פורום התפתחות תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חצי שנה
    דיתה
    23/03/2009

בני בן חצי שנה, התהפך מספר פעמים בשבועות האחרונים בטן - גב, גב - בטן והפסיק. אני עושה לו את התרגילים המומלצים אבל לא נראה לי שזה עוזר. הוא שוכב יפה על הבטן, מרים את החזה (אם כי לא נראה לי שהוא אוהב לשכב על הבטן). מה אתן ממליצות לי לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן חצי שנה

הוספת תגובה

• תגובה לדיתה

דבי גרוס דולב
    23/03/2009

הי דיתה
    מכיוון שבנך כבר התהפך הרי שזה כבר נמצא אצלו במערכת. אינני יודעת מדוע הוא הפסיק ומקווה שזה לא היה במקרה. המשיכי לתרגל איתו את התורגילים הרבים עליהם המלצנו בפורום זה ואם לא תראי שיפור בשבועות הקרובים, חזרי אלי.
    קושי לשכב על הבטן בגיל זה יכול להקשות על ההתהפכויות והוא אמור להיות כבר מאחוריו, כדאי גם לתרגל תרגילים לשיפור השכיבה על הבטן שהומלצו בפורום זה.
    בהצלחה
    דבי גרוס דולב, מדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבה וזחילה
    לימור
    23/03/2009

בתי בת 7.5 חודשים. מתהפכת חופשי, מסתובבת ציר עצמה, מצליחה לזחול קדימה (לא בצורה "מאורגנת" אני מניחה: היא מתקדמת ע"י דחיפה עם 2 הרגליים במקביל כמו צפרדע). היא לא זוחלת למרחקים, אלא רק מתקדדמת לחפץ מסויים ששובה את עייניה (גג 5 "צעדים"). היא עדיין לא מנסה להתיישב או לזחול רגל אחרי רגל, מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבה וזחילה

הוספת תגובה

• תוספת קטנה

לימור
    23/03/2009

מדי פעם היא עולה על 6 ומנענעת את עצמה קדימה ואחורה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה ללימור

דבי גרוס דולב
    23/03/2009

הי לימור
    לביתך אין עדיין אפשרות להתישב מפני שהתישבות עצמאית מתרחשת רק לאחר עלייה על 6, הטיית הטוסיק לאחור והתבססות על הרצפה. מכיוון שביתך כבר עולה על 6, אני מתארת לעצמי שהיא כבר בדרך לזחילת 6 ומשם תתחיל גם עבודה של רגל אחרי רגל.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גדילה??
    שירה
    23/03/2009

שלום, אני מניקה הנקה מלאה את בני בן הארבעה חודשים. עד לפני שבוע, ישן 12 שעות בלילה עם 2 התעוררויות קצרות מאוד להנקה,ולקח מוצץ, מלפני שבוע מתעורר כמעט כל שעה בלילה לינוק, לא מוכן לקחת מוצץ, ורוצה להיות כל הזמן על הידיים... בלילה, מה שהיה לוקח פעם 5 דקות להרדימו במיטה לוקח היום קרוב לשעה...(אם מנסים על הידיים נרדם תוך שניה), חשבתי שאולי מדובר בתקופת גדילה והוא רוצה להגדיל את כמות החלב, אבל שבוע??? חשוב לציין שהוא חיוני, פעיל, צוחק ומחייך, לא נראה שכואב לו משהו... אני ממש מתוסכלת ולא יודעת מה גרם לנסיגה הזאת... תודה

לקביעת תור
    סגירה
    גדילה??

הוספת תגובה

• תגובה לשירה

דבי גרוס דולב
    23/03/2009

הי שירה
    שינויים אלה אכן קורים לפעמים ללא סיבה נראית לעין וזה קשה ומתסכל. יתכן שזה ישתנה שוב מעצמו ויתכן שתידרש עבודה שלכם על מנת לשנות זאת.
    לצערי אין לי שום דרך אחרת להציע לך חוץ מזו החד משמעית בה אתם מחליטים אם ומתי אתם עושים את השינוי ומתעקשים להשאיר במיטה כשחושבים שלא מדובר ברעב, מרימים על הידיים כשהבכי גובר, מרגיעים ומחזירים למיטה וחוזר חלילה עד שהתינוק מתרגל מחדש.
    אין ספק, לפי התיאור שלך, שלא מדובר בבעיה של ממש אלא במודעות חדשה ליכולות שלו.
    אם אתם מחליטים ללכת על דרך ההרגלים החדשים חשוב להיות עכביים ולא לבלבל את התינוק.
    בהצלחה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 3 שבועות...
    לירון
    23/03/2009

שלום, בני בן 3 שבועות, ולפני כ 3 ימים התחיל לסבול מגזים... ניסינו הכול ומצאנו כי טיפות גליקול מקלות עליו מעט, כמו כן, "להפתעתנו" הוא נרגע ונרדם רק על הידיים. בכל רגע שאנחנו מנסים להחזיר אותו למיטה הוא מתחיל לבכות ולהתכווץ. שאלתי היא ובעצם החשש שלי הוא להרגיל אותו להיות על הידיים כל הזמן. האם נכון בשלבים האלו כן להרגיע רותו על הידיים ולתת לו לישון לילה שלם עלינו או לתת לו לישון קרוב אלינו? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 3 שבועות...

הוספת תגובה

• תגובה ללירון

דבי גרוס דולב
    23/03/2009

הי לירון
    בגיל 3 שבועות מאוד מוקדם מכדי לדבר על הרגלים. אם בנך נרגע מהכאבים רק על הידיים אז בהחלט יש לאפשר לו את זה.
    האם לתת לו לישון לילה שלם עליכם זו שאלה של תפיסה ושל בטיחות. אם זה נכון לכם מבחינה משפחתית ואם אינכם חוששים חלילה מתאונה הרי שזה בסדר. אם לא אז אפשר לניח אותו קרוב אליכם.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישיבת התינוק
    רינת
    22/03/2009

ביתי בת 7 חודשים ואני יודעת ולמדה ממכם שאסור להושיב תינוק לפני שהוא עושה זאת בעצמו. יש לנו זוג חברים שבנם בן 4 חודשים ואני רואה שהם מושיבים אותו ואפילו משוויצים בכך שילדהם יושב עצמאית וגם עליהם ואפילו נהנה מכך. אני הייתי בהלם כי אני יודעת שזה לא מומלץ וכי זה יכול לגרום לבעיות הוא לא זוחל לא מתהפך ולא נראה פעיל במיוחד , מה דעתכם המקצועית לגביי זה? בעלי כל הזמן שואל אותי האם אפשר להושיב את התינוקת שלנו על הברכיים שלו? היא עדיין לא יושבת עצמאית . ולגביי כסא בטיחות ברכב (לא סלקל היא כבר לא נכנסת בסל קל) אפשר להושיב?

לקביעת תור
    סגירה
    ישיבת התינוק

הוספת תגובה

• הושבה

שירי קאשי
    23/03/2009

הי שימרית,
    בהחלט לא מומלץ להושיב תינוק בן 4 חודשים, זה מפעיל המון לחץ על עמוד השדרה שעדיין אינו בנוי לכך. ניתן להושיב תוך כדי השענות על ההורה כך שאין לחץ על הגב ואת משקל הגוף נושא בעצם ההורה. לגבי תינוקות גדולים יותר, אז עדיף לחכות שילמדו לשבת בכוחות עצמם אך ניתן להושיב לפרק זמן קצר (אם הם יציבים) למשל לצורך אוכל וכדומה. מעבר לכך עדיף להמנע על מנת לא לפגוע בתהליך ההתפתחות הטבעי.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    מדריכת התפתחות תינוקות – מכללת "צעד ראשון"
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה
    דנה
    22/03/2009

בני בן 9 חודשים ומתפתח יפה "לפי הספר", למרות שנולד בשבוע 34. כיום הוא זוחל על 6 בחופשיות ובמהירות, יושב עצמאית ועומד (נשען על רהיטים והולך מעט כשהוא נשען עליהם). חמותי רוצה לקנות לו בימבה - האם זה רצוי או שזה יכול להזיק להליכה שלו? ושאלה נוספת: לפעמים הסבתות מחזיקות בידיו כשהוא עומד ומנסות להוליך אותו מעט (כמה צעדים ספורים) - האם יש בזה כדי להזיק?

לקביעת תור
    סגירה
    הליכה

הוספת תגובה

• הליכה

שירי קאשי
    23/03/2009

הי דנה,
    השימוש בהליכון או בימבה יוצרת הליכה שהיא תוך כדי השענות קדימה (מה שאינו קורה בהליכה עצמאית רגילה) וכן התינוק אינו מפתח את שיווי המשקל שלו כך שאינו לומד להחזיק את עצמו לבד. מהסיבות הללו השימוש בכילים אלו עלול להוות גורם לעיכוב בהליכה. אם חייבים אז ניתן לעזור לו ללכת עם תמיכה על ידי כך שנותנים לו ידיים אבל התמיכה צריכה להיות נמוכה וקרובה לגוף שוב בכדי למנוע השענות קדימה, היתלות על ההורה או חוסר שיווי משקל. על ידי תמיכה נמוכה וקורבה לגוף התינוק מפתח יציבה שדומה להליכה עצמאית וכן הוא נאלץ להסתמך יותר ויותר על מערכת שיווי המשקל שלו כיוון שפלג גופו העליון יחסית משוחרר. בהדרגה החליפו את התמיכה בשתי הידיים לתמיכה ביד אחת ובהמשך עברו לתמיכה על ידי אצבע אחת. בסופו של דבר ככל ששיוי המשקל שלו יתפתח, הוא ילך עם מינימום תמיכה, בטחונו יגבר והוא יתקרב יותר להליכה עצמאית.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דנה
    23/03/2009

למה הכוונה "אם חייבים"? האם יש צורך בתרגילים לעידוד הליכה? ואם כן - אילו תרגילים מתאימים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסות ( :

דנה
    24/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שירי קאשי
    25/03/2009

הי דנה,
    אם חייבים הכוונה היא לדרישה של התינוק שיוליכו אותו או צורך של הסובבים להוליך. באופן עקרוני אין צורך לעשות זאת, אבל אם יש דרישה מצד התינוק שיוליכו אותו אנו לא רוצים לתסכל אותו ולכן צריך להוליך נכון כפי שהסברתי קודם. במצב שלו אין צורך בעידוד ההליכה, הוא מתקדם יפה בכוחות עצמו.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון
    שרון
    22/03/2009

מחפשת עגלה ממש קלה שאוכל להשתמש בה לעיתות נסיעה ברכב. בני כרגע בן 3 חודשים. מאיזה גיל ניתן להסיע אותו (לפרק זמן של שעה עד שעתיים) בטיולונים הקלים והפשוטים שאינם נשכבים? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיולון

הוספת תגובה

• תגובה לשרון

דבי גרוס דולב
    22/03/2009

הי שרון
    טיולונים אשר אינם נשכבים אינם מומלצים בכלל בגיל זה ולא עד שהתינוק מגלה סימני התישבות עצמאיים, בסביבות גיל 6-7 חודשים.
    גבו של תינוק בן 3 חודשים רחוק מלהיות מוכן למצבי ישיבה שונים והדבר עלול לגרום לשיבושים בהתפתחות כמו נסיונות התישבות דרך שרירי הבטן ועוד. כדאי לחכות עם זה ככל הניתן ובנתיים להרבות בשימוש במשטחים בעלי 180 מעלות.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 7 חודשים ו....
    רינת
    22/03/2009

ביתי בת 7 חודשים וכמה ימים. היא מתהפכת בטן גב וגב לבטן התחילה לעשות סיבוב ציר. אני מאוד מודאגת לגביי התפתחותה קראתי באתריי התפתחות שעד גיל 9 חודשים היא צריכה לזחול גחון לעמוד על 6 ולהתיישב , אני ממש לא רואה שמשהו כזה יכול לקרות במעט זמן. אני חייבת לציין שרק שבוע לפניי 6 חודשים היא רק התחילה להתהפך , זה אומר שהכול יקרה יותר לאט נכון? חוץ מזה אני ראיתי שבטיפת חלב ממש ממש ממש מלחיצים אותך כאשר בתשעה חודשים הוא התינוק לא יושב , אנחנו ההורים מה אמורים לעשות להושיב בכוח ???? מה עוזר הלחץ הזה ?? אני ממש ממש מודאגת כל יום שעובר ואני רואה שאין התקדמות משמעותית, מבחינתי ...יש בעיה ... כי אני כול הזמן שומעת מחברות ודודים שאומרים: "הילד שלי בגיל 6 חודשים גם זחל גם עמד וגם ישב ", זה ממש מכניס אותך בדעה שמשהו לא בסדר עם הילד שלך וכמה שאתה מתעלם זה מחלחל ... מה דעתכם יש לי מקום לדאוג??????????? אודה לכם על העזרה!!!!!!!!! נ.ב הסיבוב ציר התחיל לא מזמן והוא עדיין לא ממש חופשי אלא רק שאני מגרה אותה עם צעצוע

לקביעת תור
    סגירה
    7 חודשים ו....

הוספת תגובה

• 7 חודשים

שירי קאשי
    22/03/2009

הי אלונה,
    שלב ההתהפכויות אמור לקרות עד גיל 6 חודשים. לא ברור לי מתי הוא קרה אצלכם אך בכל מקרה לא מדובר בעיכוב משמעותי. לגבי הסיבוב סביב ציר גם הוא לא בעיכוב גדול ואת בהחלט יכולה לשפר אותו ולתרגל כפי שאת עושה עם צעצוע. קצב ההתפתחות של בתך אינו מהיר ואכן צפוי שיהיה עיכוב מסויים גם בהמשך אך כמובן שהדרך אינה הושבה בכוח וטרם התינוקת מוכנה לכך. אני ממליצה לפנות למדריכת התפתחות על מנת לאבחן כהלכה את השלב ההתפתחותי של בתך, לראות האם ישנם רכיבים חסרים ולקבל תרגילים כיצד לקדמה. מעבר לכך עד גיל תשעה חודשים יש עוד זמן רב ותינוק (שתנועתו איכותית ומאורגנת) יכול לעשות הרבה מאוד בזמן זה.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודעת.....

רינת
    22/03/2009

אני באמת מגזימה כי הילדה מאוד פעילה ומאוד אנרגטית היא התחילה להתפך לכל הכיוונים 5.5 חודשים (תשובה לשאלתך) אני עכשיו רואה שההתהפכויות שלה נהיות קלות הרבה יותר עבורה ומהירות ויש לה עליהן שליטה . הסיבוב ציר היא מצליחה יותר על הרציפה מאשר על השטיח / שמיכה. אני פשוט נתקפת בהיסטריה מהערות של אנשים ונלחצת כמעט משום דבר .העיקר הבריאות אני בטוחה שיהיה בסדר... מקווה... תודה רבה לך!!!!!!!!!!!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב

שירי קאשי
    23/03/2009

הי שימרית,
    הערות והשוואות מהצד בהחלט יכולות להביא ללחץ מיותר. גם אם קצב ההתפתחות הוא לפי קצה הטווח ואפילו אם יש עיכובים קלים זה לא נורא. כמובן שתמיד צריך להסתכל על כלל ההתפתחות ולהשתדל לא להשוות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 7.5 חודשים
    חלי
    21/03/2009

מתהפכת חופשי מבטן לגב ובחזרה עושה סיבובי ציר יפים לשני הצדדים חיכית ומתוקה. היא עדיין לא מנסה אפילו לעלות ל-6 האם יש צורך לעזור לה או שזה יקרה לבד ?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 7.5 חודשים

הוספת תגובה

• בת 7.5 חודשים

שירי קאשי
    22/03/2009

הי איה,
    בתך נמצאת עדיין בתוך הטווח שבו העמידה על שש אמורה להתרחש מעצמה. את יכולה לעזור לה בכך שתקני לה את המרכיבים המוטורים להם היא זקוקה בכדי שהלימוד העצמי יתרחש כסדרו. חשוב לעזור לה לפתח את מערכת שיווי המשקל (ע"י תנועה במרחב), לבחון האם זוחלת גחון בצורה מאורגנת, האם התנועה שלה סימטרית, חגורת כתפיים ורגליים חזקות וכו'. במידה וכלל ההתפתחות שלה טובה הרי שאין ממה לחשוש וגם הזחילה על שש תגיע.
    בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד איזה גיל טרמפולינה אינה מומלצת??
    שירלי
    21/03/2009

הבן שלי בן 7 ח'...

הוספת תגובה

• טרמפולינה

שירי קאשי
    22/03/2009

הי שירי,
    באופן כללי כל המשטחים המוטים אינם מומלצים טרם למד התינוק לשבת בכוחות עצמו כיוון שהן תורמות לשיבוש תהליך זה. יחד עם זאת ניתן להשתמש בטרמפולינה לפרקי זמן קצרים כמו לאכילת מוצקים עבור תינוק שעדיין לא יושב יציב בכסא האוכל וכן לאחר ארוחה במידה ולתינוק יש נטיה לפלוט או שהוא סובל מכאבי בטן. חשוב להשתמש בטרמפולינה ככלי עזר ולא כמקום בו התינוק מרבה לשהות.

בכבוד רב,
    שירי קאשי
    054-5652502

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות לגבי בני
    שרית
    21/03/2009

בני נולד פג בשבוע 30 כיום הוא בן 1 שנה ולא עושה שום דבר לא זוחל לא עומד לא יושב לבד האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות לגבי בני

הוספת תגובה

• תגובה לשרית

דבי גרוס דולב
    21/03/2009

הי שרית
    אני בהחלט מתייחסת לגילו המתוקן של התינוק ביחס להתפתחות המוטורית. גילו המתוקן של בנך הוא, אם כך, כ- 10 חודשים. בגיל זה אנו רוצים לראות התהפכויות חופשיות מבטן לגב ומגב לבטן והתחלת זחילה. זה בסדר שהוא לא עומד עוד אבל חשוב לבדוק היכן נמצא הקושי שלו לזחול ולהתישב. כדי שלא יווצר פער גדול יותר כדאי אולי לשקול פגישה עם מדריכה להתפתחות תינוקות לקבלת אבחון ולימוד תרגילים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף
    מירי
    21/03/2009

האם התינוק שלי ,בן 3 חודשים מודע לזה שהוא בידיים של אימו? הם כבר יודעים שזאת אמא? כי כשאני נותנת לו לעבור לאביו לידיים הוא בוכה בכי מרורים, יש לציין שהאב לא גר איתנו, אנו גרושים ולכן הוא רואה את אביו אחת לשבוע . במיוחד שהוא מדבר איתו עם הקול הגס הגברי שלו הילד ממש בוכה ומבוהל. האם בגיל הזה הם כבר יודעים מי זאת אמא ?

לקביעת תור
    סגירה
    דבר נוסף

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    21/03/2009

הי מירי
    אני מאמינה שתינוק יכול כבר בגיל זה לחוש באיזושהי דרך לא מודעת את נוכחות אימו וקירבתה.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה לא נכונה
    מירי
    21/03/2009

בני בן ה3 חודשים לא רוצה לישון במהלך היום בכלל, בלילה עוד יש שינה כמה שעות ויקיצות של 3 עד4 פעמים אבל ביום ממש כלום, הוא נרדם ל10 דקות ושוב קם, אנחנו ממש קוראים לו בטרייה, זה נורמלי?גם השינה ביום באה לו רק אם אני מנדנדת אותו בעגלה איזה חצי שעה או שעה. מה כאן לא בסדר שהוא ככה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה לא נכונה

הוספת תגובה

• תגובה למירי

דבי גרוס דולב
    21/03/2009

הי מירי
    קשה לי לדעת מה מפריע לבנך בלי להכיר אותו אבל יש כמה אפשרויות, האחת היא קשיי הסתגלות טבעיים לעולם החדש ולכן קושי בשינה. אפשרות נוספת היא מתח שרירים שאינם מרפים ולא מאפשרים מנוחה טובה. ישנם גם תינוקות שזהו הטמפרמנט שלהם ואין הרבה מה לעשות לגבי זה.
    חשוב לעשות את כל שניתן על מנת לעזור לו עם שנת היום- תנועה, קפיצה על כדור פזיו או שימוש במנשא. אם התינוק איננו עייף על אף מיעוט שעות השינה הרי שזה לא נורא אבל אם יש קושי בשעות העירות כדאי אולי לאבחן את הקושי בשינה.
    בברכה
    דבי גרוס דולב, מדדריכה להתפתחות תינוקות
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפלקס עמידה
    נאוה
    20/03/2009

שלום, בני בן 5 חודשים וכל פעם שאנחנו מחזיקים אותו עלינו הוא דוחף את הרגליים ומנסה לעמוד ואפילו ללכת. כשאנחנו מחזיקים אותו מתחת לבית השכי והרגליים שלו נוגעות ברצפה הוא מאושר ומנסה להתקדם. האם זה בסדר? האם זה יכול להזיק לו לגב למרות שאנחנו תומכים בו ולא נותנים לו לשאת את משקלו? אגב, הוא גם מנסה להתיישב בכל הזדמנות כאשר אנחנו משכיבים אותו מולנו על הירכיים שלנו כדי לשחק איתו. הוא מאד אוהב לשבת עלינו בזוית קהה ולהסתכל על אנשים. מה מזה נורמלי ומה מזיק? תודה, נאוה

לקביעת תור
    סגירה
    רפלקס עמידה

הוספת תגובה

• תגובה לנאווה

דבי גרוס דולב
    20/03/2009

הי נאווה
    אכן מדובר ברפלקס, אבל ככל שנממש את הרפלקס יותר, כך יגבר הרצון של הילד להיעמד. עמידה בגיל זה, גם אם נעשית בתמיכה, איננה מומלצת גם בשל אי מוכנותו של הגוף וגם בשל הרצון ההולך וגובר של התינוק להיות בתנוחה זו.
    התישבות דרך שרירי הבטן איננה מומלצת גם היא מפני שהיא מעודדת התישבות בצורה משובשת ומחזקת יתר על המידה את שרירי הבטן , לכן חשוב להמנע ממצבים שיעודדו עמידה והתישבות. שהייה ב 180 מעלות היא הבריאה ביותר עבור התינוק.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמידה

נאוה
    21/03/2009

תודה דבי. מאיזה גיל כן אפשר לתת לו לעמוד בתמיכה? למה הוא כל כך נהנה מזה אם זה כל כך לא טוב לו? הוא פשוט מאושר כשמחזיקים אותו מולנו מתחת לבית השחי והוא דוחף את הרגלים על הירכיים שלנו. 180 מעלות הכוונה בשכיבה? האם גרמנו לו נזק כשאפשרנו לו לעמוד ככה? שוב תודה, נאוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך נאוה

דבי גרוס דולב
    21/03/2009

הי נאוה
    אפשר לתת לו לעמוד בתמיכה רק כשיתחיל להיעמד בעצמו. העובדה שהוא אוהב זאת לא אומרת שזה בריא לו. הוא אוהב את זה כי זה מממש רפלקס או צורך אחר.
    180 מעלות בשכיבה כמובן. אני לא חושבת שגרמתם לו נזק כלשהו.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מתהפכת
    רוזה
    19/03/2009

שלום, בתי בת כמעט 7 חודשים,התהפכה פעמיים מבטן לגב בגיל 4 חודשים וזהו... בגיל 5 חודשים החלה לזחול גחון אחורה ולאחר מכן החלה לזחול על 6 אחורה וקדימה יש לציין שמבחינת התפתחות ממש ממש מתקדמת טוב פעילה נמרצת תופסת חפצים מושיטה ידים כל הזמן וסקרנית כל הזמן האם זה נורא שהיא דילגה על ההתהפכויות? האם יש משהו שאפשר לעשות או שפשוט כבר אי אפשר לחזור אחורה?כי היא כבר ממש זוחלת מהר. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מתהפכת

הוספת תגובה

• תגובה לרוזה

דבי גרוס דולב
    19/03/2009

הי רוזה
    תינוק שהגיע לגיל 7 חודשים ועדיין לא התחיל להתהפך, הרי שיש סיכוי סביר שיש משהו שמונע זאת בעדו. ההגדרה לעיכוב התפתחוית בהתהפכויות הוא גיל 6 חודשים. העובדה שביתך התחילה לזחול לפני שהיא מתהפכת מצביע על קושי אשר מונע זאת ממנה. חשוב לתת את הדעת על קושי זה על מנת שלא יבוא לידי ביטוי בשלב מאוחר יותר. אין לי אפשרות לזהות היכן נוצר השיבוש ולכן אינני יכולה לתת לך תרגילים. כדאי לשקול פגישה על מדריכה להתפתחות תינוקות על מנת לקבל אבחון מדויק וללמוד תרגילים.
    בברכה
    ינוקט
    052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה...

רוזה
    19/03/2009

בעלי ממש מתנגד לרעיון של עזרה...הוא טוען שכל תינוק עושה מה שטוב לא ואם הוא דילג על התהפכויות ולא בא לו להתהפך סימן שזה בסדר....האם זה באמת כך? אם נתעלם מזה כביכול זה בסדר? במה זה יכול להזיק בעתיד? אשמח לתשובה בכדי שאוכל לשתף את בעלי במה שהכי כדאי ורצוי לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לרוזה

דבי גרוס דולב
    19/03/2009

הי רוזה
    השיטה לפיה אני עובדת מדברת על זה שמעבר דרך כל שלבי ההתפתחות ואי דילוג עליהם מהווה את הבסיס להתפתחות. תינוק שמדלג על שלב בהתפתחות, יש לו סיבה לכך, סיבה פזיולוגית שגורמת לו שלא לעבור דרך כל אבני הדרך ההתפתחותיות. זה כמו בניין שכל הלבנים בו צריכות להיות מונחות אחת על השנייה, אם תחסר לבנה, הבנייין אמנם לא יפול אבל יהיה פחות חזק מבניין תקין.
    הסיבה לכך שביתך איננה מתהפכת היא זו שעלולה להוות קושי בהמשך. לדוגמא- פעמים רבות חוסר התהפכות נגרם מחוסר תנועתיות של עמוד השדרה, מתח יתר שם, אותו המתח יבוא גם לידי ביטוי בשלבים אחרים בהתפתחות, בהליכה וביציבה. או אם הקושי מגיע עכב טונוס שרירים נמוך, אותה חולשה עלולה להשפיע על דברים אחרים גם כן. מקווה שעזרתי לכם מעט להבין את כוונותי.
    בברכה
    ינוקט

052-8240914

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה