פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפרצויות זעם - שנה ושלשוה
    יעל
    13/09/2009

שלום,
    תינוק בן שנה ושלושה חודשים.
    לפני שבועיים התחיל גן חדש וראשון, לפני היה עם מטפלת יחד עם תינוק נוסף.
    מאז שהוא בגן אני רואה שינוי משמעותי בהתנהגות, יש לו הרבה התפרצויות זעם שכוללות השתטחות על הרצפה, מרביץ, מושך לעצמו ולי בשיער ועוד'. האם התנהגות זו אופיינית לגילו? סביר להניח שהשינוי שעבר לאחרונה החמירו את ההתנהגות הזו. עד לפני זמן מה היה ילד מאוד רגוע ושליו.

כיצד עליי לפעול ולהתנהג במצב שכזה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפרצויות זעם

שירי קאשי
    14/09/2009

הי יעל,
    דבר ראשון הוא לנסות לברר איך הוא מתנהג ומהי ההתנהלות בגן. לא צריך לחשוב מיד על יחס שלילי אך חשוב לברר ולנסות להיות כמה שיותר בעניינים לגבי ההתנהלות שלו בגן. כמו כן ייתכן כי הוא מחקה התנהגות של ילדים אחרים בגן. גם על כך את יכולה לנסות ולקבל תשובה מהגננות. מעבר לכך אני ממליצה להתיעץ עם איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה ההתנהגותית כיוון שהוא האדם המוסמך לטפל בתחום זה.

בברכה,
    שירי קאשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדוד הליכה
    דנה
    13/09/2009

שלום , ליאמי שלי התחיל ללכת לפני שבוע , הוא בן שנה וחצי, וזה קרה שהחזקתי לו יד אחת ואז שחררתי אותה והוא הלך 2 צעדים
    חזרנו על הפעולה הזאת מס' פעמים והוא חוזר עליה, רק נראה שהוא לא עושה את זה עצמאית, הוא לא עוזב רהיט והולך לבד, האם זה לא נכון לנסות לעודד אותו בשיטה הזאת?
    כרגע אני מרחיקה את השולחן מהמזנון ואני עומדת מאחוריו לוקחת אותו יד ביד , ומשחררת אותו 3 בלטות לפני המזנון נותנת לו ללכת כמה צעדים עד המזנון.
    ניסנו לקרוא לו שהוא עומד, שהוא יבוא אלינו מיוזמתו הוא לא רוצה.
    איך להמשיך הלאה?

לקביעת תור
    סגירה
    עדוד הליכה

הוספת תגובה

• תגובה לויקי

אורנה עטאר
    14/09/2009

ויקי שלום,
    נראה כי הוא קרוב מאוד להליכה עצמאית. פשוט המשיכי במה שאת עושה ותראי כי זה יקרה בקרוב.
    הוא כנראה צריך עוד קצת זמן בכדי לבטוח במערכת שיווי המשקל שלו. תני לו את הזמן הזה וההליכה תגיע.

בברכה,
    אורנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    14/09/2009

הי ויקי,
    מה שאת עושה הוא מעולה. כרגע ליאם כנראה עדיין חסר בטחון לגבי ההליכה. את מתחילה בלתת לו בטחון ומשם הוא ממשיך לבד. המשיכי כך, ובהדרגה הגדילי את המרחק שאת נותנת לו ללכת לבד. כמו כן את יכולה ליצור מעברים קלים יחסית בין רהיטים (למשל בין שולחן הסלון לספה או בין שני כסאות) ובהדרגה להגדיל את המרחק.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שירי שאלה
    שימרית
    13/09/2009

היי שירי,

ראשית תודה לך ולדבי על כל התרגילים שבהחלט עזרו,
    יש לי תינוק בן 10.5 חודשים זוחל על שש כבר חודש וחצי לפני זה זחל גחון בלי הצלבות מתיישב לבד כבר חודש וחצי,עומד והתחיל לעשות צעדים מסביב לשולחנות לול וכו'.

רציתי לשאול מס. שאלות
    1.הוא מתיישב גם בשיכול וגם בW בהתחלה התיישב לרוב בW לאחר שתיקנתי אותו אני רואה עכשיו שיותר ויותר הוא מתיישב בשיכול,האם להמשיך לתקן?
    2.האם ההתפתחות שלו תקינה עד כה זוחל על שש יושב עומד עושה צעדים,אחיזת פינצטה יודע איפה אור מצביע ואומר אוווו,נותן נשיקה חיבוק ועושה כפיים כשבא לו,אוהב להקיש בקוביות או כדורים זה בזה,יודע להשחיל טבעות ולהוציא כמובן,יודע לדפדף בספר,אומר אבאבא?
    3.על מה אפשר לעבוד איתו כדי לפתח מוטוריקה עדינה?

המון תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום שירי שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    14/09/2009

הי פיצית,
    כיף לשמוע שהפקת תועלת מההמלצות והתרגילים, בשביל זה אנחנו פה.
    נתחיל מהישיבה. אם אינו יושב רק W וכבר בוחר בעצמו לשבת ישיבה משוכלת זה מעולה ומעיד על כך שהתגבר על הקושי שהיה לו. אם תינוק יושב W אבל גם מיומן בישיבה משוכלת וקדמית זה בסדר גמור. לא צריך לתקן אותו כל הזמן אבל אפשר מידי פעם כיוון שבכל זאת ישיבת ה-W מפעילה לחץ מיותר על הברכיים ומפרקי הירכיים. זה לא נורא אם לפעמים נשאר בתנוחה זו, כיום עם ההתקדמות שלו, בהחלט אין צורך להפריע לו למשל בעת משחק רק כדי לתקן את הישיבה. מה שחשוב לשים לב זה שהוא יושב ישיבה משוכלת לשני הצדדים.
    לגבי סך ההתפתחות שלו, נראה כי הדביק פערים. ציינת כי בזחילת הגחון היו חסרות ההצלבות ולכן את יכולה גם עכשיו לעבוד על הצלבות (למשל בשכיבה על הגב להקיש יד ורגל נגדית, לאחוז ביד ורגל נגדית ולגלגל מצד לצד וכדומה). בכדי לעבוד על מוטוריקה עדינה את יכולה להדביק לו מדבקות קטנות על כפות הרגליים. הוא מאוד ירצה להוריד אותן וזה יביא אותו לישיבה עם גב מעוגל (יתרום לשיפור התנועתיות שלו) וכן לעבודה מיומנת יותר של האצבעות בנסיון לקלף את המדבקות. כמו כן ניתן לתת לו לאסוף לתוך קופסא גזרי נייר קטנים. הרמת הנייר הדק מצריכה גם היא מיומנות גדולה. כמוכן כל התנסות עם אוכל בידיים תתרום לקח (הרמת גרגירי אורז). כמובן שכל הפעילויות הללו צריכות להיות תחת השגחה צמודה.

בהצלחה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שירי אין עליך:)

שימרית
    14/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות דחופות
    שרית
    13/09/2009

שלום רב,
    1. האם יתכן שתינוק בן שבועיים וחצי יתרגל להיות על הידיים? על הידיים הוא רגוע ורק אני מניחה אותו בעריסה מתחיל לבכות!
    2. יצאו לו כמה פצעונים על הפנים ועל החזה ממה זה יכול להיות?
    3. הילד אוכל 90 CC של סימילאק כל שלוש שעות וגומר את כל הבקבוק עד הסוף האם להגדיל לו?

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות דחופות

הוספת תגובה

• מנסיון אישי

אביטל
    13/09/2009

ורק מנסיון אישי כן אפשרי שיתרגל על הידיים למרות שיותר הגיוני שהוא צריך את החום האנושי והגבול בין מה צריך ומה יותר מידי הוא מאד דק. עם זאת יש עוד אופציה שחוויתי עם בני והיא ריפלוקס. בעקרון אם הוא בוכה כשאת משכיבה אותו ולא משנה אם במיטה או על שידת החתלה זה אור אדום. אשמח לתרום לך מנסיוני טלפונית שלחי לי מייל [email protected]

בנוגע לפצוענים אם את מניקה זה כנראה מההורמונים שלך זה עובר אין מה לדאוג ליתר ביטחון אם זה מטריד אותך תשאלי רופא.

ולדעתי אם מחסל את הבקבוק כן כדאי להוסיף לו עוד קצת אולי הוא פשוט צריך יותר.

מקווה שעזרתי,
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרית

שימרית
    13/09/2009

לפצעונים את יכולה להשתמש בשמן אמול או בלנאום לאמבט זה עוזר ואם את מניקה אז להימנע משוקולדים.
    לגבי האוכל תתני לו כמו שהוא רוצה לא צריך להגביל בכמות אלא ליצור פשוט סדר בארוחות ולא בכל פעם שבוכה לדחוף בקבוק-לפעמים זה גזים טיטול או סתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ל שרית

דבי גרוס דולב
    13/09/2009

הי שרית ומזל טוב!
    1. תינוקך לא התרגל להיות על הידיים אלא זקוק לשהייה על הידיים וזה הבדל גדול. הרגלים אינם רלוונטיים בשלב זה אלא צרכים. רק לפני שבועיים היה בנך בתוך הרחם והמעבר משם לעולם לא תמיד קל לכן תינוק נזקק להרבה קירבה ,אהבה וחום אנושי.
    כדי להקל עלייך אני ממליצה בחום להוסיף שימוש במנשא כדי לענות על צרכים אלה.

2. פצעונים על הפנים הם תופעה נורמלית ,נובעת מסיבות שונות וחולפת עם הזמן.

3. כדאי לעכוב אחרי הוראות היצרן בפורמולות ולא לעבור אותן מכיוון שפורמולות אלה משביעות וממלאות

בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זחילה על 4
    רומית
    13/09/2009

לצוות הפורום שלום רב;

בתי בת 10 חודשים כמעט. זוחלת גחון כבר כחודש. בשבוע האחרון החלה להתרומם רבות על 4. מתנדנת להנאתה, עושה צעד קטנטן, אך כשרוצה להגיע למחוז חפצה- חוזרת לזחילת הגחון.

כיצד ניתן לעודד אותה להתקדם על 4?

רב תודות,

רומית

לקביעת תור
    סגירה
    זחילה על 4

הוספת תגובה

• זחילה על שש

שירי קאשי
    13/09/2009

הי רומית,
    אני מניחה שאת מתכוונת לזחילת שש. בתך בכיוון הנכון. ציינת שהיא כבר עושה צעד קטן בכיוון. נורמלי לחלוטין שכשהיא ממהרת להגיע לצעצוע היא תבחר בדרך הקלה והמוכרת לה יותר, זה יכול להמשיך כך גם לאחר שתדע לזחול על שש מרחק גדול יותר. לגבי התפתחות הזחילה על שש, כנראה שעדיין חסר לה מרכיב מסויים שמעכב את התפתחות הזחילה. אני לא יכולה לאבחן מרחוק אך תנסי לשים לב האם יש חולשה של חגורת הכתפיים, חולשה כללית, קושי בשיווי משקל. עבודה על מרכיבים אלו יכולה לעזור לה לקדם את התפתחות הזחילה.
    בהצלחה,,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

רומית
    13/09/2009

תודה על תגובתך המהירה-

למה את מתכוונת כשאת אומרת זחילה על שש (אולי זה בלבול מושגי שלי)- היא כורעת על ברכיה ותומכת בכפות ידיה- האם לכך את מתכוונת?

האם יש תרגילים (מריצה? זחילה בשיפוע קל?) שאת יכולה להמליץ עליהם?

תודה רבה!
    רומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    14/09/2009

הי רומית,
    זחילה על שש זה בעצם השענות על כפות ידיים, ברכיים וכפות רגליים. זחילה או עמידה על 4 זה רק כפות ידיים וכפות רגליים והטוסיק נמצא גבוהה באויר והברכיים מנונקות מהרצפה. מה שבתך עושה זה עמידה על שש. להלן מספר תרגילים שיוכלו לעזור לה להתחזק ולקדם את הזחילה על שש:
    1. להניח אותה על משטח שלא כל כך נעים לה. למשל (ביום נעים) על הדשא. ישנם ילדים שהמגע עם הדשא מציק להם מספיק עד כדי יצירת תגובה של הרמת הגחון על מנת לנסות להקטין את המגע איתו.
    2. לשים אותה במרכז של הר כריות ושמיכות. המשטח הלא יציב שנוצר יכול להביא לסוג תנועה חדשה המצריכה התרוממות מסויימת על מנת להחלץ משם, תוך כדי מאמץ ניכר וחיזוק השרירים.
    3. שיפור שיווי המשקל - שיווי משקל זה מרכיב חשוב ביותר לצורך התרוממות מהקרקע. כל תנועה של הראש במרחב תתרום לכך: הנפות, שינויי תנוחה, גילגולים וכו'.
    4. הורדה של גרביים ומכנסיים על מנת לשפר את האחיזה של כף הרגל והברך.
    5. על כדור פיזיו להשכיב על הבטן. להכניס יד אחת מתחת לבית החזה שלה ובשניה לאחוז את הקרסוליים צמודים. להטות את הכדור אחורה. כשהכדור מוטה כח הכובד ימשוך אותה להתרומם. האחיזה של הרגליים תשאיר את הרגליים במקום כך שההתרוממות תהיה על שש. עם היד תחת בית החזה את יכולה לעזור לה מעט בהתרוממות. אם את חשה שאינך מחזיקה מספיק טוב היעזרי במישהו נוסף כדי שהילדה תהיה יציבה על הכדור ולא תיפול. כשהיא יציבה על שש על הכדור ניתן להטות את הכדור באיטיות לכל הצדדים על מנת ללמדה להעביר משקל על שש.
    6. להניח אותה על הרצפה כשבית החזה מונח על משהוא גבוה (גליל, שמיכה, כרית הנקה...) והידיים מהצד השני. בכדי לצאת משם היא תצטרך להרים מעט את החזה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

רומית
    14/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תקשורת?....
    אור*
    13/09/2009

היי ושבוע טוב!

בתי בת 4 חודשים ושבוע.

היינו בטיפת חלב בשבוע שעבר וכל הבדיקות היו 100%, בדיקת תקשורת ובדיקת התפתחות.

אני משחקת איתה המון, מדברת איתה המון, היא במשך היום על משטח פעילות, משחקת שם וישנה אפילו.

מאז שהיא נולדה היא על הבטן, והיא כבר מתהפכת לשני הכיוונים ואפילו כעת מרימה את הברכיים בכדי להתקדם...

מעבר לכך, אני רוצה להשקיע בתקשורת איתה ואני ארצה לדעת איך ביכולתי לגרום לה לתקשר איתי? כלומר לעודד תקשורת מצידה ולגרות אותה.

מתי רואים ניצני תקשורת ממש, באיזה גיל?

איזה דברים מומלץ לעשות איתה בכדי לפתח אותה?

אודה למענה....

בתודה
    אור

לקביעת תור
    סגירה
    תקשורת?....

הוספת תגובה

• תקשורת

שירי קאשי
    13/09/2009

הי אור,
    את ניצני התקשורת הראשוניים רואים כבר מיד לאחר שהתינוק נולד. ישנה המון תקשורת שאינה מילולית, כמו קשר עין, הושטת ידיים,בכי וכדומה. אני בטוחה שגם את מרגישה פעמים רבות שאת מבינה מה היא רוצה, או יודעת לפרש את הבכי שלה וכדומה. בגיל של בתך יכולות להתחיל הושטות ידיים, אזור גיל 8 חודשים גם מתחילות להתפתח מספר הברות וממש ניתן לנהל "שיחה" בה את אומרת לה "אה" והיא עונה לך באותו האופן. בין גיל שנה לשנה וחצי מחילות להתפתח גם מילים או חלקי מילים שלך הן תהיינה מובנות (לא תמיד לשאר הסביבה) ומשם כמובן בהדרגה השפה תתפתח עד לדיבור שוטף.

אני מקווה שעניתי לשאלתך,
    בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שירי ותודה

אור*
    13/09/2009

כל מה שציינת בתשובתך בתי עושה.
    כלומר מושיטה ידיים, מסתכלת לעברי ויוצרת קשר עין, עוקבת אחרי שאני מתרחקת ממנה.
    כשאני אוכלת היא רוצה תשומת לב ומסתכלת עליי מהטרמפולינה.
    כשהיא בוכה אז אני משתדלת לזהות למה.

והשאלה שלי אם אפשר מה עוד אני יכולה לעשות בכדי לעודד ולפתח עוד את התקשורת איתה עוד יותר? או שכל מה שאני עושה בשלב זה הוא מספיק - כמובן לגילה שהוא 4 חודשים וקצת.

תודה רבה.
    אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    14/09/2009

הי אור,
    אינני יודעת מה את עושה איתה כרגע אבל אני מניחה שאת עושה. בגיל הזה חשוב ליצור קשר עין, לדבר אליה כשאת בקשר עין איתה (מעבר לקרבה בינכן, זה גם מאפשר לה לראות את תנועת השפתיים ולקשרה להברות שהיא שומעת). את יכולה להגיד במילים כל פעולה שאת עושה איתה ותוכלי לראות בהדרגה איך היא מתחילה לקשר בין מילה לבין פעולה. את יכולה גם סתם לדבר אליה ולשיר לה כיוון שעצם שמיעת הקול שלך תורמת לתחושת הבטחון שלה וכמובן להתפתחות השפה. אני מקווה שעניתי יותר למה שהתכוונת,
    בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צחצוח שיניים- בן שנה וחצי
    לי
    13/09/2009

שלום,
    בני בן שנה וחצי ויש לו שש שיניים. אני מנסה להרגיל אותו לצחצח בוקר וערב אבל ככל שאני מתעקשת יותר הוא מסכים פחות.
    ניסיתי לשבת מולו ולצחצח בעצמי, אני את שלי והוא את שלו. ניסיתי לקנות מברשות שיניים צבעוניות וגם החלפתי כמה סוגי משחות.
    האם יש לכם טיפים איך לגרום לו לצחצח שיניים?

תודה מראש,
    לי

לקביעת תור
    סגירה
    צחצוח שיניים- בן שנה וחצי

הוספת תגובה

• צחצוח

שירי קאשי
    13/09/2009

הי לי,
    זה לא שייך לתחומים המקצועיים של הפורום אך אשתף אותך מנסיוני האישי. מה שאצלי עבד זה לתת לילד להחזיק בעצמו מברשת שיניים בכדי שיוכל להתידד איתה וכן להתחיל לחקות את הפעולה כשהוא רואה את המבוגרים ממנו עושים אותו הדבר. בהמשך לצחצח לו כשהוא מחזיק ביד מברשת נוספת.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לימודי "צעד ראשון"
    דנה
    12/09/2009

שלום לכם/ן,
    אני מתעניינת לגבי לימודים במכללת צעד ראשון, אבל לפני שאני עושה "צעד" כלשהו, רציתי לשאול אם אתן יודעות על אפשרויות תעסוקה כעובדת שכירה, או שהאפשרות היחידה היא פתיחת עסק עצמאי (חשוב לי שהשכר החודשי יהיה "מובטח" וקבוע, להבדיל מעבודה כעצמאית), ואם כן -איפה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    לימודי "צעד ראשון"

הוספת תגובה

• בבקשה, אשמח למענה ( :

דנה
    14/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

שירי קאשי
    15/09/2009

הי דנה,
    אשמח לספר לך טלפונית על הלימודים והמקצוע.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה
    אור
    12/09/2009

יש לי ילדה בת 9 חודשים ושבוע (8 מתוקן), זוחלת גחון כחודש וחצי וכ3 שבועות זוחלת על 6
    לפני כשבועיים התחילה להעמד על כל דבר (מאוד אוהבת את זה , בוכה שמורידים אותה) וכן לפני כמה ימים התחילה לעשות כמה צעדים עם תמיכה
    יש לה בעיה עם ישיבה מתיישבת לבד מעמדת 6 אך רק עם תמיכה של ידיים מקדימה (רק לפעמים מורידה יד אחת וכן מרבה ליפול שעושה זאת)
    לא אוהבת לשבת גם שמשיבים אותה ישר או עוברת לזחילה או מנסה להיעמד עם תמיכה
    מטופלת אצל פיזיו (אובחנה כבעלת זקיפות יתר של גב)
    שאלתי האם זה עדיין בטווח נורמה שלא יושבת יציב ללא תמיכה ועד איזה גיל זה עדיין בסדר?
    וכן היא עדיין לא עושה כפיים וביי ביי ולא חוזרת על צלילים, האם זה בסדר?

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה

הוספת תגובה

• ישיבה

שירי קאשי
    13/09/2009

הי אור,
    בתך מתקרבת לטווח בו היא אמורה לשבת עצמאית (כמובן בהתחשב בגילה המתוקן). זקיפות היתר יכולה להקשות על התפתחות טובה של שיווי משקל מצד אחד ומצד שני מעודדת הזדקפות ואת הרצון לעמוד. אינני יכולה לאבחן מרחוק מהו בדיוק מקור הבעיה ולכן אני ממליצה להמשיך בפיזיוטרפיה, במידה ואין תוצאות ניתן לפנות באופן פרטי למדריכת התפתחות תינוקות (שיטת העבודה שלנו היא שונה). לגבי מחוות הידיים - רוב התינוקות בגיל זה כבר עושים מחווה כלשהי אך עד גיל שנה אנו לא מתייחסים לכך כבעיה. בכל מקרה צריך להסתכל על סך ההתפתחות ולא על פרמטר אחד כזה או אחר.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה מוקדמת לעבודה
    אירנה
    12/09/2009

התינוק שלי בן חודשיים וחצי, אני נאלצת לחזור לעבודה ולהשאיר אותו עם מטפלת שהוא לא כל כך מכיר. האם זה יכול ליצור אצלו פחד נטישה או בעיה התפתחותית כולשהי?
    אני ממש מפחדת שאני גורמת נזק לתינוק.
    אני רק אציין שאני רק מניקה (ללא תוספות) ויעבוד כל יום עד 15:00.

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה מוקדמת לעבודה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה

שירי קאשי
    13/09/2009

הי אירנה,
    בגיל זה לרוה אין חרדת נטישה. מה שחשוב בגיל זה הוא לענות על הצרכים של התינוק לתת לו חום אהבה וטיפול מסור כפי שאמא היתה נותנת לבנה. ככל שיגדל גם חשוב לספק לו את הגירויים החושיים והמוטוריים להתפתחות תקינה. נכון שהכי טוב זה שאמא נמצאת עם תינוקה אך כשאין ברירה צריך למצוא את הפתרון הטוב ביותר האפשרי. את מניקה את תינוקך והקשר בינכם הוא קשר הדוק וצמוד, והוא ימשיך לקבל אותו כתחזרי מהעבודה.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה על 4
    אביטל
    11/09/2009

שלום,
    בני בן ה3.5 חודשים החל להתהפך בגיל שלושה חודשים (כתבתי בעבר) מאז קצת שכח איך להתהפך בעיקר לצד ימין והחל מתאמן שוב. אני גם קצת עוזרת לו עם תרגילים שקיבלתי משירי קאשי בפורום. העניין הא שהוא הפתיע אותי לפני יומיים עם דבר חדש במידה מסויימת וזה הרמת הטוסיק מאד גבוה, גבוה יותר מאיך שהיה כשניסה להתהפך נראה כעמידה על 4 (בניגוד לעמידת 6) נראה שהוא מנסה להתהפך בצורה הזו וזה נראה לי קצת מוזר. האם נורמלי?
    בנוסף הוא כבר מסתובב על צירו. האם זה לא מוקדם מאד?
    נראה שאי אפשר לעצור אותו ולא היה מפריע לי אם הוא היה ישן אבל נראה שכל ההתפתחויות האלה מפריעות לו לישון זה כאילו הוא רוצה לישון אבל גופו רוצה לתרגל את עצמו.

האם יש מה לעשות בעניין?

בתודה מראש,
    אביטל

לקביעת תור
    סגירה
    עמידה על 4

הוספת תגובה

• עמידה על 4

שירי קאשי
    13/09/2009

הי אביטל,
    בנך אכן מאוד זריז ולא ניתן (גם לא צריך) לעצור את ההתפתחות. מה שחשוב הוא לשמור לאורך כל הדרך ולשים לב שהוא עובר דרך כל שלבי ההתפתחות ועושה אותם בצורה נכונה ואיכותית בכדי שלא "יפסיד" בדרך. הרמת הטוסיק הגבוהה בגיל זה יכול להיות כתוצאה מנסיונות מוקדמים לעלות על שש, אך מכיוון שנועל את הברכיים ויש לו מספיק כוח הוא מצליח להביא עצמו לעמידת 4. סביר להניח שעם הזמן זה יגיע גם לעמידת שש ומשם תתפתח הזחילה על שש אבל לכלך יש עוד זמן. גם יכולת הסיבוב סביב ציר מוקדמת מאוד. בהחלט יכול להיות שזה יוביל אותו להתחלה מוקדמת של זחילת גחון. ביתי האמצעית התפתחה באופן דומה ובגיל 4.5 חודשים זחלה כבר גחון ובגיל 5 חודשים זחלה על שש. כאמור ההתפתחות המהירה עלולה להביא לדילוגים ושיבושים ועל כך את צריכה להשגיח. ללא ספק לא לעצור אותה אך בהחלט לא לעודד למשל מצבים של עמידה וזה בכדי שבנך יתנסה כמה שיותר בשלבי הזחילה ויטמיע אותם היטב בטרם יתחיל לעמוד וללכת.

בברכה,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שירי את נהדרת!! שוב המון תודה :)

אביטל
    13/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה יציבה
    אימי
    11/09/2009

בתי בת 11 חודש, אובחנה אצלה היפוטוניה אקסיאלית (גב וצוואר).
    לפני חודשיים החלה להתהפך בטן לגב, לפני חודש גב לבטן לפני שבועיים החלה מסתובבת סביב צירה לשני הכיוונים ובשבוע באחון נראים ניצני זחילת גחון.
    אנו ממתינים לפיזיותרפיה.
    אודה מאוד על תרגילים שיעודדו חיזוק השרירים לישיבה יציבה היות והיא עדיין אינה יושבת ללא תמיכה.

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה יציבה

הוספת תגובה

• תגובה לאימי

דבי גרוס דולב
    12/09/2009

הי אימי
    ישיבה עצמאית מגיעה רק לאחר עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור וישיבה ולכן אין טעם ואפילו לא מומלץ לתרגל ישיבה לפני זה. מעבר לזה, היפוטוניה דורשת התיחסות רצינית מאוד, לא כזו של פורום. כדאי אפילו לשקול פגישה ואבחון אצל מדריכה להתפתחות תינוקות אשר תיתן לכם דרך הסתכלות נוספת על קושי זה ותציע תרגילים מועילים לתרגול ביתי.
    במקביל, אני ממליצה בחום להמנע מהושבה לפני שתדע לעשות זאת בעצמה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית

אימי
    12/09/2009

כתבתי שאנו ממתינים לפיזיותרפיה והפנייה לפורום היא כדי לא לבזבז זמן ולא כפתרון מעשי...אנחנו אחרי בדיקות מטבוליות תקינות ובמעקב נוירולוגי(אגב, זאת למרות שההיפוטוניה קלה בלבד).
    שנית, לא דיברתי על עידוד ישיבה אלא הסברתי שהילדה אינה יושבת כדי להדגים את הקושי כרגע בשמירה על גו וראש זקופים קיויתי לקבל עיצה לתרגילים שמחזקים זוקפי גו וצוואר.
    בכל מקרה תודה ושנה טובה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 11 חודש
    אור
    11/09/2009

שלום,

בני עדין ישן איתנו בחדר. האם זה בסדר? האם זה חריג?
    עברנו דירה לפני 4 חודשים, בחודש הראשון ראינו על פניו את החשש ואת זה שהוא לא מזהה את המקום אז העדפתי שישן איתנו וגם הוא לא ממש רצה ניסיתי כמה ימים שישן במיטה שלו, עשינו לו חדש נעים ויפה והוא לא היה מוכן, גם אם היה נרדם מתעורר תמיד ובוכה מה שלא קורה שהוא ישן איתנו ישן לילה שלם.

אשמח לדעת באם זה חריג וכדאי שהוא יעבור לחדר משלו? ואיך אפשר לעשות זאת? באילו כלים?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    11 חודש

הוספת תגובה

• אגב הוא ישן במיטה משלו רק בחדראיתנו

אור
    11/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאורלי

דבי גרוס דולב
    12/09/2009

הי אורלי
    לשאלתך אין תשובה חד משמעית, היא תלויה בתפיסת העולם של ההורים. ישנם הורים שמאמינים בלינה משותפת עד גיל מאוחר ויש כאלה שמפרידים כוחות כבר בגיל 3 חודשים. עליכם לשאול את עצמכם מה מתאים לכם באמת ולהיות שלמים בדרככם.
    ואם תחליט להעבירו לחדרו לא תהיה, לצערי, דרך נס לעבור זאת בקלות. יהיה עליכם להיות חד משמעיים בצעד זה ולהתעקש על זה עד שיתרגל. בתחילה תצטרכו להיות לצידו ולהתחיל להיפרד לאט לאט. אין הכוונה להשאירו לבד ולבכות אלא להניח במיטתו ולהרים להרגעה בכל פעם שצריך אבל מייד להחזיר למיטתו.
    תחשבו מה מתאים לכם ולכו לפי אמונתכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גזיזת ציפורניים
    שני
    11/09/2009

שלום,
    הבת שלי בת שנה ושונה חוד'.
    היה לה עיקוב בהתפתחות (היינו מלווים ע"י מדריכה בצעד ראשון). בנוסף יש לה הפרעת אכילה.
    מאז ומתמיד יש לי איתה מלחמה בגזיזת ציפורניים.
    מאוד קשה לי לגזוז לה כי היא משתוללת ובוכה, היא ממש מתנגדת ומפעילה כוח שקשה לי לתפוס לה את האצבעות ולגזוז. לוקח הרבה זמן עד שאני מצליחה לגזוז לה את הציפורניים.
    מעולם לא פצעתי אותה בגזיזה (אולי רק פעמים אחדות בגל ההשתוללות). אני לא מבינה ממה נגרמת לה הסלידה.
    שאלה נוספת.
    היא התחילה ללכת לגן והגננת אמרה לי שהיא מאוד עדינה (גם אנחנו שמנו לב לזה) שהיא מציירת מעוד חלש. בנוסף הייתה לה סלידה מצבעי גועש. היא גם אמרה שהם הוציאו את כולם החוצה יחפים לחול לה זה הפריעה, היא נעמדה ולא ידעה מה לעשות.
    לפני שקנינו לה נעליים היא הלכה יחפה הרבה בחוץ, אפילו על אבנים והיא לא הראתה סימן שזה מפרעה לה. בבית אני נותנת לה צבעים ומדבקות כבר המון זמן והיא בקושי מציירת ואת המדבקות היא לא אוהבת כי זה נדבק לה ליד. האם יתכן שיש לה בעיה נוספת או שהיא עדיין קטנה מדי לדעת?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    גזיזת ציפורניים

הוספת תגובה

• תגובה לשני

דבי גרוס דולב
    12/09/2009

הי שני
    נשמע לי שביתך יש נטייה לרגישות יתר, כל העובדות שציינת יכולו בהחלט להעיד על כך, כולל גזיזת הציפורניים. אני ממליצה להתיעץ עם אשת מקצוע מתאימה ולעבור אולי אבחון לבדיקת העניין.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן
    שגית
    11/09/2009

שלום, בני בן 3 חודשים כשאני משכיבה אותו על הבטן אני שמה לב שהוא תמיד נשען על אמת יד שמאל ואילו יד ביד ימין הוא נשען על פרק כף היד שיד מקופלת באויר. יוצא שגופו מוטה שמאלה, לעיתים רחוקות הוא "נופל" שמאלה על הגב. רציתי לשאול האם זה בסדר, האם עליי לשנות לו את תנוחת הידיים כך שישען על שני האמות באופן שווה?? האם ה"נפילה" הזו היא דרך נכונה להתפחות מבהטן על הגב?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שכיבה על הבטן

הוספת תגובה

• שכיבה על הבטן

שירי קאשי
    13/09/2009

הי שגית,
    השכיבה על הבטן צריכה להיות מאוזנת יותר בין הצדדים. השענות עיקרית על צד אחד מצביעה על קושי תנועתי ואסימטריה בפעולת השרירים. כמו כן ההתהפכות דרך נפילה אינה התהפכות נכונה ויש צורך לעבוד על איזון וכן על שיפור היכולת התנועתית כך שתתאפשר התהפכות רכה ומאורגנת וכן ששלבי ההתפתחות הבאים יתרחשו כסדרם. את יכולה להשכיבו על הבטן על כדור פיזיו כשאת רוכנת מעליו ומחזיקה אותו במרפקים כך שהוא ישען עליהם. בתנוחה זו הטי את הכדור באיטיות לכל צד בכדי ללמדו להעביר משקל בין המרפקים. מעבר לכך אני ממליצה לפנות בהקדם למדריכת התפתחות כיוון שעל פי תאורך מתחיל כאן קושי אשר יכול לעורר קשיים בהמשך ההתפתחות ועדיף לטפל בו כשהוא עדיין קטן.
    גם אני עומדת לרשותך,
    שירי קאשי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה