מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נטיה לצד שמאלגיל29/08/2009
בתי בת שלושה חודשים בזמן האחרון שמתי לב שכאשר היא שוכבת על הגב
היה מידי פעם נמתחתעם כול הגוף שמאלה בחצי סיבוב כאשר הגוף מתוח
ובדרך כלל גם מקטרת על הדרך.
גם בנקה שהיא יונקת מהשד היא עושה הפסקות ומסובבת חצי גוףך הצידה וחוזרת חזרה לינוק
מה פה קורה פה ? :)
אשמח להסבר
בנוסף, היא עוד לא מושיטה ידים לצעצועים
והיא הפסיקה לקשקש מולי עד עכשיו היא מילמלה הרבה ופתאום כבר לא בא לה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לרותם
דבי גרוס דולב29/08/2009הי רותם
יתכן ולביתך יש נטייה קלה להקשתה של הגב ולכן אני ממליצה לתרגל איתה תרגילים של כפיפיה:
1. בשכיבה על הגב להרים את רגליה לכיוון הראש תוך תמיכה והרמה של הטוסיק, הלוך חזור מספר פעמים, כמה פעמים ביום.
2. להרבות בתנוחת ערסול, אם יש התנגדות, להוסיף לזה תנועה מונוטונית על כדןר פזיו.
3. על הגב לעשות סיבובים גדולים של האגן.
4. ךהניח בתוך פוף על הגב, להשקיע אותה בפנים לכדי ערסול.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהנטלי28/08/2009
שלום רב
נועם שלי בן 8 וחצי חודשים זוחל יפה על 6 כחודש קצת יותר מזה עומד על 4.
העיניין הוא שהוא מנסה להתיישב כשהוא על 6 עם הישבן באלכסון ואף הצליח מספר פעמים אך מאז הוא כבר לא יושב ועושה רושם שהוא מנסה ולא מצליח. הוא הוא לוקח את הישבן אחורנית בסיקול אך עוצר שם כלומר לא משחרר אחיזה של ידיים (לפעמים רק יד אחד) . הוא "נח" כך על הרגל וממשיך לזחול. לאחרונה התחיל לעמוד בעזרת השולחן בסלון.
מה עליי לעשות כדי לעזור לו לשבת? האם זה יקרה לבד או כדאי להושיב אותו ובכך לעזור לו? בקיצור מה לעשות?
המון תודות
נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
דבי גרוס דולב29/08/2009הי נטלי
נשמע לי שבנך נמצא ממש בדרך הנכונה להתישבות. הוא אמנם מתעכב שם מעט בשל קושי לאזן את עצמו אבל זה תקין וזו הדרך. לא כדאי להושיב אותו עכשיו מפני שזה לא מה שיעזור בעניין שיווי המשקל. מה שכן יכול לעזור הוא מעט תרגול על כדור פזיו:
הושיבי את בנך על כדור פזיו בישיבת שיכול כשאת מאחוריו, תומכת באזור המותניים וכך, הניעי אותו מצד לצד , קדימה ואחורה. כך ילמד בנך לאזן את עצמו בישיבה.
בברכה
ינוקט
052-240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוטוניהמירב ברקוביץ28/08/2009
שלום רב,
בני בן ארבעה וחצי חודשים אובחן כבעל היפוטוניה משמעותית והופנה לטיפול פיזיוטרפי.
איתי בני החל להרים את ראשו כשהוא שוכב על הבטן יחסית מאוחר בגיל 3 וחצי חודשים והוא עדיין אינו מושיט ידיים לחפצים אך כשהם מונחים לידו על משטח הוא אוחז בהם.
הייתי רוצה לקבל כלים או המלצות על המשך הטיםול בו ולדעת האם יכולות להיות לדבר השפעות על ההתפתחות העתידית?
מה הדרך הנכונה והטובה לטפל בבעיה אם אכן ניתן
בתודה מראש
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
דבי גרוס דולב29/08/2009הי מירב
היפוטוניה משמעותית איננה בעיה שמתאימה לטיפול או המלצות דרך פורום, בלי להכיר ובלי לאבחן. אמנם כבר קיבלתם אבחון רופא אבל לכל מטפל ולכל שיטה יש דרכים משלה לאבחן ולטפל בהיפוטוניה ולכן לא יהיה זה נכון ומקצועי בעיני להמליץ על טיפול לבעיה שכזו ללא אבחון.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפוחדתגיל27/08/2009
היום הייתי בשיעור אם מדריכה התפתחותית - בתי בת 3 חודשים
ואז היא שאלה אותי " את אמא לחוצה" אמרתי לה לא.
ואז היא הפכה את הילדה עם הראש למטה והרגלים למעלה כאשר היא מחזיקה ברגלים.
והילדה באוויר.(המדריכה עמדה) הילדה הייתה בסטרס נוראי ומיד הפכה אותה בחזרה.
היא אמרה שזה תנוחה של יוגה אבל מחיפושי באינטרנט לא מצאתי שום תנוחה כזו
ואני חוששת נורא שמא נגרם נזק לילדה.
סמכתי עליה בתור מישהי אחראית עם נסיון שאמורה ללוות אותנו אבל נעשה נראה לי בדיוק ההפך
אני מאוד חוששת ותוהה לגבי האחריות של אותה מטפלת
וגם חוששת לנזק שיכול להיגרם לילדה.
אשמח לדעתך
תודה
אמא מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לעמית
אורנה עטאר29/08/2009עמית שלום,
אני גם לא מכירה תנוחה כזו במסגרת עבודתי בשיטת "צעד ראשון" ואינני יודעת את הרקע של אותה מדריכה.
אני מניחה שזה לא גרם לה נזק ואת יכולה להעיד לגביי זה במידה והיא נינוחה ומתנהגת כרגיל.
אני מבינה את תחושותייך ואם אני הייתי במצב בו הייתי תוהה לגבי סמכותה ואחריותה של המדריכה הייתי חושבת פעמים אם לחזור לשם.
אני רק רוצה לבקש ממך לא לאבד אמון במדריכות להתפתחות תינוקות באופן כללי (לפחות מהידע שלי לגבי שיטת "צעד ראשון") כי קיימות המון מדריכות טובות, אמינות, שעברו הכשרה ארוכה ומעמיקה בנושא התפתחות תינוקות וכן הייתי מחפשת מסגרת אחרת בה תוכלי לקבל כלים וליווי תומך לגבי התפתחותה של בתך.
בברכה,
אורנה עטאר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותהילה27/08/2009
שאלה ראשונה:
ביתי בת שלושה וחצי חודשים. בגיל חודשיים וחצי היא התהפכה לראשונה מהבטן לגב. שמנו לב כי היא חוזרת על פעולה זו רק לעיתים רחוקות וכי פעמים רבות, בהיותה על הבטן היא מנסה להתהפך ללא הצלחה ומגיבה לכך בעצבנות, עושה "אהההה".
האם יש סיבה לדאוג? איך ניתן לעזור לה כך שתוכל לבצע זאת באופן רצוני?
שאלה שנייה:
למיטב הבנתי, זהו השלב בו תינוקות מפתחים את הקשר בין יש לעין. אנו מניחים בפניה חפצים ומעודדים אותה לחבוט בהם או לתפוס אותם, אך היא אינה עושה זאת באופן עצמאי. אם אנו מניחים בידה חפץ כלשהו, היא מנופפת בו בשמחה (רוב הפעמים), אך היא לא מנסה לגעת בו לבדה.
כמו כן, היא כל הזמן מכניסה את הידיים לפה, ממש אגרוף שלם.
שוב, האם יש סיבה לדאוג ואיך מעודדים אותה לתפוס חפצים או לפחות לחבוט בהם מתוך הבנה כי זה ייצור אפקט כלשהו (השמעת קול, סיבוב וכו')?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובבה להילה
אורנה עטאר29/08/2009הילה שלום,
התהפכויות רצוניות קורות בין 4-6 חודשים ולרוב לפני כן מדובר בהתהפכויות לא רצוניות שקורות מספר פעמים ונעלמות. במידה והיא ממשיכה לנסות זה יקרה בקרוב. את יכולה לעודד אותה כשהיא על הבטן ואת מאחוריה ע"י הכנסת יד מתחת לבית החזה שלה, החזקת היד הנגדית באיזור הזרוע ומשיכת היד לאט כך שתגרום להנחת הראש לאט לאט על המזרן עד להתהפכות.
לגבי שאלתך השנייה - קשר עין יד גם הוא מתבסס סביב 4 חודשים ולכן מצויין שאת מגרה אותה לכך וגם זה יקרה בקרוב. זה מצויין שהיא מכניסה ידיים לפה כי זהו שלב אוראלי בו הם מגלים הכל דרך הפה ויש לו חשיבות גדולה בקבלת האינפורמציה והעברתה למוח.
בכדי לעודד קשר עין-יד יש להראות לה את החפץ -> לגעת עם החפץ ביד -> לגעת עם החפץ בפה שלה -> ולחזור להראות לה את החפץ במרכז מולה.
לעשות זאת סימטרית כמובן לשתי הידיים (כל פעם יד אחרת) וחשוב לא להציף אותה בגירויים אלא כל פעם חפץ אחד מעניין מולה ולפעמים להחליף אותו באחר.
בהצלחה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורנה, תודה רבה
הילה31/08/2009שמחתי לקבל הסבר. כמו כן, הרגעת אותי.
שוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ישיבהאור27/08/2009
יש לי ילדה עוד שבוע בת 9 חוד' כרונולוגי (מתוקן קצת יותר מ 7.5 חוד') זוחלת גחון כשבועיים
נעמדת על 6 כחודש ( עושה כמה צעדים על 6 )
היא כל הזמן מנסה להתיישב מעמידת 6 ולפעמים מצליחה (פעמים בודדות), אך היא מתיישבת שידיים תומכות מקדימה (כמו כלבלב) , יש לציין שגם הרבה נופלת מעמדה זו קדימה.
ילדה עוד לא מחזיקה את עצמה בישיבה וגם אם משיבים אותה נופלת וכן לא אוהבת לשבת שמשיבים אותה ישר מנסה לשכב או לעמוד
מטופלת אצל פיזיו' , אובחנה כבעלת זקיפות יתר של גב
שאלתי היא האם להושיב אותה עם ידיים קדימה לתמיכה (ללמד לשבת) או לתת לה זמן ללמוד לשבת לבד?
ואיזה עוד תרגילים אתם ממליצים לפיתוח ישיבה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאור
אורנה עטאר29/08/2009אור שלום,
כמו שציינת גילה המתוקן הוא 7.5 חודשים ולפי גיל זה נראה כי בתך מתפתחת באופן תקין.
אני מאוד לא ממליצה להושיב אותה בטרם הגיעה ישיבה לבד. הושבה בטרם עת יכולה לגרום לנזקים לעמוד השדרה ולעכב את התפתחותה.
זה בסדר גמור שהיא מתיישבת עם הידיים קדימה וזאת כי היא עדיין צריכה את התמיכה הזו כי מערכת שיווי המשקל שלה עדיין לא בשלה מספיק בכדי לנתק את הידיים ועם הזמן היא גם תנתק את הידיים.
חשוב שהיא תגיע לבד לישיבה וכמו שציינת היא התחילה לעשות זאת ע"י עלייה ל-6 והישענות אחורה ואת זה את צריכה לעודד.
בנוסף מאחר והיא בעלת זקיפת יתר בגב קשה לה יותר להתיישב בצורה מאוזנת מאחר ואין איזון בין השרירים הקדמיים והאחוריים ולכן עוד יותר חשוב שהיא תגיע לאיזון הזה בכוחות עצמה.
בכדי לחזק אצלה את מערכת שיווי המשקל ולעודד התיישבות עצמית אני אתן לך כמה תרגילים:
1. הרבי לתת לה תנועה במרחב, תנועה רחוקה מהגוף כמו אווירונים, תנוחת סופרמן, הנפות באוויר.
2. במידה ויש לך כדור פיזיו בבית את יכולה להושיב אותה על הכדור בישיבה מסוכלת עם הידיים על הכדור ולתת לה תנועה לצדדים וקדימה ואחורה. תנועה איטית שתלמד לאזן את עצמה לפי כיוון התנועה.
3. כשהיא מתיישבת עם הידיים קדימה את יכולה כל פעם להציע לה גירוי ליד אחרת בכדי שלאט לאט תלמד לעזוב ידיים.
בברכה,
אורנה עטאר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלושה חודשים וחצי ישנה המון ....טל27/08/2009
כמה שעות שינה ילד אמור לישון במהלך היום בגיל הזה?
ישנם ימים כמו היום שהיא ישנה 7 שעות בלילה ערה שעתיים נרדמה לעוד שלוש שעות התעוררה לשעתיים ונרדמה לעוד שלוש שעות... ועדיין ישנה.....
לרוב ישנה בלילה 8-10 שעות ובמהלך היום ישנה לפרקים קצרים או ארוכים יותר....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטל
דבי גרוס דולב27/08/2009הי טל
מגיל שלושה חודשים מתחילות שעות השינה להצטמצם והפעלתנות לגדול. יחד עם זאת, אם תינוק מתפתח טוב, עולה במשקל ועירני בשעות העירות שלו , לא נראה לי שיש מקום לדאגה.
אם לא יהיה שינוי בשעות השינה בעתיד התיעצי עם רופא הילדים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה הוא מקצר את הדרך?מירי27/08/2009
בני בן 8 חודשים לא זוחל ולא עומד על 4 או על 6 אבל מתהפך לשני הצדדים וחזרה, לכן ניסיתי לעודד אותו עם משחקים רחוקים כדי שיגיע אליהם והוא לא רוצה את הדרך הקשה אלא פשוט מתהפך אליהם בגלגולים עד אשר מגיע אליהם, אם כך למה הוא מקצר את הדרך בגלגול ולא מנסה לזחול או להרים את הישבן? כתבתם לי כאן שהוא חייב לעבור את העמידה על 4 או 6 על מנת שיזחל והתקשרתי לטיפת חלב, ושם הם טוענים שעלי להוריד אותו ממזרן הפעילות שהוא עליו כי הוא זה שמעכב אותו בכך אלא לתת לו להיות על הרצפה על מנת שיזחל כי לא תהיה לו ברירה,
האם נכון מה שאמרו לי? אבל אני דואגת כי אפילו שקיץ קריר ברצפה, ואם אשים מכנסיים ארוכים הם טוענים שזה לא ידחוף אותו אלא יתקע אותו במקומו.
אז מה הפתרון ? איך אני מתחילה את העניין של עמידה על 4 ועל 6?
מה עלי לעשות ? תרגילים מסויימים? ואם כן אילו? אשמח להכוונה מכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב27/08/2009הי מירי
הסיבות לעיכוב בזחילה יכולות להיות רבות ולא ניתן יהיה לדעת מה הסיבה של בנך ללא היכרות. יתכן שהורדה לרצפה תסייע אבל אני ממש לא בטוחה בכך ובכל מקרה, אין שום בעיה להניח אותו על הרצפה במזג אוויר כה קייצי גם אם הרצפה קרה.
1. נסי לתת לבנך לעבור מכשולים שונים כגון כריות וכו, הניחי אותו על הבטן על הכרית ועודדי אותו לעבור ע"י צעצוע.
2. כשהוא על הבטן תני לו "קונטרה" בכפות הרגליים ובמקביל מנעי ממנו התהפכות כדי להגיע לחפץ.
3. נסי להעמיד אותו על 6 ע"י הגבהתו דרך בית החזה וכשהוא על 6, להניע אותו קדימה ואחורה.
נסי תרגילים אלה זמן מה אבל אם לא תראי נסיונות התקדמות כלשהם תוך חודש או חודשיים חזרי אלי, בהצלחה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשיםסיון27/08/2009
בני בן 8 חודשים מתהפך לשני הכיוונים, עולה על 4 ו 6 וזוחל גחון וגם על 4 ו 6 , אבל הוא עדין לא יושב . רציתי לשאול עם הוא לא בשלב מאוחר מידי?? כי אני יודעת שתינוקות יושבים כבר בגילאי חצי שנה , 7 חודשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיוון
דבי גרוס דולב27/08/2009הי סיוון
אם בנך התחיל לזחול לא מכבר הרי שזה בסדר שעדיין איננו מתישב אבל אם הוא כבר זוחל זמן מה ואף מגלה סימנים ורצון להיעמד הרי שיש קושי מסוים שעלול להיות קשור לזקיפת יתר של הגב. כתבי לי כמה זמן הוא זוחל ואיך ואמשיך בהתיחסותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
סיון27/08/2009זחילת גחון הוא התחיל בשבועיים האחרונים . אבל עמידה על 6 או 4 כבר יותר מחודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב עמידהזיוה שפושניק27/08/2009
שלום,
אני אמא לילדה בת חצי שנה עוד מעט. רציתי לשאול האם זה נכון שאני עוזרת לה הלגיע למצב עמידה?
האחות בטיפת חלב אמרה שזה לא כדאי אבל הילדה ממש דורשת את זה ומתחילה לבכות אם היא לא עומדת, היא מנסה להתרומם לבד מהטרמפולינה שלה, אני מביאה אותה למצב ישיבה ואז היא לבד ממש עם הרגליים כבר דוחפת את עצמה למצב עמידה
מה לעשות? האם זה בסדר? או לא... ואם לא באיזה גיל אני אוכל "להעמיד" אותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לזיוה
דבי גרוס דולב27/08/2009הי זיוה
אני מאוד לא ממליצה להעמיד תינוק לפני שהוא עושה זאת בעצמו ואף לא להביא אותו למצב של ישיבה. הבאת התינוק למצבים אלה לא מומלצת מסיבות רבות- אי מוכנות של הגוף, סיכוי לשבש תהליכים עתידיים ועוד ועוד. לא כתבת לי על התפתחותה הכללית של ביתך, האם היא מתהפכת? זוחלת? יתכן ויש סיבה לרצונה להיעמד ,כגון זקיפה יתרה בגב שמעודדת רצון לעמוד, בכל מקרה על אף רצונה בזה נסו להמנע מההעמדתה. בנוסף, אני ממליצה להמעיט את השימוש בטרמפולינה אשר מעודדת נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן אשר גם הם לא מומלצים. אשמח לשמוע על מצב ההתפתחות המוטורית של ביתך ולהרחיב בהמלצותי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמידה על 6?מירי26/08/2009
מה זה עמידה על 6?
האם יש לזה תרגיל מיוחד?
איך אני צריכה לגרום לו לעשות זאת?
יש קישור אולי לתמונה על עמידת שש?
כתבתי פה למטה אבל התשובה היתה שלפני הושבה הוא חייב לעמוד על 6 ולא ברור לי מה זה,
סליחה שאני לא מודעת לזה, אנא כווני אותי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
אורנה עטאר27/08/2009מירי שלום
עמידת 6 זו עמידה בה התינוק נשען על כפות ידיים, ברכיים ושוקיים. רוב התינוקות זוחלים כשהם על 6. הכוונה ב-6 זה שהוא נשען על 2 כפות ידיים, 2 ברכיים, 2 כפות רגליים - סה"כ 6.
במידה ותינוקך מתפתח באופן תקין הוא יגלה את ההתרוממות מהרצפה והוא יעלה לעמידת 6 ומשם הוא יכול גם להתחיל לזחול וגם לקחת את הישבן אחורה ולהתיישב.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 חודשיםמירי26/08/2009
שלום רב, בני בן 8 חודשים, מתהפך יפה לכל הכיוונים אך עדיין לא מתיישב לבד, האם זה מאוחר?
הסביבה שלי כל הזמן מתלוננת שהוא עדיין מאחר בגלל שלא מתיישב.
אני אמנם מושיבה אותו עלי אך זה לא מספיק זה לא מעודד אותו ואני רואה שראשו לא יציב מסתובב לצדדים. שכנה טובה שלי הציעה הליכון שלה אך זה לא מתאים לפי דעתי כיוון שהוא עוד לא יושב איך אוכל לתת לו כבר לרוץ עם הליכון ברגליים?
שאלה שנייה שלי, לגבי תזונתו, אני עד עכשיו נותנת לו מטרנה כל 4 שעות והוא אוכל גם בלילה מטרנה, רק שבשבועיים האחרונים הוא מגלה עניין שרואה אותי ואת הבן הגדול אוכלים בשולחן, והוא כה קטן עדיין לא יושב לאכול, נתתי לו טעימות של מרק טחון עם עוף, מעט מאוד, גם גבינה לבנה וקצת דניאלה כמעדן, מעט פרי טחון כמו תפוח והוא מאוד אהב את המאכלים הללו, אינני יודעת איך לשלב בין המטרנה לכל המאכלים הללו כי אינני רוצה להפסיק לו לגמרי את המטרנה זה מאוד חשוב לי להמשיך איתה, גם את הבן הגדול גידלתי עם מטרנה עד גיל 3 וזה היה לו טוב.
אשמח אם תכוונו אותי נכונה לגבי השאלות ששאלתי וסליחה על אורכם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירי
דבי גרוס דולב26/08/2009הי מירי
בין התהפכויות לבין התישבות חסר שלב אחד מאוד חשוב והוא עמידה על 6 או זחילת 6. תינוק לא יוכל להתישב לבד לפני שעמד על 6, היטה את הטוסיק הצידה ולמד ככה לשבת. הושבה לפני הזמן איננה מומלצת מפני שהיא עלולה לעכב התישבות עמצאית והולכה בטח ובטח לא, לכן אני ממש לא ממליצה על שימוש בהליכונים.
מה שחשוב כעת לתת עליו את הדעת הוא עניין העלייה על 6 והזחילה של בנך, שלב חשוב בהתפתחות ומתאים לגילו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שלושה חודשיםגיל26/08/2009
אני נוהגת לשימה על הבטן מול מראה והיא מחזיקה את עצמה יפה למשך כמה דקות בודדות
אך אז מגיע בכי.. היא לא אוהבת להיות על הבטן וניסיתי כבר את כול הדרכים כמו להיות מולה,
לעסות לה את הגב.. על הגב היא בכלל משתעממת..
מכורה לביבי בורן ואוהבת להיות בגובה מאוד מאוד סקרנית
מה עושים ? אני חוששת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 3 חודשים
שירי קאשי26/08/2009הי עמית,
בגיל זה אנו מצפים להתחיל לראות שכיבה יותר ממושכת ונינוחה על הבטן, אך אתם לא לבד עם הקושי הזה. המנשאים המערביים דוגמת זה שאת משתמשת בו מעודדים בגיל זה זקיפות של הגב, דבר המביא לתבנית גופנית שנוחה יותר בשכיבה על הגב ומקשה על השכיבה על הבטן. מומלץ יותר עד גיל 4 חודשים לנסות לשים במנשאי הערסול למיניהם. כיוון שבתך כבר יחסית גדולה אין צורך לרוץ לקנות מנשא נוסף רק חשוב לזכור שעל מנת לאפשר לה טווח תנועה רחב יותר ונכון יותר, היא זקוקה גם לתנוחה ההפוכה שבה הגב מתעגל. החזיקי אותה בערסול על הידיים (כשאינך הולכת בחוץ עם המנשא), הרבי בתרגילים של התעגלות הגב כמו למשל בשכיבה על הגב לקרב רגליים לכיוון החזה שלה. כאשר יש יכולת התעגלות טובה של הגב גם בית החזה לומד לשקוע וזה מקל מאוד על היכולת לשכב על הבטן. אם אינך מצליחה להגיע לתוצאות בכוחות עצמך אני ממליצה מאוד על מפגש אישי עם מדריכה שבו היא תוכל ללמדך כיצד לעזור לבתך.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון לשאלתי הבהרהאביטל25/08/2009
בהמשך להתהפכות על חשבון הרמת ראש -בני מרים את הראש זקוף אך לא מרים את החזה ב45 מעלות לאורך זמן אלא נמוך יותר וגם לא כ"כ אוהב להיות על הבטן זמן ממושך אלא בשינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב25/08/2009הי אביטל
תהליך הרמת הראש הוא ממושך וזה בסדר שבנך עדיין מתקשה בכך. לגבי שכיבה על הבטן- את מוזמנת לתרגל את התרגילים שהוצעו פה, בפורום לשיפור השכיבה על הבטן. ויש גם תגובה לשאלתך הקודמת מטה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התהפכות על חשבון הרמת ראשאביטל25/08/2009
שלום,
בני בן שלושה חודשים בדיוק (מחר). בימים האחרונים בכל פעם שאני משכיבה אותו על מרפקיו על מנת שירים ראש הוא מנסה להתהפך והיום זה הצליח לו מספר פעמיים בקלות..
הבעיה (אני חושבת) היא שעדיין אינו מרים את הראש לזווית של 45 מעלות לאורך זמן והרצון שלו להתהפך עולה בהרבה על הרצון להרים ראש. האם יש בכך בעיה? האם הוא מקדים את המאוחר יותר?
בתודה מראש,
אביטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאביטל
דבי גרוס דולב25/08/2009הי אביטל
ישנם תינוקות שמצליחים למצוא את הדרך "לברוח" משכיבה על הבטן והרמת ראש ע"י התהפכות, יש כאלה שעושים זאת בשל איבוד שיווי משקל ויש כאלה שפשוט מקדימים להתהפך. אינני יודעת במה מדובר אצל בנך אבל לאור העובדה שהוא עדיין לא מרים את ראשו מספיק, חשוב להתעקש על שהייה על הבטן בלי להתהפך כל הזמן. לצורך זה נסי להשהות אותו על הבטן ע"י :
1. ללחוץ את רגליו כנגד הרצפה במספר מוקדים- קרסוליים, ירכיים וטוסיק, לשהות בכל מקום מספר שניות. תרגיל זה גם משאיר על הבטן וגם מעודד הרמת ראש.
2. כשהוא על הבטו החזיקי את מרפקיו ברוחב הכתפיים ותני לו מגע עמוק בין השכמות בעזרת הפה שלך- הוצאת אוויר, הדהודים וקולות.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)