מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת מפותחתסיגל06/09/2009
הילדה שלי הראתה מיום לידתה סימני"מחוננות".
התהפכה לשני הצדדים בגיל חודשיים וחצי
ישבה בגיל 4 חודשים
טיפסה במיטה ועמדה בגיל חמישה חודשים
ועכשיו בגיל 5.5 חודשים היא מוחאת כפיים
היא מאד עירנית ובקושי ישנה ביום, אך ישנה לילה שלם.
רציתי לדעת אם יש מסגרת שבה אוכל לתת לילדה יותר גירויים כי אני מרגישה שהיא משתעממת ומתוסכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיגל
אורנה עטאר06/09/2009סיגל שלום,
את מציינת כאן התפתחות מאוד מהירה של בתך וחשוב לי לברר איתך שזה לא בא על חשבון איכות של שלבי ההתפתחות.
מה עם זחילה? האם היא זוחלת?
מה שחשוב אצל התינוקות ה"ממהרים" זה לחזור וליישם את כל שלבי ההתפתחות מהתחלה כל יום וכל פעם מחדש. הייתי מרבה לתת לה חוויות של התהפכויות, של זחילה ולא של ישיבה ועמידה כי הגוף שלה למרות שיש בו את הרצון והמוטיבציה להתפתח עדיין לא בשל להתפתחות המהירה הזו.
מבחינת מסגרת - אני מאוד ממליצה ללכת לסדנאות ליווי התפתחותי לתינוקות - שם היא ואת מאוד תהנו וגם תקבלי כלים התפתחותיים להמשך הדרך.
תעדכני אותי
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חימום מיםסיימון06/09/2009
בני בן חודש ואני מחממת לו את המים בכוס זכוכית במיקרו(הוא רגיל לאכול את האוכל פושר וכמובן שהמים כבר עברו הרתחה )האם מותר לחמם במיקרו או שעליי ליקנות מחמם בקבוקים חשמלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לסיימון
אורנה עטאר06/09/2009שלום רב
לצערי פורום זה אינו עוסק בנושא תזונת תינוקות ואינני מומחית בתחום. תוכלו לפנות לפורום תזונת תינוקות בתוך אתר נbeok ולקבל מענה.
בברכה,
אורנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 8 וחצי חודשים מנסה להתיישבאמאל'ה06/09/2009
שלום,
בני בן 8 וחצי חודשים. זוחל על 6 מגיל חצי שנה, נעמד מגיל 7 חודשים וכעת הוא גם עושה צעדים בלול.
הוא מנסה להתיישב כבר זמן רב, אך נתמך ביד אחת כך כשכל גופו כפוף. לעיתים הוא מצליח לייצב את גבו אך רגל אחת נותרת מאחור ורגל אחת מקדימה. בנוסף הוא מאוד אוהב לשבת ישיבת W שהבנתי שאינה מומלצת כ"כ. האם יש בעיה בצורת ההתיישבות שלו או שפשוט דרוש עוד זמן וזה ייעשה כמו שצריך?
המון תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התישבות
שירי קאשי07/09/2009הי אמאל'ה,
נתחיל מכך שישיבה של רגל קדימה ורגל אחורה (ישיבה משוכלת) היא ישיבה נכונה וטובה. לעומתה ישיבת ה-W אינה מומלצת. קשה לאבחן לעומק מרחוק, אך נראה כי יש לו קושי בשיווי משקל ותתכן גם בעיה של חגורת כתפיים או גב חלשים. אפשר לעזור לו על ידי עבודה על שיווי המשקל, מה שבהחרכ גם מחזק את השרירים הרצויים. ניתן להושיבו על כדור פיזיו. בהתחלה עם שתי רגליים קדימה. עימדי מאחוריו והחזיקי כך ששתי רגליו צמודות. סביר להניח כי תהיה לו נטיה לפסק את הרגליים על מנת להגדיל את בסיס הישיבה בכדי להקל בשמירה על שיווי המשקל (זה גם מה שקורה בישיבת W). כשהוא יושב כך, הטי את הכדור באיטיות לכל הכיוונים (קדימה אחורה ולצדדים). עשי זאת לאט ותני לו שהות להגיב עם גופו על מנת לאזן אותו. בהמשך ניתן לעשות את אותו התרגיל אבל בישיבה משוכלת על הכדור. אפשר לתרגל באופן דומה על ידי הושבתו על הכתפיים שלכם. לרוב זה תרגיל שהאבות אוהבים לעשות. כמו כן בזמן שהוא יושב את יכולה לעבור על חוליות הגב מלמטה למעלה על מנת לעורר את המודעות לזקיפת הגב.
אם אינך מגיעה לתוצאות אני ממליצה על שיעור פרטי.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרמפולינה?אביטל06/09/2009
שלום,
קראתי שלא מומלץ להושיב בסל קל ושאלתי היא האם נכון הדבר גם לגבי טרמפולינה המיועדת לתינוקות מגיל לידה שעדיין לא יושבים (שהאזהרה עליה מתייחסת לזה שכשהילד מתיישב לבד אין להשתמש בה)?
בני בן שלושה חודשים כבר מחזיק עליה בד"כ את הראש אולם לעיתים גופו נוטה לצד זה או אחר. האם בעייתי?
.בתודה מראש,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרמפולינה
שירי קאשי06/09/2009הי אביטל,
ישנן סוגים שונים של טרמפולינות ובכל אחת זוית הישיבה שונה. ישנן כאלו אשר ניתן לכוון את זוית השכיבה עד לכמעט 180 מעלות. לרוב הטרמפולינות מיועדות ומומלצות על ידי היצרנים מגיל לידה, אך כמובן חשוב לראות האם היא לא זקופה מידי עבור התינוק שלך והאם הוא נופל הצידה. מעבר לכך מההיבט ההתפתחותי, הטרמפולינה, כמו כל שאר המשטחים המוטים אינה מומלצת כלל. הישיבה בשיפוע גם מעודדת התישבות דרך שרירי הבטן וגם מביאה לעומס רב על השלד והשרירים ולדיאלוג לא נכון בין פלג גוף עליון לתחתון. לכן מהבחינה הזו מומלץ להשתמש במשטחים מוטים רק כשחייבים. למשל בנסיעה בסל-קל, ולאחר הנסיעה להוציא את התינוק ולא לקחת אותו ממקו למקום בסל-קל. כך גם עם טרמפולינה, אם יש צורך להרים את הראש למשל לאחר ארוחה או שמשמש להרגעה, אך לא להשאיר לאורך זמן ותמיד להעדיף את המשטח הישר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות תינוקvera05/09/2009
שלום הייתי מעוניינת לדעת באיזה גיל תינוק אמור לדעת לשתות מבקבוק בעצמו על פי שלבים התפתחותיים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקבוק
שירי קאשי06/09/2009הי ורה,
אין פה כללים ברורים. גם תינוק בן חצי שנה יכול להחזיק לבד לרוב כשהוא שוכב על משטח מוטה כמו עגלה או טרמפולינה, אך זה בבדר גם אם עדיין אינו מסוגל. לאחר שהתינוק למד לשבת בכוחות עצמו באופן יציב הוא יכול להתחיל ללמוד להרים לבד את הבקבוק ולשתות תוך כדי שהוא שומר על יציבות. אצל אחד זה יקרה עד שמונה חודשים ואילו אצל אחר זה יכול לקרות גם לקראת גיל שנה הכל תלוי במוטוריקה של התינוק וכמובן במידת הפינוק. ישנם תינוקות רבים שמוטורית יכולים להחזיק לבד אך לא רוצים כיוון שאינם מוותרים על ההאכלה של אמא.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתפתחות תינוקות
vera06/09/2009ראשית תודה רבה על התגובה המהירה :)
שאלתי היא האם על פי הספרות האם ילד בן חצי שנה יכול לשתות עצמאית מבקבוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי06/09/2009הי ורה,
כפי שציינתי אין גיל אחיד בנושא. לרוב התינוקות זה גיל עדיין מוקדם. לרוב זה יקרה קרוב יותר ל-9 חודשים אך גם מאוחר יותר זה בסדר.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות לגבי בת שנה וחודשייםאא05/09/2009
שלום,
יש לי שאלות לגבי בת שנה וחודשיים שכבר הולכת מגיל שנה וחודש (במידה ורלוונטי)
1. היא לא מחזיקה בקבוק לבד אלא אם אני משעינה את הראש שלה לאחור על כרית או עליי.
האם זה תקי לגילהן ומה אפשר לעשות בנושא? אמרו לי שזה נפוץ בקרב תינוקות שינקו (הנקתי אותה עד גיל 8 חודשים). האם כדאי כבר להתחיל עם כוס שלא מטפטפת?
2. היא ישנה רצוף במיטה שלה בלילה מגיל אפס אבל במהלך היום מסרבת להירדם במיטה אלא רק בעגלה או עלינו וכך הרגלנו אותה. היום זה מהווה בעיה בגן / משפחתון. מה אפשר לעשות?
תודה מראש,
אא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאא
דבי גרוס דולב05/09/2009הי אא
1. לפעמים אי החזקת בקבוק היא עניין של אי רצון ולא של אי יכולת או הרגל שנטבע בתינוק. המשיכי להתעקש על זה, הוסיפי ידיות לבקבוק או שתנסי באמת שימוש בכוס. בכל מקרה, אם אין בעיה של הבאת ידיים אל קו האמצע הרי שאין שם קושי מוטורי.
2. לצערי אין דרך קלה להרגלי שינה חדשים חוץ מאשר התעקשות, החלטיות ועכביות. אם את מחליטה שאת הולכת על זה הרי שצריך להתחיל להשכיב אותה גם בשעות הצהריים במיטתה ולוותר לגמרי על ההרגלים הישנים. ואז להתחיל בשיטת ה"הרם הורד" בה את משכיבה אותה במיטה, מרימה כשהיא בוכה אבל מחזירה שוב למיטה. התעקשות על זה בבית ובגן ישנו זאת לבסוף.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
אא05/09/2009אם אני ארים אותה ואוריד חזרה הבכי יגבר לכדי היסטריה (ניסיתי)
האם אני צריכה להישאר כל העת בחדר ליד המיטה?
זה מה שעשיתי והיא פשוט לא נרגעה ממש התחרפנה מבכי ( וגם אני)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לאא
דבי גרוס דולב06/09/2009הי
אין לזה חוקים קבועים, כדאי לעשות מה שנכון לכם. רצוי להשאר בחדר כל הזמן עד שהיא תתרגל על מנת לא להגביר את הבכי. אין ספק שהדבר כרוך בבכי בהתחלה אבל ההבנה של התינוק לגבי ההרגלים החדשים מגיעה די מהר. בהצלחה.
ינוקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה על ששמיכלי05/09/2009
שלום!
בני התינוק בן תשעה וחצי חודשים. הוא מתהפך לשני הצדדים ו זוחל גחון במהירות.
בחודש וחצי האחרון הוא נעמד על שש,ומתנדנד קדימה ואחורה אולם לא זוחל על שש. בנוסף, בשבוע וחצי האחרון החל להתישב (עומד על שש ולוקח אחרוה את הגוף למצב של ישיבה דרך הצד), אולם הוא עדיין לא עוזב את אחת הידיים ונשאר להישען עליה (כאילו מפחד לעזוב אותה עדיין). אני כן רואה שבכל יום הוא מקרב אותה יותר ויותר אל הגוף. יש לי שתי שאלות:
1. האם תקין שעדיין לא זוחל על שש? יש איך לעודד אותו לזחול על שש? אני רואה שהוא עושה עושה צעד אחד על שש אולם אז יורד במהירות לגחון וזוחל להנאתו...
2. האם תקין שלא עוזב עדין את היד במצב של ישיבה? האם נדרש לעודד אותו לעשות זאת?
תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למיכלי
דבי גרוס דולב05/09/2009הי מיכלי
1. בנך אכן "לוקח את הזמן שלו" בזחילה על 6 ושוהה כבר הרבה זמן באותו מקום ללא התקדמות. יחד עם זאת הוא כבר למד להתישב ומנענע עצמו על 6 לקראת זחילה. יתכן ויש בו חשש שקשור לשיווי המשקל שלו, את זה ניתן גם לראות בנסיונות הישיבה שלו. כדי לגרות את חוש שיווי המשקל תרגלי איתו:
א. הרבה תנועה במרחב- הנפות, גלגולים עדינים ושינוי מיקום הראש במרחב תוך כדי ריקוד.
ב. הושיבי אותו על כדור פזיו, החזיקי בו מאחור באזור המותניים ותני תנועה של הכדור קדימה ואחורה ולצדדים, כך ישתפר שיווי המשקל שלו ויעודד תנועתיות של עמוד השדרה לקראת ישיבה עצמאית.
ג. כדי לעודד התקדמות בזחילת 6 העמידי בפניו מכשולים שונים כגון כריות, הרגליים שלך וכו, תרגיל זה יעודד התקדמות שאיננה על הגחון.
2. לפעמים לוקח לתינוק זמן להיצב בישיבה. תרגלי איתו את תרגילי שיווי המשקל הנ"ל ובנוסף אפשר גם להושיב אותו על הכתפיים שלכם ולתת לו אותה תנועה כמו על כדור הפזיו- לצדדים ולאחור וקדימה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה למעוןלימור04/09/2009
ביתי נכנסת בקרוב למעון יום והיא בת שמונה חודשים. המעון טוב ויש מעט מאוד תינוקות. שאלתי היא האם זה עלול לפגוע בה או בקשר שלי איתה? יש לציין שאני חוזרת למשרה מלאה והיא תישאר במעון עד השעה ארבע. מה ניתן לעשות כדי למזער את הקושי שלה ושלי..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעון
שירי קאשי04/09/2009הי לימור,
הקושי בהסתגלות ליציאה מהבית קיים ולא ניתן להעלים אותו. בהרבה מקרים לנו האמהות קשה יותר מלילד. אם אין בעיה מיוחדת לרוב ילדים מסתגלים מהר. זה לא אומר שלא תהיה תקופה של בכי וקושי בפרידה בבוקר. בדרך כלל לאחר בבכי הראשוני הילדים נרגעים ואם יש צוות טוב הם גם נהנים. מה שחשוב הוא שיהיו יחסי אמון עם הצוות על מנת ל'דעת באמת האם בכתה ונרגעה או שיש קושי מעבר לכך והבכי נמשך רוב היום. בכל מקרה הכניסה לגן צריכה להיות הדרגתית, לתת לילדה קודם להכיר את הצוות לפני שמשאירים אותה לבד ובימים הראשונים להשאיר למעט זמן. בהדרגה ניתן להגדיל את מספר השעות בהתאם להמלצת הצוות ואופן ההסתגלות שלה.
אינני עוסקת בפסיכולוגיה, אך מנסיוני האישי וכן ממפגש עם אמהות רבות, המעבר לגן עם כל הקושיים הכרוכים בכך לא פוגע בקשר של אמא עם התינוק. הילדים יודעים היטב מי היא אמא וגם אם את רוב שעות הערות שלהם הם מבלים בגן הרי שאמא זו אמא והיא תמיד זו שהכי אוהבת והכי דואגת ואת זה השהות בגן לא תשנה.
אני מאחלת לכם המון בהצלחה וקליטה קלה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשי שינה עקב ניסיון זחילה(?!)אביטל03/09/2009
שלום,
אני מתנצלת על האורך פשוט יש כמה התפתחויות חדשות...
בני בן 3.5 (14 שבועות) חודשים מרים ראש וחזה יפה ולאורך מספר דקות אך לא יותר מ10 דקות (מקץ מספר דקות מתעצבן)
לפני כשבועיים החל להתהפך מהבטן לגב. בהתחלה התהפך מימין ומשמאל ונראה לי שעכשיו מעדיף את שמאל. מה אפשר לעשות על מנת להחזיר את החשק להתהפך לימין?
בנוסף עד לא מזמן מגיל מאד צעיר היה זוחל איכשהו כששמתי במיטה ממרכז המיטה לפינות ואפילו כשהיה עצבני עמד שלא במכווון על 6. בשבוע האחרון אין לזה זכר. הוא מתקשה לזחול לפינה ויותר זוחל במקום בצורה כזו שהיידים כאילו מושכות או מופנות לכיוון הרגליים (ולא לכיוון הראש כשהיו כשהתקדם בקלות לפינה) האם כך מתחילה זחילה?
הדבר גורם לו לקושי רב בהרדמות. מה אפשר לעשות?
דבר נוסף כמעט בכל פעם שאני שמה על הבטן הוא ממהר להתהפך ביומיים האחרונים החל להרים את האגן והרגליים למעלה האם זהו תחילתו של נסיון היפוך מהגב?
בתודה מראש,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפתחות
שירי קאשי04/09/2009הי אביטל,
ננסה לעשות סדר בדברים. נתחיל מכך שבנך החל להתהפך מהבטן לגב וגם להתקדם במעין זחילה בגיל מאוד צעיר. מצב זה לרוב מעיד על מתח מסויים בגוף אשר בעקבותיו הילד יותר פעיל, שריריו יותר חזקים ולכן תנועתיות זו מתאפשרת. ביחד עם ההתפתחות המהירה ישנם גם מספר חסרונות. מתח זה לרוב מביא לכך שהתנועה המתפתחת היא תנועה יותר גלובלית של הגוף ופחות תנועה מאורגנת ונכונה. כמו כן כשיש מתח התינוק לרוב פחות רגוע גם בערות וכמובן במעבר לשינה אשר מצריך הרגעות ונינוחות שזה מצב שקשה לו להגיע אליו. כמו כן התופעה של הרמת האגן קשורה באותו המתח. כשם שפעילות הדחיפה שעושה מביאה אותו להתקדם בזחילה כך גם הרמות אגן אלו יכולות להביא להתהפכויות אקראיות אך סביר להניח שזו לא תהיה תנועה מאורגנת ורכה. אני ממליצה להתחיל ולתרגל התהפכויות באופן כללי. גם על מנת לשפר את התנועתיות, ללמד תנועה רכה מאורגנת וכן על מנת להביא לסימטריה בתנועה.
תרגילים:
1.חוויות של תנועה במרחב. תוך כדי משחק איתו, לשנות את האופן בו מחזיקים אותו בקצב מהיר, להרים לאווירון, לרקוד איתו.
2.גלגול ג'ודו - התינוק שוכב על הבטן. רוכנים מעליו מכניסים יד אחת מתחת לבית השחי ואוחזים בזרוע הנגדית. עם היד השנייה מכופפים את הרגל הנגדית ליד שאוחזים ולאט מתחילים גלגול עד לחצי שכיבה. לשים לב שהראש לא נופל אלא מונח על הרצפה. לתת מעט שהות שהתינוק ישלים את הגלגול בעצמו.
3.גלגולים במזרון-התינוק במרכז המזרון מרימים משני צדדים וכל פעם על ידי הרמת צד אחר מגלגלים את התינוק מבטן לגב ומגב לבטן. יש לשים לב שהראש נתמך ולא נופל וכן שהידיים קרובות לקו האמצע כך שהן לא מפריעות לגלגול.
4.בשכיבה על הבטן נגרה עם צעצוע את היד ונרים את הצעצוע כך שתנועת היד המושטת אליו תוביל להעברת משקל ולהתהפכות.
5.בשכיבה על הגב לגלגל מצד לצד תוך כדי החזקת כל יד עם הרגל בצד שלה.
6.גלגול פסיבי-בשכיבה על הגב לכופף רגל אחת ולגלגל לצד של הרגל הישרה (לבצע לשני הצדדים).
7.בשכיבה על הגב נגרה עם צעצוע הושטת יד הצידה ומעבר לראש כך שתנועת היד תוביל להתהפכות. להגברת הגירוי יש לגרות את פנים כף היד ואת הפה.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשירי אני מאד מעריכה את התשובה המון
אביטל05/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה :)
אביטל05/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי גלגולים במיזרון ועוד משהו
אביטל05/09/2009לא כ"כ הבנתי. אפשר לפרט מה בדיוק מרימים תינוק יד רגל מיזרון?
ודבר נוסף האם אני פועלת נכון כשאני מתרגלת אותו על כדור פיזיו כשהוא על מרפקים קדימה אחרוה ימינה ושמאלה. ועל הגב אותו דבר?
בתודה מראש,
אביטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שירי קאשי06/09/2009הי אביטל,
מרימים את המזרון כל פעם בצד אחר על מנת להביא לגילגול של התינוק בתוכו.
התנועה על הכדור על המרפקים טובה ללימוד של העברות משקל וכן פיתוח שיווי המשקל. גם תנועה על הגב קדימה ואחורה יכולה לעזור אך חשוב לעשות זאת בזהירות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הברות ראשונותדליה03/09/2009
בתי בת שבעה חודשים היא מתפתחת מבחינה מוטורית מאוד מאוד מהר זחלה כבר בגיל שישה חודשים ונעמדה בעזרת הלול בשישה וחצי חודשים אך מבחינת הברות היא אומרת רק או ואה ולא בה מה או פה האם זה צריך להדאיג אותי ?
קראתי במאמר שבגיל 6-7 חודשים כבר יש את ההברות האלה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הברות ראשונות
שירי קאשי03/09/2009הי דליה,
הכל בסדר, תהיה רגועה. אין פה כללים ברורים אילו הברות יש לומר. הדוגמאות הניתנות הן ההברות שרוב התינוקות אומרים אך בהחלט יש גם אופציה אחרת. מה שחשוב הוא שהיא מתחילה לומר מספר הברות וזה בסדר גמור לשלב זה.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום,דנה03/09/2009
הילד שלי בן שנה וחצי ולא הולך , הלכתי לאבחון אצל פיזיוטרפיסטית פרטית, והיא אמרה שיש לו בעיה שהוא עומד על קצות האצבעות ,ונתנה לי כמה תרגילים לעשות איתו כדי לגרום לו לשטח את הרגל על הרצפה, הוא לא תמיד עלהבהונות אבל יוצא הרבה מקרים שכן.
בנוסף הילד אומר, אבא , אמא, הלו (לא ברור), באי, די, ובולבול .
הוא יודע להגיד - איך עושה כלב ואיך עושה פרה, וכמו כן דג
רציתי לדעת אם מבחינת השפה זה גם עיכוב, והוא לא חוזר אחרי במילים, ומה אפשר לתת עוד טיפים בשביל ההליכה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה
שירי קאשי03/09/2009הי ויקי,
התופעה של עמידה והליכה על קצוות האצבעות נובעת משרירים אחוריים מקוצרים. אינני יודעת אילו תרגילים קיבלת, אך העבודה צריכה להיות על התארכות כל השרירים האחוריים (צואר, גב ורגליים) ולא רק על הרגליים. אני ממליצה על שיעור פרטי בנושא על מנת ללמוד כיצד לעבוד עם הילד.
לגבי השפה לא מדובר בעיכוב. הוא מדבר מספר מילים ומבין מה שאומרים לו. סביר להניח כי לאחר שהליכתו תתבסס תהיה גם קפיצה מבחינה קוגניטיבית ומבחינת התפתחות השפה (ברגע שהוא פחות עסוק ביציבה המוח פנוי יותר ללימוד נוסף).
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אורתופד יכול לאבחן שרירים מקוצר
דנה03/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאורטופד
שירי קאשי03/09/2009אני מניחה שאורטופד שיש לו ראיה כוללת ידע להתיחס גם לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אורתופד יכול לאבחן שרירים מקוצר
דנה03/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה קשור לזה שהוא רואה טלווזיה
דנה03/09/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטלויזיה
שירי קאשי03/09/2009הטלויזיה מביאה להצפה חושית אשר בהחלט יכולה להביא את הילד לפאסיביות מסויימת גם מבחינה תנועתית וגם מבחינת התפתחות הדיבור.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קקי שחור לתינוק בן 5 שבועותענת03/09/2009
שלום!
בני בן 5 שבועות ניזון מחלב אם בלבד ועולה יפה במשקל (הרופא קרא לו דובי...). בתחילת השבוע הזה היה לו חום 39 ונשלחנו למיון שם בדקו בדיקה גופנית ואמרו שהכל תקין. גם התוצאות של בדיקות הדם שהגיעו בינתיים היו תקינות (עוד לא קיבלתי את השאר). בינתיים התפתחה לו פריחה מוזרה באיזור הטיטול (בעיקר מעל הפין, על הפין ובשקעים שבצדדים). הפצעים ניראים אדומים ועם עור לבן מתקלף סביב הפצע עצמו. משחת תינוקות לא עוזרת כלל. מאתמול בלילה הוא מאוד לא רגוע, מתקשה לישון למרות שבד"כ ישן לילה מלא (5-7 שעות) ובלילה אחרי שעשיתי לו תרגילים לבטן הוא הוציא קקי ממש שחור זה היה נראה מפחיד כשיצא.. אחכ בטיטול זה היה נראה בגוון ירוק כהה-שחור. בדכ הקקי שלו באותו מרקם אך בצבע ירוק-צהוב.
על מה סימנים אילו יכולם להעיד? האם עלי לפנות מהר לרופא?
אגב נראה לי שהוא גם נראה רעב מכרגיל, או שפשוט כואב לו משהו ואני מפרשת את זה כרעב.. בכל אופן הוא נרגע למעט זמן אחרי שהוא אוכל אך עדיין מתקשה לישון ולא ממש נרגע על הידיים. עכשיו הוא סוף סוף נרדם אחרי שינק במשך שעה(!) ואני ניתקתי אותו מהציצי הוא לא התנתק לבד.
תודה מראש!
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אחת מהצוות סתם אמא שעונה
דנה03/09/2009צבעים יחידים שאת צריכה לדאוג, זה שחור- אבל ממש שחור(תלכי לרופא להראות פשוט תקחי את החיתול ותראי לו)- מעיד על פצע בקיבה , ממה שאת מתארת זה שחור ירוק אז אין לך מה לדאוג
לבן - שמעיד על התייבשות
ואדום- שמעיד על דם (אם אני לא טועה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקקי שחור
שירי קאשי03/09/2009הי ענת,
אם התחלת לאחרונה לתת תוסף ברזל לתינוק (כפי שנותנים בגיל זה) הרי שאחת מתופעות הלוואי הן קקי שחור. בכל מקרה מומלץ לשאול את הרופא ובמקרה הצורך להביא חיתול לדוגמא.
לגבי הפריחה, מנסיוני האישי יש משחה מעולה של ולדה. היא מעט יקרה אך עושה פלאים.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרחת חיתולים - פתרון
אורית04/09/2009לבני היתה תפרחת חיתולים מזעזעת (!!!!!!) ממש כוויתית, וקיבלנו המלצה על משחה של רוקח בר"ג. המשחה עזרה כבר אחרי שתי מריחות!!!!! מומלצת בחום!!!!
(וזה אחרי שלא עזרו משחות סטריאודיות ואחרות).
למי שמעוניינת - בית מרקחת "התיכון" רחוב עוזיאל פינת נגבה בר"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפרחת חיתולים
אבי27/06/2010איך קוראים למשחה הזאת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת להמלצה
דנה04/09/2009וולדה אחלה משחה ויש גם את המשחה הפלא ופלא שאני שמעלימה כל תפרחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 9 חודשיםנ03/09/2009
שלום לכולם
הכנסתי את ביתי בת 9 חודשים לגן שהיא יודעת לשבת מנסה לעמוד מוחאת כפיים ומקשקשת זה מבחינה התפתחותית
עכשיו מבחינה ריגשית שלי האם לא עשיתי טעות שהכנסתי אותו למעון עם 25 ילדים ? האם לא מוקדם מידי? רציתי לציין שהיא נמצאת במעון אמונה מעון בפיקוח אבל יש שם משהו שמאוד מטריד אותי , אני חושבת שגן צריך להיות עם משטח בטיחותי בכל מקום האם אני טועה? אני כל היום טרודה מה יקרה אם היא תקבל מכה או שבזמן הישיבה טיפול אחורה? עזרתכם בבקשה
שוחחתי עם מנהלת הגן והצעתי לה לעשות משטחי גומי ככה שכל הילדים יהיו בטוחים בענין הרצפות אך שללה זאת מכיוון שזה מכוער בעיניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 9 חודשים
שירי קאשי03/09/2009הי גל,
חששותיך טבעיים ומובנים. אין פה נכון או לא נכון מבחינה רגשית מה צריך לעשות. כמובן שלתינוק לרוב טוב יותר עם אמא או עם טיפול צמוד אחר אך ברוב המקרים מצב זה אינו אפשרי לאורך זמן. מבחינה זו הכנסה לגן היא לעיתים אילוץ. גם סוג הגן מהווה אילוץ בדרך כלל מההיבט הכלכלי. יחד עם זאת כמובן שגם אם יש אילוצים מסויימים, לא מתפשרים על בטיחות וטיפול נאות בתינוק. כמובן שככל שיש יותר מטפלות ופחות ילדים היחס יהיה אישי יותר וזמין יותר. במעונות הפרטיים לרוב היחס של מספר המטפלות לכל ילד הוא גבוה יותר אך כאמור התשלום בהתאם. ישנם חוקים ברורים בנושא שנקבעו על ידי משרד החינוך ואני מאמינה שמעון מפוקח עומד בהם. לגבי המשטחים, כמעט אין גנים בהם כל הרצפה מצופה במשטח גומי. המצב צריך להיות כמו בבית, תינוק שעדיין לא מספיק יציב נמצא במקום בטוח או תחת השגחה ממש כפי שכל אמא היתה עושה. צריך גם לזכור שתקופה זו של חוסר יציבות היא יחסית קצרה ולא ניתן לשמור את הילדים בצמר גפן כל הזמן. פרט לרצפה, כמובן שצריך לשים לב שהסביבה בטוחה, שאין מכשולים, חוטי חשמל, צעצועים קטנים או שבורים ושהמקום נקי. מעבר לכך הכי חשוב היחס. מעט מטפלות טובות עושות עבודה טובה יותר מהרבה שאינן חמות ואוהבות מספיק.
בהצלחה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי שינה- תינוקת בת 4 חודשיםנועה03/09/2009
שלום,
אני אמא לתינוקת פעילה וסקרנית בת 4 חודשים. קשיים בשינה מלווים אותנו מהיום הראשון ומתבטאים בעיקר בקושי ללכת לישון בשעות היום. אף על פי שהיא עייפה היא מתקשה מאד להירדם וכל התהליך של ההשכבה מתיש ומלווה בבכי. כאשר נרדמת לבסוף לא ישנה יותר מ- 45 דקות בדרך כלל. לדעתי קשה לה להירגע ולמרות שאני מנסה ככל יכולתי (אותו חדר מוכר, טמפ' נוחה, קול רח, ערסול על הידיים לפני השינה ומוצץ), זה לא תמיד עוזר. כפי שציינתי היא עירנית ומאד אוהבת לשחק ולהשתולל, וגם מתפתחת יחסית מהר לגילה, אך קשה לה להכנס למצב של רגיעה על מנת ללכת לישןן. אני שמה לב גם למתח מסויים בגוף, למשל היא מין מתכופפת קדימה ומקשיתה את הגב לא מעט. לא יודעת אם זה קשור או שזה מין שלב התפתחותי. בלילה ישנה הרבה יותר טוב ורציף אם כי גם ישנם קשייםבהרדמות ראשונית.
מה אפשר לעשות כדי להקל עליה להרדם ולישון זמן רב יותר בשעות היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי שינה
שירי קאשי03/09/2009הי נועה,
המתח שאת מתארת שישנו בגופה בהחלט אינו שלב התפתחותי (אם כי הוא אופייני להרבה תינוקות, בעיקר אצל אלו שישנים על הגב). מתח זה הוא אחד הגורמים הבולטים ביותר בחוסר היכולת להרפות, להרגע ולעבור ממצב ערות למצב שינה.
תנסי את הדרכים הבאות על מנת לעזור לה להגיע לנינוחות:
1. בתוך פוף גדול (כזה עם הבד הנמתח) להשקיע אותה כך שתיהיה מעורסלת. אם אתם שניים בבית אז כל אחד מחזיק בשתי פינות ומנדנדים מצד לצד, קצת מעלה ומטה. עם מעט יותר מאמץ ניתן גם לעשות לבד על ידי הרמת הפוף מלמטה כך שנשען על שתי הידיים. אם את לבד ניתן גם להניע את הפוף על הרצפה קדימה ואחורה במעין תנועות חתירה. התנועה של הפוף עוברת לאורך כל עמוד השדרה ועד לראש, מרגיעה מאוד ומרפה מאוד. בסדנאות של תינוקות רבות משתתפים 90% מהתינוקות נרדמים בתהליך הזה.
בתוך הפוף התינוק נמצא מעורסל, עם תמיכה מלאה בגופו (מה שאין על הידיים). כל זה בשילוב עם תנועה מאפשר את אותה רגיעה מוחלטת והרפיית כל השרירים.
2. אפשר להגיע לרגיעה גם מתוך ערור המערכת. שימי מוסיקה קצבית וריקדי איתה בבית. תוך כדי תבצעי העברה שלה מתנוחה לתנוחה בידיים שלך. כל פעילות שמעוררת את מערכת שיווי המשקל מעייפת מאוד ועוזרת לשינה עמוקה יותר.
3. אם יש בבית כדור פיזיו גדול - לשבת עליו עם התינוקת בידיים בערסול ולקפוץ מעלה מטה בעדינות. ככל שהתינוק פחות רגוע להגביר את קצב ועצמת התנועה וככל שהוא נרגע להוריד עוצמות. לאחר שאת מרגישה שהשינה כבר עמוקה להעביר למיטה בתנועה בטוחה ומהירה ולא איטית ומהססת. במיטה אם הוא על הבטן לטפוח על הישבן לכיוון הראש כך שתהיה תנועה לאורך כל עמוד השדרה. אם על הגב להמשיך בשפשופים של בית החזה.
4. עיסוי במגע עמוק לפני השינה.
בכבוד רב,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה מהלוחשת לתינוקות
אביטל06/09/2009נסי אחרי 30 דקות שינה ללטף אותה שתעורר קלות והמשיכי ללטף עד שתשקע שוב בשינה עמוקה זה עשוי להאריך את התנומה. עם בני שעמיו יש אותה בעיה זה לעיתים הצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרימה את הראש באוירגיל02/09/2009
בתי שלושה חודשים וחצי
לאחרונה שמתי לב שכאשר היא על הגב או על הצד ואפילו בטרמפולינה ובעגלה
היא ממש מרימה את הראש באוויר ומנסה להתרומם.
בד"כ מתעצבנת תוך כדי כי היא לא ממש מצליחה להתרומם מן הסתם..
זה תקין ?
למה היא כול הזמן עם היד בפה או עם מוצץ היא חייבת משהו בפה??
אני חוששת שהיא מתרגלת למוצץ 24 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת הראש
שירי קאשי03/09/2009הי גיל,
התופעה של נסיונות להרמת הראש על הגב והצד נובעת ממתח בשרירי הגב והצואר המביא לקושי לשהות בצורה רפויה ונוחה על גבי המשטח ומביאה לרצון לנסות להגיע למצב זקוף של ישיבה. במצב כזה יש תינוקות שיחוו עיכוב בשלבי ההתפתחות כיוון שיש פחות גמישות תנועתית של הגוף ועמוד השדרה בפרט ואילו אחרים דוקא יהי זריזים יותר כיוון שהם כל הזמן שואפים להזדקפות ולכן הם עשויים להגיע להליכה מוקדם יותר. שני המצבים אינם מומלצים כיוון שהם מעידים על קושי שישנו במערכת. גם אם תינוק זריז ומתפתח מהר הרי שההתפתות אינה מיטבית ומתבצעת תוך כדי קיצורי דרך ופיתוח של תנועתיות לא נכונה. כמו כן המתח בגוף יכול גם להשפיע על מצב הרוח של התינוק. כשיש מתח בגוף לרוב התינוקות נינוחים פחות, ישנים פחות טוב וכו'. גם עניין מציצת המומץ במשך שעות רבות תורמת למתח זה כיוון שהפה כל הזמן קפוץ ועובד ולעולם בעצם אין הרפייה מלאה ושחרור של כל שרירי הגוף. חשוב להתחיל מהקניית תנועתיות טובה לגב אשר תאפשר יותר נינוחות בשכיבה וכמובן רצוי להמעיט את השימוש במוצץ. תינוק משחק אינו זקוק למוצץ. כדאי לשמור את המוצץ רק למצבים שמבחינתכם הכרחיים.
תרגילים:
1. להחזיק בתנוחת ערסול תוך כדי תנועה וקול, מביא להרפיית והתארכות שרירי הגב.
2. להשכיב את התינוק על הגב שם נוח לו ומוכר לו יותר. יוצרים קשר של אמון עם התינוק ועל ידי שפשופים וטפיחות על בית החזה מביאים לרגיעה. מרימים רגליים לכוון בית החזה ויוצרים התעגלות של הגב ושקיעה של בית החזה. עוזרים לתהליך על ידי הרמת האגן ושימוש בקול ומגע בבית החזה. מניעים את האגן במעגלים לשני הכיוונים. מבצעים הקפצות של האגן. אוחזים מתחת לקיפול הברך והקפצות למעלה/למטה תוך כדי שילוב של קול. על ידי שפשופים וטפיחות משפרים את התנועתיות של בית החזה. מחזיקים רגליים ביד אחת ויד שנייה מתחת לאגן ובהדרגה מגבירים את תנועת התעגלות הגב כשמרימים רגליים לכיוון בית החזה. מגלגלים מהגב אל הצד על ידי כפיפה של רגל אחת וגלגול לכיוון הרגל הישרה. כל פעם לצד אחר בלי להשתהות. אח"כ עוברים לשהייה ארוכה יותר על כל הצד. תינוק שמנסה לזקוף את ראשו על הצד נעזור לו להניח אותו על ידי הרמת האגן וניעות קדימה ואחורה.
אם יש קושי להגיע לתוצאות אני ממליצה מאוד על פגישה עם מדריכת התפתחות.
בברכה,
שירי קאשי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
(1).jpg)