פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להפעיל בן ארבעה חודשים?
    נועה
    10/09/2009

בני בן ארבעה חודשים. חופשת הלידה שלי הסתיימה אך הצלחתי לדחות את חזרתי לעבודה בתנאי שאעבוד כארבע שעות ביום מהבית. הוא לא ישן בכלל במהלך היום, וכמעט ולא מעסיק את עצמו, ( בעיקר משום שאני מרבה להשכיב אותו על הבטן ובתנוחה זו הוא זקוקו להרבה אתגר ושעשוע בכדי להתמיד.) אני חייבת ליצור לי כמה שעות שקטות אבל אני לא רוצה להושיב אותו על הטרמפולינה ובוודאי שלא טלויזיה! איך אני יכולה לגרום לא לשעשע את עצמו קצת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה לנועה

דבי גרוס דולב
    12/09/2009

הי נועה
    מכיוון שהיכולות של תינוק בגיל זה מוגבלות, אין יותר מדי שהוא יכול לעשות עם עצמו חוץ מפשוט לשהות על מזרון הפעילות, לשהות תחת אוניברסיטה ולשהות במחיצתך, בנוסף אפשר אולי להשתמש במנשא, כך הוא יהיה קרוב אלייך ואולי אפילו ירדם במשך היום!
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי עצה בשבילך שעובדת לי עם בני

אביטל
    12/09/2009

נסי להרגיל אותו למיטה שלו ע"י זה שתשימי ב צעצועים מעניינים (מובייל בובות רעשנים אני משמיעה גם מוסיקה נעימה). בהתחלה שבי לידו ושחקי איתו כשהוא שוכב. כשאת רואה שמעסיק את עצמו למשל בודק בפיו צעצוע או מתרגל הרמת אגן או היפוך או אפילו בוהה במובייל התרחקי מעט. אט אט יגדל הזמן שהוא מעסיק את עצמו הניחי לו לדעת שאת שם בשבילו. בני כרגע בן 3.5 חודשים מעסיק את עצמו כחצי שעה. אני ויתרתי בחצאי השעות האלה על השכבה על הבטן.
    דבר נוסף שעוזר, להשכיב אותו על משטח פעילות לידיך קצת על משטח קצת על טרמפולינה קצת על אוניברסיטה אולי תהיה לך שעה שלמה. בשביל כמה שעות תצטרכי לחוכות קצת. גם לגבי השינה יש לי כמה עצות, אם תרצי ייעוץ כתבי לי מייל השאירי מספר טלפון ומאיפה את בארץ ואחזור אליך.

שיהיה בהצלחה,
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממליצה להתייעץ עם המכללה על כך.

אביטל
    13/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה עמלצתי לדנה ששאלה מטה על

אביטל
    13/09/2009

צעד ראשון

בברכה,
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחודשים
    שרית
    10/09/2009

היי בני בן 1.2 הוא עומד כבר חודשים, מתחיל ללכת באמצעות חפצים. איך אפשר לקדם אותו לעמידה ללא תמיכה ולהתחיל ללכת?

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחודשים

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    12/09/2009

הי שרית
    מכיוון שבנך לא נמצא בעיכוב התפתחותי אין צורך להאיץ תהליך זה ולא להכניס לחץ למערכת.
    לעיתים חשש בתחילת ההליכה קשור למערכת שיווי המשקל לכן מה שאת כן יכולה לעשות כדי לפתח מערכת זו היא הרבה תנועה במרחב- הנפות, גלגולים עדינים, ריקוד ותנועה על כדור פזיו.
    בכל מקרה, עד גיל שנה וחצי אי הליכה איננה נחשבת כעיכוב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התהפכות מהגב לבטן
    אמא של יובלי
    10/09/2009

בתי בת 4 וחצי חודשים. מאז היותה בת 3 חודשים ושבוע היא מתהפכת מהגב לבטן, אך לא להיפך (רק אם היד תקועה מתחת לבטן, היא חוזרת חזרה לגב). בשבוע האחרון גם עושה מעט תנועות הדומות לזחילת גחון ומצליחה קצת להתקדם על המזרן. מעבר לכך נראה שהכל בסדר- היא מחייכת, משמיעה קולות (אוהבת לצעוק..), עוקבת, נינוחה על הבטן ומצליחה להזדקף על כפות הידיים ולהרים את כל בית החזה, תופסת חפצים וכו'..(כשהיא עלינו, היא מנסה להתיישב אך אנחנו בעדינות מחזירים אותה).
    האם העובדה שהתהפכה מהגב לבטן ולא להיפך במצביעה על בעיה כלשהי?
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    התהפכות מהגב לבטן

הוספת תגובה

• תגובה לאמא של יובלי

דבי גרוס דולב
    12/09/2009

הי אמא של יובלי
    אין חוקיות לגבי כיוון ההתהפכות הראשון של התינוק, הדבר תלוי בגופו של כל תינוק ותינוק ובתבנית התנועתית שלו,לכן אין עם זה שום בעיה.
    מה שכן, חשוב שתהיה התהפכות גם מבטן לגב לפני התחלת זחילה. מכיוון שביתך כבר בדרך לשם, המשיכי לתרגל הכנכת יד תחת בית החזה כדי לעודד התהפכות מבטן לגב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק מתרגז בזמן משחק
    איטה
    10/09/2009

בני בן 5 חודשים,
    שמתי לב שכאשר הוא מחזיק בידיו משחקים,
    נראה שכולו מרוכז, ונראה שהוא ממש מתרגז כולל קולות שנלווים לזה...
    הוא לא משחק ברוגע בכלל
    האם צריך לבדוק?

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק מתרגז בזמן משחק

הוספת תגובה

• תגובה לאיטה

דבי גרוס דולב
    12/09/2009

הי איטה
    פעמים רבות מתלוות למשחק תגובות כגון אלו שתיארת, לא נראה לי שיש מקום לדאגה אלא אם תראי שתגובות אלה נהיות קיצוניות מדי.
    בברכה
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ידיים קפוצות
    גלידל
    10/09/2009

שלום,בתי בת 5 חודשים וחצי.מתהפכת בקלות לשני הכיוונים ונמצאת על הבטן כשהיא על הזרועות או על כפות ידיה-מצב זה שכיח יותר.העניין הוא שכפות ידיה קפוצות ובמצב כזה היא נשענת עליהן.האם זה נורמלי?אם מדובר בקושי,איך אפשר לעזור לה?
    בנוסף כשהיא מושיטה ידיה לאחוז בחפץ האחיזה אינה חזקה,והחפץ על פי רוב יישמט תוך זמן קצר,כנראה משום שהאחיזה נעשית ללא שימוש נכון באצבעות. אודה לתשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    ידיים קפוצות

הוספת תגובה

• תגובה לגלידל

דבי גרוס דולב
    12/09/2009

הי גלידל
    ידיים קפוצות בגיל זה יכולות להצביע על מתח שרירים גבוה, גם העובדה שציינת על השענות על הידיים יותר מאשר על האמות יכולה להצביע על כך.
    כדאי לשלול או לאשר הנחה זו ורק אז ניתן יהיה לדעת כיצד לתרגל.
    בנתיים נסי לפתוח את ידיה ולעסות את פנים כף היד מספר פעמים ביום, הניחי בתוך ידיה חפצים כגון כדורים בטקסטורות שונות על מנת לגרות את פתיחת היד, תני גירוי לגב כף היד כדי לעודד פתיחתה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה שבוע אני?
    רינת
    10/09/2009

המחזור האחרון עם הפסקת הגלולות היה ב 23.7. מאז לא קיבלתי מחזור.
    אתמול גיליתי שאני בהריון. בטא 560
    באיזה שבוע אני?
    האם סופרים מהמחזור האחרון של הגלולות? או שזה לפי הבטא?

לקביעת תור
    סגירה
    איזה שבוע אני?

הוספת תגובה

• זהו פורום להתפתחות תינוקות.

אור*
    10/09/2009

בכדי לקבל אינפורמציה לשאלתך, כנסי לפורום הריון ולידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    לינא
    09/09/2009

התינוק שלי בן 8 חודשים,זוחל על שש ומרים את עצמו על ארבע ומתנדנד אך עדיין לא הצליח להתיישב בכוחות עצמו ואני נמנעת מלהושיב אותו ומקפידה על כך עד שיוכל לשבת בכוחות עצמו. השאלה שלי היא האם אני צודקת בכך והאם התינוק שלי מתפתח כמצופה ובאיזה גיל הוא אמור לשבת?

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    10/09/2009

הי לינא,
    לרוב ישנה התיישבות עצמאית עד גיל 8-9 חודשים. אם בנך נמצא בשלב קרוב להתיישבות אז זה בהחלט בסדר גמור. קשה לי לדעת מרחוק עד כמה הוא בתוך התהליך. בכל מקרה את יכולה בזמן שהוא עומד על שש להטות את ישבנו מעט אחורה והצידה לכיוון של ישיבה. לא להביאו עד לישיבה רק להראות לו את הכיוון ולהמשיך רק עד היכן שהוא מאפשר בקלות.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה גיל כדאי להתחיל?
    מיכל
    09/09/2009

באיזה גיל כדאי להתחיל לחנך את התינוק להירדם לבד?
    התינוקת שלי בת שלושה חודשים וישנה כל לילה עם עטיפה הדוקה, מתעוררת רק בזמני האכלה (אוכלת פחות או יותר בתשע בערב לפני השינה, בשלוש בלילה, ובשש בבוקר). האם היא תפתח תלות בעטיפה ולא תדע להרדים את עצמה לבד? במשך היום אני מאוד משתדלת להרדים אותה במיטה (זה קשה ומצליח בערך ב-50%) אבל א היא תמיד מתעוררת אחרי 45 דקות, לא יודעת להרדים את עצמה לעוד "סיבוב". (במשך היום אני לא עושה לה את העטיפה ההדוקה).
    1. האם בגיל הזה כבר צריך להיות קשוחים בקשר להירדמות לבד במיטה? אפילו להגיע לשלב של הנחת התינוקת ערה לגמרי במיטה?
    2. האם העטיפה ההדוקה בלילה בעייתית? עד איזה גיל אפשר להמשיך איתה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    באיזה גיל כדאי להתחיל?

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    09/09/2009

הי מיכל,
    שיטת העטיפה עוזרת לתינוקות רבים. אני אישית מעדיפה בגיל זה כבר להתחיל ללמד את התינוק לישון בלעדיה. את יכולה לעשות זאת בהדרגה, למשל להתחיל להסיר אותה לאחר ארוחת הלילה הראשונה שאז יותר קל לחזור לישון מאשר בתחילת הלילה. ולאחר שתעשי זאת תתחילי גם להרדימה במיטה. זה עדיין מוקדם לדרוש שתרדם לבד אך ניתן להתחיל לעזור לה פחות. להתחיל מהרדמה על הידיים והנחה במיטה וכשזה עובד לעבור להנחה במיטה כשהיא עדיין לא רדומה לגמרי. בהמשך ניתן להניח במיטה ערה לחלוטין וללטפה, לתת עיסוי וכדומה על מנת לעזור לה להרפות ולהניח ראש ולישון בכוחות עצמה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה באלכסון
    שרונה
    09/09/2009

שלום..

שאלה לי - הרבה פעמים אני מוצאת את בני היקר (בן 3.5) ישן באלכסון.. אנחנו משכיבים אותו על הבטן, והוא מסתובב סביב צירו וישן או אלכסון, או מאוזן, או אפילו כמעט זז ל180 מעלות.. (עם הראש הפוך)

חוץ מזה שזה קצת מפחיד כי אני מפחדת שייכנס בתוך השמיכה, האם זה אומר משהו? חוסר תחושת אמצע? כיוון? אם זה משנה אז היה לו (ועדיין לא נעלם) טורטיקוליס. האם קשור?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה באלכסון

הוספת תגובה

• תנועה בשינה

שירי קאשי
    09/09/2009

הי יסמין,
    רוב התינוקות זזים במהלך השינה. ישנם כאלו שאפילו זוחלים לקצה השני של המיטה. לטורטיקוליס אין שום קשר לעצם התנועה אך הוא יכול להביא לתנועה לכיוון אחד במקום לשני הכיוונים. באופן כללי אין עם כך כל בעיה, כמובן שצריך להשתדל שהמיטה תהיה מקום בטוח ככל הניתן.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא אוהב על הבטן
    שגית
    09/09/2009

שלום,בני בן חודשיים וחצי, שולח יד לצעצועים אך עדיין לא תופס (לעיתים רחוקות כן) ולא אוהב להיות על הבטן, אני מנסה למשוך את הזמן כמה שיותר, להניח לו חפצים מעניינים ממול, לשכב מולו וכו' אך לא מוכן להשאר יותר מ2-3 דק' (כשנמאס לו הוא מניח את הראש ומיילל) אציין כי בזמן שהוא על הבטן הוא מרים ראש ונשען על הידיים (כפות ידיים), במקרים בודדים הוא מסתובב מהבטן לגב.
    רציתי לשאול איך ניתן להאריך את שהותו על הבטן, שאני מבינה שחיונית להמשך התפחותו התקינה וכן את אפשר לעזור לו להתהפך מהגב לבטן.
    באיזה גיל אמור להתחיל לזחול??
    סליחה על ריבוי השאלות, אני פשוט קלולס

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא אוהב על הבטן

הוספת תגובה

• עצה של אמא

שרונה
    09/09/2009

שלום

המצב מאוד מוכר... הנה כמה דברים שעשיתי ומאוד מאוד עזרו:
    אני יכולה להגיד שאני החלטתי לעשות לו מעין 'תכנית' וכל פעם היה קצת על הבטן ועוד על הבטן, הרבה מסג'ים לגב (יש מקומות באינטרנט שמסבירים איך), ובעיקר -

הוצאתי אותו ה ח ו צ ה ושמתי אותו על הבטן מול דברים שעניינו אותו - פתאום ראיתי שהוא מחזיק הרבה זמן (רבע שעה ואף יותר רצוף בלי להוריד את הראש!) לעומת הבית שפשוט לא עניין אותו..
    ואז שפצרנו את העגלה והתחלנו להניח על הבטן כך שיכול להסתכל החוצה - היום הוא בוכה שהוא על הגב ורוצה רק להיות על הבטן ולהסתכל! :) אני מתה על זה כי הוא מאוד עצמאי ככה - שנמאס לו מניח את הראש והולך לישון..

**בנוסף - וזה להחלטתך בלבד - שמנו אותו לישון על הבטן במשך היום והיום (בן 3.5) גם בלילה.

פתרון פחות מפחיד היה גם לשים אותו עלי הרבה זמן כשהוא על הבטן ואני שוכבת על הגב כדי שיקשר את התנוחה הזאת של על הבטן למשהו נעים כיפי ומוכר.. זה מאוד עזר להתחלה.

בקיצור - הבית לא מעניין. אה- מה שכן עניין בבית היה לצערי הטלוויזיה..החלטתי להקריב ולאפשר כי ככה לא רק שהיה על הבטן אלא גם הרים מאוד את הראש. אחרי שהשתפר מאוד הפסקתי.

בהצלחה!! ולא לוותר! (היום אבא שלי מתעצבן עלי שהתינוק על הבטן כל הזמן..)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    09/09/2009

הי שגית,
    נושא השכיבה על הבטן חוזר על עצמו אצל תינוקות רבים. אכן הדרך הראשונית היא למצוא את מה שכן מעניין. וכפי שכבר הציעו לך לעיתים כשיוצאים החוצה מהבית הדברים נראים אחרת (וזה נכון לגבי תחומים רבים כמו למשל בהמשך ישנם תינוקות שבחוץ אוכלים הרבה יותר טוב). מעבר לכך אם יש עגלה שניתן לשכב בה על הבטן הרי שהתנועה בזמן טיול בעגלה עוזרת למשוך את השהות על הבטן וכן להרפות את הגוף ולהניח כך את הראש לשינה טובה על הבטן (זו יכולה להיות שינה בהגחה לעומת שנת לילה שהיא פחות מומלצת). מעבר לכך כמובן שיש תרגילים. לגבי התהפכויות זה עדיין מוקדם. אני לא ממליצה עדיין על תרגול בנושא אלא להתמקד על שיפור השכיבה על הבטן ומשם גם יהיה שיפור והתקדמות בנושא ההתהפכויות שאמורות להתרחש בין גיל 4-6 חודשים.
    תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן:
    1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית שרירי הבטן. לאחר רגעיה מלאה בערסול או אפילו הרדמות להעביר לשכיבה על הבטן. לתת טפיחות בישבן לכיוון הראש, כך שתיווצר תנועה שתגיע עד הראש.
    2. תהליך "שיפור שכיבה על הבטן" - תהליך שיש לבצע את כולו כהכנה לשכיבה על הבטן. נתחיל מהשכבת התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה. לבסוף מגלגלים גלגול מלא עד לבטן.
    3. לעניין אותו בזמן השכיבה על הבטן על ידי הפנים שלך, לשיר לו בקול, על ידי צעצוע מעניין וכל העולה על רוחך. המטרה היא להסיח את דעתו ולעניין אותו מספיק כך שהשהייה על הבטן תהיה נעימה ככל האפשר.

כמובן לא צריך להגיע לבכי היסטרי והעיקר שישכב על הבטן , אבל לא מיד להרים כשהוא בוכה אלא לנסות קודם ולרתק אותו מספיק כך שהוא יהנה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבעות...
    אור*
    09/09/2009

שלום,

אתמול הייתי בטיפת חלב בכדי לעשות חיסון לבתי.

היא בת 4 חודשים ושבוע...האחות בטיפת חלב שאלה אותי האם היא משחקת עם אצבעותיה וידיה.... אז עניתי שכן.

רק שכחתי לשאול למה היא בעצם שאלה את השאלה הזו?

זה חלק מההתפתחות? זה משהו טוב או משהו "רע"...

היא גם עשתה בדיקת תקשורת ובתי חייכה ואף הוציאה הברות מהפה. בדקה אחיזה ומעקב אחר רעש....

היא לא בדקה התהפכויות למרות שהיא מתהפכת לשני הכיוונים, היא אמרה שאת זה בודקים בגיל 6 חודשים.

אודה למענה.

תודה

אור

לקביעת תור
    סגירה
    אצבעות...

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    09/09/2009

הי אור,
    באזור גיל 4 חודשים אנו רוצים להתחיל לראות תנועה רצונית ונשלטת יותר של הידיים. כמו כן התינוק מגלה את גופו ומתחיל לבחון אותו. איברי החישה המ/שמעותיים הם הפה והידיים ולכן הכנסת הידיים לפה וכן משחק של שתי הידיים זהו שלב התפתחותי חשוב. לגבי ההתהפכויות הן לרוב מתחילות באזור גיל 4 חודשים אך זה יכול להמשך עד גיל חצי שנה ולכן זהו הגיל בו מודאים ששלב זה מתקיים.
    לפי תאורייך נשמע כי בתך מתפתחת היטב. שתמשיך כך.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שירי ותודה

אור*
    10/09/2009

יכול להיות שבתי גם מגלה את רגלייה?

היא מסתכלת על כפות הרגליים ומושכת אותם כלפייה...

וזה חוץ מהיידיים והצבעות...

ביי אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    10/09/2009

הי אור,
    בהחלט, גם גילוי הרגליים הוא דבר חשוב. תפיסת הרגליים ואפילו הבאתן לפה גם תורמת להתעגלות הגב ומהווה חלק מתהליך לימוד ההתהפכות מהגב לבטן.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתהפך ומנסה לקום כמו כפיפות בטן
    הילי
    08/09/2009

היי
    בני בן 5 חודשים ושבוע.
    עד שהיה בן 4 חודשים לא היה הרבה על הבטן (לא אהב ואני לא התעקשתי-טעות)
    בחודש האחרון התעקשתי איתו והוא אף נרדם בשעות היום וישן על הבטן- אך עדיין זו לא התנוחה החביבה עליו בלשון המעטה..
    כשהוא על הבטן הוא בדרך כלל על המרפקים וכל כמה דקות מניח את הראש לנוח.
    כשמשהו מעניין אותו הוא יכול להיות גם על הכפות הידיים עם זרועות מתוחות.
    הוא לא מתהפך ולא מראה סימן לכך- הדבר היחידי זה שאני הופכת אותו מהגב לבטן הוא מתנגד עם הרגל והידיים ואף חוזר לבטן לבד (רק בתנאי שהיד עדיין כלואה- לא אם הוא על הבטן כשנשען על הזרועות..)
    אני קצת מודאגת.. האם יש מקום לקחת אותו לבדיקת התפתחות ? האם גרמתי לו נזק בכך שלא שמתי אותו הרבה על הבטן ?
    יש לציין שמבחינה מוטורית: לתפוס דברים ולשחק איתם משחק מאוד יפה- תופס כל דבר ואף עם האצבעות עושה דברים.. ומחייך הרבה ?
    עוד משהו שאולי קשור: היה דיי הרבה על הטרמפולינה וגם עכשיו מידי פעם (לפעמים היה הדבר היחידי שהיה מרגיע אותו לשבת שם..)
    לאחרונה הוא מנסה לקום דרך הבטן כמו שקמים לכפיפות בטן, יש קדימה ולא דרך הצד.
    האם יש בעיה אם זה ? האם יכול להיות בגלל שיושב על הטרמפולינה במצב ישיבה וגם לפעמים עלינו יושב ונשען..
    קצת מודאגת, אשמח לקבל חוות דעת ואולי עצות מה לעשות,
    המון תודה,
    הילה.

הוספת תגובה

• תגובה להילה

דבי גרוס דולב
    08/09/2009

הי הילה
    ציינת מספר רב של גורמים- אי התהפכות, קושי לשכב על הבטן, שימוש רב בטרמפולינה ותוצאותיה ( נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן) ולכן לא ניתן לתת תרגילים ברורים למצבים כאלה.
    אינני אומרת שבנך נמצא בבעיה התפתחותית אבל בהחלט צריך לעשות סדר בדברים, לקבל אבחון, לראות היכן בדיוק נמצאים הקשיים שלו ולפי זה ללמוד תרגילים. בנתיים אני ממליצה להפסיק ככל הניתן את השימוש בטרמפולינה שכן השפעתה איננה טובה לקשיים שציינת פה.
    נסיונות ההתישבות של בנך יכולים להצביע על מתח שרירים מוגבר אשר גורם לעיכוב בהתהפכות,
    אבל זו רק הערכה.
    לסיכום- אני ממליצה על פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לעזור לבנך להתגבר על הקושי שלו ולתמוך בהתפתחותו המוטורית
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמיחה לגובה
    מוריה
    08/09/2009

שלום,הבן שלי בן 4 חודשים צמח לגובה לפי הבדיקה בטיפת חלב 1 ס"מ,זה קצת מלחיץ אותי,הוא נולד עם 49 ס"מ והיום בגובה 62 ס"מ בגיל 3 חודשים היה 61 ס"מ יש לציין שבעלי 1.90 ואני 1.6 וגם כאשר האחות עשתה הבדיקה היא אמרה שקשה למתוח אותו כי הוא קצת שמנמן(7.200)בלי עין הרע.השאלה שלי האם הוא נחשב נמוך או ייחשב נמוך עד עכשיו היה באחוזון 50 ומעכשיו יכול להיות שהוא משנה אחוזון ל25 לפי האחות.מה לעשות אני מודאגת?

אשמח לקבל תגובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    צמיחה לגובה

הוספת תגובה

• תגובה למיריה

דבי גרוס דולב
    08/09/2009

הי מוריה
    לצערי לא עוכל לעזור לך, זה איננו תחום עבודתי והתמחותי.

בברכה
    דבי גרוס דולב, ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה ועמידה
    אלינור
    08/09/2009

שלום,

בני בן 11 חודשים ורק לפני 3 שבועות החל לזחול על הגחון.
    הוא לא מראה סימנים של זחילה על 4 או על 6 וגם לא סימנים של עמידה.
    הוא יושב יציב כבר חודשיים, אך לא יודע להתיישב לבד.
    האם זה תקין או כדאי לפנות לפיזיותרפיה?

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה ועמידה

הוספת תגובה

• תגובה לאלינור

דבי גרוס דולב
    08/09/2009

הי אלינור
    צר לי לומר זאת כך, אבל בנך נמצא בעיכוב התפתחותי לא קטן. בגיל זה אנו כבר רוצים לראות זחילת 6, התישבות עצמאית ונסיונות עמידה. בנוסף, אני לא ממליצה להושיב תינוק שטרם למד לעשות זאת בעצמו מסיבות רבות , אחת מהן היא הסיכוי שזה יגרום לעיכוב התפתחותי ואף לדילוג על שלבים.
    אני ממליצה בחום על אבחון וקבלת תרגילים לתרגול ביתי. אני כמובן ממליצה ותומכת בשיטת הליווי ההתפתחותי אבל את בהחלט יכולה גם לפנות לפזיותרפיה.
    בברכה
    ינוקט

052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע בפה
    אירנה
    08/09/2009

הבן שלי בן חודשיים וחצי, גילה לאחרונה את האצבע ומאז הוא זורק את המוצץ ומכניס את האצבע (הוא עם מוצץ מגיל שבועיים), אני מנסה להתעקש איתו ולהכניס לו מוצץ.. הדבר גורר בכי וחוסר שינה.
    מה אליי לעשות?
    אני רק אציין שניסיתי להחליף לו מוצצים וזה לא עזר.

לקביעת תור
    סגירה
    אצבע בפה

הוספת תגובה

• תגובה לאירנה

דבי גרוס דולב
    08/09/2009

הי אירנה
    מנסיוני והיכרותי עם תינוקות רבים, תינוק שמוצא את אצבעו , קשה ואף בלתי אפשרי יהיה להניע אותו מכך. אני, באופן אישי, מעדיפה אצבע על פני מוצץ מפני שכך מחליט התינוק בעצמו כיצד ומתי להרגיע את עצמו ועוד ע"י חלק מהגוף שלו!..וזה דבר נפלא.
    לדעתי אין טעם ואין סיבה ומנוע זאת ממנו.
    בברכה

ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה