מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התפתחותקרנית14/04/2009
בתי בת 3 חודשים, שוכבת על הבטן ומרימה ראש למס דק עד שמתעייפת. רציתי לשאול:
1. שכיבה על הצד- עד היום לא תרגלנו שכיבה מסוג זה. האם יש לתרגל אותה? כיצד?ובאיזו תדירות?
2. שמתי לב שהיא יותר מפנה את הראש לצד ימין כשהיא שוכבת על הגב (אמנם גם לצד שמאל אבל פחות, עובדה ששמתי לב לזה.) כשהיא עליי אין לה העדפה ועל הבטן גם כן לשני הצדדים. מה הסיבה? ואיך לנהוג?
היכן אוכל לקרוא ולראות אליו תרגילים לבצע מלבד שכיבה על ההבטן?
המון תודה לפורום המצויין!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרנית
דבי גרוס דולב15/04/2009הי קרנית
שכיבה על הצד טובה למספר דברים, היא מעודדת קירוב ידיים לקו האמצע וכך מקלה על הרמת הראש, היא נותנת כפיפה של הגב והרפייה של הבטן ובהמשך מעודדת התהפכות מגב לבטן.
כדי לעודד שכיבה על הצד יש להניח את התינוק על הצד כך שיד ורגל עליונות יפנו לכיוון הרצפה, להחזיק ביד אחת שלנו יד ורגל עליונות וביד השנייה לתת לאורך צד הגוף העליון והכתף (שבוודאי תתנגד לשכיבה ןתנסה להתפתח) טפיחות ןמגע עמוק. אין כמות מדויקת של פעמים ביום שצריך לתרגל, פשוט להקפיד שכל יום תהיה התנסות בזה.
השכבה על הצד לכיוון הצד הנוקשה יותר של התינוק יכולה להקל מאוד וליצור סימטריה בהפניית הראש.
במאמרים של "ינוקט" באתרינו ובאתר זה תוכלי למצוא חומר ותרגילים רבים על שלבים שונים בהתפתחות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיסוק שנשאר לאחר טיפול במפרק הירךchen14/04/2009
הקטן בן חמישה וחצי חודשים.
למשך חודשיים, מגיל 6 שבועות, הקטן היה עם רצועות לתיקון בעיה (זוית לא מלאה) במפרק הירך.
כמובן שהרצועות משמרות את הרגליים במצב של פיסוק (וזו עבודתן).
לאחר הורדת הרצועות (לפני חודשיים) האורטופד אמר שיקח כמה ימים לפיסוק להיסגר. הפיסוק לא נסגר מאז ועד היום.
בביקורת שנערכה חודש אחר כך, שאלנו את האורטופד לגבי הפיסוק ותשובתו : "עד לחתונה זה יעבור".
כאמור, הפיסוק עדיין לא נסגר ואני חוששת שהוא יעכב את ההתפתחות שלו.
הקטן מאוד אוהב לשכב על הבטן ולשחק במשחקים. מסתובב ציר על הבטן. התהפך פעם וחצי (השבוע) מהבטן לגב. ההיפוך היה בהרמת הבירכיים לבטן והתהפכות משם. הוא גם נע אחורה (בלי ממש כוונה) ומנסה שוב ושוב לעלות לעמידת שש ומתנדנד כך קדימה ואחורה. גם עמידת השש היא בפיסוק.
האם סביר שהפיסוק עדיין לא נסגר?
האם יש משהו שאני יכולה לעשות איתו/עבורו?
אני ממש לא רוצה שיגיע למצב של פיגור / תיסכול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לחן
דבי גרוס דולב14/04/2009הי חן
זה סוג המקרים עליהם קשה לי להביע דיעה בלי להכיר. תחילה יש לוודא שאכן הפיסוק שנותר הוא בגדר הנורמה ולאחר מכן לראות כיצד הוא עלול להשפיע על ההתפתחות אם בכלל ואם כן, רק אז לתת תרגילים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- להעביר לטיולון ?יעל13/04/2009
היי, בני בן 4 חודשים, גדול יחסית לגילו (65 ס"מ ו- 8 קילו), לכן אין לו מקום ממש באמבטיה של העגלה. האם אני יכולה כבר להעביר אותו לטיולון ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעל
דבי גרוס דולב13/04/2009הי יעל
אינני יודעת איזה סוג של עגלה יש לכם ומהו השלב הבא לאחר האמבטיה אבל חשוב מאוד שתינוק בגילו של בנך לא יהיה בזווית הקרושי לישיבה ואם אפשר אז להמשיך ככל הניתן בזווית של 180 מעלות או מעט פחות ולא באמבטיה. שימוש בזוויות חדות יותר יוצר נסיונות התרוממות דרך שרירי הבטן והדבר אינו בריא להתפתחות המוטורית.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
יעל14/04/2009תודה על התשובה. שאלה נוספת :הבן שלי כל הזמן מנסה להתרומם, האם לא לאפשר לו ? האם אם זה בא לו מעצמו, לא אומר שהוא מוכן לכך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ליעל
דבי גרוס דולב14/04/2009הי יעל
כמו שציינתי בהודעה הקודמת, התרוממות דרך שרירי הבטן איננה מומלצת בשום שלב ואינה קשורה למוכנות של התינוק אלא לשיבוש תנועתי. התישבות נכונה קורת דרך עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור והתישבות. גם לנו, המבוגרים, לא מומלץ לשבת דרך שרירי הבטן ממצב של שכיבה על הגב.
לכן מומלץ לנסות ולמנוע זאת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי איבחון בעיהדן13/04/2009
ביתי בת כחמישה וחצי חודשים. פולטת המון ועולה מעט מאד במשקל. משקלה הנוכחי 5.1 קילו, מתחת לאחוזון 1.
הרופאים איבחנו עד כה ריפלוקס, והמליצו על טיפול בזנטק/לוסק. זה אינו עוזר.
שאלתי היא כזו- הילדה אינה פולטת רק לאחר ארוחות, אלא לכל אורך היום, גם שעתיים אחרי האוכל, וגם כאשר היא רעבה, דקות לפני ארוחה חדשה. בשלבים האלו היא כבר פולטת חלב מעוכל לגמרי, חמוץ.
הליך הפליטה מתבצע על ידי התכווצות של הבטן שלה, שאחריה מגיעה הפליטה.
האם זה אכן איבחון של ריפלוקס? אולי יש בעיה אחרת שכדאי לנסות ולבדוק? אנחנו די אובדי עצות ונשמח לחוות דעת נוספת.
תודה וחג שמח,
דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדן
דבי גרוס דולב13/04/2009הי דן
לצערי לא אוכל לעזור לך, פורום זה איננו רפואי והבעיה עליה אתה מדבר בהחלט רפואית. כדאי אולי להתיעץ עם רופאים נוספים ולקבל עוד חוות דעת.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עידוד זחילהמירב13/04/2009
בני עוד שבועיים בן שנה.הוא שוכב על הבטן, מתהפך לשני הכיוונים,מסתובב על צירו,מזיז עצמו קצת אחרונית אך אינו זוחל ו/או יושב. הוא סקרן,לוקח באצבעותיו חפצים קטנים מאוד,מוחא כפיים ,בועט ברגליו כאשר הינו שמח,לוקח צעצועים מתיבה,משחק במשחקים בהם יש ללחוץ על כפתורים או למשוך אותם.אנו עושים פיזיוטרפיה מזה כחודשיים.עדיין איני רואה שיפור ניכר.כיצד אוכל לעודד זחילתו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למירב
דבי גרוס דולב13/04/2009הי מירב
תינוק בן שנה שעדיין איננו זוחל דורש טיפול פרטני ,אבחון ספציפי ותרגול אישי יותר מאשר על גבי פורום. אני מאמינה שקודם יש לזהות את המרכיב החסר, זה שגורם לעיכוב ואז ללמוד תרגילים לתרגול ביתי. אם הפזיוטרפיה לא עוזרת לכם כדאי אולי לשקול סוג אחר של טיפול כמו ליווי התפתחותי שנותן מענה יפה לסוג כזה של בעיות. מצטערת שאינני יכולה לתת תרגילים אבל זהו בדיוק מסוג הדברים שדורשים אבחון לפני יעוץ וחשוב לטפל בזה בהקדם על מנת לא לגרור בעיותיות בשלבים מאוחרים יותר.
בברכהדבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהג'ני12/04/2009
שלום,
ביתי בת שנה ושלושה חודשים. היא הולכת עם נותנים לה יד אחת וממש לפני כשבוע התחילה לבוא אליינו אלי ולבעלי עם קוראים לה, אבל זה בא ממצב כשהיא מחזיקה את עצמה עם יד אחת על הספה או שולחן היא עוזבת את היד ומתקדמת לעברינו. הבעיה שהיא לא יודעת לקום מהריצפה כשהיא נופלת מעמידה... איך אפשר לעזור לה כי היא פשוט מושיטה יד שיעזרו לה לקום או זוחלת למקם בו היא יכולה להאחז ולקום.
תודה ג'ני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לג'ני
דבי גרוס דולב13/04/2009הי ג'ני
מה שאת מתארת אופיינו וטבעי לתינוקות שאך זה התחילו ללכת, בדכ" התרוממות מהרצפה מתחילה בשלב מאוחר יותר של ההליכה. בנתיים אתם יכולים לחזק חלק זה ע"י זה שתיתנו לה יד להתרוממות מהרצפה אבל באחיזה רופפת, פחות תומכת וכשהיד שלה למטה בגובה שלה ולא בגובה שלכם.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
ג'ני14/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשר לנעליים
ג'ני14/04/2009תודה על התשובה...
מתי כידי לקנות נעליים האם אפשרי כבר בשלב זה של ההליכה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ג'ני
דבי גרוס דולב15/04/2009הי ג'ני
אני ממליצה לחכות עם הנעליים כמה שיותר זמן. כך ישנה תנועתיות חופשית יותר של כף הרגל ושל הקרסול. כדי לצאת מהבית ולמנוע פציעה כדאי להצטייד בנעליים בעלי סוליית בד או עור רכה על מנת שתישמר התנועתיות.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה לתהפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילת גחוןשירלי12/04/2009
שלום,
בני בן 7 וצי חודשים זוחל כבר כמעט חודש על הבטן כך שהוא מושך עם 2 ידייו בו זמנית את כל גופו קדימה. האם זה בסדר? (ראתי איפשהו שצריך יד ורגל נגדית, משהו כזה... אצלו 2 הידיים על הרצפה ביחד מושכות)
ושאלה נוספת-כאמור כבר כמעט חודש זוחל כך. מתי אני אמורה לצפות או לעשות תרגילים לעידוד זחילה על 6 ממש?
פרטים נוספים- הוא גם עומד על 6 לשתיים, שלוש שניות ומתנועע על 6 קדימה ואחורה. אחרי כמה נדנודים חוזר (נופל?) על הבטן. שלב ההתהפכויות וכו' היה בעיתו...
אשמח לתושבה,
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשירלי
דבי גרוס דולב13/04/2009הי שירלי
זחילת גחון מאורגנת אכן אמורה להתרחש עם יד ורגל נגדית וגם עם הרגליים אבל לא כל התינוקות ממשים זאת וזה לא נורא. כדי לעודד עבודה של יד ורגל נגדית נסי לתרגל עם בנך תרגילי הצלבות למיניהם בהם יד נפגשת עם רגל נגדית. במקביל חשוב לשים לב אם הוא משתמש ברגליו.
עלייה על 6 היא סימן ראשון לזחילה על 6 כך שבנך כבר בדרך לשם ולא נראה לי שיהיה לך צורך לתרגל זאת איתו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה!
שירלי13/04/2009ושאלה נוספת- עד איזה גיל לצפות לזחילה על 6? ולישיבה? (מקפידה עדיין לא להושיב למרות שזוחל גחון. מקווה שזה נכון הכלל לא להושיב עדיין.....)
תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שירלי
דבי גרוס דולב13/04/2009הי שירלי
זחילת 6 אמורה להתחיל בסביבות גיל 7-9 חודשים וישיבה תגיע אחרי עמידת 6, לפני או אחרי תחילת הזחילה. טוב להמשיך ולהמנע מהושבה עד שהתינוק מגלה סימני ישיבה עצמאיים..
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה לתהפתחות תינוקות
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה במהלך היוםדן11/04/2009
ביתי בת כחמישה וחצי חודשים, סובלת מרפלוקס וכתוצאה מכך עולה מעט מאד במשקל (שוקלת 5.1 קילו, שזה מתחת לאחוזון 1).
מטופלת בזנטק, אך אין שיפור במצב בינתיים.
בדרך כלל, בחודשיים האחרונים או יותר, היא ישנה כ- 9 שעות בלילה, אך כמעט ולא במהלך היום (לעיתים נרדמת לרבע שעה, חצי שעה לכל היותר, וכאמור בדרך כלל גם זה לא).
בימים האחרונים הילדה פיתחה עייפות וחוסר אנרגיה לאורך היום, ואף ישנה מפעם לפעם. במהלך החג אמנם היו לה הרבה גירויים (משפחה, טיול קצר) אך היא ישנה שלא כהרגלה כשלוש שעות במהלך היום ועוד כ- 10 בלילה.
האם הגברת שעות שינה והופעת עייפות לא רגילה לאורך ימים מצביעה על בעיה מסוימת? האם כדאי להיוועץ ברופא?
בתודה רבה,
דן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדן
דבי גרוס דולב12/04/2009הי דן
קשה מאוד לדעת האם הגברת השינה היא עקב עודף פעילות או שינוי במצב הבריאותי, יהיה זה חסר אחראי מצידי להחליט זאת מבלי להכיר את ביתך. כדאי שתתבוננו בה, תעקבו אחריה ותקשיבו לאינטואיציה שלכם ולפי זה תחליטו האם זה נורמלי או שיש לפנות לרופא.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה...
דן12/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתוחת התינוק בגיל 8 חודשיםנטע11/04/2009
היי,
בני בן 8 חודשים, עדיין לא הכי מתלהב להתהפך מגב לבטן והפוך,רק כשמניחים דבר שהוא אוהב,כמו פלפון או חותים וכד'. כעט הוא התחיל לעשות סיבובי ציר (בצורה איטית לדעתי),
בימים האחרונים אף התחיל לזחול טיפה אחורה. אני מדגישה את העובדות הנל הוא עושה באיטיות רבה ואם אין לידו משהו או משהו אז הוא לא עושה.
האם יש לו איזה בעיה? או מה אני אמורה לעשות בנדון?
נ.ב זהו ילד שני שלי, כאשר הילדה עשתה הכל ולא הייתי צריכה להתערב אפילו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטע
דבי גרוס דולב11/04/2009הי נטע
אכן נשמע שבנך עושה את הדברים מעט באיטיות, הן מבחית קצב התפתחות והן מבחינת קצב הביצוע היומיומי. קשה לי להצביע על הקושי הספציפי שלו בלי להכירו ולדעת מה בדיוק הבעיה אבל יש סיכוי שיש לו קושי מסוים. כדאי לעכוב אחר התפתחותו ולהחליט עכשיו או בשלב מתקדם יותר לקבל אבחון מדויק יותר ולתרגל איתו בבית על מנת לעזור לו מעט.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע11/04/2009תודה על התשובה.
אני בהחלט חושבת לקחת אותו לפיזיותרפיה. אציין שאני עושה איתו פעילות בבית
בעזרת כל מיני תרגילים שלמדו אותי, אני רואה התקדמות מסויימת אבל עדיין לא מספיק לגיל שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת זחילהנועה11/04/2009
קודם כל תודה עלהפורום המועיל!
אורי בן שבעה חודשים ושבוע. פעיל ביותר, מתהפך בחופשיות לשני כיוונים, מושים ידיים, תופס בין אגודל ואצבע. אוהב להיות על הבטן ועל הגב ועושה סיבובי ציר.
התחיל לזחול בצורה קצת משונה- מרים ישבן ודוחף עם כפות הרגליים כשהלחי צמודה למזרון. הידיים כמעט ולא משתתפות בפעולה. בשכיבה על הבטן נשען תמיד על מרפקים כמעט ולא מיישר ידיים ונשען על כפות הידיים.
האם יכול להיות שזה מעיד על חולשה מסוימת באיזור הכתפיים?
אילו תרגילים כדאי לעשות בכדי לעודד שימוש בזרועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנועה
דבי גרוס דולב11/04/2009הי נועה
בנך מראה סימנים של זחילה ויכול להיות שבקרוב מאוד יתחיל גם להשתמש בידיו, כדי לעודד אותו אפשר לתרגל איתו מספר תרגילים:
1. להניח אותו על משטח מעט מוגבה כמו כרית הנקה או שמיכה מגוגלגת ,לקדם אותו מעט קדימה כך שיאלץ להשתמש בידיו טלהשען עליהן.
2. להניח אותו על רגלייך כשהן פשוטות קדימה ולעשות את הנ"ל.
3. מריצה- משכיבה על הבטן להרים אותו מעט מעל הרצפה כך שידיו ישארו על הרצפה והוא יאלץ מעט להחזיק את עצמו על ידיו.
4. על כדור פזיו להשכיב אותו על הבטן ולגלגל קדימה ואחורה בתנועות הולכות וגדלות כמעט עד הרצפה, להניח על הרצפה צעצעוע שאותו ינסה לאסוף.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תווך גילאים להושטת ידתמי קליין סספ11/04/2009
שלום,
יש לי תאומים זהים בני כמעט 5 חודשים. אחד מהם מושיט יד בחופשיות לחפצים שמונחים מולו ואילו השני לא מושיט יד. השני (עומר) מביא את שני ידיו קדימה אל פיו ולפעמים ידיו מגיעות לחפצים שתלויים מולו אך זה לוקח לו זמן.
מה התווך שבו אמורים התינוקות להתחיל להושיט ידיים לחפצים? האים עלי לקחת אותו לבדיקה? היכן?
תודה,
תמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתמי
דבי גרוס דולב11/04/2009הי תמי
הושטת הידיים היא תהליך שניבנה אבל בגיל 5 חודשים אנו בהחלט רוצים לראות הושטת ידיים.
אינני יודעת מספיק על שאר התפתחותו של תינוקך, האם הוא מתהפך? תופס צעצועים בידיים? אם חסרים כמה מרכיבים בהתפתחות אז כדאי לאבחן ולבדוק.
היכן? ישנם המכונים להתפתחות הילד ויש אותנו, המדריכות להתפתחות תינוקות.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהרינת10/04/2009
ביתי בעוד שבוע תהייה בת 8 חודשים, היא מתהפכת לכל הכיוונים מרימה רגליים לפה וסיבוב ציר נראה לי שתתחיל גחון .
ביומיים האחרונים אני רואה שהיא מנסה להתקדם קדימה ע"י הרמת הישבן ודחיפת הרגליים שניהם בו זמנית אך ללא תזוזה קדימה , היא באיחור?
זה נשמע כמו ניסיון ראשוני של זחילה ????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשרית
דבי גרוס דולב11/04/2009הי שרית
מה שאת מתארת נשמע בהחלט כמו נסיונות התקדמות וזחילה, כרגע היא לא באיחור.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה????????????????????????
רינת12/04/2009למה הכוונה כרגע .. לא באיחור???????? תודה על התשובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שרית
דבי גרוס דולב12/04/2009הי שרית
הכוונה היא שכרגע, בגיל 8 חודשים ולאור נסיונות ההתקדמות שלה, היא לא בעיכוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילה - דחוףליאת10/04/2009
בתי בת 8 חודשים עדיין לא זוחלת , אחרונית וסביב עצמה כציר היא מסתובבת אבל קדימה לא היא מתחילה עכשיו גם לעמוד בלול שלה , שאני עושה איתה תרגילים ומנסה לנדד אותה קדימה ואחרונה שהיא על עמידת 4 היא מתייאשת ונופלת למצב שכיבה אני שמה לה מכשולים שתנסה לעבור אותם והיא מתחילה לבכות וזוחלת ארוכה .
מה אני צריכה לעשות בקשר אלייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
דבי גרוס דולב10/04/2009הי ליאת
סיבוב סביב ציר ודחיפה לאחור הם בד"כ סימנים לזחילה אבל עניין ההיעמדות יכול להיות בעייתי כשהוא קורה לפני זחילה. קשה לי לאבחן את ביתך ולייעץ מה לעשות בלי להכיר את גופה ולראות מה גורם לה לעמוד לפני הזחילה. פעמים רבות מדובר בזקיפת יתר של הגב אשר מקלה מאוד על עמידה אך מקשה על עלייה על 6. אם לא תראי צעדי זחילה בקרוב כדאי אולי לשקול אבחון ספציפי יותא מאשר על גבי פורום ולעזור לה באמצעים פשוטים ללמוד לזחול לפני העמידה.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ליאת12/04/2009יש אפשרות אולי לבוא אלייך לפגישת ייעוץ או אם את מכירה מישהו שאני יכולה להתייעץ איתו לגבייה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ליאת
דבי גרוס דולב12/04/2009הי ליאת
את בוודאי יכולה לפגוש אותי לפגישת יעוץ, מוזמנת ליצור איתי קשר
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יד הפוכהמיכל10/04/2009
שלום,
בתי בת 7 חודשים, כשהיא על הבטן נשענת על כף יד הפוכה. לא כל הזמן, אנחנו מרבים לסדר לה את היד. ההתפתחות שלה על כה תקינה לחלוטין ולפי "הספר". יש לציין כי בהרמת הראש על הבטן לקח לה זמן.
הבנתי שזה נובע מטונוס שרירים נמוך, מה זה אומר? והאם נתקל בעוד "בעיות" דומות? ומה אפשר לעשות ואם יש צורך לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטע
דבי גרוס דולב10/04/2009הי נטע
יד הפוכה אכן עלולה להצביע על טונוס שרירים נמוך שמשמעו הוא חולשה מסוימת של השרירים בגוף ולכן היש נוטה כלפי מטה. זה יכול להיות גם מבנה אורטופדי אבל לא ניתן לעשות אבחון מדויק דרך פורום ולכן גם לא לתת תרגילים.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד משהו..
מיכל11/04/2009אך האם יש צורך לעשות משהו או שזה יחלוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך נטע
דבי גרוס דולב11/04/2009הי נטע
אם מדובר בטונוס נמוך וודאי שיש לטפל אבל תחילה יש לברר האם בזה מדובר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נעלי צעד ראשוןפנינה09/04/2009
היי,
ביתי בת שנה וחצי והרופא טוען כי יש לה גמישות יתר ברגליים, היא הולכת אבל כשהיא נאחזת במשהו.
הרופא המליץ לקנות לה נעליים והיא מידה 17-18, הרגל שלה קטנה וצרה האים תוכלי לכוון אותי איפה אני יכולה למצוא נעליים במידות האלה? ניסיתי בנמרוד אבל מאוד קשה להשיג נעל במידה כזאת וגם היא חייבת להיות סגורה.
תודה מראש על עזרתך, פנינה[* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לפנינה
דבי גרוס דולב10/04/2009הי פנינה
אני לא רוצה להכנס לוויכוח מול רופא אבל אני אינני מאמינה בשימוש בנעליים בהתחלת הליכה, דווקא הליכה יחפה מפתחת את תנועתיות כף הרגל והתבססותה.
בכל מקרה, אינני יודעת היכן ניתן להשיג נעליים כאלה במידה כזו.
חייבת להוסיף שמה שנשמע לי הכי חשוב הוא הטיפול בגמישות היתר וחיזוקה של ביתך.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
פנינה11/04/2009תודה על התשובה הזריזה, איזה תרגילים למשל יכולים לעזור לחזק את הרגליים בגלל הגמישות יתר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)