מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 9 חודש - התפתחותאמא16/03/2009
שלום, תינוק כבן תשעה חודשים. הוא מתקשר, זוחל אחרונית, עומד על שש ומתנועע קדימה - אחורה, מסתובב על הציר ומתהפך לכל הכיוונים. לאחרונה מראה ניצנים של התיישבות עצמאית, הוא עומד על שש ונשען על יד אחת ועל צידי הגוף. שאלותיי - 1. כיצד ניתן לעודד זחילה קדימה? (הוא ממש מנסה - מושיט את היד ממש חזק לצעצועים ומותח את כל הגוף, עולה על שש ומתאמץ והופס זוחל אחורה ומתרחק מהיעד, ממש מתסכל אותו! ) 2. האם עצם זה שהוא יושב לבד אך לא מתיישב לבד זה בסדר? כלומר בעגלה לדוגמא במצב שכיבה מרים עצמו לישיבה ואפילו יושב מבלי תמיכה. אך על השטיח כמו שתיארתי הוא עדיין לא מתיישב לבד. תודה מראש,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 9 חודש - התפתחות
שירי קאשי17/03/2009הי,
רוב התינוקות שמושיבים אותם יצליחו לשבת יציב עוד טרם למדו לעשות זאת בכוחות עצמם, כך שמבחינה זו זה לא חריג. הבעיה היא שהושבת התינוק בשלב זה מביאה להפסד של משהו בדרך. עצם תהליך הלימוד העצמי טומן בחובו גם התפתחות של מרכיבים מוטוריים וגם התפתחות של התפיסה המרחבית של התינוק ולכן מומלץ לתת לו להגיע לשם בכוחות עצמו. בנוסף תינוק שגם עדיין לא זוחל עלול לשהות יותר בישיבה ולא על הגחון ולכן זה יכול להביא לעיכוב בהתפתחות הזחילה. אני ממליצה להמנע עד כמה שניתן מהושבה שלו ולהמעיט את משך הישיבה בעגלה (בשלב זה כבר יהיה בלתי אפשרי למנוע ממנו להתרומם לחלוטין).
לגבי הזחילה, תנסי את התרגילים הבאים:
1. להוריד את הגרביים. הגרביים גורמות לילד להחליק ומקשות את הזחילה. ככל שיש לילד יותר מרחב ואחיזה ברצפה הוא יצליח לזחול.
2. על הגחון לתרגל מספר רב של פעמים סיבוב סביב ציר לשני הכוונים.
3. על הכדור על הבטן – על כדור פיז'יו להשכיב על הבטן ולהגיש צעצוע מקדימה על הרצפה. תפיסת צעצוע מהרצפה – פועל על הזקיפה של הגב.
4. העברות משקל על הכדור - להשכיב על הבטן על הכדור ולהגיש לו צעצוע מהצד ולראות אם מעביר משקל לצד הנגדי ומושיט יד. חשוב לראות שהרגל הנגדית מתכופפת בזמן העברת המשקל. ניתן לעשות תרגיל זה גם על כדור פיזיו תוך הטייתו לצד. זהו תרגיל העובד על העברות משקל.
5. דחיפה עם כפות הרגליים - להשכיב על הגב ולהצמיד כפות רגליים לרצפה (רוחב האגן, לא קרוב מדי לטוסיק) ולחכות שהוא ידחוף כלפי מעלה. אם אין דחיפה, מעט ניעות מהברכיים לכיוון כפות הרגליים והקפצות אגן וחזרה על הצמדת הרגליים. תרגלי זה מאפשר לימוד דחיפה עם הרגליים. המוח יודע לתרגם זאת לדחיפה עם הרגליים על הבטן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקתמייקי16/03/2009
שלום רב 1.האם זה תקין שתינוקת בת 8 חודשים שבלילה ישנה כ-10 שעות וביום ישנה 4-5 שעות לסירוגין בעיקר לאחר האוכל ? 2.האם בגיל זה התגלגלות מצד לצד בלבד תקינה ? 3.כמה מים בין הארוחות היבשות (פירות/ירקות עם בשר) רצוי לתת למשך היום? תודה על תשומת הלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה למייקי
דבי גרוס דולב16/03/2009הי מייקי
1. לי ,שעות השינה של ביתך שמעות מעט מרובות. כדאי אולי להתיעץ עם רופא הילדים לגבי זה.
2. אם כוונתך היא התהפכות מצד לצד, מבטן לגב ומגב לבטן, זה בסדר אבל בקרוב נרצה לראות סימני זחילה ראשונים.
3. אין כמות מדודה ובדוקה של מים שצריך לתת.
בברכה
דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
ינוקט
52-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה ואוכלרוזה16/03/2009
בוקר טוב, בתי בת 4.5 חודשים עד לפני 3 שבועות הייתה ישנה לילה רצוף 9,10 ואפילו 11 שעות רצוף פתאום התחילה להתעורר בד"כ שהייתה מתעוררת הייתי שמה לה מוצץ והייתה חוזרת לישון עכשיו ממש בוכה ולא מפסיקה עד שאני לא מביאה לה לאכול,היא התחליה לקום פעם ואפילו פעמיים בלילה אבל בימים האחרונים זה נהיה מוגזם כל שעתיים היא מתעוררת ולפעמים אחרי שעה שאני יודעת שהיא לא רעבה כי לפני שעה היא אכלה מנה שהוספתי לה קורנפלור....מה עושים? אני אמורה לחזור לעבודה עוד מעט וזה ממש בעייתי? האם יכול להיות שכשאני יעיר אותה מוקדם בשש שאני ישים אותה אצל המטפלת זה יסתדר לה? כרגע הולכת לישון מ11 בלילה עד 9 10 בבוקר עם הפסקות. אשמח לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה ואוכל
שירי קאשי16/03/2009הי שירה,
זה מאוד אופייני שתינוקות שבהתחלה ישנו היטב באזור גיל זה משנים את הרגליהם. זה קשה במיוחד עם החזרה לעבודה. אין הרבה מה לעשות פרט לכך שמנסים לחזור להרגלים הקודמים. לעיתים השינוי נובע מכך שיש קפיצת גדילה והתינוק פשוט צורך יותר אוכל, לפעמים זה יכול לנבוע מכך שהילד יותר מוטורי ופעיל, אך לעיתים אין לכך ממש הסבר. תנסי בהדרגה להפחית את ארוחות הלילה כפי שאת עושה על ידי מוצץ, מגע והרגעה (אפילו על הידיים אם צריך) ולתת את האוכל רק כאשר את חשה שהיא באמת רעבה ולא שהיא התעוררה כי היא זקוקה ליחס. תינוק רעב יודע להראות סימני חיפוש אחר האוכל כך שלא צריך כל בכי לפרש כרעב. מעבר לכך אני יכולה רק להמליץ לפעול לפי האינטואיציה שלך כיוון שאת מכירה הכי טוב את התינוקת שלך.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובהאיתמר16/03/2009
לא יודע עם זה המקום אבל אני בן 22 ובזמן האחרון גבהתי 2 -3 סנטימטר הגיוני איך זה עד איזה גיל גובהים ביכלל חשבתי מקסימום 18
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גובה
שירי קאשי16/03/2009לצערי לא אוכל לעזור. הפורום לא עוסק בנושא זה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות אכילה בתינוקתאביב15/03/2009
שלום, ביתי בת 10 חודשים, לא ממש אוהבת לאכול, (היא אוכלת סימילאק בכמות קטנה ביותר ומעט מאוד אוכל מוצק אחר) . לאחרונה בגלל מחלות שונות אוכלת אפילו פחות, יש לציין שהיא די קטנה (נמצאת באחוזון 10) אני די מודאגת האם זה עלול לגרום לבעיות התפתחות שונות ובכלל... האם כדאי לתת ויטמינים מעוררי תיאבון או משהו אחר שיגרום לה לאכול יותר או לגדול בצורה כזו או אחרת? (בטיפת חלב הציעה לי לשים שמן בסימילאק?!) ומצד שני האם זה לא יגרום לבעיה הפוכה (יש סיפורים על מקרים של ילדים שלא אכלו ועכשיו צריכים דיאטה)? האם יש מה לעשות והאם בכלל צריך לעשות משהו? תודה רבה על העזרה אני ממש בדילמה מכל הנושא. אביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא ענו לי?
אביב16/03/2009אני אשמח לתגובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאביב
דבי גרוס דולב16/03/2009הי אביב
השאלה היא סוג השאלות עליהן יש להתיעץ עם רופא הילדים.
אי אכילה מרובה איננה גורמת בד"כ לבעיות התפתחות ולי ידוע שאם אין ירידה באחוזונים אז לא דואגים במיוחד. אני, באופן אישי, לא מתחברת לעניין הוספת שמן בסימיליק ולגבי ויטמינים כדאי להתיעץ עם מישהו שהוא מומחה בדבר.
צר לי שלא יכולתי לעזור לך יותר, זה איננו תחום ההתמחות של הפורום.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקשתת גב + השמעת קולותתיקי15/03/2009
בתי בת 3 וחצי חודשים. מחזיקה צעצועים ומכניסה אותם לפה. מסתובבת בציר 360 מעלות על הבטן עדיין לא מתהפכת וישנה רק על הבטן, היא משמיעה קולות רק כשמציק לה משהו ולא "מדברת" ככה סתם, משחקת על הגב, מכניסה צעצועים לפה ותופסת בשתי הידיים בקו האמצע. בשבוע האחרון היא מתקשה להשאר בשכיבה על הגב - לאחר כמה דקות של שכיבה היא מקשיתה את הגב עם רגליים ישרות ומשמיעה קולות של כאב. אני מנסה לכופף לה את הרגליים כלפי הפנים ולגלגל אותה מצד צד אך זה לא עוזר ואם אני לא מרימה אותה היא בוכה.לפעמים העיוותים קורים גם כשהיא על הכתף או בתנוחת ערסול. א. האם המצב מעיד על בעיה התפתחותית או שזה משהו חולף, מכיוון שברור שמציק לה משהו? ב. האם יש מקום לדאגה מכיוון שהיא עדיין לא "מדברת"?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לתיקי
דבי גרוס דולב15/03/2009הי תיקי
תינוק בגילו של ביתך לא אמור "לדבר" אז זה בטח אינו מהווה בעיה. הנטייה להתקשתות ,הסיבוב סביב ציר שהגיע לפני ההתהפכויות והסירוב לשכב על הגב הם אלה שכדאי לטפל בהם.
הסיבה לכל הסימפטומים הללו יכול להיות הקשתת יתר של הגב שמקל מאוד על שכיבה על הבטן אך מקשה על שכיבה על הגב, על הערסול ועל הנחת הראש בעת החזקה על הידיים.
נסי את התרגילים הבאים:
1. בעת שכיבה על הגב להרים רגליים לכיוון הראש תוך תמיכה והרמה של הטוסיק כדי להאריך את הגב.
2. להקפיץ את הטוסיק כנגד הרצפה.
3. לעשות סיבובים גדולים של האגן.
4. להרבות בתנוחת ערסול תוך קפיצה מונוטונית על כדור פזיו.
כל התרגילים הנ"ל מטרתם היא הארכת שרירי הגב כדי למנוע הקשתה והרפיית שרירי הבטן.
בהצלחה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצת מודאגת....טובה15/03/2009
יש לי רביעיה בני 10 חודשים מתוקן 7 חודשים הבת השלישית קצת עצלנית היא לא מוכנה להיות על הבטן ועדיין לא מתהפכת לבד היא נולדה 900 גרם וכיום היא שוקלת 9 קילו האם זה הרבה? מה עליי לעשות שהיא תהיה יותר פעילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לטובה
דבי גרוס דולב15/03/2009הי טובה
יש לי מעט מאוד אינפורמציה מכדי לאבחן. ומכיוון שמדובר בהריון ,לידה ותא משפחתי יוצאים דופן כדאי אולי לשקול אבחון פרטני יותר ולמידת תרגילים אישיים יותר על מנת לעזור לביתך בהתפתחותה. קושי לשכב על הבטן בגיל זה כבר מצביע על עיכוב לא קטן על אף הגיל המתוקן ולכן יש למצוא את מקור הקושי שממנו מגיע כל העיכוב ולטפל בו.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה גדולהאמא15/03/2009
שלום, הבת שלי היא כבת ארבעה וחצי חודשים. חייכנית, עירנית בוכה רק שמשהו באמת מציק לה., רוב הזמן היא לא בוכה. מחייכת לאנשים זרים ולאנשים שהיא מכירה, היא מגיבה לכולם ותמיד "משתפת פעולה" אם אנשים שניגשים אליה, אלא שלאחרונה כאשר אימי מתקרבת אליה או מדברת אליה או מרימה אותה, הילדה מחליה לבכות בהיסטריה וזה קורה רק איתה. דווקא אימי היא הסבתא שהיא רואה יותר, ששמרה עליה מרגע הלידה וכעת אני בבעיה כי היא לא יכולה לעזור לי בשמירה עליה ואין לי עזרה כלל. ניסינו הכל, אני מחזיקה אותה שהיא מדברת איתה או ששתינו יושבות מולה, ניסיתי לתת לה להתמודד, אבל אימי לא רוצה שהיא תבכה אז היא מחזירה אותה אליי. ניסינו להתראות יותר על מנת שתיתרגל אך כלום לא עוזר. אשמח מאד אם תעזרי לי, אולי לתת לי רעיונות ממה נבהלת הילדה ואיך להתמודד עם כך. אני רוצה לציין שאימי מעשנת ופעמים רבות חשבנו שאולי ריח הסיגריות הוא הסיבה, אך אנשים אחרים שמעשנים מקרבים אליה והתגובה היא שונה. תודה וסליחה על אורך ההודעה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לאמא
דבי גרוס דולב15/03/2009הי אמא
מה שאת מתארת נשמע באמת בעייתי וכואב, מעבר לזה שהסיבה לכך לא ברורה. אין לי פתרון חד משמעי לבעיה אבל כדאי אולי לנסות כמה דברים, תחילה כדאי אולי לעשות הפסקה של כמה ימים בפגישות עם אימך ולתת לתינוקת מעט זמן ללא ההתמודדות הזו, אולי זה יעזור.
בנוסף, כשאתן נפגשות, תני לאמא שלך לגשת אליה , בהתחלה מרחוק, לדבר איתה משם בקול נמוך ומרגיע ולהתקרב לאט לאט. לאחר ההתקרבות, להמשיך את התקשורת איתה בלי לקחת אותה לידיים. מידי פעם להעביר אותה לאמא שלך לזמן קצר ולקחת חזרה.
מעבר לזה כדאי לבדוק ולשלול קשיים שקשורים לקול שלה, רם מידי? לאופן שבו היא מתקשרת עם ביתך?
אני מקווה שהקושי יעבור במהרה ושאימך איננה נפגעת..
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זחילהליאת15/03/2009
שלום בתי בת 7 חודשיים והיא עדיין לא זוחלת היא עושה סיבוב צייר סביב עצמה זוחלת אחורנית אבל קדימה מפחדת שמתי אותה על השטיח עם משחקים לפנייה בלי גרביים והיא הושיטה יד אחת קדימה ואת השנייה אחורה , איזה תרגיילים אפשר לעשות במצב כזה כדאי לעזור לה עם הזחילה ?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לליאת
דבי גרוס דולב15/03/2009הי ליאת
המצב שאת מתארת הוא די נורמלי ובד"כ מהווה סימן להתחלת זחילה- גם סיבוב סביב ציר וגם דחיפה לאחור. כדי לעודד זחילה אפשר לתרגל:
1. לתת "קונטרה" לכפות הרגליים כדי ללמד התקדמות קדימה.
2. לשים מכשולים שונים כגון כריות וכו על מנת לעודד את התינוק לעבור אותם. בהתחלה לשים את התינוק על הכרית ולתת לו לסיים את המעבר.
3. לתרגל העברות משקל מיד ליד- לגרות עם צעצוע בגובה ורוחב הכתף, כל פעם ביד אחרת.
ו..לתת לה עוד קצת זמן כי היא נמצאת במקום התפתחותי בסדר גמור.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סביבה שאינה הבית- בת 4 וחצי חודשיםחגית14/03/2009
שלום, בתי בת 4 חודשים וחצי, לפני כשבועיים וחצי לערך, החלה להגיב בבכי כשהיא נכנסת לבתים שאינם הבית שלה....זה כולל את הבית של סבא וסבתא משני הצדדים.... בכמה דקות ראשונות היא מחייכת לכולם, אח"כ בוחנת את הקירות, נראה כאילו מחפשת סימנים מוכרים, וכשלא מוצאת, פורצת בבכי. רק אמא או אבא יכולים להרגיע אותה, ואם משהו אחר מנסה להרים אותה או לחייך אליה, היא ממשיכה לבכות עד שנרגעת, ואז מחייכת שוב, ואחרי זמן מה היא שוב נכנסת להתקף בכי....שלא לדבר על כך אם אבא או אמא עוזבים את סביבת החדר בו היא נמצאת... חשוב לי לציין שזה לא קורה כשהיא מטיילת בחוץ, בסופרים, חנויות לגיל הרך וכו. היא גם מרשה שירימו אותה, מחייכת ומשחקת יפה עם סבא, סבתא, חברים, דודים/ות כשבאים לבקר אותה בבית שלה.... האם זו תופעה ידועה? מה עושים כדי להקל על התגובות הללו? גם בשבילה, כי אנחנו עוד נשוב ונבקר משפחה, חברים וכו, וגם בשביל הסבים והסבתות שרוצים שתבוא לבקר אצלם, ותהנה.... אשמח לעיצתכם תודה רבה חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שירי קאשי15/03/2009הי חגית,
ההתנהגות הזו יכולה להיות קשורה ברפלקס הבהלה שלעיתים לא יוצא לחלוטין מהמערכת ומשאיר סומנים שיכולים להתבטא בבהלה או בתגובה של בכי במצבים שהם שונים ממה שהתינוק רגיל בדרך כלל. קשה לי לדעת בדיוק האם מדובר בכך ומה מידת התופעה אצלכם דרך התכתבות, אבל בכל מקרה ניתן להקל עליה את השהיה אצל סבא וסבתא למשל ע"י כך שתביאו אתכם שמיכה שהיא רגילה להיות עליה, צעצועים שהיא מכירה ואוהבת ולנסות ליצור לה סביבה מוכרת עד כמה שניתן.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסביבה שאינה הבית- ארבעה וחצי חודשים
חגית15/03/2009שירי, תודה רבה על תשובתך. אנחנו מביאים איתנו בערך חצי בית לכל ביקור, את כל החפצים שלה, צעצועים, שמיכה וחיתול שהיא אוהבת...העניין הוא שזה התחיל יחסית לאחרונה וגם בצורה סלקטיבית- האם זה עדיין יכול להיות רפלקס הבהלה למרות שהיא לא נבהלת במקומות ציבוריים? זה קורה רק בבתים שהם לא הבית שלה, ובמקומות בהם יש ציבור גדול, כמו סופרים, חנויות צעצעועים וכו היא כלל לא נרתעת.... מבחינת החומרה- היא בוכה, נכנסת להיסטרייה לעיתים ואז נרגעת, מחייכת כהרגלה רק כשאנחנו בטווח עיניה, והבכי חוזר שוב מאוחר יותר... אשמח לעצתך בעניין תודה מראש, אני ממש מברכת על הפורום הזה, כי זה די מתסכל לראות את התינוקת שלנו בוכה ואת הסבא והסבתא לא מבינים, וחושבים שהיא סתם מפונקת כי היא לא מוכנה להפרד מאיתנו אצלם... חגית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהלה
שירי קאשי16/03/2009הי חגית,
זה בהחלט עדיין יכול להיות בהלה. בסביבה ציבורית היא אינה חשה מאויימת כיוון שהסביבה אינה נוגעת לה. במקום מצומצם יותר בו היא חשה שיש דברים סביבה, שהאנשים ניגשים אליה וכו', היא יכולה להרגיש יותר מאויימת. כאמור נסי לראות האם התנהגותה מאופיינת על ידי דברים נוספים שציינתי שמאפיינים בהלה.
בכבוד רב,
שירי קאשי
054-5652502* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן ארבעה וחצי חודשיםהיילי14/03/2009
הנכד שלי בן ארבעה וחצי חודשים ועדין לא מושיט יד לצעצועים.הוא ילד חיכן ומאוד אוהב שמשחקים אתו.יש לציין שהוא נולד פג בשבוע 35 .הוא נולד במישקל 2950 אבל היה שבוע בפגיה.האם יש מקום לדאגה?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליהלי
דבי גרוס דולב14/03/2009הי יהלי
אין צורך לדאוג בשל אי הושטת ידיים, צריך להמשיך ולגרות לזה ובמקביל לבדוק האם הדבר נובע מקושי פזיולוגי של הבאת ידיים אל קו האמצע, האם לא מדובר במתח יתר בכתפיים אשר "נמשכות" לאחור ומתקשות לבוא אל קו האמצע.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוחא כפיים בגיל 6 וחצי חודשים?דנה14/03/2009
התינוק שלי בן 6 וחצי חודשים כבר שבוע ימים שהוא מוחא כפיים ברגעיי שמחה והתלהבות בלי שמבין להערכתי ובלי מודעות לזה גם אם אני מוחאת כפיים הוא לא חוזר אחריי פשוט מוחא בהתלהבות וברציפות כשטוב לו מה דעתך ......?יכול כבר בגיל כזה מתי בד''כ מתחילים למחוא כפיים או שזה הגיל בערך?ודבר נוסף איך אפשר לסייע לו לזחול כרגע רק עושה ציר במקוום לא מעבר אשמח לתרגילים אם אפשר...תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדנה
דבי גרוס דולב14/03/2009הי דנה
תינוקך אכן התחיל מוקדם מהרגיל למחוא כפיים ואם זה קורה הרי שזה יכול להיות..
מחיאת כפיים יכולה להתחיל בגיל 8 חודשים אבל גם בגיל שנה, זהו לא שלב חד משמעי בהתפתחות.
לדעתי אין צורך להאיץ ולתרגל עם תינוק בן חצי שנה זחילה במיוחד לאור העובדה שהוא כבר עושה צעדים לשם בצורת סיבוב סביב ציר.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אצלי...
ליטל16/03/2009הבת שלי בת 7 חודשים מזה מספר ימים מוחאת כפיים לקצב של שירים (לרוב לא יד נפגשת ביד שניה אלא מעין נפנוף כזה...). בנוסף גם רוקדת...(עומדת על 6 וזזה קדימה ואחורה לפי הקצב.)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 10 חודשים ו3 שבועות לא מוחה כפיי
נ.ש21/03/2010היי,
הילד שלי עדיין לא מוחה כפיים, הוא בן 10 חודשים ושלושה שבועות.
אני קצת נלחצת מזהץ האם יש כמה טיפים שיכולים לעזור?
ובכלל בגיל הזה, מה הוא אמור לעשות?
הילד שלי זוחל די יפה, יושב ועומד בעזרת הלול או אן אני עוזרת לו, אבל הוא מתרומם לבדץ
קצת מבואסת......נ.ש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכיבה על הבטן בעזרת תמיכהיעלי14/03/2009
האם זה מועיל / מזיק / לא משנה לתינוק אם שמים אותו על הבטן אבל נותנים לו משהו להישען עליו באיזור החזה? נניח כרית קטנה בצורת חצי עיגול או רגל של מבוגר? אציין שכשאני מניחה כך את הבת שלי (בת 5 חודשים) היא עדיין צריכה להפעיל את שרירי הצוואר באופן עצמאי והתמיכה היא רק באיזור החזה/ כתפיים ולא בראש עצמו. וגם - מה אמור להיות השלב הבא בהתפתחות ילדים אחרי התהפכויות? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ליעלי
דבי גרוס דולב14/03/2009הי יעלי
הגבהה של בית החזה בעת שכיבה על הבטן משאירה את הראש למעלה אבל בעצם לא מלמדת את הגוף לעשות זאת בעצמו ולהפעיל את השרירים שאמורים להשתתף בפעולה זו וגם איננה מאפשרת הורדה של הראש. לתינוקות בעלי מתח יתר בחזה תנוחה זו אף תגביר מתח זה.
אחרי התהפכויות נראה סימנים ראשונים של התקדמות ואחריהם זחילה, או גחון או על 6.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכהדינה14/03/2009
שלום, בתי בת 1 וחצי התחילה ללכת בלי עזרה כלשהיא מס' קטן מאד של צעדים מגיל שנה ו-3 חודשים ומאז ועד היום היא לא התקדמה הרבה אולי בעוד צעד אחד לבד, בעיקרון, היא הולכת מסביב לשולחן ואם נותנים לה יד היא הולכת טוב, אבל מה שלא עשינו ברגע שעוזבים את היד היא לא מוכנה ללכת לבד. איך עליי לנהוג כדי שהיא תתחיל ללכת לבד? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לדינה
דבי גרוס דולב14/03/2009הי דינה
ברוב המקרים שיש עיכוב או חשש בהליכה, מדובר שקושי במערכת שיווי המשקל. כדי לעודד את הליכתה של ביך כדאי לתרגל איתה תרגילים שיחזקו מערכת זו:
1. חוויות של תנועה במרחב בהם היא על הידיים שלכם ואתם מניעים אותה במרחב, קצת הורדות של הראש מטה ותנועה לכל הצדדים.
2. להושיב אותה על כדור פזיו ולהניע קדימה, אחורה ולצדדים כדי שתאלץ לאזן את עצמה.
3. לנסות ולהפחית את ההולכה בעזרת ידיים מפני שהדבר מעכב פיתוח שיווי משקל עצמאי.
בברכה
ינוקט
052-8240914* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה בקבוקשמש מחייכת13/03/2009
היי, בני בן שלושה וחצי חודשים,יונק. מגיל יום הוא קיבל חלב שאוב בקבוק אבל לא באופן רציף. בכל פעם שנתתי לו בקבוק הוא אכל בשמחה, לפעמים אפילו במרווחים של שלושה שבועות. לפני שבוע וחצי הוא קיבל את הבקבוק האחרון. לפני יומיים בעלי ניסה שוב לתת בקבוק כיוון שיצאתי, והילד לא היה מוכן לאכול. הוא פתח בשביתת רעב עד שחזרתי! הוא לא בכה לאוכל (נראה כי לא הרגיש טוב באותו היום), כשחזרתי, הנקתי אותו. מאז הוא מסרב לאכול מהבקבוק!!! נראה כי שכח כיצד למצוץ את פטמת הבקבוק. ניסינו להאכילו לפני שביקש אוכל, כשביקש, ניסתי תוך כדי נענוע קל להאכילו.. כלום!!!!! מה עושים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשמש מחייכת
שמש מחייכת13/03/2009הפתרון הינו פשוט: אסור לך לצאת מהבית! עליך להיות עם ילדך כל הזמן.. להניק אותו.. לדאוג לכל מחסורו.... לעשות את כל מטלות הבית... לתת לבעלך לראות ספורט ולשחק במחשב... גם אם זה מעצבן אותך.... בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לשמש מחייכת
דבי גרוס דולב13/03/2009הי
עצתי היחידה היא פשוט להמשיך ולנסות, אין פתרון פלא, בעיקר לתת לבעלך לנסות על מנת שלא יריח את החלב ולהאכיל מבקבוק כשהוא ממש רעב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

(1).jpg)