פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד נושך את עצמו
    ענת
    03/04/2009

ילדי היחיד בן שנה ועשרה חודשים
    הוא ילד טוב חכם ומאושר, אך מידי פעם, כאשר הוא מתעצבן הוא נושך את עצמו
    ברור לי שזה נובע מתסכול רגעי, ושאינו יודע כיצד להתמודד ולפרוק את כעסו
    איזו אלטרנטיבה לתת לו לשם פריקת הכעס?
    תודה
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד נושך את עצמו

הוספת תגובה

• תגובה לענת

דבי גרוס דולב
    04/04/2009

הי ענת
    אני ממליצה להתיעץ בנושא זה עם אשת מקצוע שעוסקת בפסיכולוגיה התנהגותית.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראייה מקרוב
    יעל
    03/04/2009

בני בן 3 חודשים, לאחרונה הבחנתי כי אינו מצליח להתמקד ו/או לראות ו/או לעקוב אחר חפצים מקרוב. כאשר הוא שוכב תחת מובייל או כאשר אנו מסתובבים בבית אנו רואים כי הוא מגיב לתמונות. כמו כן, עוקב אחר חפצים הנמצאים במרחק הגדול מ40 ס"מ ממנו. בעקבות ההבחנה כי אינו עוקב מקרוב נשלחנו למס בדיקות הכוללות U/S מוח, בדיקות דם ושתן, בדיקת רופא עיניים, FVEP ובדיקות נוירולוג. הבדיקות יצאו תקינות אומנם בדיקות הנוירולוג והרופא בעין בלתי מזוינת רואים כי הילד אינו עוקב, נשלחנו הביתה למעקב בטענה כי ייתכן ומדובר בחוסר בשלות מערכת הראייה. חשוב לציין כי הילד אינו פוזל ושני אישוניו באותם הגדלים.
    האם ייתכן כי מערכת הראייה לא בשלה והילד רואה ועוקב מרחוק?! האם ייתכן ומדובר בבעיית ראייה מקרוב (רוחק ראייה)- אם כן, האם ניתן לטפל בזה בגיל כזה?! אשמח לשמוע דעה נוספת בנוסף לבדיקות נספות שאנו מבצעים.
    אשמח לתשובה מהירה.

לקביעת תור
    סגירה
    ראייה מקרוב

הוספת תגובה

• תגובה ליעל

דבי גרוס דולב
    03/04/2009

הי יעל
    לצערי לא אוכל לענות על שאלותייך שכן אלה מתאימות להתיעצות רופאים ופורום זה איננו רפואי אלא עוסק בהתפתחות מוטורית ואנו לא מוסמכות לתחומים אלה. מאחלת לכם בריאות שלמה.
    דבי גרוס ודלב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 4 שבועות
    רינת סעדיה
    03/04/2009

ליאל שלי היום בת 4 שבועות והיא מאוד מתקשה לעכל את האוכל כלומר היא אוכלת ולאחר 3 גרפסים היא פולטת כ- 5 פעמים במשך שעה האחות בטיפת חלב המליצה להשים אותה על הטרמפולינה אך גם שם היא לא מפסיקה לפלוט רק שהיא נמצאת על הידיים (תנוחת הגרעפס) היא לא פולטת גם אם היא שעה עליי לאחר גרעפס אני מניחה אותה בשכיבה או לצד ולאחר 3 דק מיד פולטת. כמובן שלאחר כל הפליטות היא שוב רעבה לאחר שעה בלבד ואז מתחילות הצרחות
    האם זה נורמלי או שצריך לפנות לרופא?
    והאם זה בסדר לאחר כל הפליטות להביא לה שוב לאכול ולא בזמנים שלה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 4 שבועות

הוספת תגובה

• תגובה לרינת

דבי גרוס דולב
    03/04/2009

הי רינת
    לדעתי זוהי שאלה שיש להפנות לרופא הילדים כדי שיבדוק את מקור הפליטות ,
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה בעגלה - מאיזה גיל?
    גלי
    02/04/2009

שלום,
    הבת שלי בת 4.5 חודשים ורציתי לדעת מתי אפשר כבר להושיב אותה בעגלה (כמובן שלא בזוית ישרה אלא כמו בטרמפולינה)?
    תודה
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה בעגלה - מאיזה גיל?

הוספת תגובה

• תגובה לליאת

דבי גרוס דולב
    03/04/2009

הי ליאת
    כל עוד תינוק איננו בדרך להתישבות עמצאית, חשוב להמשיך ולהניח אותו על משטחים של 180 מעלות ולהמעיט ככל הניתן שימוש בטיולונים וטרמפולינות למיניהם. הנחת התינוק בזווית שאיננה שכיבה מעודדת נסיונות התרוממות ע"י שרירי הבטן והדבר עלול לגרום שיבושים בהתפתחות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האכלה לבד
    מיכל
    02/04/2009

שלום בתי בת 7 חודשים וחצי. אוכלת לבד בבקבוק עם ידיות כבר מגיל חצי שנה.
    כשאני נותנת לה אוכל מוצק אני מושיבה אותה עלי / טרמפולינה ומאכילה עם כפית.. לפעמיםן היא מנסה להכניס את הידיים לצלחת ולקחת אוכל ביד, אני כבר רואה איך האוכל הולך להתעופף בבית במקום להכנס לפה ולא נותנת לה. האם זו טעות? מאיזה שלב נותנים לתינוק לנסות לאכול לבד עם כפית?

לקביעת תור
    סגירה
    האכלה לבד

הוספת תגובה

• תגובה למיכל

דבי גרוס דולב
    03/04/2009

הי מיכל
    חשוב לתת לתינוק להתנסות באכילה עצמית גם אם הדבר לא הכי נקי בעולם. האכלה עצמית מעודדת מוטוריקה עדינה, עצמאות ובכלל היא מאוד חביבה על תינוקות. את יכולה לפרוש עיתון או שקית ניילון גדולה מתחת לכסא האוכל שלה או במקום שהיא אוכלת כדי לאפשר לה את החוויה.
    אפשר כבר בשלב הזה לנסות ולתת לאכול לבד עם כפית ולו בשביל ההתנסות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שבועיים וחצי..
    אורית
    02/04/2009

שלום רב,

הדר בת שבועיים וחצי, היום שמתי אותה בצהריים מעט על הבטן במיטה בהשגחתי(בלילה ישנה על הגב).
    היא הצליחה להרים את ראשה ואז סובבה אותו לצד ימין וסובבה את גופה גם בקשיחות ימינה
    ולפתע התהפכה לי מהבטן לגב.

האם אלו תנועות נורמאליות לגילה הכה צעיר?
    האם זה בסדר?
    האם לעודד שכיבה על הבטן בשלב כזה?

אשמח לתשובה..

לקביעת תור
    סגירה
    בת שבועיים וחצי..

הוספת תגובה

• תגובה לאורית

דבי גרוס דולב
    03/04/2009

הי אורית
    כן, חשוב להשכיב על הבטן כבר בגיל זה, ככל שמקדימים להשכיב על הבטן כך קל יותר לתינוק להמשיך ולעשות זאת. חשוב גם לשים לב האם בעת שכיבה על הבטן נוצרת קשת בגב, אותה ההקשתה שגרמה לביתך להתהפך מהבטן לגב. תנועתיות כזו בהחלט אופיינית ונורמלית לגיל זה וההתהפכות היא מקרית.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפתחות התינוקת
    יעל
    02/04/2009

שלום אני אם ל- 3 ילדים שני בנים ובת תינוקת בת 9 חודשים. לתינוקת שלי צמחה פלומה קטנה על איבר המין. מה שנראה לי לא הגיוני ובטח מוקדם.
    שלאתי היא האם זה תקין ואם לא האם זה מעיד על משהו? האם יש צורך לפנות אל רופאת הילדים לבירור מקיף יותר? הענין קצת מלחיץ אותי. ממה זה יכול לנבוע?[
    אשמח לתשובתכם יעל

לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות התינוקת

הוספת תגובה

• התפתחות התינוקת

שירי קאשי
    02/04/2009

הי יעל,
    זו לא תופעה רגילה. זה לא מתחום התמחותי ואני ממליצה מאוד לפנות לרופא הילדים לברור העניין. לרוב מדובר בתופעה הורמונלית.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ישן יותר מדי???
    talushika
    02/04/2009

בני בן 7 חודשים, ישן בלילה רצוף מ8 בערב עד 7 בבוקר.

במשך היום הוא בד"כ חמוד וחייכן,מחזיק מעמד ער שעתיים בלבד!!! אחרי שעתיים של ערות הוא מראה סימנים של עייפות ועצבנות,ונרדם בעגלה יחסית בקלות.
    האם זה נורמלי שהוא ישן כ"כ הרבה?
    למשל-קם ב7,נרדם שוב ב9 ל40 דקות,א"כ שוב נרדם בסביבות 12, בד"כ שעתיים, וישןוב ב16 או 17

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    האם ישן יותר מדי???

הוספת תגובה

• שינה

שירי קאשי
    02/04/2009

הי אוסנת,
    בגילו זה עדיין תקין, אך כדאי להתחיל לראות יותר שעות ערות. צריך ליצור לו עניין ופעילות על מנת שלא ירצה לישון.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגליים לראש
    שירה
    02/04/2009

שלום, בני בן 4 וחצי חודשים, מתהפך לשני הצדדים יפה והרבה, מושיט ידיים לחפצים מסתובב ציר ולאחרונה החל לזחול גחון (אני חושבת שכך קוראים לזה), אבל... הוא לא מרים את הרגליים לכיוון הראש, וכל הזמן מתרומם אליי (מה שאני מנסה למנוע ללא הרף) אני מנסה להרים לא את הרגליים כל הזמן לחבר אותן עם כפות הידיים, אין לו בעייה כשאני עושה את זה אבל לבד הוא לא מנסה, האם להמשיך להתעקש איתו על זה? האם ההתפתחות שלו לא מהירה מדי?

לקביעת תור
    סגירה
    רגליים לראש

הוספת תגובה

• רגליים לראש

שירי קאשי
    02/04/2009

הי שירה,
    כמובן שללא אבחון מה שאני כותבת הוא רק השערה. מה שאת מתארת היא התפתחות שאופיינית מאוד לתינוקות עם זקיפות יתר בגב. ישנם כאלו שתופעה זו תביא אצלם לעיכוב בהתפתחות ואילו אחרים כמו בנך דווקא ירוצו קדימה לכיוון של הזדקפות (הקדמת כל התהליכים עד לעמידה והליכה). קצב ההתפתחות המהיר לכשעצמו אינו בעייתי, אך לרוב זה מעיד כי קיימת בעייה כלשהיא, לרוב בצורת הגבלת התנועה של עמוד השדרה והצלעות, דבר המשפיע למשל על היכולת לבצע כפיפה (התעגלות של הגב קדימה). לא ניתן לעצור את הקצב המהיר, אך בהחלט יש צורך לודא שכל השלבים מתפתחים כראוי וכן שמאפשרים לו את טווח התנועה הרצוי. כאשר את מביאה לו את הרגליים לכיוון הפנים, שימי לב האם רוב התנועה היא ממפרקי הירכיים או שהגב אכן מתעגל. סביר להניח שבגבו אין הרבה תנועה. בתרגול שלך איתו את צריכה לשים לב שאת מגיעה להתעגלות של הגב. בהתחלה התנועה תהיה קטנה (לא עושים יותר ממה שהוא מאפשר) וככל שתתרגלי, כך היכולת התנועתית תעלה. בנוסף ניתן להשכיב אותו בתוך פוף גדול כשגבו שקוע ומעוגל ולתת לו לשחק כך במשחק. במידה ואת מתחילה לראות דילוג או שיבוש של שלבים, אני ממליצה לפנות למדריכה.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איחור התפתחותי.
    רונית
    02/04/2009

עילי נולד בתאריך 21/9 שבוע 33 משקל 2190.
    כיום בן 6חודשים. אינו מתהפך כלל,לא מושיט יד לתפוס,יאחוז לזמן קצר חפץ שיושם בכף ידו..
    ביקשתי מעקב התפתחותי אך הרופא מנסה לדעתי למרוח אותי בעניין שזה בסדר. אני יודעת שמגיע לו בגלל שהוא פג.בכלל איך אמורים הדברים לתקדם לגילו? ומתי אני אמורה להתחיל איתו בכלכלה רכה מלבד התמ"ל?
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    איחור התפתחותי.

הוספת תגובה

• תגובה לרונית

דבי גרוס דולב
    02/04/2009

הי רונית
    תחילה ,יש להתחשב בגילו המתוקן של בנך והוא כחמישה חודשים. עד גיל חצי שנה אנו רוצים לראות מימוש של ההתהפכויות או לפחות סימנים המצביעים על כך. לפי סימנים אלה בנך עדיין לא בעיכוב אבל כן יהיה כשגילו המתוקן יהיה חצי שנה. חשוב לראות בנתיים שיש סימנים להתהפכויות- הנפת רגליים למעלה בשכיבה על הגב ונסיונות לשכב על הצד, שכיבה נינוחה על הבטן והרמת ראש גבוהה,
    העברת משקל מיד ליד בשכיבה על הבטן ובכלל תנועתיות טובה.
    במזון מוצק מתחילים בגיל חצי שנה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 11 חודשים
    ענבר
    01/04/2009

בני בן 11 חודשים (9 חודשים מתוקן). מתהפך לכל הכיוונים יפה מאוד. הבעייה היא שהוא לא מראה שום סימן להתחלה של זחילה. גם לא סיבוב ציר. יש לי מס' שאלות:
    1.כשהוא שוכב על הבטן אני מנסה לגרות אותו מהצד כדי שינסה להסתובב סביב צירו אך הוא ישר מתהפך על הגב. האם יש לכם עצה כיצד אני יכולה לגרום לו להישאר על הבטן למשך זמן ממושך יותר ולבצע סיבוב ציר?
    2. הוא לא אוהב להיות כלל על הבטן- אם אני מנסה להשכיב אותו על הבטן הוא ישר דוחף את הרגליים שלו קדימה כדי לא לאפשר לי להשכיב אותו על הבטן, וגם כשהוא משחק לבד על הריצפה הוא תמיד בשכיבה על הגב ולא על הבטן. אני משתדלת לשכב לידו ולגרות אותו כדי להאריך את משך השהייה על הבטן, אך אני לא יכולה לעשות זאת יום שלם. האם יש לכם רעיון איך לגרום לו לרצות להיות על הבטן?

שוב תודה על הפורום המצויין...

לקביעת תור
    סגירה
    בן 11 חודשים

הוספת תגובה

• תגובה לענבר

דבי גרוס דולב
    02/04/2009

הי ענבר
    בגיל 9 חודשים (ןאני מתייחסת רק לגיל המתוקן) אנו רוצים לראות סימני זחילה ובוודאי שכיבה נינוחה על הבטן. מכיוון שכל ההתפתחות המוטורית מתחילה משכיבה על הבטן יתכן שלבנך יש קושי ועיכוב מצטבר שהתחיל כבר משלב זה (של שכיבה על הבטן). יכול מאוד להיות גם שהסירוב שלו לבצע סיבוב סביב ציר קשור לאותו עניין. קשה לי לתת לכם תרגילים מפני שלא מדובר בקושי מקומי או נקודתי אלא בבסיס, אותו יש לאבחן בצורה עמוקה יותר מאשר על גבי פורום. כדאי אולי לשקול אבחון פרטי על מנת לעזור לבנך בהתפתחותו ובנינוחות גופו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס לי
    רינת
    01/04/2009

יש לי ילדה מוזרה
    אני מנסה לעודד אותה סיבב ציר ולא הולך לי...
    כאשר היא על השמיכה ואני מנסה לגרות אותה עם צעצוע ולא משנה איזה צעצוע זה זה לא מעניין אותה , ניסיתי על הרציפה גם עם צעצוע .. היא מעדיפה ללקק את הריצפה ולא להסתכל על הצעצוע
    פשוט נמאס לי היא עצלנית ואני מתחרפנת היא בת 7.5 חודשים וחוצ להתפך בלי הפסקה לכל הכוונים היא לא רוצה לעשות כלום .. אין לה שום קושי בטיפת חלב איבחנו אותה.
    היא עצלנית

היא מאוד פעילה ואני פשוט משתגעת ..

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס לי

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    02/04/2009

הי שרית
    קודם כל, אין צורך ומקום לקחת את הדברים שציינת בצורה כזו, ביתך לא מוזרה ולא עצלנית, גופה כנראה עדיין לא מוכן לתנועת סיבוב סביב ציר ולא כדאי "להשתגע" בגלל זה.
    זה טוב שהיא מתהפכת בחופשיות וזה טוב שבטיפת חלב היא אובחנה ללא בעיה, כדאי להיעזר בעוד קצת סבלנות, לא להילחץ ולא להרגיש רגשות שליליים בנוגע להתפתחות המוטורית של ביתך שאפילו לא נמצאת בעיכוב.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות
    מאיה
    01/04/2009

שלום
    ראשית תודה על תשובתך הראשונה לשאלתי.
    יש לי שאלה נוספת אולי קצת לא לעניין אבל אני אשאל בכל זאת
    לגבי ההתעוררות בבוקר של הפיצית שלי .
    היא בת 4 חודשים במסגרת מעון ונרדמת כל יום בערך ב20:00 עד הבוקר העניין הוא שכל בוקר יוצא לי כמעט להעיר אותה בדרך כלל או שאני הופכת אותה מהבטן לגב או להיפך תלוי איך הרדמתי אותה בלילה.
    השאלה שלי היא האם זה יכול להזיק לה שאני מעירה אותה בכל בוקר, בעקרון היא קמה אחרי שאני הופכת אותה על הגב/ הבטן משפשפת קצת את העיניים ואז מחייכת.
    אני שואלת כי נאמר לי שבדרך כלל לא מעירים תינוק והוא קם לבד העניין הוא שאם אני לא אעיר אותה היא יכולה להמשיך לישון גם עד 7:30 אני מעירה אותה ב6:30
    אודה לתשובתך
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות

הוספת תגובה

• תגובה למאיה

דבי גרוס דולב
    02/04/2009

הי מאיה
    להעיר תינוק משנתו בהחלט לא יכול להזיק כמו שזה לא מזיק למבוגר. אם צריך לקום אז צריך לקום,
    מעבר לזה שביתך ישנה כמות טובה של שעות בלילה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 בעיות
    מירי
    01/04/2009

שלום רב
    בני בן ה3 חודשים וחצי בקושי ישן.
    כל תנומה במהלך היום היא לא יותר מחצי שעה או שעה גג. האם נורמלי?
    אמנם הוא קם גם לשעה משחק ואני מחזיקה אותו בידיים או בעגלה או סתם צוחקת איתו ככה עם דובונים ומול הטלביזיה אבל הוא אחרי שעה מפהק ורוצה לישון אבל שוב לחצי שעה או שעה,
    זה בסדר לגילו? בלילה ישן רצוף, מתעורר לא התעוררות מלאה ואוכל "מתוך שינה" ושוב חוזר לישון כל הלילה.
    שאלה שנייה: הוא ממש שונא על הבטן, מה עושים? אחרי פחות מדקה הראש נופל לו בתוך המשטח ופשוט לא מסוגל להחזיק את עצמו עם ראש למטה מעבר לדקה, מרוב שהוא שונא שאני כמעט ולא נותנת לו כך לסבול אבל הוא חייב לא כך?
    אודה על שתי התשובות
    מירי

לקביעת תור
    סגירה
    2 בעיות

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    01/04/2009

הי מירי
    שעות השינה של בנך נשמעות לי נורמליות ותקינות.חשוב לעשות את כל שניתן על מנת להעניק לתינוק את מירב שעות השינה להן הוא זקוק במשך היום אבל אם נעשו כל הנסיונות ובכל זאת אלה שעות השינה, הרי שזה הצורך שלו. אם הוא לא נשאר מאוד עייף אחרי שינה כזו אז זה בסדר.

חשוב מאוד מאוד שתינוק ישכב הרבה על הבטן, משם מתחילה ההתפתחות המוטורית של תינוק- התרוממות, הרמת ראש וזחילה. בפורום זה מתצאי תרגילים רבים לחיזוק השכיבה על הבטן, תרגלי אותם ואם לא תראי שינוי כדאי אולי לשקול מפגש אישי אחד. לגבי הרמת הראש- כדאי לעכוב אחרי זה ולראות שיש שיפור בהרמת הראש לאחר שתתחיל השכיבה על הבטן אחרת חשוב לשלול חגורת כתפיים חלשה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים להרמה
    לילי
    01/04/2009

שלום,
    בני בן תשעה וחצי חודשים, זוחל מהר על שש, מתרומם על ברכיו, מתיישב מגיל 8.5 חודשים, אומר אבא ובה-בו (בקבוק), עירני, סקרן, מוחא כפיים, משחק ומרים צעצועים בעצמו, לעיתים גורר אותם ברחבי הבית, אחיזת פינצטה מגיל 7.5.
    העניין הוא שלרוב אינו מושיט ידיו להרמה, ראיתי אותו עושה זאת רק פעמים ספורות. לעומת זאת, מגיל 6 חודשים, אם אני באה להרים אותו הוא מרים את חלק הגוף העליון (כאילו עוזר לי להרימו, התרוממות דרך הבטן).
    האם מה שאני מתארת תקין לגיל זה?
    תודה,
    לילי

לקביעת תור
    סגירה
    הושטת ידיים להרמה

הוספת תגובה

• הושטת ידיים

שירי קאשי
    01/04/2009

הי לילי,
    אם הוא רק לא מרים ידיים להרמה אבל כן עושה את התנועה במצבים אחרים זה בסדר. ייתכן והוא פשוט רגיל שמבינים שהוא רוצה שירימו אותו. במידה ויש קושי כללי בהרמת הידיים כדאי לתרגל אותו על ידי הגשת בועות סבון כל פעם ליד אחרת בגובה. ייתכן ויש לו חגורת כתפיים חלשה ויש צורך לעבוד על כך. אם אכן יש קושי אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לאבחן ולהתאים תרגילים נוספים.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה