורדינציה ולמערכת ההצלבות.
    יחד עם זאת, ובניגוד לדילוג על שלבים אחרים בהתפתחות, דילוג על שלב זה לא יגרום זנק או חוסר בהתפתחות המאוחרת. כדי לזחול זחילת גחון צריכה המערכת להיות בנויה בצורה נכונה מכל שלבי ההתפתחות המוקדמים יותר. דילוג על שלב זה מצביע על חוסר מסוים בשלבים המוקדמים. בד"כ מדובר בחוסר קטן ולכן הדבר איננו פוגע בהמשך.
    בד"כ לא ניתן להחזיר תינוק לזחילת גחון לאחר שהתחיל לזחול על 6 וגם אן כן, דורש הדבר לימוד ספציפי אותו לא ניתן לשחזר בפורום.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

דנה
    07/09/2009

ראשית תודה רבה על התגובה..
    רציתי רק לדעת לפי מה שסיפרתי לך שהוא עולה על שש ומתנדנד ועושה שני צעדים
    האם אני נמהרת במסקנה שלי שהוא כבר לא יזחל גחון?
    והאם כדאי לקחת אותו לאיבחון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ליפעת

דבי גרוס דולב
    08/09/2009

הי יפעת
    את לא ממש נמהרת, יש סיכוי סביר שבנך ידלג על זחית גחון אבל לא ניתן לאמר זאת בבטחון, לא בלי להכיר אותו. האם לקחת לאבחון? אפשרי אבל לא הכרחי. יתכן ואבחון ותרגול יצליחו להחזיר אותו לגחון אבל לא בטוח, תלוי בסיבה לדילוג על שלב זה.
    אני משאירה זאת לשיקולך מאותן הסיבות שציינתי בהודעתי הקודמת- דילוג על שלב זה הוא לא קריטי.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות
    ריבי
    06/09/2009

ערב טוב
    בתי בת 4 וחצי חוד' מתהפכת יפה מהגב אל הבטן, אבל רק מהצד הימני שלה..
    מה צריך לעשות כדי לגרום לה להתהפך גם מהצד השני?
    מהבטן לגב עדיין לא התהפכה.
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות

הוספת תגובה

• תגובה לריבי

דבי גרוס דולב
    06/09/2009

הי ריבי
    כדי לעודד התהפכות דרך צד שמאל נסי את התרגילים הבאים:
    1. חברי יד ורגל ימין אחת לשנייה באזור הקרסוליים ופרקי היד וגלגלי את התינוקת הצידה וחזרה עד הרצפה וחזרה, הלוך ושוב מספר פעמים, סיימי מדי פעם בהיפוך מלא עד הבטן.
    2. קחי את רגל שמאל של התינוקת,עם ברך כפופה, עד הרצפה הנגדית כך שכף הרגל תגע ברצפה והשאירי אותה שם עד שתשלים להיפוך מלא לבטן.
    3.הרבי להשכיב אותה על צידה השמאלי ולהשהות שם.

זה בסדר ותקין שעדיין אינה מתהפכת מהבטן לגב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 10.5 חודשים עדיין לא יושבת
    אמא מודאגת
    06/09/2009

שלום וברכה,
    הבת שלי בת 10.5 חודשים עדיין לא יושבת ולא זוחלת על 6. היא זוחלת טוב מאוד על הגחון, דוחפת את עצמה עם רגל ימין. כשהיא מנסה להתיישב היא עושה את זה תוך כדי הישענות על יד אחת, זאת אומרת שהיא חצי יושבת ונשענת על יד אחת.
    לגבי זחילה על 6, היא עדיין לא זוחלת אבל נעמדת על 6 וזזה אחורה וקדימה בתנוחת עירסול.
    אני מאוד מודאגת מכך, זכור לי שבגיל הזה כבר אמורים לבצע את שתי הפעולות הללו.
    בבקשה אשמח לשמוע את תגובתכם.
    תודה

הוספת תגובה

• תגובה לאמא מודאגת

דבי גרוס דולב
    06/09/2009

הי אמא מודאגת
    האמת היא שבגילה של ביתך אנו כבר רוצים לראות זחילה על 6 והתישבות עצמאית.
    ביתך אמנם עולה על 6 ומנסה להתישב וזה טוב אבל יחד עם זאת עושה זאת מעט מאוחר ומתעכבת על שלב זה זמן ממושך. קשה לדעת דרך הפורום מה הסיבה לעיכוב, בד"כ מדובר בקושי קטן אבל גם בקושי זה רצוי לטפל על מנת לחסוך לביתך קשיים בהמשך ההתפתחות. המלצתי היא לפנות למדריכה לקבלת שיעור בו תקבלו אבחון מדויק ותלמדו תרגילים פשוטים לתרגול ביתי על מנת לסייע לביתך ולתמוך בהתפתחותה המוטורית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה